Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Boyun fıtığı ameliyatı olan var mı? Tecrübelerinizi paylaşır mısınız?
Sevgili fark arkadaşım bu sıkıntılar geçmek bilmiyor benim son ameliyati geçerli dört yıl geçmesine rağmen ağrılar boğazdaki sislik hissi hala var hicbirsey eskisi gibi değil bu boğazdaki sislik tuhaf ama dışarıdan bile sol taraftan görünüyor koyulan protez den sonra oldu ayrıca bende birde platin var siteye giren herkese soruyorum protezin bir omru varmış omru bittiğinde yenilenmesi gerekiyormuş bunun ameliyati çok zormuş bu konuyla ilgili bilgisi olan lütfen benide bilgilendirdi çok zor bir hastalık ben on yıldır çekiyorum bende hem platin hem protez var bazı doktorlar uyumsuz diyor platin takıldı kan sonra protez olmamış çok dikkat istiyor o kemik ağrıları boyundaki yaşlar hiç bitmiyor herkesten yorum nekliyorum
Arkadaslar bu siteyi tesadüf olarak buldum birgün nette araştırırken çaresizlik ten sık sık giriyorum fırsat buldukça hergün sıkıntı çekerek yaşıyorum ameliyatlarda sonra hicbirsey eskisi gibi değil biraz ayakta durunca omurga tümüyle ağrıyor uzun süre oturamiyorum yatma ihtiyacım oluyor biraz yoruldum boyunda yanma tarzi ağrılar hemen başlıyor birde sol basparmagin avucici ne kadar zonklama karıncalar yıllardır hala böyle tecrübe ve bilginiz bekliyorum
geçmiş olsun şirin ben henüz ameliyat olmadım forumda olan arkadaşlar var mutlaka görüp cevap yazacaklardır, benim tavsiyem kaslarını güçlendirmen zira ben öyle rahatladım ve kilo fazlan varsa mutlaka yavaş yavaş zayıflamanı öneririm
benim boğazımda bir şey takılıyormuş gibi his oluyor ama sürekli değil... bazen acımayla birlikte oluyor ama yine de korkutuyor "acaba protez mi kaydı" diye... ağrılarım arada bir oluyor,bazen koluma iniyor,bazen karıncalanma oluyor... protez takılan omurun altında ve üstünde de fıtıklarım var ondan mı oluyor bilmiyorum. hergün doktorumun verdiği egzersizleri yapıyorum,yürüyüşe çıkıyorum. doktorum özellikle yüzmemi söyledi ama yüzme bilmediğim için yapamıyorum... benim protezim hareketli cage değil, ama kayabileceği korkusunu bir türlü içimden atamıyorum.
Bugün ameliyatımın tam 6. Ayı doktorum altıncı aydan sonra protezin artık kemikle kaynamaya başlayacağını söyledi. Yani kayma riskinin azalacağını söyledi bundan dolayı 6 ayı doldurmuşsanız artık çok fazla korkmayın.evet benimde hala boğazımda bir şişlik varmış gibi bazen yok oluyor ağrılar arada bir ben daha burdayım diyor kolumdaki uyuşmalar geçti beni tek sevindiren konu bu.
10 ay oldu ameliyat olalı arada ensem de agrılar oluyor kolumu kıvrık durunca sizlama karıncalanmalar oluyor agrılarım var bogazımda şişlik var yutkunurken sesler geliyor bazan dengem bozuluyor ama alışmalıyız herkeze geçmiş olsun
15 gün sonra 10 ayim dolacak.boyundaki ağrılarım tamamen geçmedi,is yaparken yorulduğumda sanki karıncalanma gibi oluyor hala ama o eski ağrılar kalmadı.sag elim tel.i kullanırken hala karincalaniyor,arada kolumda agrilar oluyor ama uzun süreli değil çok şükür.boyun hareketlerimi her gün yapıyorum ancak birkaç gündür gogus kemigimde ağrı olduğunda hareketlerden olduğunu düşündüğüm için bıraktım.ama hareketlerin çok faydası olduğunu dusunuyorum.her gün yürüyüşe çıkmaya çalışıyorum.benim hareketli protezimin alt ve üst disklerinde de fitiklarim var asıl korkum onların ilerlemesi. Her dert çeken için zor ama gerçekten psikolojik olarak yiprandim.ne zaman bir yerim agrisa bi hastalık gelecek diye korkar oldum.Allah herkese yardımcı olsun.doktorum emekli olmuş ve antalya'ya yerleşmiş,cok şükür derdim olduğumda ulaşabileceğim yerdeydi. Rabbim doktora muhtaç etmesin, muhtaç olduğumuzda da iyisiyle karşılaştırsin.
