Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli emekliliğinde değişiklik gündemdeymiş (25.11.2024)

@adil12,

EMEKLILIK İÇİN 2026 YILINI BEKLEMEN GEREKLI OZAMANA KADAR YASA CIKMIŞ OLUR YENI YONETMELIĞE GORE RAPOR VEYA TANI ALABILIRSEN EMEKLI OLURSUN YOKSA BENIM GIBI BIR BARDAK SOĞUK SU.............

• Beğen
Reaksiyonlar: oxzd
Arkadaşlar merhaba bu vergi indirimi diye bahsettiğiniz vergi çalışmaya başladığımızda iş yerimizin bağlı olduğu vergi dairesine yönlendirdiği vergi indirimi mi? hani engelli derecesine göre maaşımıza yansıyan indirim tutarından mı bahsediyorsunuz? Ben 2007 de işe başladım %80 de engelliyim (raporum süresiz) ve yılımı, primimi çok şükür doldurdum. Allah herkese kolaylıkla senesini, yılını doldurmayı nasip etsin. Lakin emeklilik için başvuru yapmamamın sebebi malum emeklilik maaşları ve kötü ekonomi yüzünden çalışmaya devam ediyordum. Yorumları okurken kafam karıştı ben emekli olmak istediğimde yine vergi işlemimi yaptırmak zorundayım? iş yerime başlama tarihim 2016 zaten vergi indirimimi iş yerim sayesinde almışım, raporumda süresiz tekrardan SGK' ya yönlendirilir miyim?

değerli bir devlet büyüğü ne demişti hans,sam,tony,jonyy,merkel,frank alayı.............. gerek kalmadı ak parti başkanı sn recep tayip erdoğan engellileri bir pozisyonda eşitliyecek hiç silkmeyecekler artık kanun hem bilgisi içinde hem de onaylayacak olan türkiye cumhuriyeti cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan verdik yetkiyi gördük etkiyi

@celebikizi,
Tekrar vergi indirimi almanız gerekmiyor. Yasa geçer ise tekrar SGK'dan rapor alıp iş gücü kaybınızı ispatlamanız istenecek. Tek bir rahatsızlıktan rapor alabilirseniz yine emekli olabilirsiniz.

@samedo99,
2006 OCAK

HOCAM BENIM SIGORTA GIRISI ILE İŞİM YOK 2021 YILINDA GUNCELLENEN SGK HASTALIK LISTESINDE BENIM RAHATSIZLIĞIM ILE ILEGILI 2006 YILINA GÖRE VERILEN RAPOR TANI ILE 2021 DE GUNCELLENEN LISTEDE İŞ GÜCÜ KAYBI VERILECEK BIR TANI YOK MALESEF......

@samedo99,

8 YAŞIMDA ASD KALP AMELIYATI OLDUM ASD (atriyal septal defekt), atriyum olarak bilinen kalbin üst odacıklarında delik oluşmasıdır. Doğuştan meydana gelen bir kalp hastalığıdır atriyal septal defekt, en sık görülen konjenital kalp defektleri arasında yer alır. BUNA İSTINADEN ASKERDEN MUAF OLDUM 2006 YILINDA % SUREKLI RAPOR ALMISTIM AMA 2021 DEKI SGK HASTALIK LISTESINDE GOREMEDIM

@erolbayrak,

Erol Bey Merhaba, öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Arkadaşlar "kazanılmış haklar alınamaz" derken demek istediklerini şimdi anladım. Ben eklem romatizması hastasıyım (kronik gruptayım) tekrardan hastanede rapor almak zorundaysam 2007 de neden süründüm ki ? Ve raporum süresiz bir rapor. İnsanların haklarına neden gasp etmeye çalışıyorlar anlamış değilim. Şu an yasa çıkmadan emekliliğe başvursam heyete girmeden direk emeklilik mantılı o zaman?

@Ahmet255 Oran yok tanının düzeyine göre hafif orta agir var

Herkes cimere şikayette bulunsun erkek secim istiyoruz v.b gibi

• Beğen
@celebikizi,

Merhabalar, emekli olmak istiyorsanız yasa çıkmadan başvurmak mantıklı, ama yasa revize de edilebilir. Bu sefer boşuna emeklilik başvurusu yapmışta olabilirsiniz. Çok zor bir durumda bırakıldık maalesef.

2008 yılı öncesi hesaplama hangi cetvele göre yapılıyor. Yine eski cetvel mi geçerli?

ben 2006 sigorta girişliyim. 3 dereceden engelliyim. şu an çalışıyorum. prim gün sayısı 4300 civarı. Yasaya göre, 20 yıl 4400 prim günü diyor. Ben 4400 dolduktan sonra sigorta girişim 2006 + 20 yıl = 2026 yılında emekli olıyorum di mi?

Rahatsızlığı SGK hastalık listesinde olmayıp tek bir rahatsızlıktan en az %40 orana sahip kişiler erken emekli olamayacak mı?

• Beğen
@OturanBoğa Bülent abinin her zaman söylediği bir söz var ata sözü oldu artık " Ne şekilde emekli olabiliyorsaniz ( malülen, Engelli emeklisi) olun sonradan neyin ne olacağını belli olmaz bu ülkede der.Başvursam mı vurmasam mi diyenlere Ata sözü :)

Bir duzunleme olacaktır diye umuyorum.Kafalarina göre öyle haklari elden alamazlar engelliler seslerini çıkarsın artık şikayet etsinler

Merhabalar.

2005 SGK Girişim var.
Vergi İndiririm Süresiz.
Engelli Raprum Süreli
Çeşitli Hastalıklardan.
2025 Ocakta yenileme yapacağım
Kanun Teklifi Netleşmedi Sanırım .

