Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Boyun fıtığı ameliyatı olan var mı? Tecrübelerinizi paylaşır mısınız?

Kesinlikle herkez yapmış olduğu tedavileri yazsın milletçe bencil olmuşuz :)) misal halen diske yapılan müdaheleleri bilmiyoruz sonuçlarını belki çok başarılıdır ..
yeni okuyanlar belki diyorlardır ki bu ne biçim hastalık 50 çeşit tedavisi var :))
hiç biri tam değil bunun nedeni herkezin bağışıklık sistemi farklı ya da vücut yapısı farklı birine yaramayan diğerine yarıyor ama tespitime göre mutlaka yarıyan bir tedavi çıkıyor sorun şu ki ya o fıtık zamanla küçülecek ya da tam tersi zamanla büyüyüp omur iliğe daha çok girecek bu sizin organizmaniz ile ilgili ve yaşam şartlarınızla birazda..
Malesef tıp çok yetersiz şu an mikrodisketomi operasyonunu çok modern çok yeni gibi gösteriyorlar halbuki 15 yıllık teknoloji ha 1-2 saatte fıtık belasından kurtulan var mı var?
Ama sonrası tekrar belirsiz .. Gerçi hayatta %100 belli olan bir şey var mı? Yani bir gün ölecez diye hayata küsmek ne kadar saçma ise bu da öyle hayatımıza devam etmek zorundayız belkide hiç bir sorun olmaz...
yinede ameliyat gibi çaresi var her ne kadar tüm diski çıkarmak bana çok mantıksız gelsede kar zarar oranına bakılıp yapılır şu an..
Bu hastalığın 3 aşaması var
İlk ay şok umutsuzluk inanılmaz ağrılar
ikinci ay yine ağrı yöntem araştırma ameliyat olup olmama düşünceleri
Üçüncü ay kabullenme birlikte yaşama ya da karar verme..
Güç / refleks kaybı olmadığı sürece ameliyat dışında her şey denenebilir..

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ek bilgi aslında bana proloterapi yöntemide çok mantıklı geliyor bu hastalığın çözümü bana kalırsa insan vücudunun savunma mekanizmalarını harekete geçirip o dışarı taşmış kıkardak dokunun vücudun kendi savunma mekanizmaları eritip küçültmek ya da imha etmektir malesef Türkiyede ki yaklaşım direk kesip almaktır tıpki dişçiye gidilince dişi tedavi edeceğine çekip başımıza bela yapması gibi gerçi ondada implantla hallediliyor ama boyun çok daha kritik bölge giriş yerinden dolayı halbuki doğu tibbinda tarihten beri tedavi edici metodlara yönelilirdi herhalde bunun nedeni ülkemizdeki özel hastane ve doktor sayısı ile ilgili birileri kısa yoldan zengin olmaya çalışıyor..
Proloterapi nedir?
Proliferatif tedavi olarak da adlandırılan proloterapi, kronik kas-iskelet sistemi rahatsızlıklarında kullanılan enjeksiyon bazlı bir tedavi türüdür. Tedavi, eklemin bir kısmına, örneğin eklemin iç kısmına veya bir destekleyici tendon veya ligamente, tahriş edici bir çözeltinin tekrar tekrar enjeksiyonunu içerir. Enjekte edilen solüsyon dokuda kasıtlı bir iltihabi süreç başlatır. Böylece fonksiyonel olarak zayıflamış ya da işlevini kaybetmiş dokunun kanlanması artar. Enjeksiyonun yapıldığı bölgeye çeşitli hücreler gelir ve onarım süreci başlatılır. Proloterapi ağrı kontrolünde etkili olabilen bir yöntemdir. Çoğu insan için güvenli kabul edilir. Ancak, genel etkinliği hakkında sadece az sayıda çalışma yapılmıştır.

İşte malesef ülkece bencil olduğumuzdan deneyip işine yarıyan hiç kimse paylaşmadığından hem tahminle hareket ediyoruz lütfen paylaşımcı olalım şu facebooklardan kurtulup bir birimize yardımcı olalım unutmayin ki sizler gibi milyonlarca insan var yardım bekleyen..

Admin arkadaşım yazdıklarımı birleştirirse sevinirim çünkü gerçekten hem forum hem sizler için emek veriyorum sizlerde katılın bu gidişle bu bela fıtığın çaresini ben bulacam gibi duruyor [emoji1787]Dedektif gibi sağdan soldan bilgi toplayıp ingilizce makaleleri çevirip sizlere faydalı olmaya çalışıyorum..Çünkü kurtulan devlet sırrı gibi saklıyor nedense artık...

