Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Boyun fıtığı ameliyatı olan var mı? Tecrübelerinizi paylaşır mısınız?

Anlattığınız ihtimallerden hepisi olabilir. Fakat boyun fıtığından kaynaklandığını anlayabilmek için boyun emarı çektirmelisiniz. Emarda kesin gözükür.

Ferodere gecmis olsun. Boyun fitigi sikayetleriniz hala devam ediyor mu? Ayrica boyun fitigi bas donmesi, mide bulantisi, enseden baslayan bas agrisi, kulakta cinlama yapar. Carpmaya bagli olarak tetikleyici bir durum olusmus olabilir. Iyi bir doktor bulunuz.

Öncelikle teşekkür ederim problemimle ilgili yazdığınız için boyun mr sonucumda myelomalazi yazıyor yani omurilik hasarı başlamış denge kaybına da neden olabilirmiş ameliyat olmayı düşünüyorum çünkü artık fizik tedavi ya da alternatif bir yol olduğunu düşünmüyorum kendim için son bir şey sormak istiyorum ameliyat olup da hiç kimse mi birazcık olsun şifa bulamadı? Olan herkes nerden oldum mu diyor? Ağrı sızı 3 4 ay devam eder mi? Mikrocerrahi mi yoksa klasik mi? Ameliyat sonrası iyileşme süreci ne kadar? Kafes platin protez vida vs. kaynama süreleri nedir? Kaç gün boyunluk takmak lazım? Öğretmenlik yapıyorum ne kadar zaman içinde işimin başına dönebilirim? Kafamda deli sorular bu soruları internetten araştırmak ya da cerraha sormaktan ziyade bu ameliyatı olmuş arkadaşlara sormak istiyorum nedir bu işin aslı gerçeği...

Ferodere52 sorularin cevabinin cogunu internetten bulabilirsiniz. Hem internetten hemde ameliyat olmus kisilerle gorusmeniz daha iyi olabilir. Mesela kafes cage protez her hasta bu tur seylerin detayini bilemez. Teknik konulari internet ve bir kac doktorla gorusun. Ameliyat olmus kisilerlede surec hakkinda gorusebilirsiniz. Ancak her kisinin hastaligi ve ameliyat sonucu farkli olacagindan sizde de aynisi olacak diye kural yok. O yuzden bunlari bilgi edinmek bilinclenmek icin ogrenin. Sonra kendinizi dinleyin gozlemleyin taniyin. Agrilariniz nasildir? Ne zaman baslar? Ne yaparsaniz tetiklenir v.b. kendinizi de bildikten sonra ameliyat olduktan sonra bakim ve iyilesme sureciniz maksimum rahatlikta olacaktir. Evet zor bir hastalik ve ameliyat ama her zaman pozitif olun. Once olumlu pozitif dusunceler iyilesmeniz icin ilk adim olacaktir. Ameliyat sonrasi bakiminizi cok cok iyi yapin hic bir seyi aksatmayin. Herseyi adim adim harfi harfine yerine getirin. Usenmeyin. Yorulmayin. Bikmayin. Fitiklilar olarak maalesef hayat standartimiz degisti. Artik daha bilincli ve hareketli bi yasantimizin olmasi gerek. Yasam biciminizi buna gore organize edin. Ameliyat konusunda sunu soyleyebilirim. Hangi ameliyat olursa olsun iyilesme sureci 6 ay ile 1 yildir. Bir sorun olup olmayacagida sizin kendinize bakmaniza bagli. Boynunuz hic bi zaman eskisi gibi sifir kilometre haline donmeyecek. Amac hayat kalitenize tekrar kavusmak ve minimum arizayla devam etmeniz. Fitikla ilgili herseyi arastirin ve doktorun karisina bilincli bi hasta olarak cikin. Herseyi sorun ogrenin. O da farkinda olsun bilincli bi hastayla karsi karsiya oldugunu.

Ferodere52 Dediğiniz özelliklere uyan benim sanırım.Ben enseden laminektomi (lamine kemikleri) alındı. 6.5 ay oldu. Bir sihirli el olsa da ameliyat olmadan önceki duruma dönebilsem.Ağrılarım dayanılmaz şu an da zor yazıyorum.Hep sırt üstü uzanmak istiyorum. Ameliyat olmadan önce iyi düşünün çok araştırın doktorların- klasik ameliyat olmazssan felç olursun- teorisi üzerine hemen paniğe kapılıp oldum. Ameliyat olduktan sonra geriye dönüş yok son pişmanlık fayda etmiyor. Ama her hastanın durumu farklı olabilir. Yönlendirme yapmak istemem. Boyunumun arkasına beton döktüler sanki. Sol omuz ve 15 cm altı feci ağrıyor ağrımaktan bıktı. Bir ameliyat ikinci üçüncüyü gerektiriyor. Karar sizin. Sağlıklar dilerim.

