Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Gamma Knife hakkında bilgisi ve tecrübesi olan var mı?

uğuracar

Üye
Konular
37
Reaksiyonlar
0
Öğrenmek istediğim Gamma knife tedavisi sonrası Baş ağrısı oldu mu? İşitme azaladı mı? Denge problemi oldu mu? Kortizon kullandınız mı? Gamma sonrası iyileşme dönemi nasıl? Beklenmedik birşey oldu mu?

Merhaba , Uğur tümor kafa tabanındamı? Gamma Knife ve cyberkinefe bu ikisin arasındaki fark birinnde kafana demirden kafes geçirip kafatasını sabitlerler bu gamma knife içindir belli periyodik dakikalarla ışın alırsın yan etki olarak kusma mide bulantısı ve istahsızlık olur. Canın yanmaz sakın korkma diğeri ise cyberknife bunda kafatabına ve çevresine demir kafes takmıyorlar eller serbest otamatik çalışıyor ama gamma knife bence daha etkili çünkü nokta atışıile ışın yapılıyor hata oranı az. Gamma knife doktorun neşterle müdahale edemediği şah damarı beyin sapı gibi riskli yerlere çok kolay temas eder ve başarı oranı bence çok iyi annemde gamma knife tedavisi aldı ve 2-3 ay içerisinde tümör küçülüyor. Tabi kötü huylu ve çok agresif ilerliyorsa gamma ve cyberknife da fayda etmiyor .

ben nörofibfomatosiz hastasıyım. tümör akustik nörinom, duyma sinirinde, beyinciğe yakın. 1-1,5 cm kadar. duyma sinirinde ve beyinciğe yakın olduğundan duyma azlığı veya denge problemi olabilir mi diye sordum. tümör iyi huylu ilerde büyürde işitme kaybı, yüz felci gibi sorunlar olmasın diye düşünüüyor. cyber knife yapılamayacak. gamma knife yapılması düşünülüyor. daha önce sol tarftaki tm ameliyyatla lındı işitme kaybı ve yüz felci gelişti

Uğur cum gamma knife marmara üniveritesi noroloji bilimler ensitüsünde yaptır maltepe - başıbüyük sana yapabileceğim bir şey varsa yaz kardeşim. TR `de 3 veya 4 yerde var gamma knife istanbul sana yakınsa değerlendir burayı.

hafta son doktorla görüşeceğim. zaten marmara da olacağım. Oranın hastasıyım. doktorun kararını bekliyorum

dün gamma knife maramara üniversitesi nörolojik bilimmler enstitüsünde oldum. 3 ay sonra kontrolüm var tedaviddekii gelişmeleri paylaşırım

Ugur bey ben de Marmara'ya bugun başvurdum aynı sorunlar var hemen hemen sizinle görüşme imkanım var mı tedaviniz nasıl sonuçlanmış kontrol mr cekildi mı benm daha kurula girecek gamma knife icin. Uygun görürlerse yapılacak sizden cevap bekliyorum eğer sizin icinde uygunsa

marmara üni. de bende ısın tedavısı gordum ama ankara gazı hastanesi daha ıyı makına tam otomatik .vede kontrollerde hıc bır sıkıntı yasamadım marmaramı gazımı dıyecek olursanız bence gazı hastanesi derım her ıkısındede tecrubem var

Merhaba öncelikle teşekkürler ama istanbulda yaşadığım icin burayı hep araştırdım oraya gitmek gelmek sadece beni endişelendirdi yoksa birkaç Kisi daha söylemişti gazı icin oranın iyi olduğunu sizde ne vardı acaba hangi sebepten tedavi gördünüz gecmis olsun suanda ne durumdasınız acaba ? Biraz daha bilgi verebilir mısınız rica etsem ? Teşekkürler tekrar

merhaba birşey sorucam bende 2012 de marmarada gamma knife oldum belli aralıklarla kontrelere gidiyorum doktorom iyi diyo ama son zamanlarda daha önceden yaşamadığm mide bulantısı dnegsizlik vardı fakat şimdi sanki daha çok hissediyorum aklıma getirdiğim zaman daha çok rahatsızlanıyorm.acaba zaman geçtikçe bu şikayetlerin artmasımı normelmi 6 ay sonra tekrar kontrolüm var

ozlm_tprk2014 doktorlarınıza ulaşmaya çalışın kontrolleri öne çekebilirler.

