Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli emekliliğinde değişiklik gündemdeymiş (25.11.2024)

Vergi İndirimi Emekliliği için onay geldi. Vergi dairesinden dosyaları verdiler, SGK yönlendirdiler. Sgk da 2 bölüm dolaşarak formu doldurdum bir kağıt verdiler. Bunu iş yerine ver,çıkışını yaptır gel dediler...

2 sorum olacak;

1- İş yerinden çıkışı yapar yapmaz, hemen giriş yapabiliyorlar mı? Yoksa emekligjm için SGK onay mi verecek ne olacak bilmiyorum da, emekliljgim başladığın da mı işe girişimi yapacaklar?

2- İş yerim İŞKUR'A kayıt yaptır, sonra bize haber ver demislerdi önceden. Şmdi İŞKUR'a kayıt yaptırıp mı gideyim SGK'nın dediği çıkışımı almaya? İlla emekliligim başlaması mi lazım bu İŞKUR konusunda da?

@deasn12,

Ben de buraya not ekleyeyim zira torba yasanın içindeki bazı maddeler meclisten geçirdiler isteseler 24 aralıkta yasa maddeleri gececekti ama gelen tepkiler o kadar fazlaydı ki geri adım atıldı ve ötelediler bilgin olsun normalde bu tarz kanunlar yıl bitmeden geçirilir...Bunlarda geçirmeye cesaret edemediler
1-Tepkiler sert oldu
2-ÖTV siz araç alma hakkı engellenmesi ve engellilerin üstüne çok gidilmesi.

Bu kanun ötelenirse sgk gene boş durmaz ilk defa rapor alanlar ve bu raporun tek amacı emekli olmak için alanlar kontrole tabi olacak keza hasta olup hiçbir hastanede kaydı olmayan e-nabızda reçete veya randevusu olmayan kişiler emeklilikleri iptal edilecek bunu 2021 den beridir yapıyorlar sanırım yeni yılla kontroller arşa çıkar..

Bu yorumu okuyan kişiler tembel olmayın 6-10 Ocak arası vekilleri TBMM de ki telefonlarından arayın ya da mail atın telegram grubu var katılın mücadele edin akıllı olun emin olun o kel memet orda koltukta oturdukça sen bu yorumu okuyan engelli birey emin ol o sıra sana da gelecek ben emekliyim bir şey olmaz kanun var yönetmelik var dersin ama o işler öyle yürümüyor burası Türkiye saf olmayın...

Hala söylüyorum bu duruma gelmemizin tek sebebi bardağı dolduran hata EYT idi bununla birlikle heralde seçime yakın 2027 öne alınmış seçim olacak KADEME EMEKLİLİK düzenlemesi olur bunlar plan ve strateji buna hazırlanmak içinde böyle bizim sosyal hakları kısıyorlar...

Engelli kardeşim vicdanın varsa mücadeleye katılım sağlayın Engelli EMEKLİLİK Dayanışma Platformu

Yeni yıl umutlarımızın tükenmediği. Haklarımızın elinden alınmadığı mağdur edilmediğimiz bir yıl olur inşallah.

Ankarada yaşayan vergi indirimi ile emeklilik bekleyen arkadaşlar kendi aralarında örgütlenip yasada dahli imzası olan vekillerin halk kabul gününde meclise gidemezmi ? En azından gidenlerin izlenimleri duydukları kazanılmış haklar noktasına olabileceklere.referans olabilir

Dün face
@marto1

Ben de buraya not ekleyeyim zira torba yasanın içindeki bazı maddeler meclisten geçirdiler isteseler 24 aralıkta yasa maddeleri gececekti ama gelen tepkiler o kadar fazlaydı ki geri adım atıldı ve ötelediler bilgin olsun normalde bu tarz kanunlar yıl bitmeden geçirilir...Bunlarda geçirmeye cesaret edemediler
1-Tepkiler sert oldu
2-ÖTV siz araç alma hakkı engellenmesi ve engellilerin üstüne çok gidilmesi.

