Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Boyun fıtığı ameliyatı olan var mı? Tecrübelerinizi paylaşır mısınız?

Son haddeye gelmeden ameliyat olmayın diyor doktor

selamlar, bir kaç denemeden sonra yazabildim çok şükür. 4-5 ay önce sağ ayak baş parmağımda ağrı başladı öyleki namazda bile eğilemiyordum. sonra o ağrı geçti bu sefer sağ boyunumda başladı. araç kullandığımdan ve pandemiden dolayı klimaların kapalı ve camların açık olmasından mütevellit ağrının yel kapması sonucu olabildiği kanısına vardım. hastaneye gittim. MR çektirmemi istediler fakat ağrıdan dolayı iki deneme yapılmasına rağmen çekilemedi. bir hafta gibi zaman sonra da ağrı geçti. aradan geçen zaman yaklaşık 3 ay gibi. yine sağ ayak parmağım ağrımaya başladı. doktor röntgen çektirdi. kireçlenme dedi. sonra en son bir ay önce yine boynumu sağ tarafı ağrımaya başladı. bu sefer omzumu,kolumu ve elimin işaret parmağı ve başparmağıda uyuşmaya başladı. (Omuzumda ve kolumda uyuşma ve ağrı). tekrar hasteneye gittim. Doktor MR istedi. ağrı kesici vurmalarına rağmen uyuşmadı ve çektiremedim. en son anestezi ile çektirmeye karar verdik. yani uyutacaklar ve MR çekecekler.
bu sıkıntıları çeken arkadaşlar yardımcı olabilirler mi?
1- uyutularak MR çekimi güvenlimi ?
2- maddi durumum iyi olmadığından (emekliyim) özel doktorlara gidemedim. o yüzden sıcak su torbası buldum. sıcak pansuman yapıyorum. hani eğer damar sıkış ması varsa sıcak damardaki kan akışını genişleyerek devam ettirir diye.bir taraftan da acaba sinir sıkışması varmıdır felç olabilirmiyim diye düşünüyorum. perşembe günü anestezi için gideceğim ayın sekizinde de MR için. ameliyat olacaksın derlerse de ne yapmalıyım. forumda okuduklarımdan sonra korkmaya başladım. ama ağrım hiç bir salise de kesilmiyor. ha bire ağrı kesici kullanıyorum ve krem.
yardımcı olarsanız sevinirim.
selamlar

Herkese Merhaba Yaş 30 bende tecrübelerimi aktarayım bu konuda. 01.05.2021 tarihinde sabah ense-omuz birleşimimde şiddetli bir agrı ile uyandım ve bu agrılar 1 saat içinde sol omuzda, kol ve dirsek, sol baş parmagım üzerinde şiddetlendi. 5 gün boyunca hem agrı kesici, kas gevşeltici igneler hemde ilaçlar aldım.. Hatta MR ve Röntgen için beklerken Aldolan gibi müthiş bir morfin türeviyle uyutuldum. Ağrılarım dayanılmazdı.
06.05.2021 tarihinde de ameliyat oldum sol tarafıma (c6) cage takıldı.. Uyandığımda ağrılarımdan eser kalmamıştı.1 hafta sonra yanma şeklinde agrılar yaşadım doktorum normal dedi zamanla gececeğini söyledi. 1ay istirahatten sonra iş başı yaptım. Lojistik dep. İtme çekme işleri yaptığımdan sağ ense-omuz birleşimimde yanma şeklinde agrılarım oluyor. 19.06.2021 tarihinde bir başka prof. Dr.'a görüneceğim süreci yine sizlerle paylaşacağım... Herkese geçmiş olsun

arkadaşlar merhaba c5 c6 boyun fığım var. doktorlar ameliyat dedi. sorum şu ki 7 doktora gittim 3 disk protez 3 cage kafes son giittiğim doktor ameliyata gerek yok şimdilik dedi ve boyunluk ilaç verdi. agrılarım cok fazla olmuyor fakat boynumu belli noktalara çevirince sağ kolumun üstünde ağrı oluyor birde ayakta fazla kalınca sağ kurek kemiğimden itibaren sağ kolumda oluyor. ameliyat olmalımıyım? ameliyat olan arkadaşalar deneyimlerini yazarsa sevinirim yada başka türlü tedavi ile iyileşen varsa yazarsa sevinirim. herkese geçmiş olsun.

