Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Göz/görme derecesine göre verilecek rapor oranları hakkında güncel bilgi..?

Selamun aleyküm arkadaşlar benim yüzde 42 süresiz raporum var. Raporda şöyle yazıyor.
Göz Hastalıkları : Görme tashihle sağ 0.8 sol 1 mps bio bilateral askk fundus sol makulada skarpuan 35.
Beyin ve sinir cerrahisi: 1997 de İntrakranial operasyon (abse) geçirmiş. Sağ pariet alde 4*3 cm lik kraniotomi defekti mevcut. Şuuru açık ve koopere, gks: 15 motor ve duyu defisti yok. 10
Sorum şu bu rapor ile ötv indirimi alabilir miyim? H sınıfı Ehliyet için yeterli midir? Raporumun arka kısmına nasıl bir ibare yazdırmalıyım. Lütfen bilen arkadaş nasıl bir yol izlemem gerektiğini anlatırsa memnun olurum. B sınıfı ehliyetim var. Saygılarımla

Arkadaşlar gözümün bir hiç görmüyor. Diğeri de güneşte camlardan veya yoldan yansıma olduğunda sürekli kamaşıyor göz kapağım istemsiz düşüyor neredeyse gözümü hiç açamıyorum. Geceleri de araç ışıkları nedeniyle yolu göremiyorum.
Bu ışıktan kaynaklanan görme sorununda engel oranı veriliyor mu
Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.

gözlük numarasına hiç oran verilmez. Göz numaranızın tam derecesinde gözlük kullanmanıza rağmen görmenizde netlik azlığı varsa o zaman oran alırsınız. Genelde göz tembelliği olan kişilerde bu durum oluyor.

hastalığınız ne bilmiyorum ama benim iki gözümde de astigmat ve hipermetrop var ayrıca retinitis pigmentosa hastalığım var bir gözüm neredeyse hiç görmüyor diğer gözümün bir yarısı ve üst kısmı görmüyor. sağımı solumu ve yukarıyı görmüyorum güneşli havada ve gece karanlıkta görmüyorum ve rapor oranım yüzde 20. siz hesap edin.

Son düzenleme:
Selamlar arkadaşlar.
Göz içine takılan 24 derece mercekle ya da gözlükle bir göz yüzde 15 diğer göz yüzde 25 görüyor.

Dejeneratif miyopi yani tedavisi yok. Göz içine 24 derece lens konulmuş katarakttan dolayı. Rapor oranı ne olur acaba?

Merhaba arkadaşlar

çoçukluğumdan beri gözümde rahatsızlık vardı ve doktorlar tedavisi olmadığını söyledi ve geçen ay askerlikten muaf ettiler bazı doktorlar H35. 8 bazı doktorlar h36. 8 yazmışlar hastalığıma sol gözüm yüzde 90 görmüyor sağ gözüm ise yüzde 40 görüyor gözümde sarı nokta ve siyah nokta var sol gözümde güneşe çıkınca otomatik sol göz kapağı kapanıyor yanılmıyorsam sağ gözde tembellik var sizde de benim rahatsızlığımda olan birileri varsa yazsın tanış olalım birde engelli raporuna başvursam sizce kaç verirler değerli cevaplarınız bekliyorum iyi günler

Ya arkadaşlar Allah rizası için cevap yazın lütfen

aksaam
kardeşim selamlar, hemen devlet hastanesine gidip sağlık kuruluna gir rapor alırsın,

Maviay74
rapor alman zor dostum

Merhaba öncelikle iki gözüm de %70 görme kaybı var sizce engelli raporu alabilir miyim görüşlerinizi alırsam sevinirim

Kardeşim merhaba

bekocan44
Benim tahminime göre yüzde 27 veriler başka bir rahatsızlığımin var mı

Merhabalar arkadaşlar, herkese sağlıklı günler diliyorum.
Bende ekpss için rapor alacağım bu zamanlarda ama bir türlü randevu alamadım.
Bir de bende olan hastalıklarla ilgili ne kadar özür oranı alırım bilemiyorum.
Bende Graves(zehirli guatr) hastalığı var 2 senedir. O da göze nuksedip görme bozukluğuna ve diplopiye yol açmış aynı zamanda. Bir de 2 senedir tiroid ca var. Mayıs'ta ameliyat oldum hem tiroid bezlerim alındı hem de kötü huylu tümörler temizlendi. Atom tedavisi aldım iki ay önce. Ama iki ayda bir kontrol şartı ve 200 mg euthyrox ilacını kullanmam gerek. Ayrıyetten fmf hastalığım var ilaç kullanıyorum daimi. Ne kadar özür oranı alırım bilen eden varsa yardımcı olursa sevinirim?

Bir göz yüzde 95 görüyor bir göz yüzde 45 görüyor astiğmattan gözlük de takıyorum başka da bir şeyim yok ne oranda engel raporu verilir ve yüzde kaç olursa ekpssye başvuru yapılabiliyor?