Herkeze gecmis olsun oncellikle ,hic bir yerde iyi bir seyler yazan bulamazsiniz cunku iyilesen hayata karisir nasil iyilestiginede anlatmaz hatta ameliyatla kurtulmus olanlar sonucunu yazmaz unutmak ister hayata karisir o yuzden hep boyle olumsuz seyler gorursunuz sizde oyle olsaniz unutmaya calisirdiniz aslinda bir bakima bencillik yabanci forumlarda ayni herkez sikayetci iyi hic bir sey yok cunku ya agrili olan memnun olmayanlar yazar ama iyilesen cok kisi vardir emin olun ..
Forumlara yorumlara fazla dalmaniz tamamen psikolojinizi bozar cunku sikayet eden mutsuz psikolojisi bozulmus olan yazar.. @Ferodere52

myelomalazi yani omur iligi hasari hic beklemeden ameliyat olmali kar zarar oranina bakilinca..
Ameliyat olup pisman olmus arkadaslar sunu soyliyebilirim bu lanet hastalik ister ameliyat olun ya da olmayin en az 2 seneden once duzelmiyor yapacaginiz sey sabretmek ve agrinizi giderme yollarini arastirmak..

@06-kaya oncelikle size neden laminektomi yapildi dokturunuza sordunuz mu? Fitik ust taraftamiydi? Yani c4 ve yukarisindamiydi ? Malesef arkadan yapilan ameliyatlarin iyilesme sureleri daha uzun iyi bir algoloji profu gidin bari 1-2 sene agrinizi dinderecek girisimlerde bulunun..

@HeLLioN Mr ina baktim tam sinirdasin omur ilige vurmuyor kurtulabilirsin ameliyatsiz fitigi kucultme yollarina bak Belki diske ozon ya da lazer vs girisimsel yollarla ayni sekilde agri icinde girimsel yollari deniyebilirsin..
Bu bela hastaligin tum yasaminizi zehir etmesine izin vermeyin defolup gider tarihe karisir yillar sonra hatirlamazsaniz bile ..
Fitiktan insana ne olmus? Ameliyat olanlarda olumlu olsun en azindan orda onlari tehdit edecek fitiklari yok..

santor yaziniz icin tesekkurler,
Ben başkaları da bilgi sahibi olsun, bende birseyler ogreneyim diye durumumu guncel olarak buraya yaziyorum. Gecen hafta yeni mr cekildim. Bugun sonuclari alacagim. Onuda burada paylasacagim. Gercekten zor bir hastalik Allah herkese sifasini versin.
Genel durumum soyle; agrilarim buyuk oranda gecti. Ama hala arada agrilarim oluyor ve sol tarafim hassas durumda.
Bu aralar bas donmesi mide bulantisi ve yataktan kalkinca buna bagli olarak anlik hafif bir sendeleme oluyor. Sebebini nedir? Nasil gecer arastiriyorum.
3 hafta once manuel terapiye basladim. Kuru iğne de yapildi. Birazcik rahatladim. Mt doktoru posturumu duzeltmek icib posturex tavsiye etti. Ama sol kurek kemigimde ve kolumda cok agri yaptigi icin kullanmiyorum. Bu hafta sonu ikinci seansa gidecegim. Mt, kuru igne ve hacamat uygulanacak.
Yuzmeye basladim iyi geliyor.
Tavsiyelerim sunlar;
Yuzmeye baslayin baslangicta zorlamadan terapi yapar gibi yuzun. Mutlaka ama mutlaka psoturunuzu, durusunuzu, oturusunuzu, yatisinizi duzeltin. Dik durmak agrilarinizi azaltiyor. Boyun ve sirt kaslarinizi guclendirin. Ben bunun icin internette "saglikli hoca" diye bir kanal var oradaki kendime ve durumuma uygun egzersizleri yapiyorum. Guzel bilgilerde paylasiyor. Osteapati ve manuel terapinin okulunu ilk turkiye'ye acan ft doktoru suat dulger'in internette videolari var. Ameliyatsiz fitigin iyilesebilecegini ve nasil yapilacagini anlatiyor. Moral verici guzel bilgiler paylasmis. Onlari izleyin. Uygun zamanda kendisine muayene olacagim.
Gece uyku kalitenizi arttirmak ve boynunuzu rahat ettirmek icin kaliteli bir yastik alin. Ben yatas dr. Night yastigini aldim memnunum. Icinseki elyafi azaltarak boynunuza gore ayarlayabilirsiniz. Ici baya dolu geliyor.
Su an icin yaptiklarim bunlar. Herkese gecmis olsun.

HeLLioN Fitigin sana zarari degil yarari olmus :) baksana tum yasam bicimini degistirmis bu muthis bisey.
Hic dusundun mu en tehlikesiz hastaliklardan biri olan fitik seni ilerde buyuk hastaliklara bulusmandan kurtaracagini? Mesaji dogru almissin fitik aslinda bir uyari..
Dogru yoldasin bence aynen devam!

