Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ek ödeme belli, ama ilk maaşım E-Devlet'te görünmüyor. İlk maaşım kaç TL?

becanoglu
Emekli maaşınız ek ödeme dahil 1.368 tl.
17 Aralıkta size birikmişlerle birlikte 3.467 tl ödeme yapılır.

Merhaba
Yardımcı olabilir misiniz.
Aylık başlangıç tarihim bu ayın 1 i.yani 01.12.2018
Ek ödeme 54.01 görünüyor.
Maaş günü 21. Bu ayın 21 inde alacağım ilk maaşı.bu ek ödeme kaç günlük acaba.
Maaşım ne olur.bu ek ödeme 50 günlük ise eğer bu oranlara göre 800 küsur gibi yapiyor maaş.
Yardiminizi rica ederim.

Aylık Başlangıç Tarihi
01.12.2018
Durum Kodu
2000 Öncesi Aylık Bağlama Oranı
59.10
2000 – 2008/10 Arası Aylık Bağlama Oranı
60.00
2008/10 Sonrası Aylık Bağlama Oranı
35.25
İntibak Aylık Bağlama Oranı
0.00
2000 öncesi Gün
787
2000 – 2008/10 arası Gün
1528
2008/10 sonrası Gün
3387
Toplam Gün
5702
Göstergesi
11625
Hisse Oranı
1/1
Sigortalının En Son Çalıştığı Sektör
Özel
Aylık Tutarı

Birikmiş Aylık Tutarı
0
Ek Ödeme Tutarı
54.01
Toplam ödenmiş prim tutarı:293.000 Tl

Son düzenleme:
timegoesby
Emekli maaşınız ek ödeme dahil 1.404 tl
21 Aralıkta size birikmişle birlikte evet 50 günlük ödeme yapılır.
Bu da 2.340 tl olmaktadır.

Şimdi anladım.
Bu 54 Tl ek ödeme o halde 50 gunluk degil 1 aylık ek ödeme oluyor.
21 Aralikta da 50 gunluk maas dediginiz gibi alacagim.orada tereddüt etmistim.simdi açıklığa kavuştu.
Ilginize teşekkürler sayın Ufukalp

Son düzenleme:
benim birikmis tutar 2700 yaziyor maas 3230 130 lira ek odeme bu birikmiş tutari ayri maasi ayrimi alicam acaba

Salih75
Verdiğiniz rakamlara bakılırsa aylık başlangıç tarihiniz 01.12.20018 ve ödeme gününüz 25 galiba.
Durum dediğiniz gibiyse evet 1 Aralık'tan ödeme gününüze kadar birikmiş olan 2.700 + bir tam aylığınız peşin olarak ödenir.
Emekli maaşları peşin ödenmektedir.

Salih 75 ek ödemeniz 130 lira ise ek ödeme ile birlikte net maaşınız 3.380 lira 25 günlük 2.780 lira toplam 6.160 lira olması gerekir dediğim gibi ek ödemeniz 130 lira ise

baytürk gün ve yatırılan para nekadar hayırlı olsun bu arada =)

arkadaşlar ek ödemeleri 26çarpma işi bence yanlış bana gelen sgk yazısında
aylık tutar:1,052.87
aylık ek ödeme:52.64
birikmiş toplam tutar 1.695,19
emekli maaşı.com bile daha fazla hesaplamaşdı.

@becanoglu
Haklısınız. Emekli maaşı 1.106 liranın altında olanların ek ödemesi %5, bu tutarın üzerinde olanların ek ödemesi %4 olarak hesaplanmaktadır.
Ek ödeme oranı %5 olanların ek ödeme dahil maaşlarını bulmak için 21 ile çarpmak uygun olacaktır.

Ancak bu tutarın altında emekli maaşı genelin çok altında olduğu için 26 ile çarpmak gibi bir kural oluşmuştur.

Bu durumda siz ayın 17 sinde 2.800 TL ödeme alacaksınız. Çünkü belirttiğiniz birikmişin yanında bir tam aylık da peşin ödeme yapılacak.
Önceki hatalı hesap için kusura bakmayın.

Bundan sonra belli bir limitin altındaki ek ödemeler için maaş ve birikmiş hesabı yapmayacağım.

