Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Gamma Knife hakkında bilgisi ve tecrübesi olan var mı?

Merhaba 2004 yılında Gamma Knıfe tedavisi gördüm; Başağrısı,denge problemi yaşamadım kortizonda kullanmadım, tabi ben beynimdeki damar yumağını yaktırmak için gördüm bu tedaviyi,olumlu sonuçta aldık çok şükür.

en son 2 yil once mr cekildi ozamanda ayni sorunlar vardi ancak odem falan yoktu hatta dr kuculmeye baslamis eskiye gore daha iyi olman gerekir dedi.dr um askin beydi oda gitmis yerine kim bakiyor bilmiyorum

kortizonun cok yan etkisi varmi ben kendimmi bu tedaviyi istemeliyim dr mu veriyor.artik sosyal hayatimi etkiliyor universiteyi bu sayede bitirdiginizi yzmissiniz cok faydasi var ozaman yan etkilerine de raziyim.ben onceden calidiyordum simdi de calismak istiyorum ama ne mumkun ayakta durmak bile iskence bazen.yurumeyi cok severken simdi yurumek istemiyorum. insallah bende rahatlarim.cozumu olduguna sevindim.dengesizlik olunca hep korkuyordum buyumemi yapti diye.gamma knafe nin yan etlilerinden hic bahsetmediler soyledigimde tansiyondur diyolardi dengesizlik tedaviden sonra basladi.aradan cok zaman gecti dengesizlik gecmedi.kortizonu anladigim kadariyla bu hastalik oldugu surece almaliyiz ozaman dogrumu.bilgilerinizi paylasirsaniz cok yardimci olursunuz

Bence bir kbb uzmanına görünün, baş dönmesi ilacı verirler, geçmezse kendi doktorunuza görünürsünüz. Birşey soracaktım sizin kitle büyüklüğü ne zaman küçülmeye başladı ? İlk yıl hemen küçüldü mü yoksa sabit mi kaldı büyüklüğü? Kaç yıl oldu yapılalı ?

ozlm toprak

Kortizonun gerekli olup olmadığına doktorunuz karar verir. Kafanıza göre almanız doğru değil. Yan etkileri var maalesef dikkatli kullanılması lazım. Tümör tedavisinde değil ödem olan durumlarda uygulanıyor.Çok iştah açıyor. Kilo aldırıyor. Başka yan etkileri de var. Mecbur kalmadıkça kullanımamalı.

Sizin son kontrolün üstünden epey zaman geçmiş. Bence önce bir mr çektirip doktorunuza gösterin.

2 yil once dr kuculmeye baslamis dedi.yani tedaviden 4 yil sonra.boyutu 3cm civarindaydi riskli yerde oldugu icin gamma knife yapildi bakalim hayirlisi ama dengesizlik cok zor

kardesim cvp icin cok saol.cok ozur dileyerek 2. cocugumu dunya getirdigim icin kontrollere ara vermek zorunda kaldim dr bilgisi dahilinde.ancak dedigim gibi ozamanda ayni sikayetler vardi ilginc anlamadim.tumor riskli yerde old.icin gamma uygulandi dr odem olurmu dedi ancak olusmadi.odem olmassa dengesizlik icin kortizon verir belki bilemiyorum cunku sosyal hayatimi cok etkiliyor.en yakin zamanda tekrar kontrole gidicem allah hepimizin yardimcisi olsun

Merhaba arkadaslar bende grade.4 glistrom beyin sol tarfbda amleyt yapamyolar ganma life dusnyorum sizce napmalyim 4 cm tümör var nolur yardimci olun daha 26 yaşındayım

Arkadaşlar gammaknife biraz eski kalan bir teknoloji... Avantajlı olduğu yerler var ancak artık "cyberknife" biraz daha yeni teknoloji kullanan bir teknik.

Bir de yeni çıkan truebeam var ki her hastanede yok. En son çıkanı budur.

Berat0853

Gamma knife veya cyber knife bizim tavsiyemizle olmaz ona ancak doktor karar verebilir. Normalde 3-3,5 cm üstüne pek yapmıyorlar ama acil durumlarda bu kural değişebiliyormuş. Sana da uygulama yaparlar sanırım. İstersen özel mesaj atıp aklındakileri sorabilirsin bana.