Bu kanun ötelenirse sgk gene boş durmaz ilk defa rapor alanlar ve bu raporun tek amacı emekli olmak için alanlar kontrole tabi olacak keza hasta olup hiçbir hastanede kaydı olmayan e-nabızda reçete veya randevusu olmayan kişiler emeklilikleri iptal edilecek bunu 2021 den beridir yapıyorlar sanırım yeni yılla kontroller arşa çıkar..

Bu yorumu okuyan kişiler tembel olmayın 6-10 Ocak arası vekilleri TBMM de ki telefonlarından arayın ya da mail atın telegram grubu var katılın mücadele edin akıllı olun emin olun o kel memet orda koltukta oturdukça sen bu yorumu okuyan engelli birey emin ol o sıra sana da gelecek ben emekliyim bir şey olmaz kanun var yönetmelik var dersin ama o işler öyle yürümüyor burası Türkiye saf olmayın...

Hala söylüyorum bu duruma gelmemizin tek sebebi bardağı dolduran hata EYT idi bununla birlikle heralde seçime yakın 2027 öne alınmış seçim olacak KADEME EMEKLİLİK düzenlemesi olur bunlar plan ve strateji buna hazırlanmak içinde böyle bizim sosyal hakları kısıyorlar...

Engelli kardeşim vicdanın varsa mücadeleye katılım sağlayın Engelli EMEKLİLİK Dayanışma Platformu
[/QUOTE]
Komisyon tutanaklar Şeker tansiyon kolestrol vs gibi hastalıklara takmışlar kronik tedavisi olmayan ilaçla düzelme şansı olmayan kişilerden çok bu alanlarda emekli olmuş ilaç tedavi almayanlar vs e nabız üzerinden takibe alırlarmı ? bilemiyorum

Ankarada bu konu ile ilgili maduriyeti olan belli sayıda kişi organize olup toplanıp meclis kabul gününde ilgili vekillerin halk kabul gününde meclise gidip taleplerini kazanılmış hakları noktasında dile getirmesi en azından niyetlerini gòrme noktasında bir getirisi olmazmı ?

2008/Ekim sonrası 4A kapsamında işe girişi olanların emeklilik sonrası çalışma koşulları.

4A kapsamı işe giriş olursa aylık kesilir.
4B kapsamı işe giriş olursa kesilmez, ancak kendisi dilekçe verirse kesilir.
4C kapsamı işe giriş olursa aylık kesilir.

Benim sigorta girişim 2006 yılında fakat yeni yasa degişikliği ile çalışma gücü kaybına bağlı olarak emekli olup, tekrar çalışmak istediğimde emekli maaşım kesilir mi?

@sucre_, 2008/Ekim öncesi 4A girişi olup emekli olanlar SGDP tabi olarak çalışabilirler.

Normal emeklilik, vergi indirimi ile emeklilik veya çalışma gücü kayıp oranı ile emeklilik bu kişilerin hepsine bağlanan aylığa yaşlılık aylığı denilir.

2008/Ekim öncesi veya sonrası işe girişi durumu ve bağlanan aylığın yaşlılık aylığı mı malüllük aylığı mı olduğu önemlidir.

2008/Ekim öncesi girişi olanlara SGK çalışma gücü kayıp oranına göre Ağır Düzeyde Çalışma Gücü Kayıp vardır diye malüllük aylığı bağlarsa ve bu kişi çalışırsa emekli maaşı kesilir. 4B kapsamında çalışırsa aylık kesilmez.

@BnymnYldz,

Bu değişikliğin yasalaşması durumunda, yasa yürürlüğe girdiğinde ve sonrasında emekli olanlar için 2008 öncesi ve sonrası ayrımı da ortadan kalkmıyor mu? Kusura bakmayın önceki yazışmaları ve tasarıyı okudum ama konunun bu kısmı biraz belirsiz gibi geldi.

