Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Boyun fıtığı ameliyatı olan var mı? Tecrübelerinizi paylaşır mısınız?

Hocam kuru iğne dene 3-4 seans buyuk ihtimal kurek kemiğindeki ağrıda geçer

Merhaba,
Dun osteopati seansi aldim. Boynumun cok hassas bir durumda oldugunu tedavi icin biraz gec kalindigini ve az bi sansimin oldugunu soyledi. Mr goruntulerimde ensemde bir damara basi yapip migren seklinde bas agrisi yaptigini gosterdi. Ben zaten yuksek tansiyon ve bas agrisi sikayetiyle doktoro gitmistim. Nisan ayindan beride arastiriyorduk ancak boyun fitigini bulduk. Osteopat gecmisimle ilgili gerekli bilgileri alip muayenemi yapti. Butun omurgami kontrol etti. Ic organlarimi kontrol etti. Omurgamda bel ve sirtta rotasyon oldugunu soyledi. Bundan dolayi fitik olmasa bile fitik seklinde sikayetlerim olabilirmis. Ayrica skolyoz ve kifosum var. Boynum icin gerekli muayeneyi yaparak tedaviyi yaptim fitigi kalici olarak iyilestirecegini ama uzun surecegini soyledi. Bugun kurek kemigimde agri yok ama hala hassas. Bu sabah uyandigimda sol el bas, isaret ve orta parmakla bolgesi uyusuk ve karincalanmisti. Uyandiktan bir dakika sonra gecti. Bu sanirim kotu birsey ama pozitif olmaya calisiyorum. Sol kolumda biraz tatli gidiklanma ile hosluk hissiyati var. Bazende kollarimin bazi noktalrina anlik agri girio ve gecio. Tedavi icinse Ilk etap 3 ay surecekmis. Bu uc ayda fitiga ve boynumu hassas ufak mudahaleler yapacak. Drx9000 traksiyon cihazinin iyi gelecegini soyledi. Omurlarin arasini acarak rahatlatirmis ama sadece bu yeterli degilmis. O yipranan bolgenin onarilmasi icin bazi takviyeler ve duzenli beslenme gerekliymis. Bu 3 ayda ester c vitamin, magnorm, b12, omega 3 kullanacagim. Ayrica 1 cay kasigi zerdacali 1 hafta sabah aksam, 2 hafta sadece aksamlari kullanacagim. 12 saat ateste kaynatilmis kuzu yada dana kemiginin suyunu 1 hafta her gun diger haftalar 3 gun icecegim. Bu fitik bolgesinde yipranan sinirleri ve o bolgeyi onaracakmis. Kuru igneden bahsettim. Iyi gelebilecegini soyledi ancak osteopatlarin yaptigi akupunktur igneleriyle uygulanan bir yontem varmis. Igneyi fitik bolgesine derin sekilde batirarak uygulaniyormus. Tam hatirlamiyorum yanlista soylemis olabilirim. Adini unuttum. Bu hem agri icin hem tedavi icin kuru igneden daha iyi gelir dedi. Onuda arastircam. Ozon tedavisinin iyi gelecegini soyledi.

Gecmis olsun hocam guzel bilgiler ben iyileşeceğine inaniyorum bu arada sporuda hayatına sok (pilates,yoga,bölgesel hafif fitness) gibi çok rahatlatır duruşun hızlı düzelir..

Santor saol.
Gece yaziyi paylastiktan sonra uyumak icin yattim. Iki kolumda da atak gecirir gibi yogun guclu bi uyusmaya benzer bir durum yasadim. Ara ara hafifleyip tekrar yogunlasti. 15 dakika kadar surdu. Ilk defa oldu bu. Su anda kollarim hafiflemis ve mayhos gibi. Bu normal mi? Ciddi bir durum mu? Tedavi bir ise yaramiyor mu yoksa?

Dikkat ettiysen senin doktorun az şansın var dedikten sonra oluyor böyle şeyler ki doktorların hepsi en kötü senaryoyu söyler veya genelde tedaviye başlandığı zaman başlarda ağrılar artar vücut anormal tepkiler verir tabiki tedbirli ol ama inan %50 si psikolojik
Ve tabiki duruşa oturuşa dikkat edip kendini yormamaya dikkat etmen lazım telefon bilgisayar karşısında devamlı zaman geçirmemek lazım yürüyüs egzersiz yapmak lazım ama şu bir gerçek ki fazla kafaya takmayan çok daha hızlı iyileşiyor.
Stres Ağrıyı Ağrı stresi tetikler bu kısır döngüyü sporla yeni bir hayat tarzıyla mutlu olarak kırman lazım..