Ozetle şunu söyliyeyim boyun fıtığı uğraşması zor ama tehlikeli bir hastalık değil toplumun 3/1 inde var çoğu bilmiyor bardağı taşıran son damlayı beklemekte 35-40 yaşlarına gelip bulging diski olmayan yoktur herhalde o mr sonuçlarına pek güvenmeyin çektirip boyun sapa sağlam çıkan yoktur herkezin ufak tefek problemleri vardır..
Biz niye burdayız şansız gruptan olduğumuz ağrı yaptığı için çok büyük fıtığı olup hayatı boyunca öğrenmeden ölen insanlar var yapilan bir araştırmada otopsi çalışmlarıda bunu göstermiş çok büyük fıtığı olup hatta omur iliğe bile vurmuş bunu öğrenmeden hiç bir sorun yaşamadan ölen insanlar çok..
Mr sonucu hiç bir şeyi ifade etmez önemli olan sizlerin fiziksel şikayetleridir mr çoğu zaman yanıltıcıdır..
Çoğu zaman ağrıyı yapan fıtıkla birlikte olan kas bağ doku ya da anormal kemiksel yapı şikayetleri ve belirlenmemiş romatizmal hastalıklar , enfeksiyonel şikayetlerdir , yaşam biçimidir..
Bu sebeple herkezin sonucu şikayeti farklıdır kişiye özeldir. Başkasına hiç iyi gelmeyen size çok iyi gelebilir ya da tersi olabilir..
Tıp halen teşhis ve tedavide çok yetersiz kalmaktadır Ameliyat olsun olmasın en büyük tedavi edici vucudunuzun kendisi ve zamandır ..

santor Yazdıklarınıza katılıyorum. Bu hastalıktan muzdarip olanlar iyileştikten sonra ortadan kayıp oluyorlar bu egoist bir tutum. Halbuki diğer hastalarında faydalanması için başlarından geçenleri tecrübelerini paylaşırsa topluma bir faydası olur.Yani şu ; 20 kişi diyelim değişik 10 doktora gitti ise bu 200 değişik fikir demektir. Aynı anda bir kişi 200 değişik fikri bilemez.Neyse bu konuda toplumun duyarsızlığına bir örnek olsun. Bana gelince ; Doktorum prof Salih Gülşene internette okuduğum bilgilere güvenerek ameliyat oldum Bana senin boynun kısa uyku apne sorunların var bu yüzden önden ameliyat yapmam riskli olur diyerek beni enseden 20 cm lik bir kesi ile mikro cerrahi yöntemi ile servikal laminektomi (Boyun omurlarının arkasındaki lamine kemiklerinin alınması sivriliklerinin törpülenmesi ) ameliyatı yaptı. Bu arada 4 kemik alındı. Ameliyatttan 20 gün sonra kontrolde yeniden emar ve tomografi üç boyutlu çekildi. Amacım arkadan omurganı rahatlatmak (DEKOMPASYON) baskıyı kaldırmak dedi ve baskının kalktığını söyledi ama ben de esas şikayetim olan sol omuz başı ve 15 cm aşağısındaki ağrı ile boynumdaki ağrıda hiç bir değişiklik olmadı.Sanki daha da arttı.İstersen bu filimleri başka doktorlara götür istersen şikayet et dedi.Ben 5 ayrı doktora gösterdim hepisi omurgan rahatlamış baskı büyük ölçüde gitmiş dedi. Zamana ihtiyaç var dediler.Bu arada 21 gün fizik tedavi oldum fayda görmedim. Yüzme iyi gelir diye Kıbrısa tatile gittim . Yüzdüm saunaya hamama girdim ama yine etkisi olmadı. Ve ağrılarım azalacağına gide gide düşeceğine sanki yeni ameliyat olmuşum gibi artınca ameliayatı yapan profa ameliyattan 6.5 ay sonra tekrar gittim. Geçen hafta çekilen emar tomografi omuz tomografi v.s baktı. Ben ameliyatı başarı ile yapmışım dedi. Ameliyatta hata yok dedi.Ramotoloji bölümüne git dedi. Ben bir fizik tedavi doktoruna gittim fiziğe gerek yok dedi.Çene destekli boyunluk takmamı boynuma sıcak su torbası tutmamı , ılıcaya-kaplıcaya gitmemi, kelle paça çorbası içmemi, kilo vermemi , su içmemi tuzdan uzak durmam gibi klasik şeyler söyleyip 20 gün sonra kontrole gel dedi.Son gittiğim fizik doktorunun söylediklerinden kaplıca hariç hepisini yapmaya başladım Daha bir hafta oldu, Çene destekli boyunluk çok acıtıyor ama bir gram iyi geldi sanki. Tahminim boynumda kireçlenme-düzleşme de olduğu için ağrım daha çok oluyor ve boynum kilo dolayısı ile öne düşüyor boyunluk o konuda sanırım iyi olacak.Bu arada b 12 vitamin ve ödem giderici kas gevşeticiler de ilave alıyorum. Allahtan umut kesilmez.Bakalım daha neler göreceğiz artık zamana bıraktım . 6.5 ay oldu opere olalı sanırım 1 sene veya 2 sene de sürebilir korkunç ağrılar. Hepinize sağlıklı günler saatler dilerim.

