Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Boyun fıtığı ameliyatı olan var mı? Tecrübelerinizi paylaşır mısınız?

Merhaba

Uzun süre iki kürek kemiği arası ağrı çektim en sonunda bir beyin cerrahına gittim film çekildi boyun düzleşmesi var dedi ilaç verdi kullandım çokta faydasını görmedim

23 nisan sabahı yataktan kalkmak için hamle yaptım doğrulamdım bir iki üç derken tüm gücümle doğrulmak için hamle yapınca boynuma bir hançer saplanmış gibi oldu iki kolum ve boynum hareket ettirimez duruma geldim acile gidip iğne oldum fayda etmedi

Nöbetçi fizik doktoruna gittim acil mr çekilmesi sonucu kocaman bir iltihaplı boyun fıtığı ile karşılaştık fiZik tedavi ve iğne tedavisi ile 15 gün geçirdim ama çokta iyi olamadım sol kol ve sol serçe parmağı ve yüzük parmağımda aşırı uyuşma oluyordu artık dayanamadım

Prof kıvanç topuza gittim muayene sonucu kolumda güç kaybı filanda çıktı ameliyat dedi kurtulmak için 5 temmuz günü 2 saatlik bir ameliyat geçirdim

Burda anlatılan gibi boğaz ve yutkunma sıkıntısı bir gün sürdü artık rahatladığımı düşünüyordum herşey bitecek geri kalacaktı

1 ay rapor verdi herşey normaldi fakat sol kolumda uyuşma dirseğe inmişti aradan nerdeyse 2 ay geçti şun sol ve sağ kol dirsekten sol bacağım dizden aşağısı uyuşuyor sırtımda yine ağrı var 4 farklı ilaç kullanıyorum geçmiyor doktor 4- 6 ay sürer dedi fakat tüm yaşam kalitem gitti çok zorluk çekiyorum sanki hep böyle kalacakmış gibi geliyor 10 eylülde kontrolüm var tekrar mr isteyeceğim pisikolojim bozuldu şaşırdım ne yapacağımı.. :(

Boyun fitigi icin ACİL YARDIM EDIN

2016 Yili icinde cektirdigim MRI sonucu iyibariyle 5 tane fitik cikti.1 tanesi patlamis omurilige baski yapiyor.c4 c5 icin ameliyat doktorum dedi.Ben ameliyat olmadim fizik tedavi istedim 15 gun fizik tedavi ve ilac tedavisi gordum kismen biraz rahatladim fakat gecici bir rahatlama oldu.Gecen nobette rengim bembeyaz oldu vucudum ellerim cene kaslarim kollarim bacaklarima kadar ve boynumda agrilar ve kasilmalar meydana geldi 112 acil geldi hicbir mudahale etmeden beyin cerahisine gorun dedi.Bende gittim 2016 mri sonuclarimi gosterdim doktor 2 sene gectigi icin tekrar mri istedi.

Bugum mri cekildim 1 hafta sonra sonucu alicam.Fakat agrilarim bu sure icerisinde gittikce artti kollarimda agri kurek kismlarimda agri basimda karincalanma parmak uclarima kadar agri ve vucudumda kasilmalar olmaya basladi.Suan yillik izin aldim evde yatiyorum.Ailem ameliyat olmama karsi bicak altina yatma diyolar tehlikesi var felc olma durumundan cok korkuyorlar razi degiller ameliyat olmama Mri sonucunu bekliyorum.Bu durumda saglikli karar veremiyorum acil yardim edin.

2012 senesinde tekli boyun fıtığı teşhisi konuldu ve ağrı kesici, kas gevşeticilerle hal oldu zannettim sinsi bir şekilde ağrısız sızısız ilerleyip omurilik kanalını 4.7 mm düşürmüş ve iki fıtık daha eklenmiş.

04.04.2018 de üçlü fıtık operasyonu geçirdim ve operasyondan sağ tarafta güç kaybı ile çıktım,yani felç ile. Operasyon öncesi hiç bir nörolojik belirtim yok idi,bazen boynumda hafif ağrı olup geçiyordu. Yapılan fizik tedavi sonucu şu an merdiven inişte hafif bir problem, sağ orta ve baş parmakta ağrı ve bazen sağ tarafımda hafif kasılmalar var bunun dışında problem yok.

