Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ek ödeme belli, ama ilk maaşım E-Devlet'te görünmüyor. İlk maaşım kaç TL?

farukk3404
Teşekkür ederim,sağol,

Tuncay0017
Ben emekliliğe 21/04/2021 de başvurdum,dys hala ''Gelen Evrak Dosyasına Kaldırılmış'' şeklinde duruyor,Sgk dan bir kağıt gelmedi,cepe mesajda gelmedi,ben alo 170 aramasam hiç haberim olmayacak paranın bankaya yattığından.

Bugün bankadan parayı aldım,banka promosyona da başvurdum,emeklilik 1 mayısta başlamasına rağmen bayram ikramiyesini vermedi alamadım,verseydi bu ilk ödeme içinde olurdu ama yok,

benimde 24 mayıs dilekçe tarihim bugun emeklilik kaydımda tahsis no yazıyor yaşlılık aylığı vs ama maaş bilgisi falan yok ne zaman belliolur acaba

Serrakerem

Bende 21 Mayıs’ta forumu doldurup SGK ya verdim, dys de böyle duruyor. 31/05/2021 MÜDÜRLÜĞÜ 1.EMEKLİLİK SERVİSİ (4A TAHSİS) Gelen Evrak Beklemede

21/05/2021 TAHSİS TALEP İSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ EMEKLİLİK SERVİSİ 1 (TAHSİSE HAZIRLIK) Gelen Evrak Dosyasına Kaldırılmış 26/05/2021 3:00 PM İŞLEM TAMAMLANDI Ayni şekilde bende 21 mayısta verdim ve geçen hafta Esenyurt sgk ya uğradım bu hafta olur dediler ama perşembe oldu yine bir değişiklik yok...

Arkadaşlar bende 28 Mayıs ta başvurdum 31 Mayıs'tan Beri tahsise hazırlık biriminde beklemede yazıyor hakkımızda hayırlısı

arkadaşlar bugun 1949 tl birikmiş param oldugunu yarın itibariyle alabileceğim söylendi fakat hala maaşım belli değil 24 maysta dilekçe verdim brikmişim 1949 tl haziranda maaş alacakmışım maaşım ne olur bilgisi olan var mı acaba..

Serrakerem

Hayırlı olsun e devlete düştüğünde belli olacaktır, bende 21 mayısta başvuru yaptım benimkiden hala tık yok

26 Mayıs SGK Başvuru
2 Haziran maaş bağlanması
3 haziran birikmiş ek ödemenin , belirlediğim bankaya günlü ödeme olarak gönderilmesi ( 21 günlük )
10 haziran birikmiş maaşın , belirlediğim bankaya günlü ödeme olarak gönderilmesi ( 21 günlük )
21 haziran esas maaş ve ek ödememin banka hesabından çekeceğim tarih.( 30 günlük - 21 temmuza kadar olan )
Edevlet : emekli aylık bilginiz ve emekli ödeme bilginiz ekranlarını hergün takip ediyorum ve çok hızlı çalışıyorlar.
SGK DYS evrak takip ekranlarını boşuna takip etmeyin , edevletten takip edin.
belirlediğiniz bankada hesabınız olsada o hesaba değil , belirlediğiniz banka il merkez şubede günlü hesabına adınıza yatar yani illaki bir kez belirlediğiniz bankanın şubesine fiziken gitmelisiniz kimliğinizle.
herkese en kısa zamanda aylıklarına kavuşmalarını dilerim

feromon
Hayırlı olsun

Vala bende İstanbul’da Mayıs 21 de başvurdum , 170 i aradım aylık bağlanma yok e devlet emekli kaydı da henüz yok Yani neredeyse 18 gün oldu

maaş ek ödeme tutarının 26 katıdır hesabı yapan arkadaşların konuyla alakalı bi fikri varmı acaba?

yokmu bi fikir. ilk maaş gibi 1500 alıp oturucazmı yerimize :D veriyorum mehteri :cool:

Son düzenleme:
kenan1980

Sanırım maaşın 1204 TL toplam yasa gereği 1500 e yükseltiliyor
Primlerin nasıl kaç gün abo falan yazarmısın en azından bizde bilgi sahibi olabiliriz

