Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ek ödeme belli, ama ilk maaşım E-Devlet'te görünmüyor. İlk maaşım kaç TL?

Yanıtınız için teşekkürlerç bu arada şimdi unkapanı sgk yı aradım 17 ocak 2020 bankanıza gidin dedi. Bu süreç içinde emekli başvuru tarihi 5 kasım idi. Kasım ve aralık dahil olacakmı. Ocak maaşına ek olarak mı ödenecektir?

pimpirikli..hocam emekliliğiniz in başlangıç tarihinden itibaren ilk aldığınız aya kadar kaç ay varsa birikmiş, o ilk maaşınızda alırsınız hepsini..hayırlısı olsun şimdiden..

pimpirikli
Başvuru tarihini çok bilinçsizce seçmişsiniz, bu yüzden de malesef Kasım ayı için bir kuruş bile alamazsınız. Emekli maaşı başlangıç tarihiniz 1 Aralık.
Bu konuyu forumda durmadan dile getirmekten ben usandım ama hala aynı yanlışı görüyorum.

Ufukalp bey 1 eylül 1995 işe başlama tarihi ve 280 gün asgari ücret üzerinden prim yattı 2000 yılı öncesi 2000 ile2008 yılı arası 2900 gün primim var 3 yılı tarım bağkuruna ait 2008 yılı sonrası 3200 gün prim asgari ücret üzerinden 1256 tl maaş 62.82 ek ödeme buna karşın yapılan hesaplama doğrumudur itiraz etmeme gerek olabilirmi teşekkürler

Alp74
Gördüm ve cevap vermek istemedim.
Emekli maaşı öyle şu dönemde şu kadar primim var ile hesaplanabilecek bir şey değil.
İhtimaller, tahminler ile fikir yürütüp size bilgi veriyormuş gibi atıp tutmak istemiyorum.
Bu bilgilerle size hiç kimse maaşınız az ya da çok olmuş diyemez.

Ufukalp

primler ve yıllar arası belli olmuyomu maaş hesaplaması ondan istinaden sormuştum

Arkadaşlar günaydın
Emeklilik için dün dilekçe verdim.
15 gün evvel SGK dan baktığımda ek ödeme 55 tl idi.
Dün 1995 yılı İçin askerlik borçlanması yatırdım 540 gün 14750 tl,fakat ek ödeme 57,5 tl oldu.
Bu doğrumudur..

Ufukalp Bey, bu konuda şirket müşavirine beni ekim sonu çıkarın dedim. Ancak kendisi bunu yapamayacağını ,Doğum tarihi olan 5 kasıma 2019 kadar sigortalı olmam gerektiğini ve bu süre içerisinde başıma gelebilecek sağlıkla ilgili bir durum olduğunda kimseye izah edemeyeceğini belirtti. Bu yüzden siz her ne kadar önceki bildirimlerinizde bahsetmiş olsanız da benim istemim dışında olan bir durum var. Kasım 5 te resmi olarak işten çıkmam aynı gün başvurmam sonrası 25 gün Emeklilik işlem süreci için boşa gidiyor. Öyle mi? Bu durumda E devletten Evrak takibi sekmesinde yer alan 6 kasım tarihinden itibaren resmi başvuru bilgiler hepsi safsata demektir sanırım. Doğrumu anlamışım?

Ufukalp abi merhaba,
bir sorum olacaktı. Bilgi verebilirseniz sevinirim. 28.11.2019 emeklilik için dilekçemi verdim. 01.12.2019 itibarı ile emekliliğim onaylanmış. E-devlette emeklilik tarihi 01.12.2019 yazıyor. Maaş alma günü de 26 sı. Ankara sıhhıye SGK yı telefonla aradığımda 1544 maaş + ek ödeme demişlerdi. Önceki gün SGK dan mesaj geldi birikmiş emekli maaşınız 1338,50 TL bankaya gönderilmiştir diye . Şimdi bu 1338,50 TL benim 1-26 aralık arası maaşım mı yoksa tam 1 aylık maaş mı. Bu konuda bilginiz var mı acaba. Teşekkürler

pimpirikli
Aralık sonu olabilirdi.
ahmetulug
Emekli maaşınız ek ödeme dahil 1.606 TL.
Bahsettiğiniz 1.338 TL sadece 1-26 Aralık arasına ait 25 günlük birikmiş tutarınız.
Sağlıklı güzel günlerde harcamak nasip olsun inşaallah.