Su an spora baslamak yasak. Boynumu belli bir seviyeye getirmem gerekiyor. Hem doktor hem osteopat boynumu yormamam gerektigini cok hassas davranmamiz gerektigini soyledi. Sorttak agrilarim su an icin yok ama kollarimin ikiside hani grip olcaksindir kemiklerin agrir gibi olur ya ayni o sekilde. Halbuki gecen hafta kollarimda agri yoktu sirtimda agri vardi. Piskolojimi saglam tutmam gerekiyor. Bu sureci atlatacagim.

Tabiki doktorların daha iyi bilirde yazdiklandan anladığım kadarıyla sen buyuk ihtimalle akut agri dönemindesin en az 3-4 ay geçmesi gerekiyor aceleci davranma 4-6 ay içerisinde ağrılar azalır ya da yok olur ( Alacağın doğru fizik tedaviye bağlı) Geçmiş olsun

Sent from my iPhone using Tapatalk

Fizik tedavi 3 seans kaldi. Ayrica 3 + 3 daha ekstradan drx9000 cihazina girecegim. Ondan sonra ft bitiyor. Gelecek ayda osteopatiye gidecegim. Doktora ve osteopata baska tedavi yontemlerini sorup onlarida deneyecegim. Bir an once ameliyat olmadan iyilesmek istiyorum.

Malesef En guclu sağlıklı sporcu bünye en sağlıklı insan minumum 3 - 4 ay geçmeden ağrıları azalmıyor 6 ay geçmeden iyileşmiyor bu öyle pis zor bir hastalık malesef bunu kabul etmek gerekiyor
Sizde bunu kabul ederek yaşarsanız daha az sorun olur ameliyat öncesi son durak olan diske kök hücre ozon radyo frekans girisimsel cerrahilerini bu alanda uzman olan doktorlarla deneyebilirsiniz ftr verimli olmazsa. Geçmiş olsun

Ek olarak Tabiki ağrılarınızın gerçek kaynağı fitik ise..
çok az ağrının kaynağı fıtık oluyor..
Anlatıklarınıza göre skolyoz ve kifoz varmış bunu bence doğru duruş , düzgün ftr ve sporla çözersiniz ..

Santor hocam cok saolun, diske kok hucre bize gore degil:) digerlerini deneyecegim insallah gerek kalmaz.

Herkse selamlar 7 gün önce bende boyun fıtığı ameliyatı oldum bir adet fıtık vardı alınıp yerine protez kondu Allaha şükür iyiyim fakat benimde sorunum her iki kolumda dirsekten baslayip yüzük ve serce parmagimin ucuna kadar gelen hafif bi elektriklenme ve kulaklarımda cok hafif bi çınlama ve hışırtı var ve surekli hic gecmiyor sizlerdede boyle birsey oldumu bunu ömür boyu cekicem galiba gecseydi gecerdi dimi bugune kadar ?

Manager2 cok gecmis olsun. Ben ameliyat olmadim. Ameliyat olmadan iyilesmeye calisiyorum. Bu soyledikleriniz bende de var. Sinirler hasar gordugu icin ve ameliyat olsanizda tahrip olan sinirlerin iyilesmesi uzun surebiliyor bazende iyilesmeyedebiliyor. Henuz ameliyatiz cok yeni toparlamaniz surebilir. Durumunuzu doktorunuzla paylasin size yardimci olacaktir. Ara ara durumunuzdaki degisimleri buradan paylasirsaniz diger hastalarada isik tutmus olursunuz.

Ben cok acele karar verdim kolumda uyusma yoktu sadece ara ara dirsegimde siddetli agri vardi simdi her iki elimdede karincalasma var ve kulagimda surekli bi hışırtı uğultu ve çınlama çildiricam kullandigim ilaclardanmidir yoksa bi sinire zarar verdide doktor kulagim bu yuzdenmi boyle bilmiyorum cok pismanim amaliyat olduguma

Ben de çok pişmanım. Boyunun arkasından laminektomi ameliyatı oldum 6 ay geçti daha kötü oldu.Eski ağrımı beğenmezken şimdi 5 mislisi başladı.Üstelik sol omuz başı ve kolda olan fıtık ağrı ensemin altına yayıldı. Üstelik belimde ağrımaya başladı. Uzun süre ayakta durmakta ve yürümekte zorlanıyorum. Benim gibi enseden servikal laminektomi lamine kemik çıkarılması ameliyatı olan varsa tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Benim basiretim baglandi sanki hic arastirmadim sormadim sorgulamadim cevremde gordugum iki kisi sadece karar vermemde etkili oldu ameliyati oldum hayatim karardi ameliyattan once sorulmasi gerekenleri bile sonnrasinda sordum bilmiyorum neden boyle yaptim simdi baska fitik mr larina bakiyorum benimki cok kucuk geliyor dr da diye bilirdi git bi fizik dene diye olan oldu Allahimdan dilegim su kulaklarimin cinlamasi ve ruzgar sesinin gitmesi uyuyamiyorum sabahlara kadar agrilar umrumda bile olmuyor

