Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Boyun fıtığı ameliyatı olan var mı? Tecrübelerinizi paylaşır mısınız?

öncelikle size de geçmiş olsun efendim.Bugün tam 1 ay oldu ve dün sayın Hocama kontrole gittim.Çene destekli boyunluğu artık kullanmama gerek olmadığını ; boyun röntgenimi istedi protezlerin durumunu görmek için. Sadece benim başparmağımın ilk ekleminde hafif karıncalanma mevcut ve zamanla asgari düzeye ineceğini söyledi. Başkada herhangi bir ağrı mevcut değil Allah'a şükür. Protezler üst üste değil de C4 C5 fıtığın ve kanal daralmasının yoğun olduğu diskler arasına takıldı.Kemik tozu ile de sabitleştirme işlemi yapıldı. O ağrıları çekmekten ise insan ameliyat olmaktan korkmamalı bence.Herkese geçmiş olsun.Saygılarımla...

Merhaba arkadaşlar;
Ben de boyun fıtığından ameliyat olanlardanım. akremzi arkadaşım eldeki uyuşmalar bende üç ay falan devam etti. Parmak uçlarına iniyor ve sonra kayboluyor. Ben de bir hafta çektim ağrıları ameliyat olmadan önce ve dayanılamayacak kadar ağırdı ve hatta hiç bir ağrı kesici kas gevşetici etki etmiyordu. Sağ kolumu hiç hissedemiyor ve hiç de hareket ettiremiyordum. Doktorum kablo kopmuş ve ampüle artık elektrik gitmiyor dedi acilen ameliyata almamız gerekiyor çünkü kolunu kurtarmalıyız dedi. Ameliyatımı olalı bir yıl üç ay oldu ve hala kolumu yukarıya kaldıramıyorum. Ameliyattan sonra bir bardağı bile kaldıramıyordum artık daha ağır şeyleri kaldırabiliyorum ama kolum önceki gibi değil. Önceki haline dönebilmesi için uzun zaman gerekiyormuş. Onun için hiç sıkıntı yapmayın bu öyle bişey ki çok ani geliyor birçok yıkım veriyor ama o kadar çabuk gitmiyor. Benim tavsiyem ilk etapta yani 6 ay kadar kendinize çok dikkat edin. Çünkü boyna takılan o parçanın vücuda uyumu altı ay sürüyormuş ve bu altı ay içinde çok dikkatli olmak gerekiyor yoksa boyundaki o parçanın atması durumunda boyundan aşağı felç olma durumu var. Altı ay dikkatten sonra herşey yavaş yavaş normale dönüyor. Ben hiç boyun fıtığı ameliyatı olmuş gibi hissetmiyorum ve rahatım sadece kolumu tam olarak kullanamamanın sıkıntısı var o kadar. Onu da zamana bıraktım ve egzersizlerimi yapıyorum.

....

merhaba arkadaşlar annemin boyun fıtığı var doktor ameliyat dedi büyüdüğü için ve biz ameliyat deyince çok korktuk çevremizdekiler ameliyat olma sakat kalırsın boyun fıtığı ameliyatları olanlar öyle oluyor diyerek moraliizi bozuyorlar. ben netten araştırdığım kadarıyla çoğu yorum yapan arkadaşlarım iyi yorumlar yazmışlar bu konu hakkında beni aydınlatırsanız çok memnun olurum ayrıca adanada bildiğiniz iyi bir beyin cerrahı varsa tavsiye ederseniz çok sevinirim arkadaşlar cevaplarınızı bekliyorum lütfeennnnnn

Arkadaşlar geçen salı ameliyat oldum. Doktor başarılı bir ameliyat olduğunu söyledi. Alınan diskin yerine protez taktılar. Ameliyattan önce sağ kolumda güç kaybı, ağrı ve baskı vardı. Geceleri uyutmuyordu. Ameliyattan sonra kolumdaki baskı gitti. Kolum ameliyat öncesine oranla gücünü geri kazandı ama sol kolum kadar güçlü değil. Doktorum ameliyat videosunu verdi. Boynumdaki disk paramparça olmuş. Böyle devam etseydim sağ kolumda kalıcı hasar olacağını söyledi. Sizlerde de güç kaybı gibi şikayetler varsa beklemeden ameliyat olun. Yoksa sinir hasarının geri dönüşü yok. Hepinize Allahtan acil şifalar diliyorum. Kalın sağlıcakla.