Merhabalar ben boyun fıtığı ameliyatı olalı 11 gün oldu. ameliyattan sonra tomografi ve diğer birkaç film çekildi. filmleri de inceleyen doktorum hiçbir sorunumun olmadığını, ameliyatın başarılı geçtiğini söyledi. 2 gün önce boyunluğu çıkarttırdı doktorum. aynı gün akşam dışarı çıktım ve sanırım boynumu biraz soğukta bırakmış olabilirim. şimdi boynumun sol tarafı ve sol omzumda yatağa yatmak için eğilirken, yataktan kalkarken, yatakta sağa sola dönerken ağrım başladı. normal hareketsiz dururken herhangi bir ağrım yok. sizce bu ağrı normal midir? yani boyun fıtığı ameliyatı sonrası geçici bir ağrı mıdır? yoksa soğuktan kaynaklanan bir ağrı mıdır? (ki o da geçici.) yoksa daha kötüsünü mü düşünmeliyim? bu arada hala yataktan kalkarken desteksiz kalkmamaya çalışıyorum. elimle boynumu destekliyorum başım ağırlık yapmasın diye. yoksa ağrı yapıyor kalkarken. sizce bu normal midir?
1 ay once ameliyat oldum sol kolumda agri hic kalmadi hareketli protez takildi ama simdide sag kolumda agri basladi asiri siddetli korkuyorum protezmi kaydi diye yani psikoloji denen birsey kalmadi hep ayni korku protezmi kaydi 2 gun sonra kontrolum var ama benim umidim yok kesin protez kaydi ve ameliyat olacam tekrardan,simdiki aklim olsaydi ameliyat olmazdim cunku hic birsey eskisi gibi olmuyor hep su korku protez kayarsa....
Kaderde ne varsa onu yaşıyorsunuz o yüzden fazla strese girmeyin yoktur inşallah birşey 3 gün boyunca protezim kaydı diye gece gündüz ağladım 2. Ameliyatı olduktan sonra boşuna kendime eziyet ettiğimi anladım. İş yapmayın bu dönemde ben 15. Günde işe girişmiştim yatın ihtiyacınız dışında kalkmayın şimdi benim tam bir yıl oldu ameliyatı olalı eskisi gibi olmuyor ama ameliyat öncesi çektiklerinizi de unutmayın. Geçmiş olsun.
arkadaşlar öncelikle mr çektirmiş ve garanti 4. derecede en kötü derecede fıtığınız varsa. boşuna fizik tedavi olup zaman kaybatmeyin diyorum. fakat ben ameliyat olalı 3 hafta geçti kas ağrım yok. uyuşma yok .güç kaybım yok . ama aniden bir sızlama yapıyor bu arğının tarifi şöyle sanki onurgalar arası bir ağrı . insan şöyle bir ağrı çekiyor ZING . anlık bi ağrı . bunu yaşayan varmı ? bu geçecekmi ? sisirlerim baya bi bozuldu . 2 aydır boynumla uğraşıyorum . 3 . jaftada ameliyat kesiği dehi geçti . bu ağrı geçmiyor.
