Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Boyun fıtığı ameliyatı olan var mı? Tecrübelerinizi paylaşır mısınız?

Forma yazdiklarima ilgi gosteren yazan olmadigi icin ben ozellikle genc arkadaslara yol gostermek icin yazmaya devam edeyim ben kendim saglik sektorundeyim dunyanin nerdeyse her kitasinda bulunmus biriyim ayrica vucut gelistirme sporcusuyum benim hikayem cok fazla akilli telefona ve bilgisayara bakmakla gelisti yani 5-6 saat gunde ekran karsinda geciren birisiyim c5-c6 daki fitigin olusmasi boyle basladi daha sonra ruzgarli bir yerde ters bir vucut gelistirme hareketi yapinca adete bardagi tasiran son damla oldu ve disk icindeki jel yapimsi madde disari cikarak sol kol sinirlerime basti ve biceps sol kopru kemigi uzerinden sola kola vurmaya basladi dolayisiyla 1 ay inanilmaz agrilar 1 ay sonraki agrilar tabiki kortiko steroid ignesi ve 3 seans manuel terapi ile oldukca azaldi mutlaka bir onlem almazsaniz agrilar cok daha uzun surer !

mr sonuclarimi arkadasim olan beyin cerrahi arkdaslara yolladim ne diceklerini cok iyi biliyordum direk ameliyat! Arkadaslar mr hic bir sekilde ameliyat kararini gosteremez hastanin yasi basma basinci suresi en onemlisi ameliyat oncesi tum konservatif tedaviler denenmeden ameliyat karari alinmaz hem etik degil hem yasal!

Size tavsiyem beyin cerrahina gitmeyin once bir nevrologa ya da fizik tedavi uzmanina gidin baktiniz 1 sene degisen bir sey yok sonra bir beyin cerrahina ugrayip sonuclari gosterin neden mi? Direk moralinizi bozar ve korkutur ! Tabiki omur ilige basiyorsa o zaman ameliyat karari dusunebilirsiniz ki omurilige bassa bile siralama aynidir once konservatif metodlar denenir kurtulma sansi vardir ameliyatsiz %50 %50 ama bu arada guc kaybina iyi dikkat edin tek sart guc kaybidir his kaybidir oda cok keskin olmali yani bardagi dahi tutamayip o elle yazi yazamiyorsaniz fizik tedavi ve nevrolugun da onayiyla ameliyat dusenebilirsiniz yani takipte olacaksiniz eger omur iliginize fitik kopup kacmissa o zaman ameliyat riski artar ama ufak ihtimalde olsa organizmaniz o parcayi yabanci madde sayip eritebilir dedigim gibi felc gelismesine karsi uyanik olacaksiniz felc gelisse dahil hizli mudahale ile geri donebilir ama hizli bir sekilde ameliyat olunuz!

Burada amac 1 senelik sure icerisinde agriyi gecistirip organizmaya fitigi kucultme ve iyilesmese suresini saglamaktadir sadece aciya bakip ameliyat olmayin acinizi azaltici tekniklere bakiniz yapilan calismalar gosteriyor ki hastalarin %95 i ameliyat olmadan duzelir..

Tv tv gezip ameliyatin yararlarindan bahseden cok kolay ameliyat oldugunu soyle mikrodiskotektami mukemmel boyle kolay diyen doktordan uzak durun! Boyun fitigi ameliyati cok kolay bir ameliyat degildir mikroskopla yapilmasi tehlikeyi minumuma indirir hakkeden eskiye kiyasla cok guvenlidir omurilige zarar verme sansi nerdeyse yoktur ama ameliyat sonrasi donem nerdeyse aynidir sadece kesi yeri daha hizli kapanir! Yani ameliyati az riske dusmustur kolaylaslasmistir ki burda hekimin tecrubesi %100 onemlidir zor olan ameliyat sonrasidir ve kaynamasidir/protez kaymasidir!

Burda cerrahlarin sakladiklari kelime oyunlari vardir ornegin ayni yerde fitik tekrarlamaz yahu tabiki tekrarlamaz diski komple almissin ya omuriliginin ergonomisi ni bozdugundan ya diger disklerde yeni fitik olusumlarindan hic bahsediyormusun?

Ya da ameliyat sonrasi kaynamanin cok zor olmasi protez kaymasi riskinden?
Tabiki her ameliyatin az cok riski vardir ama boyun fitigi ameliyatini kil donmesi ameliyati gibi gosterip apacik sahtekarlik is guzarlik tabiri caizse dolandiriciliktir!

Buraya yazan 2 gun sonra ciktim geziyom 1 hafta sonra ziplayip hopluyorum diyen ki ben bu kisilerin gercek hasta olduguna inanmiyorum bu kisilere kanmayiniz ben sahsen ameliyattan hic korkmuyorum olabilirim de ama ne zaman ? Belki 1 yil belki 2 yil sonra tum dunyada kabul olmus tedavileri ve alternatif tedavileri denemeden olmam ne kadar aci yapiyorsa yapsin aciyi onleyici / minimize edici tedavilere yonelirim!
Allahu Tealanin yaratmis oldugu bir sistemi durup dururken bozup sagligimi niye Allahun kulu birine emanet edeyim?
Cerrahlara saygim sonsuz ama bunu hakkiyla yapanlara durust olanlara!
Oyle 3 haftada isinize donmeniz 1 ay sonra spor yapmaniz imkansiz inanmayin!
Minumum 3 ayinizi alir normale donmek hatta 1 seneyi bulur genelde benim kizdigim nokta bu!
Kes kurtul 1 aya sarkilar turkuler soyle hopla zipla bol bol ise git birakacaklar bu isleri!

