Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Gamma Knife hakkında bilgisi ve tecrübesi olan var mı?

Gamma sonrası kalıcı yüz felci çok zor ihtimal. muhtemelen işitme azalacak ama tam gitmez uğultu, çınlama olur, denge sorunu olur, kortizonla 2 ayda toparlar. tümör kaybolup gitmez, sabit kalır belki küçülür. ameliyattan çok iyidir. ameliyat sonrası total işitme kaybı, yüz felci olur büyük olasılıkla. marmara üniv hastanesi iyidir. paran varsa özelde olur. medikalpark göztepe, acıbadem iyidir. gammaa işe yaramaz tümör büyür 2 sene sonra ameliyat olma ihtimali olur mu bilmem, olanları yorumlardan biliyoruz

Acaba gama knife sonrası ameliyat gerektiren kişi sayısı çok mu? Gama knife yapılıp fayda gören ve ameliyat gerektirmeyen kişiler varmı aramızda?

annem oldu. beyinciğe yakındı 28mm capında iyi huylu bi tumor. ameliyast dediler ama annem gamma knife yaptırdı.1 seneyi gecti buyume yok ama kuculmede yok.şimdilik iyi. dengesi yerine geldi.ve hergun işe gidiyor.

florance nightngalerde oldu. (şişlideki)

Gama knife sonrasında alındaki iz çok mu belli oluyor vidaları kemiğe saplıyorlar mı? Kanama oluyor mu

Slm ben ordudan arkadaşlar ben yaklaşık bir buçuk sene önce ameliyat oldum ameliyat sonrası 2 ay sonra gama life oldum yüzde 5 lik kısım büyümesi yok olması için ama aksine gazide oldugum gama life büyüme olarak netice verdi kulak çınlaması çok oluyo ama denge vs yok doktorum tekrar ameliyat edicez dedi kararsızım ne yapacagım konusun da bu konu hakkında bilgi almak isteyen veya bilgisini paylaşmak isteyen numaram 555 891 7834

selam...herkese gecmisler olsun ve allah tum hastalar sifa versin insallah.bendede 2014 temmuzda 1 cm lik 8.sinirde yani isitme ve denge sinirlerinde lezyon tesbit edildi.akustik norinom teshis.sag kulak % 35 ince seslerde kayip var.lezyon kucuk oldugunda. acibadem kozyataginda gama knife oldum.uzerinden bir yil gecti.isitmem ayni kotulesme yok lakin 5 aydan bu yana donme ataklari geciriyorum.3 ile 5 dakika suren ataklar.baktigim her yer tam bir 360 derecelik donus yasiyor hissi veriyor.bu esnada kulakta basinc ve cinlama artiyor.yasadigim en buyuk sorun bu.aranizda bu tarz sorunu yasayaniz varsa ve bilgilerini paylasirsa sevinirim.kkb ciler ve norolaglar bunun ic kulak sivi basincinin arttigindan dolayi oldugunu soyluyorlar.ilac kullaniyorum ama sorunum halen devam ediyor.tecrubesi olan varsa paylasirsaniz sevinirim.sevgiler

merhaba herkese geçmiş olsun.bende nisan 2014 de beyin alimeliyatı oldum sonrasında gama gördüm marmara üniv. ibrahim bey ameliyatımı yaptı çok şükür ameliyatım ii geçti tümör iyi huylu dendi patolojim temiz çıktı kalan parça oldu onada gamma vererek küçültme kararı alındı yeri çok kötü olduğu için hepsini alamadılar ameliyat öncesinde baş dönmesi denge kaybı şikayetlkerim oluyordu. ameliyattan sonra bunlar çok aza indi baş dönmem hafifledi. ama şimdi denge kaybım yine olmaya başladı sanki gözlerimde baskı hissediyorum.gamadan sonra (hemen sonra değil ama)yüzümün sağ tarafında soğukluk hissi yaşadım şuan sol kolumda ve bacağımda ağırlık hissi var korkuyorum açıkçası kalan parçanın büyümesinden bu ay kontrolüm var merak ediyorum durumum ne ama daha çok duyucaklarımdan korkuyorum.