Fıtık ile ilgili beyin sinir cerrahlarına gittiğimiz de direkt ameliyat diyor olmazssan felç kalırsın tehdidi ile deney kazanmak için kesip biçiyorlar. Şimdiki aklım olsa asla olmazdım boyun omurları çok hassas dokundurtmamak lazım.Ben özel hastahanede profa oldum güya.Çaresiz kaldım ne yapacağımı bilmez haldeyim. Nasıl bir kesi yaptıysa sanki boynumun arkası beton gibi oldu. Sündü kaslar kısaldı sanki.

Benimde özel hastane prof özel ihtimamlar kendini özel hissettirmeler parayi alip ameliyat bitince ilk yurutmeye bile gelmedi yazik ya insaniz bizde evlatlarimiz ailelerimiz var

Arkadaslar cok gecmis olsun. Fitiki tetikleyen en onemli seyler stres ve hareketsiz bir hayat sekli. Fitik olsumu aslinda vucudun size vermis oldugu bir mesajdir. Bak boyle yasamaya devam edersen daha kotu seyler olabilir demek ister. Ilk yapacaginiz sey ameliyat olmak degildir. En son raddede ameliyati dusunebilirsiniz. Onun disinda alternatif tip, egzersiz, hareketli ve stressiz bir yasama sahip olmaniz gereklidir. Benim su an bile el bileklerim agriyor, ensem gidiklaniyor. Dun gece sol kolum kotu durumdaydi. 15 seans fixik tedavi, 20 seans drx9000 dekomprasyon cihazi (enseden ilgili omuru cekme islemi) 2 seans osteopati, ve ilaclar takviyeler kullandim. Sikayetlerim hemen hemen yari yariya dustu ama hala devam ediyor. Fitik zor bir hastalik. Yurt disinda fitik ameliyati eger sinirler hasar gormediyse asla yapilmiyor. Vucut fitiki uzun vadede kendinize iyi bakarsaniz iyilestirebiliyor.

Bende 5 yil once baslangic seviyesinde bel fitigi vardi fizik tedavi, havux ve egzersizle iyilestirdim. Gecen bel mr cektirdim agrim oluyordu. Fitik cikmadi ama onceden fitik olustugu icin o bolge hassas durumda gorunuyor. Arada sizlama yapiyor. Su an tekrar havuza baslayip haftada 3 gun spor yapacagim. Fitikla mucadele etmede kararliyim. 2 yilda vucud kendi fitiki iyilestirebiliyormus. Yolum uzun ama basaracagim. Soylemek uygun mudur bilmiuorum ama 1 aylik tedavi surecinde 10 bin tl ye yakin para harcadim. Nasil bir sonuc alacagimi bilmiyorum ama savasmam gerekiyor. Siz artik ameliyat oldunuz. Doktorunuzla surekli iletisim halinde olarak durumunuzu belirtin. Ayrica ameliyat olduktan sonra insanlarin nasil yasadigini neler yaptigini arastirin. Hayat seklinizi degistirmeniz gerekiyor. Ve en onemlisi asla negatif cumleler kurmayin. Pozitif olun. Buraya yazdiginiz olumsuz cumleler bile agrinizi arttirir. Bu isin piskolojisi cok onemlidir. Evet boynunuzda bir sorun var bunun farkinda olun gerekeni yapin guclu olun.

Bugun 1 seans manuel terapi gordum ayrica agrilarim icin kuru igne yapildi. Henuz bir rahatlama hissetmedim. Durum degerlendirmesini yarin obur gun yaparim.

Ben ameliyat olmadan önce boyunuma ibnisina da steroid enjeksiyon ve radyo frekans lazer yapıldı hiç bir faydasını görmedim. Sonun da dayanamayıp özel bir hastahane deki profun ! ameliyat olmazssan felç olursun kandırmacası ile en önemli organ olan boyun omurlarıma bıçak attırdım. Çok pişman oldum.Ameliyat önceki günlerimi arıyorum. Sanki sakat kalmış gibi his ediyorum.6 ay geçti ağrılarım daha da arttı yeni emar çektireceğim bakalım ne olacak !

