Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Boyun fıtığı ameliyatı olan var mı? Tecrübelerinizi paylaşır mısınız?
santor dediğim gibi ben 1 senede şikayetlerimden kurtuldum kartal eğitim ve araştırma hastanesi ve marmara üniversitesi pendik eğitim ve araştırma hastanesi beyin cerahı bölümündeki en az 4 er doktoruna gösterdim mr sonuçlarını hepside acil ameliyat dedi doktorum vhem insan olduğun için sıkıntılarını sonuna kadar dinliyo hemde dogru tedavi için gerekli teklifleri size sunuyo önce mg çekerek güç kaybı varmı ona bakıyo sonra bi süre ilaç tedavisi sonra bakıyo olmuyo fizik tedavisi ve birazda benim çabalarımla ama spor deyince yüzme değil yüzme kafama yatmadı neden diye sorarsan boynumu tamamen yukarı kaldırdımmı zaten ensemde fıtıgın sankı şıkışmasından dolayı agrı oluyordu bide yüzme ye de gittim bi kaç kez yüzmek için aynı acıyı hisettim yanı sankı yukarı bakıyomda acı oluyo hıssı oluştu belki acayıp gelcek ama size spor salonuna yazıldım vucut geliştirme ama öyle agır kilorla degil kendimi zorlamadan omuz haraketleri ve kol haraketleri yaparak sadece omuz ve kol kaslarımı güclendiirerek sıkıntılarımın hepside gecti sayılır hatta dr martın sonunda bidaha mr cekelim dedi sonuca göre hareket edelim dedi hatta bi ara piskolojımde bozuldu resmen yemekten içmekten kesildim ne olcak sonum diye ama şükürler olsun .
Hiç şaşırmadım kardeşim ben defalarca yazdım buraya fitness vücüt geliştirme ile çözülür ama tabiki ağır kilosuz çok tekrarlı boynuna yüklenmeden hangi hareketi yapacağına bilerek yoksa daha kötü olur aslında orada kan dolaşımı sağlandığı için sorun çözülüyor ayrıca kas gelişirsede o bölgeyi korur aynen devam geçmiş olsun
Arkadaşlar benim ameliyat olduğum tarafta ağrılar oluyor ama eskisi kadar geceleri uyutmicak kadar değil esas şuan benim şiddetli ağrıların sağ tarafında çok var benim gibi sol tafartan ameliyat olupta sonrasında sağ tarafı ağrıyan varmi.benim bide sol tarafimin kolu kürek koltuk altı kısmı çok ağrıyor ve sis ne yapmam lazım ameliyat yapan Dr gitmek istemiyorum adam çok ilgisiz
Herkese gecmis olsun. BORUYAN
Yuzme fitik icin en iyisidir. Boynumu yukari kaldirdigimda demissiniz. Muhtemelen yanlis sekilde yuzuyordunuz. Yuz ustu yuzuyorsaniz kafa suyun icinde olmalidir. Sadece nefes almak icin belli araliklarla kafanizi saga yada sola cikarip agzinii disari cikarmis olarak nefes alip tekrar kafa su icine girer. Surekli kafa yukarda olursa dediginiz gibi en boyun sıkısır agriya sebep olur. Fitik icin yuzustu degilde sirt ustu yuzmelisiniz. Yuzmedeki amac kaslarin guclenmesi ve omurgalarinizin aralarinin acilip sıkısmıs sinirlerin rahatlatilmasidir. Bunun icin en iyisi yuzmedir. Fitness bunun yanina alternatif olur.
Benimde yogun is tempundan kaynakli stres yuzunden iki aydir duzenim bozuldu ve agrilarim biraz artti. Elimde igne batismalari geri geldi. Boyun agrim artti. Bir an once toparlanmam gerekiyor. STRES BAS DUSMANIMIZ.
Destekleyici ilaclari kullandim 3 ay. Icinde magmezyum metilkobalamin kullandim. Su an soyle bir sorunum var. Oturdugum yerde koltuga yaslanip kolumu kaldirip koltugun sirtina dayadigimiz yere koydugumda hemen parmaklarim karincalaniyor. Kolumu asagi indirdigimde normallesiyor. Her iki kolumda da bu durum var. Sizce sorun ne olabilir? Fitik yeniden ilerlemis olabilir mi?
Bende yuksek tansiyon var. Ilac kullaniyorum. Magnezyum malatin yan etkisi olur mu?
