Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Boyun fıtığı ameliyatı olan var mı? Tecrübelerinizi paylaşır mısınız?

PANEL76 sakın ameliyat olmayın olduktan sonra yarar göremezsseniz geriye dönüş mümkün değil. Diğer harici yöntemleri deneyin. Ben oldum çok pişmanım sanki boynumu kesip yerinden yerine diktiler. Doğal omurga yapısını elletmemek lazım...Gerçi ben enseden kemik alınması-laminektomi* oldum ama fark etmez bence.Ameliyat öncesi günlerimi arıyorum yani bırakın faydayı daha da arttı ağrılar tavana vurdu.Ameliyat dışı yöntemler her hastaya göre değişir ..Bence 4-5 prof düzeyinde doktora onaylatmadan ve kesin kez felce gider denilirse belki. Ben daha bu işten felç olanı duymadım !

06-kaya

eyvallah kardeşim ameliyat bende düşünmüyorum yolun başındayım Salı fizigeybaşlıcam bakalım ona göre yol haritamı çizicem

PANEL76
Geçmiş olsun yazdıklarımızı baştan sona oku bizde senin durumundaydik çok faydalanırsın..

Öncelikle @PANEL76 geçmiş olsun boyun fıtığınla ilgili daha detaylı bilgiye sahipseniz lütfen paylaşın biz de daha detaylı yardımcı olmaya çalışalım

santor proloterapi ile ilgili okuduğum çoğu yazıda kas iskelet sistemi ağrılarını geçirmede çok faydalı olduğu söyleniyor Fıtığın kendine doğrudan bir etkisi olmasa da ağrı yönetiminde sana büyük faydası olabilir tabii maliyeti de uygunsa
06-kaya ameliyat konusunda sizden farklı düşünüyorum kendim de ameliyat oldum 40 gün geçti istediğim sonuçları hala alamadım ama kendim için düşündüğümde bunun en büyük sebebi ameliyatımı geciktirmiş olmam 2 yıl önce fıtığımın büyük olduğu ve ameliyat olmam gerektiği söylendiğinde idare ederim daha gencim biraz kol sırt boyun ağrısı hariç bir şeyim yok katlanırım diyip devam ettim aslında ameliyat aşamasına gelmeyebilirdim de ama fıtığınız varsa ve cerrahi sınırdaysanız çok çok dikkatli olmanız lazım küçük bir kaza çarpma yanlış hareket sonrası belirtileriniz bir anda kötüleşmeye başlayabilir ayrıca erken aşamada boyun fıtığı ameliyatıyla profesyonel futbol oynamaya devam eden futbolcular var bence ameliyat doğru zamanda doğru ellerde zarardan çok yarar da getirebilir

@Ferodere52
güzel kardeşim doğru anlatmışşın doktorun demesi fıtık ufak dedi fizikle geçer dedi ameliyata gerek yok dedi yarın fiziğe başlıcam ama şu var 4 günden beri sol kolum omuzla dirsek arası müthiş agrıyor geceleri uyuyamıyorum doktor iğne verdi rahatlatır dedi hiçbir fayda etmedi doktorla yarın konuşucam belki erken ameliyat iyi olur bilemiyorum yada başka doktorlarada danışmak lazım hele bi fiziğe başlayayım gidişata göre bskıcsm gelişmeleri burdan yazarım not:1ay önce belimde fıtık çıktı fizikle biraz rahatladı oyüzden fiziği bi deneyim geçmezse son çare ameliyat ama kolum felaket agrıyor

santor
prolotrapi nedir maliyeti nekadar bilgin varmı

PANEL76 başlangıç seviyesinde fıtığınız varsa yapmanız gereken ilaçlarınız, fizik tedavi ve havuz.
ve artık asla durgun bi hayatınız olmasın. sürekli spor yapın yürüyün ve havuza gidin. yapamıyorum vaktim yok diye bir mazeret uydurmayın.
çokta rahat yapılıyor. sigara alkol varsa kesinlikle bırakın. zamanla ağrılarınız geçecektir.

Arkadaşlar benim şöyle bir sorum var.
malum boyun fıtığım var uzun uğraşlar sonucu fıtığı bir miktar küçültebildim.
şimdi şikayelerim şunlar; boynumda ağrı çok çok az var.
en son gittiğim manuel terapide kürek kemiği kol el ağrılarım ve uyuşmalarım geçti 2 hafta rahattım.
bu hafta tekrar ağrılarım başladı. kürek kemiği kol ve ele vuruyor.
ayrıca 3 haftadır kulak çınlamam var kesintisiz çınlamam oluyor.
sol kulağımda ağrıda başladı doktora gittim kulak zarı kızarmış dedi ilaç verdi.
hastanedeki fizik tedavi doktoruna soruyorum. fıtık kulağa vurabilir diyor. sıcak kompress yap diyor. uyuşma içinde en son o geçer uzun sürer biraz dedi.
manuel terapiye gittiğim fizik tedavi doktoruna soruyorum fıtık kulağa vurmaz çınlama yapmaz. günde 4-5 defa buz kompresi yap diyor.

bir diğer sorumda. normalde spor yapan biriydim. ve koltuk altında olan belirgin şekilde kanatlarım vardır. bir süredi kas kaybım var mı diye kontrol ediyorum kendimi. sol kolum omuzum kürek kemiğimde ki bölgede bulunan kaslar sağ tarafa göre azalmış geldi bana. ayrıca sol kolum daha çabuk yoruluyor. aynadan baktım sol kol altımdaki kaslar baya gitmiş görünüyor. ama güc kaybım yok.
bu kas kaybı mıdır?
bu süreçte normal midir?
geçici bir durum mudur?
tekrar kas çıkabilir mi?

aydınlatırsanız sevinirim. moralim baya bozuldu. kas kaybında ameliyat olmak gerektiğini biliyorum.