Şimdi size bir konu link vercem burdan çözüme daha çok yaklaşabilir beyin fırtinasi yapabilirsiniz..

https://www.google.com/amp/s/www.fa...-mutlu-olmam-icin-basarmak-zorundayiz-2059295

Güreş Dünya şampiyonu Rıza Alp 5 kez yanılmıyorsam diske kök hücre tedavisi yapıp senelerdir güreşiyor açıklamalarına dikkat edin ki adam 130 kg güreştiği adamlarda en az onun kadar güçlü kendi açıklamasına göre normal bir insan olsam kök hücre 2-3 sene etkisini gösterir diyor ki adamcağız dinlenmiyor ki güreşte boyun en önemli yerdir siz hesap edin aldığı darbeleri buna rağmen şampiyon oldu demekki güreşçi olmayan birini bayağı yıllar idare eder belki tamamen iyileşir
Ayrıca kaleci volkanda ilerlemiş bel fıtığına rağmen yanılmıyorsam kök hücre ile 5 yıl idare edip ameliyat oldu ki bu kalecilik mesleğini bilirsiniz devamlı darbe alırlar kendine bakan biri ameliyatsız kurtulabilirmiş demek ki burdan sevgili beyin cerrahlarina duyurulur! Hani ameliyattan sonra 5 kg bile kaldırma diyenlere biraz kendinizi geliştirin düzgün opere edin doğru malzeme ve teknik seçin !
Sözün kısası boyun fıtığı eğer omur iliğine çok büyük bir bası yapmıyorsa ki (bassa bile bası durumu , süresi ve güç kaybı önemli ) belirgin güç kaybı yoksa felç gelişmemişse sabırla sukunetle doğru ve faydalı yöntemlerle kesin olarak tedavi edilebilir önemli olan düzgün doktoru ve yöntemi bulmak..

Santor hocam proloterapi bizim ulkemizde cok zor yapilir. Mazallah adami oldururler.

Hocam haklisin proloterapi ağrılı ve herkezin yapamayacağı bir işlem bu arada bu hastalığın inanılmaz şekilde insanın psikolojisinide bozduğunu anladım bu kadar farklı ses,bilgi kirliliği,tedavi çokluğu, gelecek kaygısı ve korkusu ile birleşip ağrıyı da tetikliyor ve süreçte psikolojik destek alınmalı bence ..
Doktorların ameliyatlık olmuyanı bile malesef hemen ameliyat etmeye çalışmaları korkutmaları çevreden duyulan yalan yanlış haberler insanları bunalıma sokuyor insanlar kime inanacağını şaşırıyor ya hayat boyu böyle kalırsam korkuları ya çalışamazsam korkusu ya çoçuklarıma bakamazsam korkusu felç kalıp yataklara düşersem korkusu hastalığı tetikliyor ve ağrıları arttırıyor bir ülkede bir hastalık bu kadar ranta çevrilirse olacağı budur korkutarak para kazanılıyor..Bu sebeple çok bunalımda olan kesinlikle psikolojik destek almalı..

Merhaba,
Boyun ve bel rahatsizliklari icin sadece tedavi yeterli olmamaktadir. Sporu hayatimiza adepte etmenin yani sira omurga sagligi icin uygun beslenme yapmak cok onemlidir. Asagida bununla ilgili gerekli bilgileri veriyorum. Beslenme uzerine arastirma yaptikca burada paylasacagim.
Kalsiyum agirlikli beslenme yapmamiz gerekmektedir.
Omurga sagligi basta dereotu olmak uzere dogal sutten yapilmis kalsiyum deposu lor peyniri, kivircik marul, bamya, barbunya, kuru fasulye gibi sebzeler, incir, kayisi, badem, findik, ceviz, susam, tahin, yumurta, balik, balik yagi, zeytin yagi kemik besleyici ozellige sahiptir. Bu besinleri ogunlere yayarak duzenli sekilde tuketebilirsiniz.
Dejenere olmus disklerin yeniden hidrasyon (sivi icerigini arttirmak) islemi icin vucudumuz suya ihtiyac duyar. Ideal olarak, gunde 8-10 bardak su (daha fazlasida olabilir) icilmesi iyi olur.
Bol su icin, hazir ve ambalajli gidalardan kesinlikle uzak durun.
Hareketli ve saglikli kalin. :)