Boyun fıtığınız varsa kesinlikle ihmal etmeyin. Eğer operasyon deniliyorsa olun, olmadığınızda aldığınız risk olacağınızda operasyonda alacağınız riskden daha fazla özellikle omurilikte aşırı baskı varsa.Doktorunuzu iyi seçin ve çok iyi konuşun size hemen ayağa kalkarsın falan denecektir ama ben böyle birisine daha, rastlamadım en hafif operasyonda bile en az üç ay ki benim gibi ağır vakalarda bir aydan önce yürüyemiyorsunuz. Bu bölgede yapılan operasyonlarda omurilikte bazen çekiştirmeler, basılar oluyor bu da var olan semptomları daha ileri götürüyor ama ekseriyatla geri geliyor.

Opere olmadığınız heran bası omuriliğinize zarar veriyor bunu unutmayın ve burada oluşacak bazı zararların geri dönüşü olmayabilir. Operasyonda olacak en büyük şanssızlık kanama ve sıvı toplanması bende de bu oldu ve zamanla dağıldı şans ama böyle bir durumda bile şansınız yüksek sadece vücutta oluşacak sekellerden kurtulmak uzun sürüyor. Eliniz kolunuz tutmaz halde operasyona girdiğinizde doktor o eli veya kolu tutar hale getiremez dönerse sizin şansınızdır.Cerrahınızla da açıkça konuşun ve vakası var mı diye sorun eğer yok diyorsa bilin ki doğru adreste değilsiniz iyi cerrahlar size olacakları,olanları, riskleri gayet güzel anlatıp kararı size bırakıyorlar sonuçta siz istemeden elinizdeki kıymığı çıkarmazlar ama bir kısmı ise işi sadece paraya döktüğü için anlattıklarıyla sizi gayet güzel etkileyip operasyondan sonra hoplayıp zıplayacağınızı ima ediyor böyle bir şey yok.

Operasyon sonrası mutlaka fizik tedavi görün ve bu yeri opere öncesi ayarlayın. Mümkünse takılacak cihazların ne olduğunu sorun ve görün. Ben operasyon sonrası boyunluk takmadım gerçi 20 gün yatakta ve tekerlekli sandalyede geçti ama kullanmadım şu an da kaldırabildiğim kadar ağırlık kaldırabiliyorum problem yaşamadım. Ftr ye hala devam ediyorum.

Bu tip sky lerde düzelmek için zaman gerekli 1-2 sene sonra gelişme yavaşlar durur deniyor ama, 4 sene sonra yürüyen ve elini kolunu rahatlıkla kullanan gördüm sadece yılmayın ve inatla ftr ye devam edin. Sağlıklı günler sizin olsun

Büyük geçmiş olsun Murat bey,

Boyun fıtığı öyle acaip bir sorun ki çevremde MR a girip de bulging veya protüze olmamış 35 yaş üstü tanıdığım hemen hemen yok gibi. Özellikle Bilgisayar ve masa başında çok çalışan bizlerin standart bir hastalığı haline geldi diyebilirim.

Bende 13 Nisan da c5-c6 seviyesinde protüze olmuş ve sol sinir köküne bası gösteren bir fıtık teşhisi ile bu sürece başladım. İlk muayane olduğum özel hastane doktoru hemen ameliyat derken daha sonra gittiğim ünlü FTR doktorum gerek yok senin ft ile sorununu çözeriz dedi. Ben yine de bir çok doktor gezdim ve güç veya his kaybı gibi nörolojik bulgular olmamasına rağmen özellikle de ÖZEL hastane doktorlarından ameliyat tavsiyesi alırken devlet veya ftr uzmanlarından gerek yok tavsiyesi aldım. Son olarak işi şansa bırakmamak için, alanında gerçekten uzman ve hatta Beyin Cerrahisinde kendi geliştirdiği ameliyat teknikleri ile literatürlere adını yazdıran Sn Prof. Dr Kadir Kotil bey'in muayanesine girdim. Kendisi MR dan ziyade nörolojik muayanenin önemli olduğunu belirttikten sonra sinir sistemim üzerinde detaylı bir analiz gerçekleştirdi. Muayane sonrasında bana "hayatıma devam edebileceğimi ve daha önce masa başında yaptığım yanlışları yapmayarak ve de fizik tedavi hareketlerine sadık kalarak sürecime devam edebileceğimi bu yüzden de ameliyata gerek olmadığını söyledi"

