Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ek ödeme belli, ama ilk maaşım E-Devlet'te görünmüyor. İlk maaşım kaç TL?

O zaman sgk eskiden zarar ediyordu demelerinin nedeni bu. oldu olacak emekli maaşını tamamıyla kaldırın sgk daha çok kar eder.ya sgk bir ticarethane mi?sosyal devlet olduğunu iddia eden bir ülke kar zarar hesabı yaparmi.ben sureyeli bir mülteci olarak başvursam daha fazla maaş bağlanırdı.faruk çelik bu kıyağını unutmayacağız..kafa yoran fikir beyan eden herkese teşekkürler

asadas05

2008 Yılında Torba Yasasına EVET diyenlerin sayesinde düşürüldü. İnsanlar Takım tutar gibi parti tuttukları için dindar bir parti diye AKP herşeyine EVET deniyor. Sonuçları şu an için bu gelicek yıllarda daha da ağır olucak.

bundan 5 - 10 sene sonra emekli olacakların hay haline bugünün parasıyla 400-500 emekli maaşı bağlanacak inşallah bu kanun değişir. Şuan yavaş yavaş farkedilmeye başlandı sonuçları.

ayrıca yeni kanuna göre emeklilik yaşı 65 yani mezarda emeklilik..

E devlette emekli ödeme bilgilerinde maasini görebilen var mi? Sadece ek odeme gorunuyor

Sevgi58

Merhaba aynı durumdayım bende,az evvel Sakarya ssk ya gittim durumu anlattım baktılar meğer sistemde görünüyormuş fakat e devlette yokmuş. Sizde müsait olursanız şubeye gidip öğrenebilirsniz

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Aylık Başlangiç 01.07.2017 64.00 2000 öncesi Aylik Bağlama orani 2000 2008/10 Arası Aylik Bağlama Orani 60.00 35.32 2008/10 Sonrası Aylik Bağlama oranı intibak Aylık Bağlama oranı 0.00 51 2000 öncesi Gün 2787 2000 2008/10 arasi Gün 3135 2008/10 sonrasi Gün 5973 Toplam Gün 9475 Göstergesi Hisse Orani Son Çaliştiği Sektör Ozel

Son düzenleme:
@Cimbombom34

Yazdığınız başvuru tarihiniz ile aylık bağlanma tarihiniz arasında bir uyumsuzluk var. Emekli maaşı başvuru tarihini takip eden ayın 1.gününden itibaren bağlanıyor.Dolayısıyla sizin maaş başlangıç tarihi en azından 01.08.17 olmalı.Ya da başvuru tarihinizi hatalı yazdınız.

Son düzenleme:
öncelikle merhaba . Malulen emekliliğim onaylandı ve sisteme yansıdı . Fakat maaşın ne kadar olduğunu bilmiyorum .

Veriler aynen şu şekilde

Aylık Başlangıç tarihi : 01.09.2017
2000 Öncesi Aylık Bağlama Oranı : 70
2008 / 2010 Arası Aylık Bağlama Oranı : 40
2000 Öncesi Gün : 539
2008 / 2010 Arası Gün : 3046
Toplam Gün : 3585
Göstergesi : 9475

2. derece vergi indirim belgem var oran %73 böbrek nakli

Maaş tahminen ne kadar bağlanır ?

Cimbombom34

Değiştirdiğiniz mesajdan aldığım bilgileri aşağı yazıyorum

01.07.17 aylık başlangıç
17.09.17 ödeme günü
160,01 TL ek ödeme tutarı

Bu bilgilere göre maaş hesabınız şöyle:

17 eylül 2017'de birikmişler dahil alacağınız toplam para 4.160,26 TL olacak.

Aylık ek ödeme dahil net emekli maaşınız da 1.177 TL civarı olacak gibi görünüyor.

Hayırlı olsun.
tekin74

Öncelikle geçmiş olsun ve emekliliğiniz hayırlı olsun.