Mehmet1600
öncelikle geçmiş olsun. son durumun nasıl. kontrole gittiniz mi?

erdem3434 Kontrole doğumumuz olduğu için gidemedim.Ama şunu belirteyim en son agrılarım oldugundan bahsetmiştim artık onlardan da eser yok.. Sanırım ben biraz kendimi fazla kasıyordum o yüzdendi o ağrılar çocuk unutturdu herşeyi ☺️ Hiçbir hareket kısıtım, ağrı vs kalmadı artık.. Size de çok geçmiş olsun kesinlikle doktor seçiminizi doğru yaparsanız hiç bir sorun yaşamadan eski sağlığınıza kavuşursunuz

Merhabalar herkeze gecmis olsun bende 1 ay önce ameliyat oldum benim ameliyat öncesi sol tarafimda uyusma ve avuç icimde yanma vardi. Mr sonucu 2 fıtigimin oldugunu ögrendim omurlige bası oldugu icin zaman kaybetmeden ameliyat olmak istedim, doktorumda basarili gectigini soyledi 2 tane yapay disk yerlestilmis bir gece hastanede kaldim ertesi gün eve döndüm 3 hafta yatarken de boyunluk takmamı sonrasın da normal hayatına dönebilirsin demisti doktorum fakat bende boyunluktan mı ameliyattan mı bilemedigim bi halsizlik sürekli yatma istegi olunca uyusma ve yanma da geçmeyince bilgi almak icin hastaneye gittim doktorum ayrilmis gecici görevle geldıgi icin, baska doktor vardi mr istedi cekildim o gun benim sag avuc içimdd yanma basladi bugun mr sonuclari icin tekrar gittim baska bir doktor vardi ameliyat iyi gecmis sorun gorunmuyor fakat boyunlugu erken cikarmissin dedi elimde ki yanmayi soyledim mr zarar vermez dedi ameliyati kendisi yaomadiği icin daha fazla bir sey söyleyemezmis bu elde yanma sikayetini yasiyaniniz varmi ?

ilk zamanlar normaldir zamanla umarım azalacaktır geçmiş olsun

gonca_78

Fıtık sinire baskı yapıp ve bu sinire zarar verdiği için uyuşmalar ve his kayıpları kalabiliyor ama sıkı bir çalışma ile zamanla azalıp kaybolacağına emin olun.. Geçmiş olsun

Evet ben de oldum 2015'te sol kolumda güç kaybı üst seviyelerde şimdi de sağ koluma sıçradı... Kendi ihtiyaçlarımı bile karşılayamıyorum. Bundan dolayı engelli raporuna başvurdum.

Ameliyat süreci

Merhaba değerli arkadaşlar. Maalesef ani sancılar, oturamama ve güç kaybı akabinde ameliyat olarak aranıza katılanlardanım. Bugün 25. Günüm. Normalde yazmayı etmeyi sevmem. Fakat bu süreçte bu konuda yazılanları belki 5 belki 10 defa okuduğum için ne kadar faydalı olduğunu gördüğüm için yazmaya karar verdim. Bu sayede sonraki arkadaşlara klavuz olur belki.