HeLLioN boyun fıtığı kulağa vurabilir mi gerçekten bilmiyorum ama olabilir benim de fıtık daha çok sol tarafımı etkiliyordu ve bazen sol kulağımda çınlama ve sıcaklama oluyordu

Bir kolda diğerine göre bariz bir kas kütlesi azalması olup olmadığını kontrol ettirebilirsin bir uzmana insan belki kendisi de anlayabilir ama mutlaka bir test aracılığıyla ölçtür

Ve ağrıların 2 haftalık bir körelme süreci sonrası tekrar başladıysa hemen morali bozma belki soğuk havalar belki stres belki yanlış yaşam tarzı belki yanlış hareketler ya da bedenine aşırı yüklenme kısacası önce bu tür etmenleri bir düşün ve sadece şükredin bunu kötü bir niyetle söylemiyorum siz fıtıkta ameliyatsız belli bir seviyeye gelmişsiniz ve dahasını da başarırsınız şükredin diyorum çünkü fıtık yüzünden ameliyat olup iyileşip iyileşemeyeceğini ya da ne kadar ve ne zamanda iyileşme olup olmayacağını bile tahmin edemeyen umut edemeyen insanlar var dediğim gibi yeterli disiplinle fıtığı korumaya uygun yaşam tarzını benimseyerek çok daha güzel sonuçlar alacaksınız bundan eminim

Arkadaşlar uzun zamandır yazamıyorum zira doktor doktor dolaşıyorum. Benim sorunum çok ilginç Enseden fıtık ameliyatı oldum (8 ay oldu)(laminektomi) Ameliyatı yapan prof benim ameliyatımda hata yok dedi omurgayı rahatlattım dedi. Ağrılarım geçmeyip dahada artınca bunu doğrulamak için 6-7 beyin cerrahına gittim. Hepisi söz birliği etmişcesine omurga rahatlamış dedi. c4-c5 arasındaki fıtık kaybolmuş dedi.EEE peki niye ağrı geçmedi bilakis arttı.Fizik tedavileride gördüm. Bunun üzerine sol omuz-pazı ve ensemde ki ağrı başka neden olabilir diye düşünmeye başladım. Acaba hem fıtık ağrıs hemde buna eşlik eden fıtık belirtisi gibi olan başka sebep olabilir mi diye. Emarda akciğerimde 8x9 mm solid nodül gözüktü ameliyatı yapan önemsiz olduğunu düşünüyorum dedi.Ben göğüs bölümüne gittim. Filim ve tomografi sonucu aynı nodül yine çıktı doktor bunu izliyeceğiz 3 ay sonra kontrole gel dedi. yani net sonuç alamadım.Eğer büyürse biyopsi yaparız falan dedi.Sonra aklıma prostat geldi iyi huylu prostat büyümesi vardı yıllardır acaba dedim kötü huya dönüştüde kanser olup kemiklerime mi yayılıyor ve bu fıtık ağrısı gibimi his ediyorum. Ona da gittim sorun çıkmadı yani iyi huylu.. Şimdi sıra enfeksiyon mide ve ramotoloji bölümleri var geç sıra veriyorlar.Son zamanlarda böğrüm ve midem de ağrıyor. Ilaçlar verildi. Özetle Ameliyat başarılı omurga rahatlamış ve fıtık kaybolmuş ise bu ağrının fıtığın dışında herhangi bir sebebinin olup olmadığının peşindeyim. (yani herhangi bir sebebin kanser v.s olupta bunun kemiklere veya omuriliğe etki edip etmediğinin). Kol kas erimesi büyük olasılık fıtık veya sinirler ile ilgili.Kolunuzun pazu bölgesini mezro ile öçün. Benim sol kol 1.5 cm ince sağa göre.Sanırım kan akışı zayıf damarlar beslenemediği için. Fıtığın kulak ağrısı veya göz ile ilintili olduğunu hiç sanmıyorum. Artık çok yoruldum doktorlara gidip gelmekten ama insan oğlu yaşamak zorunda. Hepinize sağlık şifa dilerim.

06-kaya geçmiş olsun senin durumunla ilgili iki şeyi merak ediyorum birincisi ameliyat öncesi fıtığın omuriliğe zarar vermiş miydi ve bir de şu anda ki durumun nasıl tam olarak işini yapabiliyor musun kendi kendine yetebiliyor musun hayatını sürerken kol ve ya bacaklarında işlev kaybı var mı?

Ferodere52 Omur iliğe baskı vardı ama zarar verdiğini sanmıyorum. Arızadan 6 ay sonra ameliyat oldum. Ağrım sızım çok ama markete gidip gelip 6-7 şer kiloluk paketleri taşıyorum , araba kullanıyorum,herhangi bir hareket kısıtlılığım yok ama ağrı çok olduğu için donuk hale geldim.Eskisi gibi hareketlerim net değil. Yürürken ağır yürüyorum ama 6-7 km rahat yürüyorum. Evde işlerimi yapabiliyorum ama hemen yoruluyorum. Fakat eskisi gibi ağır ev işi temizlik yapamıyorum . Aynı yerde 2 saat falan oturdum mu yoruluyorum.Şikayetim çok boyun omuz-pazı bölgesi ağrısı dayanılacak gibi değil ağrı kesiciler %20 falan etki ediyor yani azap.

06-kaya sizin ameliyat öncesi yürüme ile ilgili bir sıkıntınız var mıydı? Eğer yoksa en son yorumunuzdaki yürürken ağır yürüyorum ifadesi dikkatimi çekti ameliyat sonrası mı yürüyüşün etkilendi?