Magnezyum Citrat yuksek tansiyonuda düzenler uyku sorununda halleder kaslardada etlkili ama Magnezyum Malat direk kas ve sinir ağrılarında etkili ama yan etkileri pek bilinmiyor ..
O agrilarin bütün nedenlerini bası sonucu sinirlerimizde kaslarımızda gelişen hasarlar iltihaplar malesef tam geçmiyor bir rüzgar yemede sogukta yorgunlukta azıyor..
Merhabalar ben de bugün boyun ağrisi sikayetiyle ortepedi doktoruna göründüm.röntgen cekildi bana boyun düzlesmesi ve bir adet fitik varmis fizik tedaviye yönlendirildildim. Mayis ayina verdiler 10 setlik seklinde ama burda yazilanlara biraz göz gezdirdim.panik oldum acikcasi bu konuda ne yapabilirim yol gosterirseniz cok sevinirim herkese gecmis olsun Allah şifa versin hepimize..
Gecmis olsun MR cektirip te Boyun Fıtığı çıkmayan var mı acaba? Önemli olan çok ilertmemek bunun için hayatınızı düzenliyeceksiniz en başta panik yapmıyacaksınız birlikte yaşamayı öğreneceksiniz 2 yıl içerisinde ameliyat olanla olmayan kişilerin sonuçları aynı bu sebeple önemli olan o iki yılı en iyi en ağrısız şekilde geçirmek ayrıca fibromiyoloji ile boyun fıtığı çok karışıyor demek istediğim nerdeyse herkezte boyun fıtığı olduğu için ağrıyı boyun fıtığının yaptığı sanılıyor aslında hepsi bir karma düzen . Stres kötü yaşam fibromiyolojiyi tetikliyor fibromiyolojide boyun fıtığını.. Bu sebeple önce bazı testler yaptırın magnezyum b - d - vitamin testleri tiroid testleri - hormon testleri - romatizma testleri spora başlayın yoga pilates olabilir.. Ağrının %10 nedeni boyun fıtığı %90 kas bağ doku ağırlıklı..Bu nedenle tüm tecrübelerimizi okuyun hemen kendiğinizi boyun fıtığı hastası psikolojisine sokmayın ki eğer bariz omur iliğe bası yoksa o tarafa yönlenmeyin yoksa bizim gibi kobay olursunuz gereksiz tedavilerle dedeğim gibi tüm yazdıklarımızı okuyun ..
Ameliyat olalı 7 ayı geçti ,5 aydan sonra bayağı rahatlamıştım kendimi biraz yordum tekrar rahatsız şıklar nüksetti İstanbul'da bir prof Dr. Gittim meğer de myolamalasi oluşmuş ilaç verdi bakalım nolacak kafamda şakaklarımda basınç oluşuyor tüm eklem yerlerinde ağrı vücutta el ve ayaklarda yanma ve karıncalanma var yürürken çabuk yoruluyorum benim gibi olan arkadaşlar varmı acaba
Çok geçmiş olsun.ameliyat öncesi mr da myelomalazi yokmuydu.ameliyattan sonra mı olmuş
ben ameliyat olmadım ve myelomalazi mevcut ameliyat diyorlar ama sonrasında zaten omurilik nekrozunun geri dönüşü yok
Sayın asm35 ameliyat öncesi varmış ama ameliyatı yapan beyin cerrahı bir şey söylemedi şikayetler devam edince nöroloji Dr. Gittim o tesbit etti c5-c6 c6-c7 seviyelerinden ameliyat olmuştum sende myalomalazi varsa gecikme derim operasyon olmazsan ilerler acil şifalar dilerim
10 yıldır boyun fıtığım. Var ağrıya bir şekilde dayanıyordum ama son günlerde şiddeti arttığı için gittiğim nörolog ve beyin cerrahı kesin ameliyat dedi.myelomalazi ve kanal darlığı mevcut. Ameliyat olacağım sonuçta ama 2-3 ay sonra diye düşündüm corona olayının sonuçlanmasını beklemek mantıklı görünüyor.ama sizin durumunuzu okuyunca ameliyat sonrası bile şikayetlerinizin geçmemiş olması daha da tedirgin etti beni. Bu hafta içinde bir fizik tedavi uzmanından randevu aldım manuel terapi yapıyor onunla bu ağrılı süreci atlatabilirsem iyi olacak gibi
Asm35 myolamalasi ne kadar zarar verdiğine bağlı ben ameliyat olmasaydım felce doğru gidiyordum zararın neresinden dönersen misali tedergin olmayın şikayetlerine rağmen ameliyat öncesinden çok daha iyiyim
Valla bende ameliyat oldum ama hala agrılarım var benden sana tavsiye dotorunu iyi arastır ben coronadan sonra başka doktora gidicem ameliyatımı yapan doktordan memnun kalmadın çünkü sağlıklı günler
Tekrardan herkese gecmis olsun.
