Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Boyun fıtığı ameliyatı olan var mı? Tecrübelerinizi paylaşır mısınız?

HeLLioN

Zaten o gözle görülür iki kolu yanyana getirildiği zaman ama şu yanıltmasın hiç bir kol tam olarak simetrik ayni güçte ve kalınlıkta değildir sağlaksanız o kol daha kaslı ve güçlüdür ..Yani iki kol arasında çok belirgin fark olmalı..
Ağrı Merkezine / Uzmanina gidin arkadaşlar ortopedist , fizik tedavici , beyin cerrahi, fizyoterapist ağrınızı kesemez zaten bu işlerden anlamazlar bol bol para verirsiniz zaman kaybedersiniz algolojici hiç olmazsa sizi belirli dönemlerde rahatlatabilir..

Aslinda soyle bisi var. Benim agrinin oldugu bolgede biraz akolyoz ve kifoz var. Fitiktan once o bolgede buna benzer arada bir cok cok hafif agri anlik oluyordu. Fitikla beraber o bolgeye sinir basisindan dolayi agri artisi olmus olabilir mi? Baglantili olabilirler mi?

Doktor hem fiziki olarak bakarak veya iki pazunuzu tam ortasından ikisinide aynı yerden mezro ile çapını ölçün anlarsınız. Benim sol kol pazı çapı sağ kola göre 2 cm daha inca yani az
HeLLioN , Doktor hem fiziki olarak bakarak veya iki pazunuzu tam ortasından ikisinide aynı yerden mezro ile çapını ölçün anlarsınız. Benim sol kol pazı çapı sağ kola göre 2 cm daha ince yani az

@06-kaya

İşte o yine teşhis hatası ve ezbere klişe yöntem dünya da vücut şampiyonları dahil pazular arasında 1-2 cm fark ve güç farkı vardır onlarda mi boyun fıtığı yani?
Kişi zaten çok zayıf olur spor yapmaz orda bariz ortaya çıkar gözle görülür fark bu kişiden kişiye değişir..

Basit bir örnek vereyim belki daha iyi anlayacaksınız
Şu fiziki güç kaybı testi muaynesi kadar boş iş yok ben 105 Kg 1.92 yim hayatim boyunca spor yapmış biriyim 60-70 yaşlarında bir doktorumuz bana gelip elleriyle güç testi yapıyor yahu ben bundan 6 ay önce 150 kg ağırlık kaldıyırıyordum yani tek elle o doktoru havaya kaldırabilirim %50 güç kaybım dahi olsa bunu doktor nasil anlayacak ? :) Dediğim gibi hep ezber kopyala yapıştır bilgiler hiç gelişme yok fıtık konusunda tıpta .. Zaten sizi iyileştirirse kendi vucudunuz iyileştirir büyük ölçüde fazla bir şey beklemeyin tıptan yaptıkları en iyi şey geçici olarak ağrı kesmek gerisini vücudunuz yapıyor zaten tabi doğru tedavilerle bunu hızlandırmış oluyorsunuz doktorların her dediklerini ciddiye almayın bizden fazla bir şey bilmiyorlar çoğu ya tutarsa şeklinde hareket ediyorlar..

Bana algoloji mantikli gelmedi. Vucudum agriyi bilecekki gerekli iyilestirme islemleri icin vucut gerekenleri devreye soksun. Agriyi kesip bloke edip beyni kandirmak istemiyorum. Ozaman tedavi icin gerekli tepkileri vermeyebilir. Anlasilan bu agrilari uzun vade de yasayacagim. Benim bi sekilde fitigi dahada ufaltmam gerekiyor. Yada bir an once agrilar hafiflesin. Cunku sag kurek kemigimde de agrila basladi. Kotuye ilerleme olmasini istemiyorum.

İşte sen o ağrıları kesmeden fizik tedaviye doğru düzgün başlıyamazsın zaten Türkiyede sıralama yanlış önce Yurt Dışında önce algalojiye gidilip ağrı bloke edildikten sonra iyileşme sürecine girilir ağrılarla nasıl bir egzersiz programına başlabilirsin ki ? Ya da yaşam kaliteni düzeltmeden nasıl bağışıklık sistemin devreye girebilir ki ?
Kötü bir uyku ağrılı bir yaşam işte o savunma mekanizmalarının devreye girmesini önler iyileşme sürecinde çok uzar..
Ya MR nasil yorumluyorlar sizce?
Kahve falina bakar gibi MR yorumluyorlar bahse girerim MR sonuçlarının % 50 si yanlış , bir radyalog kendini sağlama almak için en kötü senaryoyu MR sonuçlarına yazar ki ilerde kötü bir şey çıkarsa biz demiştik demek için ki çoğu copy/paste hasarsız disk yoktur kimsede :) bunu gören cerrahta senaryoyu iyice dramikleştirir ameliyata direk yöneltmek için siz kendinizi kötürüm hissetiğinizden dolayı hiç bir zaman psikolijik olarak iyileşemezseniz ben sizlere klasik Türk tıbbından farklı bakış açıları üretiyorum uyup uymamak sizlere kalmış arkadaşlar :)