Fakat bu şartlarda Emeklik Hakkım Gasp edildimi ?

Vergi İndiririm Süresiz Olması durumu değiştirir mi ?

EYT liler gibi Organize olup hakkımızı aramalayız Haber Programları , Sosyal Medaya İktidar ve Muhalefet Partilerine ulaşıp sesimizi duyurmalıyız.

Gerçi Hükümet EKPSS Alımlarında bile tüm isteklerimize rağmen Alım yapmıyor.
Onu geçtim Özel sektörde bile Engelli Çalıştırma oranını % 3 'den % 6 ya çıkarmıyor.

Sorum şu :

Emeklik Hakkım Gasp edildimi ?

Vergi İndiririm Süresiz Olması durumu değiştirir mi ?

Vergi İndirim belgem ile özel sektörde Engelli Kadrosunda çalışmaktayım şimdi Vergi indirimi İptal Olunca ÖZEL SEKTÖRDE bile çalışamayacakmıyız ?

Tek Hastalık değil ama çeşitli hastalıklardan alınan raporların oranlarının hiç bir önemi kalmadımı ?

Misal % 90 Engelli biri tek hastalıktan % 40 alamaz ise Engelli sayılmayacak Emekli olamayacak EKPSS ye giremeyecek Emekli olsa bile Çalışamayacak mı ?

Tüm bu olanlar :

“Yasaların Geriye Yürümezliği İlkesi”ne Aykırı değil midir. ?

Kanunların Geriye Yürümezlik İlkesi

(Türkiye Cumhuriyeti Anayasası 2.maddesi gereğince Türkiye Cumhuriyeti sosyal bir hukuk devletidir. Hukuk devleti ilkesi; devletin, hukuk sınırları dahilinde tüm faaliyetlerinde hukukun egemen olmasını sağlamaktadır. Anayasanın 2. maddesinde yer alan hukuk devleti ilkesinin vazgeçilmez unsurlarından birisi kanunların hukuk güvenliği sağlaması, bu doğrultuda geleceğe yönelik, öngörülebilir kurallar içermesi gerekliliğidir. Bu nedenle, hukuk devletinde güven ve istikrarın korunabilmesi için kural olarak kanunlar yürürlüğe girdikleri tarihten sonraki olaylara uygulanırlar.)

@samedo99,

Onların hastalık listesindeki hastalıklardan tek hastalıktan 40 alırsan emekli olabiliyorsun, diğer türlü olamıyorsun. Benim oranım 8 hastalıktan yüzde 79 mesela en büyüğü 22 oranlı işitme kaybı obezite 20 diyabet 20 tansiyon 20 aritmi 20 aort yetmezliği 10 astım 20 tiroit yetmezliği 10 ortopedi 1 daha kolestrol hipofiz adenomu ortopediden oran alamadığım rahatsızlığım var ve ben hiçbiri tek başına 40 olmadığı için yeni yasaya göre emekli olamam isterse 10 yıl geriye ceksin hiç bir işime yaramaz. Bu kadar hastalıkla çok şık doktora gitmem gerekebiliyor, hiç bir isveren bukadar sık izin zaten vermek istemiyor ise alirkende en az engelli olanı almaya çalışıyorlar ite kaka gün tamalamaya çalışıyoruz.

• Beğen
Arkadaşlar tek hastalık yetmiyor birde şuyunun şuyunun şuyu diye kendi içinde seğerlendirme yapıyorlar sonra çalışma gücünü kaybetmemişin imzasız hangi piskopatların yada diploması olmayan doktorların vicdanları yada adaletsizliğe kaldık örneğini benim (kalp yetmezliği)55 kemik erimesi 50) behçet hastalığı var bana sen çalışma gücünü kaybetmemişin diyen şerefsizler var şeref yaptığın işin içinde gizlidir

bülent abi benim anladığım 2008 sonrası emeklilik işlemi ile aynı işlem 2008 öncesinede getirildi doğru mu ?

12 mayıs 2017 tarihinde Vedat İlki ( duayen bir sgk uzmanıdır ) bunu yazmış , ekim 2008 öncesi ve sonrası sigortalılık süresi - prim günü adaletsizliğini. şimdiki teklifte , yasalaşıncaya kadar akp-mhp ye baskı yapılmazsa bu adaletsizlik giderilmeyebilir. ayrıca sgk çalışma gücü kaybı ve malüliyet işlemleri yönetmeliği ( 2021 de çıkan ) herkese uygulanırsa ki bu uluslararası sözleşmelerede aykırı olur , çünkü balthazard devre dışı kalır o zaman çok büyük sıkıntı olur. ama görünen o ki yeterli % oran almak ile ilgili işler zorlaşacak gibi.

Bu yasa böyle çıkarsa vücut bütünlüğü ortadan kaybolan ve sadece kendi kanaat ve işlerine gelen insanlar emekli edilir geri kalan insanlar sokakta çöp toplar yada dilenir yasa sahtekar yasası adalet yasası değil

• Beğen
sgk hastalıkları listesi göre tek bir tanı olmama rağmen çalışma gücü kaybetmemiştir diye red geldi.Demem şu ki bu yasa çıkarsa engelli emeklilik çok zor olacak not:hastalığım iga nofropati %40 %4 ortopedi toplam %42 vergi indirimi süresiz rapor var 7000 gün primim var son 7 yıl kuralı nedeniyle SSK Bağkur devretti Bağkur da red kararı verdi hastalık listesi göre hafif engelli olması ve emekli olmam gerekiyor

@Fethi Ahmet Taş,

Fetih bey sizinle aynı durumdayım listede olmama rağmen red edildi

Üst Alt