Tuncay0017

konu şu ki bu forum başlığında biraz gezildiğinde çoğu arkadaşın yazdığı şey maaş ek ödemenin 26 katı yönünde. diğer sayfalardada araştırma yapıldığındada durum aynı. ek ödeme maaşın %4ü dür deniliyor. durum böyleyken benim ek ödemeyle maaş konusunda acaba bi yanlışlıkmı var sorusu geliyor aklıma

kenan1980

Merhaba,daha önceki tarihlerde yazdığım forum metinleri okuma şansı bulabildiyseniz bu durumu birkaç kez belirtiğim metinlerim mevcuttur.SGK kurumu her yıl belirlediği bir emekli maaşı tutarının altında ödenen tutarlara ek ödeme oranı % 5'dir.Bu tutarın üstünde ödenen emekli maaşlarının ek ödeme tutarı % 4'dür.

Bu yıl belirtiğim ek ödeme sınırı olan emekli maaşı tutarı 1.500 TL dir.Sizin emekli maaşı tutarınız 1.500 TL altında olduğu için ek ödeme oranınız % 5 olmaktadır.

Diğer taraftan forum mesajlarında çok okuduğunuzu belirtiğiniz 26 kat çarpımı olayı ise ek ödeme oranı % 4 olan bir emekli maaşı hesaplamasında bir tutarın % 4 'ü 100 TL nin 4 TL tutarına denk gelmektedir.4 TL ek ödeme alan bir kişi 4 TL tutarı 25 kat ile çarparsa asıl emekli maaşına (4*25=100 TL) ,26 kat ile çarparsa asıl emekli maaş+ek ödeme= toplam ödenen emekli maaşına(4*26=104 TL) ulaşılır.

Bu sebeple okuduğunuz metinlerde 26 kat oranı yazmaktadır.Ancak eski yazılarımda da ve şimdi belirtiğim gibi SGK kurumu her yıl belirlediği bir emekli maaşı tutarının altında emekli aylığı alanların ek ödemesini % 5 olarak belirlemektedir.Bu sene söylediğim üzere 1.500 TL ve altında emekli maaşı alan herkes % 5 ek ödeme almaktadır.

Eğer % 5 ek ödeme alırsanız 100 TL 'de 5 TL ek ödeme alırsınız.5 TL ek ödeme alan birinin asıl emekli maaşı 20 katı üzerinden hesaplanarak (5*20=100 TL) bulunabilir.Asıl emekli maaşı ve ek ödeme dahil toplam emekli maaşı ödemesini 5 TL ek ödeme alan bir kişide bulmak için 21 kat üzerinden hesaplanarak (5*21= 105 TL) şeklinde bulunmaktadır.

Sizin kendi emekli maaşında belirtiğiniz 71,43 TL ek ödeme işlemi bu bağlamda 20 kat ile çarpılarak 71,43 TL*20 KAT= 1.428,60 TL hesaplanmakta olup,asıl emekli maaşı ve ek ödeme dahil toplam emekli maaşı ödemeniz 71.43 TL*21 KAT= 1.500 TL olarak sonuca ulaşılmaktadır.

Tüm yazılarımıza ve duruma bağlı olarak ülkemizde en az ödenen emekli maaşı olan 1.500 TL tutarı size ödenecek olduğu sonuca varmış bulunmaktayız.

Sizin merak ettiğiniz diye bir husus olduğunu düşündüğüm sizin gerçek emekli maaşınızın ek ödeme oranı % 5 olmasına karşın gerçek ek ödeme tutarı 71.43 TL değildir.Ancak 5510 sayılı Ek Madde 19 çerçevesinde SGK kurumu gerçek maaşınız 1.500 TL gibiymiş gibi işlem yapmasını emredici hükümler içermesi nedeni ile ek ödemeniz 1.500 TL emekli maaşının % 5 ek ödeme tutarı olan 71.43 TL'nin ödeme işlemlerinde dikkate alınması nedeni ile sistemde gördüğünüz gibi belirtilmiştir.

Bu konunun son ve önemli noktası ise gerçek emekli maaşı 1.500 TL 'den az olan kişilerin gerçek emekli maaşları her yıl 2 defa Ocak ve Temmuz aylarında yapılan enflasyon zamlarının gerçek emekli maaşının 1.500 TL tutarını geçinceye kadar her ay düzenli olarak 1.500 TL tutarı alacak olmasıdır.