Merhaba

Merhaba kardeşim sizinle hemen hemen aynı durumdayız benimde sol gözüm yüzde 95 görmüyor sağ göz yüzde 40 görüyor alah nasip ederse ekimin 19 da ilk kurula çıkıcam pek umutlu değilim ama bir şansımı deniyeceğim keşke 2006 yılındaki özürlülük ölçüt kanunu olsaydı şimdi mallesef pek oran vermiyorlar acaba sizde kurula çıktınız mı eğer çıktıysanız sonucu bizlere paylaşabilir misiniz?

Oktay

@hasan kayı

Hocam benim gozler bole doktora gittim goz numarasi verdi bu sekilde
Sag
Siferik -1.0 silendirik +4.5 aks 115
Sol
Siferi +1.5 silendirik +4.0 aks 125 bu gozde nasil bi derece olur ozurluk oranim bana yuzde kac verirler bide sol gozumde sasilik goz tembelligi var

Merhaba,
Vergi indirimi için girdiğim heyette verilen rapor da (göz hastalıkları h52.7 refraksiyon bozukluğu,tanımlanmamış,h54.4 - tek gözde körlük) buna oran olarak %43 verdi ama engellilik durumu anlaşılmadı denilip eksik evraktan raporum geri döndü. Gelen tebligatta görme alanın gönderilmesi notu bulunmakta. Bur da hata nedir? Verilen tanı yanlış puanlama mı yapılmıştır. anlama veremiyorum artık bilginiz var ise paylaşmanızı rica ederim

lider77

Hayır diğer bulguyla beraber verildi ama veri indirimi için eksik evrak diye geri döndü tam anlaşılamamış tanı görme alanı filimi isteniyor
bu kalemde hesaplama hatalımı bilen birisi varmı diye sordum

dostum içini karartmak isteme ama 10 senedir bu formda düzgün rapor alan çıkmadı Kanunlar çok komik 1 ayağı olmayan adama ble rapor verilmediğini yazmışlardı uraşmadan olmaz şansına dene bolşans

Arkadaslar goz muayenesi oldum diktor iki gozdede az gorme mevcut yazdi 2 gozumdede 6.75 astigmat var ve goz tembelligi mevcut gozluksuz goz cetvelindeki 1.sirayi bulanik gorup 2.sirayi okuyamiyorum sizce ne kadar oran alabilirim tesekkurler

@turkuazist

Merhaba Sol göz için muayenede gösterilen en büyük harfi bile karanlık puslu net göremeyen biri olarak kuruldan %7 aldım, bu normal bir oran mı ? Sol gözümde Doğuştan tembellik var göz doktoru ona oran bile vermedi , sağ gözümde azda olsa astikmat ve yakın sorunu var.

Merhaba arkadaşlar benimde gözlerimde sorun var biri yardımcı olabilirmi acaba miyop astıgman gözlük kullanıyorum ama ona ragmen gözlerim bunalık goruyor sağ goz:seferk cam -0,25 selendirik cam -0,50 Aks 125
Sol göz : -0’50 ,-125 aks170
Acaba yuzde kaç verilir bu duruma rıca etsem bılgısı olan arkadaşlar yorumlayabılırmı

Ben travmatik glokom hastasıyım . gözüme cisim geldi 7 kez amliyat oldum glokomdan da 4 kez .sol gözüm sadece ışığı görüyor hep bulanık diğer gözümde bir sorun yok ama ister istemez dışardan belli oluyor sizce kaç alabilirim açıkçası %30 almaktan korkuyorum.

Merhaba.benim kardesim iki gozune yuksek miyop var biri 12 digeri 13 askere almadilar ,15 yil once bende daha sonra amaliyat etirdim. Simdi tekrar iki gozu yukselmis 8 olmus simdi doktora gozterdik ikiside %5 gordugu soyledi BIZ heyete giresek nekadar alabiliriz acaba bu konuda yardimci olabilirmisiniz.Rica etsem

ankara benden vergi indirimi basvurum icin gorme alani ve goz tashisi diye birsey istiyor. ne demek bunlar. saygilar

tashih ne demek? siz bu konulari cok iyi biliyorsunuz

dr.erdal mesela gözde miyop, hipermetrop, astigmat gibi birşey varsa bunun yanında da görmeyi etkileyen başka bir hastalık, siz gözlük falan taktığınızda %kaç görüyorsanız buna tashihle şu kadar gibi bir oran yazıyorlar. Yani düzeltildikten sonra bile en çok ne kadar görür gibi birşey.

Arkadaşlar merhaba benim diabet ten dolayı sağ göz sinirleri tahribat olduğu için sağ gözde görme kaybı yapıyorum doktor sağ ve sol göz ile birlikte %36 verdi diabet doktoru%28 verdi ankara merkez saglik kurulunda bu oran daha düşer mi yoksa ne olur yardımcı olursanız sevinirim.toplamda %64 iken heyette %54 e düşürüldü bu oran ankarada ne olur saygılarımla.

Üst Alt