Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Gamma Knife hakkında bilgisi ve tecrübesi olan var mı?

Birde kişi kendinin doktorudur demişler, atıp tutmak oradan geliyor:)

Bence daha fazla ezilmenize gerek yok. Düne kadar neredeydiniz. Arkadaşlar sorunu olanlar Medicana Gökhan kurt,Koç Üni Selçuk Peker ile görüşsün,sakın akustik nöronom için bu kendini kestirmeyin sonuç belli,duyma kaybı yüz felci artı garip ücretler ve birde denek olarak kullanıldığınızla kalırsınız,bu söylediklerim sadece bu rahatsızlık için,sakın ve sakın korkuya kapılmayın,ısrarla söylüyorum akustik nöronomdan değil,psikolojik bozukluktan öldürürler sizi��

Koç üniversitesi hastanesinde tedavi olmayı düşünen arkadaşlar, lütfen bana özelden ulaşın size yardımcı olayım.
Indirim vs.

Altını çizdiğim yerlerdeki ifadelerinize bakarsak belli ki sizin zorunuza gitmiş yazdıklarım. Ve ciddi ciddi bozulup sinirlenmişsiniz. Oysa ben hem önceki mesajımı yazarken hem de şimdi hep sakindim. Mesajınız, benim için, bu forumlarda her gün cevapladığım onlarca mesajdan biriydi sadece. Burada okuduğum ya da cevap verdiğim her mesaja sinirlenecek olsam akşam evin yolunu bulamam :) Hatta şimdi tebessüm ederek yazıyorum bu satırları :)

Belli ki yaşadığınız tecrübelerden dolayı canınız fena yanmış. Anlıyabiliyorum sizi, TR'de sağlık sorunları, özellikle de operasyon gerektiren sağlık sorunları inasanları çok yıpratabiliyor. Ama kişisel tecrübelerimizi bu kadar genellememiz doğru olmaz. Aksi takdir de eleştirinin dozu kaçmış oluyor.

Benim sözlerimde suçlama yok, sizin iddialarınıza cevap ver. Siz falanca hekim yapabilir anca gerisi hikaye dediğinizde geriye kalan pek çok hekimi zan altında bırakıyorsunuz.

Zoruma giden bir şey de yok. Hiç bir beyin cerrahıyla akraba filan değilim. Hayatında sadece 2 tanesini şahsen tanırım o kadar.

Sinirli hiç değilim, oysa siz ilk mesanızına "Arkadaşlar artık burdan boş bilgi vermeyin..." diye söze başlamışsınız. daha kafadan bir agresiflik, sinir, gerginlik hissedebiliyorum. Ama olabilir tabi insanlık hali....Hepimizin sağlık sorunları var. Siz de beyin ameliyatı geçirmişsiniz kolay değil.

Bu arada ben hekim değilim. Ama zaten yazdığım mesajda hekim olduğumu iddia edecek en küçük bir ifade bile yok. Hatta ben cevap mesajımda herhangi bir tıbbi terim de kullanmadım. Eleştirilerim tamamıyla üslubunuz ve hekim-hastane reklamınızla ilgiliydi.

Şahsen konuşmamda dikkat edilecek bir husus olduğunu düşünmüyorum. Sizin halet-i ruhiyeniz belli ki karşı tarafı objektif algılamanıza ciddi sirayet etmiş. Allah acil şifa versin...

Ayrıca, Bezmialem Vakıf Üniversitesi hastanesinin reklama ihtiyacı yok zira bahsettiğiniz diğer hastaneler gibi özel hastane değil, Bezmialem Valide Sultan Gurebai Muslimin hastanesinin üniversiteye dönüşmüş hali. Minumum karlarla çalışıyor. E ben de siin gibi fiyat vereyim o zaman; Prof. muayenesi 100 TL, Doç. muayanesi 60 TL. Her gün yaklaşık 8 bin hastaya ayaktan sağlık hizmeti veriyor. Buna günde yapılan ameliyat sayısı, yatan hasta sayısı ve günü birlik yatan hasta sayısı dahil değil. Sizin bahsettiğiniz Koç, Medicana vesaire ayda bu kadar hasta bakıyor mu tartışılır. Üstelik hasta memnuniyeti olmasa her gün bu kadar hasta gelmez. Hiç ücret farkının alınmadığı devlet üniversite hastanelerine gider. Değil mi?

Tekrar geçmiş olsun, esen kalın

Erdoğan :)

Egebhr

Bence daha fazla ezilmenize gerek yok. Düne kadar neredeydiniz.

