Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli emekliliğinde değişiklik gündemdeymiş (25.11.2024)

Arkadaslar ortopedik ve endokrinoloji hastaları için sgk listesinde göremedim neresinde yazıyor?

@ayhan_aslan,
Balthazar formülü kaldirilmiyor o birden fazla hastaligi olan ve buna bagli olarak engelli rapor oranını hesaplayan formül.
dediklerinden 2008 öncesi ssk lılar bu raporla vergi indirimine başvurup onaylatiyorlardi. Sonrada emeklilik şartlarına göre emekli oluyordu. Yasa teklifi ile emeklilik basvurulari vergi indirimi ile değil , engelli raporuyla tekrar emekliliğe başvurup sgk nin sağlık kurulu bizim engelli raporundaki hastalıklara bakarak iş gücü kaybimizi maluliyet ve iş gücü kaybi yönetmeliğindeki hastalık listesine bakıp değerlendirecek.

Son düzenleme:
@exgratia,

Hocam değişen birşey yok Daha önce de dediğim gibi bizim yasa'nın meclisten geçmesi Ocak sonunu bulur. Dün 28 maddelik DMK görüşmesinin yalnızca 1.maddesi kabul edildi. Diğerlerine geçilemedi.

Bu arada Meclis TV'nin linkini paylaşıyorum. izlemek isteyen olursa diye. Mesela Bugün 14:00 'da başlayacak görüşmeler ancak Yok gündem dışı konuşmalar yok Grup önerileri vs. Kanun maddelerine geçilmesi saat 19:00'u buluyor.

Son düzenleme:
@ozzykarakus,

oğuzhan abi haberde aldatmaca var akpnin trolü bu faruk erdem video'nun sonunda raporlar geçerli olacak diyor evet lakin hangi konularda geçerli olacak demiyor laf cambazlığı yapmış bana göre

@grafakir,
bu adam hükümete yakın bir kişi ve sadece engelliler ile ilgili konu değil. Örnek asgari ücret vs tutarına kadar açıklıyor ve tutuyor. O yüzden hükümete yakın olduğu için vermiş olduğu bilgiler ve ve değerlendirmeleri net çıkıyor.

önceden alınmış olan raporlar vergi indirimi derken süresiz raporları kastediyor. Süreli raporlar zaten süresi bittiğinde tekrar çıkıyor otomatik olarak. Orada rapor türünü payaşmasına gerek yok ki.

arkadaşlar Fatih portakal youtube canlı yayında yorum kısmına 5510 sayılı kanunun 17. Maddesini değiştirerek engellilerin emeklilik hakkını gasp ediyorlar torba yasa ile yazalım sesimizi duyuralım

@avci0606,

Hocam mecliste sürekli taktik savaşları yaşanıyor. Mesela iktidar Mv leri akşam 10-11 olunca toplantı yeter sayısını bulamıyor. (Muhalefet her oylama öncesi yoklama istiyor) Çünkü muhalefet yoklamaya girmiyor. Böyle olunca dün aslında devam edecekti yarıda kaldı ve bugüne görüşmeler ertelendi. Ama iktidar'da muhalefeti tatilden vuruyor. DMK görüşmeleri bitmezse 31 aralıkta meclisi çalıştıracaklar :) Hatta 3 ocak'a kadar çalıştıracak. Bunun kararını aldılar oy çokluğuyla. Muhtemelen Grup başkanvekilleri aralarında anlaşarak yarın yada cumartesi art arda DMK maddelerini onaylayarak 7 ocakta toplanmak üzere tatile giderler.

Allah hepimizin yardımcısı olsun. Kimiside diyorki sadece aradan maliyeyi kaldırıyor sgk listesinde hastalığın varsa değişen birşey olmayacak yine emekli olabileceksin..

Meclis 3 ocaktan sonra bütün resmiyeti devreye alarak onaylama yapılacak. 3 ocak enflasyon farkı sonrası hem memur hem emeklilik refah payı gündeme gelerek bütün kararlar onaylama yapılacak ve resmi gazetede yayınlama yapılacak..

Kimse kusura bakmasın memleketi dengesiz akepenin iyice b.kunu çıkamaya başladı asgari ücret engelli emeklilikler Suriye gündemi önemli fabrika iş kazaları vs vs herkes meydana çıkıp ayaklaması gerek erken seçim şart

@omreg,

telegram grubunda 3 arkadaşımız sgk hastalık listesi'nde olmasına rağmen emekliliği red edildi...Belgesinide paylaştı

sgk olaya kazanılmış hak diye bakmıyor hunharca şekilde hem emekli etmeyecek hem de mevcutta emekli olanların emekliği dahil garanti değil sıra size de gelebilir emekli kardeşlerim.
özellikle hastalıktan şekerden tansiyondan kalpten sadece emekli olmak için rapor çıkaranlar,rapor aldığı hast sahte rapor bahanesiyle özellikle buna tahkikat diyorlar(Tahkikat aşamasında tarafların ileri sürdükleri vakıaların doğru olup olmadığı araştırılır ve tespit edilir.) Bu kanun için sesini çıkarmayn emekliler kazanılmış hak diye baltazar ile sizi değerlendireckerini sanmayın EYT nin kara deliği sizide içine alacak...

Bir de neredeyse aradan 18 yıl geçmiş norm ve standart getireceğiz diyorlar ulan 18 yıldır neyi beklediniz demezler mi uyanın artık hey uyan !!!Emekliğinizden olacaksınız emekli etmeyecekler uyansanıza...

@marto1, aynen bende gördüm ve sesimiz çok cılız hiç bir dernek hiç bir örgüt çıkıpta bu işi başımıza saranların kapısına dayanmıyor bir sürü engelli derneği var dernekte oturup çay çorbamı içiyorlar vah halimize

şuanda dmk görüşülüyor 5. madde maddeler hızlıca ilerliyor , dmk bittikten sonra ( kaç gün sürer bilemiyorum ) bizim kanun görüşmelere gelecek

önergeleri komisyon kabul etmiyor büyük ihtimalle bizim kanun değişmesini de kabul etmeyecek :( takmışlar kafaya hızlı hızlı kanunları geçirecek bunlar , ne zaman ele alınır ne zaman biter bilmiyorum , çok yorumlar var 7 ocak diyorlar 10 ocak diyorlar ocak sonu olur diyorlar ama keşke hiç olmasada kafamızı rahatça yasatığa koysak

SGK gelen her dosyayı reddediyor, itiraz ediyorsunuz yine red. Süreli raporlar veya yeni başvurularda yapılmak istenilen kimsenin emekli olmaması zaten. Hak eşitlenecek diyorlar, ortada hak değil hukuksuzluk var, yani hastalıktan kimse emekli olamaz diyorlar...

Bugün SGK aradım 2 hafta içinde malulen emeklilik için sonuç gelir dedi bakalım ne olacak red gelirse avukat tutup hakkımı arayacağım,süreç ne kadar uzar bilemiyorum

inanmak istiyoruz gerçekten. hak mağduriyeti yaşatmamak adına bari bu koşulda değerlendirilse…

Son düzenleme:
Arkadaşlar ben işyerimden bugün 08 koduyla çıkışımı aldım. Yarın sgk ya gidecem tahsis için hangi evraklar gerekiyor

Üst Alt