Öncelikle 32 yaşındayım. 1.80 boy ve 75 kiloyum. Gayet fitim. Yediklerime çok dikkat ederim. Sporuda çok severim. Fakat ne geldiyse spordan başıma geldi her fırsatta oturup karın kası için mekik çektiğim için yani bilinçsiz spordan meğersem orayı mahvetmişim. Boyun fıtığı bende üniv. Beri vardı. Fakat bu kadar ileri olduğunu bilmiyordum. Kas gevşetici alınca hep rahatlardım. Neyse bir gün ailece kalktık arife gününde bayramı geçirmek için istanbula uçakla gitmek için sabah 6 da uyandık. Tabi sabah benim boynumda bir ağrı ama çok rahatsız edici boyun hareketleri yapıyorum geçmiyor tabi. Neyse arabaya bindik arabada boynum ağrıyor resmen koltuğun başına uyur gibi koydum öyle gittik. Sonra havalimanında tabi rahatsızım ama ağrı kesici kas gevşetici alamıyorum çünkü orucum. Neyse akşam olsun içer rahatlarım diyorum. Akşam oldu ağrı kesici kas gevşetici hepsini aldım iftardan sonra ama koltukta oturamıyorum resmen boynumu öne bükük oturuyorum ancak. Neyse ilaçlar etki etmedi tabi. Bu sefer gecede uyayamadım hani sanki boynum kafamı taşıyamıyor et sıkışıyor ama düzenli bir ağrı değil ince ince sızılar ama mahvediyor. Hastanelerde kapalı. Sabah erkenden acile gittik bir serum vurdular hafif bir rahatlama geldi. Eve geçtim. İyiyim sanki dedim çıktım ama avmde bana vuruyorlar sanki ne oturabiliyorum ne uzanabiliyorum yürüsem bir süre sonra kıvranmaya başlıyorum neyse akşam yine iğne vuruldum gidip kesmedi 20 dk sonra tekrar gittim serum vurdular eve geçip uyudum o gece çok şükür. Tabi herkes perişan oldu çevremde. Düşünsenize ailece gezmeye gitmişsiniz eşimi çocuğumu eve mahküm ediyorum. Rezillik ya aklıma geldikçe sinirim bozuluyor. Neyse sabah oldu tabi eşim her sabah ki gibi o sabahta gözleri hüzünlü yüzüme bakıyor iyi oldun mi diye cevap veremiyorum çünkü iyi değilim ve onu mutsuz etmek huzursuz etmek acıdan daha da acı.. Dedim ki fena değilim siz bu gün çıkın ben evde dinleneceğim. Neyse evdeyim ama otursam oturamıyorum uzansam uzanamıyorum. Duş alayım dedim. Birde ne olsa kolumu kaldıramıyorum resmen kolumu saçımı yıkamak için kaldıramıyorum. Akşam oldu aile dönünce dediler in yemeğe gidelim gittik ama ben kötüyüm tabi. Neyse döndük eve. Dedim ki yok ben çok kötüyüm. Bayramın 2. Günü heryer kapalı. Özel bir hastanede çalışan yakın olduğumuz bir doktora ulaştık sağolsun bizim için mr hazırlattı hemende baktıracağım dedi doktora. Mr ücreti 4000 tl düşünün. Mecbur verdik çünkü perişanım. Neyse mr çekildi bekliyoruz. Doktor acil yatış demiş. Tabi yatırıp ne yapacaksınız dedim doktor mu gelecek yok dediler. Ağrı kesici veririz gerek yok dedim. Çünkü sadece gecelik yatışa 4000 istiyorlar. Ben sabah geliririm dedim. Ona da diyorlar ki yatış yapmazsanız doktor gelmez. Hani zorla. Tabi o an tansiyonum düştü benim bayılacak gibi oldum. Düşünsenize kötüsünüz. Ama paradan dolayı yatış yapmaya çekiniyorsunuz. Neyse Bende sabah ola hayrola dedim çıktım eve geçtim eşimle. Tabi sabah kalktım ama iyi değilim huzursuzum böyle olmayacak hele bir gidelim hastaneye tanıdık doktoru ararız o bize yardım eder dedik. Tabi kötüyüm kolu kaldıramıyorum. Forumlarda okuyorum kuvvet kaybı acil ameliyatmış. Ee bir yandan hastaneler kapalı. Ameliyat adamlar 1 gece yatışa 4000 istiyor hani 80.90 bin isterlerse ya ne yapıcaz. Çaresizlik içinde gittik tabi. Neyse tam hastaneye girdik tanıdık