Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli emekliliğinde değişiklik gündemdeymiş (25.11.2024)

ÖTV konusu artık kapandı ve bitti öncesinde kıçımızı yırttık meclisten geçmiş kanunlaşmış cumhurbaşkanı onaylamış resmi olarak onaylanmış daha ne mücadelesi olacak bunun öncesinde yapın diye yalvardık hala boşuna uğraşıyorusnuz o konu kapandı çocuk oyuncağı değil bu bu kanunun tekrar düzenlenmesi için iktidar değişikliği olması lazım bu konu hakkında burda başlık görünce irrite oluyorum...

Neyse önümüzde emeklilik var bari bu konuda hassasiyet gösterelim emeklilik kökten bitirecekler mücadeleyi bırakmayın...

Ha süresiz süreli farketmez ilk defa raporla emekli olan kişiler ve e-nabız sisteminde reçete hastane randevusu dahi olmayan kişiler bu işin şakası yok şayet hastaysanız %40 raporla 2 ve 3 ten fazla hast varsa ve sadece emeklilik için rapor çıkardıysanız emin olun sizinde emeklilik iptal olacak...

emeklilik için bir haltlar yapılacağı çok belliydi.yıllardır raporlar 2-3 yıllık verildi durdu.itiraz etsek de değişmedi.planlı yapıldı hepimize süreli verdiler sonra da bu kanunu geçirip hepimizi açıkta bırakacak mağdur edecek süreci yönettiler.planlı programlı.....ama 2 sene milletvekili olana ömür boyu kıyak emeklilik en düşük 150.000tl emekli aylığı güzelllll...yandaş firmaların milyarca liralık vergisini silllllll süperr....540 milyarlık madenleri 1 milyara sat süperrrrrrrr..........

@rgofis,

burdan yolladım cimer den de vekillere

bende yazdım tbbm e- dilekçe olarak , umarım okurlar bir işe yarar tepkilemiz , hiç olmazsa burada rahatsız olan vatandaşlar var desinler... vergi indirimden emekli olan arkadaşlarım bana birşey olmaz ben verdim emekliliğimi nasıl olsa emekli maaşım yatıyor demesinler bugün bu yasayı çıkaran yarın kontrol şartı , uygulamada değişiklik vs vs çıkarırlar emekli maaşınızdanda olursunuz, amaç zaten ne kadar az emekli o kadar iyi kafasındalar ... herkezi çalıştırsınlar emekli maaşı ödemeyelim düşüncesindeler.

@exgratia,

Zaten öyle olacak Sgk emeklilere karşı savaş açmış durumda. Normal emekli olan emeklilerin bile sigortalılık dönemlerini sorguluyorlar gerçek sigortalı mı sahte sigortalı mı diye binlerce emekli izaha çağrılmış geçmiş olsun hepimize

• Beğen
Reaksiyonlar: oxzd
Benimde mevcut. İmzalamak isteyenler için dilekçe numarasını bırakıyorum.
D28-G22224D28-14211

@sucre_,

50 kusur bin kisinin emekliliği iptal edilmiş 2024 yılında sahte prim ,sahte firma ,SGK çalışanı hatası vs ,ama engelli bireylerden ne isterler anlamış değilim kimse yanlış anlamasin Cumhurbaşkanı sureli eyt için içimiz rahat değil gibi cümleler kullanıyor eyt nin yükünü engelliler çekiyor maalesef

@AHMET FATİH ERYILMAZ,
Ya kardeşim bu sözlere karnımız tok bizim. Sgk'nın geliri gideri karşılama oranı %100.6 puanda yani demem o ki SGK'nın elde ettiği sigorta primleri ile ödediği emekli maaşı ve sosyal yardımlardan fazla. Devlet şu an SGK'dan kâr elde ediyor. Dünyanın hiç bir ülkesinde SGK kâr etmez hatta yıllıl en az %30 açık verir. Hala kalkıp eyt diyosunuz bu safsatalara inanıyosunuz. Normal şartlarda Kıdem aylığı tavan tutarı brüt asgari ücretin 7.5 katı fakat şu an bu tavan tutarı brüt asgari ücretin %1.79 katına düştü buda mı eyt'lilerin suçu?