Ancak ben yinede 3 ay da bir MR'a girerek kendi MR larımı takip ediyorum ve FT hareketlerine sabah akşam olmak üzere muntazaman dikkat ediyorum. Yaklaşık 2-3 aydır ara ara yine çalışıyorken ben buradayım diyen boyun ve sol kola gelen ufak tefek sinyaller dışında bir şikayetim yok ancak ileride sizin durumunuz gibi bir resimle karşılaşmamak için daha neler yapabilirim minvalinde tavsiyelerinize açığım.

Başta da belirttiğim gibi Boyun fıtığı Beyin Cerrahları ve FTR Uzmanları arasında bir rekabet haline gelmiş durumda ve ne yazık ki biz hastalar bu bilgi kirliliğinin arasında mevcut durumumuzu tam anlayamadan hep diken üstünde kalıyoruz. Umarım Allah hepimize sağlıklı ve sıkıntısız günler nasip eder.

Saygılarımla,

Öncelikle herkese geçmiş olsun diliyorum. Uzun yıllardır çektiğim boyun fıtığı ağrısından 14 gün önce olduğum ameliyat hakkında bilgi aktarmak ve diğer arkadaşlardan bilgi almak isterim.

Uzun yıllardır belki çocukluğumdan gelme bile diyebilirim boyun kutletme gibi alışkanlığım vardı tabi o yaşlarda boyun fıtığından haberdar bile değildim kutletince acayip rahatlama geliyordu ki bu el bileklerim ayak bileklerim hepsini kutletiyorum neredeyse ve hala devam ediyorum kutlemezse kasiliyorum.

2015 yılında öğrendim fitik olduğunu ve o zamandan bu yana çekiyorum ama 2 ay öncesi sol kolum resmen felç olmuş gibi uyandım ve dayanılmaz bir ağrıydı ve güç kaybı olmuştu hemen tetikler beyin cerrahi derken ameliyat dediler başka doktorlarca da sordum geneli patladığı için ameliyat önerdi ve dayanılmaz ağrıdan kurtarmak için kendimi oldum 2 hafta önce o omuz ve pazu bölgesindeki ağrı gitti ama güç kaybı hala var ve kutletme eskisi kadar olmasada ufak tefek istemesem bile kütlüyor bugün kontrolüm vardı doktor yarama baktı iyi koluma bakti hala güçsüz ve bunun zamanla geçeceğini 3 4 yıl gibi bir süre söyledi ve hiç bir zaman diğer kolum kadar olmayacağını söyledi bayağı moralim bozuldu acaba geçmeyecek mi hic bu güç kaybı diye düşünüyorum.

Bu konuda bilgisi olanlar ve nasıl atlattiklarini aktaran olursa çok sevinirim artık moralim bayağı bozuk şekild e zaman geçiriyorum birde bu boyun kutletme huyundan nasıl jkurtulurum beyin cerrahi kutletme çok tehlikeli demekten başka birşey yapmıyor biliyorum riskli ama kutletmezsem de kasiliyorum resmen..

Güç kaybını nasıl gideririm tecrübelerinizi belirttin lütfen?

Birde kutletme konusunda hangi bölüm ilgilenir veya başına gelip kurtulan varmı aktarırmisiniz.

Herkese çok geçmiş olsun diliyorum birde boyun fıtığıni asla ihmal edip ilerletmeyin.

Merhaba Mustafa bey,

Öncelikle büyük geçmiş olsun. Bende bir boyun fıtığı hastası olarak durumunuzu çok iyi anlıyorum. Çok şükür ben Fizik Tedavi hareketlerine muntazaman devam etmenin faydalarını neredeyse sıfır ağrı ile idare edecek seviyeye getirdim ve bu şekilde de mevcut durumu korumaya çalışacağım. Size de tavsiyem ameliyat sonrası dahi olsa mutlaka profesyonel bir fizik tedavi merkezi ile anlaşarak fiziksel kaybınızın yüksek olduğu kol bölgenize özel kas geliştirme hareketleri yapmanız. Böylece sinirsel tahribatın hasarlarını minimize hissedebileceğiniz otonom bir kol kuvvetine sahip olabilirsiniz. Ayrıca sinir tahribatının az da olsa iyileşme sürecinde kendinizi daha rahat hissetmenizi sağlar diye düşünüyorum. Boyun kıtlatma gibi neredeyse çoğu erkek de bulunan Tik veya takıntı olarak adlandırabileceğimiz sorununuz için ise bence bir psikolog ile görüşmeniz daha doğru olur.