doktor aradı beyin cerrahı rica ettim birazdan orada sizle görüşecek. Sağolsun muayene ücreti almadan bizi muayene etti. Dediki ameliyat son çare önce bir geç bakalım. Kollarını kaldır dedi şimdi beni it yukarı dedi sol kolumla itemedim. Sonra o hafifçe vurdu kol aşağı düştü ve döndü dediki ameliyat dedi. Kuvvet kaybı varsa ve ileriyse ameliyat dedi. Tabi tanıdık olduğu için bize en uygun olabilir fiyat 40 dediler. Ben dünden razıyım o rakama çünkü kafada 80-90 lar uçuştuğu için. Neyse öğlen ameliyat edeceğim dedi ödemeyi yaptık oda için haber edicez dediler bekliyoruz aşağıda. Tabi içim rahatladı biraz. Ama şoktayım tabi çünkü Bu hastalık kimisinde birden bu hadde geliyor. Düşünün daha önce böyle birşey yaşamamışım. 1.gün boynumu çeviremiyorum. 2. Gün ne oturabiliyorım ne uzanabiliyorum. 3. Gün kolumda yarım felç. Şaka gibi ya. Gerçekten hala şoktayım. Neyse içim rahatlamış ameliyatı bekliyorum. Tabi biryandan da üzülüyorum nasıl biran da böyle oldu. Şoktayım. Hayatımda hiç ameliyat olmamışım. Neyse eşim alel acele gitti bana kıyafet aldı. Teyzeler çocukla ilgileniyor. Neyse ameliyat anı çattı. Ameliyata girdim 3.5 saat sürmüş panik olmuşlar uzun sürmüş diye. Çıktım odaya aldılar boynumda boyunlukla uzanır vaziyetteyim. Beni uzattılar sedyeden odadaki yatağa. Sonra doktor geldi elimi sık dedi el iyi tabi. Fakat ben bunu önemsemedim çünkü o kadar bilgisiz ve acil bir durumda girdim ki ameliyata hani kolumun ameliyat sonrası zaten düzelecek diye bekliyorum. Hani düzelmeme ihtimalide varmış bunu sonra anladım. Doktor sonra boyunluğumu çıkardı yatarken takmasına gerek yok dedi. Nasılsın dedi iyiyim dedim ne zaman bu boyunluğu çıkarabilirim dedim. Acelen mi var dedi 3 hafta takıcan. Neyse gitti. 4 saat sonra kaldırdılar beni yürütüyorlar ama koşabilirim bile hani rahatım. Birden narkozun etkisi miymiş neymiş beni bir vurdu sanki düşüp bayılıcam yatağa uzattılar beni ama ölücem sandım hani. Sonrasında bir rahatlama geldi tabi sanki hani oksijen nefes almak o kadar keyifli olamaz. Sonra doğruldum. İlk yemeğimi yedirdiler. Tabi erkenden uyuya kalmışım. Sabah oldu. Doktoru bekliyoruz gelsinde artık çıkalım taburcu olayım diye. Eşim tabi çocukla falan o gün uçakla dönmek zorunda kaldı. Çünkü çocuk daha küçük 3-4 yaşında. Bende kayınbabamla kaldım çünkü bir gün sonraya uçabiliyorum. 1 gün sonraya yeni uçak biletleri aldık mecbur eskiler yandı. Doktor geldi doktorla konuştuk. Bana boyunluk 3 hafta dedi. İlk 1 ay sonrası da ağırlık kaldırabilirsin dedi boyunun ağrılıkla bir ilgisi yok dedi. Füzyon da ilk 1 ayda gelişir dedi. Ama tabiki ilk 6 ay mücadele gerektiren sporları yapmıyorsun dedi. Elimde karıncalanma oldu dedim sabah. Karıncalanmalar kalıcı olabilir dedi geçede bilir dedi. Bu süre zarfında göreceğiz dedi. Kolda kuvvet kaybı yok süper dedi. Beni birde gideceğim yerde tanıdığı bir doktora yönlendirdi sana o bakıcak dedi madem buraya gelmen sıkıntı dedi. Neyse çıktık hastaneden ama tabi tip berbat. Boyunda boyunluk. Saçlar felaket yağlanmış. Hani 32 yaşında değilde 42 yaşında gibiyim. Avm de yemek yedik biraz yürüyelim derken aynadan kendimi gördüm tabi az daha ağlayacaktım. Durum vahim. Neyse eve geçtik. Uzandım ama uzanırken kayınbabamın eliyle başıma destek olması lazım. Giyinirken yardım lazım. Yani can sıkıcı anlatamam. Neyse uyuduk o gün. Sabah kalktık