Sermayenin bu kadar yanında olupda sabit gelirlere bu kadar düşman olan bir hükümeti hala savunuyorlar ya şaka gibi

Arkadaşlar sanki bu yasa sanki geçmeyecek gibi inşallah Allah yardımcımız olsun içimden bir his bu yasa geçmeyecek diyor

Sistem çökmüş ülke durumu isyan ettirir düzeyde ne zamn düzelecek cennet vatanımız ne zaman gülecek yurdum insanın yüzü bu kaos elbet biter birgün ama çektiğimiz kötü zamanlar yanımıza kalır yöneticiler hukuksuz vicdansızca davranacak güc ellerinde Allah fırsat vermesin zalimlere

Sayın Cumhurbaşkanım 2008 öncesi sigorta girişi olan Engellilerin Vergi indirim belgesi ile emekli olabilmelerini sağlayan yürürlükte olan yasanın korunmasını ve sizden bu konunun takipçisi ve savunucusu olmanızı rica ediyoruz.

Sayın Cumhurbaşkanım Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik bu talebiniz, engelli vatandaşların haklarının korunması ve iyileştirilmesi konusundaki genel kamuoyu duyarlılığını yansıtmaktadır. Bu konuyla ilgili, mevcut yasaların ve düzenlemelerin detaylarına bakacak olursak:
Mevcut Durum:
  • 2008 yılı öncesinde sigorta girişi olan engelli bireyler, Gelir Vergisi Kanunu'nun 31. maddesine göre vergi indirim belgesi alarak, belirli şartlar altında erken emeklilikten yararlanabiliyorlardı. Ancak, son yıllarda yapılan düzenlemelerle, bu uygulamanın kapsamı ve şartları değişikliğe uğradı.
Yeni Düzenlemeler:
  • 2008'den sonraki düzenlemelerle, engellilik oranına göre emeklilik şartlarında değişiklikler yapıldı. Eskiden vergi indirim belgesi ile emeklilik hakkı tanınırken, şimdi engellilik oranının belirlenmesi ve buna göre emeklilik şartlarının düzenlenmesi uygulamasına geçilmiştir.
Kamuoyundan Talepler:
  • Engelli bireyler ve aileleri, özellikle sosyal medya platformlarında ve çeşitli STK'lar aracılığıyla, 2008 öncesi sigorta girişine sahip engellilerin vergi indirim belgesi ile emeklilik hakkının korunması ve bu konuda Cumhurbaşkanı'nın desteği talep edilmektedir.

Öneriler ve Beklentiler:
  • Bu konuda, yasal düzenlemelerin yeniden gözden geçirilmesi ve engelli vatandaşların lehine olacak şekilde iyileştirilmesi yönünde adımlar atılması bekleniyor. Bu, engelli bireylerin ekonomik bağımsızlıklarını sağlamak ve hayat kalitelerini artırmak için önemli görülüyor.
Bu talebinizin Cumhurbaşkanlığı ve ilgili bakanlıklara iletilmesi, engelli vatandaşların haklarının korunması ve geliştirilmesi için önemli bir adım olabilir. Engelli bireylerin yaşam kalitesini artırmak ve toplumsal katılımlarını teşvik etmek amacıyla, bu konunun takipçisi olunması ve gerekli yasal düzenlemelerin yapılması konusunda kamuoyu baskısı devam etmektedir

Halk düşmanı AKP yandaş müteahitlere para akıtmaya devam ediyor. Nigde Ankara Otoyoluna AKP nin verdigi Dolar üzerinden araç geçiş garantisi sebebiyle Otoyolu yapan müteahit 4 senede yaptıgı masrafı çıkarmış. Aynı firma yolu 2035 yılna kadar işletmeye ve AKP den Dolar üzerinden para kazanmaya devam edecek . Şimdi emekli olamayacam diye aglayanların % 50 si AKP ye oy verdiler. O yüzden şimdi aglamaya sızlamaya gerek yok . Tercihinizin sonocunu yaşayacaksınız !

Herkese İyi Haftalar Diliyorum.
Beklendiği üzere bu hafta yasa teklifi meclise geliyor. Yaklaşık 2 hafta süreceğini düşünüyorum. Meclisten geçmesi durumunda Ocak ayının 3. Haftası gibi resmi gazetede yayınlanır.

• Beğen
Reaksiyonlar: oxzd
Cuma SGK dan aranmıştım şimdi gittim korktuğum olmadı vergi indirimi evrakı mi bulamamışlar onun için aramışlar daha sonra bulmuşlar ama iyiki gitmişim vergi indirimi tutanağı eksikmiş onu alıp getircem işlemi bitirelim dedi çok şükür

@neoplis,

BEN ONLARA OY VERMEDİM .YAŞ 45 BAK KAÇ SEÇİM GEÇTİ.ŞU AN 4.EVRE KANSER VE BİRÇOK HASTALIKLA BOĞUŞUYORUM EMEKLİLİK HAKKIM ELİMDEN ALINIYOR ...HERKES ONLARDAN DEĞİL.

