Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ek ödeme belli, ama ilk maaşım E-Devlet'te görünmüyor. İlk maaşım kaç TL?

Arkadaşlar merhaba ;
bende sgk başvurumu 30.01.2019 tarihinde yaptım.
ödeme günüm her ayın 21'i olarak görünüyor.
ek ödemede belli olmuş sanırım ilk maaşımı 21 şubatta alırım.

ayt34

dostum senden bir gün sonra da ben yaptım başvurumu ama hala serviste beklemede görünüyor evraklar. Senin baya hızlı olmuş. ödeme gününe kadar çıktıysa maşallahı var

HakanEs26

hakan selam,ben de 31ocak ta yaptim,bende de serviste beklemede yazitor ama ek odeme hemen gorundu pazartesi gunu e devletten bKiyor musun?

ayt34
BoraBalli

Maalesef 4A Emekli aylık bilgisi ve 4A Emeklilik Ödemelerinden Bakıyorum Kayıt bulunmamamıştır diyor ? Başka yer varmı bakabileceğimiz ?

HakanEs26
Başka yer yok, acele etmeyin henüz başvurunuz bir haftalık.
Süre müdürlükten müdürlüğe farklılık gösterir.

Ufukalp

aynen abi bizim burdakiler bi hızlılar bi yavaşlar kaplumbağa tavşan misali :) Acelem yok ta 30 Ocak başvuru ve aynı gün başvurduğum kişiler böyle söyleyince dumur oldum dedim noluyor diye :) Acelemiz yok abi inşallah en kısa sürede herkesin ki sonuçlanır.

yangaz

dostum bana dedikleri ( 2 aylık alacağım söyledi memur ) martın ilk veya 2. haftası e devlete düşer dediler. Aylık başlangıcın görünüyorsa bu ayın 2. haftasında düşer diye tahmin ediyorum ;)

yangaz
Maaşınız belli zaten, ben de 1.067 TL olarak hesaplamıştım ama ek ödeme oranı iki seçeneğe de uygun olduğundan kesin olmayan bir bilgi vermek istememiştim.
Ek ödeme ve maaş günü belli olduğuna göre bu ay alırsınız maaş.
Ayın 23 ünde size 22 günlük birikmiş ile birlikte 1.849 TL ödeme yapılır.

Arkadaslar gecen ay ben ilk ayligimi aldım fakat bu ay yani Şubat Ayi e-devlette Ödeme günü haricinde Emekli Ödeme Bilgileri sifirlanmis sizce bu normalmi eyer normalse acaba Şubat Ayi maaş bilgileri tekrar ne zaman yansır Emeklilik ödeme bilgilerinde bilgisi olan varmi aylık ödeme tarihi 25 i yardimlariniz icin şimdiden teşekkürler

Egemen35
O bilgi her dönem için farklı çünkü. Ödeme emrinden sonra çıkar o bilgi.
Her ayın muayene, ilaç, nafaka vs gibi kesintileri farklı olabilir çünkü.
Kesintiler hariç sabit aylığınızı ödeme bilgileri değil de aylık bilgisi sayfasından görebilirsiniz.

Ufukalp
Bilgilendirme icin çok teşekkür ederim arkadasım sağolun
Kolay gelsin keyifli forumlar diiyorum

Çok teşekkürler ufukalp kardeş

Çok teşekkürler ufukalp kardeş biz bu zamdan yararlanarak mı hesap yapıldı maşımız

Çalıştığım iş yerinde sgdp li çalışsam maasda kesinti olurmu

Çalışmış olduğum işyerinde 10 yıl 4 ay SGK li çalıştı hepsi asgari ücretten yattı bana ne kadar tazminat ödemesi gerekiyor iş yerimin 12. Ayın 31'i 2018'de çıkış yapıldı

yangaz

Günaydın dostum. Hiç bir kesinti olmaz ki aynı gün çıkış almışız. bende 4 şubatta geri aynı işyerime SGDP ile giriş yaptım. Sorun yok yani. Tazminat olayına gelince benimde asgariden yattı 2 yıllık çalışmama 6.300 TL kıdem ihbar çıktı. Tahminimce sana da 25-35.000 TL arası yatar gibime geliyor.