Bende 19 nisan da ameliyat oldum.3 yil boyun agrisiyla ugrastim bir suru ilac kullanmama ragmen agrilar kisa sureli geciyor sonrasinda yine tekrarliyordu.Her dr ameliyat onerdi 4 farkli dr gosterdim.Sonrasinda guvendigim bir dr ameliyat olma kararimi verdim ve buyuk stres korku icerisinde ameliyatimi oldum.Doktorum fitiklarin cok ciddi oldugunu kireclenmenin mr da gozuktugunden daha da kotu oldugunu soyledi.Butun kireci itinayla temizlemisler.Ameliyattan ciktigimda cok agrim vardi ozellikle yutkunurken.Sonra zaten agir agri kesiciler yaptiklarindan agri geciyor ve surekli uyuyorsunuz.24 saatte hastaneden taburcu oldum.Simdi evdeyim yine agrilarim var ama idare edicez birkac zaman daha.Ben c4-5 c5-6 seviyelerinden oldum.c4-5 kismina hareketli protez.c5-6 kismina ise cage malzemesi konmus.Dr bana hareketlerin kisitli degil sadece ani hareketler yapma dedi.Boyunluk asla kullandirmam dedi boyunluk ensede katilik yapiyormus ve hareketsiz kaldigindan sonrasinda birde onun icin fizik tedaviye gitmek gerekiyormus.Simdi 3.gunum oldu gayet rahat oturuyorum ama kisa sureli sekilde.Ameliyat iyi ki olmusum yoksa felc olmama ramak kalmis ve daha yasim 31.Herkese gecmis olsun.
Arkadaşlar bendede 2 tane fıtık var boyunda 1 aydır düzelmedi fizikde oldum özellikle geceleri ağrıdan kıvranıyorum, sorum şu ki bu boyun fıtık ameliuatlarında neden ordaki diski alıyolar başka yolu yokmu başka ameliyat şekilleri yokmu bu formda öyle şeyler yazılmışki ameliuat sonrası insan ı hayattan soğutuyor
Bende 05.07.2017 günü servikal disk hernisi (Boyun Fıtığı) üç seviyeden ameliyat oldum. (C3-4, C4-5, C5-6) Bu mesafelere 3 adet disk protezi yerleştirilmiş. Bir yılı aşkın süredir bu ameliyatı olup olmama konusunda hep kararsızdım. Çünkü çevreden duyulanlardan korktum. Ama korkulacak bir şeyin olmadığını ameliyattan sonra anladım. İyi bir cerrah ve gelişmiş son yeni nesil ürünlerle bu ameliyat eskiye göre çok güvenilir bir hal almış. Ameliyata alınmam ve çıkmam tam 3 saat sürmüş. Ameliyatın ardından 1 gece hastanede kaldım ertesi günü taburcu oldum. Ameliyat ardından ağrılarım varmı var ama korkulan ağrılar değil. En dert ettiğim konu hala devam eden boğaz bölgesindeki ağrı yutkunma ve takılma sorunu. Bu da normalmiş. Ameliyat tan dolayı yemek borusu ve bu bölgede ödem oluşabiliyormuş. Şu an yumuşak bir boyunluk kullanıyorum. Bir müddet daha kullanmaya devam edeceğim.
Tekirdag cerkezkoy devlet hastanesi Murat Karacan ama su an tayin oldu bagcilar egitim arastirma hastanesine.Isini en iyi sekilde yapan bir dr.Ben cok memnun kaldim.
Bende 4 ağustos 2017 de ameliyat oldum. Tam 1 hafta oluyor.
31 aralik 2013 gününde 2 tane boyun fitigim olduğunu öğrendim. Kesinlikle ameliyatlik dedi doktor. O zaman görüştüğüm doktorun adi Murat Dağ Dr sadi konuk eah de uzm hekim. Araştırmalarıma göre bir cok hastası memnun. Bana o zaman 1 hafta icerisinde ameliyata alırız seni demisti. Bende odasından ağlayarak kaçtım. Korktum üzüldüm yani nasil fitik olabilir bende diye büyük saskinlik yasadim. Insan kendisinin basina gelince şok oluyor. Ameliyattan korktum.