pimpirikli...hocam sizinki engelli emekliliği değilmi?..doğum tarihi neden baz alınmış size dendiği üzere onu anlamadım ben...tam okumadım ama normal emeklilikden bahsetmiyoruz değilmi??

deathless
Bu engellilerde de olabilir.
Örneğin bir sigortalı erken emeklilik için 20 yıl 4400 prim gün sayısı şartlarına tabi olsun.
Bu sigortalı 1 Haziran 1982 doğumlu, ve 1 Haziran 1999 sigorta girişli olsun. Ve prim günü fazlasıyla yeterli olsun.
Bu sigortalı 1 Haziran 2019 tarihinde prim ve sigorta süresi şartlarını yerine getirdiği halde emekli olamıyor.
Çünkü ilk sigorta girişi olan tarihte 17 yaşında olduğu, ve 18 yaş altı çalışmaların emeklilik hesabında sigorta süresinden sayılmadığı için, bu sigortalının emekliliğe tabi sigorta süresi hesabı 18 yaşını doldurdu 1 Haziran 2000 yılından başlayacaktır. Ancak bu tarihten 20 yıl sonra 1 Haziran 2020 tarihinde emekli olabilecektir.
Umarım açıklayıcı olmuştur.

Ufukalp...anladım abi,18 yaş öncesi primlerin sayılmaması etki ediyor o duruma.....bu arada abi sgk danışmanlık bürosu açsan köşe olmuştun bu bilgelerinle:))

deathless
Yok yok primler 18 yaş altı da olsa stajyerlik çıraklık değil tam prim ise sayılır.
Sayılmayan 18 yaş altı sigorta süresidir. Adam 20 yıl 4400 prim gün sayısına tabi ise 18 yaşından önce çalıştığı süreler o 20 yılın hesabında sayılmaz, ama primleri sayılır.
Teşekkür ederim, Ali Tezel kadar aç gözlü olamadık. Burada engelli kardeşlerimize elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz.

merabalar %49 engelli raporum var 1970 doğumluyum işe giriş tarihim eylül 1988 2000 önccesi 1598 gün yüksekten ödendi 3 ayda tam ikramiye vs. 2000 sonrası 2081 gün 2008 sonrası 854 gün bunlar normal asgari bürüt ücretten ve toplam 4533 günüm var. bakmakla yükümlü kişi sayısı 3
emekli maaşı hesaplamada abo 1- 59.00 / abo 2 - 39.00 / abo 3 - 25.98 oran veriyor. ek ödeme 65.45 tl. maaş 1636.47 tl çıkıyor. bu alacağım maaş doğrumudur abo oranları düşükmü . yardımcı olupta ilgilenen arkadaşlara teşekkür ederim.

merhabalar, ben emekli olmazdan önce sgk nın sitesinden bağlanacak olan
maaş 1826 tl,
ek ödeme 73 tl,
yatan prim gün: 4355 gün
2000 öncesi 51.80
2000-2008 39.00
2008 sonrası 24.08
şuan emekli oldum edevletde ek ödeme ve maaş gözükmemekte sadece emekli aylık bağlanma oranları gözükmekte, bağlanma oranları arttırılmış, bunun anlamı bağlanacak olan emekli maaşımın 1826 tl den daha yüksek olacağı anlamınamı geliyordur, bağlanma oranları artmış gzüzükünce merak etim bilgisi olan varsa cevap verise çok sevinirim.