filiz_rana marmara bu işin ehlidir. korkmanız doğal. gamma bazı sıkıntılar yaratır ama çoğu geçer, kısmen geçmeyedebilir. doktoruınuzla en kısa sürede irtibata geçin hem korkunuzda geçer. çok su için, iyi uyuyun. geçmiş olsun

filiz hanim cok gecmis olsun...umarim kontrollerinizde hicbir sorun cikmaz ve hersey yolunda olur.bilgulendirme icin tesekkurler.bana ameliyat demediler sadece gama knife tavsiye edildi lakin belirttigim gibi gamadan bir sene sonra dönme ataklari gecirmeye basladim.cok can sıkıcı bir durum.umarim gamanin yan etkileridir diye dusunuyorum.hepimize sifalar diliyorum.sevgilerimle

merhaba arkadaslar. beynimde herhangi bir fiziksel rahatsızlık yok.

okb hastasıyım. takıntı hastalıgı yani.

takıntı hastalıgının tedavisinin gamma knife ile mümkün olabilecegine dair bazı duyumlar aldım.

bu konuda bir bilginiz var mıdır ?

Arda kardesim selamlar.. evvela gecmis olsun...sozkonusu obsesyon rahatsizligi hususunda bir parca bilgim var.gama knife in senin rahatsizliginin tedavisi ile ilgili hicbir alakasi yoktur.almis oldugun duyum yanlistir.internettende detayli olarak bilgilenebilirsin konu ile ilgili...bu konuda psikiyatri hekimlerinden destek almalisin.tekrardan gecmisler olsun.

nagihan1974

net sayfalarında dolasırken. hintistan'da gamma knife ile tedavi olan birinden duydum.

tedavi olup düzeldim diyor. foruma üye olma yerini bulamadıgım icin sizlere sordum.

sanırım türkiye'de sadece marmara üniversitesinde var. fakülteye gidip daha detaylı bilgi alacagım.

bilgileriniz icin teşekkür ederim.

Gama knıfe

merhaba,
babam 3 gün önce Marmara eğt.araş. hastansinde gama knıfe ile ışın tedavisi oldu. köşe tümörü vardı. ve işitme kaybı ve çınlama yaşıyordu. şuanda çınlama gitti diyor ama kafasında ve suratında şişlikler var. kafa da ki şişlikler normal midir? birde izler geçer mi?

merhabalar..geçmiş olsun tüm arkadaşlara...ben şubat 2015 de Marmara üniversitesi nörolojik araştırmalarda gama knife oldum.tümör beyin sapında 2 cm di ameliyat riskli olduğu için tercih ettik. kontrollerde hiç bi küçülme görülmedi.büyüme de yok ama endişem arttı. ocakta tekrar kontrollerim var.asistanlar bakıyor sonuçlara ve hiç bir bilgilendirme yapmıyorlar.halsizlik yorgunluk iştahsizlık çok fazla yaşadım.sanırım.moralle de ilgili.iki yıla kadar büyümezse sorun olmaz dediler ama genelinin ilk kontrolde küçüldüğü anlaşılıyor.benimkinde maalesef olmadı küçülme..

Arkadaşlar gama knife sonrası yüzde dudak üstünde göz çevresinde seyirme olan var mı?

arkadaşlar merhaba sizden yardım istiyorum gercekten.. 2015 in ağustos ayında sol kulağımda akustik nöroma teşhisi konuldu ve acıbademde selcuk bey tarafından gamma knife oldum kulak çınlamalarım ve denge bozukluğum vardı 3 ay sonra sonra 2015 aralık ayında mr çekildi raporları istanbula gönderdım herhangi bir buyume olmadığı soylendı fakat 3 ay kısa bir suremı bılmıyorum kulak çınlamalarım devam edıyor zor duruurmdayım denge sorunumda hala var forumda denge sorununu kortizonla düzelttim demişsiniz nası bi işlem bu izmirdeyim ve bu konuyla alakalı gercekten yardım alabılecegım kımse yok ayrıca gamma knıfetan sonra bu aralar ust dudağımda zaman zaman seyirme oluyor korkuyorum yol gösterirsenız minnettar olurum saygılarımla...

Denge sorunu hafif var bende ama ilaç vermediler, çınlama Zaman Zaman olur alışılıyor bence, arada geçiyor , seyirme de 3-4 aydır var bazen yüzde gözde de oluyor ama ilaç vermediler bişey olmaz dedi hoca ama daha önce seyirme şikayeti olmadığını söyledi, muhtemelen dikkat edilmediği , kısa sürdüğü için anlaşılmıyor bence.

