Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Boyun fıtığı ameliyatı olan var mı? Tecrübelerinizi paylaşır mısınız?

Aykac20 tecrübe paylaşımların için çok teşekkür ederim.. Umarım en kısa zamanda sağlığına kavuşursun.

Darkk arkadaşım merhaba, öncelikle çok gecmiş olsun. Benim mr sonucuma göre de ameliyatlık bir fıtığa sahibim ve doktorların hepsi ameliyat önerdi. En son gittiğim beyin cerrahı ve fizik tedavi uzmanı fizik bulgularım iyi olduğu için fizik tedavi önerdi. Çok ağrılı dönemde 20 tane ağrı kesici kas gevşetici iğne vuruldum daha sonra da fizik tedaviye başladık. 20 seans oldu, ağrılarım azaldı ancak devam ediyor. Doktorum fizik bulgularında kötüleşme olursa ameliyat yaparız dedi. Ancak bu süreç boyunca çok dikkat etmek lazım, trafikte vs. Boyunluk takıyorum, ağır işlerden kaçınıyorum.

Öncelikle ameliyatsız yöntemleri denemekte fayda var sanırım.
En kısa sürede sağlığına kavuşman dileği ile..

Darkk arkadaşım, ağrılarının geçmesi için hangi yöntemleri denediniz, bilgi verebilirsen sevinirim. Fizik tedavi falan gördün mü? Yoksa kendi kendine mi azaldı ağrılar?

Ben yaklaşık 15 gün dayanılmaz ağrı yaşadım,gece yastığa basımı koy durmayan,uyutmayan bir ağrı...bunun ilk evre olduğunu söylediler.kas gevşetici,ağrı kesici ve ödem azaltıcı ilaçlar kullandım.bir ay sonra ağrılar azalmaya başladi. bana fizik tedavi önermediler.Su anda(2 ay sonra) gün içinde boyun,kol,sırtta ara ara ağrım oluyor ancak kısa surede geçiyor çok şükür.benim korkum ameliyatı geciktirmek çünkü fıtık sınırı başladıkça hasar veriyor ve bazen ameliyattan sonra bu hasar tam olarak düzenlemeye biliyor.ama doktorlar kesin ameliyat deniyor,"ameliyatlık durumdasın ama fizik muayenem iyi olduğu için kararı sen ver"diyorlar."eğer bir kaza sonucu bu boyunla gelsen hiç sormadan ameliyata alırdık "diyorlar.aklım karışık bu yüzden...Allah'ım herkese şifasını versin.

Darkk arkadaşım, en kısa sürede acil şifalar dilerim.. Gelişmelerden haberdar ederseniz sevinirim. Ameliyat durumunda tecrübelerimi paylaşacağım..

5gun önce ameliyat oldum.çok şükür olası komplikasyonların hiçbiri basıma gelmedi.ertesi gün taburcu oldum.ilk 2 gün ağrılı geçti ancak gün be gün daha iyiye gidiyor.bugün kontrolum var. Bekledigim 1,5 ayda sol kolumda güç kaybı başlamış ben anlayamadım. Sonunda ameliyat oldum,inşallah herşey daha iyi olacak.