Uzun suredir buraya yazmiyordum. Durum guncellemesi yapayim. En son agrilarimda baya iyilesme vardi ancak pandemiyle beraber evden calismaya baslayinca daha uzun sure pc basinda calismak zorunda kaldim ve egzersizlerimide ister istemez biraktim. Son bir kac aydir cok agrim var. Ozellikle kurek kemigimde cok agrim oluyor. Sol on omuza agrisi var. Ellerimde karincalanma ve uyusma oluyor. Gectigimiz ay mr cekildim doktor ameliyatlik olmadigini ama dikkat etmem gerektigini soyledi. Sinire birazcik basi var. Gecen ay 18 seans ft aldim. Agrilarda azalma oldu. Su anda kurek kemigimdeki agri uykumdan uyandirdi. Sol el parmaklarim sertlesmis ve karincalanmisti. Tekrar uyumaya korkuyorum. Onerisi olan var mi? Neler yapabilirim?
C5 c6 ameliyat oldum. Bir ay oldu ameliyat olali. Basimi saga sola zor ceviyorum. Her sabah hangi tarafa yatarsam orasi tutuluyor. Fizige basladim daha kotu oldum. Fizigi biraktim. Ameliyat eden doktor gececegini bazi bunyler hassas oldugunu soyledi 1 sene sonra futbol topuna kafa atacagimi soyledi.. ama benim psikolojim cok bozuldu. Basina boyle bir sey gelen varmi.
Merhaba... 2017 yılının Aralık ayında boyun fıtığı teşhisi konuldu. Gitmiş olduğum 3 -4 beyin cerrahı da ameliyat dedi. Omuriliğe bası olduğu söylendi. Gitmeden 1 hafta boyunca sol kola vuran şiddetli ağrılar vardı. Geceleri uyuyamıştım. Hatta yataktandır ya da psikolojik diye düşündüm. Çünkü Anksiyete bozukluğu rahatsızlığım vardı. Neyse ameliyat olmaya karar verdim. Olduktan sonra şiddetli kol ağrısı geçti. Boyun ağrıları bir dönem azaldı. bir dönem arttı. 3 4 kez ameliyat olduğum doktora gittim. Fakat sorun olmadığı söylendi. Fakat 2020 yılında daha arttı. 2020 şubat ayında mr çektirdim. Başka bir hastanede ve doktorda. O da ameliyatın başarılı olduğu bir sorun olmadığını söyledi. İki disk arasına konan kemiklerin birinde ödem olabileceğini söyledi mr a göre. Fakat yeniden operasyona gerek olmadığını söyledi. Bana antideprasan yazdı. Kullandığımı söylemedim. Hatta artık kullanmama gerek yok ama ağrım olduğu psikolog kullanmamı tavsiye etti.Boynumun sol tarafında tutulma tarzı ağrı var sürekli. Sık sık başıma da vurmakta. Şakak kemikleri tarafına. Sabah kalkınca tutulmuş olur ya hep onun gibi ağrı. Sinir bozucu ve hayat kalitesini yerle bir yapıyor. Masa başında çalışıyorum. 31 yaşındayım.Tavsiye ve önerilerinizi söylersiniz sevinirim.
Herkese geçmiş olsun.Bende yaklasik 35 gun önce c5 c6 ameliyat oldum kafes uygulaması yapıldı. Ameliyat sonrası ağrılarım hafifte olsa vardi ama son 4 5 gündür dayanilmaz bir hal aldı.Ozellikle sol omuz,kurek kemiği ve boyun bölgesinde.Agri kesici enjeksiyon yaptiriyorum dabah aksam.45 gün rapor verildi ve 46.gün kontrolüm var.Hala boyunluk kullanıyorum. Ameliyat olupta sonrasinda benim durumumda olan arkadaslar varmidir acaba?