Bir kac yazida okudum hemen olmayin fizik tedavi ilaç tedavisi ile agrilarinizdan kurtulun diyordu bu yazıları yazan kişiler.bende oyle yaptim.fizik tedavi doktoruna gittim aldigim ilaclar iyi geldi. Doktor yuzmemi ve spor yapmami onerdi. Bende öyle yaptim. Agrilarim 1 ayda gecti ancak 6 ay sonra cok daha agir agrilar basladi ve ilacin dozunu 2 katina cikardim. Yine agrilar gecti. Bu arada agri su sekildeydi sol kolumda omuzdan dirsege ve bileye kadar inen once ince sızı daha sonra elektriklenme gibi aglatip kusturan agrilardi. Ama uyusma yoktu o siralar. Ben bu sekilde 3 sene yasadim. Yuzdum spor yaptim.
Ancak 4. Sene cok ciddi agrilarim basladi. Artik yuzme ve spor bu sefer agrilarimi arttırmaya basladi. Bas donmesi başladı ve elimde uyuşmalar. Bu sekildede 1 sene gecirdim. Ve en son Nisan aylarında otobüste tutunmak için hamle yaptigimda tutunamadim elimde his kaybi basladi. Hemen tekrar doktora gittim. Yine dr sadi konuk eah bakırköy. Bu sefer randevuda Engin Ozar adli doktorla görüştüm. Fitiklarimin zaten 4 sene once ameliyatlik olduğunu uzerine 2 ayri omurda 2 fitik daha oluştuğunu ve bu eski fitiklarin felclik hale geldigini soyledi. Bende ameliyat istedim. Tabiki devlet hastanesi oyle 1 haftada falan ameliyata alinmadim. Bekle babam bekle en son 3 hafta once yine spor dönüşü biraz soguk aldım herhalde. Ertesi gunu yataktan ayağa kalkamadigim gibi insani "öldürün beni" diye bagritan bir agri ile uyandım. 3 gun felcli gibi tuvalete bile kardesimin yardimiyla gittim. Bu son durum sonunda tekrar doktorla görüşüp ameliayata alindim.
Ameliyattan ciktigimda narkozun etkisi gecmeye başlarken gogsumde ve sırtımda sanki katir tepinmis gibi inanilmaz bir agri ile uyandım. Bogazimda sanki bir yumruk vardi yutkunamiyordum. Evet kolumun agrisi gecmisti ancak bu gogus ve sirt ağrısı neydi anlam veremedim. 1 hafta boyunca sirtim gogsum agridi. Cok zor yutkunuyorum. Su bile icerken sanki bogazimi tirnakliyormus gibi geliyor. Fitik agrilarim yok ama uyusukluk aynen duruyordu bugun biraz hafifledi. Cuma sabahi doktora randevum var sikintilarimi belirtecegim. Ayrica boyunluksuz kesinlikle yuruyemiyorum. Boyun omurlarim ve sirt omurlarimda cok aci hissediyorum. Acaba bu normalmi? Sizlerle yasadiklarimi en ayrintili paylasmak istedim. Cunku gercekten zor bir hafta geçirdim ve halada geciriyorum. Sinirlerim bozuldu. Dun hickira hickira agladim bu acilar kalacakmi diye korkuyorum galiba sabretmem lazim 1 aydan evvel gecmeyecek gibi. Eski saglikli halime donememekten cok korkuyorum. Ama burda okudugum yorumlar da bir cok kisi gayet guzel hayatina devam etmis umarim benimde boyle olur. Ilk hafta bu acilari cektim.
Yarin doktorla görüşeceğim. Bu sıkıntıları belirtecegim. Ha bu arada sanki bogazimda bisey var surekli yutkunmaya çalışıyorum. Ufff eveto ölümcül agrilar gecti ama bu acilarda kotu ama geçici sabir. Şunu da demek istiyorum 4 sene once ameliyat olmadigima cok pişmanım. O zaman uyusma yoktu kolumda ama su an ameliyat olamama ragmen hala uyusukluk var ve guc kaybi devam ediyor. Eger yeni teshis konulan varsa ve doktorunuz ol diyorsa olun. Yoksa sinir hasarinin duzelme ihtimali cok düşük. Omur boyu uyusuk kaladabilirmis.