Zaten en buyuk sorun protezin kaymasi ya da cagein vidanin kaynamamasi bu 6 ay la 1 yili bulur! Onlara sorsaniz 45 gun! Amac korkup kacmamaniz yahu zaten 1 yilda genelde kendi kendine iyilesir %100 felc gerceklesmemisse size kendimizi kestirmemizin mantigi ne?
Diger bir yalan ise protez kaydimi %100 hasta yapmistir! Protez kaymasinin %50 si cerraha yazilir kusura bakmasinlar ya yanlis protez kullanmistir ya protezi oturtamamistir ya da bicaksiz ya da kalitesiz protez secmistir! Protez kullanmayanda cage takar onunda kaynamasi ayri bir sorun!

%50 sorun sizde olabilir bir travma yemissinizdir 1 ay icinde bu kabul ama travma basit travma olmamalidir! Koltuga sert oturmak gibi saga sola donmek gibi..

Amerikada protez kaymasi cok ender kaynaklanan bir durumdur ! Bu normal degildir! Masallah Turkiyede ameliyatlarin nerdeyse %50 sinde nerdeyse protez kaymistir hepte hasta sucludur! Ayrica mutlaka protezin markasini sorun ve etiketi ile isteyin malzemeden calinmasin..
Cage genc hastalara uygulanmamali eger coklu fitik varsa dusunebilir 1-2 fitiga uygulamak cehalettir kaynama suresi cok daha uzundur ..
Sonuc olarak ameliyati son care olarak dusununuz amacim sizi ameliyattan vazgecirmek degil ki bende olabilirim bilhakis ameliyatlada ameliyatsizda hemen hemen ayni sorunlari yasayacagimizi belirtmektir benden bu kadar dostlar acil sifalar!

Sent from my iPhone using Tapatalk

Sevgili santor neden bu kadar öfkelisiniz anlayamadım üşenmedim okudum hayretler içindeyim siz bence ameliyat önce yeterli dozda farklı desteklerde alın, benim bugun 10. Günüm çok şükür neredeyse hiç ağrısız acısız, çok çok uzun süre oturduğumda yada uzun süre yürüdüğümde yorgunluk oluyor omuz ve boynunda başka hiç bir şey yok. Kendi kararınız isterseniz olmazsınız ama nedir yani bu insanları germe merakı...

Oncellikle gecmis olsun ameliyat olup geleceginizi mi kurtardiniz sagliginizi mi garantilediniz mi? Umarim oyledir
Belliki sirf aci var diye ameliyat olup kandirilmmisiniz kusura bakmayin ister gerilin gerilmeyin hata yapmissiniz 33 tane diskiniz var her biri fitik olunca 33 kere ameliyat olmayi mi dusunuyorsunuz?
Dunyada ameliyat son caredir arkadasim sadece felc olunca uygulanir daha 10. Gundesiniz aciniz gecti diye cok iyi yapmis oldugunuzu mu saniyorsunuz kusura bakmayin kimseye yanlis ornek olmayin umarim alinmis diskiniz diger disklerinizde balans sorunu cikarmaz ve yeni fitiklar olusmaz eski sabikali hayatiniza cok dikkat ediniz sifirdan hayatiniza baslayip ayni yanlislari tekrar etmeyib.. sizin saglikli olmanizi bende isterim ama toplumu yanlis yonlendirmeyin once yazdiklarimi okuyup dogru anlayin sirf siz mutlu olacaksiniz diye yalan atacak halim yok dunyada %95 civarinda ameliyatsiz cozume gidilir siz %5 icerisindemisiniz bilemem..
Dunyanin hic bir yerinde cerrahinin reklami instagram dan facebooktan yapilamaz yapilmamalidir ki yasaktir tesvik edilemez masallah bizim cerrahlarimiz her gun tv programlarinda kimisi odeme yaparak kimisi reklamlar vererek cerrahiyi ovme gibi algi operasyonu yapmaktadir ve isi cocuk oyuncagi gibi gostermektedir malesef bu sadece Turk Cerrahlarinda vardir dunyada bir cerrahi yontemini ovup tesvik eden baska cerrah gurubu bulamszsiniz acikcasi bir cerrahinin reklamini yapmak tesvik etmek manipule etmektir ! bu gosteriyor ki yeni cikan yontemler basta manuel terapi gibi ozon gibi bu kisileri issiz birakmaktadir belliki sizde bu ruzgara kapilmissiniz umarim sagliniza tez zamanda kavusursunuz gecmis olsun

https://youtu.be/BuIFrO4hHyE

Prof. Dr . Turan Uslu benim ne demek istedimi anlatiyor
Ayrica
https://youtu.be/HbgTRSN9WCM

Sadece agrisi olup ameliyat yanilgisina dusenler icin kaynaklar
https://www.google.com/amp/s/m.sabah.com.tr/saglik/2013/07/08/fitigi-tarihe-karistiran-tedavi/amp

Yararli olur yabanci kaynaklar isterseniz
https://www.spine-health.com/condit...vical-radiculopathy-a-herniated-cervical-disc

https://www.spine.org/KnowYourBack/Conditions/Degenerative-Conditions/Herniated-Cervical-Disc

Okumadan bilgilenmeden yasamak sadecek boyun fitigi yapmaz bir cok sorun cikarir..

Amerikada son 6 yildir cerrahi islem felc gelismedigi surece ve cok belirgin guc kaybi olmadigi surece yasaklandi arti 4 doktorum imzasi gereklidir yoksa sigorta odeme yapmaz!