Herkes Merhaba,
Yeni üye oldum bu konuya cevap yazmak ve sizlere danışmak için. Ben 2011 yolunda sol omuzumda ve kolumda şiddetli ağrıyla hastaneye gittim. O zaman MR sonucunda bir büyük bir küçük boyun fıtığım olduğu ortaya çıktı. İlaç tedavisi yeterli gelmeyince fizik tedaviye gittim. O zamanlar fizik tedavi ve 1,5 ay dinlenme sonrasında ağrılarım geçmişti ta ki Eylül 2012 'ye kadar. Kollarımda, parmaklarımda, kürek kemiklerimde ve boynumda çok fazla ağrı vardı hiç bir şey yapamıyordum peynir dahi kesemiyordum. Ellerim tutmuyordu, çok ağrılarım vardı. Geceleri daha da artıyordu sanki özellikle her gece 3de ağrılar beni uykumdan uyandırıyordu. Neyse yine ilaçlar içtim. Geçmeyince fizik tedaviye gittim. Bu sefer fizik tedavinin hiç bir faydası olmadı. MR sonucunda 2 büyük 2 küçük fıtığım olduğunu öğrendim. Gittiğim doktorlar "Yaşın çok küçük nasıl bu kadar fıtık oldu "dediler. Daha sonra bir doktora daha gittim ,bu doktor Çin 'den gelmişti ve alternatif tedavi dediği değişik bir tedavi uyguladı tam 45 gün muayenesine gidip geldim, tedavinin ortasında ağrılarım azalmıştı ama bitmeye yakın yeniden başladı. Bu doktora yalvardım sonra beni ameliyat etsin diye. Cerrahpaşa'da kendisi. 8 şubatta ameliyat oldum. İki büyük fıtığı alıp yerine 2 platin taktı. Diğer 2 küçük fıtık da kaldı. İlk zamanlar çok zordu ağrılarım geçmişti ancak son 1 aydır özellikle 15 gündür yeniden başladı. Bu durum sinirimi bozuyor. Çünkü tam 6,5 ay çok ağrılı dönem geçirdim ameliyat öncesi ve sonrası. Tam bitti derken bir aydır yeniden başladı. Aranızda hala ameliyattan sonra ağrıları devam eden var mı? Ya da ağrılarınız ne zaman geçti ? Bu arada çok bilgisayar başındayım onun etkisi yada diğer 2küçük fıtığın etkisi olabilir mi ?

ankarada olan arkadaşlar bel ve boyun fıtğı için benimle irtibata geçe bilir 0535 888 88 68

selam, 1 ay oldu ameliyat olalı ama hala ağrılarım geçmedi sırtım ve boynum hala ağrıyor. sizde böyle bir ağrı olmadımı hiç? ses kısıklığı da var bende bu sorunlar birtek bende mi oluyor kafayı yemek üzereyim yardımcı olurmusunuz bana?

Merhaba hanife,
Ses kısıklığı doğal. Boyun fıtığı ameliyatını gırtlaktan açtıkları için ses kısıklığı oluyor bir süre sonra kayboluyor merak etme fakat ağrılarının geçmemesi pek normal değil. Ben daha ameliyat masasından kalkarken hiçbir ağrımın kalmadığını hissetmiştim. Senin bu dönem dikkatli olman gereken bir dönem. 6 ay kadar dikkatli olman gerekiyor çünkü boyna takılan düzeneğin vücuda uyumu altı ay sürüyor. Doktorun mutlaka yapman ve yapmaman gerekenleri söylemiştir onlara dikkat edersen sorun olmaz bir de yapman gereken hareketler var onları da ihmal etme. Sanırım kolunda falan bir problem yok. Benim kol sinirim kopmak üzereydi ameliyata girdiğimde o yüzden aradan bir yıl geçmesine rağmen hala kolumu eskisi gibi hareket ettiremiyorum. Bunlar kafaya takılacak problemler değil. Zamanla herşey normale dönüyor.

