Sevgili dostlarım , sizlere bu son yazım olacak çünkü forumdaki misyonumu ve tüm bilgilerimi paylaştığımı düşünüyorum dert ortağı olan her bir kardeşime / dostuma Allahtan şifa diliyor teşekkür ediyorum umarım bir şeyler katabilip yol umut gösterbilmişimdir..
Şimdi yazacağım yorumu çok iyi analiz etmenizi istiyorum..
Boyun fıtığının çaresini bulmuş bulunuyorum buna nerden eminim boyun fıtıkla ilgili olan her çareyi denemiş olarak ve çok analiz / konuşma yapmış biri olarak bu kanıya vardım bütün sorun bizde acı varsa acıyı biz yaratiyoruz kısacası yaşam şartlarmızla , geçmişteki şimdiki hatalarımızla , alışkanlıklarımızla bu hale getiriyoruz..
Çözümü yöntemlerde geçici tedavilerde ameliyatlarda kısacası insanoğlunda arıyoruz bu kanıya nerden mi vardım?
Türkiyenin alanında en iyi olanlardam tüm prof ları bir bir gezdim/konuştum/analiz ettim / tartıştım ki bende 2 ayrı universite bitiren 5 dil bilen bir 8 ayrı ülkede yaşamış / bulunmuş bir sağlık profesyoneleyim ( reklamlar
)
1.Fizik Tedavinin duayeni Prof . Dr Turan Uslu
2.Algoloji Duayenleri Prof . Dr. Süleyman Özyalçın ve Prof . Dr . Nurettin Lüleci
3.Beyin Cerrahi Duayeni - Prof Dr Kadir Kotil
4.Proloterapide uzman duayen - Uzm.Dr.Önder Taylan Çifti
5.Alternatif tipta uzman duayen- Dr.Batu Bayar
Hepsinle devamlı temas/dostluk/ hasta ilişkisi içerisindeyim
7 Aylık Süreçte Aldığım tedaviler
1.Kuru iğne
2.Sülük
3.Diskoliz ( diske ozon)
4.Nokta Atışı Kortikosteroid
5.Akapunktur
6.Prolterapi ( yanlızca 1 seans çok ağrılı olduğu için yarım bıraktın doktorumun suçu yok , yine dediklerine uymadım )
7.Radyo Frekansla sinir blokajı
8.Kayropratik - Manuel terapiler
1.Geriye ne kaldı?
Hacamat ve bio enerji onlarında tamamlarsam herhalde guiness rekorlar kitabina girecem [emoji1787]
2.Neden mi hepsini denedim?
Sağdan soldan öğrenceğime sağlığımı riske atmak uğruna kobay analiz etmeyi bizzat yaşamayı yeğledim ve biraz da hem kendime hem diğer insanlara yararım olsun istedim..
3.Ne mi öğrendin?
Hiç bir yöntem sen hayat şeklini değiştirmedikçe işe yaramaz ağrıyı azaltan çoğaltanda sensin ameliyat ol ya da olma!Bu tedaviler sadece belirli süre geçici sana yardımcı olur!
4.Nedir değiştirmen gereken?
Hayata bakış açın , stres durumun, seni yoran mesleğin, doğadan uzaklaşman, hareketsiz yaşamın, mükemmelyetçiğin, plansız yaşaman, kaygıların, toksitesi olan ilaçlar kullanıp vücudunda derin izler bırakması ( antibiyotik , steroid , hormon ilaçları gibi ) , cep telefonuna bakışın kafa eymen, düzgün uyumaman geç yatman az uyuman ,sigara içmen , beslenmen ( vegan ağırlıklı olmalı hayvansal gidilar iltihap üretir) , vücuda vermiş olduğun travmalar , yanlış sporlar , ortopedik yastığın , ergonomik olmayan ev eşyaların, gerekirse seni fıtık eden herkez eşin dostun kim varsa!
5.Tüm bu tedaviler işe yaradımı?
Sorun tedavi veya doktorlarda değil senin yaşam şartlarında!
***Ameliyat durumumu öğrenmek yüzleşmek için Prof .Dr. Kadir Kotil e gittim ameliyatla ilgim olmadığını söyledi direk ama ağrımın çok olabileceğini belirtti diğer Proflar doktorlarda sorunumun kireçlenmiş disklerin kemik kanalını daraltıp sivri sivri kemikçikler oluşturmasından minimal düzeyde ama devamlı sinire bası olduğunu söylediler bu kadar küçük fıtık içinde boynun arkasından kemikleri kesmenin ve arayı açmanın saçma olacağını söylediler yani laminektomi..
Yani kaldik ağrım ve ben başbaşa 7 aydır ha yaşama yı öğrendim evet korkmuyorumda çünkü ağrıyı asıl kaynağının disk değil KAS - BAĞ - DOKU ve BENIM YAŞAM ŞARTLARIM olduğunu öğrendim !
Nasıl mı?
Sorunun Direk Kas- Bağ - Doku ilgisi var arkadaşlar bunlarda sorun olmadan o fıtık taşmaz gevşemez! Ağrılarda direk kas bağ doku ağırlıklı ! %20 Fıtıktansa % 80 Kas - Bağ - Doku sorunlarıdır !
Bunu rüzgarlı - soğuk havada test edip görün ya da klima tutulup sonucu görü. gerilmiş kas direk fıtığı proveke eder bağlarda zayıfsa direk alın size fıtık!!!
Çaresi saydığım hayat şartlarınınızı düzeltip doğaya spora insanca bir yaşama dönmek yoksa bir dejavu yaşarsınız!!!
Şahsen ben ameliyattan da hiç korkmuyorum ama bana yaramiyacak ameliyati neden olayım?!
Yarayacak olsa 1 dk düşünmem öyle deliyimdir bu kadar tedaviyi denememde belli etmiştir herhalde nedeni bulma isteği
%100 Ameliyat denilen ve bir kaç doktordan okey almış arkadaşlar daha da zarara uğramadan olsunlar arkadaşlar o çileye riske değmez ha tam iyileşirler mi onu bilemem ..
Sonuç olarak tedavisi mümkün bir hastalık Fıtık , Ameliyat olun ya da olmayın farketmez artık öyle düşünüyorum tüm yaşadıklarımdan saydığım yardımcı tedavilerle birlikte tüm hayatınızı 360 derece değiştirmektir tedavi malesef en zoruda bu değilmi ya da bunu kabullenmek?!
***İlerde belki 5-10 sene sonra %100 tedavisi olabileceğini düşündüğüm yegane tedavi olan Steam Cell ( Kök Hücre) bu işi çözebilir ve dejeneretif diski yenileyebilir şimdi piyasasa olan tüm kök hücreler sahtesi düşük sayılı kök hücreler ve prp den farkı yok denemenize değmez bunun için ispanya ve amerikadaki gibi laborutuarlar kurulup yüksek yatırımlar olmalı günlerce sizden alınmış kök hücrelere işlenmeli özetle ..
her geçen gün sağlık sisteminin battığı sürümcü sağlık sisteminde şu an bu zor görülüyor..
Fıtıkla ilgili son olarak :
Vücudunuz size verdiği süre / tolerans dolmuştur çok daha büyük bir hastalık gelmeden size sinyal veriyor aslında.. Seçim hepimizin.. Herkeze sevgiler saygılar şifalar!