Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Boyun fıtığı ameliyatı olan var mı? Tecrübelerinizi paylaşır mısınız?

Geçmiş olsun tokluk hissi uzun süre devam ediyorum özellikle faranjitiniz varsa en ufak bir soğukta yineliyorum benim ikinci ameliyatima 1,5 ay oldu agrilarim azaldı ama tamemen geçmedi omuzlarimda ve boynumda inşallah geçecek hepimizin ağrıları geçsin gitsin tekrar geçmiş olsun

Merhaba! 1 buçuk ay gerekli iyileşme için hepsi geçecek endişelenmeyin ılık duş masaj sıcak havlu koymak iyi geliyor ilaç ağrı kesici kullanabilirsiniz hafif hafif boyun egzersizleri yapabilirsiniz inanın bu kabus bitiyor ben 2 seviyeden boyun fıtığından ameliyat olalı 50 gün oldu hiç geçmeyecek sanıyordum hepsi geldi geçti çok şükür herkese şifalar diliyorum

ayşe198044 acaba yatıp kalkenken nasıl yapıyorsunuz bide egzersiz olarak yaptiginiz hareketler nedir protez takıldı mı size geçmiş olsun

Ayşe198045

ay inşallahh bu gece çok kötü oldum çocuklarda hasta ağlamamak için zor tuttum kendimi yazınız çok moral oldu

Merhaba,
10 gün içinde çoklu boyun fıtığı ameliyatı olacağım. Doktorum, c4, 5 /c5, 6 / c6, 7 arasına total protez koyacağını söyledi. Ben yaptığım İnternet araştırmalarında hareketli protezin sadece tek diskte problem olması halinde kullanıldığını okudum. Merak ediyorum, acaba içinizde birden fazla hareketli boyun protezi olan var mı? Durumdan memnun mu?

Bana c4-5 ve c5-6 arasına cage denen protez konuldu hareketsiz.2 seviye.yatarken kalkarken yan dönüyorum kolumdan destek alıp elimle de destekleyip kalkıyorum kalkıyordum diyeyim daha doğrusu çünkü artık hiç bir destek falan almadan özel bir hareket yapmadan yatıp kalkabiliyorum çok şükür.yine de korumakta fayda var tabi.3 seviyedende ameliyat olan var hareketsiz protezi tavsiye ediyorlar kalıcı.geçmiş olsun inanın hepsi geçecek

Ayşe198045, merhaba, geçmiş olsun. 2 seviyeden yapılan ameliyatınızda ne kullanıldı? Kafes mi, hareketli protez mi? Siz de ayrıca kireçlenme var mıydı ameliyat öncesi?

Sevgili Ayşe198045 hanım. Cevabınız bana moral oldu, teşekkürler. 2 doktor arasında seçim yapamıyorum. Biri 3 fıtık tan 2sini alıp 2 Cage koymayı planlıyor. Ama ben Cage e şüpheli bakıyordum. Görüştüğüm diğer doktor 3 fıtığı da alıp 3 hareketli protez koyacağını söylüyor ki bu da beni biraz ürkütüyor. Hiç 3 total protez li birine denk gelmedim henüz. Nasıl olur bilemiyorum. Ama hiç olmazsa şimdi Cage e önyargılı bakışım değişti. Hepimize Sağlıklı günler...

Birden fazla fıtıklarda genelde hareketsiz olan cage tavsiye ediyorlar benimde aslında 3 yerde fıtık vardı ama 3. Sü küçük olduğu için onu almadı dr.2 si için hareketsiz sabit kalıcı tavsiye ettiler baya bi sordum.sizede cage tavsiye ederim.geç kalmayın derim kolda güç kaybı başlamıştı benim. İyiki hemen olmuşum sizede tavsiye ederim 1 gün kalıyorsunuz hastanede o gün ayağa kalkıyorsunuz hiç bir sıkıntı olmuyor geçmiş olsun

Boyunluğu artık kullanmayın bence boyun kaslarınızın gelişmesi lazım yarar yerine zarar veriyor bence boyunluk ben kullanmadım dr umda tavsiye etmedi ılık duş sıcak havlu hafif masaj ağrı kesicilerle 1 ayı tamamlayınca baya bir gelişme olacak göreceksiniz tamamen geçecek sadece ensede bazen hafif ağrı hissedilebiliyor