Ferodere52 Ameliyattan öncede hafif vardı ama sonra sanki biraz daha arttı ama vucudun tümünü etkiledi sanki. Zira omurga tüm vucudun taşıyıcısı cok zor da kalmadan elletmemeli

Sevgili dostlarım , sizlere bu son yazım olacak çünkü forumdaki misyonumu ve tüm bilgilerimi paylaştığımı düşünüyorum dert ortağı olan her bir kardeşime / dostuma Allahtan şifa diliyor teşekkür ediyorum umarım bir şeyler katabilip yol umut gösterbilmişimdir..
Şimdi yazacağım yorumu çok iyi analiz etmenizi istiyorum..
Boyun fıtığının çaresini bulmuş bulunuyorum buna nerden eminim boyun fıtıkla ilgili olan her çareyi denemiş olarak ve çok analiz / konuşma yapmış biri olarak bu kanıya vardım bütün sorun bizde acı varsa acıyı biz yaratiyoruz kısacası yaşam şartlarmızla , geçmişteki şimdiki hatalarımızla , alışkanlıklarımızla bu hale getiriyoruz..
Çözümü yöntemlerde geçici tedavilerde ameliyatlarda kısacası insanoğlunda arıyoruz bu kanıya nerden mi vardım?
Türkiyenin alanında en iyi olanlardam tüm prof ları bir bir gezdim/konuştum/analiz ettim / tartıştım ki bende 2 ayrı universite bitiren 5 dil bilen bir 8 ayrı ülkede yaşamış / bulunmuş bir sağlık profesyoneleyim ( reklamlar :) )
1.Fizik Tedavinin duayeni Prof . Dr Turan Uslu
2.Algoloji Duayenleri Prof . Dr. Süleyman Özyalçın ve Prof . Dr . Nurettin Lüleci
3.Beyin Cerrahi Duayeni - Prof Dr Kadir Kotil
4.Proloterapide uzman duayen - Uzm.Dr.Önder Taylan Çifti
5.Alternatif tipta uzman duayen- Dr.Batu Bayar
Hepsinle devamlı temas/dostluk/ hasta ilişkisi içerisindeyim
7 Aylık Süreçte Aldığım tedaviler
1.Kuru iğne
2.Sülük
3.Diskoliz ( diske ozon)
4.Nokta Atışı Kortikosteroid
5.Akapunktur
6.Prolterapi ( yanlızca 1 seans çok ağrılı olduğu için yarım bıraktın doktorumun suçu yok , yine dediklerine uymadım )
7.Radyo Frekansla sinir blokajı
8.Kayropratik - Manuel terapiler

1.Geriye ne kaldı?
Hacamat ve bio enerji onlarında tamamlarsam herhalde guiness rekorlar kitabina girecem [emoji1787]
2.Neden mi hepsini denedim?
Sağdan soldan öğrenceğime sağlığımı riske atmak uğruna kobay analiz etmeyi bizzat yaşamayı yeğledim ve biraz da hem kendime hem diğer insanlara yararım olsun istedim..
3.Ne mi öğrendin?
Hiç bir yöntem sen hayat şeklini değiştirmedikçe işe yaramaz ağrıyı azaltan çoğaltanda sensin ameliyat ol ya da olma!Bu tedaviler sadece belirli süre geçici sana yardımcı olur!
4.Nedir değiştirmen gereken?
Hayata bakış açın , stres durumun, seni yoran mesleğin, doğadan uzaklaşman, hareketsiz yaşamın, mükemmelyetçiğin, plansız yaşaman, kaygıların, toksitesi olan ilaçlar kullanıp vücudunda derin izler bırakması ( antibiyotik , steroid , hormon ilaçları gibi ) , cep telefonuna bakışın kafa eymen, düzgün uyumaman geç yatman az uyuman ,sigara içmen , beslenmen ( vegan ağırlıklı olmalı hayvansal gidilar iltihap üretir) , vücuda vermiş olduğun travmalar , yanlış sporlar , ortopedik yastığın , ergonomik olmayan ev eşyaların, gerekirse seni fıtık eden herkez eşin dostun kim varsa!
5.Tüm bu tedaviler işe yaradımı?
Sorun tedavi veya doktorlarda değil senin yaşam şartlarında!
***Ameliyat durumumu öğrenmek yüzleşmek için Prof .Dr. Kadir Kotil e gittim ameliyatla ilgim olmadığını söyledi direk ama ağrımın çok olabileceğini belirtti diğer Proflar doktorlarda sorunumun kireçlenmiş disklerin kemik kanalını daraltıp sivri sivri kemikçikler oluşturmasından minimal düzeyde ama devamlı sinire bası olduğunu söylediler bu kadar küçük fıtık içinde boynun arkasından kemikleri kesmenin ve arayı açmanın saçma olacağını söylediler yani laminektomi..
Yani kaldik ağrım ve ben başbaşa 7 aydır ha yaşama yı öğrendim evet korkmuyorumda çünkü ağrıyı asıl kaynağının disk değil KAS - BAĞ - DOKU ve BENIM YAŞAM ŞARTLARIM olduğunu öğrendim !
Nasıl mı?
Sorunun Direk Kas- Bağ - Doku ilgisi var arkadaşlar bunlarda sorun olmadan o fıtık taşmaz gevşemez! Ağrılarda direk kas bağ doku ağırlıklı ! %20 Fıtıktansa % 80 Kas - Bağ - Doku sorunlarıdır !
Bunu rüzgarlı - soğuk havada test edip görün ya da klima tutulup sonucu görü. gerilmiş kas direk fıtığı proveke eder bağlarda zayıfsa direk alın size fıtık!!!
Çaresi saydığım hayat şartlarınınızı düzeltip doğaya spora insanca bir yaşama dönmek yoksa bir dejavu yaşarsınız!!!
Şahsen ben ameliyattan da hiç korkmuyorum ama bana yaramiyacak ameliyati neden olayım?!
Yarayacak olsa 1 dk düşünmem öyle deliyimdir bu kadar tedaviyi denememde belli etmiştir herhalde nedeni bulma isteği
%100 Ameliyat denilen ve bir kaç doktordan okey almış arkadaşlar daha da zarara uğramadan olsunlar arkadaşlar o çileye riske değmez ha tam iyileşirler mi onu bilemem ..
Sonuç olarak tedavisi mümkün bir hastalık Fıtık , Ameliyat olun ya da olmayın farketmez artık öyle düşünüyorum tüm yaşadıklarımdan saydığım yardımcı tedavilerle birlikte tüm hayatınızı 360 derece değiştirmektir tedavi malesef en zoruda bu değilmi ya da bunu kabullenmek?!
***İlerde belki 5-10 sene sonra %100 tedavisi olabileceğini düşündüğüm yegane tedavi olan Steam Cell ( Kök Hücre) bu işi çözebilir ve dejeneretif diski yenileyebilir şimdi piyasasa olan tüm kök hücreler sahtesi düşük sayılı kök hücreler ve prp den farkı yok denemenize değmez bunun için ispanya ve amerikadaki gibi laborutuarlar kurulup yüksek yatırımlar olmalı günlerce sizden alınmış kök hücrelere işlenmeli özetle ..
her geçen gün sağlık sisteminin battığı sürümcü sağlık sisteminde şu an bu zor görülüyor..
Fıtıkla ilgili son olarak :
Vücudunuz size verdiği süre / tolerans dolmuştur çok daha büyük bir hastalık gelmeden size sinyal veriyor aslında.. Seçim hepimizin.. Herkeze sevgiler saygılar şifalar!

