Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Boyun fıtığı ameliyatı olan var mı? Tecrübelerinizi paylaşır mısınız?

Boyun fitigindan felc oldum

Merhabalar yorumlarınızı 5 aydır takip ediyorum..10 yıldır boyun fitigi hastasıydım. 10 mayısta tutuldum.5 Dr gittim ameliyat dediler.doğuda görev yaptigimiz için fizik görmemiştim. .ameliyat işlemlerini gatada başlatılar.. ve bir taraftan bir umut fizik başladık. ..acil birsey olursa hemen gel dediler. .fiziğin15.günü sabah yataktan kalktığımda sağkolum felc olmus ve şiddetli bir ağrıyla uyandım ...1 hafta felc yattım ..çok kötü günlerdi. .ve 7 temmuz günü ameliyat oldum gözümü açtığımda felc olan kolum geri geldi fakat hasar bıraktı suan 3 ay oldu ameliyat olalı basparmagim ve işaret parmağımda boynuma kadar ilerleyen bir uyusukluk his kaybı hic azalmayan kaslarda erime kasılma seyremeler ve reflekslerimde zayıflık az birazda kuvvet kaybi var zamanla geçeceğini fakat hasar da kalabileceğini söylüyorlar mesala uyusuklugum his kaybim ve reklekslerimin eskisi gibi olmayacağını hem fizik ci hem Dr.söyledi. .suan kolum benim degil sanki..ıdarelik bulunuyor yanımda gibi hissediyorum.. Ltf sizden ricam eğer Dr. Ameliyat diyorsa biran önce olun ve kurtulun ilerlemiş boyutları iyi sonuçlar açmıyor. .allah şifa versin herkeze sonunda sunuda eklemek isterim bu Halime de sukur ameliyat öncesi kabus gibiydi ...:(

Ameliyatinada gelince çok iyi bir dr.bulmanızı tavsiye ederim..3 saat sürüyor protez takiyorlar tabikide hafif boyun agrilari niz oluyor fakat öncesine göre zor değil ...Bu ağrıların olacak dedi Dr. Çünkü sonuçta o bölgeye protez taktik dedi..biraz dinleyince geçiyor. Kisacasi Sonuçları ameliyatından daha zor.ama gerçekçi olmak gerekirse ameliyati 3 saat sürüyor felc oldugunuz zaman ömür boyu sürecek. ..

Merhaba 1 hafta once boyun fitigi ameliyati oldum 2 tane disk takildi ve kirecler kazindi doktorum omuzlarimin agriyabilecegini soyledi ama benim sirtimda agri ve kasilmalar var ilaclari kullandigimda iyiyim ama ilaclarin etkisi gecinci yeniden agrilarim basliyor ne kadar daha surer bu agrilarim acaba lutfen bilgi verirmisiniz:(

Çok yeni

Çok yenisiniz daha... seher hanim sabır ve zaman ...benim 3ay oldu ameliyat olali daha hafifde olsa ağrılarım var...bazen arasıra agri kesici içirecek kadar oluyor ...ağrıların gittikçe azalacak ama ltf kendinizi çok dikkat edin....ani hareketlerden sakının 1 sene ... doktorunuzun verecek oldugu egserzizleri aksatmadan yapin sizi rahatlatacaktir...acil sifalar

Boyun fitigi için Susam yagi aci elma yagi bulunmaZ bir nimettir ameliyata gerek.kalmaZ sahsen ben bu yaglar sayesinde ameliyat olmadim

Tsklerrr aykac bey ben nöralterapi yaptiriyorum ve agrilarim yok denecek kadar az artik:)