Sayın Erdoğan'a hak veriyorum. Bu kadar agresif olmanızı anlamlandıramadım. "Boş bilgi, daha fazla ezilmeyin" vs gibi uygunsuz üslubunuzu bir tarafa bırakırsak neye, kime, neden bu kadar kızgınsınız?

Memnun kaldığınız tedaviyi, doktoru, hastaneyi önermek en doğal hakkınız. Bizim eleştirdiğimiz konu sizin bu konuda bir bilirkişi gibi "en iyisini, en doğrusunu bilirim, gerisi boş laftır" tavrınız.

Kimseye onu yapırmayın, bunu yaptırın, oraya gitmeyin, şuraya gidin gibi şeyler söyleme lüksünüz yok. Hastalık yoktur, hasta vardır! Her hastanın durumu kendi çerçevesinde değerlendirilir ve ona uygun tedavi uygulanır. Biri için doğru olan herkes için doğru değildir.

Siz bir hasta olarak kendiniz için en doğrusunu, en iyisini seçme hakkına sahipsiniz. Bırakın diğerleri de bu hakka sahip olsunlar.

Buna niye kızıp tepki gösteriyorsunuz ki?

EK:
SAYIN MODERATÖR ARKADAŞLARIM!

1 satırlık alıntımı silmek için yanlış kişinin adını referans veriyorsunuz. Alıntılar konusundaki forum politikasını biliyorum. Ancak hiç alıntılama yapamayacaksak forumda bir alıntı butonunun anlamı da kalmaz, öyle değil mi?

Son düzenleme:
1. Ben ameliyat geçirmedim hiçbir sağlık sorunumda yok şu an,ancak söylenen kişileri dinleyip ameliyat oysaydım,şuam sağır ve yüz felçliydim
2. Olarak tümör 3 cm üstü buna gamma olmaz denilip ameliyata zorlandım bende olmadım,Gammayı da sadece Koç Üni yaptı ve sonuç harika olay tamamen bu
Siz burda yok bi işe yaramaz gamma falan filan diyen sizlersiniz,herkesin direncini kıran sizlersiniz,bence konu uzamasın,klinik sorununuz yoksa bu ameliyatı olmayın,klinik sorununuz yoksa 5 cm de olsa tümör gamma olun,kitap bilgisiyle konuşan doktorun yanından koşarak kaçın

@Egebhr

Sayın arkadaşım,

Ben gammaknife işe yaramaz falan demiş değilim. Gidip ameliyat olun da demiş değilim. Kafanızdan uydurmayın!

Ben sadece gammaknife'ın biraz eski bir teknoloji olduğunu söyledim ki bu da doğru bir bilgidir. Biraz araştırısanız bunu kendinizde öğrenirsiniz.

Eski olması da işe yaramaz olduğu anlamına gelmez. Bunu da belirmiştim.

Daha yeni teknoloji olan tekniklerin uygulama kolaylığı ve konforu söz konusudur. Örneğin bir gammaknife seansı 1 saat sürebilirken truebeam seansı 5-10dk sürer. Yoksa bunların hepsi radyocerrahi yöntemleridir ve birbirlerinden tedavi olarak pek farkları yoktur. En azından şu ana kadar gösterilmiş anlamlı bir fark yoktur.

arkadaslar benim annemde gamma knife oldu 2 kez. dikkat etmeniz gereken bir konu var gamma sonrası hastalığa baglı olarak beyinde yogun ödem olusuyor. bunun için kordexa içti annem. ama pek fayda etmedi. annemin durumu agır olduğu için belkide bu kadar fazla ödem var.

ayrıca tümor 2 milimden 2. gamma sonrası 1 sene sonra tümor bir anda 15 santime cıktı ve ödemle dağıldı. suan felç. doktorunuzu iyi secin. biz marmarada yaptırdık. suan kartal onkolojide tedaviye devam ediyoruz. annemin tümör agresifti meme kanserinden metastaz olmustu. herkeste tabiki böyle etkiler olmaz. hastalığınıza göre durum değişir. ama soyleyebilecegim tek sey ödeme dikkat edin.