Ayrıca merak ettiğim için sormak istiyorum; Boyun fıtığı teşhisi konulduktan sonra eski sabıkalı kafa duruş (postür) pozisyonunuza devam mı ettiniz? Yoksa fizik tedavi hareketleri, boyun fıtığı yastığı ve doğru postür ile yaşamanıza rağmen mi ameliyatlık aşamasına geldiniz? Birde kolunuzda ki hasar % kaç oranında?

Teşekkürler,

Hemen ftr ye başlayın derim. Zaman kaybetmeyin ve bir araştırma hastahanesine başvurarak ftr almaya başlayın benim sağ kolum, 1/5 idi şu an karıncalanma dışında problem yok bu hale gelmek tam altı ay sürdü. Durumunuz iyi ve ayaktasınız anladığım kadarıyla ftr ile çabuk düzelirsiniz.

Sayın @istikbal ağrınız varsa bu iyi bir bakıma bası bölgesinde sinir ben canlıyım diyor önemli olan bu bölgeyi kontrol altında tutup orada ödem oluşturmamak basının uzun sürmesi burada ödem ve bir adım sonra miyelomazi denen sinir ölümü gerçekleştiriyor. Bu durum tehlikeli.Bir çok beyin cerrahı boyun fıtığı ameliyatı yapmak istemiyor. Hasta için konforlu ama doktor için zor ve bir problemde adına negatif yazılacak bir operasyon ve en basitinde bile ufakta olsa problem çıkıyor benim operasyonumu üç farklı doktor yapmak istemedi zor bir iş. Takibiniz iyi keşke bende zamanında yapsaydım ancak muayene olduğum doktorların ortak görüşü şu bir gün mutlaka opere olmak zorundasınız kaçış yok olmayan varmı var şansları yaver gidiyor ama bu şans dönerse bakım hastası olursunuz bu hastalıktan insan ölmez ama ben bu şansı göz önüne alamadım.

Herkese merhaba çarşamba günü ameliyat oldum boyun fıtığından ameliyattan önce sürekli sizlerin yorumlarını okudum bazen korktum bazen cesaretlendim yaşadıklarımı şeffaf bi şekilde anlatıp burada ameliyat olmak zorunda kalan insanlara yardımcı olmak isterim 30 yaşıma gireli bi kaç ay oldu ki bi sabah uyandığımda boynum diğer tutulmalara göre çok acılı ve sancılı bi şekilde uyarmış ama benım haberım bıle yok üşütmüşüm dedim ara ara şiddetli baş ağrısı çektim geçer dedim ekim ayının ortasında bı gün uyandıgımda ne omzum ne boynum kımıldamıyordu zorladığımda ise ağlayacak kadar ağrı yapıyordu o halde işe gıttım 3 gun soğuk vurmuş dedım 4. Gun hastanede soluğu aldım mr a girdim 1 hafta sonra fızık tedavı doktoru beyin cerrahına gönderdi içimde bir korku noluyor dedım toplamda 4 doktor gezdım hepsi fıtığın patladığını ve omuriliğe bası yaptığını ameliyat olmAmı olmazsam kısmi felç geçirip sakat kalabileceğimi söylediler ağlayarak çıktım çünkü ameliyatında riskleri olduğunu fakat bunların çok minimum oldugunu söyledıler inanın çok zor kabullenemedim olmıycam diyip kaçtım arayan duyanlar ay sakın olma sakat kalırsın dediler üstelik yüzüme sakın kulak asmayın doktorunuz ol diyorsa olun benım ağrılarım geçmişti fakat uyuşma vardı ellerımde ayaklarımda hatta bunu yazarken bile ayağım uyuşuyor Ameliyata girerken çok güzel ilgili bi ekiple girdim onlara bütün sormak istediklerinizi mutlaka sorun 12 de girip 3 te uyandım uyandığımda bogazımdaki kesiğin az da olsa canımı acıttığını agrı kesici yapmalarını istedim evet boğaz ağrım hala devam ediyor yutkunurken acı var ama dayanılmaz değil sulu ve ılık şeyler yiyorum fıtığımı temizleyip oynar disk koydular şuan onun hakkında bişey diyemıyorm çünkü boyunlukla butun gun sabıt oturuyrm yatarken de dumduz yatıyorm biraz acı hissedyrm kontrolumden sonra tekrar yazacağım buraya herkese allah şifa versin

