Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Boyun fıtığı ameliyatı olan var mı? Tecrübelerinizi paylaşır mısınız?

Benim içinde aynı şeyler söylendi protezin bir kısmı yemek borusuna bir kısmı omuriliğe yönelmiş benim uyuşmalarım henüz geçmemişti belki bundan anlayamadım

Kafes denilen protez yerleştirilmişti ancak onu destekleyen plak oluyormuş o yoktu şimdi plakda yerleştirildi

Benim kafes protez değil,hareketli protez... Peki protezin kaymasına sebep neymiş doktorunuz bir şey söyledi mi?

Doktoruma sebep nedir diye sorduğumda tabiki çokkorkmuştum şok olmuştum dünya başıma yıkılmıştı bana söylediği tek şey böyle şeyle karşılaşabiliyoruz bazen bunu siz yaşayacakmışsınız dedi yani hiç sebep söylemedi. O anda başka soru bile aklına gelmiyorki insanın sonra yeniden ameliyat.

Çok geçmiş olsun... Umarım hepimiz en kısa zamanda sağlığımıza kavusabiliriz...benim 50 gün oldu ameliyat olalı...hala boynuda,kollarımda gelip geçen agrılarım var.senin yasadıklarını okuyunca içime tedirginlik girdi...hep acaba diyorum...umarım bu ağrılar da geçer ve eski saglıgıma kavusabilirim...doktorum mutlaka yuzmemi ve verilen hareketleri düzenli yapmamı söyledi...umarım herşey yolunda gider...

Ağrılar yorgunluğa strese bağlı dönem dönem olurmuş banada yüzme önerildi 2. Ameliyatın 22. Günündeyiz çok ağrılarım var sabredeceğiz allah kimseyi korktuğu yere uğratmasın çok zor bir süreç sadece çok dikkat bunu öğrendim

İnşallah Allah hepimize sağlıklı günler nasip etsin.ameliyattan sonra ilk 15_20gun cok zorlandim.1 ay sonra agrilarim çok azalmıştı ama son 10 gundur agrilarim daha bariz.elimden geldiğince eğilip kalkmaya,oturmama,yatış pozisyonuna dikkat ediyorum.geçen hafta bir yastık demedim çok sertti o mu agrilarimi arttırdı bilmiyorum.umarım kayma olmamıştır...içimden korkuyu atamiyorum,tedirginim...

Korkmayın yoktur bişey inşallah. Umarız ömür boyu herşey yolunda gider. Dikkatle yaşayacağız

Mevlüş

Allah kimseyi Darda koymasin kardeşim ne demek herzaman sorabilirsiniz ... kader kardeşiyiz hepimiz allahım sizde tez zamanda şifa versin benim kolumda hasar kaldi ... temmuzda 7 de bir sene olacak artık ugusuklukta kasılma girmicek gibi görünüyor .... hiç azalmadi kolumun yüzde 30 nu kullanamıyorum ... Tsk ederim güzel dilekleriniz icin

mayıs 3ünde 3 ay olacak benim de... ağrlarım azalsa da biraz iş yapsam ya da boynumu eğsem boynumda ve kollarımda ağrı oluyor... yürüyüş yapmaya çalışıyorum umarım uzun vadede faydası olur. ama ameliyattan 1 ay sonra normal hayata dönüyorsun deseler de o kadar kolay olmuyor. özellikle gece rahat uyuyamıyorum,yan yatmaya çalışıyorum ama ağrım oluyor. arada boynumdan kıtlama sesleri geliyor korkuyorum...kısaca aklım boynumda yaşıyorum. antibiyotikler bağışıklığımı baskıladı, şimdi onu düzeltleye çalışıyorum... Allah herkese sağlık sıhhat nasip etsin... inşallah zaman hepimizin ilacı olur.

Benim ameliyattan sonra sağ bademcigim sisti...antibiyotik kullandım ağrısı geçti ama şişliği duruyor...2-3 gundur sağ tarafimda bi hassasiyet var yutkunurken...içimde korku oluyor acaba protez mi kaydı diye...bilmiyorum evham mi yapıyorum! Ameliyatta 2 kutu antibiyotik kullandım sonrasında da 2 kutu... Bağışıklığım zayıfladı sanırım agzimda aft çıktı,boynunda çıban... Ameliyattan sonra çok korkar oldum...