Sayın kardeşim ben sana anlatayım,bir teknolojinin daha sonra çıkmış olması onun daha iyi olmasını göstermez,söylediğin yöntemler tabi etkili,ancak kötü huylu tümörlerde yapılan tedavilerde verilen radyasyon,akciğerde,pelviste,testislerde yaklaşık 100 kat daha fazla zarar veriyor,gammada bu risk daha az,yöntem seçilirken bunlara dikkat edilmeli,

hep farazi konuşuyorsunuz,ısrarla söylüyorum ve son kez,vestibular swamnom da gamma diyorum,buradaki hastaların %90 ı bu şikayetle Gammayı soruyorlar,onlara yardımcı oluyorum,farklı şikayetlerde diğer yöntemler tabi uygulanır,akustik nöronom,vestibular swamnom hastaları korkup hemen ameliyat olmasınlar

ben gordum tedavıyı ve bana denen hıc bır sey yasamadım ters etkı yanı cok sukur =) ben acıbademdeydım halen tedavım devam etmekte umarım sızde en kısa zmanda saglıgınıza kavusursunuz..

evet mesela cyberknife var uzay bıcagı derler amelıyat etkısı yaratır =) kısa surer ama sonradan cıddı bas agrıları oluyor yakınım oldu 2 ay once anca kendısıne gelıyor

Egebhr

Sayın arkadaşım,

Kusura bakmayın ama ısrarla yanlış bilgi veriyorsunuz.
Sizin bahsettiğiniz tüm organlara radyaslon veren radyoterapi teknikleri tüm vücut ışıması yapan ve 15-20, hatta daha fazla seansta uygulanan lineer akseleratör (linac) yöntemleridir.

Radyocerrahi yöntemleri ise tamamen farklıdır. Bunlar tümörün üç boyutlu haritalamasını çıkartır ve 200-300 farklı noktadan ışıma yaparak tüm radyasyonu sadece tümörün olduğu noktada yoğunlaştırırlar. Tümör dışındaki dokular çok az radyasyon alır.

Bu teknoloji şu anda 3 farklı teknik kullanıyor:
1. Gamma knife
2. Cyber knife
3. Truebeam
4. Henüz çok yeni olan Protonbeam

Bunların hepsi RadyoCERRAHİ yöntemleridir.

Çok yeni olan Protonbeam ve Truebeam teknolojilerini bir tarafa bırakırsak, Gamma Knife ile Cyber Knife klinik sonuçları arasında anlamlı bir fark yoktur. Her ikisi de son derece hassas ve tedavide başarılı cihazlardır. Hatta Cyberknife'in işlem sonrası işitme kaybı açısında daha başarılı olduğu şeklinde istatistiksel bir sonuç da var. Bakın burada bir çalışma var. Cyberknive ile Akustik Tümörlerde %99,1 başarı elde edildiğini söylüyor:https://www.hindawi.com/journals/bmri/2013/297093/

Yani söylediğiniz şey doğru değil!

Bu teknikler arasındaki temel fark tedavi başarılarından ziyade hasta konforudur. Gammaknife için hastaneye yatmanız, işlem sırasında kafanızın vidalarla sabitlenmesi vs. gerekir.

gamme-knife-radiosurgery-hospital-complex-of-lille-france-department-picture-id183972837

Cyberknife ise robotik bir kol kullanır, hastanın yüzüne bir maske yerleştirilir. Cihaz maskedeki her hareketi anında algılayarak ışın pozisyonunu kendi ayarlar. Hastaneye yatmanız gerekmez.

cyberknife-04.jpg

Ancak gammaknife tek seansta uygulanır,
Cyberknife 3-5 seansta uygulanır.

Truebeam çok daha yeni teknolojidir. O da robotik bir kafa kullanır, ışın demetlerini tümörün 3 boyutlu açısal izdüşümüne göre ayarlayarak gammaknife veya cyberknife ile yapılan işi dörtte biri kadar sürede yapar. Truebeam de hastanın pozisyon değişikliklerini otomatik algılar ve ışını ona göre yönlendirir. O yüzden kafanın gammaknife gibi sabitlenmesi gerekmez. Hastanın yatması gerekmez. Ayaktan gelir, gider.

TrueBeam_STx_Hakkinda-300.jpg

Uzun lafın kısası, çok da iyi bilmediğiniz bir konuda çok iddialı şeyler söylüyorsunuz.

Bu yöntemlerin hepsinin aşağı yukarı aynı şekilde başarılı olduğu görülmektedir. Birinin diğerine bariz üstünlüğü gösterilememiştir. Ameliyata göre çok daha tercih edilir bir teknoloji olduğu tartışmasızdır.