Selam benim 30 ocakdı sgk başvurum tam 1hafta sonra eve maaş bildirim sgk kağıdı geldi.Beklediğimden de yüksek yattığı için almadan inanamayacağım sanırım.Gerçi 19yıllık vardiyalı ve resmi tatil bilmeden zaten 5600 gün çalışıp sağlığımı kaybettikden sonra yatan miktar az bile...
Aylık tutar 2754 .54
Ek ödeme 110.18
Birikmiş tutarda 2387.25 gözüküyor.
Sgk heray net maaşın 2864 dedi.Ve 1kere mahsusda şubat ayında sanırım 2387 kesintilerden ne biriktiyse onu alıcakmışım .Bu ücretin ne olduğunu bilen varmı ben anlamadım.

Tazminatımıda 56.000tl olarak aldım çok şükür.Iyi ki ocak 2019 u beklemişim.Burada bikaç kişi 2019 olmadan emekli olun tarzı bilgiler paylaşmıştı şuan mağdurlar... 1ay bekleme ve zamlı maaşımla 89 olan ek ödeme 110a çıktı ve ben daha yüksek aldım tabikide.

Buradaki herkesin hakettiğini alabilmesi dileğiyle ... 1000tl emekli maaşımı olur bi insan nasıl aile geçindirir gerçekden çok üzücü rabbim herkesin yardımcısı olsun ...

slm arkadaşlar
yeni üye ve yeni emekliyim.
27.12.2018 başvuru tarihi
01.01.2019 maaş başlangıcı ödeme günü 20 si EK ödeme tutarı 55.95
ama henüz maaşım bankaya yatmadı SGK da da görünmüyor. şubat 20 sinde alırsın maaşını dedi

samsara77
Birikmiş tutarınız 2.387 TL olduğuna göre maaş ödeme gününüz ayın 26 sı olmalı, bu tutar da 25 günlük birikmiş aylığınız.
Şöyle anlatayım :
Emekli maaşları peşin ödenir.
Maaş gününüz ayın 26 sı olduğundan ayın 26 sında size bir tam maaş ödenecek.
Ancak aylık başlangıç tarihiniz 1 Şubat olduğu için 1 Şubat - 26 Şubat arasında kalan 25 günlük ücret size birikmiş adı altında ödenir.
Bu 2.387 TL o 25 günlük ücretinizdir.
Ayın 26 sında 2.387+2.864= 5.251 TL ödeme yapılacak.

kemal şahin
Emekli maaşlarına uygulanan ek ödeme oranı 1.224 tl altı maaşlarda %5, bu tutarın üstündeki maaşlarda %4 olmaktadır.
Sizin ek ödemenizden bu sınırlarda olduğunuz anlaşılıyor, yani ek ödemeniz %4 de olabilir, %5 de, o yüzden kesin bir şey söylemem mümkün değil. O yüzden bu durumdaki maaşlar için yorum yapmıyorum.
Ben size her iki ihtimali de söyleyeyim o halde.
* Ek ödemeniz %5 ise ek ödeme dahil maaşınız 1.175 tl
* Ek ödemeniz %4 ise ek ödeme dahil maaşınız 1.454 tl

Ufukalp
tşkler
sgk görevli kesin değil ama 1.468.00 falan alırsın dedi
maaş hesaplamada 1.520 çıkıyor.
bankada öğrenicez sanırım:)

kemal şahin
Maaş hesaplama sitelerinde 1.520 çıkıyorsa, ek ödemeniz %4 dür ve ek ödeme dahil maaşınız 1.454 tl dir bence.

kemal şahin

Kemal bey emekliliğiniz hayırlı olsun. Ssk başlangıç tarihi ve 2008 öncesi ve sonrası prim gün sayılarınızı yazabilirmisiniz? Asgari ücret tenmi ödendi pirimleriniz? Teşekkürler.

Merhaba arkadaşlar,
4a emekli aylık bilgisi (e-devlet);
Aylık başlangıç tarihi 15.01.2019
2000 öncesi aylık bağlama oranı 69,50
2000-2008 aylık bağlama oranı 66,50
2008 sonrası aylık bağlama oranı 53,46
2000 öncesi prim gün 2787
2000-2008 prim gün 3150
2008 sonrası 3684
Toplam prim gün 9621
Gösterge 14925
Hisse oranı 1/1
Sigortalının en son çalıştığı sektör Kamu
Ek ödeme tutarı 202,86 TL
Ek ödeme tutarı 0 TL

Şeklinde görünüyor.
Yukarıda emekli aylık bilgisinde ek ödwne görünürken ödeme bilgisinde görülmemektedir. Bunun nedeni nedir? Ayrıca bu bilgiler ışığında ne kadar emekli maaşı bağlanır?
Daha önce sgk nın sitesinde emekli maaşı hesaplattırdığımda 5.268 TL (ek ödeme dahil) maaş görünüyordu...
Saygılarımla

Üst Alt