santor tesekkurler
Bu soylediklerinizde mantikli geliyor.
Bilemedim nasil ilerliyecegimi. Once ilk hedefim fitigi kucultmekti. Onu basardim. Simdi fitigi dahada kucuktmek istiyorum. Ama ikinci bi hedef koyamadim. Oyun planini kuramiyorum. Biraz beyin jimnatigi yaptirin bana.

HeLLioN

Sevgili Hellion ben fikrimi söyledim bana mantıklı gelen ağrıları kesip eskiden fıtığımı nasıl küçültmeye başardıysam aynı şekilde devam etmek çünkü ağrılar hızını kesebilir bir yerde umutsuzluğa sevk eder tabiki seçim sizin bizimkisi sadece öneri..

Arkadaşlar hepinize iyi günler ameliyatımın üstünden yaklaşık 18 gün geçti en geç bir hafta 10 gün içinde işe dönmem gerektiği için son üç dört gündür kendimi biraz zorlamaya başladım ameliyat sonrası iki haftayı evde istirahat yaparak geçirdim ev içinde kısa kısa yürüyüşler yaptım sadece ve yatarken ve kalkarken birinin desteğiyle yatıp kalktım son dört gün günde sabahları sahilde yarım saat aralıksız yürüyüş yapıyorum yatarken ve kalkarken desteksiz kendi başıma yatıp kalkmaya başladım dışarda uzun yürüyüşler yapmak hem fiziken hem de psikolojik olarak iyi geldi yürüme bozukluğuğum belli bir oranda düzelmeye hala belli bir oranda dengesizlik ve yere basarken boşa basma hissi var ama sanki zamanla düzelip geçecek gibi ameliyat sonrası genel olarak yürüyüşümün düzelmesine odaklandığımdan iki konuyu hepten göz ardı etmişim birincisi kafamı çarptıktan sonra denge bozukluğu ile birlikte ortaya çıkan ense kökünden başlayan feci bir baş ağrısı vardı ameliyatla beraber bu ağrı kayboldu galiba boyun ağrılarım oluyor ara sıra ama daha çok kaslarımla alakalı ikincisi yıllardır sol kürek kemiğim sırt sol omzumdan göğsüme ve koluma vuran uyuşukluk sertlik uyuşma yüzde 80 oranında kayboldu gibi belli bir ağrı var o bölgede ama sanki daha çok mekanik ve kas ağrısı gibi kısacası fıtığın yaptığı baskı galiba çoğu problemin nedeni gibi görünüyormuş bunlar benim iyi dülşünmemi sağlayan nedenler ama iyileşme sürecinde kafamı karıştıran bazı hususlar var ameliyat olan arkadaşların naçizane değerli fikirlerine ihtiyacım var yine
1-Ameliyat olmadan önce internette takip ettiğim ünlü cerrahların YouTube videolarında ameliyat sonrası bir hafta içinde mutlaka ivedilikle boyun egzersizi öneriyorum demeleri ama beni ameliyat eden doktorumun neredeyse üç hafta sonra hala boynunu çok hareket ettirme demesi internetteki doktorlar mı gerçeği çarpıtıyor yoksa benim doktorun bir bildiği şe mi var bilmiyorum
2-Boyunluk 18 gündür günde uyumadığım 15 16 saat kullanıyorum bir yerden sonra faydadan ziyade zararı olan bir şey boyun kaslarını güçsüzleştiriyor geçen gün duş alırken boyunluğu çıkartıp 20 dakika filan durmak zorunda kalınca bunu anladım bugün yine doktorumu gördüm 5 gün daha dursun dedi bir hafta sonra işe dönmem lazım en azından işe başlamadan beş altı gün boyunluksuz kendimi denemem lazım
3-Şu anda tek dileğim hayatıma devam edebilecek seviyeye gelmek ama ilerisi için kafamı kurcalayan bir husus var uzun süre futbol oynadım ve futbolu seven de biriyim arkadaş arasında voleybol da oynarım boyun fıtığı ameliyatı olup futbol hayatına devam eden futbolcular var ki doktorum da üç dört ay sonra istediğin sporu yapabilirsin diyor altı ay sonra hamallık işine geri dönen hastam var demişti doktor ameliyat öncesi son sorup boyun fıtığı ameliyatı olup da futbol basketbol voleybol gibi temas sporlarına dönebilen arkadaşlar var mı?

