Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli emekliliğinde değişiklik gündemdeymiş (25.11.2024)

@geronimo1,

Emekli olur kağıdı alman bi hak tanımaz sana. Sgk ya dilekçe ve evraklarını verip başvuru yaparsan eğer, o günden sonra çıkan yasa seni olumsuz etkilemez.

Selamın aleyküm müaadeniz olursa birsey sormak istiyorum bu yasadan sonra sürekli vergi indirimi ile emekli olmuş kişilere genel kontrol muaynesi olurmu yoksa eskisi gibi şüphe şikayete bağlı kontroller devammı eder saygılar @OturanBoğa,

@Konyaereğli,

raporlu ilaçlarınızı mutlaka eczaneden alın..sistemden kontrol ediyorlarmış duyduğum kadarıyla..raporlu ilaçlarını almazsan kontrol muayenesi yolu gözükür süresizde olsa raporun.bunu bizzat ilgili memur söyledi.

ilaç yönünden sıkıntı yok Fakat bu yasa ile birlikte herkesi kontrole gönderelim kafasıyla haraket ederlermi yoksa yine sizinde belirttiğiniz gibi ilaç yada bir hastanedeki sorusturma gibi şikayete ihbara bağlı süreç devammı eder yeni yasa bu konuda ne söylüyor diye merak ettim saygılar

onu bekleyip göreceğiz. sonuçta biz eski sistemle emekli olduk ve kendimizden şüphemizde yok. hastalığımızda kalıcı. (kalp-diabet-tansiyon-kolestrol) istedikleri kadar tekrar muayene ve rapor aldırabilirler korkacak bir şey yok..

@cdj, sgk’dan enekli olur kağıdı aldığım halde 14 ocağa kadar da yasanın çıkmamış olması mı gerekiyor, bunu mu diyorsunuz?

@OturanBoğa, Sağolun Tanrı razı olsun

@cdj, 14 ocağa kadar da yeni yasanın çıkmamış olması mı gerekiyor

2008 sgk girişi, iski’ye girişim de 2009. Arkadaşlar lütfen yardım edin krize girdim, 30’unda sgk’ya vergi indirim belgesiyle mi gideceğim, nerde olduğunu bile bilmiyorum vergi indirim belgemin, işyerindeki dosyamdan çıkarma şansım var mı?

@geronimo1,
30'un da sgk'dan emekli olur yazısı alıp, aynı gün iş yerinden çıkışını yaparak neden başvurmuyorsun ? Neden 14 ocak yani ? İş yeri sana 08 kodlu çıkışını ve vergi indirimi belgeni verecek dosyandan. Raporun, vergi indirimin ve çıkış kağıdınla gidip başvuracaksın.

@geronimo1,
O zamana kadar inşallah yasa yürürlüğe girmez, çünkü 30un da emekli olur yazısı bi anlam ifade etmez. Senin sgk ya başvuru yapman gerekir bu yasa çıkmadan önce.

@geronimo1,
Arkadaşım sen hiç baktirdin mı SGK ya ne zaman emekli olurum diye 2008 hangi ay başlangıcın ayrica kamu işçisi mi oluyorsun maaşlar %30 düşüyor 2025te verirsen bunlardan bilgin varmı

@Mustafa80, Benim sigorta girişim 28/12/2006, engelli raporunu aldığım tarih ağustos 2008. mayıs 2009’da İSKİ’ye engelli işçi olarak girdim ve işe girer girmez engelli vergi indirimini % 62 aldım ve 2. derece engelli çalışan oldum

Toplu iş sözleşmesi bizimki

@geronimo1, Riskli bir zaman diliminde işlem yapıyorsun. İşyerin 30 Aralık'ta kessin yapsın çıkışını 15 günlük maaş ödesin bu yapılabilir.

Sen işyerine göre 14 Ocak tarihini beklerken bu yasa meclisten bu haliyle geçip resmi gazetede yayınlanırsa vergi indirimi ile emekliliği unutabilirsin.

@cdj, arkadaşımızın da dediği gibi 30 Aralık'ta bu işlemleri halletmen daha mantıklı gibi görünüyor.

E devletten emekli maaş hesaplamaya baktın mı o maaş %30 düşecek 2025 de emekli dilekçeni verirsen belki tazminat biraz fazla alırsın ama ömür boyu düşük maaş alırsın 2024 de emekli olabilyorsan ol kamu işçisi değilsen

@OturanBoğa, biz maaşı 14’ünden 14’üne aldığımız için 14 ocağa kadar bile dilekçeyi verebiliyoruz 2024 emeklisi olabilmek için

14 ocak da versen doğru 2024 emeklisi olabiliyorsun, ancak 14 ocak tarihine kadar bu yasa geçer ve yürürlüğe girerse hiç emekli olamıyorsun. Yukarı da dostlarımızın da anlattığı bu. Mesele bu yasa çıkmadan senin emekli başvurusunu yapman.

@cdj, işyeriyle görüştüm 30’unda sgk’ya başvurursan emekli kağıdı almak için işyeriyle ilişiğin 31 inde kesilmez yetişmez diyor arada yılbaşı tatili de var, enekli olur kağıdını al gel, kolaylık sağlarız diyor ama 31’ine yetişmezmiş

Maaşı kaçında aldığın önemsiz. SGK'dan tahsis numarası almadığında emekli olamazsın. Bu %100 böyle.

@geronimo1,

Yetişemeyecek kadar nasıl bir işlem yapacaklarmış ne zorluğu varmış bu işin. Benim vergi indirim belgem onaylandığı zaman sabah gittim belgemi elden teslim aldım vergi dairesinden. İşyerini aradım benim çıkışımı yapar mısınız dedim 1 dakika telefonu kapatma hemen yapıyoruz dediler anında cep telefonuma 08 Kodu ile çıkışınız yapılmıştır diye mesaj geldi. SGK'ya gittim vergi indirimi evrağı ile sabahtan öğleye kadar hepsi bitti gitti. Yani bu giriş çıkış işlemleri dedikleri kadar saatler hatta günler sürecek bir işlem değil.

Senin işyeri bu konuda neden zorluk çıkarıyor iş mi bilmiyorlar anlayamadım ama inşallah mağdur olmazsın bu konuda.

@geronimo1,

Dostum iş yerinde aklı başında biriyle konuş hatta 30a bile gerek yok ki, bugün başla işlemlere yarın bile git ver dilekçeni sgk ya. Böle 3-5 gün yüzünden emekliliğini yakma.

Üst Alt