Merhaba. 2011 yılında beyinin arka bölgesinde tümör tespit edilmişti (3x3,5x7 cm) . Ameliyat, RT ve KT gördüm. Tümör yok oldu. Kontrollerimi aksatmadım ve 2016 yılı ağustos ayında tümör maalesef tekrarladı. Bölge olarak aynı, nokta olarak nispeten daha kolay yerde olduğu ama yine riskli denildi (1cm). Doktorum gamma veya cyberknife önerdi. Ekim 2016'da Hacettepe'de cyberknife yapıldı ve o günden beri kontrollerde büyüme olmadı ama küçülme de olmadı. Spektroskopi, Perfüzyon ve Diffüzyon MR görüntülerinde kanlanma ve derecesi düşük tespit edildi. Dr. birkaç ay içinde kistleşmeye başlar diye düşünüyorum dedi. Herkese geçmiş olsun.

Arkadaşlar yaklaşık 7 aydır sayfayı takip ediyorum,31 yaşında İzmir'de yaşayan profesyonel spor yapan bir erkeğim,bundan 7 ay önce kulağımdaki çınlama ve işitme azlığından DR ye gittim,özel sigortam olduğu için bir nevi işe yarasın diyede gittim diyebilirim.Doktora gitmeden 1 gün önce yaklaşık 130 kg ağırlık kaldırıp idman yapıyordum ki kilom 87kg.İzmir medicalpark benden odyometri testi istedi ve sağ kulakta %80 işitme kaybı tespit edildi,nedeni için mr istendi ve 3 cm civarı tümör tespit edildi(akustik nöronom,westibular swamnom,köşe tümörü diyede geçiyor)bir açıklama yapılmadan Ege Üni KBB ye yönlendirildim,ve maalesef koskoca eğitim araştırma hastanesi sanırım ilk kez bunu gördü ve öyle saçma testlerl yapılıp konuşmalar oldu ki ben ertesi gün bırakın ağırlık kaldırmayı yürüyemiyordum.Neyse 1 haftalık belirsizlikten sonra çevremin geniş olduğu için çok iyi hekimlerle hemen irtibat kurdum,Türkiye ve ABD deki iyi hekimlerle görüştüm,şimdi şöyleki bu hastalık herkeste farklı etki gösteriyor burdan okuyupta psikolojinizi bozmayın ben buradaki birkaç densiz yüzünden bozdum,işin özü şu tümörün boyutu ne olursa olsun herkeste etkisi farklı,kiminde 1 cm denge kaybı yaparken kiminde 3 cm yapmıyor vs.Türkiyede gamma knife yapan 1 DR var oda Koç üniversitende Selçuk Peker,cyberknife yapan Ankara Medicana hastanesinde Gökhan Kurt bu 2 kişi haricinde boşa Zaman kaybetmeyin,ben Koç'ta gammaknife oldum 6 ay sonra sonuçlar belli olmaya başlar

Bende dengesizlik yoktu gamma knafe olduktan sonra basladi...hala da devam ediyor nasil bir sey anlamadim

Merhaba arkadaşlar öncelikle hepinize geçmiş olsun.ben 4 sene önce köşe tümörü ameliyatı oldum buna bağlı oarakta yüz felci var.gecen sene ve bu sene mr sonuclarin.da tumorun tekrarladığı görüldü internetten bı kaç doktor Gamma knife tedavisine başlanması gerektiğini ameliyatı mı yapan doktor Gamma knife tedavisinin bı ise yaramayacağını tümörün takip edilmesi gerektiğini söyledi kafam çok karışık ne yapacağımı bilmiyorum bu tedaviyi olupta faydasını görenler yada görmeyenler bana yardımcı olabilir mı luffen zor durumdayim

Önce kontrol daha sonra gamma knife,benim 3 cm sonuna kadar ameliyat olmadan devam etmeyi düşünüyorum,ne Zaman ölüm tehlikesi olur ozaman ameliyat,ztn doktorlar kötü bi durumda acil ameliyat eder,bu hastalık çoğu Zaman ameliyat edilmiyor bile

ceyda cobann

Gammaknife, cyberknife, truebeam bunlar kesinlikle işe yarayan teknolojilerdir. Hatta son yıllarda çoğu uygun hastada hiç ameliyat düşünülmeden doğrudan bu cihazlarla tedavi yoluna gidiliyor.