Benim de 3. fıtığımın doktorlardan birine göre acilen alınması gerekmiyor. Kendi kendine, ftr ile gerileyebilirmiş. En kötü ihtimal 7-8 yıl sonra alınması gerekebilirmiş. Diğer doktor ise üçünü birden alalım diyor. Bilemiyorum. Arada kalıp karar verememek çok zor ama bir şekilde gecikmeden henüz sinir kaybım fazla değilken bu işi bitirmeliyim.
Ameliyat öncesi yastık seçtiniz mi, ne kullandınız, kullanıyorsunuz? Bir de uzun süre önden düğmeli kıyafetler mi gerekiyor? Doktorlarla bu detayları konuşmaya fırsat kalmıyor.

Hangi dr size daha çok güven uyandırıyorsa ona ameliyat olun aynı anda 3 seviyeden ameliyat bencede biraz zor olabilir ameliyat uzun sürer ama fıtık çok büyükse bası yapıyorsa mecburen 3 seviyedende yapılabiliyor en az 3-4 dr un görüşünü alın en doğru kararı vermek için.Ben boyun yastığı medikalden almıştım visco marka boyun destekli yastık 1 ay kullandım faydalı oluyor tavsiye ederim yüzüstü yatmak yasak yan ve sırtüstü. (ama dr um rahat ettiğin yastık olsun özellikle şu olsun demedi ) önden düğmeli pijama kıyafet özellikle ilk hafta iyi oluyor.ama giyinmenize birisi yardım ederse yada yakası genişse gerek kalmayabiliyor.ilk hafta özellikle çok korudum ondan sonra normal hayatıma döndüm nerdeyse.hafif boyun egzersizleri ılık duş sıcak havlu hafif masaj çok iyi geliyor ağrı kesici kullandım bir süre 1 aydan sonra bıraktım çok şükür iyileştim bugünleri görebileceğimi hiç düşünemiyordum çok aşırı ağrılar çekmiştim.Tavsiyem rahat olun dr unuza güvenin ve biran önce ameliyat olup kurtulun bu fıtıktan.Kola giden ağrı ve özellikle güç kaybı varsa ameliyat şart.

Çok teşekkürler vakit ayırıp cevapladığınız için. İyi hissettiğinize de canı gönülden sevindim. İyi haberler aynı zamanda hepimiz için moral oluyor burada. Umarım benim de ameliyatım yolunda gider ve ben de güzel haberler vererek aynı dertten muzdarip endişeli kişileri rahatlatabilirim.

Evet inşallah iyi düşünün iyi olsun mikrocerrahi çok gelişti ameliyatlar çok başarılı geçiyor iyi haberlerinizi bekliyoruz şifalar diliyorum olup kurtulun biranönce derim tekrar geçmiş olsun

Teşekkür ediyorum. 🙏🙏İnşallah💗

Son düzenleme:
4üncü gittiğim doktor EMG istedi, sonucu görünce kesinlikle ameliyat önermiyorum, fizik tedavi ve egzersizle durumu kontrol altında tutabiliriz. Önden (boğazdan) yapılan ameliyatlarda omurlardaki kirecin tamamını kazımak mümkün değil, şimdi ameliyat olsanız da, birkaç sene sonra yeniden olmanız gerekecek dedi. Şaşırdım doğrusu. Ama denemeye değer. 3 ay egzersiz ve bir süre ftr. Bakalım sonrası ne olacak. 11 martta ki ameliyat şimdilik iptal.

Arkadaşlar hepimize geçmiş olsun benim ameliyat olalı Ocak 23 de oldum İnan’ın ben fizik tedavi doktorununa bile gitmedim doktorum gerek yok dedi boyun hareketi bile yapmadım c5 c6 dan oldum sol kolumda kısmı felç güç kaybı vardı şimdi herşey çok güzel gücüm geri geldi Herşey çok başarılı geçti sadece kendinize çok dikkat edin ani hareket kesinlikle yapmayın ve araba kullanmayın ben 3hafta kullanmadım bide boyunluk sürekli takmayın ben 15 gün kullandım zaman zaman boyunda be kolda agrı oluyor ama takılmayın geçiyor ve iyiki amaliyat olmuşum diyorum ☺ Sağlıklı günler dilerim hepinize 🙋