zaten en son kasım ayında kontrolüm vardı 6 ay sonra tekrar gel dedi bakalım inşallah küçülürde biraz rahat ederim ama zaman alacak galiba bu arada cvp için tşk.

beyin sapında ur vardı ondan dolayı yapıldı 2 yıl oldu sizin rahatsızlığınız neydi acaba çok geçmiş olsun

merhaba öncelikle tüm hasta kardeşlerime acil şifalar diliyorum.ben üç sene önce gamma knife tedavisi gördüm .akustik nörünom nedeniyle.bir yıl öncede cerrahi operasyon geçirdim .gamma knife dan sonra sürekli bir baş rahatsızlığım kaldı.halen başımı çok hareket ettirdiğimde bir başınç artışı gibi bir rahatsızlık hissediyorum.benim gibi böyle bir sıkıntı yaşayan varmı acaba.

uğuracar;

s.a kardeşim bende de aynı rahatsızlıktan var akustik norinom şuan iyimisin işitmen nasıl bende gazi hastanesinde yaptırmayı düşünüyorum.

a.s şuan iyiym şükür.sadece kafam dönüyo.bende cerrahi operasyonu gazi üniv. yaptırdım.dr.gökhan kurt var .çok memnun kaldım .gamma knife acıbadem de olmuştum .ama gaziyi tavsiye ederim .allah şifalar versin

sol kulak işitmemi yıllar önce kaybettim bu arada.ama tek kulak diğerininde işini yapıyo şükür.

Herkese cok geçmiş olsun arkadaşlar.Bendede akustik norinom sağ kulakta .16.04.2014 tarihinde gazi Ünv.de gamma knife oldum.Doktorum Gökhan Kurt beydi.Kesinliklr tavsiye ediyorum.Tedaviden sonra denge kaybi olustugu icin ödem olmasin diye kortizon kullandim fakat yan etkileriin cogunu yasadim.vuxudumda siskinlik olustu sirt agrilarim oldu ve yuzumde isilik rahatsizligi gibi birsürü sivilce olustu.Bunlar gecici seyler 1ay sonra kpntrole gidecegim cok merak ediyorum zaman yaklastikca heyecanlaniyorum.inşallah tümör kuculur ameliyata gerek kalmadan kurtulurum :( birde kapali alan fobim oldugu icin tekrar mr makinasina girmek aklima geldikce daraliyorum :))) herkese cok gecmis olsun

Gecmis olsun Kübra hanim.Ben akustik nprinom olduğumu ogrendikten hemen sonra gamma knife oldum doktorumuz aynı sizinle.Banada Gokhan bey gammadan sonra egwr degisim gozlenmezse cerrahi mudahale edilecegini söyledi.Gammadan sonra nekadar izlenme süresi oldu?nekadar süre sonra ameliyat olunacagini söylediler?ben tedviden sonra ilk kontrolume temmuzda gidecegimde d3gisim olmamissa hemen ameliyat derlermi diye korkuyorum.Six daha tecrubelisiniz bilgi verirsniz cok sevinirim.Cok gecmis olsun

baş dönmesi falan geçici, bende işitmede çok azalmıştı ama steroid tedavisiyle epeyce düzeldi. Tümörde küçülme 8 aydan önce olmayabilir merak etmeyin. ben şimdi hiberbarik oksijen tedavisi göreceğim. aslında 2 aydır görmüş olmam gerekirdi, fakat kartal eğitim araştrmadaki memur anlayışı engel oldu diyebilirim. HBO tetadvisini de gamma nın yan etkileri için görücem, ayrıca başka hastalıklarımada yarar sağlayabilirmiş. HBO yu marmara üniversitesinde dr. Aşkın Şeker önerdi Gamma nın başarısız olması zor ihtimal. 2 yıldan önce cerrahi müdahalede bulunnucaklanı sanmam, tabi tr e bağlı. ben 10.07.2013 tarihinde oldum. geçmiş olsum

Merhaba Uğur,

İstanbul'da özel bir hastanede çalışıyorum. Dilersen mail adresini benimle paylaş ben sana gamma knife broşürümüzü atayım. Fikir edinirsin. Geçmiş olsun şimdiden.

