Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Boyun fıtığı ameliyatı olan var mı? Tecrübelerinizi paylaşır mısınız?

Umarım forum yöneticisi arkadaş bana kızmaz aklıma geldikçe yazıp bölüp bölçük yazdığım için :) Konu çok geniş , kaynak çok az bu sebeple araştırdıkça aklıma geldikçe yazıyorum :)

Şimdi size diskoliz ( Diske ozon ) hakkında bilgi vereyim hem tecrübelerimle hemde araştırdığım kaynaklar ile birlikte..

Yabancı kaynaklar Ozon Diskolizin nerdeyse mikrodisketomi ( ameliyat) operasyonu ile aynı etkiye sahip olduğundan bahsediyor risk alıp C5-C6 diskime iki kere 3 er hafta aralıkla uygulattim kortikosteroidle birlikte ağrım 10/1 10/2 indi 1 ,5 aydir tabiki bu kortikosteroidin çalışması ile ilgili olabilir. Yani geçici olmasından korkuyorum..
Ozonun etkisi en erken 4-6 ay arasinda etki ediyormuş bunu görecez ama açıkçası doktorum kendisi Prof ki alaninin en iyisi MR da bu küçülmenin basının kalkmasından şüpheli nedeni 10-15 yillik oksitleşmiş sertleşmiş fıtık olduğundan güç kaybım olmamasına rağmen ya da hiç bir felç gelişmemesine rağmen ameliyat benim için ameliyat diyen cerraha hayır diyemezmiş çünkü 6 . Aya girip ağrısı halen Devam edenlere 3. Aydan sonra zaten ameliyat öneriliyor açıkçası ben yemem bunları :) Ağrı hiç bir şekilde ameliyat nedeni değildir .. Ağrı bir şekilde tolere edilir ya da zamanla organizma ağrı eşiğini yükseltir siz o ağrıyı hiç bir şekilde duymazsınız.Genelde doktorların hepsi size en kötü senaryoyu çizer kendini sağlama almak için :)
4-5 ay sonra MR çekip tekrar bakacam gerçekten de ameliyat kadar etkilimiymiş değilmiymiş görecez bu ozon diskoliz tedavisinin yoksa bir balonmuymuş belli olur büyük ihtimalle gözle görülen bir değişiklik olmayacak MR da ama 1 mm 2 mm bile toplasa bu MR yansimiyacağından zaten anlayamıyacam tekrar c6 sinir kökü bası altında diyecek büyük ihtimalle ama önemli olan MR in ne söylediği değil benim nasıl hissetiğim önemli sizlerde MR i çok ciddiye almayın ama işte açıkçası insanda MR dada görüp rahatlamak istiyor daha önceki tepkim ve mutsuzluğum bundandır :)
belkide 10 yıldır aynıdır ben ters harekette uyandırdım daha çok içine soktum kimbilir..

Sonuç olarak çok umutluydum ozon diskolizden çünkü yurt dışı kaynaklı yazılarda doğruluyor

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4325503/

10 yillik araştırmaya göre %88 oraninda başarı ile hastalar ameliyata girme gereği duymamış % 75 inde tam başarı sağlanmış ve iyileşmiş tabiki hasta sayısı sınırlı bir araştırma 108 hasta çok düşük bir sayı açıkçası araştırma için .. Ama işte bir umut kimine göre ozon bir balon kimine göre ameliyat kadar etkili ..

Diske uygulanan ozonun çalışma mekanizması diskin içindeki suyla etkileşime girerek fitigi mumyalaştırıp fıtığı küçültüp bir daha sorun olmaktan çıkarması prensibi..