Evet cok uzun oldu ama en ayrintili sekilde yazmak istedim. Yrnki doktorrandevumdan sonra gelismeleride yazarim.
ben boyun ameliyatı oldum fakat fıtık değildi benimkisi boyunda delik vardı benim 6.5 saat sürmüştü hava değişiminde ağrı oluo sadece yüksek yastıklarda uyuyamıyorum 4-5 sene önce olmuştum tam hatırlayamıyorum ama genelde düz yatıyorum.
Bugun randevumdan sonra içim rahatladi. Gogsumde ve sirtimda hissettiğim ağrılar normalmis gececekmis. Yutkunma daki sıkıntım da gecici ama belliki biraz zaman alacak bu sıkıntıların gecmesi. Boyun ve sirt omurlarimda da aci var oda normalmis. Ahh icim cok rahatladi.
Aslında erken geldin dedi bana ama bu agrilarin nedenini ogrenmezsezsem catlardim. Şu an icim rahat. Doktorumun adi Engin Ozar Dr Sadi Konuk EAH Beyin ve Sinir Cerrahi. Tavsiye ediyorum. Hatta Murat Dağ dan da bir cok hasta memnunmus. 3 hafta sonra kontrole gideceğim. Bu arada düştüm ben ameliyatin ertesi günü. Kaydim sirt üstü dustum kafamı carptim. Bir sıkıntı olmuşmu diye merak ediyordum. Olsa o gun cikardi dedi. Onda da icim rahatladi. Bu sekilde arkadaşlar. Ağrılarım azalarak geçiyor. Umarim 3 hafta sonra daha iyi olacagim eski sagligima kavuşacağım.
Şahgül kardeşim umarım burdaki yorumlarımı okumussundur bende 7 temmuz 2015 de ameliyat oldum kolum felc geçirdi kolum topladı gibi yuzde 20 bir hasar kaldi ama ugusukluk ve ara ara kasılmalarım geçmedi biraz güçsüzlük hala var yok zorladım mi titriyor ve zorluyor umarım senin ki geçer emg testi yaptım artık ugusukluk kronik döneme girmiş ...Bunun anlamı geçmİçek sana tavsiyem fizik tedavi al 2 ay sonra ben öğle başladım Dr. Ogle önerdi ...
boyunluksuz evtt kafayı toplayamiyorsun ama 1 ay sonra biraz da iyi olur ..boyun sirt ve omurga ağrıları 2 sene olmasina rağmen geçmedi geçmeyecekte çünkü Dr. Deyimiyle biz Orayı kırdik oyduk parça koyduk bu agrilariniz olacak size tek tavsiyem çok yorulmayın çok zorlamayın en önemlisi boynunuzu sıcak tutun kışın çok zor oluyor ağrılar artıyor felc geçiren kol dahil ...en önemlisi sakın düşmeyin ani hareket etmeyin protezinize ömür boyu dikkat edeceksiniz geçmiş olsun bu sayfalarda yorumlarim var durumlarimla ilgili okuyun derim size bilgi verecektir benim son halim bu hasarı kaldı hem kolda hem boyunda ...şunu unutmayın hicbirsey eskisi gibi olmayacakgeçmiş olsun
Arkadaşlar ameliyatımı olalı tam 2 yıl geçti evet zor günlerdi ama inanın iyiki olmuşum diyorum hep. Tüm sıkıntılar ilk 1. Ay da oluyor sonrasında azalmaya başlıyor ve 3 4 aydan sonra iyice rahatlıyorsunuz ara ara uyuşmalar ara ara ağrılar oluyor şu an bile hala dirseğimde uyuşma oluyor. Yüzde yüz bitmiyor ama
Yüzde 80 geçiyor tabiki kişiye göre değişebilir.sadece sabırlı olun ve ameliyattan korkmayın ben 15. Günde işlerime başlamıştım acısını büyük yaşadım size tavsiyem işi gücü boşverin.iki kez olduğum halde iyiki olmuşum diyorum. Herkese şifalar.