Su yazida bunu gostermektedir
https://www.google.com/amp/www.hurr...e-bel-fitiginda-ameliyat-coktan-kalkti-263922

Hastalari korkutarak ameliyata sokma hakkinda bir yazi
https://www.google.com/amp/s/m.saba...n-fitigim-var-ne-zaman-ameliyat-olmaliyim/amp

Mantikli yaklasimlar

https://youtu.be/16snz6RvxaE

https://youtu.be/ouLoT834IIM

https://youtu.be/jqANrBTkM8g

Bir kez daha tekrarliyorum agri olmasi kesinlikle bir ameliyat nedeni degildir sirf agri var diye ameliyat olmak kabaca cahilliktir !!
Agriyi azaltici ya da tamamen ortadan kaldirici cerrahisiz bir cok yontem mevcuttur
Manuel Terapi ( Kaslari bag dokulari agrilarini tedavi edebilir rahatlatir ve omur aralarini acilmasina yardimci olarak rahatlatir kimi zaman tum agriyi ortadan kaldirir)
Diske Ozon Terapisi( fitigi buzusturup kucultme ihtamalide vardi)
Nokta atisi denilen steroid igne enjeksiyonu ( kokteyl icinde b12 ile verilip daha etkili olur)
Diske Radyofrekans tedavisi ( Amac fitigi kucultup rahatlatmaktir)
Akapunktur ( Agrilari azaltabilir)
Hacamat Suluk bilmediniz baska hastaliklarinizdan dogan kronik agrilarinizi yok edebilir
Yoga Pilates Yuzme pasif hayattan kaynaklanan agrilarinizi cozer

Agrinin tek bir kaynagi olmaz ki disk ve fitiktan kaynaklanan agri ihtimali azdir..

Saglik bakanligi cok acilen cerrahi yontemi oven ve tesvik eden doktorlar hakkinda sorusturma baslatmalidir bu toplum sagligini inanilmaz etkilemektedir ...
Amacim burda ameliyat olmus arkadaslari germek degildir bu arakadaslar olmus bitmis belkide kurtulmuslardir ama rus ruleti oynamak aptalcadir kimseyide ol kurtul diye tesvik etmemelidirler cunku hic bir cerrahi islem hos bir sey degildir her cerrahi islemin riskleri vardir amac en azli riskliden baslanip en son cerrahi dusunmektir
Ben sahsen ulkemizde %90 ni maddi cikarlar amaciyla bosuna yapilan ameliyatlara savas acmis durumdayim kim ne dusunur onu bilmem ..
Allah herkeze acil sifalar versin

Yaklaşık 15 yıl önce Amerikan Hastanesinde ameliyat oldum. Ameliyat öncesi sol kolum hiç işlev görmyordu ve sanki kolun sahibi ben değildim yani o derece işlevsiz ve ağrıdan ölüyordum. Kurtuldum şükür, tabii arada bir yine kilitleniyor boynum 3-5 senede bir bu durumda da yine aynı hastanede ameliyathanede steril ortamda cihazların eşliğinde ve narkoz verip iğne yapıyorlar kortizonlu. İğneden sonra tutulma geçiyor.

Ameliyat sonrası 3 ay işe gitmedim istirahat ettim. Ağrılar oldu, dayanılmaz ağrılarda hafif ağrılarda oldu.

Boynumda servikal disk değişimi oldu yani yapay disk takılı ve 6 adet vida ve platin var. Sıfır ağrı ile gün geçirdiğim olmuyor tabii ama bununla yaşamayı öğrendim. Yoksa sorun ettiğinizde hayat çekilmez hale gelir.

Şuandaki diskte deformasyon başlamış, dokturum bir ara gel yenisini takalım diyor. :)

Karar vermek çok zor tabii...

#santor# kardeşim verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim

@baretta27

Rica ederim kardesim umarim biraz yol gosterebilmisimdir

Fitik tan tamamen kurtulmanin yollari veya yeniden olusmasini onlemek icin metodlar..

1. Stress ten uzak durulmali gerilmemeli
2.Kesinlikle 30-45 dk dan fazla kafa telefona ve ya da tablete bakmamali her 30-45 dk da bir kalkip pozisyon degistirmeli
3.Boyun ve bel egsersizleri yapilmali gunde 2-3 kez
4.Daha onceki sabikali hareketsiz yasam birakilmali hareket ederek duzgun kan akisi saglanmali
5.Hic bir fitik sporu birakma nedeni degildir tam tersi akillica spor yapilmalidir bunlar yuzme yurume kosma( akut donem agrilari bittikten sonra)
Fitness( Uzman hoca ile hareketler modifiye edilmeli kafadan yukari agir kaldirilmamali bunun disinda kollar gogusler bacaklar mide - (mekik kesinlikle cekmeyin ) hafif kilolarla calistirmali antrenmandan once isinilmalidir)
6.Vucut durusuna postura dikkat edinilmeli oturusa kalkisa yatisa ortopedik yastik alinabilir
7.Boyun ve bel soguga ruzgara klimaya karsi korunmali
8.Ani hareketler yapilmamali agirlik kaldirilicaksa dikkatli ve dogru kaldirilmali

***Agrilar cok bariz oldugu zaman tibbi yardim alinip ustte saydigim yontemlerle devamli hafifletmeli ve cok iyi beslenip vitamin alinmalidir