2014 yılı Şubat ayında boyun Fıtığı yirtilmasi sebebi ile sağ tarafım 40 gün felçli kaldım Allah CC kimsenin başına öyle bir ağrı vermesin 40 gün boyunca uyumadan gecirdim desem yeri var günde 2 bazen 3 kez ağrı kesici sakinleştirici ler ile ayakta kaldım bursada gitmediği özel ve devlet hastanesi kalmadı özel Hastaneler devlet memuru olmama rağmen 9 bin TL ile 17 bin arası ameliyat ücreti talep ettiler bir yakınım in tavasutu ile tip Fakültesi hastanesinde mesai dışı ve hoca farkların i kabul ederek 2200 tl Ye operasyonu geçirdim Allah CC Razi olsun çok ilgilendiren operasyon sonrası ilk 1 ay içerisinde operasyon öncesine göre ağrılarım % 60_70 oranında azaldı ancak eski kuvveti me aradan 1,5 yıl geçmesine rağmen kavuşamadim ilk 3 ay 3 kg 3-6 ay arası 6 kg kadar yük tasimama müsade edildi suan ise maximum 10 kg kadar taşıyabilir ağrılara gelince 6 aydan sonra tamamen olmasada kayboldu desek yeri var ama boynunda sana sonradan ilave edilmiş bir parça olduğunu ve hayatını yatma kalkma şeklini ve yük taşıma durumlarını hep ona göre ayarlamak gerektiğini unutmamak gerekiyor ters bir durumda 3/5 gün ürün ağrıların olabiliyor Allah CC Yardımcınız olsun Tekrar Geçmiş olsun

Bugün ameliyattan sonra 6.günüm.boynumda ve omuzlarimda ağrılar var ama dayanılmaz değil...ben ameliyata girdigimde ağrı ataklarim geçmişti ancak sol kolumda güç kaybı vardı.c5c6 dan oldukça büyük bi fıtık temizlendi,bi üstü ve bi altındaki omurlarda da yıpranma var o yüzden doktorum 1 ay sonra fizik t. hareketleri verecek ve mutlaka yuzmemi söyledi.ama boynumdaki saatli bombadan kurtuldum cok şükür.

Merhaba bende ameliyat oldum 3 haftadayım zzordayım boyum fıtıgo ameliyati olan biriyle konuşmaşıyıö demgem bozuldı

Nende3 hafta oldu boynum yanıyor hafıfden çok panıl yapıyorum napmalıyım

Dark arkadaşım, geçmiş olsun.. Ameliyatın olalı 1 aya yaklaşıyorsun, umarım herşey yolundadır.. En kısa sürede eski sağlığına kavuşman dileği ile.. Benim de senin ameliyat öncesi durumun gibi ağrılarım devam ediyor.. Çok şiddetli değil ama hergün ağrı var gibi.. Senin güç kaybın başlangıçta da var mıydı? Yoksa 2. Ay içerisinde mi oldu? Nasıl anladın güç kaybı olduğunu? Bir de Kolunda mı oldu güç kaybı, yoksa parmaklarda falan mı?

Çok agrılRım oldu ameliyattan zonra olmadı bir akşam yanlışlıkla iki yastıkda uyumuşum solugu acılde aldım agrı kesıcılerle gecdi takılan platin iyi durumdaymiş bu akşamd a sol kolum üyüşdü çok korkdum üç parmagım uyuştu ve hala paniği m psikoljim bozuldu ufak bir ağrı beni panık yapıyor üç hafta dört gün geçdi öyle korkuyorumki tekrar agrıyacak diye anlatamam doğru dürüst uyuyomuyorom bile allah kimseye dert verip derman aratmasın yar ve yardımcımız olsun ve ben merak ediyorum bu agrılar geçermi boyunluk cıkınca nasıl hareket edecem boynumu egebilecemmi egince buynumdaki o takdıklar şey cıkar kayarmı adeta robot gibi yürüyorum bu ameliyatı olan varsa özelden konuşup merak ettiklerimi sorabilirmiyim

Arkadaşım ben korkuyor ve zorlanıyorum dengem bozuldu siz böyle şeyler yaşadınızmı