Boyun fıtığı belirtisi ne acaba ? Feci şekilde boynum ağrıyor hergün tutuluyor doktor düzleşme var diyor kalkıp gezdiğimde problem olmazken biraz pc'de takılınca hemen ağrıyor. Fıtık sürekli mi ağrıyor ?

Çok geçmiş olsun yürümeye başladıysanız sorun yok uyuşma ve karıncalanma oluyor zamanla geçiyor

Merhabalar Şahgül çok geçmiş olsun. Bende 10 gün önce servikal boyun fıtığı ameliyatı oldum yalnız sırtımda kürek kemiğimin oradaki bıçak saplanıyomuş hissi geçmedi. Yutkunurken esnerken dahi çakıyor o ağrı. Ayrıca sağ kolumda uyuşma ( bildiğiniz felç yani sağ elimi kullanamıyorum ) karıncalanma gibi hisler var. Sizin ne durumda olduğunuzu çok merak ediyorum ( umarım çok iyisinizdir ) benimle iletişime geçerseniz çok ama çok sevinirim 🙏🏻🙏🏻 Numaram 532 351 34 31
Benzer durumları yaşamış arkadaşlar da ulaşırsa çol sevinirim.

Son düzenleme:
Sayın doganblbn çok geçmiş olsun ağrı normal bende de bir müddet olmuştu sağ kolunuz için hemen ftr ye başlayın derim ftr ye ne kadar hızlı başlarsanız o kadar iyi karıncalanma yedi ay önce opere olmama rağmen sağ el baş ve işaret parmağımda var kolumda da hafif bir ağırlık hissi devam ediyor ama yavaşta olsa geçiyor benim aynı durum sağ bacağımda da mevcuttu o da düzenli ftr ile düzeldi ftr için acele edin ama moralinizi bozmayın bu durumun ilacı ftr ve zaman fizik tedavi alınca düzeldiğinizi göreceksiniz bende aynı durumdaydım hızla ftr ye yöneldim şu an her şeyi yapabiliyorum geçmiş olsun

Çok teşekkür ederim Murat Seylan bey
Doktorum önce ağrılarımı geçirmemiz gerektiğini söyledi hemen ardından da ftr ye başlayacağımızı.
Benim de serçe ve yüzük parmaklarımda ve aynı hizada kolumdan yukarıya doğru his ve hareket kaybı var ciddi oranda ve tabi ki ağrı.
Şu an da contramal ve neurontin isimli ilaçları kullanıyorum ağrıyı baskılamak için. Doktorum bu ağrıların geçeceğini bu dönemi en azından ilaçlarla ağrısız geçirmem için böyle bir yöntem uyguladığını söyledi. Umarım doğru söylüyordur. ( tabi ağrılarım gerçekten yoğun )
Ayrıca ameliyat sırasında ses telim de hasar almış şu an sağ ses telim çalışmıyor. Bunun içinde kortizon tedavisine başladılar kbb doktoru şayet ameliyat esnasında oradaki sinirlere temas etmişlerse ödem olmuş olabilir ki umarız böyle bişeydir deyip kortizon tedavisine başlattı. Aksi halde 1 sene bekleyeceğimizi hatta sesimin hiç gelmeme ihtimali olduğunu da söyledi. Anlayacağınız moraller sıfır :(
Sizlere de çok geçmiş olsun şifalar diliyorum 🙏🏻