Ayrıca ameliyat sonrası uzun bir sürenin ardından boyunluğu çıkardıktan sonra alışması çok zorlu bir süreç mi?

Arkadaşlar bu hastalık ne yazık ki çok uzun sürecek ve mutlaka bir iz bırakacak yani vucut hiç bir zaman eskisi gibi olmayacak .Artık bu gerçeğe yavaş yavaş kendimi alıştırıyorum çok acı olsada. Sol kol omuz ve kol ortasına kadar uzanan şiddetli bir ağrı ile başlayan serüvenim hala sürüyor ama artık gücüm azaldı inancımı yitirdim sanki. 14 aylık serüvende hala sol kol ve omuz ağrım geçmediği gibi üstüne koydu artı ameliyat sonrası şiddetli boyun ve ense ağrısı. O kadar çok doktora gittim ki birbirini doğrulatmak için Ankara da. Ve nihayet sol kol ve omuz ağrımın enseden laminektomi kemik alınması ameliyatına rağmen geçmemesi vu omurganın rahatladığı baskının kalktığı emar tomografilerle bir çok doktor tarafından kabul edildiği halde ne den ağrı geçemedi bilakis arttı. Bunun üzerine ağrının kol kas tendon yırtık mı yoksa fıtık mı olduğunun ayrımı için ünlü bir ortopedi profunun muayenehanesine gittim. Muayene yaptı daha sonrasında İbni sina da Sol omuzuma 3 ağrı kesici iğne yapacağını hangisinde ağrı dururusa sorunun o iğnenin yapıldığı bölgeden kaynaklandığını anlayacaktık Ve 3 iğneleri sırayla yaptı ve sordu ağrı azaldımı gitti mi? Hiç bir iğne de ağrı azalmadı. Ve sonuç sol omuz ve koldaki ağrının kas-tendon ve yırtıktan kaynaklanmadığını söyledi.. Yani fıtık veya başka sebeplere yönelmek lazım dedi. Ve ben yine ortada kaldım..

Öncelikle 06-kaya tekrardan çok geçmiş olsun evet bu hastalık çok zor özellikle ameliyat sonrası psikolojik süreç çok daha zor dün doktora gittim 3 haftadır boyunluk kullanıyordum artık çıkarabilirsin dedi lakin doktora birkaç tane soru sormak istedim hastalığımla ilgili doktor hemen kestirip attı sen çok evham yapıyorsun fıtığı unut artık yani şu süreçte etrafımdaki insanlara ya ben anlatamıyorum ya da onlar da yoruldu ve işlerine geldiği gibi anlamak istiyorlar ağrım olduğunu psikolojik olarak beni zorladığını paylaşıyorum ailemle bana şaka gibi kafandan at artık şu hastalığı geçti gitti de kendine diyorlar kendi kendime gün içinde şüpheye düşüyorum ben mi gerçekten abartıyorum ağrımı ve küçük ve iyi gelişmelerden ziyade hep en kötüsüne mi odaklanıyorum yoksa aslında insanlar başlarından savmak için mi böylesine içi boş cümleler kuruyor?
Size katılıyorum bu serüven gerçekten yorucu insanın çelik gibi sinirlere sağlam bir psikolojiye ve bence en önemlisi de inanmaya ihtiyacı var ve bu savaşı sadece ve sadece kendisinin vereceğini bilmeli kendi ağlayacak kızacak sövecek ama kimse görmeyecek insan yavaş yavaş şunu idrak ediyor herkes kendine bu hayatta
Kendi hastalığıma gelirsem aslında son 1 haftadır işler iyi gidiyor gibiydi uzun yürüyüşler yapmaya başlamıştım denge ve yürüme bozukluğum sanki azalacağına dair işaretler veriyordu lakin dün gece yine belimden aşağısında inanılmaz bir güçsüzlük hissettim tıpkı ameliyat öncesinde hissettiğim gibi psikolojim bir anda alt üst oldu gece boyu yatakta kendimle savaştım boyun fıtığı olup benim gibi fıtığı omurilik baskısıyla bacaklarını etkileyen üç dört kişinin hikayelerini dinledim yürüyemez hale gelipte fıtık ameliyatı olduktan belli bir süre sonra fiziksel iş yapan bile var hatta tıpkı benim gibi kafasını çarptıktan sonra bir iki hafta içinde durumu kötüleşen bir kişinin hikayesini dinledim yakınından fıtık ameliyatı sonrası yine belli bir süre sonra yürüyüşünün normale döndüğünü söylüyor
Şimdi kendi içimde bir türlü kendimi ikna edemiyorum bu tür umut dolu ve cesaret veren fıtık hastalarının hikayelerini kendime rehber edinip sabırla inançla o istediğim gelişimin olmasını beklemelisin diyor bir yanım
Diğer yanımsa internetteki bazı tıbbi bilgilerden ve araştırmalardan yola çıkarak kendim için en kötüsünü düşünüyorum strese sarıyorum bunalıma giriyorum kötü bir gün geçirdiğimde
Kısacası özellikle ben de dahil ameliyat olan bütün arkadaşlara en samimi duygularımla en kısa zamanda şifaya ermelerini diliyorum hayatımızın en büyük sınavını veriyoruz ruhsal zihinsel ve fiziksel anlamda Allah yar ve yardımcımız olsun...