santor bilgilendirmeler için teşekkürler. Felsefemiz birbirine benziyor. Bende 13 Nisan 2018 teşhisli olarak c5-c6 ikibuçukuncu seviyeden (çünkü mr ın biri protüzyon diyor başkası extrude :) fıtık sahibiyim. bol bol boyun tutulması sonrası gittiğim özel hastane beyin cerrahının daha zerre kontrol etmeden mr a bakıp "oooo fıtığın patlamış hemen ameliyat olman gerekiyor sakat kalabilirsin" demesiyle anlık bir tramva ya girmem ile birlikte bende bu hastalığı araştırmaya başladım. Bir yandan 20 seans fizik tedavi bir yandan araştırmalarımla bu hastalığın kökeni, nedenleri, sebebleri, çareleri ve artık ne varsa hepsini incelemeye başladım. Günlük minümum 30 dk ile 1 saatimi hala araştırmalar ile geçiriyorum. Omurga yapısını iyi öğrenmek için youtube dan açık ve kapalı disktektomi ameliyatlarını ve kadavra incelemelerini izledim ve halen de yeni bir şeyler çıktıkça izliyorum. Sosyal medyadan fıtık,herniation keywordleri ile ne çıkıyorsa okuyor diğer insan ve uzmanların yazdıklarını korele edip sentezleyerek fikir edinmeye çalışıyorum. Nihayetin de bir buçuk senelik profesyonel bir boyun fıtığı hastası olarak aynı görüşleri bire bir paylaştığımızı belirtmek isterim. Hastalığım müddetince 3 beyin cerrahı 1 uzman Fizik tedavi uzmanına göründüm. İlki zaten malum bir kasaptı ve anında ameliyat dedi. İkincisi kendi muayenesini işleten nadir bulunan bir Profesör beyin cerrahıydı ve detaylı bir fizik muayene yaparak "git hayatını yaşa takma kafana böyle şeyleri" dedi, Üçüncüsü ve geçen ay gittiğim ise "fıtığın mr da ilk günkü gibi duruyor ama boyun düzleşmen gerilemiş böyle dikkat edersen iyi ama ağrın başlar kolun kafanın üstünde ağlıya ağlıya gelirsen o zaman ameliyat ederim" dedi. Bir buçuk yıldır her gün muntazaman boyun egsersizlerimi yapıyorum. Artık neredeyse boyun kaslarım boyunluk vazifesi görevi görür oldu. Postürümü düzelttim ve kafamı ne çok geriye ne de çok öne eğmiyorum. Mesleğim Bilgisayar mühendisliği ama artık pc başında en fazla 30dk durup kalkıp hareket ediyorum. Kısacası fıtık arkadaşla yaşamayı öğrendik diyelim. Ama hala ağrılarım oluyor mu? Oluyor! Sırtıma ve koluma arada saniyelik de olsa "tık tık ben burdayım" mesajları geliyor. Bu hastalık hakkında en çok istediğim şey senin de dediğin gibi kalıcı ve kolay bir çözüm bulunması. İnşaAllah başımıza kötü bir şey gelmeden birileri bir çare bulur. Sağlıcakla.

Değerli arkadaşım bilinçli birilerini görmek güzel malesef bende programcı + sağlıkçıyım seni çok iyi anlıyorum ergonomiye dikkat edip bilgisayarı göz hizanda tutup koltuğunuda boyunluklu ortopedik koltuk alip her 1 saatte mola verip kalkıp biraz egzersiz yaparsan sorun olmaz sonuçta ekmek paramız ve inan boyun fıtığından çok büyük travma ya da kazanın dışında felç kalan yok oda çok zor bir ihtimal öyle evde oturup ya da yürürken tam felç olan kimse yok o kismi tutukluktur geri gelir tabi ömür iliğe ne kadar bastağı ve süresine göre değişir
şimdi sizlere güzel bir haber vereyim tedavinin adı diske kök hücre tedavisi yapan doktor çok az maliyeti çok yüksek çünkü ispanya da tek disk 10000$ civari bu kök hücre bildiğiniz prp değil kasa değil direk diske yapılıyor parası çok olan malesef şanslı çünkü diske yapılan kök hücre sadece ağrıyı gizlemiyor büyük oranla diski tedavi ediyor laborutuar ortamında karınınızdan alınan kan ve yağ ayrıştılıyor bu 20 gün süre gibi bir zaman öyle prp kas içi gibi değil resmen bilimsel bir çalışma titizlik gerekiyor yoksa paranız boşa gider Türkiyede malesef elit kesim faydanabilimiyor Dünya Güreş şampiyonu Yaşar buna örnek şu an iyi bir Prof Dr arayışındayım bulup işleme girip sonuç alırsam mr ile birlikte paylaşcam ve çaresini bulan kişi olarak tarihe geçecem Tr de hadi hayırlısı :)