Ancak bunların uygulanıp uygulanamayacağına bir uzman doktorun karar vermesi lazım. Çünkü tümörün yeri, yapısı, metastas olup olmaması vs. gibi pek çok kriter tedaviyi etkileyebilir.

Bence internetten yanıt aramak yerine bir Rasyasyon Onkolojisi uzmanına gidip görüşünü almalısınız.

İlk Tümör 4 cm di mecbur ameliyat edildi eğer küçük olsa Gamma knife yaparız dediler şimdi tümör tekrarladı çok küçükmus Gamma knife işe yaramaz diyorlar

Uzman doktorlarla görüştüm biri yapılmali biri yapılmamalı diyor

Gammaknife için İstanbul Koç Üni Hastanesi Selçuk Pekere gidip görüşün,Başka kimseyi dinlemeyin ve interneti araştırmayı bırakın

ben Sivas'ta yaşıyorum..Koç üniversitesi hastanesi özel sanırım. bu tedaviyi devlet karşılıyor mu tedavinin ücret i konusunda bı bilginiz var mı?

Eğer kesinleşmiş bir tümör tanısı var ise devlet bunun bedelinin ciddi bir kısmını karşılıyor. Uygulanacak tedaviye göre fark ücreti çıkabilir. Bu da 500-3000TL arasında falan olur.

Ankarada Medicana'da cyberknife ve truebeam var, Memorial'da truebeam var. Sanıyorum Acıbadem'de de var.

Bunların dışında Üniversite (Hacettepe vs.) ve devlet onkoloji hastanelerinde de bu cihazlar var. Yalnız hacettepenin cihazı en son bozuktu. Şu an çalışıyormu bilmiyorum.

Kişisel olarak gammaknife yerine truebeam veya cyberknife tercih etmenizi öneririm. Bunların sonuçları arasında pek fark olmamakla beraber uygulama tekniği olarak daha basit ve daha hızlı cihazlar. Yine de en doğru kararı uzman doktor verecektir.

Tümör boyutu elbette karar için bir kriterdir. Çok küçük tümörlere uygulanması zordur. Takip de bir seçenek olabilir.

Ameliyatı Hacettepe de oldum.suan kalıcı yüz felci var buna canimi çok Sıkıyordum şimdi de bu tümör cikti.Tümörün boyutu geçen sene ile aynı doktorum takip edelim dedi tek tesellim iyi huylu olması 1 sene sonra tekrar mr istedi bakalım duruma göre ne karar verilir bilmiyorum

Koç üniversitesi hastanesinde gamma knife olmak isteyenlere gerekli yardımı sağlarım arkadaşlar.

ceyda cobann

Bu kadar yavaş ilerleyen kitlelerde ışın tedavisinin fazla yararı olmaz. Kanımca doktorunuz takiple doğru karar vermiş.

Bu tür ışın tedavisi tekniklerinin işe yaraması için tümor büyüme hızının yüksek olması gerekir. Çünkü verilen ışın özellikle bölünmekte olan tümör hücrelerini öldürür. 1 yılda hiç büyüme olmadıysa takip daha iyi bir seçenek gibi duruyor.

Koç ta gamma knife 5000 tl,ztn bu kitleler yavaş büyür,6 aylık periyot sonrası tekrar mr ve mutlaka Koç hastanesiyle görüşün

Zaten gamma tamamen gecirmiyor sadece buyumeyi durduruyor.Benim doktorum boyle kalsada iyi demisti

Arkadaşlar artık burdan boş bilgi vermeyin,akustik nöronom,vestibular swamnom ,bunlara gamma uygulanır,sadece gamma uygulanır,ve 3 santim diye bir sınır yoktur,klinik olarak bir sorununuz yoksa denge kaybı güç kaybı vs yada beyin sapına ciddi bir baskı yoksa,4 cm'de olsa gamma uygulanır ve %90 tedavi başarılı olur,bunuda her hekim yapamaz,sadece Koç üniversitesi Selçuk Peker yapar,diğerleri iyi bilmediği için yanlış tedavi uygular,Işın sinirlere zarar verir ve farklı komplikasyonlar,bunların haricinde birşey söyleyen DR zevkine ameliyat yapacaktır bundan emin olun,çünkü aklında başında bi dr klinik sorunu olmayan bir hastay sağır ve yüz felci yapmak istemez

