Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli emekliliğinde değişiklik gündemdeymiş (25.11.2024)

@Emperor,

Evet öyle görünüyor hafif tanı alınırsa 100de 40 tek hastalıktan emekli oluna biliyor Benim kafamın takıldıgı yer var orta düzey calışma gücü kaybı hastalıkların bazılarının puanı 100 de 60 bu acıdan 100 de60 aldın orta düzeyden diye zorla malülen emekli edilirmi malül olunca malüm başka bir işte calışamıyoruz o acıdan sordum bilen varsa yanıtlarsa sevinirim YANİ EN ÖNEMLİ KONU ŞU BİZ MALÜLİYET RAPORUMU ALACAZ YOKSA CALIŞMA GÜCÜ RAPORUMU ALACAZ BİLEN BİRİ YANITLARSA SEVİNİRİM

• Beğen
Reaksiyonlar: oxzd
@tb2nhf çalışma gucu diye geçiyor ama henüz daha net birşey yok kafa karistirmaya gerek yok bence net belli olsun daha sağlıklı olur

@BnymnYldz, hocam mesela listede ben şeker hastaligini göremedim.
KOAH astım yok
Kolestrol yok
Fizik tedavi gerektiren kalici rahatsızlıklar yok
Hipertansiyon ve çeşitleri var ama oda sikintili

@oxzd, KOAH ve Astım Göğüs Hastalıkları ile ilgili bölümde var.

Kolesterol Endokrin bölümünde metabolizma hastalıklar olarak değerlendirilebilir belki.

Fizik tedavi gerektiren hastalıklar o listede Ortopedik ve Travmatolojik Hastalıklar içerisinde olarak değerlendiriliyor.

Son düzenleme:
  • Beğen
Bir de hastalık listesinde lenfoma agir çalışma kaybi:tedavisi devam eden(1yil mamul)veya nuks olan diyor.
remisyonda olan için şimdi kusyede ismi geçiyor diyebilirmiyiz

@tb2nhf,

Çok iyi soru. Cevabını ben de merak ediyorum. Seçme imkanı mı oluyor acaba?

Anladıgım kadarıyla durum bildirir rsporu alacaz malüliyet raporu ayrı bi şey

@tb2nhf,

Evet çalışma gücü kaybı tespiti için durum bildirir raporu alınıyor. Bu raporlarda oran olmayacak, oran olsa bile SGK sağlık kurulu bu oranı dikkate almayacak kararı kendi verecek.

Maluliyet tespitide yine aynı durum bildirir raporu ile yapılıyor.

İsa Karakaş sosyal güvenlik baş müfettişi 6 saat önce bir youtube yayınında bahsediyor geçmiş olsun arkadaşlar hemen emekli olan yırtar yoksa yandı gülüm keten helva

@Aliemin, Geçmiş olsun hastalığınız listede var ama remisyon durumu için SGK Sağlık Kurulu nasıl bir değerlendirme yapar onu bilemiyorum.

Son düzenleme:
Şu ne haltsa bir an önce çıksa da önümüzü görsek, uykularımız kaçtı, zaten 2008 öncesi olduğu için fazladan 3 sene çalıştık şimdi özür dileriz mi diyecekler???

kendini birilerine kanıtlamak uğruna çıkarılan bir şey bu resmen. O zaman eyt niye çıktı? o kadar insan neden emekli edildi? Bu iş azınlık çoğunluğa bakıyor. Çok ses gelirse çıkmaz yasa az ses gelirse çıkar.

Sevgili arkadaşlar teklif edilen kanun teklifi açıkça diyor ki ; Eğer 2008 öncesi sgk girişli iseniz daha önce aldığınız rapor işe emekliliğe erişti iseniz vermiş olduğumuz kanun teklifi kabul görse dahi verilmiş olan hakların korunması amacı ile sizi tekrar esas rapor tarihinizde hangi kanun geçerli ise o kanun ile işleteceğiz. Raporunuz süreli olsada süresiz olsada.
Yine kanun teklifi diyor ki 2008 öncesi sgk girişli olsanız bile daha evvel almış olduğunuz raporunuz yüzde 40 üzeri olmuş olsa dahi eğer bu raporunuz ile emeklilik ile ilgili işlem yapmadı iseniz artık size geçmiş olsun yeni yani 2008 sonrası kanuna göre işleminiz gerçekleşecektir.
Kanun teklifi madde 17 bizlere açıkça bu şekilde olayı anlatmaktadır.

Kanunun yasalaşma yüzdesine gelirsek eğer , evet kuvvetle muhtemel yasalaşacaktır , şu an teklif komisyon da görünüyor ve plan bütçe de karar verilecektir. Bu teklif sadece 1 teklifi değil farklı teklifleride içermektedir.

