Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ek ödeme belli, ama ilk maaşım E-Devlet'te görünmüyor. İlk maaşım kaç TL?

tayfun476
Yok yok öyle demeyin. Dün çok yoğun işlerim vardı ve ancak gece döndüm eve.
Emekli maaşınızı yazdığınız gibi 1.950 TL.
1.433 TL ise 22 günlük birikmişiniz.
Hayırlı olsun, sağlıklı güzel günlerde harcamak nasip olsun inşaallah. :)

sgk emekli başvurularında sorun yaşamak istemiyorsanız...
emekli maaşı sgk başvurularında dordurdugunuz foruma size yakın ziraat bankasını seçin...ilk maaşınız yattıktan sonra istediğiniz bankaya taşıyabilirsiniz...

Ufukalp bey merhaba
Emeklilik aylık başlangıç tarihi:01.12.2019
Ek ödeme tutarı : 124.50
Maaş günü : 26
Birikmiş aylık tutarım 0 gözüküyor
Bu duruma göre maaşım ne kadar olur
Yardım edebilirmisimiz
Saygılar

Çantalı
Emekli maaşınız ek ödeme dahil 3.237 TL.
Birikmiş demek aylık başlangıç tarihi ile maaş günü arasındaki günlerin ücretidir. Sizin maaşınız henüz 4 günlük, o yüzden birikmiş hesabı şu anda olmaz.
Ayın 26 sına kadar 25 günlük 2.697 TL birikmişiniz olur.
Ayın 26 sında 25 günlük birikmiş 2.697 + bir tam maaş 3.237 olmak üzere toplam 5.934 TL ödeme alırsınız.
Küsuratları attım.
Hayırlı olsun.

Ufukalp bey
Cevap için çok tşk ederim.
Ben bu 5934 tl yi aralık’ın 26 sındamı alıcam

aylık başlangıç tarihim 01.12.2019 ve ek ödeme tutarı 64.17 görünüor e devlette. abo oranlarım 74,61 ve 46 sırasıyla, 8340 da prim günüm var 1409 u 2000 öncesi olmak üzere 96 girişliyim. 1279 tl birikmiş yatmıştır mesajı geldi bugun. ayın 24 ünde maaş alacagıma göre sizce maaşım ne kadardır..? (ben 1650 civarı tahmin ediyorum yazılanlara göre ama)

Ufukalp slmlar aylar önce konuştuk hatırlar mısın bilmiyorum 6 ay oldu en son Konuştum sizinle hastalandım giremedim buralara abi sorum 26 kasımda emeklilik dilekçemi verdim
bugünde sgk msj atmış birikmiş aylıgınıız baglanmış 838 ytl bankanızdan alabilirsiniz die..edevlette bilgi yok sadece maaş günü 24 ü yazıyor sorum şu maaş kac para baglanmış acaba bilginiz varmı efendim iyi akşamlar..

Ahmet Topuz
Evet hatırladım.
Birikmiş tutarınız üzerinden hesaplama yaptığımızda emekli maaşınız 1.093 TL görünüyor.

Ahmet Topuz

Emekliliğiniz hayırlı olsun, Sgk başlangıç tarihi ve 2008 öncesi ve sonrası kaç gün prim sayınız olduğunu maaşınızla birlikte yazar iseniz diğer arkadaşlar içinde çok faydalı olur... Ek 5'ten kaç gününüz var idi? Çok teşekkürler.

Merhabalar.Arkadaşımın annesinin ek ödemesi belli oldu.

Emeklilik başlangıç tarihi:01.12.2019
Ek ödeme:60.59
Maaş günü 19 u.

Buna göre bir hesaplama yapabilirseniz çok sevinirim.
Ufukalp hocam.

Sugaremro
Bu ek ödemenin maaşını kesin olarak önceden bilmek mümkün değil.
Şöyle anlatayım:
Emekli aylıklarına uygulanan ek ödeme iki ayrı oranda yapılmaktadır.
Şu andaki güncel rakamlara göre ek ödeme hariç maaşları 1.319 liranın altındaki maaşlara %5, bu rakamın üzerindeki maaşlara ise %4 ek ödeme uygulanmaktadır.
Verdiğiniz ek ödeme tutarı iki türlü hesaplamaya da uygun bir sınırda, o yüzden size net rakam değil iki ihtimale göre de ayrı iki rakam vereceğim.
1- Ek ödeme %5 ise: maaş ek ödeme dahil 1.272 TL.
19 Aralık'ta 763 TL birikmiş + 1.272 TL bir tam maaş alır.
2- Ek ödeme %4 ise: maaş ek ödeme dahil 1.575 TL.
19 Aralık'ta 945 TL birikmiş + 1.575 TL bir tam maaş alır.