Bu arada kotrole gittim geçen hafta hersey yolunda dedi dr ağrıların zamanla geçecek dedi güç kaybı mi kontrol etti tmm sen iyi olmuşun dedi zaman zaman boynum da yanma gibi agri oluyor dedim yürüdükce ve yandikca geçecek dedi dr çok şükür hersey yolunda bu arada ise bile başladım 2 haftadır kendimi zorlamiycak ve agri olmucak şekilde çalışıyorum tabi kendi işimiz olduğu için biraz rahatım bu konuda herkeze geçmiş olsun

Ahmet merhaba bende oldum sonunda ameliyat eskiye nazaran daha iyim fakat ellerimde ağırılar oluşuyor nezaman geçer acaba tamamiyle boyunluk takmaya devam ediyorum

Slm geçmiş olsun Ayhanyim geçiyor hiç birşey kalmıyor zamanla ben 2 ay 5 gun oldu olalı zaman zaman boynum da yanma gibi agri oluyor geçiyor oda merak etme kolda agri filan kalmadı benim normal Yaşantıma geri döndüm çok Şükur ben 15 gün kullandım Boyunluk fazla takma sende aliskanlik oluyor boyunluk birden yüklemeden ağır eşyada kaldirabiliyorum 25 kilo dosek bile taşıdım 4 u cu kata kadar çıkardım 😊 kafana fazla takma hersey güzel oluyor geçmiş olsun herkeze sağlıklı günler dilerim 🙋

3 haftadır ağrı çekiyorum sol kolum yukarı kalkmıyor artık doktor ameliyat dedi ben korktuğum için olmayacaktım ama burdaki yorumları okuyunca cesaret geldi gidip doktordan ameliyat için gün alacam

yaren42 geçmiş olsun tabi ol ameliyat korkma herşey güzel oluyor bütün agrılar zamanla geçiyor ben mesale 3tane beyin cerrahı ve 2tane fizik Dr ameliyat dedi öyle oldum 1 veya 2dr kalmayın fizik Dr ameliyat deyince öyle olun ben çok memnunum Ocak 23de oldum ameliyat şuan normal yaşantıma geri döndüm 😁 hala zaman zaman özellikle soguk havada ve stresli olduğun zaman sinirlenince sol kolumda agrı oluyor ama önceki gibi değil ve ameliyat olacağız Dr çok iyi olsun Dr iyi araştırın Geçmiş olsun acil şifalar diliyorum

Ahmet merhaba nasıl oldun senin baya oldu sanırım ameliyat olalı benimde 57 gün oldu şikyayetlerim on gün öncesine kadar baya azalmıştı fakat 10 gün önce boynumda bir ağırı oldu üşütmeden dolayı bir iki gün geçmedi şimdi ise parmaklarımda biraz yanma ve uyuşma var ve bacağımda yanma ve ağırı var randevu aldım tekrar gidicem doktora acaba tekrarlıyormu fıtık diye aklıma takıldı ne dersin tekrarlama şansı varmı acaba ?

Ayhanyım geçmiş olsun ben Ocak 23de oldum ameliyat benimde bi zaman boynumda agrı oldu zamanla geçiyor hatta yürüdüğüm zaman boynumda agrı ve ısınma oluyordu zamanla geçti Dr sordum zamanla geçer dedi geçti 😌 telefon ve tablet le 1 2 saat zaman geçirdimmi hala agrı oluyor ve hemen bırakıyorum gücüm filan hepsi şuan çok iyiyim biraz ağır eşya taşıdımmı kolum ve boynum agrıyor bunlara dikkat et fıtık yenileme konusu aynı yerden fıtık tekrar olmuyormuş öyrendigim kadarıyla yinede sen Dr bi görüş oda daha iyi cvplar verir sana ama içini ferah tut önemli bişeyin yoktur merak etme haber verirsin 05446457422 numaram Aydın da yaşıyorum geçmiş olsun tekrar ..

Ahmet çok teşekkürederim bende daha önce doktora sormuştum aynı yerden bir sorun olur mu diye oda aynı şeyi söyledi başka bir diskten olur ama temizlediğimiz yerden kesinlikle bişey olmaz dedi insan korkuyor ya tekrarlarmı diye sonuçtan seni haberdar ederim .

selaminaleykum arkadaslar sizlere bilgi verecegim benimde malesef spor yaparken cok aci derecede kol agrisi ve uyusma vardı fitigim patlamis c5c6c7 uc yerden bogazdan ufak kesikle mikrocerrahi yontemle ameliyat oldum 2 ay once 3 bolgeyede Kafes koydular cacht diyorlar şimdi lylylm ufak sizlamalar var egzersiz ve yüzme yapıyorum zamanla Dr geçeceğini söyledi

Merhaba; ben 5 gun once ameliyat oldum. Iyi ki olmusum. Tavsiyem eger ilac etki etmiyorsa ve kolda siddetli agri varsa mutlaka ameliyat olun. Geciktirmeyin. Herkese gecmis olsun.