Turkiyedeki reklam amaçlı o yöntem çok iyi bu yöntem kesin çözüm diyenlere inanmayın tüm yöntemler semptomları geçici gizlemek üzere hatta forumlarla youtube oraya buraya sahte yorumlar atıyorlar kesin çözüm diskin tedavisi olmalı bu iş masajla kasa iğneyle olmaz kasa müdahayle olmaz şu an en yakın çözüm diske müdahaleler kesin mi çözüm mü kişiye göre değişiyor şu videoya bakın diske kök hücre tedavisi sonuç almış adam mr la paylaşıyor ispanya da toplamda iki diske tüm masraflarla 22000 $ harcamış peki ya tutmasa oda ayri bir soru [emoji1787]
https://youtu.be/eAk2H2Hq-Cw

Bugun Prof Dr. Turan Usludan 4. Seansımı oldum kuru iğne tedavisi oldum ağrıların %70 %80 ni azaldı çok bilgili hastayı rahatlatan değerli bir hocamız ayrıca posturu düzeltmek için bir aparat geliştirmiş onuda alın mutlaka zaten ağrı azaldıktan sonra normal hayatınıza dikkat ederek yaşarsanız daha az sorun yaratır..

Omurga icin besin takviyesi yada vitamin ne onerilir.

Gecmis olsun santor.

Bende fizik tedavi ve drx9000 cihszina girdim. 5. Seansim. Ayrica folik asit, b3 b6 b12 kullaniorum ve etkin maddesi gabapentin olan neruda isimli ilac kullaniorum. Seanslardan sonrada tiyokolsikasit ve deksketoprofen karisimi igne. Igne bugun bitti. Gunde 3 defa egzersizler. Simdilik bu kadar.

Hellion sana da geçmiş olsun bende Drx9000 aletini merak ediyorum acaba gerçekten omurga aralarını açıyor mu? Çok fazla seans gerekiyormuş sonuçları paylaşırsan seviniriz..
Besin takviyesi olarak omega 3 çok önemli omega 6 nin iltihap durumunu artırdığına dair makaleler okudum en azından akut dönemde alınmaz diye biliyorum ayrıca multivitamin kullan konservatif yöntemlerde ağrıyı azaltmak için denediğim fayda gördüğüm yöntemler
1.Kuru İğne
2.Akapunktur
3.Manuel Terapi
Diske müdahale konusunda acele etmiyorum zaten ağrılarımın %70 %80 ni geçti ama insan bu hastalık öncesindeki 0 ağrılı dönemlerini çok özlüyor.. Ayrıca kafayı ağrıya takıp yoğunlaşıp bizde ağrıyı artırıyor olabilirmiyiz acaba?

Ilk etapta 10 seans uygulancak. Kafaya takilan bi aparat var. Ucunda kancali kayis bulunmakta. Boyunda ugulanacak omurgaya gore yukseklik ayari yapiliyor. Bilgisayara kilo bigileriniz giriliyor. Milimetrik hareketlerle boynu cekip birakiyor. Cekme dereceleri var. Mesela 0 ile basliyor 26. Kadmeye kadar cekiyor. Sonra 11. Kadaemeye kadar birakiyor tekrar 26. Ya kadar cekioyor. Sonra 15. Kademeye kadar birakiyor tekrar 26. Kademeye kadar cekiyor. (Kademeler rasgele rakamlandi) her cekiste cekip daha fazla bekletiyor sonra gevsetiyor. Calisma prensibi hemen hemen boyle. Yani cekim kuvvetine gore baktigima gore omurga aralari aciliyor olmasi gerek. Ama nasil bi tedavi etkisi gorunecek, fitik nasil kuculecek anlamadim. Baya saglam cekiyor. Kalktigimda boynumda bi uygulama yapildigina dair yogunluk hissediyorum. Ama 5 seans sonucunda agrilarim gecmedi sanki. Tam anlayamadim su an icin.