Uğur Acar tavsiye etmiyorum demek isterdim ama olmuşsun geç görmüşüm yazıyı.
Bende de aynı hastalık var ve gamma knife oldum tümörümün büyümesi durmadı ve hatta normalde işitme sinirlerinin üzerindeyken yüz sinirine de komple yapıştı
Ve normal ameliyat olduğumda yüz felci de oldum ve ameliyatım ağır geçti.
Denge problemim var.
Yüz felcim geçti ama çok fazlaydı.
Doktorum gamma knife olmasaydın felç olmazdı dedi ki zaten sağ taraftan gamma knife olmadım ama normal amaliyat oldum sağda hiç yüz felci olmadı.
Yani ben memnun kalmadım aynı hastanede olmuştum.
Daha sonra Hacettepe Üniversitesine gittim Hakan Oruçkaptan ve Allah ondan razı olsun ameliyatlarım süper geçti.
Size de öneririm. şuan İstanbulda Liv Hastanesinde ama hala Hacettepeyle de işlemleri vart Ankaraya gidip geliyor.
Çokta iyi bir doktor.Ameliyat hep son çare olarak düşünüyor vs.vs.
Size de çok geçmiş olsun

Uğuracar gecmis olsun.Gamma ne gibi yan etkiler yaptı ki sizde?Benim tümör 2cm idi ve yeri tam olarak 3sinirin ortasinda uzantiliymis.Yan etki olarak yüzfelci ve denge kaybi olabilir demislerdi denge kaybi kotizon ile düzeldi sanırım simdi iyi hissediyorum.duyma zaten azdi yine az duzelecegini sanmiyorum ztn :) sadece kostugum zamanlar kulagimda asiri cinlama oluşuyor.Bilgilendirdiginiz icin cok sevindim simdi ilk kontrole son 1ay kaldigi icin küçülmemis olursa uzulmeyecegim :) birde herseyden once moral iyi gelecegine inaniyorum pozitif dusunelim hersey cok güzel olsun :) Birde bizim kulak tümörü cok sik rastlanan bir olay degilmis sanırım yaşadığım yerdeki hastanelerde ilgili konulardaki doktorlarda yapilan islemlerimi merak ediyorlar sonuclarimi gormek istiyorlar ayrıcalıklı bir rahatsizligimiz var arkadaşlar :))

Evet Sevgimcan çok özeliz çoookk :) geçmiş olsun

arkadaşlar ben de 3 yıl önce bakırköy acıbadem hastanesinde sağ temporal bölgeden tümör aldırdım. portakal büyüklüğüne yakın bi tümör. duyma kaybetmedim, yüz felci olmadım, yalnız yüzümün sağ tarafında his kaybı oluştu ve çenem sola gitmiyor o kadar da önemli değil görüntüde bişey yok çok şükür. yalnız beyin sapına bitişik olan kısmını bıraktılar şimdilik orası kalsın dediler. kontrollerimi oluyorum enson 2014 nisan ayı mr ında minimal boyutta büyüme var dedi bi kaç doktora gösterdim. Buradan belki biraz daha alınabilir dedi veya lokal olarak ta gamma knife yapılabilir dediler, kalan tümör 4 cm civarında buna nasıl gamma nife yapacaklar dedim o da kararı onlar versin lokal olarak ayrı ayrı yapabilriler dedi. Acelesi varmı dedim şimdilik bişey yok korkmana da gerek yok iyi huylu bi tümör en azında ne kadar hızla büyüdüğü belli dedi. Bende ekim kasım ayında tekrar acıbadem hastanesine gidip orada gamma knife falan yapıyolarmış mümkünse açık ameliyat olmadan onu yaptırırım diye düşünüyordum. yalnız son zamanlarda kafamın sol tarafında ve sol kulak etrafımda bir sızı oluyor. acaba sağ taraftaki tümör bu bölgeye baskı yaparmıdır. yoksa sol taraftanda aynı tümör büyür mü ? denge problemi falan da yok ? kulak çınlamaları herzaman oluyor kulaklarım sürekli çınlar. sol kulakta daha fazla yalnız mr larda falan herhangi bişey görünmüyor o tarafta. Bana doktorların dedikleri yaşadığına dua et bu kadar büyük bi tümör aldırmışsın diyolarlar.
Benim sormak istediğim bu kadar büyük kalan bi parçaya gamma knife yapabilirler mi?
En iyi gamma knife ı nerde yaptırabilirim ?
Acıbadem veya diğer hastanelerden ücret alınıyor mu ücreti ne kadar civarında ?
Ben 2012 yılında üniversite hastanelerinde prof. bulamadığım için acıbademde paralı ameliyat oldum hala onun kredisini ödüyorum ve ne yapacam ne edecem hangi yönde ilerliyor ne yapmam gerekiyor tekrar masraf çıkacak mı bilmiyorum resmen ruhsal, psikolojik çöküntü içerisindeyim. Bi de ben Giresundayım.