Merhaba 2 gün önce boyun fıtığı ameliyatı oldum hastaneden bildiriyorum oldukça kolay bir ameliyat dışardan gelen yorumlara lütfen aldırış etmeyin ameliyattan 5 saat sonra rahatça bahçede gezebildim, herkese geçmiş olsun sevgiler

Arkadaşlar öncellikle hepinize geçmiş olsun ama şurda yazılan yazıları okuyunca dehşete kapıldım boyun fıtığı olupta şuraya yazanların %90 nin ilk başta psikolojik tedavi alması gerektiğine inaniyorum şu forumu okuyan yeni boyun fıtığı olmuş biri inanın sizin yazmış olduğunuz yazıları okuyunca inanılmaz depresyona girer acıklı hikayeler , ölümcül bir hastalığa yakalanmış gibi ifadeler , felaket tellalığı yıkım sakat kalmış gibi ifadeler vs.
Ülke olarak neden bu kadar arabesk ve dramitiğiz?
Yahu boyun fıtığı dediğiniz yoldan çevirdiğiniz 10 kişiden 5-6 sında var kimisi ağrıyla öğrenir kimisi sinire / omuriliğe vurmadığı için öğrenmez yurt dışında yaşıyorum burda boyun veya bel fıtığına hastalık muammelesi bile yapılmıyor buraya yazanlarda felç hissedenler mi dersin intihar seviyesinde hüzünlü hikayeler mi dersin ameliyattan sonra sanki beyin nakli geçirmiş gibi takılanlar mı dersin inanın şu yazıları okuyan insanlar ve yabancılar şok olur..
Yahu omurgamızda 33 omur var ve bunların 33 diski var bunlardan 1-3 un ya da daha fazlasının jelinin dışarı çıkıp fıtık yapması sizi neden bu intihar pozisyonlu hüzünlü küçük emrah triplerine sokuyor yahu! Kenardan sızan jel fıtıkta yaparda çok normal tamam anlıyorum ağrı durumu hoş değil bezdirici ama ağrıyı azaltıcı bir çok yöntem var diske steroid enjeksiyonu gibi ozon terapisi gibi manuel terapi gibi hacamat ya da suluk gibi ya kuru iğne tedavisi gibi amacınız 6 ay - 1 yıllık süreyi en az acılı tamamlayıp fıtığınızın geri çekilip iyileşmesini sabırla beklemek bu ameliyat aşkı nedir?
Arkadaşlar her fıtık eninde sonunda iyileşir! Eğer fıtık omur iliğine basıp yatağa düşürürse ki tamamen felç olunursa ki bu 100 hasta da belki 1-2 kişide görünür o zaman düşünülür.. Sizlerin kollarınızda güç kayıplarınız zaten güçsüz olmanız ya da hayatınızda hiç spor yapmamınızdan kaynaklanıyor kaslarınız zayıf..
Her ağrınızı fıtığa bağlamayı bırakın artık ameliyat olunca o yüzden yarınız iyileşmiyor ağrı yapan bir sürü faktör var kas bağ doku ağrıları gibi onu çözmeden 30 bin - 40 bin tl para koparma derdinde olan cerrahin eline düşüyorsunuz birde sizi korkuttumu dünden razı oluyorsunuz sonrada ameliyatta sonra protez kayar mı kaydımı psikolojisine düşüyorsunuz madem yaptırdın 1-3 ay sonra keyfine baksana arkadaş!
Yahu etrafımda sadece manipulasyon yapan yada bazı alternatif yöntemleri ile vücut geliştirmeye dönüp 150-200 kg kaldıran insanlar var ya da ameliyat olup 3 ay sonra dönen 200 kg kaldıran insanlar var..
Burayı okuyan yeni boyun fıtığı olmuş arkadaşlara sesleniyorum psikolojisi bozulmuş kendine acıyan ağrıların Etkisi ile tükenmiş sendromu yaşıyan insanların trajedesine kanıp panik yapmayın fıtık çok basit bir hastalıktır zamanla olumlu düşünürek kendinize iyi bakarak geçer ve gerekli yardımcı tedavilerle kendi kendine iyileşir!
Ameliyat olacaklarda korkmasın burun ve silikon altına yatan milyonlarca insan var onlara bişey olmuyorsa sizede bi şey olmaz bu saçma trajediye son verin artık..
Herkeze geçmiş olsun