Arkadaşlar bizlerin derdini kimse anlamaz boşuna uğraşmayın ya abartıyoruzdur ya da psikolojiktir kimsenin anlamasını beklemeyin güçlü olun eninde sonunda tarihe karışıp kötü bir anı olarak kalacaktır vücudun dengelemediği sorun ağrı yok ama tabiki çok sabır ve yıllar gerekecek ne kadar karamsar olursanız o kadar geç iyileşir nacizane tavsiyem ağrısı çok olan iyi bir algoloji merkezine gitsinler en azindan yaşanılacak hale gelirler. Boyun Fıtığının en tehlikeli yanı Psikolojiyi bozmasıdır buna dikkat edin..
Herkeze geçmiş olsun..

Ben butun gelismelerimi yaziyorum. Son mr goruntulerini ve fitikta iyilesme gorundugunu de gosterdim. Bi kac hafta iyiydim ama bu hafta tekrar sol kurek kemigi ve kol agrilarim basladi. Hafifte elime vuruyor. Su an sol kurek kemigimde bir agri var anlatamam. Fitik biraz kuculmesine ragmen hala niye boyle yapiyor? Biraz olsun rahatlama olsaydi bari. Acab yine iyilesmeye baslayan yer zarar mi gordu diye dusunuyorum. Boynum iyi durumda aslinda. Butun egzersizlerimi yapiorum. Vitaminlerimi aliyorum. Moralim bozuk keyfim yok piskolojimi zorluyor ama savasmaya devam edecegim. Pes etmeyecegim. Sizde pes etmeyin.

Geçmiş olsun HeLLion sol kürek kemiğinde kulunç denilen sertleşmiş bir kas dokusu var mı? Benim ağrım hep öyleydi orada sert bir doku vardı sürekli kolum ve omzumu da etkiliyordu oradan yayılan ağrı ama sen azminle fıtığı küçültmeyi başarmış gibisin galiba en azından emar ve muayene bulgularına göre herhangi bir sinir hasarı ya da omurilik hasarın yok galiba bu tür arada gelen ağrıları göz ardı etmeye çalış fıtıkla ilgili doğruları yapmaya devam et inşallah daha da iyi şeyler başaracaksındır fıtıkla ilgili

Ferodere52 saol sanada gecmis olsun.
Herhangibir hasar darala kireclenme gorulmedi. Fitikta kuculme var ve basida azalma var. Bunlar guzel gelismeler
Agri konusunda gectigimiz ay cok agresifti dire saldiriyordu cok rahatsizdim. Su andaki agri kontrol altina alinmis bir fitik agrisi bunu hissedebiliyorum. Ortalama bir agri ile durebiliyorum. Agri arttiginda cok can sikici olabiliyor. Arada yine kulak cinlamasi ve hafif mide bulantisi oluyor. Kurek kemigi bolgelerinde her iksinde tikil seklinde parcalar var masaj yaptigimda o tikil noktalar baya aciyor ama ayni zamanda cok tatli keyifte veriyor. Bu kulunc mudur bilemiyorum. Onunda disinda farkli bir sey yok.

Büyük ihtimalle kulunca benziyor HeLLion sıcak uygulamayla orayı gevşettikten sonra bir kaç kulunç egzersizi yapabilirsin ayrıca o bölgeye tetik nokta enjeksiyonu yaptırabilirsin bu arada benim de bir sorum olacak ameliyat sonrası yine can sıkıntısından elimden telefon düşmez oldu ağrılarımı artıracak galiba

HeLLioN sen su fitik olayini çaktırmadan seviyorsun kelimelerine bakıyorum da tatlı acimalar boyunda hafif minciklamar aliştin yani güzel :)))

santor

Yok ya ne alismasi. Su kurek kemigimdeki keskin agri kaybolsa normal agrilara dayanirim sorun etmem. Yada gunde bi iki saat agrisa gecse yine dert etmem. Hic durmadan agrio nasil alisabilirimki. Sanki bak ben hep burdayim der gibi.