İyi günler arkadaşlar bende 16.01.2019 günü c7 t1 bölgesinden boyun fıtığı ameliyatı oldum operasyon bölgesine cage takıldı ameliyat öncesi dayanılmaz ağrılarım ve sol kolum serçe ve yüzük parmağında güçsüzlük oluştu şu an için agrım pek fazla kalmadı güçsüzlük biraz kendini toparladı boynumda ve sol kuluncumda hafif ağrı var bu benim gibi c7 t1 bölgesinden ameliyat olan var mi birde fabrikada çalışıyorum işim biraz ağır doktor 6 aya kadar 1 kğ ağırlık taşı dedi 6 aydan sonra da 10 kğ taşıma müsade etti ağırlık konusuna gelince 1 yıldan sonra 10 kğ dan fazla yük taşımanın ne gibi zararları olur bilgisi olan arkadaşlar tam iyileşme ne zaman olur modelim baya bozuk yardımcı olursanız sevinirim
Sevgili #SANTOR# kardeşim şuan ameliyatımın ustunden tam 6.5 ay geçti güç kaybım düzeldi çok şükür peek cage kakında biraz bilgi verirmisin doktora sordum disk protezi takalım oda dediki c7 t1 bölgesine olmaz dedi doktor her bölgeye disk protezi takılmaz zaten boynun en az hareketli bölgesiymiş beni biraz aydınlatırmısin rica etsem

Gecmis olsun kardesim o bolgeye hareketli protez takilamaya bilir bu konuda teknik bilgim yok ama c7 ve alti oldugu icin dogru olabilir bunu baska bir cerraha sormani tavsiye ederim ama 1 yildan sonra 10 kg tasiyabilirsin demek malesef doktorunun bilgisizligini ve isine guvenmedigini gosteriyor normal sartlarda ameliyat olan birinin eskisi kadar agirlik kaldiracak vaziyette olmasi gerekiyor bunu doktoruna ciddi olarak sormalisin soracagin soru su sevgili cerrahim boyun fitigi ameliyatinda diskim cikarilmis ve yerine cage koyularak sabitlenmis ve kaynatilmis peki neden 1 yil sonra sadece 10 kg agirlik tasiyabiliyorum?Ameliyattaki amaciniz neydi orinal diskimi sokerken ?
Amerikada isler boyle degil ameliyattan sonra saglikli sekilde 6 ay - 1 yil sinra 100 kg agirliklara giren onlarca insan taniyorum sorun nerde cerrahta mi ameliyat kalistesinde mi protez ya da cage kullanilan malzede mi?
Bunun cok iyi arastirilmasi lazim! Ayrica cerrahiniza sorunuz kendinizs
guvenmiyormusunuz ya da eger hakli bir nedeni yoksa neden hareketli protez takmayip beni neden 80 yasinda biri haline getirdiniz? Sadece 10 kg kaldirabiliyorum?
Bizim cerrahlarimiz malesef inanilmaz bilgisiz boyun fitigi olani agir hasta olarak gormekte halbuki tum dunyada ki gorus ameliyattan sonra ki amac hastanin eski hayatina donmesini saglamaktir ..
Okumuyorlar gelistirmiyorlar yenilenmiyorlar surum pesindeler tabiki sadece doktorlarimiz hatasi degil bu bunun baslica nedeni hukumet politikalari saglik sistemi maddi kazanc gibi sartlar bundan 10 sene onceki saglik sistemi simdikinden 10 kat iyiydi ne durust ne yetenekli ne de kendini gelistiren doktor kaldi iyileri ulkeyi coktan terk etti saglik sistemi ulke gibi batakta saglik gecmis
Sana tavsiyem zoru halletmis olmussub kurtulmussun keyfine bak yukardaki tavsiyelerime uy
Gecmis olsun kardesim

Sorulmasi gereken soru
Bir cerrahin bir hastayi koldaki guc kaybindan ameliyat edip hayat boyu maksimum 10 kg tasimasina mahkum etmesi sizce bu bariz guc kaybi degilmidir?
O zaman neden ameliyat edilir ...

Merhaba bu ay c6-7 seviye fıtığımı alıp yerine hareketli protez yerleştirdi doktor. İlk bir hafta sıkıntılı stresli. İkinci hafta günlük aktivitelere başlıyorsunuz. Aldırdığım fıtık ileri derecede omuriliğe baskı yapıyordu. 5 dr a danıştım. Şimdi bu protezin kaynaması için özen göstermeliyim. Herkese acil şifalar ..

Nur/

Gecmis olsun umarim en kisa zamanda iyilesirsiniz ..size sorum omurilige basma sureci ne kadar zamanda gelisti? Hemen mi yillar icersinde mi? Ornegin daha once sinire mi basiyordu sonra ihmal edince mi omurilige basti yoksa mr a gore direk omurilige basinca mi ameliyat oldunuz?
Surecten bahsedemirsiniz?

Yazılanları okudum yazanın tıbbi tahsilini bilmiyorum bir kısmı doğru tabi bunları beyin ve sinir cerrahlarının sitelerinden falandan bulup okuyabilirsiniz ilk önce şurdan başlıyayım boyun fıtığı kendi kendine düzelirmi %50 şansın var düzelir veya düzelmez olarak teorikte pratikte varmı ben görmedim görende duymadım diğeri hastalık hastaya özgüdür bir servikal ameliyatın hazırlık kısmı önemlidir sürer yani ona şunu takayım buna bunu takayım önüne gelene cage takayım diye bir şey yok cerrah uygun olan denenmiş bir sistemi sizi iyileştirmek için seçer ve uygular tabi ki önemli bir operasyon burada cerrahlar bilgisiz demek için bir beyin cerrahi uzmanı olup bayağı bir vaka yapmak lazım şöyle kategorize olabilir az vaka veya çok vaka yapan bir diğer yanlış bulduğum bası zamanı falan filan yapılan bir hareket bir anda omurilik kanalını 2 mm düşürüp paralize hale gelebilirsiniz veya bu seneler içinde olup omuriliğinizde miyelomazi denen geri dönüşsüz sinir ölümüne neden olabilir geri dönüşü yoktur ve ameliyatta fayda etmez