Kafayi agriya takma konusunda gercekten agriyi arttirdigini dusunuyorum. Soyle bir ornek vereyim. Ben ilk etapta bas agrisi boyun agrisi ve yuksek tansiyon sikayeti ile gittim nisan 2019. Noroloji migren dedi laroxyl 10mg verdi. Kardiyoloji yuksek tansiyon dedi atacand ve benipin verdi. Bobreklere baktirmak icin nefroloji endonkronolojiye gittim. Her tahlilden sonrada baska hastanelere gidiyorum. Ama hep basim agriyor surekli bas agrisi hic gecmiyor. O ara arastiriyorum. Beyin anevrizmasina kadar ilerledi is. Ayni zamanda boynum hala tutuk ve agriyor ama ben tansiyondan bas agrisindan diye yorumluyorum. En son gecen hafta beyin cerrahina gittim, anlattim. Beyin ve boyun mr verdi. Sonuc patlak ve sinire basi yapan bir fitik ve 4 5 6 arasinda birer fitik daha var. Nisan ayinda doktorlara anlatirken yaninda birde boyun mr verseler bu kadar gec kalmicaktim.
Simdi bas agrilarim gecti ama dusunmekten bu sefer kollarim sirtim ve belim agriyor. Bacagimada agri vuruyor. Belde fitik var mi onun icinde gidecem simdi. Yas 35 yolun yarisi bu arada :)

ilginç traksiyon yapıyor yani madem başladın devam et bence fıtık küçülmez ama omurga arası açılırsa fıtık küçülmese dahi amaca ulaşılır ama sanki zor görünüyor işte malesef bir çok yöntem denememiz gerekiyor hepsinde %20 %30 fayda görsen amaca ulaşılıyor ama topluca yüksek bir faturada çıkıyor malesef .. sen bu arada bence kan akışı yenileme sürece başlasın hızlansın acı azalsın ve ağrılı kasları uzatmak için kuru iğne , ozon , sülük , akapunktur gibi tedavilere de başla bence toplam faydalarından bir şeyler çıkar kesin kime hangisinin yaracağı belli olmuyor kas ve iskelet sistemi o kadar karışıkki herkezin vucudunun cevabı da farklı oluyor..

Valla doktor bana drx9000 sonucunda fitik suyunu cekip ufaliyor dedi. Eger omurlarin arasini acacaksak yoga yapmamaiz gerekiyor. Bir donem yapmistim. Butun durus pozisyonlari omurga uzerine odakli. Fitik olanlar icin dikkat edilmesi gerekiyor.

Fitikla ilgili soyle bi hikayem var. 2014 yilinda bel agrisindan mr cekildim fitik baslangici teshisi kondu. Hemen 20 seans fizik tedaviye basladim. Havuza yazildim. Kendimi daha iyi hissettim. Ama yinede bel agrim azda olsa oluyordum Gecen yil agir kaldirma sonucu sirtimda bir citlama oldu agri gecmeyince mr istedim. Ne belimde nede sirtimda fitik cikmadi. Bel bolgeme mr uzerinde tek tek dikkatlice inceledim. Fitiga benzer birsey gormedim. Bu aralar yine bel agrim var. Ya doktor mrda fitigi gormedi yada gercekten fitik yok oldu. Tekrar bel mr i isteyecegim bakalim nolcak.

Kan akisi icin ne yapmamiz gerekiyor?
Valla fatura deme bana isin icine para girince sikinti. Drx9000 icin simdilik para ayarladim. Diger tedavi yontemleri icin ne yapacagim bilmiyorum.

Hocam garip bir açıklamaymış yer çekimi baskısı teorisi üzerine yapilmış bir makina kafa traksiyonuyla fıtığın suyunun nasıl çekip ufaltır onu bilemiyorum..
Ağrıların büyük nedeni kas ağrıları ve sinir de oluşan hasarlar bu yüzden kuru iğne ile tahriş olmuş kasları uzatmak uyarı verip toparlamak mantıklı geldi denedim işe yaradı akapunkturda harap olmuş sinirler üzerinde sinyallerle ağrıyı yok ediyor onuda denedim yararı oldu tabiki manuel terapide rahatlatıyor ha derseniz tam çözüm mü şu an yıpranmış disk orda durduğu sürece kimse tam iyileşmiş sayılmaz çok mecbur kalmadıkça zaten ameliyatla diski tamamen söküp çıkarıp sistemi tamamen bozmak saçmalığın daniskasi yani en az ağrılı yaşayıp bu sırada kendi organizmamıza fıtığın az da olsa küçültme şansı vermek en mantıklısı görünüyor sonuçta ağrı az oldumu dayanıp yıllar içinde o şansı vermiş oluruz..
Diske yapılan müdahelerde ayrı tartışma konusu deneyip görmek lazım ..
Yaş ilerledikçe tüm organları eskimisi normal bununla yaşamayı öğrenip maksimum fayda sağlıyacak tedavileri denemek gerekiyor en önemliside pozitif düşünüp kafaya takmamak..