Sizin gerçek emekli maaşınızın 1.133,32 TL olduğu dikkate alındığında yaklaşık 1,5 yıl (18 AY) aynı emekli maaşı almanız muhtemeldir.

Umarım size faydalı ve her arkadaşımız için açıklayıcı bir metin olmuştur.

Saygılar.

slm

bugun emeklilik kaydımda tahsis no yazıyor yaşlılık aylığı vs ama maaş bilgisi falan yok ne zaman belli olur acaba

Aylık Başlangıç Tarihi 01.06.2021
Dönem HAZİRAN/2021
Durum Kodu
2000 Öncesi Aylık Bağlama Oranı 69.00
2000 - 2008/10 Arası Aylık Bağlama Oranı 60.00
2008/10 Sonrası Aylık Bağlama Oranı 40.36
İntibak Aylık Bağlama Oranı 0.00
2000 öncesi Gün 1933
2000 - 2008/10 arası Gün 2825
2008/10 sonrası Gün 2506
Toplam Gün 7264
Göstergesi 9475
Hisse Orani 1/1
Sigortalının En Son Çalıştığı Sektör Özel
Banka -
Banka Şube -
Aylık Tutarı -
Birikmiş Aylık Tutarı 0
Ek Ödeme Tutarı -
Kesinti Tutarı -
5510
Ek 19 Miktarı -

Son düzenleme:
mustafa35d
Arkadaşım acaba başvuru tarihin ne zaman

Az kalmış bütün bilgiler yakında yazmaya başlar bir arkadaşım yeni emekli oldu 1. Maaşını aldıktan sonra
Bütün yazıları geldi.....

Birde mesela emekli olmadan önce çıkan maaşla bağlanan aynımı farklı mı bilgilendirirsen sevinirim

Son düzenleme:
Arkadaşlar 28 Mayıs başvuru bugün akşam saatlerinde SGK maaş uygulama sında artık maaş bağlandığı için hesaplanamıyor dedi heyecanla e devlet e baktım 4a emeklilik kaydım gelmiş bankam falan gelmiş sadece emekli aylık bilgisi bölümü yok yavaş yavaş geliyor birden bire bi heyecan çok mutlu oldum insan ister istemez acaba bı sorun mu var oldumu olacak mı derken baya bı stres sıkıntı şükür Allah'ıma .......
Bekleyen herkes biran önce yaşasın bu duyguyu inşallah....

Arkadaşlar benimde emeklilik kaydı ve tahsis no bugün e devlete düştü, başvuru tarih 21 Mayıstı. Fakat maaş bilgileri henüz yok 170 i aramalıyım mı yoksa beklemeliyim mi. Tahsis son 2 rakamı 00 dır

selam arkadaşlar farklı bir konu sorucam temmuz ayındaki devlet memur ve emeklileri zammından biz sgk emeklileride faydalanıyormu ? ben nisan da emekli oldum

mdursun

Merhaba, her yıl Ocak ve Temmuz aylarında Devlet Memuru(4C) emeklisi,İşveren Emeklisi yani Bağkur (4B) ve İşçi Emeklisi (4A) belirtmiş olduğum aylarda Merkez Bankası'nın açıklamış olduğu 6 aylık TÜFE(Enflasyon Verileri-Tüketici Fiyat Endeksi) verilerine göre emekli aylıklarına zam yapılır.

Burada önemli olan husus İşçi emeklisi ve İşveren emeklisi 6 aylık TÜFE oranında zam alırken ,Devlet Memuru emeklilerinin ilgili sendikalarının önceden devlet ile aralarında yapılmış zam anlaşmasındaki zam oranı + enflasyon farkı almaları nedeni ile işçi ve işveren emeklisi zam oranlarından farklı zam oranı almalıdır.

Tekrar belirtmek gerekirse ülkemizde her ne şekilde emekli olursanız olun her yıl Ocak ve Temmuz aylarında 6 aylık enflasyon (TÜFE) verilerine göre her emeklimiz emekli maaşına zam uygulanır.Emekli aylığına zam uygulanması için zam ayında bir ay (kısmi veya tam aylık) ilk emekli maaşı almak yeterlidir.

Saygılar.