Bunu bende 6 ay - 1 yıllık periyodla takip edip paylaşcam bakalım bizlerde ameliyattan kaçıp ağrılar azalip şifa bulabilecekmiyiz..
Yani ozonun balon olup olmadığını canlı bir denek olarak test edelim :)

santor insallah istedigin sonuclari alirsin.
Ben hafta sonu manuel terapi 2. Seans. Kuru igne ve hacamat yaptirdim.
Kalici bi duzelme icin posturexi kullanmam gerektigini soyledi. Gun icinde belli saatlerde denicem. Onu kullandigimda cok agril oluyor.
Su an sol omuz uste kurek kemigine dogru kramp seklinde agrim var.
Kolum ve elimdeki sikintilarim gecti. Eger kurek kemigim cok yorgunsa elime dogru cok hafif gidiklanma oluyor. Igne batismalari %90 gecti. Posturumu duzeltmek icin surekli dik duruyorum ve egzersizlerimi yapiyorum. Manuel terapim bittikten sonra bi sure dinlenip duruma gore diger tedavi yontemlerini arastiracagim. Bir yandan o bolgeye surekli mudahale ederek yormakta istemiyorum. Normal egzersizlerimi yapip kendi haline birakip ne tepki vercek bakmak istiyorum.
Sunu anladim bu hastalik 1 -2 yilda gececek birsey degil. Nasil 10 yildir fitik orda iyilesmeside 10 yil surecektir. Yani uzun vadeli ve hayatimizda buju kabul ederek koklu bir degisim yaparak bu hastalikla mucadele edecegiz. O sirada da az yada cok agri cekecegiz. Birde sunu gordum eger vucut yorgunsa fitikli bolgede agri olusuyor. O yuzden gece gec vakitr kalmadan saat 10 gibi sakin bir sekilde uyumak dinlenmek gerek. Ben rahat bir uyku cektigimde fitik agrim kalmiyor ama gun icin ilerledikce agrida ona bagli ilerliyor.

HeLLioN

Ben acikcasi devamli yabanci forumlari takip ediyorum senin gibi hareket edip yaşam şeklini düzeltip dikkat edip yıllar içinde düzelmeyen hiç kimseyi görmedim bunu sana inan umut / gaz olsun diye yazmıyorum ben çok realistik biriyim olanı yazarım senin düzelme şansın % 90 larda MR inda bunu doğruluyor zaten en son çektiğin ..
Aslında Fıtık yanlış yaşam biçimiyle oluşan bir semptom ki ilerde daha büyük sorunlar çıkmasın diye vücut tarafından gönderilen bir sinyal sen doğru algılamışsın açıkcası ben senin kadar dikkat etmiyorum..
Baktın ki bir şeyler ters gidiyor sende diske ozonu dene tavsiye ederim ne kaybedersin ki ? Ama tabiki her fitik çeşidine uygulanıyor mu onu bilemem ama büyük ihtimalle sana da uygulanabilir çünkü sende parça kopup kanala kaçma yok..
Görelim bakalım aylar yıllar ne getircek Allah daha büyük hastalıktan korusun hepimizi :)

santor
Tesekkurler. Bunun icin hic durmicam full hareket halindeyim.
Proloterapi arastirdiniz mi?
Tavsiye ediyorlar. Ne olduguna bakamadim henuz.
Sizde arastirir misiniz?
Ozellikle yabanci kaynaklardan olabilirse iyi olur.

HeLLioN

Evet proloterapide çok konuluşan ve faydali bir tedavi şekli olduğunu okuyorum yarar görende var görmeyende yurt dışında ozonlo ( kaslara) kombine şeklinde uygulanıyor ağrılı bir işlem olduğunu ancak etkili olduğunu okudum yalnız Türkiyede uygulayan güvenilir bir hekim bulamadım ..
Çalışma prensibi şekerli bir serum verilerek yapay bir iltihap oluşturarak vücudun kendi savunma sistemlerini devreye girmesini sağlayan dolayli olaraj bir tedavi şekli sen deneyip sonuç alırsan yazarsın belki bizlerde uygularız ama bana diske yapılan müdaheleler daha hızlı bir çözümmüş gibi geliyor ozon diskoliz gibi ya da ağrıyı yıllarca bloklayan radyofrekans tedavisi gibi tabiki diske yapılan müdahelelerin ufak tefek riskleride yok değil..