İstemon

Gamma knife olali nekadar oldu peki sizin ve nerede oldunuz doktorunuz kimdi benim burada doktor olarak danisacagim kimse yok arkadaslar cok tecrubesizim bu hastalikta bilgisi olanlar benimle paylasirsa sevinriim bu kulak cinlamasi ve denge sorunu ile nasil bas edebilirim:(

selam gecmis olsun arkadasım...banada temmuz 2014 sag kulak 1 cm akustik norinom teshis konuldu.çınlama ve % 40 ince seslerde kayip ile...acibadem selcuk hoca ile gama knife gordum.kulak cinlamasi hep var ve gecmeyecek dendi.10 ay sonra dönme atakları gecirmeye basladim ve sallantilar basladi .bunların olabilecegi soylendi lakin her hastaya gore degisiyor.bu denge sorunları ile ilgili ben aynı hastanenin kulak burun bogaz profosoru mehmet ali sehitogluna gittim.kortizon tedavisi vermedi.ilac ismi vermek istemiyorum ama denge sorununa neden olan ic kulak içinde biriken sıvı basıncını azaltan bir ödem atıcı kullanarak şu an için atakları durdurduk.net hic bir doktor devam edip atmeyecegi ile ilgili cevap veremediler.dedigim gibi her hastanin hikayesi farkli olabiliyormus ama tum bu denge sorunlarinin gecici oldugunu dusunuyorum.bu ödem atıcı ilacida surekli kullanmiyorum.kendim sallantılalarima gore karar verip 3 yada 5 gun kullanip kesiyorum.yani kendi doktorum kendim oldum.banada gamadan 3 ay sonra emar cekildi.aynı boyuttaydi lezyon.degisim yok.mayis ayinda 2.yil rutin kontrolum var.birde söylenen şu...denge sorununa çözüm bulunur tedavisi var ancak isitmede gerileme olur ise bunun ďönusu yokmus.tekrar cok gecmis olsun.beyin cerrahlarimiz ortak.danismak istedin herhangi bir konu var ise yardima hazirim.sevgiler

seyirme sorunlarini soylemeyi atlamisim .evet bendede aynisi oluyor.dudak ama agirlikli goz alti torba yada kirpik diplerim seyiriyor hatta haftalarca devam ettigide oluyor.bununda nedeninin 3.sinir yani yüz sinirlerininde etkilenmesinden oluyormus.bunlara katlanmak zorundayiz malesef.

nagihan1974

Oncelikle cok tesekkur ederim verdigin bilgiler icin izmirdeyim ve burada bu hastalikla alakali danidabilecegim kimse yok malesef acibademe attigim maillerden de cokta geri donus alamiyorum ulasmak zor kafami karistiran donme ataklari demissiniz biraz acarmisin nasil ataklar endiselndim acikcasi ayrica bu 2 yil icinde cekilen mr lariniz nasildi tumorde bi degisme olmusmu?en cok merak ettimlerimden biriside bu seyirmeler baski cok olursa yiz felcine donusebilrmi saygilarimla..

Arkadaşlar açıkçası bendeki seyirme kısa süreli ama bende felçe yol açarmı diye korkuyorum beklemekten başka yapacak bişey yok, ama daha önce böyle bir şey olmamış, bana gama knife yapılalı 8 ay oldu denge sorunu bence çok önemli değil Zamanla geçer diye düşünüyorum , bana ilaç vermediler. birde ameliyat gerektirecek mi kaç ayda belli oluyor ki? Seyirme Zamanla geçer mi acaba?

Bendede kisa suruyor ama korkutuyor bu durum ve hic gecmeyen kulak cinlamalarim var siz en son nezaman mr cekildiniz 8 ay icinde ve tumor ne durumdaydi bilgi verirmisiniz benim 7 ay oldu 3. Ayda mr cekilmistim birdahaki mr 1 sene sonra dendi ama 1 sene uzunmu bazi doktorlar 6 ayda cekilmesini uygun gordu ben neyapicmi bilmiorum