Sizlere çok acil bilgi

Uzm. Dr. Önder Taylan Çifçi bu doktordan uzak durun tetik nokta enjeksiyonu ve prolotetapi ile nerdeyse beni sakat bıraktı boynumdaki tüm kaslar parçalandı ve yarattığı iltihap alerji yaptı! 17 gündür uyuyamıyorum çözümde bulamıyorum sakın benim gibi kendizi kobay olarak kullandırtmayın! Proleterapi ve tetik nokta enjeksiyonlardan uzak durun çok riskli! Ya da bu işin ehline yaptırın mutlaka akademik kariyerli biri olsun!

Diğer bir ihbarim Op.Dr.Hakan Somay Kadikoy Medicana Hastanesi Beyin Cerrahi 5 Dk da ameliyat kararı aldı :) Fiziki muayneyi bile doğru düzgün yapmadan diğer doktorlar yanlış görmüş ki Türkiyenin en iyi 3 Prof ameliyatla uzaktan yakından ilgisi yok demişti aman arkadaşlar dikkat edin!!!
Birde deşifre edin ki kimse oyuna gelmesin iyi olan hekimi alkışlayacaz ali cengiz oyunları peşinde olanlarıda ihbar etcez!
Bu kadar deneyimlerimden yola çıkarak mutlaka akademik kariyerli bir doktora gidin yani Doçent tercihen Profesor riski daha azaltmış olursunuz..Birde özel muaynenesi daha iyi olur zincir hastanelerden birine denk gelirseniz %99 ameliyat derler :)

santor abi cok gecmis olsun cok uzuldum. Insallah bir an once toparlanirsin. Ben bu tur mudahalelerden uzak duruyorum. Manuel terapiye bile supheyle gidiyorum. Ama iyi geliyor. Takviye ilaclarim, doktorun verdigi ilaclar bitti. Sadece omega3 ve kemik suyu iciyorum. Ve spor yapiyorum. Sinir stres cok etkiliyor. Maalesef buna cozum bulamiyorum. Agrilarimdan bahsetmistim vucudumu dinlendirmek icin 2 hafta kadar spora ara verdim. Bu surede agrilarim dahada azaldi. Tekrar spora basladim. Bazen cok uzerine gitmekte iyi olmayabiliyorm sanirim. Su an daha iyiyim.

HeLLioN

Sagol Dostum , rezalet bir durumdayım elbet toplarımda uykusuz geceler çok kötü büyük ihtimalle kaslara zarar verdiği için ve iltihaptan sinirleri sıkıştırıyor aman sakın proloterapiye gitme sende düşünüyordun ameliyat kadar tehlikeli!! Sana da geçmiş olsun kardeşim..

santor abi mevcuttaki uygulamalar bana iyi geliyor. Ekstra bir sey dusunmuyorum. Isyerinde beraber calistigim kisi isten ayrildi. Butun isler bana kaldi. Stres ve durus bozuklugu var fazla kosturmaktan. Sikinti olur diye korkuom. Onun disinda hersey yolunda.

Ben turkiyedeki saglik sistemine artik hic bir sekilde guvenmiyorum. Bu hafta basimdan gecen olayi anlatacam. 2 haftadir sag tarafimda karin agrim vardi. Hastaneye gitmeden takip ettim. Agrilar artinca safra kesesidir diye kontrol ettireyim dedim. Ozel hastaneye gittim. Ultrasonda bir sey cikmadi. Kan tahlilinde lipaz degeri 220 cikti. Pankreasta iltihaplanma var tedavi gormen gerekiyor. Hastaneye yatircam dedi. Endoskopi yapacagiz dedi. Ben guvenmedim baska bir ozel hastaneye gittigim. Daha donanimli ve pahali. Unlu bir profosore gorundum. Elindeki tahlillere gore yatirip bende kontrol edecegim dedi. Iki gun kaldim. Iki defa mr cekildim. 3 defa kan tahlili. 9200 tl fatura cikti. Ozel saglik sigortasi karsiladi neyseki. Sonuc olarak hic birsey cikmadi. Hersey temiz. Agrilarim devam ediyor ama. Rahatsiz edici agrilar degil. Demem o ki bu ulkede sansa yasiyoruz. Ulkenin yetkilileri bizleri hic bir sekilde dusunmuyor. Sadece rant, para, kendi keyifleri. Allah yardimcimiz olsun.