Özelden bir çok arkadaş yazıyor ameliyat olmuş arkadaşlar yazdıklarımızı okuyunca onlarada haksızlık etmiş olduğumuzu anladım ameliyattan çok korkuluyor ama aslında korkulacak bir şey yok artık az riskli ameliyatlar sınıfına girmiş durumda iyi bir cerrahin elinde.. hele yurt dışında olmuş atlatmış memnun kalmış çok insan var hepimiz ameliyat olmaya adayız yani karşı çıktığımız olay gereksiz ameliyatlar ve ameliyata özendirme şu paylaştığımız videolarda göreceğiniz gibi kimse bizim Türk milleti gibi melankolik takılmıyor 5. Gün hafif alt bölgelerini çalıştıracak şekilde çalışan bayanlar bile var biraz panik korkak bir milletiz :))

https://youtu.be/S2Vgxp7MZlI
https://youtu.be/7spYe4ORLhc
https://youtu.be/s3ls7rnmOwo
https://youtu.be/9I478Xg-pu8

Bu hastaliktan muzdarip olup ameliyat olmak zorunda kalan herkese gecmis olsun. Allah bir daha dert derman vermesin. Burda kimseyi rencide etme gibi derdimiz yok. Bende bu hastaliga yakalandim ve caresini bulmaya calisiyorum. Ameliyay en son care olarak degerlendirecegim. Daha once iki dizimden ayni anda meniskus ameliyati oldum. Bir dizimdeki yirtigi aldilar. Diger dizimdeki yirtigin kurtulma ihtimali var diye diktiler. Su an cok iyiyim cok sukur. Ama iki dizimden ayni anda ameliyat oldugumdan iyilesme surecim uzun surdu. 5 hafta ayaklarimin ustune basamadim. Fizik tedaviye basladigimda dizlerim kitlenmisti acip kapatamiyordum. Kolay gibi dursada en ufak hastaligin her turlu sikintisi var. Su an dizlerim iyi ama dizlerimi katlayip bacaklarimin altina koyamiyorum dizlerim cok gerilip aciyabiliyor. Birazda tembellikten guclendirme yapmiyorum. Bende de kabahat var. Her kosulda vucudumuzun sagligina dikkat etmeliyiz.

Sayın marat 44 ben, 04. 2018 de opere oldum üç seviyeden sağ tarafımda aşırı güç kaybı,nöropatik ağrı, uyuşma ve yanmalar, sol tarafta duyu kaybı vardı iyi bir fizik tedaviyle şu an gayet iyiyim hafif güç kaybı ve sağ baş ve işaret parmağında keçeleşme mevcut sol tarafta duyu kaybı çok aza indi moralini bozma fizik tedaviye başla ayakta isen yürüyebiliyorsan düzelir ihtiyacın zaman iki seneye kadar düzelme olur daha 40 gün olmuş çok düşünme düşünüyorsan psikiyatriye git faydası olur geçmiş olsun

Sayın ayhanylmz sigara içmeyin iyileşmenize vücudunuza, zararlı veya azaltın diğer kısmı için doktorunuza görünün derin

Sayın hellion Operasyona gerek yok ise harika ben 3-4,4-5,5-6 dan opere oldum zor bir bölge değil şu an gereken yapılıyor eğer uygun hastaysanız ftr uzmanınıza danışıp ozon v. s yapılır mı görüşün boynunuzu iyi kullanın yormayın ağır taşımayın, cep tel, bilgisayar karşısında çok kalmayın 45 dk yı geçmeyin sigara içmeyin, stres olmayın ağrınız sızınız yok ise ehil ellerde yapılan manipülasyondan yarar fazlasıyla görülür geçmiş olsun

Murat Seylan hocam gecmis olsun ,
1. Ameliyat eden Dokturunuz kim ?
2.Ne Kadar ucret odediniz?
3.Fizik tedavi olarak neler gordunuz?
4.Ne kadar sure once ameliyat oldunuz?
Ve ne zaman agrilariniz gecti?
Bunlari cevaplarsaniz herkeze cok yardimci olursunuz..