Sevgili dark

darkk

Arkadaşım o boyundan gelen sesler protezin hareketinden kaynaklanan ses onu bende duyuyorum ... kendini hissettiriyor ...ben burdayım diyor ona göre davran diyor bende sizin gibiyim aynı ama artık bunla yaşamayı öğrenecegiz. ..ne boynum nede kolum unutturmuyor unutturmicakta ...Ltf sizde dikkat edin sadece dikkat edin ...bol bol benimde ağrıyor bunu omuzlarım ve kolum ... normal yani hersey kolay değil ...çabuk geçmicek anlaşılan ben çok fazla ayakta kaldım mı omurgamdada ağrı oluyor ... Dr. Ağrım olacakmış hep dedim evtt olacak dedi biz o kemiği kırdık oyduk içine protez koyduk dedi geldiğinde nasildin şimdi nasılsın dedi kolun felctti dedi. .. hiç ağrı olmasını istemiyorsan yatıran hiç kalkmican dedi .. uzun süre yatınca ağrıyor velet artık öğrenincez. ..yolu yok başka

Arkadaşım bende önce bademciğim şişti diye doktora gitmiştim sonra protezin kaydığı görüldü Allah korusun olmasın inşallah öyle bir şey de yinede bir kontrol için gidin derim. Ne kadar olmuştu ameliyat olalı?

Kulak ağrısı oluştu yutkunma zorluğu vardı ama siz ağızda yaralardan da bahsetmişsiniz belkide bademcik şişmiştir yara falan olmuştur.

Gerçekten mi? Benim bademcigim ameliyattan 15 gün sonra sisti, 1 ay sonra mr çekilmişti kayma olsa gorunurdu sanırım.ama 3 ay olmasına rağmen bademcigin şişliği inmedi, cok fazla agrimiyor ama inmemesi huzursuz ediyor .Rky tam olarak nasıl bi agrin oldu?kaymış olduğunu anlamama ihtimalim var mı? İçime korku düştü?

Ben bademciklerim şişti herhalde diye düşündüm hep ameliyat sonrası oluşan yutkunma zorluğu sandım ama bir türlü bitmedi sonra 1 ay oldu hala yutkunma zorluğu vardı bitmedi bu sefer ciddi bir kulak ağrısı ben bu sefer bademcik kulağa vurdu sandım sonra lenf bezi şişti nefes almak güçleşti doktora gittim maalesef kaymış dediler

mr da mutlaka görünürdü kulak burun boğaz a bir gidin bademcik te olabilir ama 3 ay bir bademcik şişmesi çok değilmi.

Benim bademcigim 3 aydır sis ama onun dışında bi agrim olmadı.antibiyotik kullanmama rağmen şişliği inmedi yalnız... Beyin cerrahi mi fark etti yoksa kbb mi? Herşeyden korkar oldum...bazen agrim azalıyor birkaç gün unutuyorum ama yalnis bi hareket yapsam burdayım diyor...doktorum yüzmeye başlamadan tam olarak geçmez dedi...

Benim ağrılarım vardı ama ben hep iyileşemedim henüz diye yordum. sonra 1. Ay kontrolüm vardı onun için gitmiştim beyin cerrahı na o zaman anlaşıldı

Benim şuanda 2.ameliyatımdan bu yana 2 ay oldu ve hala akşamları çok ağrılarım oluyor 2 ay boyunluk kullanınca kaslar zayıflamış fizik tedavisi alıyorum ama çok iyi geliyor tavsiye ederim hem fizik tedavisi dokt röntgen istersiniz içiniz rahat eder

Dünden beri enseme dokununca acı oluyor... Boyun ağrısı gibi değil...bilmiyorum sürekli bisey oldu korkusu var içimde...doktorum 5 hareket verdi ilk aydan sonra her gün onları yapıyorum,bi de mutlaka yüz dedi... Allah'tan herkese sağlık diliyorum...inşallah zaman ilacımız olur