HeLLioN

Herkez bu hastalıkla dalga geçsin belki gider cidden yeni strateji bu biz fıtıklılar grubu olduk:)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Herkese iyi günler arkadaşlar yaklaşık bir ay önce bu forumu buldum derdimi paylaştım derdini paylaşanların dertlerini okudum hepinize öncelikle teşekkür ederim hayatımın en zor zamanlarını geçirdiğim şu dönemde desteğiniz gerçekten çok anlamlıydı benim için öncelikle şu anki sağlık durumumdan bahsetmek istiyorum uzun uzun hastalık hikayemi tekrar anlatamayacağım iki ay önce denge ve yürüme sıkıntım ortaya çıkmıştı fıtık basısı ve myelopati kaynaklı olduğunu düşünüp mikrocerrahi ameliyatı oldum 25 gün önce c5c6 seviyesinden peek kafes kullanılarak ameliyatla ilgili herhangi bir sıkıntı yaşamadım şişlik akıntı enfeksiyon gibi iki hafta ev istirahati yaptım daha sonra günde yarım saat yürümeye başladım ilk 5 6 gün iyi hissettim aslında sanki eskisi gibi yürüyebileceğimi hissetmeye başladım lakin son 5 gündür yine kötüleşme var ameliyat öncesi gibi hissetmeye başladım kısacası yürüyüş sıkıntım var şu an genel bir güçsüzlük ve halsizlik ile ara sıra gelen baş ağrısı var ve daha kötüsü psikolojim ruh halim zihnim düşüncelerim karmakarışık yarın Şırnağa iş için gideceğim sabahtan uçak yolculuğum var 10 gün sonra tekrardan rapor alıp Orduya gelmeye çalışacağım lakin Şırnakta beni ne bekliyor hiçbir fikrim yok orada kısıtlı konut imkanı olduğundan iki meslektaşımla aynı evi paylaşıyorum sağolsunlar iyi arkadaşlar bana her türlü yardımcı olmuşlardı ameliyat öncesi yine yardımcı olacaktırlar o konuda bir şüphem yok lakin ben kendimi mahcup hissediyorum ayrıca okulda çok sevdiğim öğrencilerime nasıl ders anlatıcam kendimi okulda nasıl hissedecem hiç bilmiyorum bi taraftan okulu lgs sınavına hazırlanan öğrencilerimi çok özledim onlara ders anlatmayı hayatlarında yardımcı olmayı diğer taraftan sağlık durumum sıkıntılı hem ameliyat sonrası yorgunluk hem de yürüyüş ve denge sıkıntım şimdi ne yapmalı bilmiyorum sizin farklı bakış açılarınıza ihtiyacım var:
1-Bu sıkıntılarım geçecek hafifleyecek deyip kendimi iyileşeceğime inandırarak Allaha sığınarak sabırla azimle hayatın üstüne mi gitmeli? Evet yürürken bir denge ve yürüme bozukluğum var ve bende güçsüzlük ve baş ağrısı da yapıyor doğru ama bu sıkıntılarımı hissetmeme rağmen güçlü durmaya kafamı fiziki sıkıntılarımdan uzak tutmaya çalışarak yarıyıl tatiline kadar haftanın 5 günü derse girip sevdiğim işi yapmaya mı çalışmalı?
2-Yoksa bu aşamada mantıklı düşünüp tekrardan rapor alıp memleketim Orduya mı dönmeli? Normalde Şırnağa şu aşamada gitme fikrim yoktu kafamda ama birkaç imza ve mevzuat teknik ıvır zıvırdan dolayı gitme mecburiyetim ortaya çıktı yeni yılla beraber raporlarım sıfıranacak ve rahatça tekrardan rapor alabileceğim dediğim gibi böyle bir durumda sağlıkla inat etmeyip kendimi yeterince iyi hissedene kadar Orduda mı kalmalıyım hatta ikinci dönem okullar açıldıktan sonra bile duruma göre raporu uzatıp belli bir aşamaya geldiğimi hissedene kadar beklemeli miyim?
Evet uzattım farkındayım ama buraya yazdıkça zihnen ve ruhen bir nebze olsun rahatlıyorum bazen diyorum ki cehalet erdemdir hastalığını artık araştırma oluruna bırak zaten olacağı varsa ve ne kadar olacaksa 2-3 ay 5-6 ay ya da 1-2 yıl içinde olacaktır yapabileceğin tek şey inatla inançla sabırla güçlü bir şekilde hayatın karşısına dikil yapabildiğin kadar yaşa
Ya da her gün her an kafanı yüreğini karamsarlıkla stresle umutsuzlukla doldur
Bu hastalığa karşı şu an yapabileceğim en önemli şeyi yaptım zaten ameliyat gerisi Allahın takdiri yapabileceğim kadar üstüne gideceğim bir yerden sonra da kabullenmekten başka bir ihtimal olmayacak zaten
Allahtan hepimize şifa iyileşme ve mucizeler diliyorum sağlıklı günler...