,

Arkadaşlar merhaba 30/12/24 tarihinde vergi indiriminden dilekçemi verdim fakat bu gün "KURUMUMUZA YAPILAN AYLIK TALEBiNiZiN iNCELENMESi SONUCU 60 YASINI DOLDURMADIGINIZ ANLASILMISTIR. AYLIK BAGLAMA SARTLARINIZ GERÇEKLESMEDiGiNDEN AYLIK BAGLANMASINA iLiSKiN TALEBiNiZ REDDEDiLMiSTiR. BiLGiLERiNiZE SUNAR, iYi GÜNLER DiLERiZ"" mesajı geldi telefonuma bilgisi olan var mi

@jjbecx, 4A işçi olarak mı çalışıyorsunuz kamu kurumu mu ? Başvuruyu E-devlet üzerinden mi yaptınız yoksa bizzat SGK'ya giderek mi yaptınız. Başvurunuz normal başvuru olarak değerlendirilmiş olabilir. Vergi indirimi ile emeklilikte herhangi bir yaş şartı bulunmuyor. Tekrar SGK'ya gidip bu durumu öğrenebilirsiniz.

@levent yzc,

Yahu ne kadar bencilce ifadeler bunlar! Bugün kadar birden fazla hastalık/sakatlık için her oran tek tek belirlenip sonra bunlar Balthazard Formülü ile toplanıyor ve toplam oran üzerinden emeklilik işlemi gerçekleşiyordu. Bu artık iptal edildi! Devler Sakatlık Oranı Cetveli'ne göre kişiyi engelli sayıyor ama artık emeklilik için tek bir hastalıktan SGK Hastalık Listesi'ne göre tanı almayı şart koşuyor. Türkiye'deki engellilerin %70'i artık emekli olamayacak. Bu sana normal mi geliyor?

Rapor sahteciliği ile emekli olanlar on binde birdir! Onu bulmak için bütün engellileri kontrole çağırmanın akılla bağdaşır bir yanı var mı?

Benim bahsettiğim bu deilki torpille tanıdık doktorlarla yuksek yuksek oran yazılıp rapor alanlara lafım.. Ne bencillik bunun sacmalamışsın

@levent yzc o dediğin işler öyle olsaydı, herkes engelli olurdu sen Dr olsaydın hastalıgı olmayan birine rica ile yüksek oran verir miydin. tutki verdin. Meslekten ihraç edilmeyi risk alabilir miydin? Kısa ve ney, konuşma üslubunuz hiç insalcıl değil karşınızdaki kişi kim olur ise olsun.

@OturanBoğa 4A'lı çalışıyorum. Sigorta girisim 2006 vergi indirimim var ama sigortalılık süremden dolayı vergi indirimiyle emekli olamıyorum. Yeni yasa değişikliği ile iş gücü kaybıyla emekli olcam. Emekli olduktan sonra iş yeri açarsam emekli maaşım kesilir mi? Lütfen aydınlat.

Bu ülkede bir kişi kazanmaya devam ettiği sürece geri kalan herkes kaybetmeye devam eder. Adamlar ülke kaynaklarını bölüşmek istemiyor. Vergi vermeye devam edecek kadar hayatta kalın yeter, fazlası bize lazım diyorlar.

@levent yzc,
Ehliyet sınavlarında bir kişi hile yaptıysa Türkiyede ehliyeti olan herkesi tekrar teste tabi tutmuyorlar yada kendini çalışır gòsterip emekli olanlar yakalandığında tüm emekliler tekrar çalışsın emekli olsun gibi bir yola başvurulmuyor usulsüzlük hile her yerde var sgkda ilgili kurullar şüpheli gördükleri kişileri kontrole çağrıyorlar sizin gibilerin bu kafa yapısı hiç sağlıklı değil

Benim emekli olma hakkım alındıysa Tüm emekli olanlar iptal edilsin kazanılmış hakları elinden alınsın kafasında haraket edenler var zannedersinki bu yasayı mevcut emekliler hazırladı hep birlikte mücadele etmek ortak ses çıkarmak varken bu kafa yapısı ile engelli kesimin tüm haklarını elinden alırlar @levent yzc,

Üst Alt