Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli emekliliğinde değişiklik gündemdeymiş (25.11.2024)

Resmi gazetedeki liste bu.Google den bakinca bu liste cikiyor.Baska varsa sizden paylasin bilgi alisverisi yapalim

@deasn12,

Merhaba,

1. sorunuz evet;Engelli Vergi İndirimi ile emekli olmuş ve yaşlılık aylığı alanların aylık ödemeleri devam edecektir.

2. sorunuz normalde hayır;ancak bunun istinası var,hakkınızda şikayet ,ihbar veya soruşturma var ise süresiz raporu olan kişilerde kontrol muayenesine çağırılır ve de kanun yapıcıların belirtiği gibi kontrol muayenesine çağrılsa bile vergi indirimi raporu mevzuatıan tabii tutularak kontrolleri yapılacaktır.

3. sorunuz evet

Saygılar.

@OturanBoğa

Arkadaşlar benim raporum da ''PARAPAREZİ + POLİO SEKELİ'' yazıyor. SGK Hastalık Listesi' listesinde bulamadım yada ben görmedim sanırım.
Acaba benim gibi aynı hastalıktan olan varsa dönüş yapabilir mi?
Normalde benim mayısın 11. de yılım doluyor ve emekliliğe hak kazanıyorum ama bu yeni yasayla ilgili acaba sorun yaşar mıyım?

merhaba, ben kronik hepatit B hastasıyım, böbreğimin biri de yok, süregen hastalık olarak sürekli raporum var. yeni yasa ile tekrar sevk isteyeceği için bugün enflasyon bölümüne randevu aldım ve kan ve ultrason istedi doktor. ultrason için Şubat 15'e randevu verdi. demem o ki, tekrar sevk ettiğinde zaman kaybetmemek adına böyle bi şey yaptım.

@Hkn38,

Merhaba,@Barbut, arkadaşımız size sorularınız net ve açıklayıcı olarak cevaplamıştır.

Söyledikleri doğru olup ben size bir örnek ile açıklamak istiyorum;

1 ay önce bir akrabam malulen emeklilik kontrol muayenesine gitti.4 yılda bir kontrol muayenesi oluyor.Tek hastalık MS (Nöroloji)

12 yıldır devam eden malulen emeklililiği artık çalışabilirsin denilerek iptal edildi.

Kendisi SGK kurumuna elinde mevcut olan Engelli Sağlık Kurulu Raporu ile (%75 süresiz) itiraz etti.Burada süresiz bie raporum var 3 hastalıktan balthazar ile topalm %75 hastalıklarım var ve de MS -Nöroloji dahada kötü oldu diye bir dilekçe yazdı ve kendisine verilen cevap;

Çalışma gücü kaybı veya Malulen emeklilik rapor sisteminde hesaplama yöntemi aynıdır.Engelli Sağlık kurulu raporunuz balthazar formülü ile alınmış olup Çalışma gücü kaybı veya malulen emeklilikte geçerli değildir.Tek bir hastalıktan hafif-orta-ağır şartlarını karşılamalısınız.Bu bağlamda çalışma gücü kaybına tek bir hastalıktan başvurunuz denilmiştir.

Kendisinin Engelli sağlık kurulu raporunda Nöroloji %50 idi.

Saygılar.

Arkadaşlar merhaba,

@cdj, @BnymnYldz, arkadaşlarımız burada size her konuda aynı konuları tekrar bir yöntemle açıklamaya gayret ediyorlar.Ancak yazıları lütfen okumanızı,incelemenizi rica ederim.

Kendilerine şahsım adıma çok teşekkür ederim.Gerçekten çok emek sarfediyorlar.

Saygılar.

Dogrudur kanun cikinca netlesir.Beklemekten baska şansimiz yok şu anda.Muhtemelen senin attigin liste en guncel hali olabilir

@the__erdem,

Merhaba,

Tek bir hastalıktan hafif-orta veya ağır şartlarını karşılamanız gerekmektedir.Emeklilik için ne yazıkki süreç bu şekilde gerçekleşecektir.

Saygılar.