Ben boyu fıtıgı amelıyatı oldum ve kemık koyuldu omuruma motorsiklete bınebılırmıyım acaba bundan sonra konuyla ılgılı arkadasların yazmasını rıca ederım

Arkadaslar merhaba, Tam bir yil olmus buraya yazali. Halen Afrikadayim, osteopat ve diger tedavilerden sonra 2 beyin cerrahinin onerdigi ameliyati olmadim.
Halen sikayetlerim yok denecek kadar azaldi veya belkide ben alistim. l4-5 deki sorun agir kaldirmadigim ve egilip kalkmayi duzgun yaptigim icin bitti, orada bir sorun oldugunda saga sola one ve arkaya 3 er kez en uca kadar egiliyorum ve kayma geciyor. Boyundaki fitiklar bazen basagrisi yapiyor o kadar, kola ve sirta vuran agrisi osteopattan sonra yokoldu.basagrisi oldugunda boyun hareketleri yapiyorum ve bir citlama sesi geldigi anda agri geciyor. Ameliyatsiz sekilde su anda cozum buldum.

boyun fıtığı ameliyatı SSK sigortalılar için ücretlimi arkadaşlarım.

Hepinize geçmiş olsun Annemde aşırı kol ağrısı parmaklarında uyuşma şikayeti vardı bi süre fizk tedavi gördü ama geçmedi ve ağrılar şiddetlendi koluma bıçak saplıyorlar sanki dedi. emar çekildi ve sonuç acil ameliyat boynunda fıtık var ve büyükmüş başka doktorlara da sormak istiyoruz ameliyat olması da olmaması da tehlikeli demişler istanbul da bu konun profesörü iyi bildiğiniz doktor var mı? ameliyat olup memnun kaldığınız hastane ve doktorların bilgilerini paylaşırmısınız lütfen TEŞEKKÜRLER.

Merhaba, öncelikle gecmiş olsun ben 2.5 ay önce ameliyat oldum ve ameliyattan 15 gun sonra fizik tedavi uygulandı 15 seans sonra cok iiyiydim tabi evde olduğum içinde şimdi raporum bitti ve bankada çalışıyorum pc karşısında inanılmaz agrılarım oluyoru sürekli kendini hissettiriyor dr yuzme dedi ancak buna zmn bulamıyorum gerçektende yaşam tarzınızı etkiliyor allah yardımcımız olsun

Arkadaslar benim annemde boyun fitigi ameliyati olacak hangi hastane daha iyi olanlar paylasabilir mi ? Bide kapali ameliyat dewlet hastanelerinde yapiliyor mu (istanbulda) bilenler paylasirsa cok sewinirim tesekurler.

akremzi arkadasim hangi hastanede oldu acaba paylasabilir misn we ozelde ne kadar fark aliyorlar ???

Bende boyun fitigi gecirdim kolumdaki agri inanilmaz derecedeydi.4 tane fitik varmis doktorlar ameliyat dedi.protez takilmasi gerekiyormus.tam ameliyat olmaya karar vemistim ki konusmamiza kulak misafiri olmus bir askeri spor masörü yan masadan gelip eliyle boynumdaki agriyi giderdi ve 1 aylik tedavi ve dikkat etmem gereken seyleri yazdi.simdi hicbiseyim kalmadi.gecen aradim tayini diyarbakira cikmis ismi onur.telefonu05058867458.ameliyat olmayi dusunmeyenlere belki yardimci olabilir.

slm arkadaşklar ben 30,12,2014 te boyun fıtığı ameliyatı oldum benim size soracağim soru şu dur boyun fıtığı ameliyatından sonra verilen ilaçlar hangileridir
özellikle A-GEYİK Beye soruyorum umarım cevap gelir

merhabalar, ben de boyun fıtığı ameliyatı oldum ve boynuma protez takıldı, ilk başta dayanılmaz ağrılarım oldu ki ağrı eşiğim yüksektir, buna rağmen çok fazla ağrı hissettim ama 3 ay sonra normal hayata dönüş yapıyorsunuz, 6 aydan sonra da hiçbir sıkıntı kalmıyor. geçmiş olsun.