Doktor ismi vermeyi doğru bulmuyorum, hastalık kişiye özel olduğu için her fayda kişiye özeldir ama şunu diyebilirim her nöroşirürjen bu işlemi yapar birisi 3 saatte yapar diğeri bir saatte el sanatı+pratik+bilgi ama şunu belirteyim öyle acayip tanınmış biri değil , fiyat bilgisi 5000-50.000 tl aralığında geziyor özel hastahanelerde devlet hastaneleri ücretsiz, üniversite döner sermayelerinde galiba 1500-2000 tl katkı payı var hoca bakısı ve opere için, ftr için genel olarak zayıflıyan kaslarınız ilk olarak fizyoterapist yardımıyla sonra size verilen programla çalıştırılır bunlara denge programları eklenir belli bir adla isimlendiremezsiniz kişiye özeldir ama illaki isim isterseniz squad diyebiliriz, ben 04.04.2018 de opere oldum, son soru çok genel, operasyon ağrılarınız mutlaka olur şu gün geçer demek yanlış ama geçer, nöropatik ağrılarınız bir müddet azalarak veya ara sıra tekrar ederek sürebilir veya, sürmez ağrı kısmı diskinizin omuriliğinize ne kadar süreyle baskı yaptığı, ezdiği, zedelediği süreyle alakalı, uzun süren bir baskıyla yaşadıysanız sersemleyen hücrelerin iyileşmesi o kadar uzun sürer mylomalazi varsa bazen kalıcı olabilir eğer boyun kas ağrısı derseniz bende azalarak bir ayda kayboldu şunu unutmayalım bunlar belirleyici kriter değildir genel adı olmasına rağmen her operasyon kendine ve size özeldir

Cok tesekkurler bilgiler icin peki ameliyat olmadan once baska tedaviler denediniz mi? Yoksa mr da direk omur iligine baski oldugunu gorup acil ameliyat mi oldunuz?
Yani hikayesi nedir? Diger bir soru anlattiginiza gore 3 seviyeden ameliyat olmussunuz fuzyon ( cage) uygulanmis yaniliyormuyum?Sizede hayat boyu 5-10 kg dan fazla kaldirmayin denildimi?

Murat seylan cok tesekkur ederim sizede cok gecmis olsun. Benim fitik 3.4 arasindaki snire basi yapiyor. 4.5.6 da fitik var. Bir kac doktora gittim. Acil ameliyat gerekmiyor ama ameliyatinda esigindesin dediler. Oncwlikle ft uygulanacak. Boyun sag tarafinda bicak saplanmis gibi devamli agri, sol kurek kemigi altinda agri, iki kurek kemigi arasinda agri var. Iki omuzumada agri vuruyor. Ense kismimda yogun bir gidiklanma hissi var uyusmazlik yok. Iki kolumdada ayni sekilde gidiklanma ve bosluk hissi var uyusmazlik yok. Iki elimede igne batmasi sekilde anlik sinhaller gidiyor. Bi kac kere bas, isaret ve orta parmaklarim anlik uyustu hemen gecti uyku esnasinda. Ft den sonra parmaklarda o uyusmalar gecti. Cok agrim olursa hafif mide bulantisi bas donmesi yapiyor. Kulak ve cenede hafif sizlama seklinde agri oluyordu, ft den sonra olmuyor. Mesela bugun sol kurek kemigimin alti gena agriyor yanma seklinde. Ft ye gitsemde gecmedi. 10 gun rapor aldim ise gitmeyecegim.

Sayın Santor ben şanssız gruptanım mri da çıktı sol el baş ve işaret parmağında hafif uyuşma sonucu şüphe üzerine bakılınca spinal kordun basıyla 4 mm ye düştüğü belirlendi genelde 6 mm altı tehlikeli doktorlar fiziki muayeneyede bakarlar ama çok kritik bir durumda artık buna bakmak risk almaktır enseye gelen bir darbe problemleri geri dönülemez hale getirir veya sk da görülen beyazlıklar yani yumuşamada problem fiziksel muayene iyi olmasına rağmen ilerleyen bir durumda tuvaletini tutamaz veya müthiş ağrılarla opere edilmenin mantığı yok ağrıyı hasta çeker karşıdaki bunu anlamaz bu yüzden zaman geçirmeye gerek cerrahi dışındaki dallar bir şeyler yapmaya çalışır ancak işler karmaşık hale geldiğinde cerraha gönderirler bu karmaşık halden sizi cerrah çıkarmaya çalışır benim diğer tedavi seçeneklerini seçecek zamanım fiziki durum iyi olmasına rağmen yoktu. Her operasyon kendine özeldir füzyon, cage diye bir tedavi yok bu isim nette basitçe yazılıyor ama ikisi farklı tedavi bende iki hareketli bir sabit disk kullanıldı yani hibrit sistem açıkçası bu operasyonların uzun vadeye dayalı kesin sonucu çok yok ve hepsi kişiye özel ama son zamanlarda hibrit sistem uygulanıyor tabiyki artı ve eksisi vardır ama doğala en yakın sistem daha çok genç hastalara uygulanıyor bir yan etkisi boyunda uzun süren kas ağrısı bu biliniyor ve bazen o bölgede kireçlenme, artısı vida v.s.gibi problem çıkarması muhtemel şeyler yok tabi yine söyliyeyim sistem kurumu size özel, ağırlık konusunda görüşler ayrı, ben en son bahçeme 25 kg lık 10 adet toprak çuval taşıdım açıkçası bir ağrı hissetmedim 10 gün oldu, operasyon ve ftr sonrası yani ameliyattan 50 gün sonrada ağır materyaller taşıdım bir ağrım sızım olmadı doktorumda serbest dedi tabi kendini korumamazlık etmek anlamı taşımasın birde takılan cihazlar ufak ve üstleri, altları tırtıklı ürünler kayma yapma ihtimali yok gibi olduysa çok büyük şanssızlık yerine konulduğunda 7 kg lık bir ağırlık basıyor tabiyki bu anlatılan bana özel bunu lütfen unutmayalım