Ferodere52

Çok geçmiş olsun hikayenizi biliyorum
Ben yerinde olsam en az 3 - 6 ay arası rapor alıp dinlenirdim dediğin gibi küçük küçük yürüyüşler yapardım kendimi hem fiziki hem psikolojik olarak rehabilite ederdim Fıtık çok büyütülen bir hastalık tehlikeli bir hastalık değil ama malesef iyileşene kadar çok çektirir..
sonuçta sadece fiziki değil psikolojik olarakta hazır olman lazım sende omurilik hasarı yok yanlış teşhis hadi geçici olarak bası olmuş diyelim çünkü travmadan hemen sonra çok beklemeden ameliyat olmuşsun bu da 6 ay - 2 yıl içerinde düzelir kendinizi boşa strese sokuyorsunuz iyileşmeyen hasta yok sizin durumunuzda .
Daha önce dediğim gibi boyun fıtıkların en tehlikeli yan etkisi
Psikolojik rahatsızlıklardır dikkat etsin herkez..
Bunlar benim fikirlerim sağlıcakla..

Ferodere52
Eger sikintilariniz dayanamayacaginiz gibiyse zaten okula gidip baslasaniz bile verimli olamayacaksiniz. Bu sefer hem iyilesmeniz gecikecek hemde cocuklar icin faydali bi donem olmayacaktir. Sorun olmayacaksa izin kullanmaniz ve bu sureyi hic bir seyle ilgilenmeden sadece sagliginiz icin kullanmaniz gerekmektedir.
Bi ornek verecem bi arkadasimda da boyun fitigi sorunu vardi. Sanirim baslangic asamasindaymis doktor 2 hafta boyunce hic bir sey yapmadan yatacaksin demis. Sadece ve tuvalet ihtiyacini karsilamis oyle toparlamis.
Siz bide ameliyat oldunuz halada sikayetleriniz var. Cok dikkat etmeniz gerekiyor. Hic bir sey sagliginizdan onemli degildir. Sagliginiz gittiginde hic bir seye faydaniz olmayacaktir. Gecmis olsun.

Sayın ferodere 52 1 Ağustos 2019 da c5-c6 c6-c7 2 seviyede ameliyat oldum sizinki gibi bendede yürüme güçlüğü ve dilde yüzde sırt ve göğüs bölgesinde uyuşma ve yanma vardı omuriliğe bası vardı doktor felç olacaksın dedi acil ameliyat oldum ancak sizin gibi denge sorunum yoktu.ameliyattan sanra bir hafta iyi geçti sonraki üç ay kâbus ameliyat öncesi durumdan beter oldu 3 aydan sonra baiz düzelme oldu kendimi yorunca şikayetler artıyor iyileşene kadar istirahat şart ara ara şikayetler artıyor bazen çok iyi hissediyorum iyileşme süresi uzun sabretmek lazım acil şifalar diliyorum sorunuz varsa cevaplarım

Valla arkadaşlar ister ameliyat olun ister olmayın 2 seneden önce tam düzelme beklemeyin ben bunu anladım..

Arkadaşlar hepinize iyi günler son 10 gündür buraya uğrayamadım çünkü son on gün fiziksel ve psikolojik olarak çok zor geçti benim için Şırnak yolculuğu uçaklar aktarmalar araba yolculukları Şırnakta çoğu işimi kendi başıma yapmaya çalışmam beni gerçekten çok yordu daha 1 ay yeni geçmişken ameliyatımın üstünden şu an Ordudayım memlekette yürüme sıkıntım ve bacaklardaki güçsüzlük hala var bünyemde yeterince toparlayamadı daha sabırla ve inançla beklemeye devam...