Murat Seylan

Selamlar omurilik kanalini 2 mm dusurup bir anda felc eden dunyada tek bir vaka soylermisiniz? O isler oyle olmuyor iste felc hemen gelismez bazen aylar bazen yillar surer ayrica cerrahta hastaya ne takacagini kendi kafasina ya da elindeki malzemeye gore belirleyemez sonucta araba yedek parcasi takmiyor durust becerikli deneyimli cerrah hastanin yas durumuna fitik sayisina ve yerine gore planlama yapar oyle actim boynunu bunu begendim bunu uygun gordumle olmaz bu isler ki bu sebeple boyun fitigi cerrahisi her cerraha uygun degildir resmen cocuk oyuncagina donmus Turkiyede normal sartlarda Turkiyede hakkiyla yapan 3-5 kisi cikar bu kisiler de Akademik unvanli hocalardir.. digerleride sosyal medya /tv maymunlaridir gelen hastalarin %90 nina ameliyat der, paralarini aldiktan size onay formunu imzaladiktan sonra kendizi cerrahiniza degil cellatiniza emanet etmis oluyorsunuz..

Cerrahında bildiği şifa yolu cerrahidir tabiyki öncesinde her yol denenebilir patlamış fıtıkla yaşanabilir bu hastanın seçimi cerrah olacakları söyler amacıda opere edip sizi felç etmek değildir çünkü çok problemli işler çıkardımı mesleki olarak işi biter alelade bir dr olur ki bu da hiç bir cerrahın maddi manevi işine gelmez bir diğer konuda takılacak sistem bu konu maalesef açık bir konu görüş birliği yok uygun zannedilen işlemlerin çoğu denemeler sonucu ortaya çıkmış ama herkeste aynı etkiyi göstermeyebilir sonuçta her hastanın boyun yapısı v. s. kendine has hastalığıda öyle beyin cerrahları siteler kurup veya reklam yapıp sorunlarını halletmiş hastalarını gösteriyorlar doğal olarak halledilmemişleri de tabiiki vardır bunlar gösterilmez benim gibi mesela

Sonuçta siz yine de doktorlarınızı dinleyin ve gerekeni yapın buradaki bir problem belli bir noktaya gelmişse zaten vücudunuz size gerekli sinyali verir vermediyse benim gibi şanssız gruptansınız demektir o da %1 geçmez nedir bu şanssızlığım servikal kısımda olan çok büyük bir basının küçük bir parmak uyuşmasıyla haber vermesi yapılan operasyondan sonra vücudun sağ kısmından geçirilen felç ve 1.5 yıl görülen fizik tedavi sonucu iyileşme ve hala arada sırada olan boyun ağrıları bu yüzden doktorunuzu dinleyin derim

Var eşimin yanında çalışan personeli isimde verebilirim iki basamaktan atlama sonucu bir anda pstlayan servikal fıtık ödem dağılmasını sağladıktan sonra cerrahi üç gün boyunca hemipleji olarak yattı kent hastanesinde ameliyat oldu ben izmirdeyim deü tıp ftr de bölümünde örnekleri maalesef çok

Var eşimin yanında çalışan personeli isimde verebilirim iki basamaktan atlama sonucu bir anda pstlayan servikal fıtık ödem dağılmasını sağladıktan sonra cerrahi üç gün boyunca hemipleji olarak yattı kent hastanesinde ameliyat oldu ben izmirdeyim deü tıp ftr de bölümünde örnekleri maalesef çok

Kopan hastada gösterebilirim ismen sorun yok yavaş gelişende var örneği benim üç seviye asmd oldum ama zamanla meydana gelen myelomalazi operasyon sonrası sorun çıkarttı bu da normal yılların basısı mutlaka omurilikte hissettirmesede yumuşama yapar

@Murat Seylan

Sizin iyi niyetli yazdiginiz belli ve deneyimlerinizi en guzel sekilde paylasmissiniz sorun su ki
microdiscectomy ameliyati hicte basit bir ameliyat degildir cok yuksek tecrube gerektirir ama gordugunuz gibi sosyal medyada ya da tv de sanki kil donmesi / sac ekimi ameliyati gibi kucumsenerek cok basit gosterilmeye calisiliyor oysa ki halen amerikada ve de avrupada cerrahlari urkuten bir ameliyattir ha basarisi yuksekmidir o ayri bir konu benim karsi ciktigim konu resmen cerrahiyi basit bir ameliyat gibi gosterip ameliyatlik olmuyanida ameliyat etmeye calismak ve sanki cerrahiden 1 ay sonra her seyin gectigini gostermeye calismaktir aksine cerrahi ayri bir dert sonrasi bakimi daha buyuk bir derttir..
Bu sebeple isi cerrahiye getirmede fitiklar cozulmelidir ha baska care yoksa cerrahindende korkulacak bir sey yoktur duzgun akademik kariyerli isi maddi kaygilarla yapmayan bir gercek cerrahin elinde cok guvenli bir operasyondur soru su ki Turkiyede gercek cerrah sayisi kactir bir elin parmaklarini gecer mi?

