@Volkano80,
Merhaba,
Sizinde belirtiğiniz gibi kanun maddelerinde açık bir dille belirttiğiniz gibi"
aylık bağlanmasına esas rapor tarihindeki yürürlükte olan tıbbi mevzuatta dikkate alınarak değerlendirilmesi" ifadesi
yok"
mevcut değildir.
Bahsettiğimiz bu hak korunması ile söylemler Sağlık,Aile,Çalışma ve Sosyal İşleri Komisyonunda 175 sıra sayılı kanun teklifi görüşülürken birçok milletvekili ve SGK Başkan yardımcısı İsmet Bey'in açık ifadelerine dayanmaktadır.
07 Occak 2025 tarihli yasanın T.B.M.M. genel kurulundaki ilk görüşme gününde SAĞLIK, AİLE, ÇALIŞMA VE SOSYAL İŞLER KOMİSYONU BAŞKANVEKİLİ ORHAN ATEŞ bey ilgili görüşme tutanaklarının sonunda kayıtlara geçen milletvekillerinin sorduğu sorulara yanıt vermek ve açıklık geyirmek amacıyla aşağıda paylaşacağım metni net bir şekilde ifade etmiştir.
"SAĞLIK, AİLE, ÇALIŞMA VE SOSYAL İŞLER KOMİSYONU BAŞKANVEKİLİ ORHAN ATEŞ (Bayburt) - Sayın Başkan,
değerli milletvekilleri; Genel Kurulu saygıyla selamlıyorum.
1, 14, 16, 17'nci maddelerde yer alan, özellikle vergi indiriminden emeklilikle ilgili konuyla alakalı açıklık getirmek
istiyorum: Teklifte yer alan düzenlemelerde 2008 öncesi vergi indirimi raporu olanlar değil, aylık almakta olanların kazanılmış
haklarının korunacağı ve bunlar hakkında eski hükümlerin uygulanacağını ifade etmek istiyorum.
Genel Kurulu saygıyla selamlıyorum."
07 Ocak 2025 tarihli T.B.M.M. genel kurulu görüşme tutanaklarının tamamını içeren linkini paylaşıyorum.
"
https://cdn.tbmm.gov.tr/TbmmWeb/Tut...c40e.pdf#toolbar=1&zoom=100&navpanes=1&page=1"
İlgili Komisyon ve T.B.M.M. genel kurulunda açık bir şekilde ifade edilmiş konumuz hukuk çerçevesinde tüm muhattapları bağkamaktadır.Bu nedenle T.B.M.M. her adımı tutanak altına alınıp her vatandaşımızın erişimine açılmaktadır.Hukuken Bağlıyıcıdır.
Bunların dışında gelişebilecek her durum kanun yapımı ve süreçlerinin varlığını belirsizliğe sokacaktır.
Saygılar.
Not: Son paylaştığım T.B.M.M. genel kurulu tutanağındaki ilgili metin Bülent Bey'in
@OturanBoğa sürecin başından beri ifade ettiği "Hala Yaşlılık Aylığı alan arkadaşlarımızın haklarının korunacağı ,emekli maaşı bağlanamamış ve elinde Engelli Vergi İndirimi Belgesi olan arkadaşlarımızın yeni düzenlemeye tabi olacağı "beyanı ile birebir aynıdır.
Saygılar.
@OturanBoğa