Verdiğiniz bilgilere göre maaş hesabı yapılamaz.Bu konunun amacı ek ödemeden yola çıkarak ilk alınacak birikmiş toplam parayı ve aylık net emekli maaşını hesaplamaktır. Ek ödeme, maaş başlangıç ve ödeme günü belli olmadan hesap yapılması sözkonusu olamıyor maalesef.

Merhaba bugün e devlete bilgilerim geldi,1349 tl aylık ek ödeme 86,33 net aylık 1435 tl yazıyor ama birikmiş vs yazan kısım 0 ödeme günü 19. Geçen ay vermiştim evrakları. Belki bu aydan başlayacağı için maaşım birikmemiş olabilir mi?

ekremcelik00
Maaşınız ek ödeme dahil 1.402.86 krş
Bu ay toplam almanız gereken birikmişler dahil tutar 2.244.58 Kuruş
Hayırlı olsun arkadasım.

@msoylemez

Çok teşekkürler Allah bekleyen kardeşlerime de nasip etsin ve tez zamanda intibak yasası da geçer inşallah

Arkadaslar 18/07de sgkya Engelli Emeklilik icin basvurdum,e devlette halen bir şey gozukmuyor.Sgk Evrak takipten ise 5 hafta once Vergi dairesine yazi yazildigi gozukuyor,Alo 170 arayinca onlarda cevap beklendigini soyluyor.Neredeyse 3gun sonra 2 ay olacak basvuru yapali.Bu normalmidir acaba?

SM-A700FD cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Net aylık tutarı 3360.19 tl, Aylık tutarı 913.38 tl, Ek ödeme 160.01 tl, Birikmiş ödeme tutarı 2286.8 tl ne kadar maaş ayda verecek

Cimbombom34

Maalesef maaşınız düşük kategorisinde yani %5 ek ödeme olarak gerçekleşmiş.

Benim dünkü hesapta katsayı x26 idi ama yazdığınız rakamlardan netleşen durum x21 gerçekleşmiş.
Bu neye göre gerçekleşiyor net birşey yok.Maaşı 900-1000 TL arası olanlarda bir sınır var ve sınırın altı olduğunu SGK rakamları netleştirdikten sonra anlayıp net hesap ancak o zaman ortaya çıkıyor.

Hesapladığım rakam 1100 üstünde olduğundan o risk sınırını aştığınızı düşünmüştüm ama maalesef sınır altı olmuş.

Bu nedenle de hesap formülü ve sonuç komple değişmiş oldu.

E-devlette tüm rakamlar göründüğüne göre herşey belli olmuş

17.09.17'de alacağınız toplam para 3.360,19 TL
Aylık ek ödeme dahil net emekli maaşınız da 959 TL olmuş.

913,38 x 0,05 = 45,669 TL aylık ek ödeme tutarı
913,38+45,669= 959,05 TL oluyor.
17Çanakkale

Sürecin uzaması aşırı anormal değil.SGK'dan SGK'ya değişen bir süreç.Bazıları birkaç günde hallediyor, özellikle istabnul gibi büyük şehirlerdeki SGK'larda hele birde değişik illerde çalışmanız varsa aylar sürebiliyor.Bende 18.08.16'da SGK'ya başvurumu yapmış, ,ilk emekli maşımı da birikmişlerle 24.11.16'da almıştım.

Ancak vergi dairesine vergi indirim kontrol yazısı 5 hafta önce yazıldığına göre süreç sonlara yaklaşmıştır. Asıl vakit alan süreç o çünkü. BİMER 'e başvuru ile gecikmeyi ve nedenini sorarsanız faydası olabilir.

masterzek
Cevabiniz icin tesekkur ederim.Evet 3 farkli il'de çalismisligim var,yazismalar suruyor olabilir.
Tekrar tesekkurler.