06-kaya tekrar geçmiş olsun iyileşmeyen kapanmayan yara ağrısı geçmeyen ameliyat yok er yada geç sonuç alırsın ama doğru tedavi hızlandırır. Kendinde demişsin boynundan kemik almışlar işte onun ağrısı ve iyileşme süreci var fıtıkla ilgili bir sorun olduğunu sanmiyorum sana sülük tedavisi önerbilirim çünkü yara iyileştirmeden hatta kopan organların iyileşmesinde çok güzel etkileri var tabiki önce doktora danış arkadan operasyonu boynun kısa olduğundan mı yapmış yoksa fıtık yukarda c4-c3-c2 de birinde olduğunu için mi yapmış? Senin fıtık omuriliğe basıyormuydu? Güç kaybı felç varmıydı? Yoksa sırf ağrılı diye mi ameliyat oldun? ona göre bir cevap yazcam..
Arkadan yapılan girişimler çok daha geç iyileşir sabırlı olman lazım geçmeyen ağrı yok ...

santor ; Benim fıtık C4-C5 Bölgesinde. Spinal korda bu düzeylerde basıdan bahsediliyor ayrıca servikal spandioz servikal aks da düzleşme görünüyor emarda. Sol Kolum sağ kola göre çap olarak(pazu) 1.5 cm küçülmüş. Öyle bir belirgin güç kaybı yoktu. 5 kg suyu yukarı kaldırabiliyorum saçımı sol elim ile tarıyorum araba kullanıyorum. hafif sol kol uyuşma oluyor. Sol kol omuz ağrısı çok şiddetli önce kas, lif tendon yırtığı sandım. Opereden önce Felç olduğumu sanmıyorum bilakis olmazsan felç olursun diye iddia ettiler. Önceleri boynumda ağrı yoktu 3 aydan sonra başladı. Ağrı yüzünden ameliyat oldum. Hayat akmıyordu birde felç olurum korkusuyla ameliyat oldum ama bana sorsan olmazdım.Çünki benim fıtığım orada duruyor önden yapabilseydi fıtığı alıp protez koyacaktı demek ki enseden ameliyat ile bası kaltığı denildiği halde sorun çözülmüyormuş sanki. Belki de çok zamana ihtiyaç var ama hiç mi rahatlama olmaz bilakis arttı. 6.5 aya rağmen.

@06-kaya

C4-C5 e fıtığa benim bildiğim arkadan girilmez heleki tek seviye fıtıklarda arkadan müdahele nasıl bir iştir?
Hiç müdahele etmeseymiş daha iyiymiş ..eğer sırf tek seviye fıtıktan başka sorun yoksa absurt gorunuyor bence hakkınızı arayınız..
Sanki doktorun bu konuda tecrübesizmiş ne kadar prof olursa olsun bunun iyileşmesinin çok güç ve geç olduğunu bildirmeliydi sizde keşke başka cerrahlarada sorup öyle olsaydınız işte bazen prof olsada kendilerini eğitip geliştirmiyorlar tabiki sorununuz sadece c4-c5 tek seviye fıtığıysa boynununuz ne kadar kısa olabilirki bence bahane bulmuş..
İyilerşirsiniz ağrınız da geçer orası kesin ama önden girilen ameliyatların iki katı bir zamanda olabilir bu tekrar sülüğe bir bakın doğal iyileştirme enzimleri var sakat makat kalmamışsınız böyle düşünmeyin kopan uzuvların bile zamanla ağrısı geçiyor vücut alışıyor tabiki artık daha dikkatli olacaksınız hepimiz gibi en azından fıtıktan kurtulmuşsunuz pozitif olun geçmiş olsun..

Bu arada dokturunda hakkını yemiyelim kolunuz incelmiş direk ameliyat nedenidir ben sadece arkadan girmesine takıldım acaba önden yaklaşabilirmiydi? Ya da size arkadan yapılan müdahalerde yaşıyacağınız zorluklar anlatıldımı? Önemli olan bu..

santor
İşte benim kızdığım da tam bu konu. Bana enseden ameliyattan sonra meydana gelebilecek durumları anlatmadı. Sadece ben baskıyı kaldırırım omurgayı rahatlatırım dedi.Esasında ameliyatın önden yapılması gerektiğini kendisi de söyledi. AMA BOYNUN KISA UYKU APNEN VAR KİLON VAR (97 KG) RİSKLİ OLUR DEDİ. Önden ameliyat ta boyun açıldıktan sonra nefes borusu,yemek borusu,şah damarı bir kenara alınıyor çok hassas yani belki hata yapabilirim bıçak mıçak değer nefessiz kalırım diye çekindi mi acaba ? )): Ameliyattan sonra kemiklerin birbirine girmişti dedi.