Ornegin Amerikada Cerrahlar sigara icenlere fuzyon yani kaynama riskinden dolayi ameliyat yapmamaktadir ki size yapacagi testlerle nikotin miktarina bakarak sizi opere etmezler bilerler ki opere etmek isin kolay kismi sonrasi zor kismidir Turkiyede whatsapp tan ya da e mailde mr sonucu isteyip hic bir fiziki muayne yapmadan ameliyatlik olup olmadiginizi karar verenler mi dersin ameliyattan sonra 3 hafta sonra istedigini yapabilirsin diye kandiranlar mi dersin 25 yasinda ki gence cage koyup artik 10 kg dan fazla kaldirma deyip evine gonderenler mi dersin ozel sigortani ya da parali oldugunu gorunce hemen yarin ameliyata alalim diyenler mi dersin saklabanlik ustune saklabanliklar donuyor
isin komik kismi bu kisiler tvlerde videolarda sosyal medyada fitiklarin %95 i ameliyat gerektirmez deyip muaynenelere / hastanelere gelenlerin %95 i ne ameliyat yalani atan tipler kusura bakmayin bu kisilere hic saygim yok olamaz!
bunada dur diyen ne saglik bakanligi var ne de bir akademik kurulus Turk insanin cehaletinden faydalanip kisa yoldan zengin olmaya calisan kendine cerrah diye sayan kisilerle dolu malesef tabi secim hastanin..

Her operasyon kendi özelinde riskler barındırır basit operasyon mesleğimizde yoktur bu arada ben nöröşirürjen değilim buradaki problem operasyon olmak ile alınan riskin olmamak arasındaki riskle karşılaştırılması nöroşirürjinin dahiliyesi olan nöroloji ve ftr ile devam edebilirsiniz ancak bir müddet sonra ostifiye olmuş bir diskle cerraha gittiğinizde çok yapacak bir şey kalmaz o sert fıtığı oradan alırken bir problem yaşama ihtimaliniz yükselir veya ensenize alacağınız bir darbe daralmış olan spinal kanalda istenmeyecek sonuçlara neden olabilir nöroşirürjen bunu önlemeye çalışır ameliyat olmak olmamak tabiki riskleriyle beraber hastanın kararı sonuçta elinize batan kıymık siz istemezseniz çıkarılmaz buradan nöroşirürjenler hakkında yorumda bulunmak istemem ama yapılan işlemler standarttır onu belirteyim anladığım kadarı ile sizde bu dertten muzdaripsiniz kendinize dikkat ederek korunun umarım uzun süre sorun çıkmaz temennim bu ancak doktorlara güvenin ve cerrahilik olmamaya çalışın olduğunuzda ise nörolog veya ftr cinin size yararı olmaz hemen beyin cerrahiye sevk olursunuz aynı safra kesesinde taş olanlara idare eder devam edin diyen dahiliyecilerin işler işin içinden çıkılmaz hale geldiğinde genel cerraha git dedikleri gibi hem onlar uğraşır hem bizler

Murat Seylan

Tesekkur ediyorum size , peki kisa ve oz bir soru fitiklarin yaklasik olarak %95 i ameliyat gerektirmedigi gibi genel kabul edilmis bir oran var peki bu ameliyat olan hayalet %5 kesim kimdir? Cerrahlar sadece %5 imi ameliyat ediyor size gore?
Ve size gore kim ameliyat olmali ya da olmali ?
Bunu hastaya birakmak hic etik olmadigi gibi yanlistir size gore oyle degilmi?

Tabiyki burada daha teknik bilgiler verilebilir ama bunlar akıl karıştırıcı olur açıkçası internet ortamı buna müsait bilgilerle dolu ben kendi operasyonumla ilgili açıkçası bu kadar inceleme yapmadım eğer olunacaksa olunacak özelliklede bir profa olmadım ameliyat tarihinde sadece bir prof açıktı çünkü bu bölüm aynı zamanda beyin cerrahisinede bakar ve daha acildir tabi

Diger bir soruda ameliyat olmak sizce butun riskleri ortadan kaldirmaktamidir?
Ornegin protez kaymasi ya da kaynamama gibi? Ya da diskin sokuldugu omurganin ustunde ya da altinda yeniden fitik olusmasi gibi..
Ayrica arastirmalara gore ameliyat olmamis ya da olmus kisilerin sonuclarina bakildiginda 2 sene sonraki sonuclar ayni gorulmektedir ( Amerikada bilimsel bir tip kurulusunun arastirmasi) bu sartlari dusununce neden ameliyat olunmali eger omurilige bir baski yoksa?
Benim anladigim butun tip dunyasi bir celiski icinde secim hastaya birakalip adeta bir kumar oynanmakta ..
Malesef tip cok yetersiz cikan fitigi almak yerine tum disk sokulup anormal bir is yapilmakta buda tum omuriligin dengesini bozmakta o yuzden hic bir hasta ne cerrahina guvenmekte nede fitikli bir sekilde hayatini duzgun yasayamakta sonuc olarak su an tedavisi olmayan bir hastalik gorunmekte umarim 5 yila kadar diski tamamiyla sokmek yerine daha akillica yontemler gelisir bizde rahat ederiz gorusleriniz icin tesekkurler

Tabiki tıpta her şeyi tam yüzdelemek çok doğru değil asdm bir olmak için bazı kriterler var kendimden örnek vereyim bende olan ve herhangi bir belirti vermeyen omurilik basısı bir kriter burada problem şu omuriliğiniz kendini onaramaz bir kas veya kalp dokusu gibisi değil burada cerrah omuriliği ve iletimini koruma içgüdüsüyle hareket eder omurilik hasarından kimse ölmez ama ileri derece hasarlarda çiş kaka tutamaz hale gelir ve bunların geri dönüşü zor olaylar ve can sıkar hastaya bırakıp bırakmama kısmı olabilecekleri anlatırsınız olup olmamak onun tercihidir en ağır durumda bile seni opere edelim seçeneği tabiki öncelik taşır belirttiğiniz %5 lik kısım fizik tedavi v. s den artık fayda görmeyen direkt ağır basısı olan kısım ama uzuvlarında güçsüzlük( felç) gelişmiş hastalarda bile olmayacağım derse yapacak bir şey yok ama cerrahın içgüdüsü spinal kordu korumaktır burada bu işi yapanın prof v. s olması önemli değil sadece yaptığı vaka sayısı ha birisi üç saatte yapar diğeri iki el sanatı sonuçta açıkça belirteyim illaki konservatif yöntemden fayda gören vardır çeşitli radyolojik girişimlerde var ama buna uygun olmanız gerekir ve ne yazık ki bu rahatsızlık çok sinsi ve durmuyor ataklar halinde ilerliyor ve de vücut kendi onarımını yapmaya başlayınca işler karmaşık hale geliyor amaç bu hale gelmemek yüzdelere bakmadım açıkçası çok da önemli değil önemli olan rahatsızlığınız yaşamınızı etkiler hale geldimi ağrınız varmı bu hayatınızı etkiler haldemi veya buradaki problem herhangi bir şekilde ileride hayatınızı etkileyecek bir organa zarar verirmi bunları değerlendirdiğinizde eğer şifa cerrahideyse mutlaka olmalısınız