Yalniz bir seyi fark ettim bizim hekimlere gore ameliyatlik durumda olmayan fitik seviyesi yok o yuzden %90 nina ameliyat diyorlar :)

Ozetle
Fitik Seviyeleri
1.Protruzyon
2.Ekztruzyon
3.Sekestrasyon

Bizim doktorlarimiz nerdeyse bulging (sismis disk ) haric ki o fitik sayilmaz hepsine ameliyat diyor klasik ..
Fitik bulamazlarsa dar kanal buluyorlar ..
Bu resmen dolandiricilik [emoji2959]
O yuzden ameliyat diyen doktoru dogrulamak icin 3 ayri beyin cerrahina 1 fizik tedavi 1 Algoloji Anestezi uzmanina gorunmek gerekiyor dogrulamak icin..
Buda malesef ulkemizdeki guvensizlik saglik sisteminin gercek yuzunu gosteriyor bu kadar buyuk rant para hastaneler olunca Doktorluk mesleginede saygi ve guven azaliyor malesef son 10 yildir saglik sistemi iflas etmis durumda..

Valla hakkim varsa haram zikkim olsun. Soylenecek cok sey varda soylenmiyor.

Mr a gore benim ekstrude fitiktan protrudeye gerilemis.

Ben bu gün B hastanesinde ameliyat olduğum profun ameliyat sonrası emarını başka G hastanesine götürüp oranın profuna gösterdim doğrulatmak için. G hasatanesi emarı doğruladı yani düzgün yapılmış dedi. C4-C5 yani laminektominin özellikle yapıldığı bölgedeki kemiklern-omurların kaynaştığını füzyon yaptığını yani tek bir kemik gibi çalıştığını söyledi. Benim anlamadığım önden ameliyat olmadım yani fıtık alınmadı peki c4-c5 arasındaki fıtık nereye gitti de iki omu birleşip köprü yaptı. Çok soru sorunca da kızıyorlar. Ben her gittiğim doktor muayenesini cep telefonuna kayıt ediyorum sonradan hatırlamak zorunda kalmayayım doktor ne demiş diye..Sonuç ikinci bir ameliyata gerek yok sabitleme vida mas platin felan kesinlikle gerek yok dedi.Kireçlenme ve yumuşak doku romatizma olabilir dedi. O halde bu ağrılar ne sn prof diyecektim ki diğer tedavi yolları önerdi.Fizik,yüzme v. s.. Yani yine ağrımla başbaşa kaldım anlayacağınız. Bu çok uzun bir maraton anlaşılan..

06-kaya

Sana daha once demistim sakat filan kalmadin operasyonda dogru gorunuyor anlatiklarina gore sadece sen onden yapilan ameliyatlara gore iki kat surede yol kat edebilirsin agri bakimindanda iyilesme bakimindanda ama eninde sonunda iyilesip unutur gidersin 1-2 seneye aslinda sen olup kurtulmussun biz halen tehlike altindayiz bir bakima eger gereksiz ameliyatta yapilmamissa ve onden girme sansi yoksa Doktoruna tesekkur etmelisin..

Sakalimiz yok ki dinletelim daha once yazmistim :)
sana cok acil fizik tedavi lazim agrini minimize edici her sene kortikosteroid olabilir , radyofrekansla sinir bloke edilebilir veya ozonla rahatlatilabilir tabiki ameliyat olmus kisilerde fizik tedavi farkli olabilir mutlaka uzmanina danisman lazim
Bu hastalik zaman sabir hastaligi malesef yillar lazim kafaya takma hayata karisip agrini azalt fizik tedaviyle..