hani saç baş tarayayım nerde bitkin haldesin. O halde kalktık çıktık havalimanına geçtik. Ama o halde milletin içinde gelen bakıyor giden bakıyor. Neyse ya sabır ya allah uçağa bindik. Uçakta bile bakışlar üstünde hep. Ya sabır ya Allah indik. Eşim karşıladı eve geçtik. Ama boyunda hassasiyet var hani tümsekte falan yanma oluyor. Neyse eve girdik yatağa geçtim. Boyunluğu çıkarttım uzandım. Bir oh çektim. Rahatladım. Sonrasında tabi gelen giden. Tabi herkes boyun fıtığı ameliyatı mı hani çok riskli değil mi dedikçe beni afakanlar basıyor çünkü ben aslında durumun farkında değilim sanki basit bir ameliyatı girmişim ve rahatlamışım diyorum kendimce ama hani millet gelip nasıl oldu ya nasıl ya çok tehlikeli şimdi iyimisin ya dedikçe tabi insan bu sefer araştırmaya başlıyor. Mesela ilk o zaman bu forumdakileri buldum neler çekmişler süreçte neler olmuş bir fikrim oldu. Öncelikle şunu söylemeliyim. Herşey herkeste aynı olmayabiliyor. Kişiden kişiye farklılklar olabiliyor. Bana gelelim 25 günlük duruma.
İlk 2 hafta sadece boyun hassasiyetim vardı. Boyunluk vardı. Her kalktığımda arabayla çıkıncada boynum tümseklerde sızlıyordu o kadar. Ki ben biranda hastalığın hızlı seyredip ameliyat olanlardanım yani öncesinde aylarca ağrı çekme vs yok. O yüzden hiç bir belirti olmaz iyileşicem işte bitti derken 15. Gün kollarımda yanmalar başladı ama öyle böyle değil yanıyor resmen. Akabinde kol dirseklerimde ve el parmaklarımda ağrılar başladı. Ayrıca kollarımı katladığında parmaklarımda karıncalanmalar başlıyordu. Neyse tabi keyfim kaçtı. Hani noluyordu bunlar ne doktora soruyorum doğru düzgün cevap yok. Burada yönlendirdikleri doktora gittim. Bana dediği şu güç kaybın yok o yüzden fizik tedaviye gerek yok ama yanmalar karıncalanmalar sinir hasarıdır şunu unutma hiçbirşey eskisi gibi olmayacak. Artık % 80 gibi düşün % 20 gitti dedi. Ağlayacaktım tabi. Pskolojim bozuldu. Tüm arkadaşlar tabi soruyor neyin var iyi misin sürekli dalıp gidiyorsun pskoloji altüst tabi. Evde düşünün bir sabah kalkmışım mutfakta yere oturmuşum öyle düşüncelerdeyim. Beni o halde eşim buluyor tabi gözyaşları içinde kalıyor. Yani anlayacağınız ameliyat en kolayı sonrası daha da zor.. Hep içinde bu karıncalanmalar bu zaman zaman olan yanmalar ağrılar acaba geçmeyecek miler başlıyor. Tabi akabinde birde kollarda biraz bası da oluştu yani kollar güçlü ama atıyorum telefon konuşmak için elini kaldırdığında 2 dkka sonra kol aşağı çekiyor sanki. İki kolda da bası var sanki. Haydaa bu sefer yine pskolojin bozuluyor ben artık güçsüz müyüm. Nasıl olacak kolumu kaldıramycm artık uzun süre. Üstüne birde ayakları kıvırdığında ayaklarda da ağrılar oluşunca iyice delirdim. Yani heran heryerimde ağrı oluşabiliyor. Ki ben sadece kolum birden yarı felç oldu diye ameliyat olmak zorunda kalmıştım. Diğer herşeyi yeni yaşıyorum. Bu gün 25. Gün. Hergün diğerinden daha iyi ama şunu söyleyeyim. İmkanınız varsa bu ameliyatı olmayın sonuna kadar zorlayın fizik tedaviyi. Ama güç kaybı varsa maalesef kaçış yok. Ben ameliyatım acilen çıktı ve olduğum için hiç birşeye hazır değildim. O yüzden sonrasında çok zordu hala zor atmaya çalışıyorum. Diyorum ki ya geçecek zamanla ya da artık ben böyleyim kabullenicem. 2 ay sonra 4 ay sonra 6 ay sonra çok daha iyi diyorlar bu süreci bekleyeceğim. Ama size inşallah yine yazıcam durumumu.

