Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Gamma Knife hakkında bilgisi ve tecrübesi olan var mı?

Öncelikle herkese geçmiş olsun.
Beyin sapımda 4.3 cm bir tümör olduğunu yeni öğrendim.Tıptaki ismi trigeminal swanmon. Sol kulağımdaki işitme kaybından dolayı gitmiştim hastaneye fakat hayatımı olumsuz yönde etkileyen başka belirtiler de vardı şiddetli baş ağrıları, kulak çınlaması, baş dönmesi, sol gözümde ağrı, diş ağrılarım ve sağ ayakta yürürken birdenbire ayak burkulması ve güçsüzleşme.Doktorumun söylediğine göre bunların hepsi tümör yüzünden.İyi huylu olduğu söylendi. Bir kaç hastane gezdikten sonra ege üniversitesi (İzmir) hastanesinden bir randevu alarak doç. Dr. Erkin özgiray ile görüştüm. Sonuçları inceledikten sonra bana ameliyatın riskli olduğu heyetin de ortak kararının gamma knife tedavi yöntemimi araştırmam gerektiği söylendi. Hatta sağolsun İstanbul Acıbadem hast. Dr. Koray beye hastalığımla alakalı bi yazı da yazdı. Birkaç gün sonra Koray hocayla görüştüm randevu alıp gamma knife tedavisinin uygun olduğunu söyledi ama ben hala bi karar veremedim bu konuda bana yardım edebilirseniz çok memnun olurum

emrahkurumus35...hocam çok geçmiş olsun,ben de 2.5 yıl önce beyin sapı kanaması geçirdim evet doktorlar bana da ameliyat veya ilaç dahi vermiyoruz çünkü beyin sapı bölgesi çok hassas bir bölge demişlerdi..kanamanın kendi kendine kurumasını beklemiştik hastane de 16 gün yatmıştım..bir de ona eşlik eden noröpatim dengesizlikler baş dönmelerim devam ediyor...yani amann çok dikkat et hocam beyin sapı vücudun baş aktörü gibi bir şey çok dikkat etmek lazım..çok geçmiş olsun.

emrahkurumus35
merhaba kardes öncelikle cok gecmis olsun Allah sifani versin insallah en kisa zamanda..bende kendi kardesim icin gecen yil arastirmasini yapmistim.gamma knife konusunda Turker kilic ismine ulasmistim bu alanda cok fazla tecrube ve birikime sahip basarili bir hekim.Ama kardesimdeki 4 evre kötü huylu , boyutu ve yeri itibariyle gamma knife mumkun olmadi. 13-12-2018 de ceraahpasada biopsi icin ameliyat olmustu ve %10 nunu ancak alabildiler. sonrasinda ilac ve isin tedavisi aldi.tabi ilaclar beraberinde daha farkli hastaliklara sebeb oldu.en son akciyer iltihaplanmasi son 2 hafta uyuttular devamli ve 09-01-2020 de kaybettik 29 yasinda.
belki birilerinin isine yarar diye ekleyim bu bilgiyi bu rahatsizliga yakalananlara genelde %80 is goremez raporu veriyorlar. 1800 is gunu doldurmus olanlar malulen , 3600 gunu dolduranida ful emekli olabiliyor.

Size de gelmiş geçmiş olsun inşallah dediğiniz gibi riskli dikkat etmek lazım sanırım doktorlarda bu riskten dolayı ameliyattan kaçınıyorlar bende şu anda ameliyat mı gamma knife mı ne yapmam gerekiyor bilemedim

Karaca kardeşim Allah rahmet eylesin çok üzüldüm Allah sabır versin size gencecik delikanlı geride kalanlara ömür versin Rabbim çok şükür benim iyi huylu ameliyat olmadan da rapor Alabilir miyiz ki

emrahkurumus35

Amin inşallah kardeş. Allah herkesin şifasını versin inşallah.. iş göremez raporunun ameliyatla filan bir alakası oldugunu düşünmüyorum.önceki yorumlarında okudugum kadarıyla sendede bu tümöre bağlı problemler var.Buda işine engel teşkil edip etmiyeceğini doktorların ve heyetin belirlediği kriterlere bağlı sanırım. Doktorunla konuşmanı öneririm. En azındam tedavi süresinde malul emekli olursun sağlına kvuşunca geri iptalmi olur nasıl olırsa o kadar ayrıntısını bilmiyorum..

Arkadaşlar merhaba dün acıbadem altunizade hastanesinde prof. Dr. Koray özduman ve ekibi tarafından gamma knife tedavisi oldum hepsine çok çok teşekkür ederim gayet ilgili ve yardımcıydılar Allah hepsinden razı olsun tümörün büyüklüğü ve yeri itibari ile ameliyatın şu anda mümkün olmadığı kararlaştırılmıştı en az 10 beyin cerrahı tarafından o yüzden gamma knife olmak zorunda kaldım 2 saat kaldım makinada Koray bey gayet iyi geçtiğini söyledi 3 ay sonra ilk kontrolüm var umarım işe yarar gelişmeleri buradan paylaşırım süreç ve masraflar hakkında bilgi almak isteyen olursa da seve seve gerekli bilgiyi verebilirim

ben gazi üniversitesinde ameliyat oldum ve felç kaldım oysaki gamma knife için buradan gönderilmiştim bilginize

Arkadaşlar bişey sormak istiyorum başına gelmiş olan varsa bilgilendirirse sevinirim.20.20 yani perşembe günü gamma knife tedavisi olmuştum. O günden beri 4 gün geçti üzerinden ama baş dönmem geçmedi bi türlü baş ağrım belli olmuyo geçiyo tekrar başlıyo ama baş dönmem sürekli var dışarı çıkmakta zorlanıyorum hastaneyle konuştum olmaması gerekir diyorlar varmı başına gelen.