Ufukalp hocam çok teşekkürler.
Bunu hiç duymamıştım.Forumdaki arkadaşlar için de önemli bir bilgi oldu sanırım.

alp bey 8300 günüm vardı,yaklaşık 4500 günü asgariden geri kalanıda günümüz kuruyla söyleyeyim 2550 netten yatmıştı..

Ufukalp bey merhaba,
%68 kalp rahatsızlığından vergi indirimi aldım.
1 kasım itibariyle sgk’na dilekçe verip emekli oldum.
2000 öncesi 93
2000/2008 2337
2008 sonrası 3217 günüm mevcut..
Sigorta girişi 1998 mart..
maaş günü 22 birikmiş 955 tl.
Ek ödeme 52.53
maaşımın ne kadar olması lazım, bilgi verebilir misiniz lütfen teşekkür ederim.
ABO 62/60/34.63
Emekli olmadan önce sgk maaş hesaplama sitesinde ek ödeme 62.50 çıkıyordu ek ödemem neden düşmüş acaba bir sorun mu var.

musa güloğlu
Ek ödeme dahil maaşınız 1.365 TL.
Benim dikkatimi çeken SGK'ya başvuru tarihiniz.
Forumda bir çok yerde bu konuya dikkat çektim.
Eğer 1 Kasım değil de sadece 1 gün önce 31 Ekim'de müracaat etmiş olsaydınız, o 1 günle tam bir aylık maaş kazanacaktınız.
Şu anda aylığınız 1 Aralık itibariyle bağlanmış durumda. Sadece 1 gün önce başvursaydınız aylığınız 1 Kasım'dan itibaren geçerli olacaktı.

selamlar, ayık bağlanma tarihi 01/12/2019, ek ödeme 58,35 tl, aylık ödeme günü 25 i buna göre maaşı nasıl hesaplıyorsunuz?

Ufukalp bey
Vergi dairesi 29.10.2019 da onaylanan vergi indirimi yazımı
31.10.2019 da telefon açıp haber verdi.
Gidip yazımı aldım ama bilgim olmadığı için 1 Kasım sgk başvuru yaptım.
SGK da Başvuruyu alan memurda sizin dediğinizin aynısını dedi.
1 gün önce başvuru yapsam 1 Kasım itibari ile maaş bağlanacak idi ama olmadı.
Sağlık olsun diyeceğim de o da olmuyor..
Sağlık dünyanın en büyük serveti bence..
Bağlanan maaş ek ödeme ile birlikte tam olarak 1.365₺
Maaşım için itiraz etmeme gerek var mı
Sanki az hesaplanmış gibi 🙂
Cevabınız için Teşekkür ederim 🙏

musa güloğlu
31 Ekim'i geçirmiş olabilirsiniz, bu durumda yapılacak olan Kasım sonuna kadar da çalışıp o ayın maaşını da tam almak ve 30 Kasım'da başvurmaktır.
Böylece 30 Kasım'a kadar işyerinden maaş alır, hemen bir gün sonra 1 Aralık'ta da emekli maaşınız başlardı.
Olan olmuş artık, aynı durumda olan arkadaşlar bilgi sahibi olsun diye yazıyorum.
Primlerinize göre maaşınızın az olduğunu düşünüyorsanız bir dilekçe ile başvurup maaşınızın yeniden hesaplanmasını talep edebilirsiniz.

özesma "SGK sitesinden maaş hesaplama" başlığından da sormuşsunuz, orada cevapladım.

Merhaba ,dün itibarı ile EDEVLET te emekli kayıtlarım aşağıdaki gibidir.
000 Öncesi Aylık Bağlama Oranı
67.00
2000 – 2008/10 Arası Aylık Bağlama Oranı
51.00
2008/10 Sonrası Aylık Bağlama Oranı
37.95
2000 öncesi Gün
1507
2000 – 2008/10 arası Gün
1844
2008/10 sonrası Gün
3358
Toplam Gün
6709
Göstergesi
9475

Ödeme Dönemi
201911
Ödeme Günü
17
Net Aylık Tutarı
0 TL
Aylık Tutarı
0.0 TL
Ek Ödeme Tutarı
0 TL
Sosyal Yardım Zammı
0.0 TL
Birikmiş Ödeme Tutarı
0.0 TL
Kesinti Tutarı
0.0 TL

SGK TOPLAM ÖDENEN PRİM TUTARI 503,000 TL

En son çalıştığım geçen ay emeklilik için çıktıktan sonra brüt maaşım 9473 tl olarak sona erdi.son 9,5 yıl SGK lıyım ve son 4,5yıl primlerim yüksek. Buna göre sizin öngörebileceğiniz emekli maaşı ne kadar olmalı. Bu arada BAĞKUR KAYDIM olduğu için (ancak borç görünmüyor) 821 gün silinecek demişlerdi. Bu ne kadar etkiler. Yanıtınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

pimpirikli
Üç beş gün daha sabredin, en azından ek ödeme tutarı düşer e-devlete, o zaman belli olur nasılsa maaşınız.

Üst Alt