Yok o bademcik deil lenf bezleri imiş aynısı bendede var ultrasonda baktılar korkulcak bişey yok dediler boynum girt girt ediyo ensem ağrıyor boğazın şiş ensem ağrıyor ve uyuyamiyorum sanırım zamana ihtiyacimiz var birde sitres olunca kollarım ağrıyor zor bea

servikal aksta düzleşme c2-3 c3-4 c4-5 ve c5-6 SEVİYELERİNDE DİSKLERDE DEJENERASYON VE T2 SİNYAL KAYBI ... bu sıkıntı yaratırmı abilerim..ani dönüşlerde elektrik çarpıyor gibi sanki enseden biri vurur gibi oluyor

Ben de kbb gittim 17mm lenf çıktı,kotkulacak bisey yok dedi,enfeksiyon yokmuş.aynı sorunlar bende de var.arada kollarim agriyor,bazen ensemde acıma oluyor,aniden yana döndüğümde agriyor,cep tel.i kullanirken elimde karincalanma oluyor...gece yan yatmaya çalışıyorum uyumak zorlaşıyor...sonuçta yabancı bi madde takıldı ve buna vücudun alışması zaman alacak...inşallah hepimiz için Allah'tan hayırlısı olur.sağlıktan önemli birşey yok onu anladım...psikolojim bozuldu 5 aydır yayaşadıklarından sonra panik haldeyim,sürekli kendimi dinliyorum hep bisey olacakmış gibi...inşallah bunları daatlatacagiz...Allah hepimizin yardımcısı olsun.

arkadaşlar hepinize geçmiş olsun yorumlarınızı okudum yaklaşık 1 yıl önce boyun fıtığı teşhisi konuldu, bütün doktorlar istisnasız ameliyat diyor şuan sağ baş parmağımda his kaybı var sadece, güç kaybım yok,birde çok yorulduğumda yada uykusuz kaldığımda sağ omuzumda ufak bi ağrı söz konusu.. sizce ameliyat olmalımıyım ?! birde doktor hastane tavsiyelerinizi alabilirmiym ? geçen sene çektirdiğim mr da görünen fıtık resimi

nrkW4a.jpg

Sinire baskı yapmaya başlamış fitiginiz güç kaybıniza dikkat edin ben ankara GATA da ameliyat oldum docent dr. Ilker solmaz ameliyatı yapan doktorum ameliyat kararini ilk belirliyende gata beyin cerrahi anabilim dali baskani profsor mehmet danayemez tavsiye ederim tetkikler ve Dr. Konseyi yaparak karar veriliyor gatada EMG çekiyorlar Dr. Profesörler doçentler kararı ile çıkıyo ameliyat kararı ben geç kalmıştım felç olduktan sonra yani son noktada ameliyat oldum .. karar sizin ... Ameliyat diyorlarsa ameliyat olunuyor er yada geç ...geç kalmayın yeter... kolum sıfırken çok şükür 1 seneyi doldurmak üzereyim fizik tedavi ve egzersiz lerle sürekli çalışarak %70 e çıkardım kolumu ... geçmiş olsun

Ben teşhis konduktan sonra çok kararsız kaldim ama geçen 3 ayda bile ellerimde uyuşma başladı,güç kaybını ben hissetmedim ancak muayenede anlaşıldı...sonunda sürekli birşey olacak korkusu yerine ameliyata karar verdim.ameliyat olalı 4ay oldu,hala yoruldugumda ensemde karıncalanma oluyor ama o ağrılar geçti,arada agrim olsa da geçiyor onun da sebebi kasların güçsüzlüğü...onu da inşallah yüzme ile halledecegim. Birkaç doktorun fikrini alın ve ama fitiginiz aynı benimki gibi patlamış gorunuyor bu noktada fizik tedavi bir işe yaramiyor ve önemli olan su ki sinire yapılan baskı tahribat veriyor bunun geri dönüşü ameliyat olsan dahi çok yavaş iyileşiyor ve tahribat arttıkça geri donus yüzdesi azalıyor...inşallah hakkında hayırlısı olur...

iyi aksamlar arkadaslar öncelikle hepinize saglik dolu yasam diliyorum.

