Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Boyun fıtığı ameliyatı olan var mı? Tecrübelerinizi paylaşır mısınız?

Sayın 09 ahmet geçmiş olsun gayet başarılı bir operasyon geçirmişsiniz anladığım kadarıyla ayaktasınızda ağrı normal olabilir kalan güç kaybınızda gelir diye düşünüyorum erken davranarak ftr ile kalanıda yerine koyarsınız geçmiş olsun

Murat Seyhan çok teşekkür ederim allah razı olsun ftr ne demek anlamadım
kusura bakma😁.
fizik tedavi ise ameliyatı yapan Dr gerek yok dedi ben güzelce temizledim dedi fizik tedavi Dr görüneyimmi acaba şimdiden 🙏

İyi günler arkadaşlar bende 16.01.2019 günü c7 t1 bölgesinden boyun fıtığı ameliyatı oldum operasyon bölgesine cage takıldı ameliyat öncesi dayanılmaz ağrılarım ve sol kolum serçe ve yüzük parmağında güçsüzlük oluştu şu an için agrım pek fazla kalmadı güçsüzlük biraz kendini toparladı boynumda ve sol kuluncumda hafif ağrı var bu benim gibi c7 t1 bölgesinden ameliyat olan var mi birde fabrikada çalışıyorum işim biraz ağır doktor 6 aya kadar 1 kğ ağırlık taşı dedi 6 aydan sonra da 10 kğ taşıma müsade etti ağırlık konusuna gelince 1 yıldan sonra 10 kğ dan fazla yük taşımanın ne gibi zararları olur bilgisi olan arkadaşlar tam iyileşme ne zaman olur modelim baya bozuk yardımcı olursanız sevinirim

Geçmiş olsun ağrılar normal diye duydum 6 aya kadar bile süre biliyormuş ama 1 yılı tamamladığımız da inşallah kazasız belasız normal yaşantımıza donebilecegimizi duydum çok zorlu süreçlerden geçiyoruz inşallah en kısa zamanda herşey yoluna girer Allah kimseye yasatmasin yasayanlarinda yardimcisi olsun... Ben en çok yatıp kalkarken zorlanıyorum yarın kontrolum var inşallah herşey yolundadır
.

Metos geçmiş olsun Amin inşallah ne kadar oldu siz ameliyat olalı kolda güç kaybın ve kolda agrın devam ediyormu

Benim ikinci ameliyatimin 21. Günü bugün güç kaybım yok ama ara ara sol kolumda ağrı ve karıncalanma oluyor bazen agri ameliyat öncesi gibi oluyor sonra geçiyor

Metoş 09ahmet09 geçmiş olsun her ikinizede benim size sormak istediğim doktor size ne gibi yasaklar verdi örnek (ağır kaldırmak koşmak vb)şeyler birde 6 aya kadar mı yoksa 1 ömür boyu dikkat etmek mi gerekir forumda bilgisi olan diğer arkadaşlar da yazabilir

Sayın 09ahmet09 güç kaybınız geri geliyor kendinizi günden güne daha iyi hissediyorsanız tabiki gerek yok ama siz bir fizik tedavi uzmanına görünün derim

Sayın baretta27 ben üç seviye oldum ayağa kalktığımda bu soruya doktorum istediğin kadar yük taşı dedi anladığım kadarıyla bu konuda yapılan işleme göre bir fikir ayrılığı var ayaktaysanız problem azaldıysa problem ve moral bozacak bir şey yok ağrı olabilir geçiyor zamanla

Sayın murat seylan hangi seviyelerden apare oldunuz birde hareketli protez mi yoksa cage mi takıldı şu anki durumunuz nasıl onun hakkında bilgilendirirmisiniz birde ağırlık konusuna gelince mesleğim gereği işim biraz ağır siz yük taşımada herhangi durumla karşılaştınız mı şimdiden verdiğiniz bilgiler için teşekkürler kardeşim