Unutmusum mutlaka akapunktur la kombine edip suluk dene yanina kuru igne %50 azalir her yontemin az cok etkisi var ama hic biri tam cozum degil cunku herkezin problemi farkli olabilir..

Arkadaşlar herkese iyi günler forumda sıkıntımı 10 15 gün önce anlatmıştım omuriliğe basan c5c6 fıtık ve myelomalazi tanısı konmuştu ayrıca ciddi bir yürüme denge sorunu ile ciddi baş ve ense ağrım vardı bu sıkıntılarım kafamı bir direğe çarptıktan sonra ortaya çıktığı için yaklaşık bir ay hastane hastane gezip sıkıntımın nörolojik mi yoksa fıtık kaynaklı mı olduğunu anlamaya çalıştım en sonunda sıkıntımın vertigo vb. nörolojik bir şey değil de fıtık ve myelomalazi kaynaklı olduğuna kanaat getirdim ki bir kaç fıtık hastasının da bacaklarda güçsüzlük ve yürürken denge sorunu yaşadığını duymuştum ayrıca fıtığımın acilen ameliyat edilmesi gerektiği söylenince 2 3 farklı cerrah tarafından ve sıkıntımı giderecek başka da bir yol kalmadığından 2 Aralık Pazartesi günü Ordu medical park hastanesinde mikrocerrahi boyun fıtığı ameliyatımı oldum ameliyat esnasında ve sonrasında ameliyat ile ilgili herhangi bir komplikasyon yaşamadım çok şükür lakin asıl meselem başka denge sorunum baş boyun ense ve kollarımdaki ağrı ve güç kaybım düzelir mi belirgin bir oranda? Düzelme ne kadar bir sürede gerçekleşir? Bakıp görüceğiz inşallah şimdilik tek sıkıntım iki hafta sonra kesinlikle işe başlamak zorunda oluşum bir düzelme olup olmayacağından bile emin değilken iki hafta sonra nasıl işe başlarım gerçekten bilmiyorum uzun lafın kısası sevgili arkadaşlar foruma yazdığım ilk günden itibaren sorunumla ilgili bilgilendirici ve destekleyeci yazılarınız için teşekkürler...

Ferodere52

Cok gecmis olsun , oncelikle tam sureyi kimse veremez her zaman belirttigimiz gibi 6 ay - 2 yil gibi bir periyod ortaya cikiyor nerdeyse her fitikta ister ameliyat olsun ister olmasin uzunca yollar kat etmek gerekiyor .. Tabiki herkezin bagislik sistemi , sorunu farkli o yuzden hizlandirmak istiyorsaniz fizik tedavi ile birlikte hareket edin tabiki ne zaman baslayabileceginizi cerrahiza sorunuz.
Ozel sektor 2 haftadan fazla sure vermez ne yazik ki keske en az 1 ay dinlenebilseydiniz ama herhalde size cerrahiniz 14 gun sonra ise donebilirsiniz demistir yani tehlikesizdir..

Sevgili santor teşekkürler foruma en çok yazan ve konu hakkında ilgisi ve bilgisi olan bir yazarsın benim bu forumu buluş ve buraya yazma amacım benimle benzer süreçten geçmiş birilerine denk gelebilmekti ama bacaklarda güçsüzlük yürüme bozukluğu denge kaybı olan bir boyun fıtığı hastası yok galiba bu forumda ya da böyle birini tanıyan bir yazar böyle bir iki hastanın bilgileri çok kıymetli olacak benim için
Kendim için süreç şu anda tamamen beklemekle ilgili sabırla bekleyip güzel gelişmeler olmasını ummaktan başka çarem yok...

Ferodere52

Yardimci olabiliyorsam ne mutlu bana tekrar gecmis olsun..
90 milyonluk ulkede senin durumunda olan cok cok fazla kisi var hatta iyilesmis unutmus inan bana..
Ama toplum olarak cok benciliz kimse nasil ve ne surede iyilestigini yazmaz bu ulkenin sorunu bencillik..
Biri senin durumundaysa yazip cevaplarsa bizde seviniriz cunku yarin bir travma gecirip herkez ameliyat olabilir..

