Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ek ödeme belli, ama ilk maaşım E-Devlet'te görünmüyor. İlk maaşım kaç TL?

erkannavy

Merhaba Erkan,umarım dediğin gibidir :) fakat sgk sitesinde 1256,özel hsaplama sitelerinde 1399 tl görünüyordu. Biraz araştırdım bu ek ödeme maaşın %4 ü oluyormuş fakat şimdi alacağım maaşa emin olamadım.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Benim ek ödeme 55,68x26=1447,68 benim maaş ben öyle hesaplıyorum doğru çıkıyor ama tam olarak bilmiyorum tabi

erkannavy

Yardımın için çok Teşekkür ederim Erkan sen maaş alıyor musun ?

Evet alıyorum aynen yazdığım maaşı alıyorum malülen emekliyim 6 yıldır

erkannavy

Hayırlı uğurlu olsun ve geçmiş olsun. Selamlar

ekremcelik00

Bende bu sitede okumuştum ek ödeme çarpı 26 yazılmıştı maaşı hesaplamak için .,bilen birSi yazar galiba mesajı görünce ,iyi günler

Herkese selamlar

Son mesajlara baktım.Konuyu netleştirmek için ek ödemenin ilk kez maaş alacakların hesaplarını yaparken aylığı direk bulmamızı sağlamadığını belirteyim.

İlk kez maaş alacaklar için böyle bir durum yok.Ek ödeme x 26 = maaş değildir.Maaş alma gününe kadar birikmiş günler + peşin maaşı içinde barındıran toplam parayı bulmamızı sağlayan bir rakamdır.

İlk sefer maaş alacaklar için hesap yapılırken ek ödemeden yararlanarak birikmişler dahil toplam alınacak tutar hesaplanır. Ardından maaş başlangıç tarihi ve maaş yatma gününden yararlanarak bu toplam paranın kaç günlük maaşa denk geldiği hesaplanır. Ardından gün sayısına bölünerekte aylık net emekli maaş bulunur.

x26 maaşı aşırı düşük olmayanlarla ilgili katsayı. %4 ek ödemeden yola çıkarak bulunmuş bir rakam. x21 ise maaşı 700-900 tl gibi olan yani aşırı düşüklerle ilgili olan katsayı. O da %5 ek ödemeyle ilgili bir çarpan.

Ad SE Soyad ÖZ
Doğum Tarihi 15.07.19**
Sicil No1*******5**
Aylık Başlangıç Tarihi01.08.2017
Durum Kodu2000
Öncesi Aylık Bağlama Oranı 60.002000
2008/10 Arası Aylık Bağlama Oranı 0.00
2008/10 Sonrası Aylık Bağlama Oranı 23.85
İntibak Aylık Bağlama Oranı 0.00
2000 öncesi Gün22652000
2008/10 arası Gün 02008/10 sonrası Gün 1359
Toplam Gün3624
Göstergesi9475
Hisse Oranı1/1
Sigortalının En Son Çalıştığı SektörÖzel
Aylık Tutarı Birikmiş
Aylık Tutarı0
Ek Ödeme Tutarı133.03
Kesinti Tutarı Banka Banka Şube
Tahsis numarasının son rakami 3

Merhabalar Sayın @BuTcHeR Maası hesaplayabilir misıniz rica etsem... teşekkürler

Son düzenleme:
Öncelikle selamlar
Aylık bağlanma 01.03.2017 ek ödeme 310.71 ödeme günü 25.09.2017 acaba maaş ne kadar olur

Düzceli81

Merhaba toplam alacağınız parayı hesapladım 7.750 gibi toplam alacaksınız maaş ise 1350 gibi. Bende dün sordum arkadaşa dediği gibi hesapladım

Soruları ve cevapları inceledim verilen rakamlar ve çarpılan oranlara göre ben 1031+41=1072 hesapladım.umarım sizin dediğiniz doğrudur ekrem bey

@emeklilikiçin
@BuTcHeR modumuz yoğunluktan dönememiş olabilir.Ben hesabınızı yapayım.
Maaş bağlanma gününüzü de yazmanız gerekirdi ama tahsis no'dan yola çıkarak 3 ün karşılığı ayın 20'si olduğundan hesabınızı yapabiliyoruz.

20.09.17'de ek ödemeler dahil alacağınız toplam para 3.458,78 TL olacak.

Buna göre ek ödeme dahil aylık net emekli maaşınız da ( bu seferlik yukarıdaki rakamın içinde olmak üzere ) 1.313 TL olacak gibi görünüyor.

Hayırlı olsun.

@Düzceli81

25.09.17'de ek ödemeler dahil alacağınız toplam para 8.078,46 TL olacak.

Buna göre ek ödeme dahil aylık net emekli maaşınız da ( bu seferlik yukarıdaki rakamın içinde olmak üzere ) 1.035 TL olacak gibi görünüyor.

