Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli emekliliğinde değişiklik gündemdeymiş (25.11.2024)

@Engelli52,

Arkadaş iskide çalışıyorum deyince

2025 yılı emeklilerimizin 2024 yılı emeklilerimize oranda %25-35 oranında daha düşün bir emekli maaşı bağlanması ve bu maaş farklarının gelecekte de artarak devam etmesi riski bulunmaktadır. Bu nedenle yıl sonuna kadar herhangi bir yasal değişiklik yapılmaması halinde, emeklilik şartlarını doldurmuş ve yakın gelecekte emeklilik düşünen sigortalılarımızın 2024 yılı emeklisi olabilmek için aşağıdaki tarihlere dikkat etmelerinin menfaatlerine olacağını düşünüyoruz.

• Kamu kurumları ile sermayesinin yüzde 50’sinden fazlası kamuya ait şirketlerde çalışan ve ücretlerini ayın 15’inde alan işçilerimizin 14 Ocak 2025 tarihine kadar emeklilik dilekçesini vermeleri halinde 2024 yılı emeklisi olarak sayılacaklardır.
  • Özel sektörde, kamu kurumlarında ve sermayesinin yüzde 50’sinden fazlası kamuya ait şirketlerde çalışan işçilerden ücretlerini her ayın 1’inde alanların ise emeklilik dilekçelerini 31 Aralık 2024 tarihinden önce vermeleri halinde 2024 yılı emeklisi sayılacaklardır.
Emeklilik dilekçesini bu tarihlerden sonra verecek olan işçilerimiz ise 2025 yılı emeklisi sayılacaklardır.

diye açıklama yapmış sendikalar...

@SirinBocek,

%30 31 aralık son 7 sini beklemiyor başvuru yapıldıysa sorun yok

@Aliemin,

Maaş çok iyiydi ama yeni yasa çıkarda emekli hakkımız elimizden giderse diye korktum çünkü her yıl oranım düşüyor iyileşme olamamasına rağmen

@Modality,

%30 kanun değil bu kesinlikle olan bir durum 1 ocaktan itibaren e-devlet'ten maaşına bakınca %30 düştüğünu göreceksin kesin olmayan 2008 öncesi emeklilik şartlarının değişmesi ama %30 maaş düşmesi yasa değil direk uygulanacak enflasyon oranı bu 7 Ocak ile bunun alakası yok İBB de herkes emekli oldu eski kimse kalmadı

@kalua33,

Vergi İndirimi onayını beklemekteyim.. 1.5, 2 hafta önce başvurdum.. Başvurum Ankara'nın sistemlerine başvuru günü gönderilmiş. Ankara'dan onay çıkmasını bekliyorum.

Onay çıktığında mesaj gelir gelmez SGK ya gidip başvuru yapacağım. 🥺

Vergi İndirimine başvururken, İçimden "Bilerek onayı bu ay yapmayacaklar. Oteki Ay'a sarkıtacaklar dedim".. 🥺

Vallahibillahi hepimiz mağdur bırakıldı.. Evli, barklı,yaşlı, çoluk çocuk sahibi insanlara Allah sabır versin yaa.

engelli raporlarının yeniden değerlendirilmesi

yukarıdaki konu içeriğinin başlığı;

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA

Konu: Sahte engelli raporu alarak emeklilik ya da engellilik durumu onaylanmış kişilerin yeniden kontrol edilmesi talebi.

anladığım kadarı ile; emekli olanların hepsi çağrılacak ve raporları yeni sisteme göre tekrar değerlendirilecek, akabinde de emekli olmanıza dayanak oluşturan sağlık raporlarının iptal edilerek daha düşük rapor oranları ile karşılaşılması olanak dahilindedir. ilgili linkteki "sahte" kelimesi araç kısıtlamasındaki "suistimal" kelimesinin karşılığıdır.

şahsen, bu şekilde olacağını da düşünüyorum. yarın olmaz ve fakat eninde sonunda olur.

KÜÇÜK BİR HATIRLATMA;
Arkadaşım malulen emekli olmak için eylülde işten çıkıp İŞ GÜCÜ KAYBI RAPORU alabilmek için müracaatını yaptı. Hastane ortopedi randevusu için Şubata gün verdi. Bu kız eylülden beri işsiz. Raporunun onaylanıp onaylanmayacağı kesin değil. Her Neyse

Bizler bu yasadan sonra İş Gücü Kaybı Raporlarımızı almak için işten çıkıcaz ve Sgk bizi her hangi bir hastaneye sevk edecek ve süreç başlayacak. Çok fazla talep olacağı için aylar aylar sonraya belkide sene sonralara gün verilecek. Ve bu süre zarfında maaş alamayacaksınız.

İyi uykular.

• Beğen
Reaksiyonlar: oxzd
Öncelikle cevap yazan herkese teşekkür ederim. Bugün çıkışımı aldım iş yerimden ve evrakları SGK'ya teslim ettim. Benim süreç şöyle işledi:
İş yerine durumu ilettiğimde ısrarla SGK'dan emekli olabilir yazısı istediler. Bunun üzerine Ankara Çankaya tuna caddesindeki birime gittim. Yanimda vergi indirimi yazım, bana ve şirkete verilen yazılar vardı. Bunlarla birlikte memur bey sağolsun ısrarla dedi ki online formu doldurup işlemi yapma edevletten. Bu kısma sonra değineceğim. Evrakı şirkete verdim ve çıkış islemimi 8 kodu ile tamamladılar. Online sistemden başvuru islemini yapmamı söylediler. Bende yaptım ama memur arkadaşın uyarısını unuttum. Evrakı ona götürdüğümde haklı olarak serzendi. Çünkü online başvuruda yaşlılık aylığı seçeneği var vergi indirimi bilgisini ekleyeceğin yer yok. Evraka belgeleri teslim ettim. Umarım son evraktan işlem yaparlar. Gerçi elimde imzalı bir evrak var itiraz ederim en olmadı.