Merhabalar arkadaslar bende ufak bi meraktan dolayi tesaduf buldum bu forumu ve hemen tum yorumlari okudum.yaklasik 10-15 senelik bir boyun fitigim var ve ta ilk gunden ameliyat denilen bi fitik.senelerdir hic sorunum olmamisti taki bir buck yil oncesine kadar .cok yogun stresli oldugum bir yildi( belirtmeden gecemeyecegim kesinlikle stres tetikliyor)kolumda gucsuzluk elde uyusma ve yogun bas agrisi .ve doktora gittim dedim cok eski fitigim var yillardr mr cektirmedim son durum ogrenmek istiyorum.neyse mr sonucu son evre bir fitik ve acil ameliyat hemen felc olursun.bir degil iki degil belki bulundugum bolgede dort bes dktora gosterdim hepsi cok acil beklemeye gelmez felc olursun.yine bu zamanlardi hatta diyorum gurbetteyim iki cocuk var bari yariyil tatilini bekleyim ameliyat icin doktorlar kesinlikle olmaz diyor.herneyse bu arada cd leri istanbul vs yerlerde doktorlarada yolladim.ve benm moral sifir psikolojim bozuk ameliyat olmazsam felc olacam olursamda olma olasiligim yuksek ve biliyosunuz boyun fitignda omuzdan asa felc riski var.neyse bu psikolojyle nette uzun arastrmaya girdm.bircok yorum okudum bircok doktor arastrdim ve izmirde bir doktor buldum.sirf hasta yorumlarndan tum riskli ameliyatlari basarmis.baska doktorlarin cesaret edemedgini etmis felan.randevu icin aradik doktor yurtdisi seminerinde bir ay sonraya gun veriyolar.benm durum acil ya esim baska doktora gidelim diyo ben israrla bu doktora gidecem diye bekliyorum.neyse randevu gunumuz geldi ve ben artik dedim buda ameliyat derse olup gelecem.hazrligimi ona gore yaptim valizimi aldim cocuklari emanet ettim ve gittim.doktorumuz gercekten adam gbi adam.muayenede bakti mr ve beni sasirtti.dediki evt fitik var ve baya kotu.ellerimde fizik muayene yapti ki o zamnlar isaret ve bas parmagimi sıkamiyodum.dedi fizik bulgularn cok kotu degil.ben direk ameliyat onermiyorum oncelik tedavi .once hap olmadi boyundan igne tedavisi oda olmazsa ameliyat oyle.dedimki tedavisimi varmis bunun olmaz olurmu dedi ilaclarla basi yapilan sinirleri tedavi ediyoruz ozamnda agri ve gucsuzluk geciyor.ben saskin tabi ve dedimki ya felc olursam cok kisiye gittim hep acil dedi.doktor guldu ve dediki suana kadar daha hic felc oldum diye gelen hasta gormedim.ameliyat sonrasi olan gordum ama dedi.ilaci tam iki ay kullandim ilkay tum sikayetlerim gitti.ikinci aydan sonra tedavide bitti :) aradan iki yil gecti ustune hamile kaldim bebegim 9 aylik dusunun.hicbir sıkıntim yok bu hafta tekrar randevu aldim hafif bas agrim var kontrol amacli.bu arada belirtmeden gecmeyim bu bahsettgm hastane ozel hastane ve hani doktora guvenme sebebimde bu esas.3 bin tl ameliyat yerine 100 tlye muayene ucretiyle sonuc aldim yani para icincogu cok seyi yapiyor onu anlatmak istedim.kusura bakmayin ayrica cok uzun oldu ama tumayrintisiyla anlatmak istedimki benmle ayni dusunceleri yasayan varsa hic korkmasin ama doktorunu bulsun.yardimci olmak isterim isteyenlere

Beren48

izmir de hangi hastane ve doktor acaba. benim de bildiğim ve gittiğim bir doktor var ama benim ağrılarım geçmedi maalesef.

Şifa hastanesi.sizin doktorunuzun ismi ney

Sizin doktorun ismi nedir acaba.izmirdeyseniz kesinlikle tavsiye ederim gidin derim ben mugladan gidip geliyorum ve yarin gidecegim tekrar.

Beren48
Benim doktor Özgür Akşan. özel tınaztepe hastanesinde. o da kesinlikle mecbur kalmadıkça ameliyat önermiyor. çok çok iyi bir hekim kendisi.

Him arastramalarimda bu ismi hic duymadim.benim doktorum izmirde ilk 3 te bi gorusun derim.ne gibi tedavi uyguladi peki size.ayrica forumda yeniyim doktor ismi vermek yasakmi deglmi bilmiyorum

Beren48 doktor ismi forumda veriliyor. sorun yok yani. ben boyun fıtığı ameliyatımı özgür akşan ile tanışmadan önce olmuştum. dirsekte ulnar sinir sıkışması tekrarladığı için kendisi ile tanıştım. mükemmel bir insan tavsiye ederim.

Benim doktorum guven cıtak.ve bende cok memnunum eger agrilariniz devam ediyorsa bi gorusun derim.bircok sehirden gelen var bu doktoraki siz izmirdesiniz kesinlikle degerlendirin derim

boyun fitigi

Merhabalar,bende mugla da yaşiyorum..10 senedir boyun fitigi cekiyorum..ve artik son noktaya geldim..pazar gunu ameliyata girecegim ama cok korkuyorum..