yaklasik olarak 7 ay önce sol kürek kemigimde agri ve kuvet kaybi hissi vardi beyin cerrahi doktorum benden EMT cektirmrmi istedi

sonuc c5/C6 c6/c7 disklerde boyun fitigi arti kireclenme 12mm olmasi gereken aci 6,7mm sinire baski doktorum acilen amaliyat olmami bundan kacis yolu olmadigini söyledi ne kadar geciktirirsem riskin daha cok artacagini söylesede karar senin bir düsün dedi. ben baska bir beyin cerrahina tekrar bilgi almak icin gittim söyledigi sey ayni. Nekadar korksamda amaliyat olmaya karar verdim25.05 .2016 tarihinde bir hafta önce amaliyat oldum iki adaet Cage kondu kireclenme olan yer törpülendi .sonuc su anda gayet iyiyim agrim var fakat beklentimin altinda cok rahatsiz etmiyor. Amaliyat olmasi gereken arkadaslar iyi bir beyin cerrahi amaliyat tavsiye ediyorsa mutlaka olun geciktirmeyin.
korkulacak hicbirsey yok sonucta mikrocerehi amaliyat olan yeri 20kat 30kat büyüklükte görebiliyorlarmis.ben amaliyat öncesi internet den videolara baktim amaliyatlar nasil yapilyorlar riskleri varmi olsami olmasami gibi sizlerde benim yaptigim hatayi yapmayiniz lütfen karsiniza seneler önceki olumsuz videolar yorumlar cikabiliyor kisacasi bugünkü gelinmis teknolojide risk nerdeyse yok denecek kadar az Doktorunuza güvenin ve amaliyatinizi olun stes yapmayin lütfen Hic gerek yok cesaretli olun hersey sizler icin iyi olur insallah. Bu arada doktorun 10 gün istirat iki hafta sonunda fizik tedavi önerdi ayrica yürüyüs ve yüzme.

