Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli emekliliğinde değişiklik gündemdeymiş (25.11.2024)

Telegramda Engelli emeklilik dayanışma grubuna mutlaka katılın faydalı bilgiler verilmekte...Bilgili deneyimli arkadaşlar veya yararlanmak isteyenleri bekliyoruz

@samedo99,

Üstadım,malulen emekliliği iptal oldu.Çalışma gücü kaybı için prim günü eksik onu tamamlamaya çalışıyor.

Kendisine durumu illetim. Şansını denemek istediğini söyledi.

Saygılar.

@bessel26,

Üstadım,

Sağolun,eksik olmayın.

Saygılar.

@the__erdem, @vuslat35, @Barbut,

Üstadlarım merhaba,

Çalışma gücü kaybı veya Malulen emeklilik için kullanılan hastalık listesine ne yazık ki vakıf değilim,bilgim mevcut değildir.

En net bilgi ve listeye Bülent Bey'den (@OturanBoğa,) alabilir ve ilgili yazılarına ulaşabilirseniz listelerine bakabilirsiniz.Bülent Bey SGK Hastalık listesini birçok kez yayınlamıştır.

Saygılar.

@garibald,

eski usulle yani balthazar formülü ile oranın ölçülecek sana bir şey olmaz dostum doktoruna yalvar yakar oranını düşülttürme yeter

Benim kulak işitme kaybım oranları hafif düzeyde çalışma gücüne kaybına giriyor. yani ileri derecede 71 desibel üstü olursa her iki kulaktan emekli olursun. o da hafif düzeyde.

Forum'da yazılan bütün yazışmaları cevapları soruları hepsini okudum birbirine benzer sorular çoğunlukta zor durumda olanlar da var Allah yardım etsin

Maalesef üzülerek okudum bölümler de var çatışmalar da var olay siyasi olarak düşünüp arkadaşlar birbirlerini suçluyorlar saygıyı bir tarafa bırakarak gerek yok hiç tanımadığımız yanlarına gitsek bir çayını bile içemeyeceğimiz insanlar için siyasetçileri kastediyorum siz engelli arkadaşlar birbirimizi kırmaya gerek var mı hakaret etmeye gerek var mı

Şuradan şunu özellikle belirtmek istiyorum biz engelliler birlik ve beraberlik içerisinde değiliz maalesef buna sivil toplum örgütleri de dahil bu engeller bizde bile çok faydalı bilgiler var buradan çok şey öğrendim öğrenmeye de devam ediyorum

Hiç okumadan araştırmadan direkt soru sorarak sorunun cevabını aldığında veya sorunu çözüldüğünde neticesini bile gruplara yazmayan arkadaşlarımız mevcut.

Kalın sağlıcakla

Son düzenleme:
Bu engelli emekliligiyle bu kadar ugrasmalarinin sebebi bana gore bu işin ticarete dokulmesi cok fazla dillenmesidir.Ozellikle son yillarda bircok kimse cok danismanlik sirketi adı altinda gelin sizi emekli edelim dedi ve buda heryerde sosyal medyada surekli goz onundeydi.Ben bu yuzden iktidarin bu işe giristigini dusunuyorum.Ayni sey otv li arac alimindada olmustu.Heryerde size otv avantajli araba satalim diye reklamlar cogaldi ve iktidarda işkillendi bu durumdan.Emin olun bence bu sebeplerden.Kimse ses etmeyip zamani geldikce emekli olsaydi kendimizi reklam etmeseydik yakin zamanda hepimiz emekli olacaktik ✋

@Barbut,

Olaya bu şekilde yaklaşıp mevcut yapılan değişikliği normallestiremeyiz. Devletin görevi bu istismarlari ve yanlışları bulup cezalandırmak tır. Böyle oluyor diye hakkı olananin hakkini yemek hak değildir bence. Kimse bazı insanlar vergi kaçırıyor diye vergi almayı iptal etmiyor.

Ben %44 işitme engelliyim ve raporum süresiz sanırım hafif hastalık olarak geçiyor ama benim SAĞ - 77 SOL - 85 dB ileriye derece işitme kaybı var bunu hakkında ne düşünüyorsun emekli olabiliyor muyuz? Kanun da hafif hastalıklar için 71 dB altı olamıyormuş doğru mu anladım? resmi gazete imzalanırsan 18 yıllar mı düşüyor?