Arkadaşlar merhaba,
Öncelikle hepinize/hepimize acil şifalar dilerim.. Ben de 2 hafta önce normal bir tutulma, sırt ağrısı ve sonrasında kola yayılan dayanılmaz ağrı sonrası doktora gittim. MR sonuçlarını 3 beyin cerrahı ve bir fizik tedavi uzmanı gördü ve ortak görüş ameliyat olmam yönünde. Kolumda güç kaybı var ve 2 haftadır ağrı kesici kas gevşetici iğneler ile yaşıyorum. Ancak bu iğneler de midemde rahatsızlığa sebep olmaya başladı.. Doktorum 1 hafta fizik tedavi deneyelim, iyileşme olmazsa ameliyat dedi.. Önümüzdeki hafta belli olacak.. Benim sormak istediğim ameliyat olan arkadaşlara, 1. Hangi yöntem ile ameliyat oldunuz? En çok kullanılan yöntem platin takılması mıdır? Ve bu yöntemde platini kayma ihtimali nedir? 2. Özellikle ameliyatın üzerinden birkaç ay ya da yıl geçen arkadaşlar sorunlarınız tamamen çözüldü mü? Hala ağrı yaşayanlar ya da ameliyat sonrası problem yaşayanlar tecrübelerini paylaşabilirse çok sevinirim.. Herkese güzel, sağlıklı günler dilerim..

Arkadaşlar ameliyatim pazar gunuydu ancak agrilara dayanamayip persembe gunu olmak zorunda kaldim..yani 5 gün önce boyun fitigi ameliyati oldum..her gecen gün daha iyi oluyorum.su an çok rahatim.2 hafta kadar daha boyunluk takicam ancak yatarken takmiyorum..bogazdan 3 cm lik bi kesi var,ilk gunler onun ve ameliyat esnasinda soluk borusuna sokulan nefes alma aparatinin agrisi oluyor,o agrilarda azaldi..eger agrilariniz cok siddetliyse iyi ellerde iyi bir hastanede ameliyatinizi mutlaka yaptirin.kimseye kulak asmayin..

ozgurbdr merhaba,

Öncelikle çok çok geçmiş olsun.. ameliyattan sağ salim çıkmanıza çok sevindim..:)
Ben yaklaşık bir haftadır fizik tedavi görüyorum, ağrı kesici iğneler (voltaren+muscoril) midemde ağrı ve bulantı yaratmaya başladığı için 3 gündür iğne olmuyorum.. Buna rağmen ağrılarım dayanılabilir seviyede.. Ancak; boyun, sırt ve sağ kola vuran, sürekli ve hiç geçmeyen bir ağrı mevcut..

Perşembe günü tekrar muayene olacağım ve ameliyat durumum belli olacak.. Ancak MR sonucuma göre 2-3 tane beyin cerrahının görüşü ameliyat yönünde..

Size sormak istediğim, çıkarılan diskin yerine ne takıldı? Kemik kullanılarak füzyon mu yapıldı yoksa platin ya da titanyum gibi bir parça mı takıldı? Ameliyatınız kaç seviyede yapıldı? benim yalnızca 1 seviyede (C6-7 seviyesinde) ameliyat olma gerekiyor.. En iyi yöntemi belirlemeye çalışıyorum..

Umarım en kısa sürede eski sağlığınıza kavuşursunuz..
Güzel günler dilerim..

Saliha hn.sizede çok geçmiş olsun.

Eğer 2-3 dr.ameliyat diyorsa ve ağrılarınız dayanilmayacak noktadaysa fizik tedavinin yada ilaclarin bir etkisi olacagini sanmiyorum.son noktaya gelmissiniz demektir,ve geciktirmeden iyi bir hastanede ameliyatinizi olun.
Bende 10 senedir bu sikintiyi cektim,ayni asamalardan bende gectim,ancak son donem sabahlara kadar sağ koluma sirtima kurek kemigindeki sinirlere vuran agrilardan uyuyamiyordum,ve sonunda ameliyat oldum yarin 1 hafta olacak.
Benimkide c 6-7 seviyede ,mikrocerrahi yöntemiyle bogazdan 3-4 cm lik kesi açilarak fitik bölgesinin temizlenmesinin ardindan yerine cage ( kafes)..yani yüzükten biraz daha ufak bir materyal konularak gerçeklestirilen bir ameliyat yaşadim..inanin şu an çok rahatım..2 gün hastanede kalip taburcu oldum 20 gün boyunluk takip işime gücüme devam edecegim kismetse.tabiki ameliyat agrilarim oluyor.onlarda gayet normal..son 2 gündür agri kesici bile almiyorum o derece rahatim,umarim boyle devam eder.
Sizde en kisa zamanda bu dertten kurtulursunuz insaallah.