*Duzeltme 6 aya kadar agir vücut geliştirme önermem özellikle baş üştü hareketler boyun omuz ve trapez ama bölgesel hafif kilo ile kol bacak göğüs mide ( mekik çekmeden) çalışmaya başlanabilir 3 - 4 ay sonra..
Sevgiler

Boyun fıtığı bir yara sayılır o yaranın daha hızlı kapanması için magnezyum kalsiyum demir b vitamin komplex c vitamini alternatif yardımcı tıp metodlari ile manuel terapiye girin Türkiyede beyin cerrahı sayısı dünya da ki beyin cerrahi sayısına nerdeyse denk 75 tane tıp fakultesi açılınca etraf özel hastane kaynayınca ve tüm özel hastanelerin durumu batak olunca tuttuklarını ameliyata sokarlar ve sizleri korkuturlar Türkiyede yapılan fıtık cerrahisinin sayısı nerdeyse dünyayada ki toplam sayıya denk özellikle gereksiz mr emg tetkik istemelerinin nedenide ticari kaygılar MR sonucuyla ameliyat kararı verilemez arkadaşlar yemeyin bu yalanları!
Sizin şikayetleriniz durumunuz yaşınız ve şikayet süresi belli eder! MR hiç bir şeyi ifade etmez!
paranızı bu doktorcuklara kaptırmayın şimdilerde tv tv gezip mikrodiskomi ameliyatını öven doktor kaynıyor yahu bu aynı doktorcuklar kendilerine güvenmediği için size bir tane ameliyar hasta onay formu imzalatır o onay formunu bir okuyun neler yazıyor ve riskleri görün madem bu kadar risksiz gülpembe bir ameliyat neden kendilerini bu forumla güvence altına alıyorlar! Güya yeni teknikmişte 3 günde yürür 10 günde takla atarmısınızda falan filan arkadaşlar ameliyatın mikroskopla daha az tehlikeli hale geldiği doğru tamamda 6 ay doğru düzgün iş yapamazsınız ayrıca cerrahın başarısına göre sonuç alırsınız kayan protezlerden hiç bahsetmezler ki kalitesiz protez kullanıp iyi yerleştirmezlerse kayması normal bir kere hayat boyu 10 kg bile kaldırmayın diyen doktordan paranızı geri alın ya da şikayet edin ki bu ya adam kendine güvenmiyordur ya ameliyatı düzgün değildir ya da protezi kalitesizdir protezin amacı ki o kadar parayı siz verip bu riski aldıysanız önceki normal hayatanıza dönmeniz amaç edinilmelidir.. Yapılan araştırmalar gösteriyor ki 2 sene sonunda ameliyat yapılan hasta ile yapılmayan hastanın durumu aynı bir fark yok iyileşme açısından tabiki bu sizin direnciniz işiniz ve sabırlı olmanız ile ilgili tabiki kollunuz kaybedecek kadar kötüyse ameliyat olun bu konuda bir şey demiyorum ama eğer gereksiz bir ameliyatta
Siz sadece bir organınızı bu cellatlara kaptırıyorsunuz üzerine bir sürü para verip ( Lafım gereksiz ameliyat yapan doktorcuklara işine dürüst yapana laf yok)
Zırt pırt herkezi keserlerse olacağı budur
Kimsenin kimseye güveni kalmaz Türkiyedeki sağlık sisteminin halide bu malesef! Kusura bakmayın çok doluyum öfkeleyim insanların cehalatine karşı bazı doktorların insanlıklarını kaybetmelerine karşı kızgınım artık zihniyetimiz değişmeli.. Umarım bir çok kişiye yardımcı olabilmişimdir ameliyat kararı alanda korkmasın olmayanda sadece bilgisiz ve cahil olmuyalım.. her şeyin bir çaresi vardır yeterki olumlu olun..

Sent from my iPhone using Tapatalk

Üst Alt