Özetle.
1-İlk iki hafta hiç birşey yoktu. Boyunda hassasiyet ve Ara ara parmak karıncalanıyordu ama rahatsız etmiyordu
2-Üçüncü Hafta başı dirseklerde ağrı ve akabinde kollarda yanma ama felaket
3-Üçüncü hafta ortalarda elde parmaklarda özellikle serçe yüzük ve orta parmakta ağrı. Telefon kullanamaz oluyorsun. Ya da kullanırken sürekli el değiştiriyorsun. Ve kollarda bası.
4- üçüncü hafta sonlardan 25. Güne: bacağı kıvırınca diz ve aşağısında ağrı sanki kan gitmiyor gibi. telefon kullanırken serçe parmakta ağrı. Kollarda bası yanlara açtığında bası var sanki kollarda çok rahatsız edici. Güç kaybı değil bası sanki kollarda yük var. Ama hafifleyerek devam ediyor. Her önceki günden daha iyi gibi. Geçecek gibi ama bakıcaz. En çok bu can sıkıyor.

Kısacası sürekli vücudunuzu dinler oluyorsunuz. İnanın ameliyat en kolayı sonrası zor. Hep böyle mi olacak diyorsunuz. Size tavsiyem imkanınızı zorlayın. Fakat güç kaybı varsa kaçış yok sonrasında hiç düzelmeyebilir. Düşünün ben sadece 24 -36 saat kolda yarı felçle kalmama rağmen ameliyat sonrası kolum yine sanki tam değil hani. Kaldırdığım da bası var gibi. Yani zor arkadaşlar. Bilin pskolojinizi hazır edin ki zorluk çekmeyin. Niyetim 4 ay sonra gelip tekrar yazmak. Umarım 4 ay sonra herşeyden kurtulmuş ve eski haline kavuşmuş bir ben olacak. Ailem için güçlü olmalıyım