@06-kaya ameliyat olduktan sonra nasıl bir süreç geçirdiniz. Bu tür ameliyatların bakımı zor oluyor. sabır etmek gerekiyor.

ben şimdi yüzme ve yogaya başlıcam. sadece fıtığa müdahale etmek yetmiyor. omurga postürünüde düzeltmek lazım.

bikere steroid enjeksiyon ve radyo frekans lazer yaptırmanız bir işe yaramaz zaten. belirli aralıklarla bir kaç tedavi yöntemini denemeniz gerekiyor. hareketli bir yaşam biçimine geçip yüzme gibi sporalara başlamanız gerekiyor. fıtıklı bölge Min. 6 ayda toparlanıyor zaten.

Yüzme hamam sauna falan da yaptım hiç etkisi olmadı .Benim ki enseden lamine kemikleri alınması ve dolayısıyla omurganın rahatlatılması ve baskının kaldırılması ile ilgili bir ameliyattı. Ama baskı kalktığı halde ağrı değişmedi daha da arttı ameliyat hatası olabilir mi diye düşünüyorum.ibni sinadaki doktor eğer bu steroid ve radyo frekansatan bir kerde fayda olmadı ise tekrar yaptırmak omurlara zarar verebilir dedi. yani o fasıl da kapandı..Pazartesi yeni emarlar çekilecek bakalım ne olacak

HeLLioN ; Sizin fıtık da bayağı büyük baskı bariz şekilde belli oluyor umarım ameliyatsız düzelir.

saoulun inşallah.
elimden geleni yapacağım gerisi Allah'a kalacak.
sizin fıtık nasıldı?

Benim fıtık da aynı sizinkine benzer di. Emarınıza baktım. Ama benim boynum kısa ve uyku apnem var diye önden ameliyat yapamam dedi. Ve ense den açarak servikal laminektomi denilen omurganın arkasından omurgayı sıkıştıran çıkıntı yapan kemikleri alarak omurgayı rahatlatma ve baskıyı kaldırma diye yaptı. Fakat ameliyat sonrası çekilen emarda baskının kalktığı net şekilde gözüktüğü halde sol umuz ve kolumda ki ağrı gitmedi daha da arttı. Üstelik derin kesi nedeni ile sanırım çok doku kesildi ve boynuma enseme sanki beton dökülmüş gibi ağrı yapmaya başladı.Benim fıtık yerli yerinde duruyor yani. Esas çözüm önden o fıtığı alıp yerine protez koymasıydı yani bence. Onu da risk var diye yapamaktan çekindi. ve ben kısmen arızalı sakat kaldım sanki. 6 ay gecti ameliyattan sonra istemiye istemiye ilk doktora gittim. prof hoca ben hata yapmadım dedi. Tartıştık istersen şikayet et dedi tekrar emar çektireceğim yarın . Benim işim çok zor .Hayattan soğudum yani.Bu konularda tecrübeleri olan arkadaşlar bol bol yazarsa sevinirim. Birbirimize anlattıklarımız faydalı olabilir.Gözden kaçan hususlar var ise açığa çıkar.

Sizin kesik fazla ve fitik hala duruyor. Iyilesmeniz zor olabilir. Baska doktorlarada giderek gorus alin. Tekrar cok gecmis olsun.

Arkadaşlar hepinize iyi akşamlar bir türlü içinden çıkamadığım bir durum var sizlerin fikirlerine ihtiyacım var 3 4 yıldır boyun fıtığı ve boyun düzleşmesi ile uğramaktayım boyun sırt kol ve göğüste ağrılarım oluyordu lakin bir şekilde bazı zamanlar zor da olsa idare ediyordum bundan 1 ay önceki olaya kadar boyun kaynaklı sıkıntılarımla bir şekilde uğraşıyordum 1 ay önce gece yürürken karanlık bir yolda önüme çıkan bir gece lambası direğine kafamı aniden vurdum ne bir bayılma ne de başka bir nörolojik sıkıntım oldu olay esnasında olaydan bir hafta sonra birden ayağa kalktığımda bir denge sıkıntısı ve baş ağrısı oluştu yürürken sanki her adım attığımda deprem oluyor ayağımın altında aynı zamanda başım da felaket ağrıyor bu esnada bir aydır bir sürü tetkik yaptırdım kulak kaynaklı zannettim ya da kafamda bir şey oldu herhalde diye düşündüm ama yaptırdığım testlerde bir şey çıkmadı şu an ne yapacağımı nereye gideceğimi bilemiyorum bahsettiğim denge sıkıntısı ve baş ağrılarım devam ediyor mesleğimi 3 haftadır yapamıyorum bu sıkıntı boyun problemlerimle alakalı olabilir gittiğim doktorlar çok ilgisiz baştan savma bazısı olabilir diyor bazısı fıtık yapmaz öyle bir şey diyor kafam allak bullak moralim bitik fikirlerinize acil ihtiyacım var sevgilerimle...

Üst Alt