Arkadaşlar ben bu ameliyatı 5 sene önce oldum. Ne ağrım vardı nede sızım. Sanki hiç ameliyat olmamış gibiydim. Fakat son bir haftadır ağrılarım yeniden başladı. Doktor röntgen çekti ve disk protezinin yerinde ve sağlam olduğunu fakat başka yerinde birşey olmuş olabileceğinden bahsetti. Bugün mr çekilecek. Bakılacak.
Benim yaşadığım bu durum sizlerde de varmı. Yani ameliyattan yıllar sonra yeniden ağrı sızı olması gibi.
Merhaba arkadaşlar. Herkese geçmiş olsun. Benim de boyun fıtığı sıkıntım var. Yıllardır çekiyorum. Ara ara ağrılarım oldu. 2 sene önce fizik tedavi gördüm kısa süreli. O dönem bana ameliyat dendi ama ben kaçtım. Bu sene ağrılarım başlayınca tekrar okmeydanı'na gittim. dr her an felç olabilirsin hemen ameliyat dedi. omuriliğe baskı yapıyormuş. Beni korkuttu ve antipati oluştu adama karşı, hoşlanmadım hastasına direk böyle konuşan bir doktordan.
Sonra Dr Halil toplamoğlu'na muayene oldum mrla. O da fıtığın kemikleşmiş ameliyata gerek yok ama ağrıların çoksa olabilirsin dedi. Şimdi bir süredir sağ el uyuşma ve karıncalanmaları daha çok hissetmeye başladım. Çapa'da dr. Aydın Aydoseli ile görüşüyorum. Ameliyat olmam gerektiğini söyledi o da. Protez konacakmış. Ama bu protezlerin bir hareketlisi bir de hareketsizi varmış.
doktorun söylediğine göre hastaneye bu malzemeler ihale ile alınıyormuş ve hareketli olarak alınan parça kötü dedi. Ama senin yaşındaki birine hareketli olması daha iyi olur dedi. Ben çizim yapıyorum stilistim. sağ kolda yaşadığım sıkıntı. Şimdi boynuna hareketli veya hareketsiz parça takılan arkadaşlardan yorum bekliyorum. hareketli kullanılması için hastane de değiştirebilirim. kafam çok karışık
Evet yazilarinin bir kısmını okudum. Ayni şeyleri yaşadım neredeyse. Bana da art arda 2 tane morfin vuruldu agri gecmedi.
Ameliyattan 1 ay sonra ne kol agrim kaldi ne uyuşukluk harikaydi. Taki 1 ay önceye kadar. 1 aydir el uyuşmaları,kol ve dirsek agrisi başladı. Yine elektrik çarpıyor sol koluma ani bir uyuşma geliyor ağrılı bir şekilde. Doktor agrin olursa gel ftr ye yonlendirecegim demisti. Haftaya randevu aldim gidecegim. Gecer dedim ama yok artti aksine uyuşmalar. Ben haftanin nerdeyse her günü spor yapan bir insandim. Simdi nefret ediyorum. Ne zaman salona gidip biraz çalışsam ertesi gün agridan agliyorum. Tek yapabildigim yürüyüş onada şükür. Zaten doktor üst beden hareketleri asla yapmayacaksin dedi. Karin calismaya dahi korkuyorum. Ağrılara dönersek benim sol kol tarafim agriyor. Yani sol kolumun tümü ve sol kürek kemiğim. Hep dik durmam lazim ancak ben öğretmenim sürekli kağıtlarla ugrasirken dalıyorum boynumu eğiyorum ve felaket bir agri oluyor. Artık robot gibiyim yavas yürüyorum nerdeee eski ben. Yururken depara kalkardim. Dimdik ve yavaş yürüyorum direk boynumu degil bedenimle dönüyorum. Kisacasi cok korktum. Bakalim belki fizik tedavi iyi gelir. Yine uzattim