herkese geçmiş olsun arkadaslar boyun fıtığı tanısı koyuldu doktorlar ameliyat diyor benimde hikayem aynı sabah uyandığımda ağrı ile uyandım sağ baş parmağım karıncalanıyor ameliyat nasıl oluyor ne kadar sürüyor riskleri neler tecrübesi olan varmı? şimdiden teşekkürler

öncelikle sizede geçmiş olsun. Ben geçen sene boyun fıtığından ameliyat oldum. .Ağrı ve uyuşma varsa ameliyat önermem dedi doktorum ama güç kaybı başlamışsa sinir harabiyeti başlamıştır ve geri dönüşümsüzdür diyince ameliyata ikna oldum.iyikide olmuşum.Protez genç hastalara daha uygun olduğunu söyledi doktorum. Amerikada en çok kullanılan yöntemmiş.Doktorumdan da Allah razı olsun ameliyattan 6 saat sonra ayağa kaldırdı ertesi gün evime döndüm.ve o ızdırap dolu acı çektiğim günleri hatırlamak dahi istemiyorum.Bu konuda çok araştırma yaptım.Yüzlerce ameliyat yapmış ve amerikada bu konuda eğitim almış biri.ben iyi doktoru bulana kadar araştırın derim .Çünki çok riskli bir ameliyat.Allah herkezin yardımcısı olsun.İseteyen arkadaşlara doktorun adını ve hastanesini verebilirim

merhaba şuan fizik tedavi görüyorum ve ilaçlar alıyorum biraz rahatladım ama iyleşmedim ameliyatı hangi doktor yaptı hangi şehirde hangi hastanede yardımcı olabilirmsiniz

bır bucuk sene once bır ay arayla ıkı boyun amelıyatı gecvırdımm ılk amelıyat boyun fıtıgı amelıyatıydıı ve protez koyuldu fakat 20 gunlukken protezım kayma yapmıss ne oldugunu anlıyamadan bes gun sonra ıkıncı amelıyatı yaptılar gerı actılarr kayan protezı aldılar yerıne kemık greftı koydularr ve ıkıncı amelıyattan sonra cok dıkkat ettım 4 ay boynumu donmedım ıkı ay boyunluk kullandım yatarken ızın verılmesıne ragmen ben yınede sırt ustu yattım ve bu kadar dıkkate ragmen ıkıncı amelıyatın dorduncu ayında kemık greftı kırılmıs ve kırılan parcanın on tarafı boynumdan cıktı ve yemek borumun onunde duruyorrr vel hasıl amelıyat olcak olan arkadaslara dıyorum amelıyatları oldum ama kollarım omuzlarım hala agrıyorr cektıgım bu kadar amelıyat fılmlerrr sıkıntılarr da cabasıı ve halada ayda bı kere kontrole gıdıyorum yemek borum hasar almısmı almamısmı hala fılm cekınıyorumm bu amelıyatıı olmayınn bırakın kolunuz agrısınn arkadaslarrr

İstanbulda operatör doktor Şeref Öztürk telefon 05303275067 şimdiden çok geçmiş olsun

Merhaba Arkadaşlar,
Yaklaşık beş yıl boyun fıtığı ile yaşadıktan sonra el ve bacaklarda güç kaybı aşamasından sonra 16 Mayıs 2015 tarihinde ameliyat oldum. Ameliyatimin başarılı geçtiği söylendi ve ertesi gün taburcu oldum aslında güç kaybının yokolmasi ve ağrıların artik minimal düzeyde hissedilmesi psikolojik olarak da beni rahatlattı. Kabus taburcu olduktan 2 gün sonra başladı, sabah uyandigimda hareket edemez durumda idim,yataktan kalkmak istediğimde inanılmaz bir elektirik carpmasi hissi ile olduğum yerde kipirdayamaz hale geldim. Doktorumu aradım ve acil gel uyarısı ile özel bir ambulansla soluğu hastanede aldım. Mr çekildi ve ikinci kez ameliyata alındım. Ameliyat sonrası doktorum konan protezin ödem yaptığını ikinci ameliyat ile ödemi temizliğini söyledi. Bir gün yogun bakim olmak üzere 4 gün hastanede kaldım. Taburcu edildim ancak ilk ameliyat sonrası olmayan ellerde ve ayaklarda karıncalanma hissi vardı ve sirt ve boyunda ağrı artmıştı. Evde istirahat ve iyi bakım çok önemli size bebek gibi hassas davranmalarina müsade edin. Yurt dışında yaşadığım için ameliyattan 3 hafta sonra doktor tavsiyesi alarak İstanbuldan ayrıldım. Boyunlugu 2 hafta kullandım ilaclarim bitene kadar düzenli devam ettim.