Sayın baretta27 3-4,4-5,5-6 dan çoklu diskektomi oldum 3-4 ile 5-6 hareketli karbon implant, 4-5 ise karbon cage denen bir sistem herhangi bir vida v. s. yok ben ilk opereden sonra sağ taraftan kısmı felç geçirdim güçsüzlükte denebilir 25 inci günde ayağa kalktım 8 aylık bir fizik tedavi sonucu şu an sadece sağ el baş ve işaret parmağında karıncalanma ve dizde hafif güçsüzlük tabi dizimi yürüyüş ilk zaman bozulduğu için düzeltmek zor dışında çok bir problem yok ağırda taşıyorum koşuyorumda ftr hareketlerini aksatmıyorum bende operasyondan sonra o bölgede sıvı toplandı bu da bu işin %1 lik bir ihtimali birde boyun kanalım doğuştan dar bir yapıda maalesef ama şu an her işimi yapar haldeyim az önce 19 lt lik su bidonu taşıdım ameliyatınız yeni kendinizi fazla dinlemeyin ayaktaysanız bir an önce hayata karışın boynunuzu bir müddet koruyun diğer türlü o bölgeye takılırsanız işin içinden çıkılmaz ben başıma geleni böyle yendim fizik tedavi verildiğinde mutlaka uygulayın tabi ağır yük derken 50 kiloluk bir şeyi kaldırmayı denemedim en ağırı su bidonu o da 20 kg ama bu ağırlıkla herhangi bir problem olmadı bir seneye kadar itişmeli spor yasak sonra yapılabilir denildi durum bu

Bana doktor yasak yok dedi yani kendinizi kendiniz kontrol edeceksiniz dedi kafam karıştı şimdi ne yapacağım ben Cage var bende c5-6 da 21 gün oldu yavaş yavaş normal yasantina dön dedi ... İlk 6 ay çok önemli ama bir ömür boyu dikkat edeceğiz tabi ben hastanede yatarken iki yıl önce takılmış ama kaymış protezi olan bir hasta vardı 10 yıl sonra halay çekerken düşüp protezini kaydıran bir başka hasta daha o yüzden ömür boyu dikkat gerektiren bir durumda olacağız.. bende cagesi olan arkadaşlara sormak istiyorum başınızı sağa sola cevirebikiyormusunuz araç kullanırken sıkıntı oluyor mu şimdiden teşekkürler herkeslere geçmiş olsun

Araç kullanıyorum gayet rahat ilk bir iki ay ağrı oluyordu implantlar kaynayınca sorun kalmadı implantlar dişli tip yerleştirildikten sonra kayma gibi bir şey ben görmedim duymadım tabi herkesin rahatsızlığı kendine özeldir kaynama olmamış olabilir hatalı yerleştirmede olabilir ama 10 sene sonra implant kayması herhalde nadirdir yani kafaya takılcak bir durum değil kontrol röntgenlerinde bunlar görülür zaten ayaktasınız, mobilsiniz, bir müddet kendinizi koruyun ağrı sızı tabiki olucak ama geçici sonuçta bir operasyon dr dinleyin hafiften yürüyüş, denge hareketleri yapabilirseniz zamanla yüzme çok iyi gelir sağlıklı günler

Sayın Murat seylan verdigin bilgilerden dolayı çok teşekkür ederim allah razı olsun
Sayın Metoş bende de 1 adet cage var bugün 20 gün oldu ameliyat olalı başımı sağa sola çevirirken sadece sola doğru çevirince ağrı ve hafiften bir kısıtlama var inşallah oda zamanla düzelir

baretta27 normal hareket edebiliyormusunuz ben çok korkuyorum ve kendimi kasiyorum 21 gün oldu daha hiç kafamı cevirmedim ikinci ameliyat olunca korktum çok bide benim Cage rontgende biraz dışarda duruyor doktora sorduk normal dedi sizin Cage görüntüsü nasıl acaba
muratseylan yüzmeye nezaman başladınız acaba bide denge hareketlerinden kastiniz nedir şimdiden teşekkürler

Metoş kendinizi kasmayın ben boyunluk sadece 1 hafta kullandım doktorum boyun kasların zayıflamasın dedi ben şuan 1 km kadar yürüyüş yapıyorum günlük zor bir dönemden geçiyoruz sizde rahat olun bence CAGE hakkında doktorumun söyledikleri kolay kolay kaymaz dedi bıçaklı olan benimki 20 şubatta gidicem kontrole MR çekilecek sizde rahat olun kafanızı kontrollü bir şekilde çevirin ki boyun kaslarınız zayıflamasın