Boyun fıtığı olan var mı?

Tedavi olup iyilesen varmi ameliyatsiz

Arkadaslar hepimize gecmis olsun. Ben 14 ekim 2022 de ameliyat olucam c6 ve c7 disklerinde fitigim var. Acaba ameliyat olmus ve tecrubelerini aktarmak istiyen varmidir aranizda ? Telefon numarami yazayim tecrubelerini paylasmak istiyen arkadaslar mesaj yada whatsaap uzerinden irtibata gecerse cok sevinirim simdiden tesekkurler
Engin Aytac
0031628949140
Yurd disi Hollanda'da yasiyorum

Serebral palsili olup boyun fıtığına yakalanıp ameliyat olan var mı aranızda

Bana da acil ameliyat diyorlar çok korkuyorum çok riski bir ameliyat mı söylendiği gibi? 🥺

Cevremde boyun ftigindan ameliyat olmus bir kisi var, oda cok fazla sikayetci degil.
Benim durum; son tr ye gidisinde (18 ocakta dondum) osteopat a gittim, boyundaki kaslarin kafatasi ile birlestigi yerde kaslarin icinde
topak seklinde bisiler buldu, galiba fibromiyalji bu, aynilarini manuel terapistimde sol kurek kemiginin altina dogru buldu. Osteopat igne
ile onlari dagitti, manuel terapist bastiraraz ezdi, acita acita, ikiside ayni seyi soyledi. Dediklerine gore fitik esas sebep degilmis, esas sebep
kaslardaki bildiginiz kulunc denen raharsizligin bir ileri seviyesi imis ve uzun suredir varmis (6 ay). soyledikleri bu iyilesmez ise fitik devam
edermis, ameliyat cozum olmazmis. Fitiklari tetikleyen bu kaslarin rahatsizligi sonucunda zincirleme kaslarda uzun sureli kasilma ve bunun
getirdigi durus bozuklugunun fitiga sebep oldugu. Buna gore ameliyat cozum degil. Dusunuyorum, elimde birer yil ara cekilmis 3 ayri mr var,
bu mr larda boyundaki fitik ve diger rahatsizlik ayni, ama bu sure icinde hic sikayetim olmadigi donemlerde gecirdim. Demekki sikayetsiz
donemlerde fitik rahatsiz etmiyor, ayrica fitiklari bu hale getiren belkide soyledikleri gibi kas rahatsizligi, yoksa ceryanda kalmak gibi sebepler
neden fitik gibi mekanik bir sorunu tetiklesinki ? bana cok mantikli geldi. Osteopat im bana sunu tavsiye etti, bir masor bul ve o sert parcalarin oldugu yere sertce masaj yaptir bunu yaptiginda rahatlarsin dedi. Bunu uyguluyorum, ne yazikki bu ulkede masaj yapacak birini bulamadim, bu isten anlayan birini..bende sheraton otelin masaj salonu var oaray gittim, akilli bir eleman var ona internetten bu konuda arastirma yaptirttim, 3 dafadir gidiyorum,
su anda iyiyim, halbuki 18 ocakta dondugumde yine afrikada bi terapi merkezine gittim gayet iyiydim, terapist salakca beni sirtustu kulac atarak yuzmeye zorladi ve agrilar aynen yeniden basladi, yuzmeden once 5-6 gun hicbir seyim yoktu gecmisti tr deki tedavi ile. Bu masajlara 3 gun gittim ve su anda ilac
almadan dayanacagim kadar az agrim var. asiri yogun isim tetikleyici gunde 12 saat kadar ekran karsisinda geciyor ve stresli. Bu ortamda iyilesebilirsem mucize olacak..
Benim de ileri derecede boyun fıtığım var kardeşim sırtımı ilk ellediğinde kulunçlarım kemik kadar sertleşmişti fizik tedavide bundan anlamıyorlar şimdilik onları dağıtıp boyun çekme yöntemiyle ağrılarımı yarıya indirdik ama kollarımda uyuşma var ellerimde hissizlik

Benim birader, ameliyat olmak yerine eniştesinin önerisi ile el ile tedavi eden doktora gitti (o tür tedavi dalının adı nedir hatırlayamadım şimdi) bir veya iki seans ve şimdi çok memnun hamdolsun.
Allah şifa versin sıkıntıda olanlara.

Üst Alt