Merhabalar bende boyun fıtığı ameliyatı oldum ve bu forumdan inanılmaz faydalandım öncelikle çok teşekkür ederim. Tam 1 ay 3 gün önce bu operasyonu geçirdim. Raporda mikrocerrahi teknikle C6-7 diskektomi yapıldı.Sağ foramen düzeyinden fragman çıkarıldı 5mm lik bıçaklı peek cage yerleştirildi yazıyor.Bu tıpçası benim anladığım boynumda yabancı bişey var ve bunun yanında 3 fıtığım daha var ve ömrüm boyunca çok dikkatli olmam.
İlk başta boyun ağrısı ile başladı ve hemen kola yayıldı fakat ben önemsemedim... Ağrılar uyutmaz hale getirince nörolaji hekimine gittim ki özellikle yazıyorum bunu tamamen yanlış yönlendirme Beyin ve Sinir Cerrahına gidilmesi gerekiyormuş.. Sonrasında EMG ve MR sonucu iyi değil tabi. Devam eden süreçte uğuşmalar başladı ki ben hala önemsemiyorum EMG de elektrik verdiler ya toprağa bassam geçer diyorum :) Neyse herkes dayanılmaz acıları biliyor tekrarlamayacağım tabiki.. Ardından 30 günlük fizik tedavi ve dayanılmaz acıları azaltmak için en son ağrı kesicinin yanına narkotik ilaçlar eklendi. 3-4 cerraha daha gösterdim hepsi de ameliyat olmam gerektiğini söyledi.Çünkü ağrılarımın yanında 3 parmağımda uğuşma, sağ kolumda güç kaybı vardı. Fıtığım C7 sinir köküne ve omiriliğe baskı yapıyordu.
Yapılması gereken öncelikle iyi bir cerrah bulmak ve ameliyattan sonra yatmak için medikal firmalardan alınmış boyun destekli gerçekten sert bir yastık almak. Bu çok önemli benim vardı ama normal piyasada bilinen bir markadan almıştım ve yumuşaktı.. Ameliyatımın ertesi günü sabahın 8inde eşimi düzgün bir yastık alsın diye göndermek zorunda kaldım...
Sabah ilk beni aldılar operasyona hazırlanmam ameliyat ayılmam toplam 2,5 saat kadar sürmüş. Odaya tuhaf kocaman bir boyunluk ile getirildim çok canımı acıtan. Doktor hemen benim eski kullandığım boyunluk ile değiştirdi bunu... Boğazımda bir ağrı vardı birazda ensemde, zor konuşuyordum. Birkaç saat sonra çay ve bisküvi verdiler,, gece ilk defa ayağa kalktım ve hiçbir şekilde baş dönmesi yaşamadım ve tuvaletime kendim gidip gelebildim bence ilk kalmadan korkmayın.Ertesi gün öğlen taburcu oldum... Araba kullanan kişiye yüz defa söyleyin gerekirse yavaş ve zıplatmadan götürsün sizi... Eczaneden ilaçlarımı aldım antibiyotik ve ağrı kesici vardı.10 gün antibiyotiğimi kullandım sabah akşam. Ağrı kesiciyi 5 gün sabah akşam sonrada sadece geceleri kullandım ve 10 gün içinde onu da kullanmayı bıraktım. Çünkü bir yerde okudum kas gevşetici olduğu için boynumuza takılan o madde daha yavaş uyum sağlıyormuş. Umarım sigara içmiyorsunuzdur çünkü doktorum bunun üzerinde çok duruyordu kaynaması yavaşlıyormuş aletin vücuda...Çok sıkıntınız yoksa kullanmayın ağrı kesiciyi ki biz ağrının daha fenasını yaşamış insanlar olarak ağrı eşiğimiz de yükseliyor sanırım zamanla... İlk 1 hafta sadece yemek yemek için ve tuvalet ihtiyacınız için kalkın. Eğer ki iyi bir yan yatma yastığınız varsa 3-4 gün sonra arada yan dönmeye başlayabilirsiniz. Ağrılar ilk 1 hafta boyun ve sırtta oluyor. Hatta ben o aleti kaydırdım diye çok endişe ettim ama röntgende bakıldığında sorun yoktu. Ameliyat ağrısı olduğunu ve normal olduğunu söyledi doktor. 3 hafta sonra kontrole gittim röntgen çekildi yaram kontrol edildi çok şükür sorun yoktu. Normal hareketlerine başlayabilirsin dedi doktorum tabiki dikkatli bir şekilde. Ağır kaldırmak yok bir süre daha 1 lt lik sütten daha ağırını taşımayacağız. Elektrik süpürgesi, ev işi yok... Yüz üstü yatmayacağız... 2 haftaya kadar dikkatli bir şekilde yüzmeye başlayacağım, boyun hareketleri verdi onları yapacağım. Bu arada boyunluğu 15 gün ayağa kalktığım her an taktım...15.gün çıkardım ve dışarı çıktım 1 saat kadar dolaştım arada dinlenerek. 17.gün çalışmaya başladım. Boynumdaki yara için güneş koruyucu ve ameliyat yarasını hafifletmesi için bir krem kullanmaya başladım (3.hafta başlanıyor hemen kullanmayın) Eve geldiğimin ertesi gün sudan etkilenmeyen koruyucu bant ile banyo yaptım 2 gün sonra da kapatmadan duşa girdim. Ama çok iyi saçlarımı kuruttum ve hala boynumu bir şal ile koruyorum...Ağrım ve uğuşmam yok çok şükür artık... 4 ayda tam olarak bu takılan alet vücudumuza uyum sağlıyormuş... Kaldı 3 ayım ve dikkat etmem gereken 3 fıtığım var. Biraz toparlayayım bir fizik tedavi uzmanına danışmayı düşünüyorum ve bir termal otel. Bu arada hala arada yutkunmam tuhaf ama azalıyor. İlk etapta boğazımda bir top varmış ve tükürüğüm onun etrafından geçiyor gibi geliyordu şimdi çok çok daha iyi.
Tüm yaşadıklarımı yazdım uzun uzun ama burada yazdığım ve benim hiçbir yerde bulamadığım yaşanmışlıklar var... Biraz da karışık oldu ama aklıma her geleni unutmadan yazmak istedim. Çok önemli bir operasyon bu önemsenmeli bu sebeple... Riskleri felç kalmak ve ses kaybı.. Uyandığımda ilk önce sesim çıkıyor mu diye bakmışım, sonra da elimi kolumu kıpırdatıyormuyum diye... Çok geçmiş olsun arkadaşlar. Son bir şey eğer ki tek bir fıtığa müdahale edeceklerse çivi kullanmasına izin vermeyin. Hastanelerde bu aletten çok az var hatta benim şansıma son aletti ve doktor çok genç olduğum için çivi çakmak istemiyorum dedi bana aklınızda olsun bu önemli...

