Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli emekliliğinde değişiklik gündemdeymiş (25.11.2024)

@BnymnYldz,

Biraz belirsiz olmuş sanki hafif düzeyde rapor vermesi için daha fazla rahatsızlık istiyor a ve b maddeleri karışık

Avrupa'nın "kıskandığı" bu ülkede yaşamak gün geçtikçe zorlaşıyor allah sonumuzu hayır etsin inşallah.
Ülkedeki Suriye'lileri emekli ederlerse bu gidişle şaşırmayın derim...

Son düzenleme:
@Aliemin,

Yani kusura bakmayın tam anlamadım süresiz engelli raporu olanlar için sıkıntı yok yani

@frkn5906,

dostum süresiz engelli raporuyla emekli olduysan bu foruma bir daha uğrama senlik bir şey yok keyfine bak :) şaka bir yana sizi kapsamıyor süreli raporlar kontrol muanesine çağırılıcak lakin onlarda eski ölçüm değerlerine göre incelenecek

2 hafta boyunca 2025 bütçe görüşmeleri olacak. Bizi ilgilendiren kanun ya 23 aralık haftası yada 2025'in ilk haftası görüşülecektir.

Yorumların çoğunu okudum. Kimi kısım demiş ki siz emekli olduğunuz için tuzunuz kuru tabiki bize destek vermezsiniz. Kendinizi düşünüyorsunuz. Bunu söyleyenlerin süresiz vergi indirimi varmış onlarda emekliliği hak etmiş bastıralım böyle olsun diyorlar. Herkes kendini düşünüyor ayıp demişler. Benim süreli var. Bana niye destek vermiyorsunuz. Oysaki ben kanser hastasıyım. Buradaki çoğu kişiden daha ölümcül hastalığım var ama süreli raporum var. Herkes kendini düşünmesin diyorsanız siz niye kendinizi düşünüyorsunuz sadece destek bekliyorsunuz. Ben bu şekilde destek vermem emeklilerde destek vermez. Asıl kendini düşünen bunu söyleyenler.

yüzlerce kez yazıldı olabilecek en özet şekilde bir daha yazayım.

çıkması planlanan yasaya göre; süreli süresiz farketmeksizin mevcut emekliler etkilenmeyecek, henüz emekli olmamışlar süreli süresiz farketmeksizin yeni yasaya tabi olacak.

@AHMET FATİH ERYILMAZ,

Ahmet bey benim durum şöyle
2005 . 11 ay SGK Girişi
Pirim Gün 6000
Vergi indirimim SÜRESİZ.
Engelli Raporlarım Süreli.
kafam alak bulak oldu.

@Senyorsen,

YANLIZ BURADA ARKADAŞLAR GÖRÜŞME BUGÜNE YANİ 09/12/2024 TARİHİNE ATILMIŞ YAZMIŞLARDI YANLIŞ HATIRLAMADIYSAM KONU İLE İLGİLİ NET BİLGİSİ OLAN ARKADAŞLAR VARSA BİLGİ VEREBİLİRLER Mİ

Arkadaşlar mevcut emekliler ileriki bir tarihte kontrol muayenesi zamanı geldiğinde yeni kanuna göre mi eski kanuna göre mi değerlendirilecek..."mevcut emekliler yeni yasaya tabi değil deniyor" orası tamam da,bu kontrol muayenesi meselesi nasıl olcak...

@maliylmaz
Hocam bilgi Sahibiyim. https://www.tbmm.gov.tr/Gundem/GenelKurulGundemi 'ye girerseniz bütçe görüşmelerinin bugün başlayıp 20.12.2024 tarihine kadar devam edeceğini görürsünüz. Sonrasında meclis yıl sonuna kadar tatile mi girer girmez mi bilmiyorum. Genel teamül bütçe görüşmeleri sonrası tatile girerler. Tatile girip girmeyeceğine göre de ya 23 aralıkta yada ocak ayının ilk haftası görüşülür.

@Ahmet Günay, Şuan emekli olanlar yine balthazard formülüne göre değerlendirmeye devam edecek sadece değerlendirmesi sgk nın sevk ettiği hastanelerde yapılacak. Yasa çıkmadan emekli olanlar eski kanuna göre kısaca.

@Metehan42 Kafanızın karışacağı bir durum yok aslında. Yasa çıkmadan emekli olabiliyorsanız olacaksınız, olamıyorsanız yeni yasa ile birlikte çalışma gücü kaybına göre bakılacak. Vergi indirim oranını yazmamışsınız. Dilekçe verme şansınız varsa hiç zaman kaybetmeyin. Tüm mesele emekli misiniz değil misiniz burada.