Tamam herkesin bilgisi kendine diyelim,olay ztn ameliyat ile radyocerrahi karşılaştırmasından,sizin sayenizde makine karşılaştırmasına geldi,insanların kafası daha çok bulanmasın,hastalığa göre en çok hangi makinada daha yüksek yüzdeyle tedavi etmişse onu öğrensinler yeter,ve radyocerrahiyi tercih etsinler,ameliyat bu işin son kısmı olsun hatta olmasın,insanlarda kendini çok kötü bir hastalıktan muzdarip sanmasın,çünkü bazı psikolojisi yerinde olmayan hekimler mr ı tersten çevirip beyin sıvı akışında sorun var,beyin sapı bası altında deyip ameliyata zorlayabilirler,onu duyarsanız çıkın hemen spor yapın,birşeyiniz yoksa o hekimlere asla görüşmeyin,ben ABD Dahil görüşmelerim oldu,Prof sporcuyum,sadece kulak çınlaması ile gittiğim hastanede 3 cm akustik nöronom tespit edildi,ve sözde cahil proflar öyle bir senaryo çizdiler ki,ben 2 gün sonra bırak sporu Nasıl yürüyebilşyormuş dedim,onlara güvensem şu an tam bitmiştim ve böyle daha 5 hastane sayarım Türkiye'de

Derli toplu güzel bir bilgi broşürü olmuş, copy/paste yapıp saklamak lazım :) Teşekkürler.
MeTePe

Arkadaşlar Ege Sayım instagramdan ulaşabilirsiniz,mesajlarda buradan Cvp vermem isteniyor,ben buradan daha fazla Cvp vermicem,çünkü yıllarını bu işe vermiş insanlar ve çevresindekiler üzülüyor sonra,vestibular swamnom teşhisi konulmuş kişiler ulaşabilir,

@Egebhr
Siz ne zaman yaptırdınız gamma knife'yi?
2014 Aralık sonu yaptırdım ben de Selçuk Bey'e, o dönem Acıbadem'deydi. Yıllık rutin kontrollerde bir gelişme yok henüz.

Kulak çınlamalarım kabus derecesinde! Denge sorunum var. Beynim içerde dönüyor sanki bilincimi kaybedecekmişim hissi. Ani hareketlerden kaçıyorum. Eski enerjik hoplayıp zıplayan halimi özledim... Gamma Knife sonrası ilaç tedavisi önerilmedi.

Kendimi gerçek manada zinde ve sağlıklı hissetmeyeli çok zaman oldu... Şu an doktorum Koray Bey. MR'ımı çektirip ücretsiz olarak gönderiyorum sonucu istişare ediyoruz sonra.

Selçuk Hoca Koç'a geçtikten sonra MR kontrollerini ücretliye çevirdi.Çok şey yazılıp çizilmiş de ahkam kesilecek bir konu değil sağlık! Sana iyi gelen bana gelmez. Bende sonuç veren seni kötüye götürür vs. Kişiden kişiye değişiyor kesinlikle...

Cok gecmis olsun Denge sorunu gamma knifeden sonra mi basladi oncesinde varmiydi

Merhaba arkadaslar, aranizda kavernom hastaligi icin gamma knife tedavisi yaptiran var mi?

rabbim tüm hastalara şifa versin dayanma gücü versin.moralinizi yuksek tutun dostlar.

Merhabalar sanırım aynı sorunları yaşıyoruz sizinle benim de tümörüm 3 cmdi ama beyin sapıma baskı yaptığı için selçuk peker bey maalesef buna gamma knife yapamam dedi ve cerrahi oldum. Ben de sizin gibi 25 yaşındayım ve kalıcı yüz felci geçirdim. Sinirler kesilmedi ama 9 ay oldu artık kalıcı olduğunu söylediler EMG sonuçlarında da hiçbir sinir iletisi yok.

Tümörün de hepsini çıkartamadılar şu an 12*8 mm kulağa doğru büyüyor. Uğur Türe bu parça çok küçük gerek yok Gamma knife için dedi ama kendi doktorum ve selçuk bey gamma knife diyor. Yalnız benim sorunum yüzümle ilgili.

Siz neler yaptınız? İyileşebildiniz mi acaba? Gamma knife ile ilgili ne düşünüyorsunuz? İnstagram adresimden isterseniz ulaşabilirsiniz. Eğer konuşabilirsek çok mutlu olurum. Secosesecose benim instagrm kullanıcı adım. Geçmiş olsun görüşmek dileğiyle.

Arkadaşlarbeyninde kavernom nedeniyle gamma knife olan var mi? Iyilesme süreniz ve yan etkileri oldu mu?

Ben 28 mayısta gamma knife oldum. Kortizon kullandım. 10 gün. Iyiydim ama son 2-3 gündür basagrisi olmaya başladı.