Bilgi Hazinedir

Merhaba

[FONT=sans-serif]Emekli aylığına zam uygulanması için zam ayında bir ay (kısmi veya tam aylık) ilk emekli maaşı almak yeterlidir. ( bir birikmiş maaş , bir tam maaş aldım haziran 19 da 1 maaaş daha alıcam böylelikle zammı haketmiş oluyorum anladığım kadarıyla ) bu arada tüfe oranları sanırım 6,59 diye bir bilgi edindim netten bu zamdan yapılır diye tahmin ediyorum farklı birşeyler de varmı eklenen vs 1-2 puan ,

bilgi için tşk ederim,
[/FONT]

Sicil No
3401200609470
Aylık Başlangıç Tarihi
01.06.2021
Dönem
HAZİRAN/2021
Durum Kodu
2000 Öncesi Aylık Bağlama Oranı
0.00
2000 – 2008/10 Arası Aylık Bağlama Oranı
60.00
2008/10 Sonrası Aylık Bağlama Oranı
33.30
İntibak Aylık Bağlama Oranı
0.00
2000 öncesi Gün
0
2000 – 2008/10 arası Gün
736
2008/10 sonrası Gün
3825
Toplam Gün
4561
Göstergesi
0
Hisse Oranı
1/1
Sigortalının En Son Çalıştığı Sektör
Özel
Banka
-
Banka Şube
-
Aylık Tutarı
-
Birikmiş Aylık Tutarı
0
Ek Ödeme Tutarı
-
Kesinti Tutarı
-
5510 Ek 19 Miktarı
-

Birikmiş maaş yok yanlışlıkmı var acaba
Bilgi Hazinedir

mdursun

Rica ederim.

Evet,söyledikleriniz doğrultusunda emekli aylığınıza Temmuz ayında yapılacak emekli aylığı zam işlemi uygulanacaktır.

Bir konu daha var ,oda şu ki belirtiğimiz üzere her yıl Ocak ve Temmuz aylarında emekli maaşlarına yapılan zam ile ilgili TÜFE verilerine bağlık zam oranı Ocak ve Temmuz ayının 3.günü saat 10:00'da Merkez Bankası 6 aylık TÜFE verileri açıklaması ile belli olur.İlgili aylarının 3. günü iş gününe denk gelmez ise (PZT-SALI-ÇRŞ-PRŞ-CM) bu Temmuz olacağı takip eden ilk iş günü saat 10:00 ' da Merkez Bankası açıklama yapacaktır.(Bu yıl Temmuz ayının 3. günü cumartesi ye gelmesi nedeni ile 5 Temmuz 2021 günü açıklanacak)

Bu bağlamda 6 aylık verilere göre verilen zam olması nedeni ile sizin yazmış olduğunuz %6,59 oranı 5 aylık verilerin göstergesidir.Yani Temmuz ayı açıklanınca bu orandan daha fazla bir zam oranı olacaktır ve netleşecektir.

Bu sebeple her yılın Ocak ve Temmuz ayının 3. günü saat 10:00'da Merkez Bankasının açıklamasının ardından tüm medya organları zam oranını net şekilde haber yapmaya başlar.Ayrıca Ocak ve Temmuz ayı zam oranının açıklamasından sonra emeklilerin zam oranı netleştiği için zam farkları ilgili ayın 15. gününden sonra yani Ocak ve Temmuz aylarının 15. gününden sonra hesaplarına ödenir.

Saygılar.

farukk3404

Birikmiş maaş ödemesi için emeklilik başvurunuzda belirtmiş ise ilgili bankanın şubesinden bilgi alarak isme havale yöntemi ile adınıza bir para gönderimi olup olmadığını öğrenebilirsiniz.Eğer emeklilik başvurusunda herhangi bir banka belirtmediği iseniz SGK kurumu tarafından tercih edilen 2 kurum olan T.C. Ziraat Bankası veya P.T.T. şubeleri ile irtibata geçerek isme havale ile birikmiş emekli maaşınız hakkında bilgi edinebilirsiniz.

İlerleyen süreçte tüm bilgileriniz e-devlet modülasyonuna yansıyacaktır.Herhangi bir şüpheye mahal verecek bir durum yoktur.

Not:İsme havale işlemi bir kurum veya kişi tarafından başka bir kişiye alıcı bilgileri olan ismini ve T.C. kimlik numarası bilgilerini vererek hesap kullanmadan para gönderme işlemidir.

Saygılar.

Üst Alt