Öncelikle çok geçmiş olsun sizde benim gibi talihsizlik yaşamışınız bende belimden dört defa ameliyat oldum.Anladığım kadarıyla sizin boynunuza vida takılmış özellikle bayanlar bel ve boyun fıtığı ameliyatından sonra ev işi deyip dikkat etmiyorlar fıtık tekrarlıyor dört ameliyatta toplam sekiz ay hastanede yattım fıtık ameliyatı olupta tekrar gelenleri çok gördüm gülcan hanım çok dikkat edin vida çıkmasının ağrısını çok iyi bilirim buradan furumdaki arkadaşlara tavsiyem eğer fıtığınız varsa çok geciktirmeden ameliyat olun erken giderseniz ameliyat kolay olur geciktirirseniz kolay olan ameliyat zorlaşıyor fıtık kemikleşiyor dr tamamını ya alamıyor yada alırsa temizlediği boşluğa vida takması gerekiyor birde bu tür ameliyatlar kompike bir ameliyat olduğu için küçük devlet hastanelerinde beyin ve sinir cerrahı varsa orada yapabiliyorlar üniversite ve eğitim hastanesindeki cerrahlar öncelikle beyin ameliyatlarını yapıyorlar çok acil olmadıkça fıtık ameliyatlarını diğer ameliyatlar olmazsa araya sıkıştırıyorlar buda çok sıra beklemek demek ancak dr tanıdığınızsa çabuk olabiliyorsunuz dr konusunda arkadaşlara yardımcı olabilirim

benim ameliyatımdan bu yana 5 ay geçti... her geçen gün ağrılarım azalıyor,boyun hareketlerini yapıyorum ancak biraz yorulsam boynumdan omuzlarıma doğru bir karıncalanma oluyor hala... bazen de sanki boğazımda birşey varmış hissiyati oluyor... protez takılan yerin üstünde ve altında da fıtıklarım var onlar için endişeliyim...içimde korkuyu bir türlü atamadım. bi ağrım olsa korkuyorum "acaba kaydı mı protez" diyorum... kolay bi ameliyat değil ama anlatıldığı gibi sonrası da kolay değil...

Aslında vida takılmadı benım boynuma disk taktığını söyledi doktor. Yaşım genç olduğu için vida tercih etmiyorum dedi... Diskin uyum sağlayabilmesi 4 ayı buluyormuş. Benim endişem mevcutta 3 fıtığımın daha olması... Onlar da bu seviyeye gelir diye çok korkuyorum... Benim de boğazımda tuhaf bir his var özellikle boynumu eydiğimde mesela yüzümü yıkarken ve bazen yutkunurken böyle tuhaf bi his ve ses oluyor sanki.Henüz 2,5 ay oldu ameliyat olalı eylül ayında kontrolüm var sanırım mr çektirmemi isteyecek doktor. Birde eğitim araştırma hastanelerinde spor hekimleri var.. oradan randevu almayı düşünüyorum yapabileceğim hareketleri ve sporlar konusunda yardım almak için...

Arkadaslar bende beş yıl önce c beş c altından ameliyat oldum bir adet peek cage takıldı dört yıl öncede c dört c beste ameliyat oldum bir protez takıldı şu anda boyun ağrıları ve yanma ağrıları hala var sıkıntıdayımbirde son ameliyattan beri baş parmağında zonklama ve uyuşukluk hala devam ediyor ameliyattan bu yana cenenin sol alt tarafinda bir sislik var zaman zaman yutma zorlugu ve agri yapıyor arkadaşlar benzer şikayetleri olan varsa bana yardımcı olurmusunuz

bir hafta sonra 6 ay olacak ameliyat olalı. zamanla ağrılarım geçti sadece boynumdan omuzlarıma bir karıncalanma,uyuşma gibi bir his oluyor bazen... acaba diğer fıtıklarımdan mı oluyor,kaslarımın zayıflığından mı yoksa takılan protezin etkisi mi bilmiyorum. ama gecen zamanda iyiye gitsem de psikolojik olarak bir türlü rahatlayamadım. sürekli ah bir ses geldi, boğazımda bir his beni korkutuyor. sonuçta bir ameliyat geçirdik herşey eskisi gibi olmayacak ama umarım zamanla daha iyiye gider...

Üst Alt