Burada daha önce bunları yaşamış arkadaşlar anlatırsa şimdiden tşk ederim.

Merhaba arkadaşlar sizin yorumlarinizi görünce yazmak istedim ben yeni ogrendm hastaligimi ve tedavi olarak gammayi önerdiler ama doktorum yüz felci riski ve duyu kaybi olacagini söyledi ben bir hayli korkuyrm birde bu tedeaviyi yapan iyi bir doktor ariyrm .gazi iyi demissiniz peki hangi doktorla gorusmeliyim .smdiden tesekkurler

Yorumunuzu yebi gördüm.benim gazideki doktorum gökhan kurttu.Eylül ayında yazmışsınız ne karqr verdiniz neyaptiniz öğrenmek isterim merak ettim.Gecmis olsun.Korkmayin yuzfelci gecici ama duyma kaybi zaten geri gelmiyor simdiye kadar kayıp oranda :(

Arkadaslar merhaba.size bir sorum olacak umarım bilgisi olan vardır.Akustik norinom sebebiyle gamma knife tedavisi olmustum.Suan 8 ay gecri kontrollerimde herşey iyi cok şükür.ama bugün dışarı çıktım hava hafif rüzgarlıydi eve geldigimde kulağımda siddetli cinlama ve kulagimin hemen altinda aniden kramp gibi girip çıkan bir ağrı oluştu.buagri tumorumle alakalı olabilirmi?Cevap yazarsaniz cok sevinirim :(

Merhabalar, oldukça eski bir konu. Ama bir şansımı deneyeyim dedim. Aranızda daha önce gamma kniife olan kişiler var mı tecrübelerimizi paylaşabilir miyiz...
Ben 2014 Aralık ayı sonunda sağ kulak sinirim üzerindeki tümör sebebiyle Acıbadem Hastanesinde Gamma Knife oldum. Üç ay sonra MR çekildi normal dendi. Ancak bana göre bu söre iyi veya kötü demek için erken. Sağ kulakta işitme kaybım %70'ti halen de öyle. Felaket çınlamalarım var. Aklınıza gelebilecek her türlü gürültü ses beynimi yiyor. Daha öncesinde Panik Atak tedavisi görmüştüm o da semptomlara karışıyor sanırım.
Doktorlar Gamma Knife'ten umutlu ama ben şöyle 3-4 yıl önce yaptırıp tümörden kurtulan var mı çok merak ediyorum.
Şimdiden teşekkürler, sağlıklı günler

Çok geçmiş olsun..benimde sag kulakta 3sinirin ortasında daha cok duymayi etkiledi.Bende nisan 2014te gazi unv gamma knife oldum doktorum son kontrolumde bekledigim sekilde ilerliyor iceriden elmanim curumesi gibi çuruyor boylecede buyumus gozukuyor dogal olarak dedi.Cinlama ve ugultu cok fazla ozellikle tiz ses oldugunda sinirimden aglayacak duruma geliyorum.baş ağrılarım cok Fazla.gamma knife ile tamamen kurtulan oldugunu sanmiyorum küçülüyor veya buyumeden sabit kaliyormus.sigarayi birakmam lazım sigara sağlıklı kisilerde bile tümör yaparken sende bu olan birsey dedi doktorum ama birakamiyorum :( cok sıkıldım biri sag kulagima birsey soylemek istediginde sola donup buraya soyle diyorum herkesede hastaligimi soylemiyorum.ömrümüz boyunca nasıl katlanacagiz bilmiyorum.bende umut tükenmek üzere isin gerçeği.odamdan cikmak bile istemiyorum hicbir ses duymamak icin :( sanirim tamamen kurtulmak icin cerrahi mudahale gerekli ama onunda riskleri korkutuyor

Arkadaşlar herkese geçmiş olsun bende işitme sinir tümörü var dediler ama gama knife ile tedavi olabilir dediler. Anladığım kadarıyla ameliyat da olsan gama knife da yapılsa en korkulan şey Kalıcı işitme kaybı ve yüz felci. Acaba gama knife sonrası yüz felci kalan oldu mu?riski çok mu?

Üst Alt