Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli emekliliğinde değişiklik gündemdeymiş (25.11.2024)

@OturanBoğa Hahahah vergi indiirmi ile emekli olan eski tabloya göre kontrol olacak elinde vergi indirimi olup emeklilik bekleyen yeni yasaya göre sizin akiliniz alıyor mu bunu ?YASA netlessin hele kim siyah kim beyaz belli olur.

Yahu tabii ki böyle. Bu hukukun temel kuralı ve zaten madde ve gerekçede açıkça yazıyor.

@samedo99,
Yasa taslağını okudunuz mu? Tam olarak böyle yazıyor.

@OturanBoğa peki 5510la emekli olanlar çalışamıyordu, is gucu kaybi tespitiyle emekli olanlar da mı calisamayacak acaba, farklı sorular çıkıyor ortaya.

@durasyon Bu geçişte "Hak kaybı yaşanmayacak diyor "Madde eklenecek diyor dediğimiz gibi hak kaybı olmayacak

Verin yetkiyi görün etkiyi arkadaşlar. Sayenizde Z Kuşağı ödeyecek emeklilik aylıklarınızı.

en az 40 alabilecekmisin?
Hadi sen aldın diyelim.bende hipertansiyon var.10puan işgücü kaybı olarak 40 vermez.
Şeker var tip2 20puan bundanda 40 vermez.
Kolestrol var 10 puan bundanda 40 vermez.koah var 20 puan bundan da 40 vermez.eeee kusura bakma tek hastalık 40puan olmadığı için emekli olamazsın diyecekler.benim gibi 100binlerce kişinin emekliliği gasp edecekler.

@samedo99,

dostum bu yasaları biz çıkarmıyoruz. Bizde memnun değiliz. Benim abimde emeklilik için gün sayıyordu adam neredeyse ağlayacaktı. Sadece anladığımızı yazıyoruz. Siz neden sürekli sitem karşı görüşe sitem ediyorsunuz anlamadım :)

Az önce vekilin konuşmasını dinledim milletvekili demiyorum. güya bizi temsil etmiyor, vergi indirim yazısı gereksizdi kalkması yerinde olur lakin şartların değişmesi bizi daha da çok mağdur edebilir ne diyeyim bilemiyorum bunların suratına tükürsen tükrüğe yazık olur...

• Beğen
Reaksiyonlar: oxzd
Beni en çok " kazanılmış haklar geri alınmaz" diyip buna inanan kişiler güldürüyor. Sanki bir İskandinav ülkesinde yaşıyor :)))
Normalde şu an bütün engelli derneklerinin ayakta olması sosyal medyada, normal medyada ortalığı aya kaldırmış olmaları gerekmiyor mu?
Hehe

@Makiyato Daha içerik net değil olan birşey yok vekil diyorki hak kaybı olmadan madde eklenecek diyor daha ne desin birşey yok ortada

@samedo99,

2021 de değiştirdikleri yasa yüzünden hak kaybına uğrayıp emekli olamayıp mağdur olan bir sürü insan var. Şimdiki yasada aynı şekil olursa bizde mağdur olacağiz. Birşey yapacaklarsa onlarında mağduriyetini giderecek şekilde duzeltsinler yasayı.

Bu sitenin herhangi bir sosyal mecrada hesabı var mı? Bilmediğim için soruyorum....varsa etiket yapalım milletvekilini sorunu yazalım...buradan yazmakla olmaz ki...

@sevals Aslında site yöneticileri hastag yapmak için sosyal medya olusturmasi lazım ama kimse ilgilenmiyor ben instagramdan yazdım vekile

Aslında güzel olur tek tek yapmak yerine birçok kişi hastag yaparsa dikkat çeker böyle konularda özellikle işe yarar bı ihtimal....bence sitedekiler bı ilgilense keşke eğer yoksa böyle bı hesabi

benim umudum yok açıkcası, alınan karara mecbur boyun eğecekmişiz gibi geliyor. Engellileri karardan cayacak derecede dikkate alacaklarınız düşünmüyorum

Arkadaşlar, öncelikle yanlış anlamadıysam her ne kadar iktidar partisi vermiş olsa da, bu kanun tasarısı değil, kanun teklifi.. ( Bakanlar kurulu imzalı teklifler tasarı, mv. verdikleri teklif oluyor ) komisyon gündem süreçleri, meclis gündemi falan derken bence en az 5-6 ay süresi var.. bugünden yarına değişecek bir şey değil... Okuduğum kadaıyla, benim görüşüm bu yönde.

Tabi meclis yasama süreçlerini bilen arkadaşlar var ise, bu konuda fikir verirlerse sevinirim.

Arkadaşlar merhaba
Ben 2009 yılı ssk girişliyim. Vergi indirimi yazısı var elimde ve emeklilik için Ağustos 2025 yılını bekleyeceğim
%100 oranında bir raporum var elimde ve kalp yetmezliği hastasıyım
SGK hastalık listesine göre ağır hastalık kategorisinde gözüküyorum
Bu yeni yasa etkiler mi beni? Emekliliğimi bekliyorum çünkü.
Malulen emekliliğimi kestiler. Vergi indirimi olarak bekliyorum.
Teşekkürler

2008 öncesi sigortalı olanlar için son 7 yıl kuralı da kalksın 2008 sonrasına eşitlensin

2008 öncesi eskiden sürekli raporla vergi indirimi ile emekli olanları kapsamıyor,kontrollü emekli olanları ilgilendiriyor ve yeni olacakları ankara maliye olayı kalkıyor ssk kendi muayane edecek

Samed kardeşim seni etkilemeyecek buna inan onlarda bir çizgi olacak ve diyecek 2025 Ocak ayından itibaren eski tarihli vergi indirimi belgesi almamış kişiler yeni yasaya göre değerlendirilir elinde evragi olanlar 2024 yılından alınma onları kapsamayacak olması gereken budur

karar verildiğinde tarih geriye işlemez kabul olduğu tarihten başlar

Üst Alt