Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ek ödeme belli, ama ilk maaşım E-Devlet'te görünmüyor. İlk maaşım kaç TL?

Ayın 17 sinde masş alacagız hala e devlette görünmüyor nasıl sistem bu

karatas_52

Aslinda belli ama edevlete dusmuyor biraz evvel sgk ile gorustum oraya gitmem durumunda tum maas bilgilerini soylerlermis

GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Herkeze iyi günler dilerim benim öğrenmek istediğim bir konu var yardımcı olursanız memnun olurum benim engelli raporum sürekli vergi indirimimde sürekli emekli olduktan sonra sgk nın gönderdiği kâğıtta da süre belirtmemiş acaba belirli aralarda tekrardan raporumuzu yenilemek gerekiyormu sgk tekrardan istiyormu bunu.

efehana
Hayır herhangi bir kontrol gerekmiyor.
Ancak SGK'nın her zaman herkesi kontrole tabi tutma yetkisi var.

karatas_52...durum var olan maaşımıza yüzde 10.06 eklemek kadar basit olsa zaten belli de,bizim görmediğimiz etkenler de olabilir tabii hesaba katmadığımız az veya çok,o yüzden mecbur bekleyeceğiz gibi..

Arkadaslar benimde eve kagidim geldi. Bana gelen kagit zamsiz ama devlette gorunen ek odeme zamliymis. Alo 170 in cikardigi rakkamda dogru 17 gunluk zamsiz 30 gunlul zamli rakkami gosteriyormus. Ama su bir gercekki 2019 da emeklinolsaydim 250 tl maasim yuksek olacakti arastirarak hata ben yaptim iyi dusunup oyle emekli olun tarih acisindan

GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Selamlar iyi aksamlar arkadaslar Yurt disi borclanma müüracatinda bulundum Miktari komple yatirdim e-devlette bilgilerim yaziyor fakat maas ne kadar alicagim ve ne zaman ödeyecekleri yazmiyor birde emekliligim kabul edildim acaba bu kanuda yardimci olabilirseniz cok sevinirim simdididen tesekkürler keyifli forumlar dilerim Tahsis numarasi yaziyor verilmis

Emekliligim kabul edilmismi ?
Maas ne kadar ve ne zaman alabilirim ?

4A Emeklilik Aylik bilgileri

Aylik Baslangiç Tarihi 01.12.2018

Durum Kodu 2000 Öncesi Aylik Baglama Orani 51.00
2000 – 2008/10 Arasi Aylik Baglama Orani 43.00
2008/10 Sonrasi Aylik Baglama Orani 0.00
Intibak Aylik Baglama Orani 0.00
2000 öncesi Gün 2284
2000 – 2008/10 arasi Gün 3110
2008/10 sonrasi Gün 0
Toplam Gün 5394
Göstergesi 15175
Hisse Orani 1/1
Sigortalinin En Son Çalistigi Sektör Özel
Aylik Tutari 0
Birikmis Aylik Tutari 0
Ek Ödeme Tutari 143.33
Maas ödeme ayin 25,de

Djkirpi

Dostum merhaba, ben iyice şaşırdım şimdi sen bu konuda araştırmıştın hatta bir yazı paylaşmıştın
Bende 2019 öncesi avantaj var diye kaçırdığım için üzülüyordum nasıl oldu bu?
Senin paylaştığın kaynak hangi noktada seni yanılttıda bu kadar bir önemli tutar maaşında farkedecek?
Benim başvurum nasipse Ocak’ta olmadı şubatta olacak biz neden avantajlı olacağız ?
Bir paylaşırsan bizler gibi tüm bekleyenlere faydası olur.
Umarım kendin için paylaştığın matematikten dolayı yanılıyorsundur çünkü ciddi bir fark üzülürüm senin için.

Djkirpi

Daha önce bu konu forumda tartışılmıştı ve bu seneye mahsus olarak Ocak ayında emekli olmanın avantajlı olacağını söylemiştik. Denk gelmediniz sanırım. Sağlık olsun...