HeLLioN

Amin kardesim saglik sistemi böyle degildi etraf para koparıcı kolpacı Allah korkusu olmayan insanlarla dolu bundan 8-10 sene önceki Doktorlara bak şimdikilerine bak bir ülkenin sağlık sistemi çöküp hastaneler doktorlar bu hallerdeyse o ülkeyi terk etme zamanıdır..

Arkadaşlar hepinize iyi akşamlar fıtıkla ameliyatlı ameliyatsız mücadelemizde hepimize kolay gelsin...
Ameliyatım üstünden 2 ay geçti. Dün doktor kontrolüne gittim, film çekti boyundan. Boynuma taktığı peek kafesle ilgili bir sıkıntı olmadığını, boynumun iyi göründüğünü söyledi. Son bir aydır boyunluk kullanmıyorum. Boynum alışmaya çalışıyor. Son üç haftadır her gün bazen zorlansam da 1 saat 4-5 km yürüdüm egzersiz niyetine. Yürümemdeki bahsettiğim boşa basma yer kayması deprem oluyor hissi azaldı ama tamamen geçmesi ya da çok çok aza inmesi için en az 6-7 ay daha geçmesi lazım. Biraz kilo almışım. 83 kiloyum. Kilodan, çok yatmaktan ya da yürümekten belim ağrıyor ara ara. Kilo vermeye çalışacağım, enerjime ve vitamin alımına dikkat ederek. Boynum her gün yürüdüğüm için biraz kasılıyor ama idare eder seviyede. Boynum hala yeterince güçlü değil ve dengesiz gibi. Boynum güçlendikçe ve dengesini buldukça daha iyiye gidecektir semptomlarım. Sol kol, sol kürek kemiğindeki sert ve inatçı kulunç ağrısı,sol omuz ve sol göğüsteki ağrı, uyuşma, güçsüzlük ve sol bacağımdaki topuğuma kadar vuran siyatik tarzı ağrı, tüm bu ağrılar yüzde 80-90 kayboldu. Ama tabii ki asıl sıkıntım yürümemin düzelmesi ve boynumun dengesini ve gücünü bulması. 6-7 ay sonra durum daha net ortaya çıkacaktır. Fiziksel olsun, psikolojik olsun bu süreci yaşamak çok zor ama olan oldu artık.

Malum okullar açılıyor ve ben de ingilizce öğretmeniyim. Cuma günü doktorumdan 2 ya da 3 haftalık rapor istedim çünkü Şırnaktaki çalışma tempom biraz ağır. Haftada 6 gün sabah 6 50den öğlen 12 30a kadar. Daha bünyem yavaş yavaş kendini bulurken birden böyle bir çalışma temponusuna girmek beni yoracaktır diye düşündüm. Lakin doktorum tüm ısrarlarıma rağmen bana rapor vermedi. Diğer hastaneler rapor almak istediğimde seni ameliyat eden doktor versin deyip beni başlarından savdılar. Ve acillerden de rapor almak zulüm olduğu için yapacak bir şey yok deyip her şey olacağına varır deyip Şırnağa uçak bileti aldım. Yarın uçakla tekrardan Şırnağa gidiyorum. Salı günü de iş başı yapacağım. Artık savaşma zamanı yapacak bir şeyim yok. Yaklaşık 5 ay orada kalacağım. Hakkımda hayırlısı artık

Doktorum cerrah olarak çok iyi, ameliyatı güzel yaptı, herhangi bir ameliyatla ilgili sıkıntı yaşamadım lakin ameliyat sonrası süreçle ilgili çok ilgisiz. Dün boynum için egzersizler istedim. Bana baştan savma rastgele bir egzersiz kağıdı uzattı al bunları yaparsın dedi. Kağıttaki egzersizler alakasız. Bana öne eğilirken dikkatli ol diyen doktorun verdiği çoğu egzersiz öne eğilerek yapılıyor. Ameliyat sonrası yapılabileeğim hafif ama etkili egzersizler arıyorum. İnternette ya da YouTubeda bulamıyorum. Lütfen bu konuda bilgisi olan arkadaşlar bana yardımcı olursanız sevinirim...

Arkadaşlar belirtilerinize gerçekten dikkat edin. Ameliyat deniyorsa iki üç doktor tarafından ameliyatınızı durumunuz çok kötü olmadan olun. Çünkü çok daha hızlı ve etkili iyileşirsiniz.
Kendinize iyi davranın...

Arkadaşlar eğer çok ağrılarınız varsa özellikle 6 ayı geçip kronik hale gelirse hatta ameliyatla bile geçmemisse yüksek ihtimal fibromiyaljidir.
Gidip MR çekip fıtık çıkınca ( yüksek derecede omurilik basısı yoksa) hemen ameliyat olmayın boşu boşuna diskinizi söktürmüş olursunuz bende %90 fibromiyalij hastalığı var..
Bu hastalık fıtıktan çok daha ağrılı bir hastalıktır..
Mükemmeliyetçi, asabi, takıntılı ve vucudunu hiç dinlemeyen kişilerde çıkar kendinde olduğunu şüphelenler romatoloji servislerine başvurşun kan - hormon testleri gerekir tedavi ona göre yapılır tabiki hayat kalitesi modifiye edilerek ayrıca en etkili tedavisinin iyi bir bio enerjici bulmanızla ilgili olduğunu düşünüyorum boşuna boşuna 7 aydıt fıtık tedavisi gördüm vücudumu param parça ettiler harcadığım 25000 tl yi bir yana bırakırsam..
Özel hastanelerde fıtık çıksada ameliyat edip para vuralim diye bekleyen hekimcikler dolu aman dikkat!