Hayırlı olsun.

masterzek

Merhaba ek ödeme 1402 tl olan maaşın içinde mi?

teşekkür ederim..Peki 2000 öncesi memuriyetim var 3.5 yıl..az gibi geldi maaş...benim kızım 18 yaş altı o da 1313 e dahil mi masterzek

@ekremcelik00

1402 tl diye bir maaş rakamı göremedim.Ancak benim mesajda yazdığım net emekli maaşlarına ek ücretler dahildir.
@emeklilikiçin

e-devletten verdiğiniz bilgilere göre, içinde her türlü hizmetiniz dahil olan emekli maaşınız bu olmalı.Çünkü rakamların hesaplanabileceği datayı içeren yer burasıydı. Eğer bir birleştirme hatası olmuş ve memuriyetiniz emeklilik hesabınızda kullanılmamışsa bunu ancak siz anlayabilirsiniz. Toplam prim gün sayınız ve çalıştığınız zamanları karşılaştırırsanız bunu anlayabilirsiniz sanıyorum.

Maaşlar genel olarak düşük hesaplanmaya başladı.Çünkü emeklilik olayı özellikle 2008 sonrası yasa ile bu hale getirildi maalesef. Her yenilik, o yenilik sonrası emekli olacaklara olumsuz olarak yansıdı .Ciddi yüksek primler yatırılmadıkça emekli maaşları bunun benzeri, hatta çok daha düşük rakamlarla bağlanmaya devam edecek gibi görünmekte.

Son cümlenizi anlayamadım.Kızınız ile emekli maaşına dahillik?

Son düzenleme:
masterzek

Pardon ben direkt konuya girmişim kusura bakmayın,benim 86,33 tl ek ödemem vardı ödeme günü ise 19 u sağolsun Butcher arkadaşımız hesapladı o yüzden 1402 TL dedim. Yanlış anlaşılma olmasın. Bu maaş rakamına ek ödeme de dahilmiş onu anlamış oldum teşekkürler

@ekremcelik00

Sorun yok şimdi anladım :)

Ek ödemeden yararlanarak önce birikmiş toplam alacak, ardından da toplam alacak kaç toplam günle ilgili ise o gün sayısına bölerek ve 30 ile çarparak aylık net emekli maaşına ulaşıyoruz.Bu hesap sırasında bu iki rakamın içinde de ek ödemeler ( toplam alacakta toplam ek ödeme, aylık net emekli maaşının içinde de aylığı ilgilendiren kısmı kadar ) bulunmaktadır.

Son düzenleme:
İlk maaşım E-Devlet'te görünmüyor. Ek ödeme belli. Maaş miktarımı nasıl öğrenebilirim

masterzek

Sizden rica etsem

Ağustos 7 de evrakları verdim 19 u ödeme 86,33 ek ödeme

Ben toplam ve maaş olarak ne alacağım?

Bana yardımcı olabilir misiniz?

emeklilikiçin

Merhaba ben evli ve bir çocukluyum son aboyu 30 yapmışlar ben 40 tan az olamaz diye okumustum

Allahın selamı üzerinize olsun.
Babam 10.08.2017 yılında emeklilik için başvuru yaptı.Aylık alacağı para bu bilgiler ile hesaplanabilir mi acaba?

9 / 2017 Dönemi için --------- Tahsis Numaralı 4A Emekli Ödeme Bilgileriniz
AdSoyad---------------
Sicil No----------------
Ödeme Dönemi 201708
Ödeme Günü 20
Net Aylık Tutarı 133.1 TL
Aylık Tutarı 0.0 TL
Ek Ödeme Tutarı 133.1 TL
Sosyal Yardım Zammı 0.0 TL
Birikmiş Ödeme Tutarı 0.0 TL
Kesinti Tutarı 0.0 TL

AdSoyad
Doğum Tarihi10.08.1968
Sicil No
Aylık Başlangıç Tarihi01.09.2017
Durum Kodu
2000 Öncesi Aylık Bağlama Oranı 70.10
2000 – 2008/10 Arası Aylık Bağlama Oranı 66.50
2008/10 Sonrası Aylık Bağlama Oranı 52.84
İntibak Aylık Bağlama Oranı 0.00
2000 öncesi Gün 4342
2000 – 2008/10 arası Gün 3021
2008/10 sonrası Gün 2149
Toplam Gün 9512
Göstergesi 14125
Hisse Oranı1/1
Sigortalının En Son Çalıştığı SektörÖzel
Aylık Tutarı
Birikmiş Aylık Tutarı 0
Ek Ödeme Tutarı 133.10
Kesinti Tutarı Banka Banka Şube

Resim olarakta atıyorum.

Forumdaki üstadlar yardımcı olursa sevinirim.Babam memlekete gitti sürekli soruyor ne kadar alacağım belli mi diye.Yani toplam ele geçecek paradan çok aylık düzenli olarak ne kadar alacağını bilebilirsem güzel olacak.

ekremcelik00
Hersey dahil net maaşınız.. 1402.8 bende bu sekil hesapladım.
---------------------------------------------------------------------------
kalamar
2.118.73 ek ödeme dahil net maaş benim hesabıma gore bu sekilde.

Üst Alt