Benimde operasyon sonrası bir hafta kadar, ağrım oldu yatar durumda olduğum için bir iki defa yeşil reçeteli ilac serumun içine verildi nörontinde aldım belli bir süre nöropatik ağrı için işe de yaradı her iki bacağımda olan batma tarzı ağrıları geçirdi ama ses veya yutkunma, zorluğum falan olmadı cerrah abiler kusura bakmasın ama bu ses teli olayı onların becerikliliğiyle alakalı ama işin komplikasyonu olmayacak diye bir şey yok ben standart dışı bir hastaydım üç seviyeli opere oldum sizde standart bir hastasınız iyileşmeniz kolay olur sadece zaman ben ilk 15 gün tekerlekli sandalyedeydim sonrasında ayağa kalktım sonrasında araç kullanır hale geldim güçlendirmeye halen devam ediyorum ama ftr de size benzer gördüğüm örnekler bir ay ile üç ayda kollarını kullanır hale geldiler sadece ftr alıp zamana bırakın kendinizi dinlemeyip günlük hayata karışın tekrar sağlıklı günler

Sayın Winter 6248 özelden cevap yazmayı beceremediysem diye bir daha buradan yazayım her hasta kendine özeldir ben dr değilim ama ameliyat eden hocamdan ve daha sonraki ftr uygulaması yapanlardan gördüğüm duyduğum kadarı ile eğer ellerde kollarda yürümede problem varsa veya olmasa bile bası ileri derece ise bir an önce opere olmakta fayda var eğer hasta eli kolu tutmaz halde opere olursa o el kol geri dönmez dönersede şansınıza olur illa ftr gerecek diye bir şeyde yok ama gerekirsede bunu çok iyi yapıyorlar ülkemizde ben bir ara almanyaya gittim oradaki ftr profu yaptığım hareketleri görünce buradada aynısını yapıcaz para harcamana gerek yok dedi ftr hasarlı bölgeyi onarmıyor olan kuvvet kaybını kas güçlendirip yerine koyuyor benim şahsi düşüncem sizi etkilemesin ama ameliyat olmak bu durumdan iyidir derim çok kısa süren bir işlem girdi çıktı 2 saat sürmüştü ama problem olduğu için cerrahınız bu konuda deneyimli olsun yeterli servikal cerrahi özel bir iş sağlıklı günler

Murat bey çok teşekkür ederim bilgiler için. Özelden de gördüm sanırım ben geç kaldım yazmak için. Zaman ayırdığınız için de ayrıca sağ olun

3 gün önce 2 seviyeden boyın fıtığı ameliyatı oldum ilkgün iyiydim ama 2 gündür boyun ense ve omuzumda ağrılar var bu normalmi geçecekmi oturur pozisyonda yada yan yatıyorum zararı varmı

Sayın Ayşe198045 ağrılarınız normal diye düşünüyorum yürüyorsanız, elde, ayakta güç kaybı v. s yoksa sorun yok bende bir hafta sürmüştü ağrılar uzunda sürebilir ben kısa bir müddet boyunluk takmıştım yatarken çıkarıyordum geçmiş olsun

15. Gün bugün ameliyat olalı ama malesef boyun ensede ağrım var ara ara geçiyor ara ara oluyor ama var dr um egzersiz dememişti. Siz egzersiz yapıyormusunuz ağrınkesici olarak arveles ve cabral kullanıyorum. Bu ağrı ne zaman geçer?

Güç kaybım yok şükür ama ağrım var

Ara ara boyunluk kullanıyorum kendimi yarım gibi robot gibi hissediyorum asla eskisi gibi olmayacak artık psikolojim bozuluyor :(

Bende güç kaybı olduğu için hala ftr yapıyorum doktorunuzun verdiği ağrı kesicileri kullanın kas gevşetici asla kullanmayın boyun kaslarınız kuvvetli olmalı ağrılarınız zamanla geçer bende şiddetli olarak bir hafta hafif olarak iki ayı geçkin sürdü güç kaybınız yoksa herşey yolunda geçmiş olsun

Murat Seylan çok geçmiş olsun güç kaybı ameliyat öncesi yüzde 20 idi hafif şimdide var ama egzersiz güç kaybı olunca mı yoksa rutin mi yapılmalı boynumu sağa sola bile çevirmeye korkuyorum kasıldı kaldı sanki masaj yaptırmak iyi gelirmi acaba yoksa masaj dahadamı kötü olur kaskatı kesildi boynum oynamıyor ve acıyor

Ayşe198045

İltihaba uğrayan kısımların iyileşmesi en erken 2 ay sürer. Hele ki ameliyat da iyi geçti ve korpus dura arası iyi temizlendiyse 9 ay sonra sanki hiç fıtık olmamış gibi hayata devam edersiniz. Ama bu yaşadıklarınızdan bir ders çıkarıp artık eski sabıkalı bozuk duruşunuzu yani postürünüzü düzeltin.