Ferodere52
Gecmis olsun insallah en kisa surede iyilesirsin.
santor desigi gibi 6 ay ve 2 yil arasi surebiliyor. Ameliyat iyi gectiyse bundan sonrasi iyilesmeyi hizlandirmak icin hersey senin elinde. Hayat sartlari ne kadar zor olsada insanin kendisinede zaman ayirmasi gerek. Bu surecte doktorla irtibatini koparmadan guzel bir fizik tedavi alabilirsin. Sonrasinda guzel bir beslenme programi yap. O bolgeyi besleyici gidalar olsun. Kiloluysan mutlaka kilo ver. Hem dengen hem bacaklarin icin iyi gelir. Hergun en az 30dk yuru. Yuzmeye baslayabilecegin zaman mutlaka git ihmal etme. Kesinlikle alkol ve sigarayi birak. Birakamiom deme ne yap ne et birak. Her ne kadar findik para etmesede hayata karsi pozitif ol. :)) bu hastalik vucudun sana olan bir uyarisiydi. Bak bu zamana kadar kotu yasadin boyle bir sorun cikti bundan sonra akilli olacaksin dedi sana.
Bu hayata bir kere geliyoruz hersey yoluan girer sevdiklerinle kaliteli vakit gecir.

Teşekkürler HeLlion bilgilendirici ve mizahi mesajın için ameliyatımın üstünden 10 gün geçti ayrıca bahsettiğim denge sıkıntısı bende biraz da psikolojik bir korku yarattı o kadar berbat ve korkutucu bir duygu ki Allah düşmanımın başına vermesin cinsinden attığın her adımda boşa basıyormuş hissi deprem oluyor hissi bacakların lap lup hareket etmesi belki bu ameliyatla bu sıkıntımın çoğundan kurtulabilirim 5 6 aylık bir süreçte ki çevremde bir kaç kişiden böyle örnekler olduğunu öğrendim lakin iki hafta sonra Şırnağa çalıştığım yere kesin gitmem lazım ve iki hafta içinde denge sıkıntımla ilgili kayda değer bir gelişim olacağını zannetmiyorum ve bu halde büyük ihtimalle çalıştığım yere gideceğim korkum o ki bu durumun bende yarattığı psikolojik sıkıntı daha da artmaz inşallah

Ferodere52

Size bazi sorularim olacak anladigim takip ettigim kadariyla siz omurilik hasari baslangicinda yani travma sonrasi hemen ameliyat olmussunuz yaniliyormuyum? Bu demek oluyor ki beklemeden aylar gecmeden ameliyat oldugunuz icin kalici bir hasar olusmasi zor yaniliyormuyum?
Ayrica siz daha once boyun fitigi oldugunuzu belirtmissiniz peki hangi asamadaydi bu fitik ameliyatlikmiydi ya da seviyesi neydi ? Yani darbeden sonra hemen nasil omurilik hasari seviyesine gecti bu biraz anlasilmayan bir durum biraz daha hikayenizden bahsederseniz daha cok yardimci olabiliriz..

Ek olarak
1.Hangi yontemle ameliyat oldunuz kapali yani mikrodisketomi yoksa acik mi?
2.Protez mi konuldu kafes mi?
3. Fitik tek seviye mi coklu mu? Hangi disklerdeydi?
4.Arkadan mi girildi ondenmi?
Bu sorularin cevaplari iyilesme suresini direk belirler
Bu sorularininda cevaplarini yazabiliseniz herkez daha fazla tahmin yurutebilir..