Sayın @Marat44 bende de omurilik basısı yapan fıtık vardı denge sıkıntısından bahsederken ayakta bir sağa bir sola gidiyorum ayakta duramıyorum manasında söylemedim yürürken yürümemde bir dengesizlik var sanki yer beni çekiyor ya da itiyor gibi sanki yer kayıyor deprem oluyor gibi bir his var sendeler gibi yalpalar gibi yürüyorum ve galiba bu sıkıntı bacaklarımdaki güçsüzlük ve ağırlıktan kaynaklanıyor bacaklarım çok sert katı gibi ve sanki belime kocaman bir taş bağlanmış gibi ağırlar ameliyat öncesi çok daha kötüydü bu bahsettiğim sıkıntılarım ameliyattan 1 ay sonra şimdi yüzde 30 düzelme var ama sizin bahsettiğiniz gibi kendimi yorduğum günlerde tekrar kötüleşiyor istirahat süremi uzatmam gerektiğini ve istirahatimi daha iyi geçirmem gerektiğini anladım size ayrıca teşekkür ederim burada vaktinizi ayırıp deneyiminizi tekrar paylaştığınız için...

Sayın @santor sizin fıtıkla savaşınız nasıl gidiyor? Güzel gelişmeler vardır umarım inşallah cerrahi bir aşamaya gelmeden işler bu meretten kurtulmayı başarırsınız sizin fıtık konusunda bilgili olduğunuzu biliyorum ama buradaki insanlarla bir link paylaşmak istiyorum boyun fıtığının çok az bilinen belirtileri ile ilgili bir yazı

https://www.istanbulcerrahi.com/tr/...un-fitigi-hastaliginin-az-bilinen-ozellikleri

Boyun fıtığının tipik belirtilerini çoğu kişi biliyor ama fıtığınız var ve üstüne bu yazıdaki bazı belirtiler de başlamışsa sizde dikkat etmelisiniz gerçekten çünkü fıtık ilerlemeye başlamış olabilir ayrıca omuriliğe bası yapan fıtıklar çok tehlikeli böyle bir fıtığınız olduğunu öğrendiyseniz ya kendinizi çok çok iyi koruyacaksınız ya da doktor acil cerrahi lazım derse dikkate almalısınız çoğu sinir basısı yapan fıtık cerrahi dışı yöntemler ve iyi bir hayat tarzı ile kontrol altına alınabilir ama omurilik basısı yapan fıtıklarda iş gerçekten zor
Allah hepimize azim, sabır ve şifa versin fıtık mücadelelerimizde....

Bu arada sayın @Marat44 size bir sorum olacaktı sizin ameliyatınızın üzerinden beş ay geçmiş benden çok daha deneyimli olduğunuzu düşünüyorum nasıl istirahat etmeli ve dinlenmeli konusunda. Çok mu yürümeli yoksa azar azar mı yürümeliyim bilemiyorum hava iyiyse yarım saat sahilde yürüyüş yapmaya çalışıyorum kalan zamanımın hepsini evde geçiriyorum çoğu zaman yatarak ya da oturarak ki şu sırtımda ve belimde ağrı var galiba fazla hareketsiz kalmaktan sizin tavsiyeniz ne olurdu günlük yürüyüş ve hareket konusunda?
Ayrıca gün içinde yapacak bir şey bulamadığımda telefonla çok vakit geçiriyorum ki bu da iyi gelmiyor galiba iyileşme sürecinde...

@Ferodere52

Sevgili Feredore52 , deneye deneye bu hastaligi doktorlardan daha iyi analiz ediyoruz yardimlasarak her gun yeni birseyler ogreniyoruz.
Sahsen benim agrilarim bu aralar cok artti 2 kere ozon ve kortiko steroid ignesi yaptirmis biri olarak sunu ogrendim ister ameliyat olun veya olmayin eski sabikali sagliksiz hayatiniza geri donerseniz ne yaparsaniz yapin iyilesmezsiniz kendinize cocuga bakiyor gibi bakmaniz gerekiyor hayat boyu boyle sacma sapan zor bir hastalik iste..
Agriyi ve fitigi tetikleyenler listem
1.Soguk - ruzgar - klima
2.Gec yatip boynu yormak
3.Cep Telefonu
4.Stres
5.Sigara

Bunlardan uzak durulmadikca iyilesmek mucize gibi tum hayat sartlarimizi degistirmemiz lazim..

En onemli konuyu unutmusum aslinda bu hastalik buyuk travmalar haric hareketsizlik hastaligi zamanla orada kani akisi cok yavasliyor diskin yapisida bozuluyor bu yuzden en buyuk etkili tedavisi spor fitness egzersiz.
Dileyen kisilere uzmani oldugum konu yanl fitness hakkinda hareket tavsiyelerinde bulunup hangi hareketleri yapip yapmamasi gerektigine dair fitness programi yazabilirim..