Sevgili arkadaşlar hiç korkmayın bende temmuz 1de felc geçirip 7.sinde ameliyat oldum ... 7 ay geçti sizin gibi başta ağrılarım coktu. .. protezin uyum süresi 6 ay ltf 6ay dikkat edin fakat egzersizleri sakin ihmal etmeyin sakin ... ağrılarınız geçmez boyun kaslarını güçlü tutmalisiniz ki kemikler protez baski yapmasin çok şükür ağrılarım azaldı ... boynumda sizinde geçecek ameliyat olalı çok az bir zaman olmuş unutmayın 6. Aydan sonra biraz rahatliyorsunuz ... ben felc gecirdigim için kolumda sıkıntı vardı .. 7 aydır fizik gördüm ...kaslarim erimis ti ... dambil egzersizler ve fizik tedaviyle biraz kas yapmaya basladim ... Bazı şeyleri hala yapamiyorum bayan olduğum için ütü ve süpürge eskiden hic kullanamıyordum ... cok sukur eskiye göre çok çok iyiyim ..ltf birazda sabır oldugunuz kolay bir ameliyat değil omurga... boynunu daki protezden dolayı ağrılarınız gecsede ani hareket yapıcaksanız çok fazla ağırlık kaldirmicaksiniz ... dusmiceksiniz ... söyle düşünün artık siz camsiniz ters ve fazla yükle kırılır siniz benimde fitigim c5 c6 daydı ... çok zor bir 7 ay geçirdim ... sabır ve dikkat ... Hepinize geçmiş olsun ..

Mevlüt kardeşim boyunluk ciktiginda bende senin gibiydim korkuyordum robot gibi yürüyordum. .. Dr. Kizdı rahat ol... kasların hareket etmediği için agrin artar dedi ... mevlut kardesim sadece ani hareket etme düşme yatar kalkarken kolun destekli yat kalk ben hala daha öğle yatıp kalıyorum ... onu öğreneceksin zaten hayatın boyunca ..boyun egzersizi verecek Dr. Onları hergün 3 defa yap asla ihmal etme ... boynunda ki yanma olacak normal...Kemik ağrısı ... ve yabancı bir madde var 6. Ayda biraz daha rahatlayacaksin sabır kardeşim ... allah şifa versin... ama boyunlugu cikartacaksin ya arabaya binerken ve arabada kesin 6 ay tak ... ani hareketlerden boynunu korusun ... ben ameliyati Gata oldum ... benimde psikolojim bozulmuştu...çok ağlıyor ve hiç gecmicek mis gibi geliyordu birde ben felc geçirdim ... kolum yoktu ... sanki şimdi kolum yerine geldi ama benim değil gibi kopmusta dikmisler gibi ... allah şifa versin sabir ve dikkat ...

Aykaç çok teşekkür ederim sorularımı n cvb ini verdin allahda senin yanında olsun

Mevlüş

Allah hepimizin tüm şifa bekleyen hastaların yanında olsun kardeşim ..amin... kafana takılan bi sorun olursa ben buraya sürekli giriyorum tecrübelerimi paylaşmak için cevapların ......acil sifalar ..

Boyunluğum var robot gibi yim bu boyunluk cıkınca normal olacammı 1 ayım dolcak ve bu boyunluk 2 hafta daha duracakmış normal iş hayatına donecemmi sizinle telefonda konuşmam mumkunmu

Mevlüt kardeşim ben o boyunlugu 2 hafta takdim ...Dr. iki hafta takmamı söyledi ... Hayır normal olmicak biraz ağrıların olacak ..boyun egzersizleri ni yaparsan kısa sürede toplarsin sanırım kolunuzda sıkıntı yok .. is hayatıniza dönmenız sizin durumunuza bağlı.... sadece siz sabırlı ve dikkatli olun ... Bazı Dr. Boyunlugu uzun bir süre takmayı onermiyolar ben Gata da oldum ameliyati doktorum docent Albay ilker solmaz di ... 2 haftadan fazla takdirmadi bana sadece 6 ay arabaya binerken taktım arabadan indigimde çıkardım .. boynunu daki protezin uyum süresi 6 ay .....Bu sure icinde dikkat edin .. verilen egzersizle boyun kasları nizi güçlendirin. .. ihmal etmeyin ağrılarınız ozaman hafifler...

