Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.
Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.
Hayir yeni sistem çıkmadı daha ayrıca çıkmadan yasa emekli olanların kontrol muaynesinde yine eski baltazar formülü geçerli yani kontrol muayeneleri eski yasaya göre çıkacak
Bunlar 2008 öncesi kanun çıkmadı cikasada eski engelli emeklileri ilgilendirmiyor kontrol muayeneleri de eski yönetmeliğe göre yapilacak
Yas şartı yok
Ancak raporu emekliligi olan kontrol muaynesinde eski sisteme göre devam edecek
@fthzr, Sevgili forum üyesi son sorduğunuz sorunun cevabını daha önce bu konuyu soran kişiler için kendiniz yanıtlamışsınız.@bessel26,
KOLAY GELSIN BAZEJ ARKADASLAR Yanıtladı ama sizede sormak isterim ben emekliyim kontrol muayne sevgimi aldık işlemlerin hastanede bitti raporu bekliyorum gelsin sgk vericem okadar bir işi kaldı bu yeni yasanın benimle alakası yok sanırım yani ben eski yönetmeliğe göre devam ediyorum dogmudur tesekkurler saygılar
Beni anlamadığım garip bir nokta var. Benim işitme kaybı sensörinöral(Sinirsel) tedavisi yok. Ayrıca meniere hastalığımda mevcut. Hastalığın tedavisi yoksa ameliyata ne gerek var.@adil12
Hafif Düzeyde Çalışma Gücü Kaybına Neden Olan Durumlar
Yeniden kurula git bakarsın rakam değişir. Mesela benim sürekli yıldan yıla değişim gösteriyor. İyi bir şey değil ama olacağada çare yok. En son iki yıl önce yapmıştım. 91 - 67 çıkmıştı. Ondan önce kinde 87-56 çıkmıştı 5 yıl ara ile yapılan ölçümlerde.İşte bunca milletin derdide bu bizim gibi binlerce kişi mağdur olacak bu yasanın tek nedeni kimse emekli olmasin diye yaptılar bunların içinden bir taneside sensin bitti artık emekli olamazsin.
Kardeşim ne olursa olsun siz cihaza bakma her iki kulakta 71 desibel üstü olduktan sonra emekli ederler yeterki 71 desibel üstü olsun benim sol 96 desibel sag 68 desibel ben sınır dayım beni emekli etmezler sgk kimseyi emekli etmemek için uğraşıyor banada diyecek sol tmm ama sağ 68 o yüzden red edecekler hakkımızı yiyenler Allah'ın dan bulsunlar.
Ben yeni girdim vergi indirimi için rapor la uğraştım tam bu işe başladım 1 hafta sonra yasa çıkacak lafını duydum şans işte hastane ölçümde yüzde 40 alıyorum ama yeni yasada hastalık listesinde 71 desibel üstü olacak diyor yani kısaca hastane emekli ediyor sgk emekli etmiyor. 22 Kasım'da başvurdum o zaman yeni yasa yoktu başvurdum yeni yasa işi çıkardılar şans.Yeniden kurula git bakarsın rakam değişir. Mesela benim sürekli yıldan yıla değişim gösteriyor. İyi bir şey değil ama olacağada çare yok. En son iki yıl önce yapmıştım. 91 - 67 çıkmıştı. Ondan önce kinde 87-56 çıkmıştı 5 yıl ara ile yapılan ölçümlerde.
Hayırlısı olsun 6 ay sonra tekrar müracaat edebilirsin inşallah istediğini alırsın.Ben yeni girdim vergi indirimi için rapor la uğraştım tam bu işe başladım 1 hafta sonra yasa çıkacak lafını duydum şans işte hastane ölçümde yüzde 40 alıyorum ama yeni yasada hastalık listesinde 71 desibel üstü olacak diyor yani kısaca hastane emekli ediyor sgk emekli etmiyor. 22 Kasım'da başvurdum o zaman yeni yasa yoktu başvurdum yeni yasa işi çıkardılar şans.
Cihaz bakma derken.Kurul baskanimisin arkadas orada o yaziyorsa mecburen olacak.Yoruma acik bir madde degil gayet net ve açık@rgofis,
Her iki kulakta 71 desibel üstü olduktan sonra emeklisin cerrahi cihaza bakma sen yeteki 71 desibel üstü olsun.
71 desibel üstü olduktan başkana ona buna gerek yok ben kendimden biliyorum iki kulakta 71 desibel üstü varsa sonuçta işitme kaybı bu ameliyatla düzelmez işitme cihazı kullanılır ileri kayıp.Cihaz bakma derken.Kurul baskanimisin arkadas orada o yaziyorsa mecburen olacak.Yoruma acik bir madde degil gayet net ve açık
20 ocakta heyete girecektim yasa çıkınca vazgeçtim boş yere rapor almanın anlamı yok emekli olmadıktan sonra hafta içi gidip dosyamı geri alacağım allah büyük hakkımızı yiyenler iflah olmaz inşallah.Hayırlısı olsun 6 ay sonra tekrar müracaat edebilirsin inşallah istediğini alırsın.