@avci0606,

Hocam DMK kanununda çok eleştirilen maddelerde hükümet geri adım attı. 3-4 madde çıkartıldı. Muhalefet diyemeyeceğim Ana muhalefet tatil sebebiyle süreç uzamasın diye 1 madde de bile söz alıp konuşmadı. çünkü DMK onaylanmasaydı 31 aralıkta bile çalıştıracaktı hükümet meclisi. Açın izleyin Sadece İyip görüş eleştiri getirdi her madde de. O yüzden sizden ricam iyi yi kötüyü hakkınızı savunanı savunmayanı ya da savunuyorMUŞ gibi yapanı açın 1 saat meclis TV izleyip görün

Arkadaşlar merhaba 30/12/2024 tarihinde vergi indirimi ile emeklilik dilekçemi sgk dan verdim sonrasında 02/01/2025 tarihinde vergi indirimi evraklarımı tarattırıp sisteme girmedikleri için sgk dan red mesajı aldım. Aynı gün gidip ankara sgk dan 1. katından evrakları alıp 4. katına kendi elimle çıkarttım,fakat şimdi sisteme baktığımda hem 2024 te hem 2025 te sanki başvuru yapılmış gibi duruyor bilgisi olan varmı acaba. Başvurumu 2025 olarak göstermiş olabilirler mi?

Varide NoVaride TarihiKonusuİlgili BirimEvrak Tipiİşlem TarihiAçıklama
10909570730/12/2024BERKANT ÖZKAN HKANKARA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ (SIHHIYE SGM) T-4.EMEKLİLİK SERVİSİGelen Evrak Dosyasına Kaldırılmış03/01/2025 4:24 PMANKARA DEFTERDARLIĞINA YAZILDI

Varide NoVaride TarihiKonusuİlgili BirimEvrak Tipiİşlem TarihiAçıklama
10932724803/01/2025Berkant ÖZKANANKARA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ (SIHHIYE SGM) T-4.EMEKLİLİK SERVİSİGiden Evrak Kayıtlı03/01/2025 9:35 AMANKARA DEFTERDARLIĞINA YAZILDI

*BASIN AÇIKLAMASI DUYURUSU*

Engelli haklarına yönelik son dönemde yapılan sistematik hak kayıplarına karşı durmak ve sesimizi duyurmak için, *9 Ocak 2025 Perşembe günü saat 13.00’te Hazine ve Maliye Bakanlığı önünde* (Adres: Dikmen Cad. No:12 Çankaya/ANKARA) bir basın açıklaması gerçekleştirilecektir.

Basın açıklamasında dile getirilecek başlıca sorunlar:
- Gelir kriteri bahanesiyle binlerce bakıma muhtaç bireyin kaderine terk edilmesi.
- Yeni engelli emeklilik düzenlemesi ile mağduriyetlerin katlanması.
- KDV Kanunu değişikliği ile ithal protez, ortotik cihaz ve tekerlekli sandalyelere erişilmez hale gelmesi.
- Yeni yönetmelikteki ehliyet kodları ile ortopedik ve işitme engellilerin ehliyetlerinin iptal edilmesi.
- Hafif zihinsel engellilerin eğitim haklarının yok sayılması.
- Evde bakım ve sosyal destekten binlerce ihtiyaç sahibinin dışlanması.
- SGK’nın temel engelli malzemesi için fiyat güncellemesi yapmaması nedeniyle artan mağduriyetler.
- ÖTV Kanunu değişikliğiyle engelli bireylerin sosyal hayattan koparılması.
Unutmayın, haklarımızı savunmak için birlik olma zamanı *ENGELLİLER KONFEDERASYONU*

@hanifeaydin,

Kanser teşhisi varsa 2 yıl süre ile emeklisin yaş ve prim tutuyorsa tabi

@sucre_,

Devlet şu an sgk dan kar mı ediyor sen şaka mısın senin ödediğin prim parası çerez parası bile değil türkiyede 30 bin eczane var her gün kaç kişi ilaç alıyor kaç kişi yatarak ayakta tedavi alıyor kaç kişi kemoterapi görüyor kaç kişi akıllı ilaç kullanıyor bunlardan haberin var mı 17 milyona yaklaştı emekli sayısı devlet ne yapsın yanlış politikaları yüzünden gerçek engellilerin hakkı gidiyor orda hemfikiriz lakin sgk tarihte hiçbir zaman kar etmedi ve edemez de

Üst Alt