Sorkun merhaba, Lomber spinal steroz yani LSS ameliyatını yani üç seviye dar kanal amelitatını birbuçuk yıl içerisinde dört defa oldum vidalardan biri iki dafa çıktı geri taktılar yine çıktı en son ameliyatı olalı bir ay oldu bütün vidaları değiştirip daha kalın vidaları kemik tozuyla çimento yapıp taktılar sana tavsiyem iğneyle ilaçla olacak birşey değil onlar geçici çözüm ameliyat kaçınılmaz ilerledikçe yürüme ve ayakta kalma mesafen kısalacak ıdrarını ve büyük tuvaletini tutamayacaksın ve felç gelecek türkiyete tavsiye edeceğim dr var benimle irtibat kur yardımcı olurum

Arkadaşlar ben 2015 yili haziran ayinda oldum ameliyatimi.Haziran ayinda inanilmaz agrilar 3 gun hic uyumadim apar topar ameliay karari verdi gittigim 3 doktorda yaptirmazsan 1 haftaya sag tarafin tamamen felc olur dedi.Neyse askeri personelim ancak her yontemi arastirdim ve sunu anladim her yontemin kendine gore riski var vidali sistem mesala diger diskleri bloke ediyor ve boyun fitigi olma riskiniz devam ediyor ve oynar platin disk yontemi var buda iki diskin arasina koyuyorlar ve onur boyu dikkat etmek lagzim cunki ne kadar oraya yerlestirselerde cikma olasiligi var.Ben saolsun doktorum Tr capinda taninmis bir dokturdu ve ozel hastanede oldum.Ameliyatim 2 saat kadar surer demesine ragmen yaklasik 4 bucuk saat surdu ilk bir hafta agrilar vb devam ediyor iki gun hastanede yattiktan sonra taburcu oldum yaklasik 10 gun kadar boyunluk taktim.ilk 1 aydan sonra ameliyat oldugumu unuttum bile ancak bazen tatli tatli agrilar oluyor.Ancak suan iyiyim....ameliyat olacaak arkadaslar yontemini iyi dusunsun mesala ben Tsk da calistigimdan egwr vidali denen sistemden olsaydim adi malul emekli ediyordu ancak oynar platin oldugundan etmiyor daha uyumlu diyor.unutma vidali sistemli olan bir arkadasim var o soyledigine gore safa sola one arkaya basini eymede ve cevirmede %5 lik kayip varmis 5-10 arasi olabiliyormus dedi.ancak bende ole birsey yok.yastiginiz ortapedik kullanmayi unutmayin ben hala ole kullaniyorum.doktorunuzla iyice konusun unutma isaret ve bas parmagimda hala hissizlik varr bende bakalim zamanla gecer isallah...

Arkadaşlar öncelikle herkese geçmiş olsun, ameliyat olup disk protezi yerleştirilen var mı acaba? Varsa bu konudaki deneyimlerini paylaşırsa çok sevinirim.

Benimki öle...Kisaca soyle soylebilirim ameliyattan 1 ay sonra hic ameliyat olmamis hissi var ama agrilarim yaklasik 5-6 ay olmasina ragmen hala var ara ara geliyo