06-kaya

Valla ilginç sizin doktor tersinden çalışıyor galiba arkadan yapılan ameliyatlar çok daha risklidir omurilik fıtığın önünde olduğu için ve kemik kesmek gerektiği için garip bir doktormuş :))) neyse atlatmışsın felç riskin yok fıtık yok ağrıyıda atlattın mı ver elini yeni hayat :)))

santor elimden geldigince hayat standartlarimi degistiriyorum.
06-kaya tekrar cok gecmis olsun. Cok zor bir durum ama sabret inat et. Insallah iyileseceksin.
Bir kac tavsiyem daha olacak. Her hastanin durumu farkli tabiki. Bunlar benim kendimde uyguladigim ve iyi hissettigim seyler. Sizlerde dikkatli sekilse doktorunuza danisarak uygulayabilirsiniz.
Kimsenin zarar gormesini istemem.

Eger ofis calisani iseniz sirt bolgesi uzun olan ve mumkunse boyunluk kismi olan bir ofis koltugunuz olsun. Kaliteli ucuz olmayan Ortopedik sirt ve oturma minderi mutlaka alin.

Havlu ile yapilan boyun egzersizleri var. Boyun kaslarino guclendirmek icin uygulaniyor. En onemliside havlu ile mobilize traksiyon yapmis oluyorsunuz. Omurlar arasindaki baski azalatiyorsunuz. Havlunun cekim gucuyle omurlar arasi aciliyor ve baski azaliyor. Sabah ve aksam 3x10 set seklinde toplam 4 hareket var. Internette bulabilirsiniz yada ft doktorunuza danisarak hareketleri ogrenebilirsiniz.

Agri kesici ve kas gevseticileri birakin. Belki ilk zamanlar rahatlamak icin kullanmak mantikli ama uzun sure kullanimda hic bi faydasi yok. Agri kesici ile sinirleri kas gevsetici ile kaslarin islevliklerini yok ediyorsunuz. Boylece fitikli bolgenin kanlanip oksijenlenip iyilesmesini onlemis oluyorsunuz. Ilaclar anlik rahatlama sagliyor. Doktor size hem ilac veriyor hemde egzersiz yap kaslarini guclendir diyor. Ilacla kendini uyusturduktan sonra yaptigin egzersizden ne kadar faydalanabilirsinki. Ben kas gevseticiyi biraktim agri kesiciyide gunde 1 indirdim. Bur gun kullaniyorum bir gun kullanmiyorum. Onuda birakicam. Birden birakmak istemedim. Siz yinede doktorunuza danisarak hareket edin.

Fitikli bolgenin beslenmesi icin b12, c vitamini, kemik suyu, omega 3 ve magnezyum (magnorm) gerekmektedir.

Beslenme seklinizi degistirin kilo verin. Vucudun asit ve bazik dengesini yani ph dengesini bozmayin. Bu bozuldugunda hangi hastalik okursa olsun iyilesmeniz yavaslar. Mesela surekli et yemeyin. Et asitiktir ve vucudun asit dengesini bozar. Ben tavuk yemeyi biraktim. Hic bir sekilde tavuk yemiyorum. Ve sindirim sistemim rahatladi. Vucudun ph dengesini arastirin ve buna gore beslenme duzeni kurun. Bir diyetisyene gidin.

Tam sayim kan testi yaptirin. Ben henuz yaptiramadim. En kisa surede yaptiracagim. Ozellikle demir oraninizi olcturun. Demir besinlerin kana daha iyi sekilde tasinmasini sagliyor. Bir nevi nakliyeci. Demir seviyen dusukse besinlerin vitaminlerinden yeterince faydalanamiosun. Buda hangi hastalik olursa olsun iyilesmeni yavaslatiyor.

Aklima geldikce yazacagim.

Bugün yeni mr görüntülerini aldım.
eski mr görüntü ve rapor ile yenilerini burada paylaşacağım.
Görüşlerinizi rica edeceğim.

Aşağıdaki linkler 07.09.2019 tarihinde çekilen mr ve rapor sonucudur.

https://i.hizliresim.com/BOBDBg.jpg

https://i.hizliresim.com/1pAMAA.jpg

C2-3 vertebra seviyesinde santral yerleşimleri hafif protrüde disk herniasyonu izlenmiştir.
C3-4 vertebra seviyesinde hafif periferik disk kabarıklığı ve zemininde santral yerleşimli, kraniale doğru migrasyon gösteren eğiliminde spinal kord sağ yarımında bası bulgusuna neden olan esktrüde disk herniasyonu dikkate çekmiştir.
C4-5 vertebra seviyesinde hafif periferik disk kabarıklığı zemininde santral yerleşimli minimal protrüde disk herniasyonu izlenmiştir.
c5-6vertebra seviyesinde ve C6-7 vertebra seviyesinde hafif preferik disk kabarıklıkları dikkati çekmiştir.