Arkadaşlar Ekşi sözlükte FİBRİYOMİYALAJİ ile ilgili bir yazı buldum ilginç geldi bana aynen yayınlıyorum ; özet olarak vücut ağrısı ve buna eşlik eden sistemik semptomlar (uyku bozukluğu, anksiyete, çarpıntı, yorgunluk, barsak alışkanlıklarında değişme vs) ile karakterize bir hastalıktır.

toplumda o kadar sık görülür ki, herhangi bir fizik tedavi polikliniğine gün içinde başvuru yapan kadınların en az 3'te 1'inde fibromiyalji görülmektedir.

bu başlığı takip eden ve bu hastalıkla pençeleşen ya da hastalığı henüz teşhis almayan çaresiz kişiler için bilimsel veriler eşliğinde kendi klinik tecrübelerimi paylaşacağım.

bu hastalık kadınlarda erkeklere nazaran daha sık görülür.
polikliniğimize gelen ağırlıklı kadın hastalar olmak üzere insanlardan sıklıkla şu şikayetlerin bir ya da birkaçını duyarız.

-boynum ağrıyor. sırtım ağrıyor. -kulunçlarım ağrıyor. her 2 küreklerimin arası ağrıyor.
-sol kolum uyuşuyor acaba kalp krizi mi geçiriyorum?
-ağrı başımdan giriyor, boynumdan, sırtıma, taa belime kadar iniyor.
-diş etlerim, başım, boğazım sızlıyor.
-belim, bacağım ağrıyor, dermanım yok.
-ağrı gelince gözlerimin içi bile patlıyor.
-akşam yatarken vücudum, ayaklarım yanıyor.
-sabahları kalktığımda ağrıdan her yerim uyuşmuş, kaskatı olmuş.

vs vs derken bir sürü anlamsız şikayet sıralar size hastalar.
anlamsız derken bunları küçümsemiyorum, elbette ki ağrıları vardır ancak bu şikayetler herhangi bir klinik tanıya uymayacak kadar nonspesifik olduğu için bir anlamı olmuyor.

bu hastalar doktor doktor gezer de bir çare bulamazlar.
hangi teşhisleri almazlar ki?

ne yazık ki bu hastaların en çok duyduğu şey "senin boynunda 3 tane fıtık'ın var"

kimisine fıtığın var denir, kimine boyun düzleşmesi, kimine sende sinir sıkışması olmuş, kimine belin ve boynun kaymış, kimine de vitamin eksikliği gibi müphem tanılar konur.
her doktor farklı bir şey söyler, hasta kime inanacağını şaşırır.

ya tedaviye ne demeli?
kimisine ağrı kesici ve kas gevşetici ilaçlar verilir, kimine fizik tedavi ve egzersiz önerilir, kimisinin vücudunun çeşitli yerlerine iğneler yapılır; bazıları da nöral terapi, proloterapi, hacamat, ozon tedavisi, sülük vs gibi alternatif tedavi adı altında şarlatanlara para kaptırır.

ama çok az hasta bunlardan fayda görür, gerisi kronik ağrıdan muzdarip bir şekilde hayatını konforsuz şekilde sürdürmeye devam eder.

ee, ne yapsın o halde bu hastalar?
söylüyorum.

bu hastalıkla baş etmenin yolu öncelikle hastalık hakkında fikir sahibi olmak, bilinçlenmektir.

bir kere bu hastaları, kendisinde fıtık olmadığına ikna edemezsiniz hiçbir zaman.
duymuştur bir doktordan boyun fıtığı olduğunu, hattâ mr raporunda da c3-4-5 bulging, protrüzyon gibi şeyler okumuştur ve kendisini inandırır.
sonunda "fıtık" etiketi onun üstüne yapışır ve sittin sene ikna edemezsiniz aksine.

servikal mr'da yazan o bulging, düzleşme tarzı şeyler çoğu insanda çıkar ve bunlar bilimsel olarak ağrıya neden olmaz.
gerçek anlamda boyun fıtığı o kadar nadir görülür ki, klinik olarak ağrıya neden olabilecek ekstrüzyon aşamasındaki bir fıtığa % 1 oranında falan rastlarız desek abartmış olmayız.

gelelim şimdi benim önerilerime.
öncelikle birkaç haftadır olan ağrılar için hemen doktora gidilmez.
herkesin hayatının bir döneminde başı, boynu, sırtı ağrır elbette; birkaç gün ağrı kesici, kas gevşetici kullanırsınız geçer, hemen hastanelere akın etmeyin bunun için.

benim sözüm uzun zamandır, yani en az 6 haftadır süren kas-iskelet sistemi ağrısı olan insanlara.
bu kişilerin demografik, sosyokültürel bazı özellikleri vardır.

mesela, hastaların çoğunda ağrı nedeniyle ya da öncesinde psikojen sebeplerden mütevellit uyku bozukluğu her zaman bulunur. uykuları kalitesizdir, sabahları dinlenememiş kalkarlar.

yine büyük kısmı sedanter dediğimiz hareketsiz bir yaşam tarzına sahiptir; ağırlıklı olarak masa başı çalışan bankacı, mühendis, şoför ya da sürekli aynı pozisyonda iş yapan tamirci, boyacı, bulaşıkçı veyahut mesai saatleri içinde yoğun çalışıp yine fazlasıyla mesleki stres yaşayan memur kesimi, evhanımı vs vs

siz de bunlardan birisi iseniz fibromiyaljiden şüphelenmelisiniz.

fibromiyalji her ne kadar da son bilgilere göre kendi başına bir tanı olsa da hekimlerin genel kanaatine göre öncelikle dışlama tanısıdır, yani hastaya fibromiyalji demek için öncelikle diğer nedenler dışlanmalıdır.