Ltf felc olmadan ameliyatinizi olun 6 ay oldu ameliyat olalı 4 Prof. 2 docent 3 uzman ameliyat dedi bir umut fizik denedik fiziğin 15 .günü felc oldum ... 6 aydır kolumu kullanamıyordum. .kaslarim eridi sinirim kopma noktasına geldi...omirilige hasar verdi ve kanali daraltmis. ..hareketli protez var çok şükür ameliyat yerimde sıkıntı yok ani hareket yasak ve omurboyu dikkat etmek zorundasınız ...bir cam gibi ama en önemlisi 6 aydır Her ay fizik alıyorum anca toplamaya başladı kendini ugusukluk hic gecmedi bas parmak ve isaret parmaklarimda refleklerim yoktu kasilmalar oluyor kas ağrıları oluyor ...yeni yeni kullanmaya başladım kolumu bazı şeyleri hala daha yapmakta zorlaniyorum ama çok şükür daha ıiyim tabi kolumun kaslarimin ve sinirin toplaması için bir yil gibi bir zamana ihtiyacım var ... 36 yaşındayım ve iki çocuk annesiyim eşim sağolsun çok zor günler geçirdik ... ltf felc olmadan çaresine bakın sonuçları çok ii olmuyor ... yasin genç olduğu için daha çabuk toplarsin dediler fakat %10 ve %20 gibi bir hasar kalır dediler ... ltf hiç birşey yazıldığı kadar kolay olmuyor egsersizleri asla ihmal etmeyin ... onları yaparsanız ağrılarınız azalıyor yapmazsaniz artıyor. ..cunku siz farkında oluyorsunuz ama boyun kasları zayıflıyor ve kemikler birbiri üstüne biniyor ve sürüyor. . ameliyati Gata da oldum ...microcerrahi yöntemiyle oldum ... Doçent dr.Albay ilker solmaz...yaptı ... inşallah daha ii olacak hersey herkeze geçmiş olsun. ..

Ozgur Bey merhabalar,
Doktorumun önerisi ile hala fizik tedaviye devam ediyorum - 15 seansı tamamladım. Ağrılarım azaldı, ancak kürek kemiği ve kolda sürekli az da olsa bir ağrı mevcut. Fizik-tedaviyi bıraktığım zaman ağrının artma ihtimalinin yüksek olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle, bir taraftan ameliyat için yer-yöntem vs belirlemeye çalışıyorum.

Ameliyatta çıkarılan disk yerine kafes konulduğundan bahsetmiştin, bu kafes yapının ilerde çıkarabileceği sorun ihtimali nedir? Bazı yorumlarda, disk protezi sonrasında hastanın hayatı boyunca çok dikkatli olması gerektiği gibi yazılar-yorumlar okudum. Bu konuda doktorun herhangi bir uyarıda bulundu mu? Diskin kayma ihtimali vs. var mıdır?

Ameliyattan sonra 20 gününüz tamamlandı, durumunuz şu anda nasıl? Umarım sağlığınıza kavuşmuşsunuzdur.

Sağlıklı günler dilerim,
Yorumlarınız için de çok teşekkürler..

Aykac20 merhaba,

Benim boyun fıtığımda omuriliğe belirgin bir bası var, bu nedenle tüm vücut tehlike altında. Benim korkum da bir gün daha kötü bir halde uyanmak malesef.. :( Bana da doktorlar ameliyat dediler, ancak daha sonra bir umut fizik tedaviye başladık, bugün 15. seans tamamlandı, 1 hafta daha devam edeceğim. Ağrılarım azaldı ancak her gece rahatsız ediyor, kas gevşetici krem, sıcak su ve masaj uygulaması ile rahatlıyorum şimdilik. Elimde kolumda ilk zamanlar biraz uyuşma vardı, şu anda yok, ancak güç kaybı devam ediyor.

Sizde ağrılar ne zaman başladı ve ne kadar süre sonra ameliyat oldunuz? Ameliyattan önce durumunuz nasıldı?
Fizik tedavinin 15. günü felç oldum demişsiniz, daha öncesinde nasıldı ağrılarınız, uyuşma veya güç kaybı var mıydı?
Fizik tedavinin 15. günü bir anda mı kötüleşme oldu, yoksa yavaş yavaş mı?

Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Sağlıklı günler dilerim..

