Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli emekliliğinde değişiklik gündemdeymiş (25.11.2024)

@Escape2605 1 günde kurul raporu çıktığı nerede görülmüş kardeşim.Ayni sağlık kurulundan mi bahsediyoruz? Engelli raporu veya malulen emeklilik için değil mi ?

23 aralikta 5 doktor gezdim.
25 aralikta kurula girdim engelli raporumu yenilemek için.
Kuruldan çikişta bana söylenen
48 saat sonra e devlete düşer.
En kötü ihtimal p.tesi görürsün diye söylendi ama normalde 48 saat de e devlete düşer dendi.
Hatta bugün aradim en azindan puanimi görebiliyorsaniz söylermisiniz diye dediler yarin en gec saat 17 de görürsünüz diye söylediler
Ki az öncede yazdım.
2022 deki raporumda kuruldan 1.5 gün sonra e devlette görünüyordu.
Bulundugun sehirdeki yogunluga görede degisebilir.

Tamam arkadaşim
Daha fazla uzatmayalım
Mesgul etmeyelim grubu.
Ben size olanı anlattım daha önceki raporumuda söyledim.
Siz en son nezaman yenilediniz yada nezaman aldınız bilmiyorum.
Hatta ve hatta dün kurula girmek için yaklaşik 30 kişi vardi hepsine hemen hemen ayni şey söylendi.
Telefondan yaziorum bir önceki raporumun müracat ve sonuç tarihini göstermek için resim paylaşmak isterdim bulamadım nasıl oldugunu.
He şöyle bir durumda var ilk raporumu 2006 da aldim o bir ayda çikmişti.
Bu üçüncü raporum.

@Escape2605 Tmmdir uzatmaya zaten gerek yok, Benim son aldığım rapor yaklaşık 1 ay içinde çıktı.bilgilendirseniz öğrenmiş oluruz.İyi aksamlar.

@Volkano80,

Madde 17: Engelli emekli olanlar aylıklarını almaya devam eder, bunlara 5510 sayılı kanunun 94. maddesi ve 28. Maddenin 5.fıkrasını uygularım.

5510 sayılı kanunun 94.maddesi rapor süreklide olsa ben kontrol muayenesine çağırabilirim der.

5510 sayılı kanunun 28.maddesinin 5.fıkrası %40-%49 ve %50-%59 arası çalışma gücü kaybı oranlarına göre prim, yıl şartlarını belirtir.

Buradan anlayacağımız, mevcutta engelli emeklisi olanların raporları sürelide olsa, süreklide olsa SGK'nın istediği zaman kontrole çağıracağını ve çalışma gücü kaybı tespiti yapacağını gösteriyor

Çalışma gücü kaybı tespiti Maluliyet ve Çalışma Gücü Kaybı Tespiti İşlemleri Yönetmeliği'ne göre yapılacaksa şayet, bu yönetmeliğin 15.Maddesinin (ç) bendinin 4.fıkrası "(4) Kontrol muayenesi değerlendirmeleri ilk maluliyet kararına esas mevzuat hükümleri çerçevesinde yapılır." der.

Kontrol muayenelerine çağırıp, çalışma gücü kaybı tespiti yapmak isteseler dahi, çalışma gücü kayıp tespit yönetmeliği, ilk rapor tarihindeki tarihindeki mevzuat geçerlidir diyor.

Kontrol muayenesi ve değerlendirme
MADDE 15 – (1) Kanunun; 25 inci maddesinin birinci fıkrasına göre malul sayılanlar
ile 28 inci maddesinin beşinci veya geçici 4 üncü maddesinin altıncı fıkralarına göre çalışma
gücü kaybı oranı ve 28 inci maddenin sekizinci fıkrasına göre ağır engellilik tespiti yapılanlar;
a) Kurumca yürütülen soruşturma nedeniyle,
b) Maluliyete ilişkin Kurumca verilen karar gereği,
c) Malullük, vazife malullüğü aylığı bağlanmış sigortalıların, malullük durumlarında
artma veya başka birinin sürekli bakımına muhtaç olduklarına ilişkin talepleri halinde,
ç) İhbar ve şikayet halinde,
kontrol muayenesine tabi tutulabilir.
(2) Kontrol muayenesine ilişkin değerlendirme Kurum Sağlık Kurulunca yapılır.
(3) Kontrol muayenesine istinaden yapılan değerlendirme sonucu gerekli görülen hal-
lerde yeniden kontrol muayenesi istenebilir.
(4) Kontrol muayenesi değerlendirmeleri ilk maluliyet kararına esas mevzuat hükümleri
çerçevesinde yapılır.
(5) Sosyal Sigorta Yüksek Sağlık Kurulunca kontrol muayenesi kararı verilmesi halinde
bu kontrol muayenesine ilişkin değerlendirme Kurum Sağlık K
Buda bahsettiğim çalışma gücü kaybı tespit yönetmeliği

BURADAKİ HER ENGELLİ YA DA ENGELLİ YAKINI CİMER DEN YAZI YAZSIN.BEN HERGÜN YAZIYORUM
BURADA ENGELLİ DERNEKLERİYA DA ENGELLİ KONFEDERASYONLARLA BAĞLANTISI KONTAKT KİŞİSİ OLAN YOK MU ? MECLİE GİDİP ŞİKAYETTE BULUNMAK İÇİN DERT ANLATMAK İÇİN O DERNEKLER KURUMLAR BİZİM HAKLARIMIZ İÇİN ÇALIŞMIYOR MU? KURULMA AMAÇLARI ZATEN BU DEĞİL Mİ? BİZLER GİDEREK VAROLAN HAKLARIMIZDAN DA OLURKEN HİÇBİRİNİ DE TVLERDE HABERLERDE İSYAN EDERKEN GÖRMÜYORUM. KAMUDAKİ MEMUR RAHAT KOVULMADIKÇA ÇALIŞMAYA DEVAM EDER AMA ÖZEL SEKTÖR BÖYLE Mİ? 4-5 HAFTA GELME DİREK KOVULURSUNUZ .TEK HASTALIKTAN İŞGÜCÜ KRİTERİ GELİRSE BELLİ HATSALIKLAR DIŞINDA HİÇBİR ENGELLİ EMEKLİ OLAMAYACAK. KASADA PARA BİTTİ OLAN BİZE OLDU .GEMİCİĞİ OLANLARIN EMEKLİ MAAŞI MI UMRUNDA OLUR ?MAN ADASINDA HESABI OLANIN MI?

@Konyaereğli

@Volkano80
Kontrol muayenesi
MADDE 94- Kurum yürütülen soruşturma kapsamıyla sınırlı olmak üzere;
a) Sağlık hizmeti alan genel sağlık sigortalısından veya bunların bakmakla yükümlü olduğu kişilerden, sağlık hizmetinin gerçekten alınıp alınmadığını,
b) Sigortalının, isteğe bağlı sigortalının veya bunların hak sahiplerinin malullük, iş göremezlik raporlarında belirtilen rahatsızlıklarının mevcut olup olmadığını,
tespit amacıyla kontrol muayenesi ve tetkik yaptırılmasını talep edebilir.

Sevgili arkadaşlar hep aynı sorular soruluyor sizlerden ricam yazılan bütün yazıları okuyunuz emin olun doğru bilgiye ulaşacağınıza inanıyorum İlk başlarda kafanız karışabilir emin olun aydınlanırsınız

@Engelli52 Olabilir,ancak bu haliyle geçmeyecektir diye düşünüyorum.Diger maddeler geçti gelen tepkiler üzerine bunu ertelediler.

Üst Alt