Bana eksersiz vermedi 6 hafta boyunluk takcakmışım hayırlısı allah büyük ne eylese güzel eyler aykaç arkadaşım teşekkür ederiö sana

Aykac ev işlerini tam anlamıyla ne zaman başladınız ev süpürmek yemek ne zaman yapcam.hadı boynum acıcık öne egdim bişeynolursa doktorlatda bişey demedi hen hasta ol hem ana ol zor valla zor

Benim kolum felc geçirdiği için daha süpürge ve Ütü yapamıyorum boynumuda zorluyor ama yemek yapmayı başlayalı iki ay oldu çünkü kolumda his yoktu güç yoktu kavram yoktu tutma yani refleks yoktu ...7 aydır fizik görünce bu biraz topladı kendini ... ama kolunda sıkıntı yoksa yemek yapabilirsin süpürgeyi yani ağır işler erken ..bana rafa bile uzanma dediler ilkalti ay ... geçmiş olsun .. sabır

Aykaç çok teşekkür ederim bir buçuk aydayim pazartesi boyunluk cıkarcaklar rabbim hiç bir kulunu darda komasın nisan 2 çalışmaya başlıcam allah yarım yardımcım olsun cümlesiyle ya şafi ismi ile şifa versin her dardaki kuluna rabbim sana da aykaçok teşekkür ederim tekraradan hakkını helal et panikledim çok soeu sordum sağol rabbim seni darda komasın

Öncelikle herkese geçmiş olsun.ben ameliyattan sonra 5.haftadayim.çok sukur herşey iyi gidiyor.öncelikle ameliyata karar vermeme sebep olan şeyi anlatayım.teşhisten sonra doktorum beklemeyi önerdi ancak 1,5 ay sonra bende elde karıncalanma,ayakta karıncalanma başladı o korkuyla tekrar gittim mr.imda durum ilerlemişti ve muayenede doktorum sol kolumda güç kaybı olduğunu söyledi.2 gün sonra ameliyat oldum.ilk 10gun çok zor geçti agrim vardı,ameliyat sırasında boyun geri bulunduğu için boyun ve sırt agrim coktu.kendim yatıp kalkamiyordum.1 hafta sonra kendim yatıp kalkmaya başladım.15 gün yatarak Dinlendim,kalktigimda boyunluk taktim.15 gün sonra boyunlugumu çıkardı doktor.iki yönlü film çekildi.elimdeki karincalanmalar için stres topu önerdi.1 ay sonra son mr cektirdim.herşeyin yolunda olduğunu söyledi ve hareketlerini verdi her hafta bir set arttırarak 100 e kadar çıkacağım.şimdi agrilarim çok azaldi, ortopedik visco yastıkla yatıyorum ve çömelerek egiliyorum,yükseğe uzanmiyorum,ağır tasimiyorum vb. Dikiş yerim eriyen dikiş olduğu için halen düşmeyen dikislerim var. Ama doktorum mutlaka yuzmelisin dedi.ağrıların geçmesi için kaslar mutlaka guclendirilmeli çünkü... Bir de protezin kaymasından ben de çok korkuyordum ama doktorum kayma olmayacağını söyledi.onda bıçaklar varmış oraya yerleşiyormus. Stres yapmayın,ben de evhamlı biriyim çok arastiririm.ama herşey zamanla düzenliyor.önemli olan hareketlerinizi düzenli bir şekilde yapın ve egilirken çömelin,yükseğe uzanmayin,fazla ağırlık kaldırmayın,ağırlıkları iki kolunuzla kaldırın,aynı pozisyonda uzun sure kalmayin,esintiden(klima,araç içinde cam açılması...) boynunuzu Koruyun,ıslak saçla kalmayın...
İnşallah Allah herkese sifasını verir...