Herkese saglikli ağrısız günler dilerim
Ameliyat olali 2 .5 sene olmasına rağmen söylediğiniz ağrılar kasılmalar uğusma lar hiç geçmedi buda kola Gidem sinir hasari yla alakali dediğim gibi artık benimki kronik döneme girdi ....bende 2 senedir surekki fizik aliyorum ağrılarım ve ugusuklukum artığı zaman fayda görüyorum fizige başlayın derim faydasını göreceksiniz. ..birde ortapedik yastık oneririm .....çok geçmiş olsun
Kardeşim ameliyatını ol derim felc olunca iylesmesi zor ve meşakatli oluyor ...yasin sanırım genç hareketli protez leri yaşı genç hastalara takiyorlar benimkide hareketli protez ...protezim konusunda rahatım bir sıkıntı yok olmasında inşallah sadece dikkat etmek zorundasınız ömür boyu birde soguktan koruyacaksiniz çok sizliyor... ben felc gecirdigim icin kolumda hasar kaldı 100 yüz felc olan kolum fizik tedavi yardımıyla 80 iylesti fakat yüzde 20 bir hasar kaldı bunda şükür diyorum...elektrik süpürgesi utu ve ağır işler zorluyor sadece boynumuda kolumuda ...hareketsiz proteze gelince ileri yaştaki hastalara takiyorlar çivi yardımıyla onunda kayma riski var hareket birazda sıkıntılı boyun hareketleriniz tam yapamıyorsunuz... hareketli protez le birazda rahatsiniz tabi onunda kayma riski var ...dikkat etmek zorundasiniz dusmemeniz
Gerekiyor... benden size tavsiye ameliyatınizi is işten geçmeden olun...Bu cektiğimiz agrilar şeker ağrılar felc olurken omuzdan sırtima vuran çok şiddetli bir ağrıyla uyandım ve ilk söylediğim kurtarın beni oldu ...koluma komut veremiyor sanki kitlenmisti et parçası gibi sallaniyordu yanımda berbat bir gündü 7 gün o ağrıya felcli kolla yattım ne ağrı kesici kas gevşetici ilaçlar nede morfin iğneleri fayda etmiyordu..neden 7 gun yattim..ameliyat gunu almistim gun bekliyordum ..felc olunca diger hastalarin onune gectim ...malzeme temini oncelikli... beyin ameliyatlari girdi araya aradilar..hemen gelin diye gittigimde motor hareketleri yoktu refleks yoktu his yoktu...Dr. birazdaha dursaymisiz sinir kopacak kolu hiç kurtaramicakmisiz dedi.gözümü açtığımda ağrım gitmişti ...kolum açılmıştı ama ugusuktu çok yorgundu kol benim kolumdu ama benim değildi sanki kopmustu yerine yeniden dikmis gibiydiler.. sistem disi kasiliyor.. ara ara ağrılı kitleniyordu. ..kurban kesersinizya eti seyrer aynı o şekilde kaslarım gözle görülür şekilde seyriyordu. ..çok şükür fizik le biraz toparladı ama sinir hala hasarlı ltf geç kalmayın ameliyatınizi olun ..kötünün iyisi derler ya o durum oluyo ...geç kalmayın iyi haberlerini zi bekliyoruz geçmiş olsun ...ankarada ikamet ediyorsanız ...ben gata da oldum ameliyatımı beyin ve sinir cerrahi ilker solmaz doktorum tavsiye ederim suan hala orda ....6 aya bi kontrole gidiyorum ...birde ortopedik yastık oneririm. ..başla yastıklar olmuyor çünkü ..
