santor elimden geldigince hayat standartlarimi degistiriyorum.
06-kaya tekrar cok gecmis olsun. Cok zor bir durum ama sabret inat et. Insallah iyileseceksin.
Bir kac tavsiyem daha olacak. Her hastanin durumu farkli tabiki. Bunlar benim kendimde uyguladigim ve iyi hissettigim seyler. Sizlerde dikkatli sekilse doktorunuza danisarak uygulayabilirsiniz.
Kimsenin zarar gormesini istemem.
Eger ofis calisani iseniz sirt bolgesi uzun olan ve mumkunse boyunluk kismi olan bir ofis koltugunuz olsun. Kaliteli ucuz olmayan Ortopedik sirt ve oturma minderi mutlaka alin.
Havlu ile yapilan boyun egzersizleri var. Boyun kaslarino guclendirmek icin uygulaniyor. En onemliside havlu ile mobilize traksiyon yapmis oluyorsunuz. Omurlar arasindaki baski azalatiyorsunuz. Havlunun cekim gucuyle omurlar arasi aciliyor ve baski azaliyor. Sabah ve aksam 3x10 set seklinde toplam 4 hareket var. Internette bulabilirsiniz yada ft doktorunuza danisarak hareketleri ogrenebilirsiniz.
Agri kesici ve kas gevseticileri birakin. Belki ilk zamanlar rahatlamak icin kullanmak mantikli ama uzun sure kullanimda hic bi faydasi yok. Agri kesici ile sinirleri kas gevsetici ile kaslarin islevliklerini yok ediyorsunuz. Boylece fitikli bolgenin kanlanip oksijenlenip iyilesmesini onlemis oluyorsunuz. Ilaclar anlik rahatlama sagliyor. Doktor size hem ilac veriyor hemde egzersiz yap kaslarini guclendir diyor. Ilacla kendini uyusturduktan sonra yaptigin egzersizden ne kadar faydalanabilirsinki. Ben kas gevseticiyi biraktim agri kesiciyide gunde 1 indirdim. Bur gun kullaniyorum bir gun kullanmiyorum. Onuda birakicam. Birden birakmak istemedim. Siz yinede doktorunuza danisarak hareket edin.
Fitikli bolgenin beslenmesi icin b12, c vitamini, kemik suyu, omega 3 ve magnezyum (magnorm) gerekmektedir.
Beslenme seklinizi degistirin kilo verin. Vucudun asit ve bazik dengesini yani ph dengesini bozmayin. Bu bozuldugunda hangi hastalik okursa olsun iyilesmeniz yavaslar. Mesela surekli et yemeyin. Et asitiktir ve vucudun asit dengesini bozar. Ben tavuk yemeyi biraktim. Hic bir sekilde tavuk yemiyorum. Ve sindirim sistemim rahatladi. Vucudun ph dengesini arastirin ve buna gore beslenme duzeni kurun. Bir diyetisyene gidin.
Tam sayim kan testi yaptirin. Ben henuz yaptiramadim. En kisa surede yaptiracagim. Ozellikle demir oraninizi olcturun. Demir besinlerin kana daha iyi sekilde tasinmasini sagliyor. Bir nevi nakliyeci. Demir seviyen dusukse besinlerin vitaminlerinden yeterince faydalanamiosun. Buda hangi hastalik olursa olsun iyilesmeni yavaslatiyor.
Aklima geldikce yazacagim.