@Sevgitt,

@oxzd,

Merhaba, @cdj, arkadaşımızın doğru şekilde ifade ettiği gibi bizzi ilgilendiren maddeler 1. - 14. - 15. maddeler olarak düzetilmiş ve güncellenmiştir.

Bu sebeple takip ettiğimiz maddeler resmi gazetede yayınlandığı tarihte yürürlüğe girecektir.

Saygılar.

@ATY43,

hayırlısı olsun hallettiğine sevindim , sgk daha önceden bilgi mi gitmiş acaba , kanunda resmi gazete yayınlandığı zaman geçerli olacak cumhurbaşkanı ocağın sonuna doğru mu onaylıyacak acaba :) gerçi 15 gün süresi var ama .. sgk başka birşey dedi mi size

@456,

5. Parapleji/Paraparezi, Monopleji/Monoparezi, Hemipleji/Hemiparezi, Kuadripleji/Kuadriparezi vb. motor kaybı olanlar
  • Çalışma gücü kaybına esas değerlendirmeler hastalık ortaya çıktıktan 1 yıl sonra yapılır.
  • Ağır Düzeyde Çalışma Gücü Kaybına Neden Olan Durumlar
  • Ağır düzeyde ¹efektif ambulasyonun veya ağır düzeyde ²üst ekstremite ve kendine bakım aktivitelerinin sağlanamaması (bozukluğun değerlendirilmesi parmak, el ve kol kullanım engeli ve/veya hareket engeli derecesine bağlıdır)
  • Orta Düzeyde Çalışma Gücü Kaybına Neden Olan Durumlar
  • Orta düzeyde ¹efektif ambulasyonun veya orta düzeyde ²üst ekstremite ve kendine bakım aktivitelerinin sağlanamaması (bozukluğun değerlendirilmesi parmak, el ve kol kullanım engeli ve/veya hareket engeli derecesine bağlıdır)
  • Hafif Düzeyde Çalışma Gücü Kaybına Neden Olan Durumlar
  • Hafif düzeyde ¹efektif ambulasyonun veya hafif düzeyde ²üst ekstremite ve kendine bakım aktivitelerinin sağlanamaması (bozukluğun değerlendirilmesi parmak, el ve kol kullanım engeli ve/veya hareket engeli derecesine bağlıdır)

• Beğen
Reaksiyonlar: 456
@Senyorsen, Çok teşekkür ederim, sanırım bir sıkıntı yaşamam diye tahmin ediyorum.

@Bilgi Hazinedir,

Ben de artık memur arkadaşlar hakkında bilgi vermeye çalışacağım.. 01/10/2008 tarihinden önce işe başlayan 4/a (SSK) kapsamındaki arkadaşlar sizlere yol gösterici klavuz niteliğinde olacak diye umuyorum

Benimde sağ ayak polise ki 2004 vergi indirimi%50 sürekli rapor var 20 yıl doldurdum 7210 prim var bende ayın 6 sında sgk dan emekli olabilir yazısı aldım bu gün tekrar aradım olabilirsiniz sıkıntı yok dedi ama hala korkuyorum tekrar rapor isterler se diye

@Barbut, sizce diyabetten hafif derece iş gücü kaybı almak için 3 tane mi 1 tane mi hasar gerekiyor

@Bilgi Hazinedir,

Sen bu konulara daha hakimsin.Sana bir sorum var ben nf 2 hastasiyim.Beynimde işitme sinirlerine yapisik 2 adet tumor var ve sinirlere hasar verdi.İsitmem ileri derece kayip oldu.Simdi ben benign tumor kismina baktigimda uyduramadim.Cunku illaki epilepsi falanda istiyor bende yok.Bir baska yerde onkolojik hastaliklarda sinir sistemi bolumu var orasi acaba benide kapsarmi diyorum.Ne dersin bu konuda

@Bilgi Hazinedir üstad,
ben listede göremedim, mevcutta 2013 yılında almış olduğum sürekli raporum var. kronik hepatit B, sol böbrek ameliyat ile alındı ve hipertansiyon. en yüksek oran kronik hepatit B 'de. bunlar hala geçerli midir? teşekkürler

Üst Alt