10 yildir fitigim vardı düşmeyle oldu bu boyuta getirecegini düşünmemiştim bağlı olduğum bir Dr. Yoktu bir anda oldu ...eşim asker olduğu için il il geziyorduk sans ya dogudan ankarayada 1 sene olmustu tayin olali ... boynum tutuldu ilk basta hastanenin ama bilim dali baskani prof.Dr
Mehmet danayemeze gittik oda teshisi koydu ameliyat dedi once anestesi raporunu aldirdi ...sıra bekleyene kadar ameliyat oncesi 15 gun fizik onerdi...Bu esnada acil birsey olursa hemen gel dediler .. ....fiziğin 15. Gunu feLC oldum ..hemen gataya gittik... Prof. İzinliymis ...doçent Dr ilker solmaz aldı ameliyata Tesadüf oldu yani ...şansıma oda beyin cerrahisi fitik alanında iyimiş ..buda benim şansım diyelim...Bu arada gata ameliyat kararlarını Konseyden hocalar toplanıp karar veriyor direk ameliyat demiyorlar bir sürü tetkikten geçiyorum ...İğneli emg, emar raporlara bakıp 7 -8 hocanın karariyla alınıyor ameliyat günü veriliyor ...yat kesecez demiyorlar
Herkese tekrar gecmis olsun. Sonunda kaçamadım ve gectigimiz perşembe ameliyat oldum. Bakirkoy Mazhar Osman'da Doç. Dr Ali Ender Ofluoglu ve ekibi yapti ameliyatimi. Cok methini duydum ve onda karar kildim sonunda. Kafes sistemi yapilmis fitikli omurlara. Yani hareketsiz oluyor. En korktugum sey, fobisini normalde de yasadigim yutma güçlüğü sadece dört gun sürdü. O da azalarak zaten simdi hicbiri kalmadi. Sadece yatmaktan sıkıldım ve ev isleri yapmamam gerektigini biliyorum ama duramıyorum.
Omuz ve sirt agrim var ara ara. Gecen gece ve sabah uyusma oldu sag kolda korktum ama tekrarlamadi allahtan. Birksc saat once de boyunluk takmayi unutup kalktım yataktan. Farkina varip hemen taktım 1 ya da 2 dk gecti sadece. Benim gibi dalgınlık yapan var mi? Bir zararı olmuş olabilir mi?
Ameliyat olan arkadaşlar son durumlarınız nedir? Bende de c5-c6 sinir köküne bası yapan bir patlamış fıtık teşhisi kondu. Dr. Ameliyat dedi lakin ben ilk şansımı fizik tedaviden yana kullanmak istedim. Sırt ve kolda ağrılar var lakin kolda bir uyuşukluk veya güç kaybı yok. Sadece ağrılar geçince sanki sinir baskısındanmış gibi sol kol üst kasımda minik bir ağrı gelip hemen gidiyor. Fizik tedavim bitmek üzere , 30 gündür boyunluk kullanıyorum lakin içimde ki ameliyata doğru gidiyorum korkusu devam ediyor. Yaşım 37. Bu yaşta ameliyat olup uzun yıllar protezin varlığı ile yaşamak mı mantıklı yoksa idare ettiği kadar ağrılarla mı yaşamak mantıklı çözemedim? İnternetteki çoğu doktor elde kullanım sorunları yaşamadıkça ameliyat önermiyoruz diyor. Fizik tedavicim de "evet ilerlemiş ancak çözeriz" diyor. Sizlerinde görüşünü almak deneyimlerinizden yararlanmak isterim.
@smsyslŞahgül
Arkadaşlar merhaba 3 ay önce boyun fıtığı ameliyati oldum iki yere alt üst olmak üzere protez konuldu ameliyat öncesi ağrılarım yok fakat yinede arada da olsa sürundürecek derecede ağrılarım oluyor kontrollerde doktorum suavi erken sorun yok diyor
Eskisehirde fora fizik tedavi merkezine başladım bugun 4. seans dün gece uyutmadı ağrılarım ama fizik tedavi başında ağrım olacağını sonra geçecegi söylendi daha işe güce başlayamadı bekliyorum artik bunaldım da yorum yapan arkadaşlara şimdiden teşekkürler
Son durumum olarak fizik tedavi ağrılarımı aldı. Ancak fıtığın varlığından kaynaklı yeni ağrı oluşumları halen risk. Fizik tedavi hareketlerini her yaptığımda daha da rahatlıyorum. Bu yüzden eksiksiz bu hareketleri yapmak en önemli etken gibi duruyor. Gerek yurtdışı forumları gerekse de yurt içi bu tarz hasta yorumlarını eksiksiz takip ediyorum ve yıllardır bu hastalıkla sadece egsersizlerle baş edebilen insanlar olduğunu gördükçe mutlu oluyorum. Ameliyat için uyuşukluk dan ziyade ileri güç kaybı tek geçer sebep gibi.