Kafamı çarptıktan sonra bir şeyim yok herhalde deyip üstüne iki tane yorucu halı saha maçı yaptıktan sonra yaklaşık kafamı çarptıktan bir hafta sonra bu sıkıntım başladı yaklaşık 30 40 gün sonra ameliyat oldum çünkü öncesinde kafa travması kaynaklı başka bir sıkıntı mı bu denge kaybını yaratıyor diye doktor doktor gezdim nöroloji beyin sinir ortopedi ftr kbb alakalı bütün bölümleri gezdim belli bir süre Şırnakta belli bir süre Orduda en son üç farklı beyin cerrahı ile görüştüm kafa çarpmasının boyunda whiplash yani kamçı tarzı bir travma yaratabileceğini ve benim halihazırda 3 4 yıldır varlığından haberdar olduğum omuriliğe bası yapan büyük fıtığımın omuriliğe yaptığı hasarın artmış olabileceğini belirttiler ayrıca mr ve klinik bulgular da myelomalazi yani omurilik hasarını kanıtlamıştır kısacası çarpma öncesi zaten biraz sıkıntı yaratan büyük bir fıtığım vardı çoğu doktor ameliyat sınırında bazıları ameliyata gerek yok bir iki tanesi de ameliyatlık dedi bugüne kadar ben de cerrahi bir şey düşünmedim ta ki denge sorunu ortaya çıkana kadar

Mikrocerrahi ile oldum mikrodiskektomi ile aynı şey yanlış bilmiyorsam peek cage dedikleri kafes konuldu tek seviye C5 c6 fıtığım vardı önden girildi bir hafta sonra doktor kontrolünde ameliyat ile ilgili yara yeri kafes vb. herhangi bir sıkıntım çıkmadı

Dogru yapmissiniz en azindan 3-4 yil ameliyattan kacabilmissiniz sonra sansiz bir travma sonucu artmis ama en kisa zamanda ameliyat olmussunuz kalici bir hasar kalacagini sanmam daha once dedim gibi fizik tedavi hizlandirir iyilesme suresini tabiki once cerrahiniza danisin artik atlatmissiniz korkmayin orda sizi tehdit edecek bir fitik kalmamis tekrar gecmis olsun..

Ayrica simdi gordum tek seviye C5-C6 onden girilmis mikrodisketomi ile iyilesmesi cok daha hizli olur sigara iciyorsaniz mutlaka birakin ben sahsen suluk tedavisine iyilesme hizini arttirdigina cok inaniyorum salgiladiklari 100 lerce enzimden dolayi kan akisini hizlandiriyor cerrahiniza sorup oyle baslayin .. Su an halen o bas donmesi veya yuruyunce yer kayiyor ya da deprem hissi var mi? Olmamasi lazim..

Sevgili santor öncelikle teşekkürler güzel temennilerin ve bilgilerin için maalesef yürüme ve denge sıkıntım devam ediyor benle benzer sıkıntıları yaşayan fıtık hastalarının öykülerinden ve yabancı bir doktorun myelopati ile ilgili bir videosundan edindiğim bilgiye göre myelomalazik kol ve bacak bozukluklarının ameliyat sonrası en erken iyileşmeleri 5.- 6.haftalara doğru başlayabilirmiş yani biraz zaman alan bir süreç bu myelopatide iyileşme başlangıcı
Ben de şu an tam olarak emin değilim ameliyat öncesine göre hafifte olsa sanki yürümemde ve baş dönmemde bir gelişme ama hafif belki zaman geçtikçe daha da iyiye gidecek bakıcaz artık

Ferodere52
Sevgili Ferodere eminki iyileşeceksiniz hemde Şırnakta hayırlı bir görev yapmaktaymışsınız tüm dualarımız senle keşke şöyle 1 aylık rapor alabilsen iyi bir dinlenip sonra işinle birlikte fizik tedaviye başlasan iyi olurdu bende sağlıkçıyım hatta tüm ailem doktor hayatım yurt içinde ve dışında hastanelerde geçti sana şunu şöyliyeyim ağır omurilik hasarı olan hatta haftalarca yoğun bakımda kalan hastalar çok rahat iyileşiyor hiç bir şeyleri kalmıyor zamanla ve duzgun fizik tedavi ile sizin zamanla hiç bir şeyinizin kalacağını sanmam kendinize dert etmeyin zaman verin iyi dinlenin selamlar..

