Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.
Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.
Benim de ileri derecede boyun fıtığım var kardeşim sırtımı ilk ellediğinde kulunçlarım kemik kadar sertleşmişti fizik tedavide bundan anlamıyorlar şimdilik onları dağıtıp boyun çekme yöntemiyle ağrılarımı yarıya indirdik ama kollarımda uyuşma var ellerimde hissizlikCevremde boyun ftigindan ameliyat olmus bir kisi var, oda cok fazla sikayetci degil.
Benim durum; son tr ye gidisinde (18 ocakta dondum) osteopat a gittim, boyundaki kaslarin kafatasi ile birlestigi yerde kaslarin icinde
topak seklinde bisiler buldu, galiba fibromiyalji bu, aynilarini manuel terapistimde sol kurek kemiginin altina dogru buldu. Osteopat igne
ile onlari dagitti, manuel terapist bastiraraz ezdi, acita acita, ikiside ayni seyi soyledi. Dediklerine gore fitik esas sebep degilmis, esas sebep
kaslardaki bildiginiz kulunc denen raharsizligin bir ileri seviyesi imis ve uzun suredir varmis (6 ay). soyledikleri bu iyilesmez ise fitik devam
edermis, ameliyat cozum olmazmis. Fitiklari tetikleyen bu kaslarin rahatsizligi sonucunda zincirleme kaslarda uzun sureli kasilma ve bunun
getirdigi durus bozuklugunun fitiga sebep oldugu. Buna gore ameliyat cozum degil. Dusunuyorum, elimde birer yil ara cekilmis 3 ayri mr var,
bu mr larda boyundaki fitik ve diger rahatsizlik ayni, ama bu sure icinde hic sikayetim olmadigi donemlerde gecirdim. Demekki sikayetsiz
donemlerde fitik rahatsiz etmiyor, ayrica fitiklari bu hale getiren belkide soyledikleri gibi kas rahatsizligi, yoksa ceryanda kalmak gibi sebepler
neden fitik gibi mekanik bir sorunu tetiklesinki ? bana cok mantikli geldi. Osteopat im bana sunu tavsiye etti, bir masor bul ve o sert parcalarin oldugu yere sertce masaj yaptir bunu yaptiginda rahatlarsin dedi. Bunu uyguluyorum, ne yazikki bu ulkede masaj yapacak birini bulamadim, bu isten anlayan birini..bende sheraton otelin masaj salonu var oaray gittim, akilli bir eleman var ona internetten bu konuda arastirma yaptirttim, 3 dafadir gidiyorum,
su anda iyiyim, halbuki 18 ocakta dondugumde yine afrikada bi terapi merkezine gittim gayet iyiydim, terapist salakca beni sirtustu kulac atarak yuzmeye zorladi ve agrilar aynen yeniden basladi, yuzmeden once 5-6 gun hicbir seyim yoktu gecmisti tr deki tedavi ile. Bu masajlara 3 gun gittim ve su anda ilac
almadan dayanacagim kadar az agrim var. asiri yogun isim tetikleyici gunde 12 saat kadar ekran karsisinda geciyor ve stresli. Bu ortamda iyilesebilirsem mucize olacak..