tekrar selam...lutfen endiselenmeni hic istemem.doktorlarinda dedigi gibi her hastada gelisen komplikasyonlar yada hastaligin etkileri farklı olabiliyor.hic denge sorunu yasamayip isitme kaybi cok fazla olan hasta olabiliyor yada farklı sonuclar.bendeki dönme ataklari 3 ile 5 dakika süren tüm cisimlerin 360 derece dönmesi seklinde oluyor.o esnada hareket etmeden be oturarak durmak zorundayim aksi halde düsebiliyosun.(mide bulantısi )bu atakkarı arac kullanirken bile yasadım.kendini hissettiriyor.kenara cekip bitmesini bekliyorum.belki gama tedavisinin yan etkisi olabilir ama net cevap yok.soylenen bu sallantilarin veya ataklarin iç kulak basincinin artmis olmasindan dolayi oldugu...ilk 3 ay icinde cektirdigim emar da lezyonda degisim yok.bir yil sonu cektirdigimde emarda yine lezyonda degisim yok.2.yil emarimi mayis ayinda yani 2 ay sonra cektirecegim.amac lezyonun büyumemesi.su ana kadar istenen oldu.yüz felci ile ilgili doktorlarin dedigi kesin olarak olur yada olmaz degil.bu risk var ama çözümüde var derler.birde bu olumsuz sonucları düsunmemek gerekiyor.bardagin dolu tarafindan bakıcaz.sizin lezyon kac cm va yasadigin denge sorunun sekli nasil acaba+ işitmen ne durumda?

Tekrar merhaba zaman ayirdiniz icin tesekkur ederim gercekten.. benim lezyon 1.9 cm buyuklugundeymis. Benim bas donmem sadece hizli kostugum zaman cinlama ve bas donmesi yasiorm onun disinda denge sorunun yururken oluyor sanki hafif alkol almisim gibi bazen hissetmiorm bazen hissediyorum isitmem en son isitme testi yaptrdigimda %30 kayip vardi ama 5 ay gecti daha sonra yaptrmadim yaptirmam gerekirmi tekrar sizce?ayrica sizdede kulakta dolgunluk hissi tikali gibi oldugu zamanlar oluyormu?saygilarimla

evet ic kulak icindeki sivi basinci arttiginda kulakda dolgunluk ve cınlama tonu artiyor bu esasinda benim yasadigim dönme ataklarınin habercisi.cok sukur sizin denge sorunlarıniz cok hafif.dedigim gibi herkeste gelisen durum farkli.benim sahsi dusuncem gamanin iki yıl icerde faaliyetinin devam etmesinden dolayi yasadigimiz gecici sorunlar bunlar.benimde ataklarim iki yilin sonuna dogru yaklastikca yok oldu.3 aydir sorun yasamiyorum.bence bir kulak burun bogaz uzmani ilede düzenli hareket etmen lazim.ben tum bu sorunlari bizim hastaligimizda uzman kkb mehmet ali sehitoglu hocam ile iştısare yaparak ilerliyorum.mutlaka bizim hastaligimiza vakif bir kkb ci bulman lazım.galiba izmirde bir isim vardı.bulup sana bildireyim.

Minnettar kalirim size gercekten izmirde bu konuyla alakali bir kbb uzmanina beni yonlendirme sansinjz varsa cok sevinirim haklisiniz kbb uzmani ile yola devam etmem gerek birde siz bu kulak cinlamalari ile nasil basediyosunuz bana yol gosterirmisiniz

izmirdeki doktor ismini arkadasima sordum haber bekliyorum ama nemnun kalırmısin bilemem cunku ben tanimiyorum bana refere edilmis bir isimdi ancak istanbula yolun dusme durumun olur ise kendi doktorumu kesinlikle tavsiye ederim.belki selcuk hocaya rutin kontrole geldiginde onada ugrayabilirsin.kkb uzmani sart .bizim hastaligimiz beyin cerrahi ve kkb ile birlikte yurutulecek bir surec...kulak cınlamasina yapcak pek bir sey yok.sessizljkte cok daha vahim bir durum.o yuzden hafif bir müzik iyi geliyor.zaten disarda yada sesli bir ortamde pek hissedilmez.katlancak.şükretmeliyiz.

Ben biraz psikolojik olarak ta etkilendim insan beyninde tumor olmasi bile korkutuyor sanki her an kotu bisi olucakmis gibi geliyor bu aralar kendimide cok dinliyorum sanirim verdigin bilgiler biraz beni rahatlatti yalniz olmadimi biliyorum izmirdeki doktorun ismi icinde simdiden tesekkurler gercekten umarim bir an once bu sikintilardan kurtuluruz umarim...

selam...izmir kkb prof.dr.Enis Alpin Güneri .internetten calısma muayhanesini bulabilirsin.sizde bir arastirin internetten.umarım hersey bundan sonra bizler icin yolunda gider.evet hepimiz zor bir sürec yasıyoruz.kabullenmek ve şükretmek gerekiyor.hepimize kolay gelsin.svg

Üst Alt