@oxzd
emeklimisin ? Eğer emekli isen kanun yasalaşsa bile seni bağlatan bir durum yok dostum relax ol.
Verilen kanun teklifindeki 17. Maddeyi olu

@Tevbas, %51 süresiz engelli raporuna sahibim.2002 sigorta girişim 3.551günüm var.ve vergi indirimi yapmadım daha işsizim şuanda ne yapmamı önerirsin?

Sigorta prim günün yeterli değil vergi iade indirimini alsan bile emeklilik için başvurun kabul edilmez. Ama sen yinede başvur kaybedeceğin hiç bir şey yok bakarsın vergi iadesi indirimini de kabul eden bir yasa çıkar

• Beğen
Komisyon görüşmesi bugün 13:00'te olacakmış.

13:00 SAĞLIK, AİLE, ÇALIŞMA VE SOSYAL İŞLER KOMİSYONU
Yer: Halkla İlişkiler Binası 3. Kat (5) Numaralı Komisyon Toplantı Salonu

GÜNDEM:

- İzmir Milletvekili Ceyda BÖLÜNMEZ ÇANKIRI ve Sivas Milletvekili Hakan AKSU ile 79 Milletvekilinin Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi. (2/2717-Esas)

• Beğen
vay be 24 aralıkta günüm doluyordu emeklilik hayali kurarken karşılaştığımız HIRSIZLIĞA bak.

• Beğen
Hali hazırda vergi indirimi olanların zaten maliye ile işi bitmişti.Vergi İndirimi ni neden aldık o zaman bizler.Maaşa yansıyan 3 kuruş için mi?o kadar doktor doktor gezdik. sesimizi duyurmamız lazım.Çok büyük bir haksızlık var .insanlar emekli ikramiyesine güvenerek borca harca girdi. Şimdi olamazsınız deniyor. Çok ses çıkması gerekiyor. herkes heryere yazsın

Eğer yasalaşırsa, insanların %70i emekli olamaz.

• Beğen
Hala bu başlık altında bu tasarıyı övecek birşeyler bulmaya çalışan adamlar var. İlginç. Mevcut durumda kamu görevlisi ile aynı yıl ve aynı hastalığa sahip olup özel sektörden vergi indirimi alan kişiler emekli olabiliyorken kamu görevlileri olamıyordu. Şimdi bu ayrım ortadan kalkmış ama her zamanki gibi iyi birşey yapıyormuş gibi görünürken aslında pekçok insanın emeklilik umudunu yokediyorlar. Böyle yasalaşırsa en çok kaybeden özel sektör çalışanları olacak. Kamudaki adamı kimse işten atamaz en kötü malülen emekli ederler ki zaten çoğunun istediği bu ama özeldeki adam kamudaki adamla aynı hastalıklara sahip olmasına rağmen yeri gelecek işten atılacak ama emekli olamıyacak çok korkunç.
Gerçi kaç yıl önce çıkan çalışma gücü kaybı yönetmeliğinden daha yeni haberi olan engellileri görmek de ayrı bir ironi ama neyse .

Arkadaşlar duruma itiraz etmek isteyen varsa telegram grubu oluşturuldu katılmak isteyen kişiler gruba dahil olsun bu duruma itiraz edelim burda aynı şeyleri yazıp yazıp döndürüyorsunuz..
Bazı arkadaşlarda yanıltıcı bilgi veriyor bu işler hukuk bilmeden mevzuat bilmeden yorum yapmakta eyleme geçmek isteyen varsa yani tembellik etmeyip hakkını aramak isteyen kişiler gelsin....

Komisyon görüşmesi bugün başlıyormuş, bu kanun kaç günde geçer ve resmi gazete de yayınlanır acaba ? Aralık 19 doluyordu günüm

İş gücü kaybı zaten halihazırda olan bir uygulama. Örneğin ben %60 engelliyim. 10 sene önce vergi indirimi için müracaat ettim. Sonucunda bana ulaşan belgeyi kontrol ettiğimde iş gücü kaybınız %40 olarak hesaplanmıştır yazıyordu. Yani %60 engelli olsam da benim iş gücü kaybımı %40 olarak hesaplayıp bildirmişler. Böyle devam ettim.
Burada forum sitesinde çok tartışma oldu hatta; engellilik oranın neyse aynı oranda onaylamaları lazım oranı düşüremezler diyenler oldu. Bende dedim ki oran düşürme yok, verdikleri diğer oran yani işgücü kaybı farklı bir şey. İki değerlendirmeyi birbirinden ayırt etmek lazım.
Kısaca çalışan engellileri 2 şekilde değerlendiriyorlar;
1- Engelli raporunda bulunan oran
2- Vergi Dairesince değerlendirilip ,engellinin çalışma gücü kaybının hesaplandığı oran ( Biz bu orana göre emekli olabiliyoruz )

Üst Alt