Egebhr

Aynı sorun annemde de var selçuk beyi önerdiler bu tedavinin sonucu ne oldu tümör yok oldumu yoksa küçülmemi gösterdi

Merhaba arkadaslar
Daha önce migren diye tani koyup ilac filan kullanan kardesim .bas agrisi ve gözdeki git gellerden sonra mr snucu beyin tumöru tanisi konusldu ilacli ve ileri tetkik emar sonucu 13mm buyuklugunde basinin sag tarainda beyin tümoru cikti, goz damar(sinir) tam emin degilim oraya sicramis.gunde yine agzinda uyusukluk ve hafif kayma oldu.

kayseride acibadem(özel) ve erciyes unv. hastanesindeki prof. kayseride bunu ameliyat edecek ne heim nede teshisatin olmadigini ist goturulmesi gerektigini söyledi.arastirma sonucu kocaelinde Savas ceylan hocanin ismine ulastik ve dün apar topar kocaeline geldik pakat savas hoca diyarbakirda oldugu icin bakamadi .simdi ist cerrahpasaya gidecekler.acibademdeki doc. tümorun en az 10 yillik, kocaelindekilerde 2 yillik oldugunu soyledi.. tümor buyuk oldugu icin cerrahi mudahele sartmis beyne asiri baski yaptig icin gunun cogunu bas agrisi ile geciriyor ve en az 12-13 saat uyuyor...basindan bu tur evre gecen. bu denli buyuk emarda saglina geri kavusan kardesmlerimiz varmi.

Birde cannabis olie (kenevir yagi) cok iyi geldigini ogrendim .deneyen varmi ne gibi faydasi olur..Turkiyede buna ulasmak mumkunmu.yurt disindan temin sansim var ki hali hazirda suan bir sise zaten var elimizde sadece Turkiyeye gelicek..?

gamma knife sonrasi tümörde büyüme

mrb herkese çok geçmiş olsun
2016 aralık 'ta sn.selcuk peker ve sn.koray özduman tarafından gamma knife oldum. bu yıl mayısta mr de 18mm düşmüştü tümörün boyutu fakat bu ay ki mr de 24×20×20 mm boyutlarında büyümüş. gittiğim beyin cerrahları isim vermicem bu işlemi kim yaptıysa ona git deyip ilgilenmediler endişeliyim. perşembe günü sn.koray hocayla görüşeceğim inş. bu durumu yasayan varsa sonuç u yazsın lütfen

kontrastlı mr beyın: solda kapsüla eksterna duzeyınden baslayan bazal ganglıonlara dogru lineer tarzda uzanım gosteren ve orbıta tavanı sevıyesınde meckel caveye dogru uzanım venoz anjıo dıkkatı cekmektedır.

mr beyın anjıyografı: solda eksterna duzeyınde baslayan bazal ganglıonlarla dogru lınear tarzda uzanım gosteren ve orbıta tavanı sevıyesınde meckel caveye dogru uzanım gosteren venoz anjıo dıkkatı cekmektedır. Son sonuc bu sonuçtan anlayan varmi aranizda 2017 tarihinde game knife yapildi..

geçmiş olsun
bende 2016 da gamma knife oldum tam 2 yıl oldu son mr de tümörün büyüdüğü yazıyordu gittiğim prof. 6 ay daha beklememi söyledi 2 buçuk 3 yıl sonra tekrar gamma knife yapılabiliyormuş 6 aya kadar felç veya işitme kaybim olmazsa tekrar gamma knife olucam
size önerim sonuçlarınızı gamma knife tecrübesi olan bir hekime göstermeniz
gamma knife tecrübesi olmayan hekimler ameliyat diyor gamma knife önermiyor

merhaba ben yaptırdım bende de kavernom vardı medikal park göztepe hastanesi türker kılıç a gititm gamma knıfe yaptı 2 yıl oldu hiç bir sorunum yok şuan için çok geçmiş olsun

Arkadaşlar merhaba,vestibular swamnom teşhisiyle yaklaşık 2sene önce gamma knife olmuştum,yaklaşık 5mm küçülme oldu,28 mm den 23 mm düştü,diğer yazdıklarımdada söylediğim gibi,inanın tedaviye mutlaka başarılı olacaktır....

Slm suan bir büyüme söz konusu değildir fakat cinlamalar hala devam ediyor. Buda bir

burockill

slm kardeşim suan bir büyüme söz konusu değildir fakat çınlaması hala geçmedi bazen cok dayanilmaz oluyor sende çınlama varmi

Slm sizde de çınlama oluyor mu acaba

GEÇMİŞ OLSUN çınlama oluyor mu acaba

Üst Alt