Djkirpi
Bahsettiğiniz tutarda, hatta yarısı kadar bile fark mümkün değil.
Maaş hesaplıyorum diyen sitelere itibar etmeyin.

Egemen35

Emekliliğiniz kabul edilmiş, aylığınız ise Aralık için 3.726,58 olması gerekir. Zamla beraber %10 civarında artacaktır.

hozgul

Hakan dostum merhaba
Ocak ayı dışında bir avantaj olmayacağı anlamında mı söylüyorsun yoksa 2019 geneli için mi avantaj teşkil edecek
Benim yetişirse SGK ya Ocak’ta başvuru yapacağım yetişmezse Şubat
Bu senaryoya göre bir fark olacak mı?
Teşekkür ederim.

Strabon

"Ocak veya sonrası" müracaat etmek Aralık ayında müracaat edenlere göre daha avantajlı olacak

hozgul

Hakan kardeşim birde şunu sormak istiyorum SGK emekli maaşı hesaplama sitesinde Aralık 2018 tarihinde maaş tutarları Ocak 2019 dan yaklaşık olarak %13 daha düşüktü 5ocak 2019 itibariyle artış oldu, şimdi emekli maaşlarına yapılan %10,19 zam bu tutarın üzerine eklenecek mi?
Teşekkür ederim

Sayin hozgul öncelikle cevabiniz icin cok tesekkür ederim sagolun gercekten dediginiz miktari alirsam süper Allah yemege nasip etsin insallah
e-devlette Maas baslangici 01.12.2018 diye yaziyor fakat simdiye kadar henüz bir maas gelmedi maasin Banka hesabima gelmesi ne kadar süerer acaba bir bilginiz varmi

@Strabon Aralıkta emekli olanlar, Ocak ayında gelen zamdan istifade elbette edecek.

@Egemen35 benim aylığımın bağlanması 2,5 ay sürmüştü. üç aylık birden almıştım. Umarım kısa sürede bağlanır. Bir de sizin için sakıncası yoksa aylığınızı aldığınızda burada paylaşır mısınız? Bakalım mı hesap ne kadar doğru diye?

Tekrardan selamlar ozaman bir kac ayda daha bekliyelim bakalim
tabikide paylasirim ne demek sakincasi olurmu neden olsun
sizin emekli maasinizin miktari e-devlette ne zaman yazildi acaba hozgul bey maaslar hesaba yattiktan sonrami e-devlete geciyorlar acaba

Egemen35

O kadar sürmez, çünkü benim ek ödemem çok geç gözükmüştü. Halbuki sizinki gözükmüş. O halde çok sürmez. Bu ek ödeme ne zaman yansıdı. Eğer yeni yansıdıysa o zaman [FONT=sans-serif]3.726,58 TL sizin aralık ve 0cak aynının toplam hakedişidir.[/FONT]

hozgul

Himm ozaman maasim daha az olucak dediginiz gibi ise ek ödeme sanirim Aralik ayinda gözüküyordu fakat cokta emin degilim acikcasi

Ufukalp

Ustad emekli-maasi.comda hesapladigim rakkamin ustu cikti 2018 icin cunku 2008 sonrasi icin yuzde37 baglanirlik hesaplamisti bana sgk %39 dan bagladi yani rakkamlar cok yakin. 2019 icinde hesaplama yaptiriyorum orda 2019 da emekli olsaydim 3700 cikiyor ama benim maasim 3556 dan baglandi 2018 oldugi icin yinede cok sukur diyelim. Ama eflasyonun yuksek olmasi sebebiyle 2008-2018 arasindaki kazanclarin guncel rakkamlarini cok arttirdi. Ornek verecek olursam 2008-2018 ortalama kazancim 2018 icin 5100 iken 2019 guncel kazanclarin artimiyla 6100 gozukuyordu.

Edevletde maaş ödeme bilgileri gözüküyormu bende gözükmüyor

Üst Alt