@als2
Olayi normallestirmedim bence sebebini soyledim.Devlet işine geleni yapiyor gorevini yapmiyor zaten

@OturanBoğa üstad,
ben listede göremedim, mevcutta 2013 yılında almış olduğum sürekli raporum var. kronik hepatit B, sol böbrek ameliyat ile alındı ve hipertansiyon. en yüksek oran kronik hepatit B 'de. bunlar hala geçerli midir? teşekkürler

@virus1,
Evet 71 desinel altı olamıyor. Listede 71 ve ÜSTÜ yazıyor. hafif hastalık kısmına giriyoruz. benimki de sağ 78 sol 78 neredeyse aynı oranlar var.ben yüzde 51 oranım var. 16 yıl diyor . Bu durumda ben de olucam gibi ama bunlar oranı düşürürler diye korkuyorum.

@Bilgi Hazinedir Hocam şimdi biz (2008 öncesi) resmi gazetede yürürlüğe girdikten sonra emekli olursak (orta veya hafif) SGDP ile çalışabilecek miyiz?

@adil12,
Bende sizinle ayni durumdayim.Ama şoyle sacma bir durum var hem 71 desibel ve ustu istiyor tamam o bizde var ama ameliyatla takilan cihaz kullanmis olma şarti koyuyor.

@penen,

Hemen ver. Zaten vergi indiriminin avantajı o. Tekrardan göndermezler. Vergi indirimi ile emekli etmek zorundalar. Tekrar gönderir iseler olamazsın.

nasıl ya ? ben normal işitme cihazı kullanıyorum. olamıyacak mıyız? bu kafanın diğer tarafına konan cihaz mı olacak illa

@Barbut,

Yahu ticaret ile ne alakası var? Zaten belli bir kesim vergi indirimi ile emekli olacak. Diğerleri istese de olamayacak. Senelerden beri böyle. Emekli olamayacak adam Zaten emekli olamıyor. Emekli olamayacak adamı emekli edecek birileri yok ki. Devlet bunların hepsini biliyor. Ama mevzuya oy olarak bakıyor. Saraya para lazım. Kim ses etmiş onu da anlamadım. Ses olsa olmasa ne?

@adil12,

Hastalık listesinde 'hafif düzey' kaybında işitme cihazı değil ameliyatla yakılan koklear implant isteniyor burası çok önemli. Duyma kaybı 71db olsa bile implant yoksa olmuyor yani madde açıklamasına göre

@adil12,

Bak yazan maddeleri atiyorum sen kendin degerlendir.
1. Komplikasyonlu sağırlık

***Ağır Düzeyde Çalışma Gücü Kaybına Neden Olan Durumlar Yardımsız ayakta durmayı engelleyen denge bozuklukları ile birlikte olan, ameliyat ve işitme cihazlarıyla düzeltilemeyen kalıcı iki taraflı çok ileri (500, 1000, 2000 νε 4000 Hz saf ses ortalamasına göre 91dBHL ve üstü) düzeyde işitme kaybı

-----------------------------------------------
***Orta Düzeyde Çalışma Gücü Kaybıma Neden Olan Durumlar Ameliyat ve işitme cihazlarıyla düzeltilemeyen, kalıcı iki taraflı çok ileri (500, 1000, 2000 ve 4000 Hz saf ses ortalamasına göre 91dBHL ve üstü) düzeyde işitme kaybı
----------------------------------------------
***Hafif Düzeyde Çalışma Gücü Kaybına Neden Olan Durumlar

Cerrahi yöntemle takılan işitme sağlayıcı cihazlar kullanan, kalıcı iki taraflı ileri/çok ileri (cihazsız olarak yapılan ölçümde 500, 1000, 2000 ve 4000 Hz saf ses ortalamasına göre 71dBHL ve üstü) düzeyde işitme kaybı

@gannicus,
Kardesim ticaret dedigim kisim danismanlik sirketleri.Bu emekliligin cok fazla dillenmesininde etkisi oldugunu dusunuyorum.Ayrica para acisindan dusunuyolar en cok.En rahat ezebilecekleri kesim biziz.Neyse artik beklemekten baska şansimiz yok.Allahtan isim rahatta 10-15 sene daha calisip normak emekli olurum.Bu adamlara minnet eyleyecegime emekli olmam calisir gururumla ölurum daha iyi.Destekleyenlerede gram acimiyorum.Bu grupta bu partileri destekleyen varsa inşallah emeklilik yuzu gormezde salya sumuk aglar durur

@Barbut,

Hafif yada orta düzey olarak raporu aldın bu sefer yine sgk çalışma kaybını direkt kabul edecek mi yoksa bunun üzerine bir değerlendirme daha yapacak mı, mühim. İki değerlendirme olmuş oluyor.