Sayın hellion teşekkürler geçmiş olsun ben bu semptomların yarısını yaşasaydım opere olmuştum ama tekrar ediyorum ben, nihai durumunuza dr nuz karar verir opere eşiğindeyseniz kendinize dikkat edin derim

Murat Seylan, çok teşekkur ederiz açıklamalarınız için bilinçli bir hasta olduğunuz belli iyi bir örnek teşkil ettiniz bu operasyonu yaptırmak isteyene her zaman paylaşımlarınızı bekleriz . selamlar

@muratseylan
Sizi yakalamışken sorayım ameliyat öncesi ve sonrası dönem nasıldı?
Eğer gerçekten korkulacak bir ameliyat mı? Ağrı sızı durumu nasıldı? Girerken operasyona şu herkezin sakat kalacam korkusunu nasıl yendiniz? Ve risk durumu gerçektende nasıl?

Teşekkürler murat Seylan benim durum aynen devam ediyor doktor doktor dolaşıyorum bende birde diyabet var doktorlar ona yorumladı ama şekerim düzgün gidiyor ben bir şey anlamadım kaslarında kuvvet yok segirmeler var ne yapacağımı bilemiyorum sizdede bu durumlar oldumu tekrar selamlar

Bugun ft doktoruna kontrole gittim. Ft tesavi ve drx9000 cihazin durumu ile ilgili. 10 uzerinden 7 gibi bi etkisi oldu su an icin. Kollarimdaki gidiklanma tamamen gecti gibi. Ellerime arada bir ignelenme oluo azalmis hali bu. Boynum hassas gibi hissediyorum. Boyunluk taktigimdan olabilir. Sadece sol kurek kemigimin altindaki agri gecmedi. Doktora fitik seviyemi sordum 3. Seviye oldugunu soyledi. Tedaviye devam edeyim mi? Gorusleriniz nedir?

Agrida 10/7 hicte fena degil ama zaten cogu yontemde 10/7 oluyor malesef tam olarak gecmiyor yabanci okudugum yayinlara gore 2 sene icinde konservatif tedaviler gorenlerle ve zamanla ameliyat olanlarla sonuclar ayni oluyormus hatta bir universite calismasi olan deneklerle olan calisma ..
Devam etme karari sana bagli fitigin kuculmedigi her yontem bana kalirsa ayni diske mudahele olmadan girimsel ( ameliyat degil) kuculmesi ya cok zor ya da 1-2 sene gerekiyor bazen 1 mm kuculme bile cok rahatlatir bende onu bekliyorum 1-2 mm kuculme..
Yaptigin dogru , Senin gibi herkez agrilari 10/7 10/8 kontrol altina alip sonra daha hizli kucultme yollarina bakmalari lazim ..
Ben suluk dusunuyorum bu aralar su kirli kani atmak kan dolasimini hizlandirmak nasil olacak merak ediyorum sonuclari yazarim..

Deprem geliyor eger istanbulda yasiyorsaniz yakinda kimsede fitik mitik sorunu kalmaz toptan cozum [emoji1787]

Sol kurak kemigi altindaki agri olmasa 10/6 falan diyebilirim. Guc kaybim yok hatta tedavi oncesinden daha iyi hissediyorum.
Suluk degilde hacamat pis kan konusunda daha faydali olabilir sanki. Pis kan konusunu bende dusundum. Pis kan giderse temiz kan dolasimi daha hizlandirabilir.

Üst Alt