Arkadaşlar herkeze geçmiş olsun ben doktoruma sordum fizik veya boyun hareketine gerek yok güzel bi ameliyat oldu fıtığı temizledim normal yaşantına dönebilirsin dedi 18 gün sonra kontrolüm var daha 12 gün oldu ameliyat olalı ameliyattan sonra 6saat hiç hareketsiz yattım sadece 6 saat sonra sulu bileşeyler yiyip yürüyüş yaptım sonra sabaha kadar uyudum sabah kahvaltıdan sonra tekrar yürüyüş yaptım Dr gelip kontrol etti güç kaybıma güç geri gelmiş dedi Dr gidince hastenenin bahçesine inip sigara bile içtim zaten ertesi günü taburcu oldum . Şuan bi sıkıntım yok çok şükür 🙏 zaman zaman az bi agrı oluyor kolumda hatta sol kolumla 5 kiloluk bidon bile taşıyabiliyorum Pazartesi günü dükkanıma gidip akşama kadar durdum ve banka işlerimi hallettim Dr kontrolumde aklıma gelen soruları soracağım Dr kontrolünden sonra bide fizik Dr görüşeceğim herkeze geçmiş olsun arkadaşlar kendinizi fazla dinlemeyin ben bile kendimi biraz dinledimmi heryerin agrıyor 😊 hayırlı akşamlar 🙋

Lütfen bilgi verir misiniz ameliyat olalı 23 gün oldu boğazım acıyor sizce normal mi endişelenmelimiyim böyle olan oldu mu

Merhabalar herkese geçmiş olsun 5 aydır boyun fıtığım var büyük bir fıtık. Gittiğim tüm doktorlar ameliyat diyorlar fakat korkumu bir türlü yenemiyorum. Ağırım yalnızca sırtımda kürek kemiklerimin çevresinde var sağ elimde yanma parmaklarım kasılıyor sol bacağımda da yanma mevcut kimi doktor bacağı etkilemez diyor kimi ise etkiler diyor ve tabi yürüyüşümde bozuldu ve güçleşti ve yanmalar sol elim ve sağ bacağımda da başladı hiçbir doktor yanmalarla ilgili doyurucu bir bilgi vermiyor boyun fıtığı bukadar heryeri etkilermi bilgisi olan varmı ? Bu arada fizik tedavi oldum ve ozon tedavisi de gördüm hiç bir etki sağlamadı

Metos geçmiş olsun ben ameliyat olalı 15 gün oldu zaman zaman Boğaz’ımda agrı oluyor yutkunurken seninde normaldir sıkıntı yapma geçer gider ...
Ayhanyim sanada geçmiş olsun benimde 3 beyin 2 fizik Dr ameliyat dedi en sonunda oldum çok memnunum ben.bende ozon tedavisi gördüm 2 esas manüel tedavi gördüm kortusyenli iğne vuruldum 20 gün fizik gördüm maalesef en sonunda ameliyat oldum benim sol kokulara müthiş agrı ve güç kaybı vardı çok şükür 🙏 geçti hepsi ayağa filan vuruyormuş dahada ilerlerse ben çok araştırdım sende Dr dinle bence yine karar senin geçmiş olsun herkeze

Teşekkürederim Ahmet dr araştırmasına girdim artık

Ahmet bide kaçgün yatıyorsun ameliyattan sonra ve narkoz etkisi hemen geçiyorum?

Ayhanyim bana ameliyattan 2 önce sigara içme dediler ben 1 gün önceden sigara içmedim sebebide narkozdan aylıkken miyde bulantısı kusma gibi yan etkileri varmış çok şükür hiç kusma ve bulantı agresif hareketlerim olmadı sanki gece yatmış sabah kalkmış gibi oldum kesilen yerde agri oluyor sadece hafif şekilde ameliyattan sonra 6 saat hareketsiz yattım zaten narkoz etkisi var istese de kalkamasisin 😊 6 saat sonra hemşire geliyor seni birisinin yardımıyla kaldırıyor sulu bişeyler yiyip oturma pozisyonunda karşıya bak diyor bas dönmesi varmi diye sorar yok dersen hafif hafif kalk diyor bende yoktu hemen kalktım önce oda içinde 2 tür attım sonra yavaş yürüyerek koridora çıktım 3 tür attım sonra yine yattım sabah kaldırdılar bi kahvaltı yaptım bişey yiyemiyor sun tabi bardağın içinde puskut ve süt karıştırdı eşim onu yedim dr geldi kontrol etti sonra gitti bende hastane bahçesine inip sigara içtim ertesi günü taburcu oldum tekrar geçmiş olsun sana acil şifalar dilerim herkeze sağlıcakla kalın 🙋