Sayın Ufukalp Ufukalp
Benim aylık başlangıcı 01.12.2018
Ödeme günü 21
Ilk ödemeyi 21.12.2018 de alacağım.
Durum kodu kısmının altında ek ödeme 54.01 Tl görünüyor.
Bende de ek ödemenin 21 ile carpilmasi durumu olabilir mi acaba.
Yoksa 26 ile mi çarpılır.
Sadece bu bilgilerden bu ek ödemenin % 5 mi yoksa % 4 mü olduğu belli midir
Teşekkürler

timegoesby
Emin olmamakla birlikte sizin ek ödemenizin 4 olduğunu düşünüyorum. Çünkü ek ödemenizi 21 ile çarptığımızda 1.106 TL nin üzerinde bir rakam çıkıyor.
O yüzden bana göre ek ödeme dahil emekli maaşınız 1.404 TL.
21 Aralık'ta size 936 TL birikmiş + 1404 TL bir tam aylık peşin olmak üzere toplam 2.340 TL ödeme yapılacaktır.

Çöpe Taşınan Mesaj(lar)

merhaba ben 27 kasımda emeklilik için başvurdum kasım ayınin maaşınida alıcam mı acaba?

herkeze cok teşekkür ederim cevaplar için Allah herkeze ağız tadıyla yemeyi nasip etsin👐

Teşekkür ederim günüm 26 ek ödemem 130 lira

21 eylülde izmirden ankaraya gönderildi diyor vergi takipte.ssk emekli maaşları hesaplamasında 2166 tl gösteriyor 86 ek gösterge diyor kazanç toplamı 430 bin TL 7914 gün primle maaş nekadar alırım.maaşı ankaraya gönderdiyimiz 21 eylül itibariyle bağlanır. Şimdiden teşekkürler

baytürk
Ek ödemenin 26 ile çarpımı sonucu çıkan rakam zaten ek ödeme dahil maaştır, ayrıca ek ödeme ilave edilmez

Saygılar sevgiler
1.derece %87 Engelli maasi
Ilk sigorta giris tarih 1987
Yas 50
Yekün prim 15.611.390,00

Maasim nekadar olur.

Son düzenleme:
Aylık Tutarı
1293.17 TL
Ek Ödeme Tutarı
237.96 TL
Sayın arkadaşlarım ek ödeme ne oluyor anlamadım yani her ay ben 1293 tl mi alacam yoksa bu ek ödeme maaşa eklenecek mi her ay
Şimdiden teşekkürler

[FONT=sans-serif]@[/FONT]Şarkı[FONT=sans-serif] [/FONT]
[FONT=sans-serif]O kadar büyük ek ödeme olmaz, o birikmişle birlikte toplam ek ödemedir. Bunu alıntıladığınız yerde aylık ek ödeme de yazıyordur. [/FONT]
[FONT=sans-serif]Oradaki tüm bilgileri buraya kopyalarsanız tam maaşınızı hesaplayalım[/FONT]

merhaba,

Aylık Tutarı
1,059.52
Birikmiş Aylık Tutarı
1,801.24TL
Ek Ödeme Tutarı
52.98

sormak istediğim ek ödeme tutarıyla maaş birbirini tutmuyor

Son düzenleme:
uncelim
Neden tutmadığını düşünüyorsunuz ?
Maaşınız 1.106 liradan düşük olduğu için ek ödeme %5 olarak hesaplanmış. Ek ödeme dahil maaşınız 1.112 TL dir hesap doğru.

@uncelim
Ek ödeme hariç 1.106 liranın üzerinde olan aylıklarda ek ödeme %4, altında olan aylıklarda ek ödeme %5 olarak hesaplanır.

%4 olan ek ödemenin 26 ile çarpımı sonucu ek ödeme dahil maaşı verirken, yaptığım hesaplamalar sonucu %5 ek ödeme için çarpan rakamın 21 olacağını tespit ettim.

Evt maaşınız %5 ten hesaplanıyor o yüzden siz %4 ten hesaplayınca farklı geliyor ama malesef %4 ve %5 şeklinde hesap uygulaması var

SGK 4a emeklilik başvurumda maaş bağ

Merhaba arkadaşlar,
Öncelikle vergi indirimi başvuru sürecinin başından sonuna kadar bu platformda verilen bilgi ve olumlu bakış açısına sahip birçok kişiden fayda sagladigimi bildirerek katkı sağlayan herkese çok teşekkür ederim.

Vergi indirimim geldikten sonra emeklilik başvurusunu yaptım, SGK sitesinde "4a emeklilik kaydı" sekmesinde aylık bağlandı denirken, "4a emeklilik bilgisi" sekmesinde "Sisteme kayıtlı 4A Emekli Aylık bilginiz bulunmuyor" mesajı çıkıyor.

Öğrenmek istediğim emekliliğim onaylandı mı? ve ne kadar bir maaş bağlandı, nereden öğrenebilirim ?

Cevap için şimdiden teşekkürler.

Orhan Kalkan
Bu aşamada emekli maaşınız henüz belli değil.
Bir süre sonra emekli aylık bilgilerinizde ek ödeme miktarı çıkar, o zaman maaş hakkında fikir yürütülebilir.

Üst Alt