Geçmiş olsun.

Herkese tekrar geçmiş olsun. Konu ile ilgili ve ameliyatsız ozon terapisi vs vs ile ilgili hertürlü görüş alabileceğiniz muammer sürmeli hocamın numarası 533 009 79 80
Kendisi elazığspor yardımcı antrenörüdür ve bizimle aynı dertten müzdarip.

doganblbn

O 553 009 7980 numara yanlış yazılmış,düzeltmek istedim.Kisaca paylaşmak isterim.Dayanilmaz ağrılarla başladı.Görüştüğüm tüm beyin cerrahları kesin ameliyat olmamı önerdiler,Elazığda Medikalpark hastanesinde Nöroloji uzmanı OKTAY KAPAN hocamı tanımamla hayata döndüm.Şuanda ozon tedavisi görüyorum,Ağrılarımda %50 azalma var.Biraz sabır ile bunun üstesinden gelebileceğimi düşünüyorum. Ameliyat olmadan önce Ozon tedavisini denemenizi öneririm.Herkese geçmiş olsun...

Merhabalar çok sikintiliyim lütfen yardımcı olur musunuz..

boyun fıtığım patladığı için ameliyat oldum c5-c6 arasındaki patlayan fıtığım temizlendi yerine hareketli protez takıldı herşey ameliyat sonrası çok iyiydi taakii yutkunma güçlüğüm gecmeyip artmaya baslayana kadar ki her yutkunmam da sanki boğazıma jilet atılıyor gibi acı çekiyordum
kontrole kadar bekledim ameliyatimin 15. Günü kontrole gittim ve protezim yerinden çıkmış yemek boruma baskı yapıyormuş yutkunmamdaki sıkıntı ondan mış tekrar ameliyat dedi doktorum protezi çıkarıp yerine başka protez takılacaktı.
İlk ameliyatimin tam 20. Gününde ikinci ameliyatimi oldum ikinci ameliyatimin üstünden bugün tam 10 gün geçti hareketli protez çıkarıldı yerine bıçaklı protez takıldı dünden beri biraz yutkunurken boğazıma takılma oluyor ve ben korkuyorum acaba bıçaklı protez çıkarmı yerinden bcok zorlu bir süreç Allah kimseye yasatmasin.. ameliyat olanların da yutkunmasinda sıkıntı olursa sakın beklemeden doktoruna basvursunlar ben 15 gün bekledim yaram iyilesmisti..

Bende aynı durumdayım 20. Gün ikinci ameliyatimi oldum bugün ikinci ameliyatimin 10. Günü ve boğazımda yine takilma var tekrar kayarmi protez bu sefer bıçaklı protez taktılar çok korkuyorum.. yatıp kalkarken nasıl yatip kalkiyorsunuz bide sadece sırt üstümü yatiyorsunuz yan yatabiliyormusunuz

Merhabalar,Yılbaşından itibaren çektiğim dayanılmaz ağrılarla ilerleyen boyun fıtığım,ozon tedavisi ile beraber ağrılarımda %50 azalma göstererek 25 Ocak tarihine kadar devam etti.Patlayan fıtığımın mutlaka ameliyat ile geçeceğini,aksı halde elimde ve parmaklarimda kalıcı hasar kalabileceğini göze alamadığımdan,25 ocak günü Anadolu hastanesinde Ercan Armağan tarafından c7 seviyesinden boyun fıtığı ameliyatı oldum.Ameliyatın riskli olduğunu anlatanlardan dolayı 25 gün sabah akşam ağrı kesici iğne vurdurup ameliyat olmaktan kaçtığım için şu anda inanılmaz pişmanım. 2 saat 15 dakika süren ameliyatım çok başarılı geçmiş. ilk gün hemen hemen hiç ağrım olmadı.Sadece biraz yutkunma sorunum oldu.Ertesi günü taburcu oldum.Evdeki normal yaşantıma döndüm. Rahat rahat yatabiliyorum,sanki ameliyat olmamış gibi bir halim var.Yarın takımla beraber antrenmanlara başlamayı düşünüyorum.Nacizane tavsiyem,Ozon tedavisinin faydasını gördüm, fakat patlayan fıtıklarda doktorlar ameliyat olmalısınız diyorlarsa mutlaka olun.Ameliyata girene kadar hiç aksatmadan egzersiz yapın.Tabiri caizse elimde bir el ve kol kası kuvvetlendirme aleti olarak ameliyathaneye gittim. Bu yumuşak ufak bir top bile olabilir.Mutlaka boyun,omuz,sırt,kol,el ve parmaklarınızı kuvvetlendirin, Kuvvetli kaslarla girilen ameliyatlardan daha az ağrı ile çıkabilirsiniz.Herkese çok geçmiş olsun dileklerimle beraber iyi ellerde olan ameliyatın o kadar korkulacak bir sey olmadığını belirterek acil şifalar dilerim....