Hmmmm, söyledikleriniz bana daha çok hastane ve hekim reklamı gibi geldi. Ne demek sadece O doktor yapabilir? Gamma knife ünitesi Bezmialem Vakıf Üniversitesi hastanesinde 3 yıldır var. Başta Prof. Dr. Saffet Tüzgen ve ekibi, cihaz hastaneye yerleştirilmeden önce, bizzat ABD'ye gidip eğitimini aldılar. Ve o tarihten bu yana uygun vakalarda bu cihaz kullanılıyor. Üstelik Koç gibi fahiş fiyatlarla değil, SGK'nın kapsamı içinde, mümkün olduğu kadar ek ücret almadan yapılıyor. SGK tek bir noktadaki tümörün Gamma Knife'la tedavisini karşılıyor, fakat metastazları ödemiyor. Bezmialem'de bu çerçevede uygulama yapıyor.

Hekim dahi olsanız, ki hiç sanmıyorum bir hekim asla bu tür bir üslupla yazmaz, bu konuda eğitim almış, yayın yapmış ve yüzlerce vaka tecrübesi olan pek çok cerrahı tek kalemde silip atmanızı hoş karşılamak mümkün değil.

Esen kalın,
Egebhr

Son düzenleme:
Şimdi ben bakıyorumda son paylaşımlarım biraz zorunuza gitmiş sanki,bence sakin olmakta fayda var.
1. Olarak ne hastanenin ne de hekimin reklama ihtiyacı yok,ayrıca benim böyle bir zorunluluğum hiç yok,böyle bir suçlamayı yapmanızı sinirinize bağlıyorum sakin olun.
2.Olarak başka bir suçlamada Koç üniversitesi hastanesine fahiş fiyat suçlamasıda ne kadar etik o da tartışılır(ki bi hekim bunu yapmaz)
3.Siz tedaviden çok hastane reklamını sadece ücretlendirme üzerinden yapmışsınız hayırdır? reklamı kim yapıyo o da tartışılır...
4.Sizce uygun tedavi nedir? 3 cm ye kadar olan akustik nöronomda gamma olur üstünde olmaz,bu mu tedavi? benim lezyonum 3 cm üstünde ve tedavi olumlu sonuçlanıyor,burada ki herkese ciddi umut vaadediyor,sizin zorunuza giden nedir?
5. Olarak bu tedaviyi kimse yapmak istemedi İsim veriyorsunuz ya ben isim vermeyim 10 kat DR ismi veririm hepsiyle görüştüm,riskten dolayı hepsi ameliyat dedi, hepsi kitap bilgisiyle konuştu,şimdi sizin zorunuza giden nedir?
Ben biliyorum aslında ama burdan yazmanın anlamı yok,bu benim şahsi fikrim,konuşmanıza dikkat edin 2 tane suçlama yaptınız,bence sakin olup insanlara umut verin...

Bu konu yaklaşık 5 yıldır burda ve ilginç şekilde ilk kez bu kadar net bilgiler veriliyor,demek ki bir işin iyi yapılıp birinin bunu açıklaması gerekiyormuş,

ben yaklaşık 6 ay boyunca 10 bin TL'nin üstünde para harcadım DR vizitleri için herkes farklı birşey söyledi,Gammaya uygun olduğunu söyleyen hekimler Medicana Hastanesi Gökhan Kurt,Koç Üni Selçuk Peker,Dokuz Eylül has Ercan Özer,Medicalpark has Özcan Binatlı,bunun harici hep havada kalan cümleler ameliyat yapsak mı,gamma olurmu,bi kısmını alalım kalana gama yapalım vs vs,sonuçsuz muayeneler,daha da anlatacaklarım suçlamaya girer,o yüzden ben yukarıda ki beyfendi gibi saçmalara girmicem,