Aşağıdaki linkte 29.11.2019 tarihinde çekilen yeni mr görüntüsü ve rapor sonucu vardır.

https://i.hizliresim.com/3O4YdM.jpg

https://i.hizliresim.com/mX91n0.jpg

C3-4 seviyesinde santral sağ paramedian foraminal protrüde herniasyonalara sekonder sağ foramende C4 kök basısı ve spinal korda bası izlendi.
C4-5 seviyesinde sağ foraminal protrüde komponenti olan sağ ağırlıklı herniasyona sekonder sağ foramende C5 kök ventral bölümüne bası ve spinal korda bası vardır.
C5-6 seviyesinde diffüz bulging anterior subaraknoidal mesafede azalma izlendi.

@HeLLioN

Oncelikle yeni MR da bariz geri çekilme var dikkat ettiysen o bombeleşmiş fıtık şekli azalmış böyle giderse 6 -9 aya büyük ihtimalle bariz geri çekilir . Ayrıca MR aynı yerde mi çektirdin ?
Okuduğum kadarıyla birbirleriyle çelişiyorlar 5 ayrı yerde MR çektir hepsi farklı yorum yapabilir C2-C3 teki herniasyonun kaybolmuş? Ya da hiç yokmuş demi? Ayrıca diğer sonuçlarda çelişkili..
Her diskine herniasyon ( fıtık) bulmuşlar garip..
Bu MR yorumlıyanlara güvenmeyin çoğu zamam radyoloji teknikerine yorumlatiyorlar ya da kopyala/yapıştır yapıyorlar..

C3 - C4 te bası belirgin fıtık var gibi diğerlerini sana bonus vermişler gibi tabiki arkadan görüntüsü disk içide lazım

@HeLLioN
Bu arada seni tebrik ediyorum insanlara paylaşımlarınla yol gösteriyorsun Türkiyede canlı canlı iyileşen bir ilk olacaksın İnşallah iyileşip paylaşmayanların aksine seni tebrik ediyorum tekrar şu an bir çok insana yardım ediyorsun
bende paylaşırım ama çok az bası ve fıtık görünüyor seninkinin yarısı kadar hatta hiç bir doktor ameliyat demiyor ama bazen küçük bir fıtık bile bastığı yer itibariyle çok büyük bir fıtığın 10 katı ağrı yapıyor o yüzden MR sonuçlarına güvenmiyorum..
Paylaşıma devam..

santor tsekkurler Mr lari farkli hastanelerde cekildim.
O yuzden farkli dilde yazilmis.
Ft doktoru da mt doktoruda ikiside bariz geri cekilme var dedi sizin gibi.
C3-4 teki ciddi buyuklukte ameliyatlik ekstrude fitik su an ameliyat gerektirmeyen protrude fitik seviyesine dusmus durumda. Bu harika birsey.
Yalniz sinire basi oldugundan kurek kemigimde agrim var. Bir an once agrilarimin gecmesini istiyorum.
Diger ufak fitiklari cok sorun etmiyorum. Egzersiz yaptikca duzeleceklerdir.
Ft doktoruda her iki mr cd sini ve raporlari aldi. Bi calismalari varmis orada raporlayacaklarmis. Benide bu calismaya dahil edebilirlermis. Ne kadar kuculdugunu ve ne durumda oldugunu daha net soyleyecek bana. Iki hafta sonra tekrar gorusecegim.
Valla burda soylemek ne kadar dogru bilmiyorum ama tedavi suresince 2 ayda 10 bin lira harcadim. Herseyime dikkat etmeye calistim. Oturusumdan kalkisima. Aksam fazla yemek yemeyisime. Egzersizlere. Fitikla ilgili yerli yabanci kaynaklari arastirdim. Simdilik fitikta bir geri cekilme gorunuyor. Bakalim ilerde nolcak.
Allah kimseye dermansiz dert hastalik vermesin. Verirsede tez zamanda sifasinida versin.

santor , helLloN ----Emarlarınıza baktım ilk emara göre fıtık basısı azalmış. Emarlar çekilen yer güçlü cihazlar ve yapılan yorumlara göre farklılık gösterebiliyor. örneğin sonuçlarınızda sesktrüde de diskten bahsediyor yani kopmuş omur ilikte sallanan fıtık anlamına geliyor ki bu hiç iyi değil (bana da öyle demişlerdi sonra öyle olmadığı anlaşıldı ) spinal kord a (omurilik) bası gözüküyor bu pek iyi değil. Ayrıca hafif kireçlenme var..Bence diğer tedavi seçenekleri ile dayanın. Fakat güç kaybı çok ise iyi düşünün gittikçe azalıyormu gücünüz? Ben ameliyat olduğuma her ne olursa olsun pişmanım.