@adil12,

Hafif Düzeyde Çalışma Gücü Kaybına Neden Olan Durumlar

Cerrahi yöntemle takılan işitme sağlayıcı cihazlar kullanan, kalıcı iki taraflı ileri/çok ileri (cihazsız olarak yapılan ölçümde 500, 1000, 2000 ve 4000 Hz saf ses ortalamasına göre 71dBHL ve üstü) düzeyde işitme kaybı

Cihaz olmayan diyor iyi oku

Herkese selamlar,

EMEKLİLİK SÜRECİ 'm uzun uğraşlar sonucunda tamamlandı ve 2.dereceye yükselterek 30 Aralık'ta yaptığım emeklilik başvurum bugün tahsis no almam ile sonuçlandı. Öncelikle bu aşamaya gelmemde, gelişmeleri takip etmemde burada iyi veya kötü yazılan her post ile dikkatimi çeken tüm emekliler.biz forum ahalisine ve başta değerli abilerimiz @OturanBoğa 'ya ve @Ozcan6600 'ya teşekkür ederim.

Burada hakkını arayan tüm kardeşlerimiz için twitter'da #engellihaklarıkorunsun hastagi ile mvleri ve devlet ricaline her gün yazılar yazarak farkındalık oluşturmaya hala çabalıyorum, umarım bu yasa anayasa mahkemesine götürülerek iptalinin sağlanması gibi bir durum da oluşabilir. Bizlere engelimizden dolayı yaşadığımız sorunlara karşılık, bir nebze olsun acılarımıza hafifletmek adına istediğimiz taleplerimizi büyük bir lütufmuş gibi gören cahil zihniyet umarım elbet bir gün azalarak kaybolacaktır. Kalın sağlıcakla.

@Barbut,

Aynen. Bu şerefsizlerin verecekleri 3 kuruş için dilenmektense yaş beklerim. Gerekirse günlerimi normal yoldan tamamlarım. Olur. Biter. Benim de 4500 günüm var. Yaş 49. 60a kadar ölmez isem emekliyim.😁

@feramuz
Evet onu bende merak ediyorum hafif duzeyle emekliligi kesin olarak hakediyormuyuz

@hazar01,
Bu liste degismezse maalesef en az 71 desibel kaybin olmasi ve ameliyatla implant isitme cihazi takilmis olmasi gerekiyor

Merhaba benim engelli raporum tek hastalıktan sürekli %45 atipik psikoz şimdi ben sgk çalışma gücü kaybı listesine baktığım zaman orada ağır düzeyde ve orta düzeyde iki tip durumdan bahsediyor bu halde ben %40 engel durumuna girerek emekli olabilirmiyim.

@Barbut,
3 desibel ile emekli olamıyorum şans işte artık engelliyede emeklilik haram oldu bunca milletin hakkını yediler.

merhaba benim engelim sağ diz altı amputasyon yani protez ayak kullanıyorum sürekli raprum var oranı %40 Çalışma Gücü Kaybım nedir Hafif, Orta ve Ağır mı cetveldeki karşılığı nedir @OturanBoğa @engellibilgi
@Bilgi Hazinedir birileri yorumlarsa çok sevinirim normal de mayıs ayında emekli olacaktım

@devrim_07,

5. Diz altı

***Ağır Düzeyde Çalışma Gücü Kaybına Neden Olan Durumlar

a. İki taraflı proksimal
b. İki taraflı orta
c. İki taraflı distal

***Orta düzeyde çalışma gücü kaybı

a. Tek taraflı proksimal
b. Tek taraflı orta
c . Tek taraflı distal

6. Ayak/Ayak bileği

***Ağır düzeyde çalışma gücü kaybı
İki taraflı; Ayak bileği veya Chopart (orta ayak)
**"Hafif düzeyde çalışma gücü kaybı
İki taraflı ön ayak veya tek taraflı ayak bileği ile Chopart (orta ayak)

arası

Listede bu şekilde yaziyor kendin degerlendir

Ben şunu merak ediyorum vergi indirimi emeklilik kalktı ancak vergi indirimi devam ediyor mu şimdi ben rapor alacağım çalışıyorum vergi dairesine başvurmam gerekirmi.
Şöyle bir olay var şimdi SGK hafif orta ağır diye katagorilere ayırdı oran yazmayacak diyorlar. O zaman vergi indirimi için en az yüzde 40 olması lazım lazım o zaman biz vergi indirimi için ayrı rapormu alacağız.

Üst Alt