o yüzden uzun zamandır yaygın ağrısı olan her hastaya mutlaka hemogram, sedimentasyon, crp, romatoid faktör, tsh, vitamin d, kalsiyum, fosfor, alp, tsh, brucella tetkikleri yapılmalıdır.
size fibromyalji diyen bir doktor öncesinde bu testleri yapmayıp diğer nedenleri dışlamıyorsa kesinlikle ona itibar etmeyin, olmadı gidip aile hekiminizden rica edin, mutlaka baktırın.

tetkikleri normal olan hastalar, evet nurtopu gibi bir hastalığınız oldu, "fibromiyalji".
bu hastalığın bir başka versiyonu olan kronik yorgunluk sendromu ve miyofasyal ağrı sendromu tanılarından bahsedip kafa karıştırmayacağım, zira tedavileri benzerdir.

peki teşhisi koyduk, tedavi olarak ne yapalım?

fibromiyalji bir kronik ağrı sendromudur, dolayısıyla tedavisi de hastalığın kendisi gibi uzun süreli olmak zorundadır.
bu hastalıkta olmazsa olmaz şey adjuvan ilaç tedavisidir.
nedir bu adjuvan ilaçlar?

dünya sağlık örgütü'nün kronik ağrı tedavisinde önerdiği 3 tane ilaç vardı.
1) pregabalin
2) duloksetin
3) milnasipran

bu ilaçlardan bir ya da birkaçını kullanmadan kesinlikle istediğiniz rahatlığa ulaşamazsınız.
bakın fizik tedavi, aerobik egzersizler, kulunçlara yapılacak tetik nokta enjeksiyonları asla ve asla ilk seçenek değildir, bunlar size kısa süreli rahatlık sağlasa da ağrılarınız mutlaka yakın zamanda nüksedecektir.

peki anladık, ilaç şart ama bu adjuvan ilaçların görevi nedir, niçin kullanacağız?

fibromyalji aslında ağrının beyinde olan algılanmasındaki bozukluğun vücuda yansımasıdır.
yani hastaların ağrı algısı kesinlikle bozuktur; normalde şiddetli ağrı yapmayacak küçük uyarılar (sıkma, çimdikleme, ezme vs gibi) hastada belirgin ağrıya neden olur.
adjuvan ilaçlar bu kısır döngüyü bozar işte, ağrının beyindeki bozulmuş persepsiyonunu önler.
bir nevi beyinin bozuk olan bu kısmını resetleyerek vücudun kendi kendini iyileştirmesi için size zaman tanır, ağrısız bir dönem sunar.

teşbihte hata olmaz, hastalara ilaç dediğimiz zaman ne yazık ki kutsal su görmüş iblis gibi kaçmaya çalışıyorlar, bunu yapmayın işte.

biliyoruz ki kafanızdan "kapitalizm, doktor-ilaç şirketi anlaşması, rüşvet vs..." gibi tonla şey geçiyor ve bu yüzden ilaca ve doktora karşı önyargılısınız.

bakın doktor dediğiniz kişi kendi çapında bir bilim insanıdır; bilim dediğimiz şey bilimsel çalışmalar ve tecrübelerle ilerler, yani hekiminiz size bilimsel olmayan bir şeyi etik ve yasal olarak öneremez.

fibromiyalji'nin bilimini merak ediyorsanız açıp bakın bir guideline'a ve orada göreceksiniz ki adjuvan ilaçlar a grubu kanıt değerine sahiptirler ki hekimlerin size önerisi kanıt düzeyi açısından en kötü uzman görüşü (c grubu kanıt) düzeyinde olmalıdır.

o halde ilacı mutlaka kullanmak zorundayız.
peki ya ilacın yan etkileri?

bu ilaçların tolere edilmeyecek kadar büyük yan etkileri yoktur; yaşayacağınız en kötü şeyler ilacın ilk haftasında görülen baş dönmesi, göz kararması, sersemlik hissi, uyku, mide bulantısı gibi basit semptomlardan ibarettir.

ben kendi hastalarıma ilk öneri olarak duloksetin 30mg ilacı tercih ediyorum, çünkü kendi klinik tecrübelerime göre fibromiyalji için bundan daha iyisi yok.
duloksetin özünde bir antidepresan olmasına rağmen muhteşem bir ağrı kesicidir.
bizim kullandığımız 30mg depresyon için yeterli bir doz değildir ancak fibromyalji için gayet makul bir dozdur.
yani demeyin ki doktor bana depresyon ilacı başlamış, hayır efendim biz psikiyatrist değiliz, depresyonu tedavi etmiyoruz, bu düşük bir doz ve fibromyalji tedavisi için elzem.
o yüzden kendi iyiliğiniz için itiraz etmiyorsunuz.

bu ilaçları ne kadar kullanalım peki?

6 aylık kullanım sonrasında genellikle kesmeyi düşünebiliriz ancak tıpkı tansiyon, şeker hastalığı gibi bu hastalık da kronik olduğu için ilacı kesince ağrıların nüksetmesi çok muhtemel o yüzden belki de yıllarca kullanmak durumunda kalınabilir.
korkmayın, bu ilacı ömür boyunca da kullanabilirsiniz, hiçbir major yan etkisi yok, eğer gerekiyorsa kullanacağız o halde.

ilaç 1-2 hafta içinde etkisini gösterecektir, eğer hasta memnun ise 12 aylık rapor yazıp takiplere çağırmak uygundur.
bazı hastalarda bu ilaçtan beklediğimiz faydayı göremiyoruz o zaman da pregabalin deneyebiliriz ya da pregabalin+duloksetin kombine kullanabiliriz, klinik yanıta göre karar veriyoruz.

hastada genel bir iyilik hâli oluşmuşsa (ağrı, uyku, tutukluk yorgunluk semptomlarında kısmen rahatlama) bundan sonrası için aerobik egzersiz, kasları güçlendirme, germe egzersizleri, fizik tedavi seansları gibi ikinci basamak önerileri tedavimize mutlaka ekleriz.