Sevgili @HeLLioN şunu rahatlıkla söliyeyim hiç bir fıtık çok uzun süre sinire basmaz basamaz süre dersen 2 yılı geçmez düzgün tedavi ile organizma onu geri çeker korumaya alır sorun işte maksimum olan o süreyi 2 yili geçirebilmek , dayanmak eğer tabiki bu bası kolda incelme,güç kaybı kısmı felç yapıyorsa tetikte olmak gerekiyor yani doğru yoldasın 3 ay da bir MR çektirip kontrol edecen ayrıca en önemlisi fiziki muayne çok daha önemli bariz güç kaybını zaten sende anlarsın ki sende olacağını sanmam ..
Malesef çok pahallı bir rahatsızlık benim bu 5 . Ayım 15000 tl bulmuştur diyeceksin ameliyatlık değilmişsin neden bu uğraş açıkçası benim yaşadığım ağrı en büyük fıtığı olandan daha fazla nedenlerini biliyorum kas-bağ-doku- kemik yapısı birbirine girmiş bende kullanmış olduğum bazı ilaçlarından - soğuğa rüzgara çok çıktığımdan ki -20 derece olan yerlerde iş dolayısıyla bulunuyorum iyileşmem çok gecikiyor normalde 3 ay da iyileşecekken bu 1-2 seneyi bulabilir ayrica devamlı bilgisayar başındayım sigara kullanıyorum yani anlıyacağınız yaşam şartlarınız,işiniz direk iyileşme süresini belirliyor ... Benim şahsi tecrübem kimse ameliyat konusunda acele etmesin kesip çıkarmak kolay.. Ameliyat olanda zoru atlatmış pozitif düşünüp iyileşmeye baksın aslında ameliyat olanlarada ağrılar devam ediyorsa bizim gibi fizik tedavi şart..
Akapunktur,Sülük,Hacamat,ozon , diske nokta atışı , radyo frekansla sinir bloklama , kuru iğne , manuel terapi gibi her şeyi deniyecekler öyle pis bir hastalık ki kobay oluyorsun denemeden hangisinin iyi geleceği anlaşılmıyor çok göreceli etkileri var çünkü herkezin sorunu farklı sadece fıtık değil fıtıkla eşlik eden onlarca ağrı nedeni var...

06-kaya evet basi var. Bu iyi degil ama basiyi kaldirmak icin ugrasiyorum.
Kireclenme benim mr dan mi bahsediyorsunuz anlayamadim? Kireclenmeden bahsedilmedi bana.
santor dediginiz gibi hic dusunmediginiz sey bile iyilestirmeyi geciktiriyor. En onemlisi stres yonetimi. Durumu mu guncel sekilde buraya yazarak sizlerle paylasmam beni tedavi surecinde cok motive ediyor. Bunda sizlerinde muhakkak katkisi var. Tesekkur ederim.

HeLLioN Açıkçası ön taraftan MR dan spinal korda bası görünmüyor bassa ne olur ki? çok belirgin rahatsizliklar olursa anca dikkate alınır .. Siz zaten bunu anlarsınız..
Daha önce belirttiğim gibi spinal korda inanılmaz bası olup MR e göre tam felç geçirip yürümeyecek kişiler hayatları boyunca anlamadan yaşıyor ve hiç bir bulgu vermiyor sırf ağrı var diyede ameliyat olunmaz bir çok araştırma ve otopsi bunu gösteriyor..
Avrupada ve Amerikada MR lar çöpe atılalı yıllar oldu tecrübeli cerrah fiziki muayneyi dikkate alır MR çok yanıltıcıdır..

Bugun meraktan MR cektirdim 3 aydir yapmış olduğum düzinelerce tedaviden sonra ( manuel tedavi, sülük , akapunktur,kuru iğne, diske ozon , kortiko steroid vs) hic bir degisiklik yok yani 15000 tl para harcayip hava aldım şu an sadece diske yapılmış olan 2 kortiko steroidin geçici etkisi ile ağrısız yaşıyorum oda 1-2 ay dayanır sonra yine başladığımız yere geri dönecez ameliyat olana bu saatten sonra niye oldun diyemem ama işte bir umut.. Bu belayla yaşamakta ki 5 . Ayım ..
Size tavsiyem kolay para kaptırmayın.. Belliki o fıtık yillar gecmeden 1 mm bile küçülmez.. Kime sorsan %90 garanti kendi yöntemi..Tam bir sektor rant dogmus fitik uzerine..
Türkiyede tıp ve doktorlar çok yetersiz umarım cerrahide aynı değildir ..

Tibbin 2020 de geldigi durum bu 50 yildir nokta atisi adi altinda agriyi yani siniri 1-2 ay kortikosteroidle uyusturmak baskilamak sonra etkisi gectiginde ayni agriyla yasamak ve karsiliginda bozulan vucut dengesi bas agrisi , sivilceler ve henuz ortaya cikmamis hasarlar ben diske ozon enjeksiyonundan cok umutluydum oda bos gibi gerci daha 1 ay gecti guya etkisini 4-6 ay da gosteriyormus ama guvenim azaldi herkeze , metotlara , doktorlara ameliyat olsan oda ayri dert sorun oncesi sonrasi ayri dert ve riskleri ayri dert ..
Allah dusmanima vermesin bu fitik belasini cunku Tıp halen orta çağ zihniyetinde çözümler üretiyor . Gerçek kök hücre yani steam cell düşünüyordum ondada 20000$ harcayıp sonuç alamayan insanları okudum yabancı forumlarda görülen şu ki Allahtan başka kimse yardım edemez bu bela hastalıkta ki inanılmaz bir rant var hem cerrahisinde hem konservatif yöntemlerde herkez bir taraftan tutmuş cebini dolduruyor sonuç monuç önemli değil yeter ki düş ellerine..