Herkes için hayırlısı olur umarım

@ozghcttpli, İşyeri biraz yanlış işlem yaptırmış ama sonuçta başvuru yapmışsınız. Tuna Caddesi Sıhhıye SGK'dan işlemleri yapmışsınız galiba hayırlı olsun emekliliğiniz.

@ozghcttpli,
bende aynı şekilde işlemleri yaptım online başvuruyu tamamladım daha sonrasında da sgk ya giderek vergi indirimi yazımı tahsis birimine verdim benden engelli raporunu istemediler gerek yok dediler fakat ısrarla eklemelerini istedim zımbalayıp aldılar. İşlemleriniz doğru sadece yoğunluk var süreç 1 ayı geçebiliyor.

Arkadaşlar istanbuldaysanız ve işyerinizde vergi indirim belgesini bulamadıysanız vatan caddesi emniyet fatih metro durağının karşısında gib istanbul defterdarlığı engelli biriminden vergi indirim belgenizi alabilirsiniz. Engelli birimi ana binaya girmeden hemen sağda

Arkadaşlar bugün SGK’ya gittim yine ısrarla, 2009 girişliyim emekli olup çalışmaya devam edersem emekli maaşım kesilir mi diye sordum. Hayır dediler işgücü kaybından emekli olduğun zaman emekli maaşın kesilmez, çalışmaya devam etsen bile ama malülen emekli olursan kesilir dediler. 2 farklı sgk ya gittim bence SGK da bilmiyor ne yaptığını.

@mka41,
SGK 'nın ne yaptığını bilmiyoru bırakın,
Vergi dairesine de ne yaptığını bilmiyor

Vergi İndirimi başvurudan sonra tekrar gittiğim de bu soruyu sormuştum;

- Yeni yasa teklifin de, Vergi İndirimi Engelli Emekliliği kalkıyormuş. Artık bütün herşeyi SGK yönetecekmiş, SGK sadece malulluk tespiti yapacakmış. bu Vergi İndirimi sonucu ocak 1'e kadar çıkar mı sonuçlanır mi dedim.
- Hayır yok öyle birsey. Hiçbirsey kalkmıyor, sadece maaş konusunda bir değişiklik olabilir hepsi bu dediler

Eve geldim Vergi dairesin deki denileni teraziye koydum düşündüm, yaa Yüzlerce insanın bu haykırışını terazinin diğer yerine koydum düşündüm.. Yok terazi kafayı yedi valla ya.

• Beğen
Reaksiyonlar: oxzd
@mka41,

2008 ekim sonrası sigorta başlangıcı olanların tamamının emeklilik sonrası çalışması yasak. 2008 ekim öncesi sigortalı olanların serbestti. Ama şimdi oda mı değişecek belli değil. SGK çalışanları ile muhatap olmayın bir bok bildikleri yok.

@okancmr, Daha meclis genel kurulunda kabul edilmedi resmi gazetede yayınlanmadı. Gelişmelerden haberdar olmak için bu konuyu takip edebilirsiniz.

teşekkür ederim cevabınız için , uzun süre genel haberleri takip edemedim, haklarımızı yavaş yavaş elimizden alıyorlar.

Engelli emeklilik ile ilgili durumda değişikliğe gidilebilir mi ?
Malulen emeklilik hakkında kişi çalışırken uzuv kaybı veya çalışmama durumuna düşmesi gerekiyor
Fakat ben
7 yaşında kaza geçirdim ve 2023 prim günüm var
Yaş 50
99 evveli sigorta başlangıcım
%65 süresiz raporum var
3600 tamamlamam mümkün değil
Ne yapabilirim

@mka41,
Ben bipolar hastasıyım iş gücü kaybı ile emekli olup tekrar çalışmaya başlarsam maaşım kesilmeyecek mi

Emeklilik başvurum da GELEN EVRAK DOSYASINA KALDIRILMIŞ
açıklamaya da OTOMATİK EVRAK KAPATMA İŞLEMİ yazıyor bu ne anlama geliyor

@kalua33,
Emeklilik başvurusu yaptığımda, benim de gelen evrak dosyasına kaldırılmış, açıklama kısmında da tahsis hazırlama yazıyordu ve 1 hafta sonra tahsis numaram çıkmıştı. Otomatik evrak kapatma işlemini anlayamadım. Sgk' dan bir sorun isterseniz...

@spica34, Teşekkür ederim bir sorayım 170 miydi 172 mi onu arayım

Şimdi 170 ı aradım bizde kapanmış olarak gözükmüyor işlemleriniz devam ediyor diyor tahsis numaranız çıkmamış diyor yıl sonu veya tatil diye mi acaba böyle yazdı sistem daha 1 hafta olmadı başvuru yapalı büyük ihtimalle 1 ayı bulur

Üst Alt