şimdi bir sorum olacak mr sonucumda fıtığı biraz küçülttüğüm görünüyor.
ama sol kürek kemiğimde hala gıdıklanma, ağrı oluyor ve sol omzuma eskisi gibi olmasada ağrı yapabiliyor.
elimde ve yüzük parmağımda yine eskisi gibi olmasada gıdıklanma olabiliyor.
sol kürek kemiğimin hemen hemen 5cm aşağıda omurgaya yakın bölgede derin nefes aldığımda daha belirgin olan bir batışma sızlama tarzı bir durum var. bu fıtığı bildiğimden beri var ve hiç azalmadı. bunun için egzersizler yapıyorum. azalıp çoğalıyor sadece. sizce bu nedir? ne yapmam gerekir?

Sevgili HeLLioN MR sonuclarina gore agridan duramamasi gereken kisiler hayat boyu agri duymuyor ya da hic agri olmamasi gereken kisiler sadece bulging sismis diskte bile ki fitik sayilmaz agri icinde kivraniyor MR sonuclari agri durumunu yansitmaz bence cok agrin varsa iyi bir algoloji profuna gorun en azindan tedavi surecinde eziyet cekmezsin..

santor bilgi icin tesekkurler.
Gece dinlendigim icin sabahlari hic bir agrim olmadam kalkiyorum. Sadece derin nefes alirsam o bolgede batisma oluyor. Normal nefes alista bi agrim yok. Sanki o bolgede bi sikinti olmus kalmis gibi. Onun disinda oglen hafiften agrim basliyor. Aksama dogru agrim artiyor. Eger sirt ustu 1 saat kadar dinlenirsem agrim hafifliyor. Surekli dik durmaktan kaynaklo agri tetikleniyor olabilir. Dayanilmaz bir agri degil. Ama gun icinde sureklilik arz edince can sıkıcı ve yakici olabiliyor. Sizin dediginiz bolum icin bi 6 ay gecsin azalma olmazsa deneyebilirim.

Arkadaşlar dün yine özel muayene için pahalı profesöre gittim. Aamacım ameliyattan sonra sonra bir türlü geçmek bilmeyen sol omuz ve kol ağrısının (ki ameliyat olma sebebimdi) fıtıktanmı yoksa kas tendon arızasından mı olduğunun ayrımını kesin olarak öğrenmekti. Muayene yaptı boyun ve omuz emarlarına baktı.Kolumdaki 2 cm lik incelmenin daha çok fıtık ile ilgili olabileceğini söyledi. İntersiyel (içte) minicik bir yırtık olduğunu ama ameliyatlık bir durum olmadığını söyledi. Sonuç olarak omuzumun 3 ayrı bölgesine enjeksiyon iğne ile ağrı kesici yapıp bana soracak 3 ayrı nokta için ağrı durdumu durmadı mı? eğer bu üç noktadan herhangi birinde ağrı duruyorsa sorun o bölgede diyecekmiş. Eğer 3 noktadan sonuç alınmazssa ağrının sonuç olarak boyun fıtığına yükliyecek.Doktorum ortopedi profu bu işi çalıştığı Üniversite hastahanesine ameliyat ortamında yapacağını söyleyerek enjeksiyon ücreti adı altında hastahane vakfına 1500 tl bağış yapmamı söyledi.Bu bana hiç etik gelmedi bir bağış yapılacaksa bunun miktarını ben saptamalıyım Salı gününe randevu verdi ameliyatları bittikten sonra aradan alacak . Ben kararsız kaldım... Sizlerin fikri nedir?