Sigarayı ameliyatla beraber bıraktım 35 gündür kullanmıyorum daha da kullanmam soğuk rüzgar biraz dikkat ediyorum uyku da ayarlanır da telefon alışkanlığı biraz zor her şey o meretin içinde gibi bütün işler onun içinde stres baş etmesi zaten zor dediğin gibi hayat boyu dikkat şart
Spor egzersiz doktor ameliyattan iki ay sonra başlatacam dedi daha erken diyor vardır bir bildiği
Sizin fıtığınız hangi disklerdeydi? C4 c5 c6? Ve durumu nedir? Sinire mi omuriliğe mi bası yapıyor? Ameliyat öncesi ben de kortikosteroid kullanmıştım benim durumum cerrahilikti ben pek faydasını göremedim inşallah sen görürsün

@Ferodere52

Hocam benim C5-C6 sinire yuksek basi var en kotusude 10 yillik eski sert fitik oldugu icin kemikle oksitlenmis yapismis cikinti yapip sinire basiyor protuzyon olmasina ragmen bela oldu yani kucultme sansida az..
Ameliyatlik desen degil olmazsan agrisi yuksek pis bir is benimkisi 7. Ayima girmek uzereyim tabiki 2-3 ay az agrili gecmisti her daim agrim yok bilinmez bir yolda devam ediyorum bir mucize bekler gibi..
Soguk, ruzgar , klima uykusuz yorgun gece gecirdimmi direk kola iniyor..
Sonu ameliyat gibi duruyor ama direniyorum bakalim nereye kadar..
Akilli Spor ve sicak en iyi tedavisi ..
Siz spora 5-6. ayda baslayin akut donemdede ameliyattan hemen sonrada spor yapilmaz bazi doktorlar 1-2. Ay da git yuz diyorlar cok buyuk hata daha kotu yapar. Yuzme ve her turlu spor 6 ay sonra baslanabilir tabiki akillica..
Egsersiz le spor ayri sey yani doktor hafif boyun egsersizleri vermisse yapabilirsiniz..
Iste hikayem bu hocam burnumdan geldi hayat 6 aydir..Boyle giderse radyofrekansla sinir uyusturmaya caliscam belki 1 yil rahat ederim fitik tehlikeli bir hastalik degil ama surundurur..
Selamlar

Bu arada fluorokinolon grubu antibiyotiklerden uzak durun zinnat,cipro gibi direk fitik yapiyor.
Yabanci kaynaklardanda arastirdigim kadariyla diskleri direk bozuyor dejenaratif hale getirip su dengesinde bozuyor benim ilk agrim zinnat aldiktan sonra basladi Tr de peynir ekmek gibi Doktorlar bilincsizce Cipro yaziyor..
Bende bir saglikci olarak uzak durun diyorum geri donusu olmuyor bir alerji yaptimi .. acil Tr de yasaklanmali anca hayati durumlarda yazilmali

Arkadaşlar Proloterapi düşünüyorum yaptıran var mı? 4-6 seans sürüyormuş

Dr.Önder Taylan Çiftçi yi buldum internette sadece istanbulda yalnız çekincelerim var çok ağrılı olduğunu düşünüyorum ayrıca çok tehlikeli işin ehli olmayan bir doktor mazallah çok büyük hasarlar bırakır sonuçta büyük iğneyle boyuna giriliyor defalarca..

Diğer bir alternatif lazerle boyun fıtığı ameliyatı yabancı kaynaklar önermiyor hem sonuçlarından hem lazer ışını sinire etki ettimi Tehlikeli işler aklım çok karışık bazen keşke bel fıtığı olsaymışız diyorum hiç olmazsa orda omurilik yok :)

85 milyon nüfuslu ülkede paylaşım çok az şu forumu üye olup yazmak çok mu zor?
Bu forum hariç diğer platforumda yorumların %90 nı sahte ve reklam tv ler para ödemiş programa çıkmış doktorcuklar dolu malesef çok benciliz paylaşımda ..

Tekrar sorayım Lazerle Boyun Fıtığı ameliyatı olan ya da proloterapi olan kimse yokmudur 85 milyonluk ülkede? Acaba ülkede internet çok yavaş o yüzden mi paylaşım yok diye düşünüyorum[emoji3166]

Arkadaşlar ben de fıtık çıktı doktor fizik tedavüle geçer dedi ama 2 gündür sol omuzumladirsek arası felaket böle bir Ağrı daha önce yaşamadım nerdersınız fızıkle gecermi yada ameliyatmı

Üst Alt