17Çanakkale arkadaşım ben mayıs 16 da ilişik kestim kurumumdan ,maalesef 1Temmuz da ilk maaşım yattı kaldı ki ben hep aynı ilde ve de 4C li olarak calışmış olmama rağmen O nedenle gönlünü ferah tut bugün yarın haber çıkar inşaallah e-devlette benim maaş kagıtları gelene kadar detay görünmüyordu Baglı bulunduğun SGK yı bir ara istersen

Malulen emekli aylığı

2 ağustos 2017 tarihinde Böbrek nakli ile malulen emekli oldum. 1985 doğumluyum.2005 ten itibaren 1903 gün çalıştım .ilk emekli aylığımı 18 eylülde alacam.ek ödeme 62.89 tl yazıyo.maaş 793 tl. Birikmiş 445 tl yazıyo. 793 tl maaş normalmi arkadaşlar.az değilmi.her ay bunumu alacam.admin lütfen cevap...

cimbombom banada 840 tl ek odeme dahil maaş cıktı 4000 günden 2000 öncesi calışmam olsa imiş 1360 olacak imiş aradaki farkı kim alıyor acaba

Az ama artık normal çünkü maaş bağlama oranları yarı yarıya düştü üstelik normal emeklide değilsiniz malül olduğunuz için öyledir.

Memurlar 3000 TL ile geçinememekten şikayetçiyken sizin şikayet etmeniz gayet normal.

2 ağustos 2017 tarihinde Böbrek nakli ile malulen emekli oldum. 1985 doğumluyum.2005 ten itibaren 1903 gün çalıştım .ilk emekli aylığımı 18 eylülde alacam.ek ödeme 62.15 tl yazıyo.maaş 793 tl. Birikmiş 445 tl yazıyo. 793 tl maaş normalmi arkadaşlar.az değilmi.her ay bunumu alacam.admin lütfen cevap...

@haksoy60

Mesajlarınıza baktım.Her ihtimale karşı bu konuyla ilgilenen iki mod'u mesaja davet edeyim.Ancak sonuçta büyük ihtimalle yanıtları aynı olacaktır. @OturanBoğa @BuTcHeR

Sizin durumda öncelikle malulen emeklilik ve toplam 1903 günlük kısa bir çalışma hayatı sonrası emeklilik sözkonusu.Zorunluluktan olduğundan kısalığa laf edilemez ancak emekliliğe esas olan yatan primler üzerinden yorum yapılabilir. Bağlanan emekli maaşına baktığımda aklıma gelen şey primlerin asgari ya da asgariye ciddi yakın yani düşük seviyeden yatmış olduğu geliyor. Eğer tersi bir durum varsa o zaman problem vardır.

Israrla bu bağlanan az değil mi diyorsunuz ancak yukarıda bahsettiğim durum geçerli ise bağlanan maaş maalesef az ama hesap hatası yok beklenen ve birçok yeni emeklinin başına gelen bir durum maalesef.

Bağlanan aylığa %5 ek ödemeyi de ekleyerek maaşınızın 833 TL civarı olacağını hesaplayabiliyoruz.

18 eylülde birikmişler dahil 1.305,15 TL alacaksınız görünüyor.
Ek ödeme dahil aylık net emekli maaşınız da 832,65 TL olmakta.

Hayırlı olsun.

Asgari ücret diye bir kavram varken ( ki o da rezil bir rakam ) onun çok altındaki bu abuk subuk maaşlar nedir?
Açıklaması hem var hem yok....

Son düzenleme:
Çok açıklayıcı oldu verdiğiniz bilgiler için teşekkür ediyorum

@Alina

Tesekkur ederim yanitina.Emeklilik basvurusunda olumsuzluk olmasinda varsin 5 ay sursun,onemli degil.Beni dusunduren e devletin tamamen boş gozukmesi 2 aydir.Insallah arkadasim.Tsk ederim..

herkese kolay gelsin bagkurdan emeklilik muracat 14.08 odeme günü 26.09.2017 yazıyor
birikmiş aylık tutarı 553.5 tl
aylık+ek odeme tutarı : 664.20 tl
her ay maaş tutarı 664.20 tl mi?

Üst Alt