@HuYSuz79 SGK nin sevk ettiği hastane derken tedavi gördüğümüz tam teşekküllü hastane oluyor mu engelli rapor vermeye yetkili devlet hastenesi yani

Arkadaşlar selamlar, ben biraz önce SGK uzmanı Özgür ERDURSUN ile görüştüm. Kesinlikle bu yasa çıktıktan sonra ssk prim günü ve yılı tamamlamış ama elinde sürekli veya süreli vergi indirim raporu olanlar emekli olamıyor. Emekliliğe hak kazananlarda bir sıkıntı yok. Bu yasa teklifinin plan ve bütçe komisyonunda olduğunu, orada onaylandıktan sonra Tbmm ne geleceğini ve Cumhurbaşkanı imzaladıktan sonra 15 iş günü içerisinde yürürlülüğe gireceğini söyledi. Yani süreci takip et dedi baba tahmini ocağın sonlarına doğru tbmm görüşüleceğini ve yüzde 99 kabul edileceğini belirtti. Tmmye geldikten sonra hemen emeklilik dilekçeni ver dedi bana. 2 hafta bütçe görüşmeleri olacağını daha sonra meclisin tatile gireceğini, ocağın sonunu bulabileceğini söyledi. Yani net şekilde emeklilik koşullarını sağlamış olanlar süreci takip etsin tbmm ne gelince hemen versin diyor. Bu yasa geçtikten sonra vergi indirimi belgesi kesinlikle kabul edilmeyecek sgk tekrar sevk edecek bilginiz olsun

@samedo99, Size sunulacak seçeneklerde varsa olur yoksa olmaz. Örneğin 3 tane hastane vardır o hastaneler arasında tedavi gördüğünüz yer varsa olabilir yoksa olmaz.

Yüzde 60 engelli oranı tek hastalık, vergi inidirmi belgesi alırsam, emeklilik koşullarını sağlıyorum tekrar çalışabilir miyim

Peki ocak ayında sonra vergi dilimi ile çalışan primi dolmayan personeller işyerinden aldığı birinci derece ikinci derece üçüncü derece vergi indirimi maaşlardan aldığımız vergi indirimi kalkacak mı. zaten toplasan 150 tl veriyorlar.

@adil12,

Maaşlardan aldığın vergi dilimi kalacak onu etkilemiyor, ama emeklilik başvurunda o vergi indirimi kabul olmayacak tekrar rapor çılartman gerekecek..

Tekrar rapor çıkarmak için başvurduk diyelim. Emekli olamadık ve engelli oranın altında kaldık o zaman eski rapor geçerliğini yitirecek mi?

@neoplis,

Aslında eyt diye birşey çıkarmadılar, onların hakkiydi, ilk sigortalı oldukları tarihteki yasa zaten onları erken emekli ediyordu, yeni bir yasa çıkarıp hakları ellerinden alındı, direndiler hepsi olmasada çoğunluğu haklarını geri aldı. Simdi bizimkide aynı durum, yasayı değiştirip bizim emeklilik hakkımızı alıyorlar.

@HuYSuz79,

evet var normalde ama maluluk için oraya vermiyorlar araştırma hastanesine veriyorlar ama normal engelli raporu veriyor tedavi gördüğüm hastane

@Sevgitt, Direndikleri için olmadı aslında, akp ye oy lazımdı seçimi kazanmak için çıkardılar. Başta söylediğinizde haklısınız tabi. Ben ilk işe başladığım yıllarda çalıştığım yerdeki herkes emekliydi ve yaşları 40 küsürdü. Yasa değişti şartlar değişti, işe giriş tarihine göre emekli olması gerekenler olamadı. Ama işte bir o kadar staj mağduru var ve onlarda direndi fakat çalıştıklarına rağmen yok hayır çalışmadınız eğitim aldınız denilip çıkıldı bildiğiniz gibi. Benim sigorta sicil numaram 1995 diye başlıyor. İşe giriş 1999 da sayılıyor. Daha sene başında staj yaparken ölen çocuklar oldu. Masa başında kitap okurken mi hayatlarını kaybetti bu çocuklar. İstedikleri gibi şekillendiriyorlar özetle.

@Escape26051983 23 Aralıktan sonra görüşüleceği kesin. Ancak 23 aralıkta mı görüşülür yoksa ocak'25'e mi sarkar bilmiyorum. Bence sarkacaktır. Çünkü 1 kanun görüşmesi yaklaşık 2 hafta sürüyor 27 madde her biri ayrı ayrı ve en sonunda topluca oylanıyor. ve bu yüzden görüşmeler çok uzun sürüyor. Benzer kanun teklifi olan köy kanunu da yaklaşık 27 madde idi. ve 2 hafta sürdü. bence Ocak ayının 15'ine kadar görüşülür ve sonrasında resmi gazetede yayınlanır.

@HuYSuz79,

Teşekkürler.
Vergi İndirim Oranım %59
Raporum %42 Oda bitiyor 2025 de yeni başvuru yapacağım
20.yılım 2025 Kasımda dolacak .

Ne diyim Emeği geçen herkesin taaa...

• Beğen
Reaksiyonlar: Mlkr
@Senyorsen,

Maddeleri mecliste okuyuncu hemen aninda onaya sunmuyorlarmi kabul edenler etmeyenler diye soruyorlae

Üst Alt