06-kaya

Tabiki ağrının nedenini bulmak çok önemli ben sizin ameliyatı anlayamadım boynunuzun arkasından girişim yapılmıştı peki fıtıklaşmış disk alınmadımı? bir yazınızda alınmadı demişsiniz? Alınmadıysa ameliyatın amacı neydi?
Eğer Fıtıklaşmış Disk alınmadıysa halen bası yapıp ağrıya en çok o neden oluyordur ( sizin söylediğinize göre) omuzdaki bir ağrının aşağıya kola vurması çok düşük bir ihtimal ayrıca kemikler alındığı için o bolgede ağrı olması muhtemel ama kola vurması sinir basısını gösteriyor ya da fıtığın bastığı sinir hasarı yüzünden zaman gerekiyor iyileşmek için benim fikrim bu yönde..

santor Arakadan yaptığı için fıtıklaşmış diski alamıyor güya buradaki amaç omurganın arkasındaki omurgayı sıkıştıran lamine kemiklerini alarak törpüleyerek omurgayı rahatlatmak genişletmek, yani fıtığın omur iliğe yaptığı baskıyı bertaraf etmek..Ve bunu doğrulatmak aiçin gittiğim 5-6 doktor beyin sinirci omurganın rahatladığını baskının büyük ölçüde kalktığını söyledi. Eğer durum böyle ise omuz ve kol ağrısı niye geçmedi diye işin ortopedi yani lif, tendon kısmını anlayabilmek için ortopediye gittim. Bana şunu söyledi sol koldaki kas erimesi fıtık ile ilgili ama ağrısı için bir şey diyemiyorum yani omuzdan mı fıtıktan mı? Onun için omuza 3 iğne yapıp test edecek ama 1500 tl bağış insafsız yani

Boynun arkasından yapılan müdahalelerde demek ki böyle bir teknik izleniyor bunu da öğrenmiş olduk aslında mantıklı .. Omuzda olan bir sinir sıkışması anca kol da ağrı yapar yoksa bölgesel bir yırtık kola vurmaz benim düşünceme göre ama malesef işte kobay gibi oluyoruz her yöntemi deneyerek her yere para harcıyoruz tıbbin fıtıklar konusunda hem teşhis hem tedavide resmen sayısal loto oynayarak tedavi ve teşhis yapılıyor o olmazsa bunu dene şeklinde .. Cerrahide 50- 100 bin tl ler havalarda uçunda tedaviye yönelik hiç bir gelişme olmuyor sağlık sistemi tam bir bataklık ve rant halinde malesef bunun nedeni batı tıbbini takip etmeleri ( Amerika ve Avrupa) ilk işleri kesip koparıp atıp daha çok para kazanmaktır halbuki doğu tıbbında tedavi etmek üzerine gidilir bakınız ibni sina - asya ülkelerine - hindistan ve çine her zaman kesip atmadan hasta iyileştirmeye çalışılır bunların bütün nedeni özel hastaneler rantıdır Allah Özel Hastanelere düşürmesin...

Ve Bence bir algoloji ( Ağrı Uzmanina) gitmeyip zaman kaybediyorsunuz halbuki oraya bir kortikosteroid ya da radyo frekans sizi anında rahatlatıp en azindan senelik rahatlik sağlar ve ağrı oldukçatekrarlanır..

Bu kolda incelme kas erimesini nasil anlayacagiz? Bende biyle bir seye bakilmadi. Guc kaybi yok. Elimi kolumu sıktıgımda gucum kuvvetim yerinde hissediyorum. Sadece sol kurek kemigi omiz ve cok cok az kol ve elime vuruyor. Onceye gore daha iyiyim ama agri merkezi kurek kemigi ve 10 cm asagisi omurgaya yakin bolgede. Bu agri uzerine nasil bilgi alabilirim?

Üst Alt