Silaha85 merhaba Kotuydum sonradan birden daha kötü oldum .... gecisi hepsi ameliyat diyolar sa kesin ameliyat olunuyor. .morfin lerin Bile ise yaramadığı bir ağrı agridan kolumu hissetmiyor ve hareket ettiremiyordum... sadece bağırıyor ve ağlıyordum kurtarın beni diye reflekslerim yoktu kol bende takiliydi ama benim degildi..yoktu.. 😔eskisi gibi değilim tabi olmicamda ama bunada sukur.. benim fitigim sinire baskı yaparken fizik tedavi esnasinda hem sinire hemde omurilige sapmis omurilige hasar vermis ve kanali daraltmis. .. zaten soylemislerdi ya geçici ii olursun yada çok kötü olursun diye ameliyat lik boyuta gelen fitik larda boyunluk fizik tedavi agri kesici fayda etmiyorMuş. ..hepsi geçici çözüm artık ben son haddini gelmiş ..bir hastaydim .. fitigim temizlendi ama omuriligimde hala hasarlı ...sık sık kontrole gidiyorum ..ve fizik görüyorum 10 mayista ilk tutuldum zaten 10 yildir boyun fitigi hastasiydim tekikler fizik tedavi derken 1 temmuzda felc oldum 7 temmuzda ameliyat oldum ... kaslarim eridi ...boynumda hareketli protez var ...kafes farklı protez genelde omurilik kanali daralmasi da kullanılıyor bende daralma var ama gerek duyulması çok fazla değil onunda testi var sep diye kafaya iğne batırarak beyne giden sinyalleri olcek karar veriliyor sonucu ii çıktığı için gerek yok şimdilik ...ilerisi için birsey demiyor Dr. lar sadece suan icin fizik agirlikli guc kaybim yerine gelmeye basladi o yuzden iiye gidiyorum ...kafes gel7nce onu ameliyat esnasinda dr.karar veriyor onu ameliyati daha zor ve daha riskli ama sanmıyorum size böyle birşey yapacaklarını ağrılarınızin geçmesi önemli değil elinizdeki ugusuklukta onemli degil guç kaybınız önemli Dr lar için. .. allah yardımcınız olsun... acil sifalar

Son düzenleme:
Aykac20

merhaba, tecrübelerini paylaştığın için çok teşekkür ederim.. Benim merak ettiğim, fizik tedavinin 15. Gününden önce durumun ne kadar kötüydü? Morfin alacak kadar olan ağrılar fizik tedaviden önce miydi, yoksa kötüleştikten (15. Günden) sonra mı? Benim parmaklarda ve reflekslefde Sorun yok sadece güç kaybım var.. Bu durumda iken fizik tedavi ile birden kötüleşme olabilir mi acaba? Omurilik basısı da var, o yüzden çok korkuyorum.. Doktor bana da kötüye gidebilir dedi.. Şu ana kdr iyileşme var gibi, ancak bu şekilde sürekli dikkat ederek ne kadar devam edebilirim bilmiyorum..

Saliha 85 .....Fizik tedaviden öncede yapıldı morfin sonrasindada..fizik tedavinin 15. Günü kotuydum daha kötü oldum agri ların tarifi yok. Benimde parmaklarimda ve reflekslerimde pek sıkıntı yoktu. Son zaman fizik 10.gününden sonra daha kötüye gitmeye başladı parmaklarimda yani başparmak işaretparmak ve ortaparmağımda kasılmalar olmaya başladı ... fizik Dr. Ameliyata doğru gidiyorsun dedi ve ben kısmı felc geçirdim...benimde sağdan c5 c6 fitigim hem sağ sinire hem omurilige hasar vermis . Fizikten önce güç kaybım vardı benimde fizik tedaviden sonra kotuydum dahada kötü oldum artık morfin ler agri kesiciler kas gevşetici ler fayda vermiyor du...kolum kitlendi omuz dan ve sırtımdan kolum takiliydi ama benim degildi. ..şuanda kopmusta yerine dikmişler gibi ... ama 6 ay oldu fizik tedaviyle daha ii gidiyorum...1 senenin sonunda belli olcak biraktigi hasar .. dr. Yogun bakıma geliginde birazda dursaymisiz kolunu hic kullanamicakmismissin...sinirin kopma noktasina gelmis dedi ...... fizik öncesi zaten beyin cerrahım fizikle daha kötü olabilirsin. .. ameliyat süresini biraz daha uzatada bilirsin ama bir umut git fizik gör de demem görmede demem karar senin demisti ama güç kaybım var eninde sonunda ameliyat masasına yatacaksin demişti. ....😔 dediği gibide oldu ....1ay sonra daha kötü olarak ameliyat masasına yattım ... 😢 daha önce olsaydim kolumda bu kadar hasar olmicakti .. sag kolumun butun kaslari erimicekti....nekadar fizik görsenizde siz sadece kasları guclendiriyorsunuz ama ordaki bası geçmiyor .. ameliyat öncesi fizik tedavide iyi ameliyat sonrası çok fazla agri cekmiyorsunuz. . Geçmiş olsun...

