Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Göz/görme derecesine göre verilecek rapor oranları hakkında güncel bilgi..?

turkuazist hocam degerlerim su sekilde sag V+2.00(-7.50*155)5/10 sol V-1.00 1.10 sag penetran keratoplastili arka supkasuler katarak oran olarak kac cikabilir ?

pusat34

Bu yazdıklarınız gözlük oranları. Sağ göz için 5/10 yazmış, şayet %50 görmeyi kastediyorsa ona göre hesap yapılabilir. Ancak sol göz için % olarak bir oran gözükmüyor, Gözlükle düzeltilmiş görme keskinliği ne ise hesaplamalar buna göre yapılıyor. Yani size raporda %... veya 0.9-0.5 gibi değerlerin yazıldığı bilgiyi paylaşırsan ona göre hesaplamaya çalışırız.

Merhabalar iyi günler ben 2009 da okul tarafın yapılan goz muayenesi taramasından göz hastanesine sevk edildim sol gözde %95 görme kaybı ve görme bulanıklığı teşhisi konuldu doğuştan goz tembelliğini olduğunu öğrendim 6 ay gözlük verildi 6 ay gözlük kulanimindan sonra tekrar muayne oldum değişen bisey olmadığını söylediler gözlük kullanmayı bıraktım uzun bir aradan sonra
2017de goz için tekrar hastaneye gitim muayne oldum konulan teşhis H18.6 -KERATOKONUS oldu uğraşmadım
2018 de ise askerlik için hasteneye gittim göz muayenesine konulan teşhis H52 -REFRAKSİYON VE AKOMODASYON BOZUKLUKLARI ve H52.2 -ASTİGMATİZMA oldu bir hafta tekrar çağırdılar başka doktor kontrolünde muayne oldum bu seferki konulan teşhis ise farklıydı H52.2 -ASTİGMATİZMA ve H52.0 -HİPERMETROPİ oldu askerlikten muaf edildim
2019 ise goz derecelerinde bir ilerlememe olduğunu merak ettiğimden özel göz hastanesine muayne olmaya karar vedim bu seferki teşhis çok farklıydı konulan teşhis sol gozde H53.0 -ANOPSİSİZ AMBLİYOP oldu ve sağ gözde miyopluk olduğunu öğrendim miyoplugun derecesinin artığını öğrendim bu durumda engeli raporu almak istersem heyet kurulundan % kaç rapor alırım bilgisi olan paylasabilirmi cevaplarınızı bekliyorum lütfen cvp verin.

şimdi doktorla görüştüm bir göz protez olsada derece %32'den %25'e düşmüş bu doğru mu?

Arkadaşlar ben iş kazası sonucu kurul bana durum bildirir raporu duzenledi bu taporda sağ göz 1.0 sol göz 0.2 buna istinaden ssk nın verdiği oran bugun ogrenmiş bulundum 28.9 oldu suan maaşa bağlayacaklar

son nefes

bende öyle biliyordum devlet hastanesindeki heyet doktoru %25 deyince şaşırdım emin misiniz dedim evet daha da düşürdüler diyor rezillik resmen

Benim sağ göz 0.05 sadece ışık algılıyor ne oran alırım

@ayazefe

Böyle bir durum sözkonusu değil. Son yönetmelikte tek gözle ilgili herhangi bir değişiklik yok. Yani %32. Böyle bir sorun yaşayan, yönetmeliği okuma noktasında doktora ısrarcı olsun.

@Taceylmzz

Anladığım kadarıyla sağ gözde ciddi bir sıkıntı yok. Gözlükle düzeltilerek görme sorunu çözülüyor. Sol göz %95 görme kaybı ile ancak %13 oran alabilirsiniz.

@yuksel78

Senin durumunda aynı. %95 görme kaybı ile %13 alabilirsin. Bir göz hiç görmüyorsa %32 veriliyor.

Tşkler ama ilk raporumu Haydarpaşa numune hastanesinden aldım 33 verdiler izometropik ambliyopi vizyon 5 mps 0.3 olarak yazıyor

yuksel78

Ben sadece görme keskinliği yüzdelik oran üzerinden değer hesapladım. Ancak ekstra hastalık varsa oran ekleyebiliyorlar. Birde sizin ilk raporunuz hangi tarihliydi?

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Taceylmzz bir göz görüyorsa, yönetmelik çok az oran veriyor. İki gözde de sıkıntı varsa biraz artıyor. Hiç görmeyenle sadece Işığı algılayan arasında bile çok fark var. Epey düşmüş oranlar.

Merhabalar
Sol gözde göz temliği var ve rapordaki tanı aşağıdadır. Yeni mevzuatta karşılık gelen oran nedir acaba
VO-TAM/3,0 CMPS RENKLİ GÖRME DOĞAL/DİKROMOTOPSİ VT-TAM/AYNI ORM-0,25+0,25-24/+2,00+5,50-130 BİO DOĞAL F-DOĞAL SOL AMBUYOPİ

Taceylmzz bir göz %5 diğeri tam görüyorsa özür oran cetvelinde 13 olarak görünüyor. Görme alanı sıkıntısı veya başka farklı hastalıklar varsa oranı artırır.

Selam benim sağ göz tembelliği var %85 falan görme kaybı varmış, sol gözde astigmat engel oranı %kaç olur.

Sagtam sol1mps sol pseudofak heterokromik oridosiklit oran kac olur

itiraz etmedim. bana verilen toplam oran yeterli olduğu için göz için itiraz etmedim.

Dün heyete girdim.Doktor muayene kağıdına iki göz 0.05 yazdı.Heyette askeriye raporu %20 diye sağ göz 0.2 sol 0.05 yazdılar bakalım oran ne kadar gelecek.

-1.00-1.50/120/0.1sag
-1.50-1.25/90/0.1 sol
retinoskizis hastalıgı mevcut tedavisi yok
%kaç rapor alabilirim

Slm benimde sağ göz ölçümunde bu yaziyor anlayan varmi engel orani kaç. +5.50 -1.75 144
s c a

Görme eksikliğime göre engelli raporu alabilir miyim ?

Herkese merhaba sol göz %40 sağ göz %30 görüyor göz tansiyonu teşhisim var oranım kaç olur ? Şimdiden teşekkürler.

Alperen070

1 göz tamamen görmese %32 sanırım benim 1 gözüm %20 görüyor ve aldığım oran %1 :)
Göz tansiyonu konusunda bilgim yok

Üst Alt