Ben ameliyat olali 45 gun halen boyun tutulmasi sorunlari yasiyorum dayanilmaz agrilari oluyor. Sanki boynuma beton dokulmus gibi.. yasam kalitesi yerlerde benim de yasim 32 ameliyat oldugum gune cok pismanim..
Ameliyat oldugum doktor cok rahat edecen dedi anadan dogmus gibi olacaksin dedi. Anamdan dogduguma pisman oldum. Bir birimiz le millet canli iletisime gecelim. Telefon numaralarini yazin grub kuralim.
Ameliyat olan arkadaslara cok gecmis olsun. Fitik seviyenizi bilmiyorum ama yaslariniz cok gencmis keske ameliyat olmasaydiniz. Ben ameliyat olmamak icin herseyi deniyorum. C2 c3 c4 c5 c6 heryerde fitik var. C2 c3 teki buyuk ve birazda sinire basi var. Ama doktorlar ameliyata gerek olmadigini soyledi. Su an manuel terapi goruyorum. Insallah agrilarimdan kurtulacagim.
Ameliyat oldunuz ve o bolgeye disardan mudahale edildi. Orada buyuk bi yara var vucut su anda buna tepki gosteriyor. Agrilarinizin olmasi col normal.
Agrilarinizin artmasinin sebebi sadece ameliyat olmanizdan kaynakli degil.
Beslenme uyku duzeni.
Stresli bi hayat tarzi.
Hareketsiz bir hayat tarzi.
Baska bir rahatsizliginizin olup olmadigi.
Ozellikle fitik rahatsizligi olanlarda mide rahatsizligida oluyor. Sinirsel oldugunsan mideye vuruyor. Midenin bozulmasi sinidirim sistemini bozabiliyor. Bu beraberinde karaciger safra kesesi pankreas oniki parmak bagirsagi ve bagirsak rahatsizligina zemin hazirlayabiliyor.
Olaya sadece fitik olarak bakmayin. Tum vucudunuzu dusunun. Size fonksiyonel tip alanini arastirmanizi oneririm.
Tekrar herkese gecmis olsun.
Ben 1 kilo yuku zor yasiyodum surekli el degistiriyodum kollarimi kaldiramiyodum fazla hemen agriyordu.. omur ilige basi vardi. Kendimi yorgun hissediyodum surekli yatmak istiyodum. Simdi kollarim acildi can geldi kollarima. Kolumu 20 saniye tutamiyordum havada 5 10 dk tutabiliyorum hic agrimiyor. Benim amiyattan sonra tutulma problemi var bir turlu asamadim. Hellion gevsemiyor bir turlu. Kollarimi geri kazandim ama.su an yatmaya korkuyorum sabah tutuk uyanacam yine.
Benim yasim 38 bendeki durum fıtık kopmus ve kanala düşmüş.Agrilarla 6 ay mucadele ettim bu surecte prp,proloterapi,elektroterapi tedavisi aldim.Agrilar hafifliyordu ama hic bir zaman bitmiyordu.Taki ameliyattan yaklaşık 1 hafta önce kolumda ciddi bir uyusma ve güçsüzlük olusunca operasyon kacinilmaz oldu benim için. Hastaneden taburcu olurken verilen bilgilendirme formunda ilk kontrole kadar yani 45 gün sonrasina kadar boyunluk takılmalı yaziyor. Bugun hastanede doktorlar normalde 3 veya 4 hafta sonra cikarilmasi gerekli diyorlar sende uzun süre kslmis diyorlar agrilarinda bu sebebten olabileceğini soylediler.
Yahu ameliyat olmanız iyi olmamış diyorsunuz ama napalım her doktor ameliyat dedi.. Omiriliğe bası var dendi.. Ağrı var vs.... yılmazyılmaz bey şikayetimiz aynı gibi ... Boyunda tutulma ağrısı var... Benim 3 yıl geçti ameliyat üzerinden ne zaman geçecek bilniyorum... Stres olunca ağrı çok artıyor... Dinlenince ağrı azalıyor..
Surekli kas gevsetici kullaniyorum. Pazartesi trabzona prof a gidecem . Bakalim ne diyecek. Yoksa boyle yasanmaz gececek gibi durmuyo. Zaten cok stresli biriyom . Cok boynumu dondurmede gozum yok az doneyim ama kasilma agrisi olmasa.. 3 yilda hic mi gecmedi murat. Benim dr cok rahat edecen dedi.. ama dunya dar geldi 45 gunde. Artik çaremi ariyacam.