Çıkan fıtık değil tüm diskiniz alınıyor çıkan fıtık dış kısmın yırtılmasıyla akan iç kısım bu kısmı onarmak diye bir teknoloji yok koyulan materyal ise tabiki doğal olan gibi değil opere olunan yerin altında veya üstünde servikal bölge ise fıtık oluşmaz yapı olarak daha ilerisi için ne olur bilemem ama ilgi araştırma düzeyiniz çok iyi tabi ki temennilere

@Murat Seylan

Tesekkur ederim isin saglik profesyoneli ile fikir alisverisi yapmak gercekten herkeze katki saglar acikcasi bende saglik profesyoneliyim ve yurt disinda yasiyorum
Hayatini etkilemeyecek sekilde fitik olan herhangi biri yoktur sanirim olsaydi bu forumlari okumazdi ya da mr cekmezdi hatta fitik oldugunu bilmezdi..
Agri bana gore ameliyat nedeni degildir onemli olan agrinin kaynaginin uzerine yogunlasmaktir agrinin bir cok nedeni vardir tedavisi olmayan bu kronik hastalikta bana kalirsa su anda yapilacak tek sey septomlari gizletmek ya da agriyi azaltmak olur amac agri azaltmak ise ameliyatin kesin care olmadigi apacik bellidir hatta sirf agri var diye ameliyat olan bir cok kisinin agrilari devam etmektedir sonuc olarak omurilige baski olmadigi surece ve felc gelismemisse sadece agri icin ameliyat olmak cok yanlistir rus ruleti oynamaktir..
Cerrahide Dogru yaklasim diski cikarmak yerine fitigi tedavi etmek olmalidir ve malesef su an bu olanaksiz tip cok geride kalmis cerrahi yetersizdir bunlar benim goruslerim..

Tipin altin cagi diye yutturulan mikrodiscektomia yani ufak kesiyle mikroskop yardimiyla yapilan bu teknoloji aslinda cok eski 15 yila yakin bir teknolojidir ki Amerikada bu alanda ozel yetismis kas iskelet sistemini cok iyi bilen omurga cerrahlari tarafindan cok sınırlı sayida yapilan ameliyatlardir su an tum dunyada mikrodiscektomia dan kacilmaktadir gerek sonuclari olsun gerek riskleri olsun kar-zarar oranina bakildigi zamanda hayati bir durum olmadigi surece tercih edilmemektedir yaklasim konservatiftir bizim beyin cerrahlarimiz ticari kaygilarla masallah oyle bir reklamini yapmaktadirlar ki ameliyat lik olmayan bir hasta bile hemen ikna olmaktadir...
oradaki hadise bildigimiz halk arasinda bilinen fitik degildir ingilizcesi
cervical herniated disc diye gecer yani aslinda dogru tercumesi servikal disk kaymasidir yani disk kas iskelet sistemini ilgilendirdiginden bir bakima beyin cerrahlarinin opere etmesi ne kadar dogrudur bilinmez sirf oradan omurilik ve sinir gectigi icin ve Turkiyede Omurga Cerrahisi gelismediginden kendilerine yeni bir alan yaratmislar oncellikle o bolgeye opere etmeniz icin kas iskelet sistemini cok iyi bilmeniz gerekir ki basarısız operasyonların cogu bu bilinçsizlikten kaynaklanmaktadır..
Disk Kayması aslında önemli bir hadisedir büyük bir travma sonucu oluşur malesef hepimiz kas iskelet sistemimize önemsemediğimiz kimimiz hareketsiz yaşamdan kimimizde travmalardan yeni gelişen teknolojilerden kas iskelet sistemize iyi bakmamızdan bu hallere düştük artık bu saatten sonra eski sabıkalı hayatımızı bırakıp stresten uzak spor dolu sağlıklı bir hayat sürmeliyiz..

Sevgili santor c6-c7 1 Ağustos 2019 ameliyat oldum fıtık hem sinire hem omuriliğe başı yapıyordu kolda ve bacakta güç kaybı yürüme zorluğu ve karın sırt ve kolda yanma ve karıncalanma oluyordu ameliyat olalı 1 ay oldu kısmen düzelme var ama yanma uyuşma güç kaybı devam ediyor dahası dilimde ve yüzümde uyuşma var bilgilerinizi paylasirsaniz sevinirim herkese acil şifalar

Oncelikle çok geçmiş olsun siz hani derler ya ameliyat hakkıymış öyle olmuş içiniz ferah olsun zor bitmiş hatta 1 ay geçip en kritik dönemide bitmiş geriye kalmış sabır mutlaka er geç düzelcektir ama malesef bu hastalık çok sabır ve pozitiflik gerektirir doktorunuzla konuşup fizik tedaviye başlayın hızlandırmış olursunuz evde bekliyerek hareket etmeden hatta psikolojik olarak rahatlamadan geç düzelir eğer tahmin derseniz 6 ay - 2 yıl arasında büyük bir rahatlama sağlarsınız kafaya takmayın hayata karışın