Son düzenleme:
Şuan nasılsınız acaba ameliyat sonrası yatıp kalkmayi nasıl yapıyorsunuz ben hala çok korkuyorum yatıp kalkarken kulak ağrıniz ve baş donmeniz oldu mu hiç ameliyat sonrası birde protez konmusmuydu fıtığın yerine konan protez nasıldı şimdiden teşekkürler çok çok geçmiş olsun

Merhabalar,Öncelikle çok geçmiş olsun.Ameliyattan iki gün sonra Takımla beraber antrenmanlara başladım.Şu anda sadece yutkunurken boğazımda hafif bir doluluk hissediyorum.Normal yaşantıma döndüm.Yatıp kalkarken bile çok rahat hareket edebiliyorum.Kulak ağrısı ve baş dönmesi hiç yaşamadım.Boynuma cage takıldı.Herhangi bir sorunum yok,ameliyat olmamış gibi bir halim var...

Sayın Ayşe198045 masaj sıcak su kas gevşetici kullanmayın eğer güç kaybınız var ise ftr ye başlayın derim durumunuz dr bildirin hemen

Çok geçmiş olsun şanslıymışsınız

Sayın Metoş çok geçmiş olsun bazen bu tip problemler oluyor bende de hematom gerçekleşmişti eğer güç kaybınız yok ise ayaktaysınız sorun yok demektir geri kalan zamanla düzelir

Slm arkadaslar herkeze geçmiş olsun benim boynum tutulmustu 4 gun kas gevseltici ve agri kesici iyne oldum acilde tabi gecmedi yavas yavas sol koluma dogru ugusma ve agri basladi tabi guc kaybida ben bayan kuaforuyum fon makinesini bile tutamiyordum sol kolumda dr rotgen cektirdi boyun duzlesmesi var dedi fizige yonlendirdi fizik dr 10 gun fizik tedavi gordum tabi geçmedi mr cekildi 3 tane fitik cikti 2si normal 1 tanesi sol taraftaki sinirlerin ustune baski yapiyirmus fitik patlamis dedi dr c5 c6

10 gun daha fizik tedavi girdum fizik dr son bi ilac var dedi bunu kullan gecmezse beyin cerrahisine yonlendrcem dedi tabi geçmedi ağrılar sabahlara kadar uyuyamiyordum biraz uyusam agliyarak kalıyordum guc kaybi yine devam ediyirdu ağrıdan neyse beyin Dr gittim ameliyat dedi 3 tane beyin cerrahnidaha gittim ameliyat dedi baska fizik dr gittim kortuzyenli igne verdi 4 günde bi vurulcan dedi bu gecirmezse cerrahi yonlendircem dedi 1 tanesini vuruldum tabi gecmedi bende ameliyat oldum 9 gün önce ağrılarım çok şükür son buldu ameliyatı yapan Dr fizik tedaviye yönlendirme ameliyatın güzel geçti fitigi temizledim dedi platin takılmış fitigi çıktığı yere güç kaybıda yüzde 60 70 geri geldi 3 gündür kolumda ve omzunda sırtimda zaman zaman ağrı var eskisine göre tabi az ağrılar korkuyorum bende acaba ağrılar gerimi geliyor diye bu ağrılar ne zaman geçer yoksa bu agrilarlami yasiyacagiz bilen arkadaşlar cevap yazarsa sevinirim herkeze geçmiş olsun .. Bu arada 2 seans ozon tedavisi ve Manuel tedavide gordum 1 seans. ...

Üst Alt