Bundan 2 ay önce bilgisayar başındayken ani bir kasılmayla agrım başladı.gunbe gün artarak 15gün devam etti,gece uyutmayan basımı yastığa koydugumda çivi batıyor gibi dayanılmaz bi ağrı oluyordu.15gun sonra mr çektirdin ve c5-c6da patlamış fıtığım olduğunu öğrendim.2 oprt. doktor hemen ameliyat dedi,fizik tedavi uzmanı fiziksel muaynemin iyi olduğunu,güç kaybı olmadığını söyledi ancak fitigimin durumu sebebiyle beyin cerrahı onayı olmadan tedaviye baslayamayacagini söyledi.prof. Dr. Bektaş açıkgöz ve prof.Dr. ayhan attar'a gittim.onlar fitigimin kötü olduğunu ama fiziksel durumumun iyi olduğunu söylediler.bu şekilde 10 yıl da devam edebilir ancak ters bi hareketle bir anda daha kötü olabilir dediler ve ameliyat kararını bana bıraktılar...

Ameliyat olmalı mıyım yoksa bu şekilde yaşamayı mı ogrenmeliyim bilmiyorum.agrilarim azaldı,ama gün içinde hep burdayim diyor ve bazen serçe parmaklarım elektriklenir gibi oluyor. Karar veremiyorum,ameliyat olup daha kötü olmaktan da korkuyorum ameliyatı geciktirmektedir de... Sonuçta her yerde son çare ameliyat deniliyor,bu da korkutuyor ...

Darkkk

Benimki de c5 c6 daydı fitigim c5 c6 serçe parmakları etkilemez başparmak la işaret parmağı tena kasi onkol kasi pazı kasi pazı kasinın arkasındaki kası sirt kasını göğüs kasini etkiler benim sağ tarafında idi sıkintı sağ tarafimi etkiledi ..serçe parmaklarda ilgili sıkıntı başka onu Dr. Belirtiniz ayrıca güç kaybınız yoksa olmayın ameliyat herseyi eskisi gibi yapmıyor .... hersey bitmiyor fizik tedavi ve diğer tedavileri deneyin derim ... bir Dr. Ameliyat demesiyle yatmayın masaya. ..boyun kasları nizi güçlü tutun ameliyat son çare ..daha güç kaybınız ve kas erimesi yok...bende 10 yıllık boyun fitigi hastasıydım ....beni sinsi sinsi yemiş ... ameliyAt kararı için çok erken ...birde emg testi yaptırın ....derim .. o kesin sonucu söylüyor size eğer ankarada iseniz Gata da docent Dr. Albay ilker solmaz var birde ona gösterin derim ... sivillerede bakiyorlar....emg sonucuna ve Dr. Konseyi olmadan ameliyat karari almıyorlar. ....boyun fitigindan kısmı felc gecirmis ve 6ay once ameliyat olmuş ... boynuna protez takılmış biri olarak tavsiyelerim. ..bende saydigim kaslar erimisti ...guc kaybim artmisti basparmakla isaret parmagimdaki ugusukluk artmisti reflekslerim yoktu hissim yoktu yani kisacasi kolumda his motor hareketleri yoktu ...ameliyattan sonraki suanki hasar fizik tedaviyle cok sukur kullanmaya basladim bazi harekelerim omur boyu kisitli guc kaybim 2 kiloya kadar geldi devami yok soguktan protez cok sizliyor kaslarimin erimesi devam cunku sinir hasari duzelmedi ...refleks daha yok ugusukluk devam kolda ve iki parmakta ...Yani hic birsey eskisi gibi degil ...karar sizin ... geçmiş olsun....

Çok geçmiş olsun... Ben 5 beyin cerrahı,2 fizik tedavi uzmanı ile gorustum.mr sonucum ameliyatlık bu hepsinin ortak gorusu.ancak fiziki muayene iyi olduğu için kararı bana bıraktı son gorustugum 2 prof.dr. benim endişem ameliyat olmazsam sınır hasarı olusması... Olursam suankinden daha kötü olmak... Haftaya tekrar mr cektirecegim bir değişim var mi diye... Arada boynumda,kurek kemiklerinde,kolumun üst kısmında ağrı oluyor ama eskisi gibi dayanılmaz değil... İnanın doktor olma ya da ol dese keşke, ama olmazsan belki idare edersin ama ani bi hareket kötü yapabilir demeleri ameliyat olmalı mıyım diye korkutuyor.

Üst Alt