Merhaba Murat Seylan bende 5 ay oldu boyun fıtığı ameliyatı olalı fakat iki hafta önce yutkunmada biraz zorluk çekiyorum sanki gırtlağımda birşey var takılıyor gibi bir his gelmeye başladı normalmidir sizce yoksa sigaradan mı kaynaklanıyor. Gelip geçici mi sizce saygılarla geçmiş olsun herkese

C5-6 c6-7 den 2 seviyede ameliyat oldum 40 gün geçti omuriliğe ve sinire bası nedeniyle sol tarafta güç kaybı ve yürüme zorluğu vardı bugün emar çektirdim kontrolüm temiz çıktı ama halsizlik uyuşma yanma güç kaybı devam ediyor resmen psikolojim bozuldu ümitsizliğe kapılıyorum bilgi paylaşmak isteyen arkadaşlar varsa yardımcı olabilirler herkese acil şifalar diliyorum

Merhaba,
Herkese gecmis olsun Allah bir daha hastalik vermesin. Benim c3 ve c4 omurgada fitik var ve omur ilige basi yapiyor. Doktorlar acil ameliyat gerektirmiyor fizik tedaviye basla agrilar devam ederse ameliyat ederiz dediler. C3 ve c4 arasinda cok fitik gorunmezmis ve cok yukarda oldugundan ameliyati zormus. Ayrica c4 c5 ve c6 aralarinda da fitik var ama omur ilige basi yapmiyorlar. Bugun 15 seans fizik tedaviye ve 10 seansta drx9000 cihazina (bilgisayarli omurgulari cekerek acma cihazi) yontemi ile tedaviye basladim. Baska neler yapmam gerekmektedir. Yorumlarinizi rica ederim. Moralim cok bozuk. Tesekkurler.

Selamlar moralini bozma inan insanların %50 sinde var kimisi bilir kimisi bilmez çağın hastalığı bu 3-5 yıla kadar olmayan kalmaz gibi mecbur daha basit çaresini bulacaklar çünkü çok maddi getirisi olacak özellikle akıllı telefonlar devreye girdi artık bu hastalık grip gibi yayılır..
Kuru iğne öneririm rahatlatır ağrın varsa özellikle Prof.Turan Uslu onun dışında kan akışını hızlandırıp bağışıklık sistemini güçlendirmek için sülük ve ozon tedavisi olabilir amaç kanala kaçan kıkırdağın kendi bağışıklık sistemince eritilmesi ama sana bence en mantıklı çözüm diske ozon tedavisi ( diskoliz) veya radyo frekans daha mantıklı çünkü ömür iliğine basıyormuş fıtığın küçülüp büzülmesi lazım hızlıca internetten araştır bulursun yapan doktorlatı.. Bir çok metod var deneme yanılmayla öğreniyor insan sabırlı olmak lazım 6 aya fıtığı küçültmek gerekli. Geçmiş olsun

Sentor hocam cok tesekkurler. Onceki yazilarinizida okudum mantikli ve moral verici. Su fizik tedavi 6 hafta surecek bittiginde soylediklerinizi arastiracagim. Ayrica havuza baslayip yasam bicimimi degisterecegim. 5 yil once spor yaparken hic bu tur rahatsizliklarim yoktu. Bi sekilde ameliyat olmamam gerekiyor.

Rica ederim , C4 ten de ameliyat olup sorun yasamayanlari duydum bence siz ilerki zamanlarda aksilik çıkarsa diye her ihtimale karşı başka doktorlarada danışın tabiki hemen ameliyat olmayın kurtarma şansınız var niye olmasın kendinize 6 ay 1 yıl zaman tanıyın amacınız fıtığı küçültmek olmalı en kestirmesi ve ameliyat öncesi son durak diske yapılan girişimlerdir zaten sizin kaybedecek bir şeyiniz bir bakmışsınız diske ozon ya da radyo frekansla fıtığı küçültüp ömür boyu kurtulmuş olursunuz % 50 gibi başarı oranı var az bir oran değil riski yok sonra bana dua edersiniz yeter :)) eğer gidip diske ozon ya da radyo frekans yaptırıp sonuçları paylaşırsınız sizin gibi olanlarda öğrenmiş olur sonuçta Allah mükemmel bir sistem yaratmış hastalığın tedavisi içinde saklı savunma sistemini harekete geçirip tetiklemeniz lazım zor yorucu bir hastalık ama şükretmemiz lazım ölümcül değil ne kötü hastalıklar var ki bu çağın hastalığı 5 - 10 seneye kadar zirveye oturur çok takmayın ama tedbirli olun 3-6 ay da bir mr çektirip kontrol ettirin geçmiş olsun ..

Ek olarak siz söylemişsiniz çözümü aslında yaşam şartlarını değiştirin kafaya takmayın 3 günlük ölümlü dünya spora başlayın biz rahatsızlığımızı biliyoruz ne büyük rahatsızlıkları olup bilmeyenler var şükretmek lazım ayrıca sizin kaybedeciğiniz bir şey yok derken en kötü ameliyat olursunuz demek istedim normalde en son diske müdahaleye gidilir ( diskoliz) siz erken deneyip tüm çektiklerimizden kurtalabilirsiniz ağrı bir anda yok olur o fıtık küçülürse.. Gelişmelerden haber verin geçmiş olsun. :))

Tesekkurler santor hocam. Tedavi surecimi ara ara buraya yazacagim. Ayni hastaliktan muzdarip kisilere faydasi olsun.

Üst Alt