sadece şunu söylicem keşke sizin adını söylediğiniz yerler yapsaydı bizzat görüştümde,yapsaydınız sizi övseydim,tekrar söylüyorum konuşmanıza dikkat edin suçlama yapmayın,zorunuza giden sizin yapamadığınızı başka biri yapınca sinir yapmanız olmuş,burdan söylüyorum akustik nöronom,vestibular swamnom hastaları klinik olarak düzelmez bulguları yoksa tümörün boyutuna bakmaksızın Selçuk bey ve Gökhan beyle görüşsünler ücret Medicana 2000,Koç 5000 fahiş denilen fiyatlar bu,daha fazla konuyu zorlamayın ameliyat için 240 bin tl isteyen doktor var

Şurada önceki söylediklerinizi toparlamak için yazdıklarınızla iyice ipin ucunu kaçırmışsınız.

Öncelikle şunu ifade edeyim. Benim ne bu cihazları kullanan doktorlarla, ne bu cihazları barındıran hastanelerle, ne bu cihazları satan firmalarla yakından uzaktan bir ilgim yok.
Bir yakınımın tedavisi için bir HEKİM olarak konuyu ULUSLARARASI kaynaklardan detaylı olarak araştırdığım için kendimi biraz bir şeyler bilir hissediyorum.

Yazdıklarınızın gerçeklerle alakası yok!

Yok ona sadece gammaknife kullanılır, bunu bi tek bu yapar, öyle olursa şu olur falan gibi iddialar kusura bakmayın ama hiç bir anlam ifade etmeyen laflardan ibarettir. İnsanlara yardımcı olmak, bilgi vermek istiyorsanız bunu anlarım. Ama verdiğiniz bilginin doğru olduğundan bu derece emin olmak nasıl bir özgüvendir anlamış değilim.

Dünyada bu işin yapıldığı çeşitli teknolojiler var. Gammaknife bunlardan sadece bir tanesi! Cyberknife, Truebeam ve hatta deneme aşamasındaki Protonbeam gibi teknolojilerin hepsi buna benzer rahatsızlıkların tedavisinde kullanılan teknolojilerdir.

Bunlar içinde EN ESKİ TEKNOLOJİ Gammaknife'dır. Bunun anlamı daha başarısız olması değil, yavaş ve zor uygulama teknolojisine sahip olmasıdır.

Bu teknolojilerin neredeyse hepsi üç aşağı, beş yukarı aynı başarı rakamlarına sahiptir. Hangisinin daha efektif olduğu sizin gibi birinin çıkıp en iyisi şudur diyerek belirlenmez. Çeşitli kliniklerin hasta serileri üstünde yaptığı çalışmaların yayınlanan sonuçlarına göre belirlenir. Bu cihazların birbirine üstünlüğü tartışmalı olduğu için bugün daha çok işlem süresi, uygulama kolaylığı, maliyeti, hasta konforu gibi kriterler ön plana çıkmaktadır.

Sizin iddianızın aksine, bu teknolojiler ülkemizde çeşitli hekimler ve hastaneler tarafından uzun süredir uygulanmaktadır. Yani öyle; bu işi Ahmet bilir, gerisi bilmez gibi bir durum söz konusu olmadığı gibi, bu ifade diğer hekimlere yönelik büyük bir haksızlıktır. Diğer taraftan, bu cihazların kullanımında hekim kadar, hatta hekimden daha fazla önem taşıyan kişi biyomedikal mühendislik hizmeti ve teknisyenleridir. Çünkü uzamsal planlamayı ve ayarlamaları bu kişiler yapar.

Uzun lafın kısası; deneyimlerinizi paylaşmanız, hatta "ben şuradaki doktordan ve uyguladıkları tedaviden memnun kaldım" demeniz ne kadar doğal ise, "bu iş böyle yapılır, başka türlü de olmaz" demeniz o derece yanlıştır.

Bilinçli bir hasta, tüm tedavi seçeneklerini ölçer, biçer ve kendisi için en uygun olanına karar verir.

Ne demiş filozof? Tek bir şey biliyorum, o da hiç bir şey bilmediğimdir.

Üst Alt