şuanda edevletde gözüken aylık başlangıç tarihi: 01.12.2019
maaş alınacak gün: 22
2000 öncesi 53.80
2000-2008 60.00
2008 sonraso 30.00
olarak gözükmekte, bu oranların artması ne anlama gelmekte

Ufuk hocam merhaba,
Emekli başvurum 25.12 .2019 onaylandı 26 sında tahsis evrak işlemleri için sgk ya gittim orada ki hanımefendi 1 hafta içerisinde birikmiş 914 tl ödeme tutarın yatar dedi 24unde 1192 tl maaşını alabilirsin dedi.ve bununla ilgili 30.12 tarihinde sgk posta ile yazı göndermiş suan 1haftalık bir süre geçti bir hareketlilik gorunmuyor.sgk evrak takibe 30.12 aylık bağlandı diye not düşülmüş e devlette aylık başlangıç tarihi 01.01 görünüyor bir de 2008/2010 aylik baglanma orani 60 200diğeri/2010 sonrası aylik bağlanma oranı 40, ek ödeme tutarları vs. hala 0 görünüyor. Süreç normal mi bir de bu aylık ödeme ek ödemesiz tutar mı yoksa tüm tutarlar dahil rakam mı yardımcı olursanız çok sevinirim elinize emeğinize bilginize saglik teşekkürler.

Emekliliğiniz hayırlı olsun! Sgk başlangıç tarihi ve 2008 öncesi ve sonrası kaç gün prim sayınız olduğunu ve primleriniz asgari ücretten mi ödendi? Yazabilir misiniz? Maaşınız tahmini açısından önemli... Teşekkürler.
syağmur

syağmur
Ortada sadece memurun sözlü olarak beyan ettiği rakamlar var. Henüz ne e-devlette ek ödemeniz belli, ne de tarafınıza ulaşan bir ödeme var.
Bu durumda ne diyebilirim ki ?
Ek ödeme görünür ya da tarafınıza bir ödeme yapılırsa o zaman netleştiririz.
Ben başkasının verdiği bir bilgi ile bir şey diyemem.

@Ufukalp hocam, emekli olmazdan önce sgk nın sitesinde ek ödeme 73 tl iken bugün ek ödemenin 105.73 olduğunu edevletden gördüm, sitede hesaplanandan çok çok fazla maaş bağlanmış bana ,bu ek ödemenin 26 katı maaşım oluyor değilmi

(ilk iletim)

Ufukalp

Hocam e devlete bugün geçmiş ek ödeme 60.48.Maaş ödeme günü 24.Tarafıma henüz bir tutar yatmadı.

syağmur
Aslında sizin ek ödemeniz hem %5, hem de %4 üzerinden hesaplanmaya uygun sınırda, ancak memurun verdiği bilgiye dayanarak ek ödemenizin düşük aylıklara uygulanan %5 oranında olduğunu düşünüyorum.
Bu durumda ek ödeme dahil maaşınız 1.270 TL oluyor.b

Merhaba 19.12 2019 emeklilik başvuru tarihim 31.12 2019 onayladı aylık başlangıç tarihi 01 01 2020 ödeme günü 18 ek ödeme 66'62 ne kadar emekli maaşı alabilirim teşekkür ederim

Son düzenleme:
Arkadaşlar erken emekli olanlara zam normal emekli olan kişilerle aynı orandamı zam yapılıyor yoksa bizlerin emekli zam oranı farklı mı oluyor...?

Merhaba 19.12 2019 emeklilik başvuru tarihim 31.12 2019 onayladı aylık başlangıç tarihi 01 01 2020 ödeme günü 18 ek ödeme 66'62 ne kadar emekli maaşı alabilirim teşekkür ederim

%66 ile rapor ile 17.12.2019 tarihinde emeklilik başvurusu yaptım.
Askerlik borçlanmasını'da yatırdım(maaşım biraz daha yüksek olsun düşüncesiyle) toplamda pirim günüm 8124 oldu.Dün kontrol ettiğimde dökümde 7900 güne düştüğünü gördüm.Neden düştüğünü anlayamadım.
Maaş hesaplaması yaptırdığımda:
SGK sitesinde hesaplama yaptığımda 08.01.2020 tarihi itibariyle hesaplanan Aylık :1475.96 Ek Ödeme:59.04
Emekli Maaşı com sitesinde 1.622,77 ₺Ek Ödeme 64,91 ₺Toplam 1.687,68 ₺ Çıkmaktadır.
Hangi hesaplama doğru olabilir?
Çıkan maaşlar yeni zamlı olan maaş mıdır?

Üst Alt