Şu anki mevcut durum : Yatakta istediğim pozisyonda uyuyorum ki bu önemli. Sırt ağrım azalarak devam ediyor ameliyat sonrası 7.haftamdayim yutkunma sorunsuz denecek kadar az. Ellerdeki uyuşma neredeyse son buldu.

Merak edilen ve yanıt bekleyen sorularim:
1. Ameliyattan 5 hafta sonra adım atarken sıklıkla elektirik çarpması hissi.

2. Sırt ağrıları

Tecrübesi olan dostlar lütfen paylassin aynı şikayetleri olan var mı? Var ise ne zaman geçti?

Hepimize geçmiş olsun.

merhabalar bende dün öğrendim boyun fıtığı olduğumu ameliyat dedi ama.öyle bir ameliyata verecek ne durumum ne param var ssk çalışanım hastanelerde ücretler nedir.şimdiden teşekkürler.

Geçmiş olsun,

gündüz
İstanbul Marmara Üniversitesi Nörolojik Bilimler Enstütüsünde ameliyat oldum özel odada kaldığım için sadece oda ücreti ödedim. bu da günlük 90 lira isterseniz normal odada kalıp bu ücretide ödemezsiniz. Bu ücret dışında hastane tek kuruş talep etmedi. Evzane masrafları ki onuda sigorta karşıladı. Özel hastanelerde rakamların yüksek olduğunu biliyorum ancak bu hastalığun sonu kalıcı hasar ve sakatlık bence önce bir devlet hastanesine gidin ameliyet bekleme süresi çok değilse ve beklemenizde sorun olmazsa devlette olun. Tekrar geçmiş olsun.

Merhaba hala ameliyat olmadim 6 7 ay önce yazmistim fizik tedavi gördüm güç kaybi ve ağrı yok denecek kadar az ama bazen hissediyorum boynmun rahatsızlığıni ameliyat olan agaricusxx55 hangi doktor hangi hastane birde ucretini yazabilir misin ?

@forumin Merhaba arkadaslar, banada boyun fitigi teshisi kondu ve hemen ameliyat olmam gerektigi soylendi ama iyice arastirdigimda tanidiklarin tavsiye ettigi dr lar bu agriys dayana bildigim kadar sabretmemi ve ilkonce fizik tedawi ile yola cikmami soylediler 20 gun fizik tedaviye gittim ordaki dr larin yazdigi yesil receteli agri kesici ile geceleri uyuyabildim parmak uclarim surekli uyusup karincalaniyordu ensonunda termal kaplicaya gittim yuzmeye basladim ve dr soyledigi her sabah oglen ve aksam yapmam gereken hareketleri yapmaya dewam ettim. Yesil receteli ilaci surekli yazmoyorlar ama agrilarimda eskisi kadar cok siddetli olmamaya basladi. Daha sonra bana bir yakinim ozon yagi ve Kantoron yagi ile masaj yaptirmami ve aksamlari masaj yapilan yeri plastik strecle tamamen sarip yatmami soyledi bunu 2 hafta boyunca uyguladiktan sonra boyun fitigimla ilgili hicbir sikintim kalmadi yalniz ozon yaginin safini arastirip bulmaniz gerekiyor ameliyat olmadan once lutfen soylediklerimi deneyin arkadaslar herkese hayirli bayramlar saygilar

Korkut bey fitik patlamis doktorlarin dediğine göre yerine gelmesi imkansiz, suan iyiym ama ağrılar ve güç kaybi başladığında doktor doktor gezmek istemiyorum ameliyat için doktoru hastaneyi bulmak lazim simdiden

forumin

kadir bey benım tavsiyemı deneyıp amelıyat olun aktarlardan bu yağları rahatça bulabılırsınız hıç bır kaybınız olmayacak iyigunler

Üst Alt