Sayın baretta kendinizi iyi hissettiğinizde tek ayak üstünde durun tutunmadan rahat duruyorsanız sorun yüzmeyede operasyondan üç ay sonra başladım kendinizi kasmayın rahat olun başınıza bir şanssızlık gelmiş bende de oldu tekrar olacak diye bir şey yok hayatınıza devam edin derim

Sayın Murat seylan dediginizi yaptım tek ayak üzerinde durabiliyorum çok şükür 🙏 benim korkum ameliyat sonrası ağrılar bitti ama başımı öne eğdiğimde yine kolum agriyor sanki elektrik çarpıyor eğmezsem sıkıntı yok birde çabuk yoruluyorum boynum kafamı taşıyamıyor hemen yatma ihtiyacı duyuyorum

Bence probleminiz yok yorgunluk v. s. olur zamanla geçer dengeniz yerinde ayaktasınız ince becerileriniz yerinde diğer semptomlar zamanla azalır sonuçta boyundan tüm sinirler geçiyor ameliyatta ister istemez dokunma olur bunun izleri kendinizi dinlemeyin derim ağrı sızı olacak ama o da geçici sağlıklı günler dilerim

09ahmet09 boyuna protez takildimi acaba sizin bende artık toparlaniyorum şükür ama boğazım da acıma devam ediyor KBB ye gittim sorun yok dendi zamanla geçermiş ameliyattan kalma acılar dedi inşallah herkese iyilik sağlık versin Allah bide bana yapmamam gereken hareketleri söylemedi sizce sakıncası olan hareketler neler herkes yazabilirsiniz sevinirim boynumda c5-6 da Cage var

Metoş bende c5 c6 dan oldum ameliyat. Bana platin takıldı dedi banada yapmamam gereken hareket bişey demedi Dr ani hareket yapma başını aniden döndürme bende dikkat ediyorum 10 gün sonra kontrol var benim Herşeyi sorcam o zaman yatar kalkerken dikkat et ağır bişey taşıma bana göre benim Boğaz agrısı çok yok yutkunurken biraz agrıyor😊 boynum ve sol kolum zaman zaman agrıyor agrı kesici içiyorum bazen içmeden kendi geçiyor ama sağ kolum gibi yani eskisi gibi değil senin kol ve boyun agrıyormu geçmiş olsun

Benim sol kolumda ve boynumda zaman zaman ağrı oluyor dayanılmaz olursa ağrı kesici alıyorum yoksa kendi geçiyor ben bugün yine gidicem doktora iki ameliyat olunca iyice korkar oldum bakalım geçmiş olsun teşekkürler

İyi akşamlar arkadaşlar bilgisi olan yardımcı olabilir mi boyun fıtığı ameliyatı sonrası gebelik nezaman planlanabilir hemen gebe kalinabilirmi

09ahmet09 kontrole gittin mi acaba ne dedi doktor herşey yolundadır inşallah

Metoş

cok geçmiş olsun şimdi nasıl oldunuz ben de amaliyat olalı 11 gün oldu boğazımda acı yokta orda bir tokluk hisi var gibi sanki boğazımda şilik var gibi içerde acı geçti normalmi bu durum acaba

mrb arkadaşarl sağlıklı günler diliyorum . 11 gün önce patlamış fıtıktan dolayı boyun fıtığı amaliuyatı oldum amaliyatım başarılı geçmiş kafes koymuşlar doktor öyle dedi boğazımda hafif sızlama hissi var var boynumda omuzlarımda ağrı vr normalmi . ağrılarım çoktu hafifledi tabi masa başı çalışıyorum muhasebeiciyim çalışmaya başladım boyunluk takıyroum.

Üst Alt