Türkiye de en çok doktor olan branş beyin-sinir cerrahisi peynir ekmek gibi. Çünki insan vucudunun bir çok hastalığını ilgilendiriyor. Türkiye de tıp esksi gibi değil geride kaldı özel hastahaneler para tuzağı devleti hortumlamakta çok ustalar. Gelelim doktorlara hacı yatmaz gibi o kadar çok bizleri tatmin etmeyen davranış veya eylemleri var ki hekime olan inancınızı kaybediyorsunuz. Benim ameliyat olduğum profa ağrının neden gitmediğini sorunca senin sinirlerin ölmüşse ben ne yapayım oldu. Sizce sinir tamamen ölürmü veya ölürse ne kadar zaman da ölür? Biraz daha sıkıştımı ameliyat başarıısız olmuştur veya sen suya tuza kiloya içkiye dikkat etmedin fizik tedavi olmadın gibi hastayı suçlarlar.Zaten bizim gibi fıtık hastaları en son beyin sinir doktoruna gitmeli.Onlara gidince genellikle AMELİYAT OLMAZSSAN FELÇ OLURSUN sopasıdır.Artık doktorlara inanmıyorumm Hele piyasadaki para emici fizik tedavi merkezleri ise tam kandırmaca.Bu hastalık zaten canımdan bezdirdi insanı iş göremez hale getiriyor. Durumumuz zor ..

06-kaya

Bu gidişle dışarıya sağlık turizmi olur millet güvenilecek doktor tedavi bulamıyor her yerde 3 kağıtçılık yok %95 başarı yok en son teknik .. Bu insanların Allah korkusu yok kendi başlarına gelecekki anliyacaklar.. Yorumları çok manipule ediyorlar instagram dan hastaları kandırıp video çekmeler ki hastalar vermemeli alet oluyorlar facebooktan reklamlar ödenmiş gazete yazıları tv programlarına para ödeyip milleti kandırıyorlar en son taktik tv programları canli canli hasta iyileştirme yalanları bu ülke neden bu kadar dibine kadar dolandirici doldu? Yabanci hasta kalmadi dolandirilacak şimdide bizlerin peşlerindeler yazık nereye kadar????Eee ülkede Sağlık Bakanlığı diye bir kurum olmazsa olacağı budur ..

santor mr sonuclarina uzuldum. Acikcasi sizin yazdiklarinizi okuyup motive olup tedavime devam etmistim. Sizin nasil kuculmedi fitiginiz anlamadim. Benim mr sonuclarimda fitik kuculmus basi azalmis gorunuyor. Benimkide mi yalan ozaman. Anlayamadim. Kafam karisti.
Mr sonuclarima iyi demsitiniz simdi noldu butun umutlariniz tukendi.

HeLLioN

Sevgili Hellion , benim umutlarim tukenmedi seninde tukenmesin :) o sadece anlik tepki idi mr sonrasi ki benim zaten gorunen fitigim cok kucuk yani protuzyon yani bulging ten sonrasi olan asama yani buyuk fitiklarin kucuklere gore kuculme sansi ve suresi daha hizli herkezin durumu çok farklı sen motivasyonunu kaybetme benim demek istediğim çok para harcayıp öyle hemen küçülmesini beklemesin kimse , ki herkezin çok farklı gerçekten mesala bir prof bana benim fıtığın 10 senelik olduğunu oksitlenip sertleşip başıma bela olduğunu ve küçülmez dediğini biliyorum açıkçası bu kızdırdı beni :))
yani sert ve yumuşak olmasi bile etkiliyor motivasyonumuzu kaybetmeyip bu hastalığı yenecez aynen devam ..

Ayrica demek istediğim ağrı eninde sonunda organizma tafafindan tolere edilir orada bir fitigim olsa bile hafif bir basi gorulse ne olur ki ? zamanla hissedilmez bile yani benim mr sonuçlarım değişmez ama ilerde fitikla ilgili hiç bir şey hissetmiyebilirim..
Basının çeşitleri , yeri önemli yani benim MR lik işim yok sizler daha büyük yeni fitiklara sahipseniz 3 veya 6 aylik periyodlarla takip edin ve hiç bir zaman kendi durumuzu fıtığınızı başka biriyle karşılşaştırmayın çünkü herkezin çok farklı .. Tekrar ediyorum dünyada iyieşmeyen hangi hastalik varki? Elbet tarihe karışır..

Üst Alt