Son düzenleme:
boyun fıtığı ameliyatı olup platin takılan sonrasında engelli raporu alan varmı

Dark bendeki stresi bi bilsen 6 haftadım hala boyunluk duruyo pzrtdi cıkcak ağrıların hatdada 2 gün lesin ıluyo dünyadan uzağım rabbim yardım wtsin cümlemize

Polat onu bende merak wdiyom engelli rağoru alan varöı

Ben ameliyattan çok korkuyordum ama 1,5 ay bile kolumda güç kaybına sebep oldu.iyi bi doktora emanet edin kendinizi... Ben çok araştıran ve genelde olumsuzdan korkarak evham yapan biriyim ama çok sukur her geçen gün daha iyi oluyorum. Biraz moralini yüksek tutmaya çalış.iyileşme sureci ameliyattan önce ne kadar kötü olduğuna bağlı zaman alan bi süreç...bir de ağrılarının sebebi uzun sure boyunluk kullanman olabilir çünkü boyunluk kasları zayiflatiyor ve zayıflayan kas ağrı yapıyor.doktorum kaslarını güçlendirmeden ağrıların geçmez dedi.inşallah boyunluktan kurtulunca hareketlerini yapmaya baslarsin ve birkaç aya duzelirsin.kendini hayattan soyutlayip hareketsiz kalma bu hastalığın bi sebebi de güçsüz boyun çünkü...

Bir buçuk ay önce boyun fıtığı ameliyatı oldum daha ilk 10. Gününde protez kaymış. 20. Günde tekrar ameliyat edildim. Çok zor bir süreç Allah bu yolda herkese yardım etsin.

Protezin kaydıgını nasıl fark ettin? benim ameliyattan sonraki gün 2yönlü film cekildi.15 gün sonra tekrar 2 yönlü film ve 1 ay sonra mr çekildi.doktorum protezin kaymayacagini soyledi. Şimdi içime korku düştü! Benim 1,5 ay oldu ameliyat olalı.bugün sol tarafımda ağrı oldu içim huzursuz "acaba..." diyorum...

A_GEYiK

Sa. Kardeşim ilaç olarak biprofenid kullanıyorum lakin hiç fayda etmiyor. Mahsuru yoksa kullandiğin ilaç ismi verebilir misin dr la paylaşacağız. Belki değiştirir ilaçlarımı.

Kontrollerde farkedildi ancak bende tersliği hissettim çünkü yutkunma zorluğu kulak ağrısı vardı röntgen çekilince görüldü

Bir ameliyatın hayatı bu kadar kabusa çevireceğim aklıma gelmezdi çok dikkatli olun ben 10 günde kendimi iyi hissedip hafif hafif işleri yapmaya başlamıştım meğer öyle değilmiş

benim ilk 15 gün ve 1 ay kontrollerim yapıldı, mr çekildi en son ama arada ağrım oluyor kollarımda ve boynumda...1,5 ay oldu ameliyat olalı... kayma gibi birşey olduğunda güç kaybı ve dayanılmaz bir ağrı olacağı söylendi. ben normal hayatıma dönmeye çalışıyorum ama bunu okuyunca korktum!!!

Benim güç kaybımda olmadı ağrılarım da olmadı ameliyat sonrası oluşan yutkunma zorluğu geçmişti 3 dört gün sonra farklı yutkunma zorluğu yaşadım meğer platin kayıp yemek borusuna takılmış ciddi bir kulak ağrısı oluştu kontrol de de ortaya çıktı

Sanırım sizde protez öne yönelmiş omuriliğe değil...buna sebep olarak birşey dedi mi doktorunuz?benim doktorum korkmaman gerektiğini söylemişti ama simdi durumunuzu okuyunca içime korku girdi. Ameliyattan sonra 4 ay sonra iyileşme yaşanır 6.ayda protez uyumu yaşanır 1 yıl sonu tam iyileşme yaşanır diye biliyorum.sizin doktorunuz bu durumunuza ne söyledi?

Üst Alt