lütfen alternatif tıp adı altında sunulan, bilimselliği deneysel ya da kesitsel çalışmalarla ispat edilmemiş olan nöralterapi, proloterapi, ozon tedavisi, hacamat, sülük, akupunktur, manipülasyon gibi zırvalıklara vaktinizi, paranızı harcamayın.

yine ön yargınız olmasın diye söyleyeyim, ben şu yukarıda yazdığım alternatif tıp saçmalıklarının çoğunun kursunu tamamlamış birisi olarak sizi uyarıyorum, yani yeniliğe açık olmayan geri kafalı bir hekim değilim.

başta söylediğim gibi doktor bilimsel kanıtı olan tedavileri önerir, diğerlerini öneren kişilerin benim gözümde şarlatandan farkı yoktur, tercih sizin.

geçmiş olsun...

Son düzenleme:
Hocam paylaşım için sağol!
Mükemmel bir yazı tüm yaşadıklarımın özeti olmuş siz düşünün artık %1 ağrı kaynağı fıtık inanılmaz doğru bir yazı!
Evet gerçekten beynin ağrıyı yalnış algılamasıyla ilgili bir olay ve kronik yorgunluk ve ağrı olayı.. O yüzden hemen ameliyat olmayın Ekşideki bu Hekim yazarı tebrik ediyorum muthiş bir Hekim kendisi tanımak isterdim doğrusu..
Ben ilaç alma yerine şu an o ağrı algısını beyne doğru tanıtacak yöntemlerden biri olan bio enerjiyi deniyecem ailemde fayda görmüş 3 kişi var inşallah buda balon çıkmaz..
Bu forumlarda yeni başlıyanlara çok yardımcı oluyoruz bu çok iyi bir şey..
Hekim yazarin dediği bende fıtık olduğuma inandım yapışmıştı bana soğuk kötü yaşam kireçlenmelerlede kilitlenince ben bile yavaş yavaş ameliyat fikrine alışmaya başlamıştım halbuki o diski ordan sökmek hiç bir şey değiştirmiyecekti herkeze ders olsun ..

Slm arkadaslar yazıların hepsini okudum bende.Herkse cok gecmiş olsun.23.10.2019 bnde sol kol ve boyun agrısı cekerek dr gıttım ve fıtıgımın patladıgını acil ameliyat olmam gerektiğini olmazsam felç olacagımı söledi drlar 3 doktora gıttım hepsi aynı seyi söledi cunku artık kolda güçsüzlük ve parmakta uysmalar vardı ve karar verip boyun fıtığı ameliyatı oldum ama benimde ameliyat olmama ragmen agrılarım gecmedi kolumdaki güçsüzlük dvam ediyor simdi boynumun sag tarafında agrı var siddetli bir sekilde ve belimde agrılar olmaya basladı ameliyt yapan dr gittiğimde dr olacak dedi agrıların ama sag tarafım cok agrıyor ameliytımı yapan dr hasta dr ilişkisi hic yok bıdaha ona gitmek istemiyorum burda yazılanlarda benim gibi aynı şikayette olan arkadaşlar var.bende agrı kesicilerle idare ediyorum şimdide boynumun sag tarafı agrıdığı için yine aynı seyleri yasayacağımdan cok korkuyorum bu agrılar psikoloji bozuyor guçlü bir psikoloji gerekiyor bende yasadıklarımı yazmak istedim.baska bir dr gidicem bakalım bende burdan gelişmeleri yazarım tekrardan geçmis olsun saglıklı günler dilerim ...

zersa

Cok gecmis olsun benim bu isten anladigim kadariyla ameliyat veya bir travmadan sonra o bolgelerde sistem bozuluyor , kan akisi yavasliyor, devamli iltihap uretiyor, sinirler anormal calisiyor , beynin agriyi algilamasi bozuluyor ve bunun duzelmesi yillar aliyor ya da tam duzelmiyor tipta da buna Fibramiyoloji deniliyor ( nedeni bulamadiklari agrilar) mutlaka d vitamini b vitamini magnezyum demir romatizma ve tiriod testlerine baktirin bazen kucuk bir sorun tum hayatinizi kabusa cevirir..

Verdiğin bilgi için tesekkür ederim baktırıcam .

zersa

Rica ederim kardesim magnezyum sitrat dene gunluk 500-1000 mg kas kokenli agrilari ve sinirlerinin agrilarini cozmede cok etkili 1 hafta icinde etki ediyor ..

arkadaşlar evet bende bir süre boyun fıtığı agrısıyla müthiş agrılar çektim geceler zindan oldu resmen parmaktaki uyuşmalar ve batmalar cabası hangi doktora gittiysem hepsi, ameliyat dedi yok felç ıolusun yok dönüşü olmaz dediler hatta 2019 24 nisan da ameliyat için çagırdılar ama gitmedim sporla ve ilaçla yendim saaayılır agrıdan eser kalmadı uyusma ve batma da çok nadır 15 günde bir sadece dogru tedavi ve doğru doktorda kesinlikle çare bulunuyo tabiki tamamıyla geçmiyor ama eskiye nazaran şükür diyorum.benim bu sayfaya üye olmam su arkadaşlar burdaki herkes hastalığına çare bulmak için burda ve çogunun bir tecrübesi ve ameliyat ıolmuşluğu var herkes ameliyet oluıp fayda göremediği dr adını yazsın ki başka insanlar acı cekmesin yoksa sitede isim vermek yasakmı ona göre bende çare bulduğum dr adını yazıcam

BORUYAN
Paylaşın hocam neler yaptığınız hangi yöntem uygulndığınıda yazın zaten reklam yapanlar anlaşılıyor

Üst Alt