Arkadaşlar Ben 2012 yılında acıbadem de VS iyi huylu tümörden ameliyat oldum. Çok büyük bir kitleydi küçülttüler. Kalan kısım 202 yılından bu zaman kadar takip ediliyor. Gamma knife teknolojisi olduğunu biliyorudum koç üni den teklif aldım.
Benim şu ana kalan tümörle ilgili bir sıkıntım yok gibi. yüz felci olmadım, kısmi uyuşukluk var, işitme ve görme normal.
Gamma knife yaptırsam kalan kısmın büyümesini engellemek için çünkü 4cm civarında bir kitle beyin sapının olduğu bölgede kaldı yine.
Sorularım:
1- Gamma knife yaptırıp herhangi bir yan etki göstermeyen oldu mu ?
2- Gamma knife sonucunda iyileşme sağlayan oldu mu?
3- Gamma knife yan etkileri ne kadar sürdü ? Kalıcı hasar bırakıyor mu ? Yüzde seyirme, yüz felci, işitme kaybı, denge bozukluğu, görme kaybı.
Benim işitme ve görme sinirine yakın olduğu için doktor o bölgedekini bırakmış oraya dokunmamış onun için görme ve işitme normal sadece yüzde karıncalanma var. Göz kuruluğu da geçti sayılır neredeyse.
cevaplarınız için teşekkür ederim şimdiden.

Öncelikle geçmiş olsun. Size nasıl ulaşabilirim bişeyler sormak için.
@amicable
@mrahkurumus35

Gamma Knife'nı Medicalpark'ta olan var mı? Tedavi hakkında her bilgiye sahibim, ücretini merak ediyorum.

Ben Medical Park Göztepe Hastanesinde aldım Gama Knife Mayıs Ayında Prof.Türker KILIÇ'tan. Türker Hoca'nın hastasıyım 2500 TL vermiştim.

ismalikmalkox

bu işin erbabıdır.. millet yeni yeni bu teknolojiyle tanısırken, türker hoca 20 yıl once yapıyordu bunu.

Endereren

Evet işinde iyi gerçekten. Ocak Ayında ameliyat oldum Türker Hocaya (Serebellar Kitle) (Biyopsi Sonucu 3. Evre). Işın tedavisi ve ilaç tedavisi aldım. Mayıs ayında da Gama Knife. Haftaya da kontrolüm var. Bakalım ne diyecek Türker Hoca.

ismalikmalkox

gecmis olsun. benim annem oldu. 20 yıl once. o kontroller hiç bitmiyor :)) allah sağlık versin ama daha çok gideceksiniz ki ihmal etmeyin gidin..

Annem 22 eylülde sol serebellar kısmından göğüsten sıçrayan bir tümör ameliyatı oldu. 4.5x1.5x2.5 cm'lik bir kütle alındı. Ameliyat çok başarılı geçti, 1 ay boyunca süperdi ama onkoloji tedavisi şekeri yüzünden başlayamadı. 1 ay sonra tekrar yürüme bozukluğu, mide bulantısı, baş dönmesi başladı. Mr çektirdik, sorun yok dediler, kbb'ye görünün. Geçen sene vertigo teşhisi konmuştu çünkü. 4 seans manevradan sonra iyice yürüyememeye başladı. Dün ilk defa bayıldı, ambulansla medikalpark göztepe acile gittik, Türker hocanın cerrahlarından biri, Emre hoca geldi, ilgilendi. Bugün tekrar Türker hocaya göründük. 25 gün önceki mr'da görünmeyen iki kitle tespit etti, önümüzdeki sabah 7'de gamma knife tedavisi uygulanacak. "Kusma 3 hafta gibi bir sürede geçer, 2 ayda da tedavi olur. Gamma'nın başarısı yüzde 80'dir" dedi hoca. Fiyat bilgisi sormuştum dün, 2.500 diyen olmuş. Bizimki 12.500 diye hesaplandı, 10.000'e düşürüldü sonra. Allah herkese şifa versin, duanıza talibiz

yelisshyukrieva

Merhaba ben de kavernom hastasiyim beyin sapinda kanama da yasadim. iki ay once gamma knife oldum acibademde saolsun prof,dr koray hocam ilgilendi. boyle rahatsizligi olan var mi gamma knifein faydasi var mi bilgisi olan yazarsa sevinirm.Birde engelli raporu alabiliyormuyum tesekkurler

Merhaba yazılarınızı okudum Rabbim şifa versin şuan durumunuz nasıl bendede yeni çıktı tümör çok canımı sıkıyor nasıl bir yol çizdiniz merak ettim selamlar .

Çok geçmiş olsun Şuan nasılsınız şikayetleriniz geçtimi aynı sorunlar bendede var korkutuyor beni geçmicek sanıyorum gama zararmı verdi acaba diye düşünüyorum 🤔🥺🥺

Ben kavernom hastasiyim beyin sapinda cikti bir damar anomalisi.Kanama gecirdim bir yil once ve 6 ay kadar oncede gamma knife oldum derin yerlesimli oldugu icin ameliyat onermediler.Su an kulagimda cinlama ve sag tarafindaki uyusukluktan baska sikayetim yok diyebilirim.Gamma knife diyorsa doktorunuz korkmayin.Kolay ve etkili bir yontem.Acibadem hastanesini oneriyorlar genelde.Bende orada oldum.

Buradan nasil iletisime geceriz bilmiyorum ama instagram hesabiniz varsa KanimeAkkurt diye arama yapin ben çıkarım zaten😊

Üst Alt