Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Göz/görme derecesine göre verilecek rapor oranları hakkında güncel bilgi..?

ibrahimhuzeyfe

Eğer görme alanında bir problem yoksa, her iki göz için toplamda %15 oran alırsın.

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

vedatcan72

Dostum %60 görme ile tek gözün görmüyorsa en az %40 oran vermeleri gerekiyor. Sen şu ana kadar heyete başvurmadıysan denemeni tavsiye ederim.

Iste heyetten yuzde 40 alti cikarsa ugrasmayayim diye diye net bi sey soyleyin dedim hesapladi yuzde 38 yapiyor dedi bende baska bi doktora daha sorup heyete girecem turkuazist kardesim

Tekrar rapora basvurman icin 6 ay gecmesi gerekiyormus dogru mu.itiraz demiyorum baska bi hastanede veya ayni hastaneye tekrardan basvuru icin diyorum

vedatcan72

Eğer ilk defa heyet raporu şeklinde bir rapor aldıysan itiraz hakkın var. İkinci bir hastaneye sevk etmek zorundalar. Ikinci hastaneden sonraki karara itiraz için 6 ay beklemen gerekir. Ama raporun heyet raporu değilse böyle bir prosedür yok. Dilediğin zaman heyet raporu için başvurabilirsin.

Bütün heyet raporlarını ekpss için vb. Ankara onaylamak zorunda mı? İlla Ankara’ya gidiyormu?

Hayır, Ankara sadece vergi indirimi için dolayısıyla erken emeklilik için gerekli. Diğer tüm engelli hakları için %40 ve üzeri heyet raporu yeterli. Ankara'ya gerek yok.

sag-1,0 2,5*80 0,3 sol1,0-1*90 ile 0,8 biyo sag iris kolobumu sol dogal engel oranı ne olur arkadaşlar

İyi akşamlar arkadaşlar raporumda göz Doktoru GÖRME SAĞ 0,05 +5 İLE, SOL GÖZ 10/10 +2,5 İLE ÖN VE ARKA SEGMENT DOĞALDIR. diyerek %10 vermiş sizce normalmi

turkuazist kardesim 23 une heyet icin gun verildi.doktora soyledim eger vermeyecekseniz girmeyeyim dedim.oda yuzde 60la kurtariyor dedi(baska doktor)ama o gun tekrar muyane edelim dedi.gozden suan kac yil veriliyor guncel bilgisi olan veya alan var mi arkadaslar

BO4j7M.jpg
[/url][/IMG] Arkadaşlar görme alanı testinden anlayan varmı

Ben

Sağ gözüm hiç görmüyor diğeri ise 2 derece benim yüzde kaç rapor almam gerekiyor

Polar1

Kardeşim bende 31/05/2019 tarihinde sag gözden sgk nin yonlendirmesiyele hastanede muayene oldum evraklar hastaneden sgk yollanmiş aradım saglık bölgesi kuruluna yollanacakmiş hala beklemede yaziyor sen nasıl ögrendin heyete girdiginde doktorun beyanını ben ögrenemiyorum hastaneyi aradim sgk na yolladik diyor

Fz788

İş kazası benimkide

@hasan usta
Kardeşim ben ssk gittim oradaki arkadaştan rica ettim bana gelen evrağın fotokopisini çekip verdi orada zagen doktorun ne yazdıgı vs herşey var

Bir gözü %10, diğeri %20 gören kişi % kaç rapor alabilir?

Bir gözü %10, diğeri %20 gören kişi % kaç rapor alabilir? Göz arkasındaki damarlar tamamen kurumuş ve sadece gözün önüyle görüyor, yerdeki hiçbir şeyi bile görmüyor. Gözlük bile yazmadılar.

Son düzenleme:
turkuazist benim bir göz tam görüyor. diğer güz yüz de 5 görüyor. hafif şaşılık da var. benim engel oranım kaç olabilir acaba? Aydınlatırsan çok sevinirim. Teşekkür ederim.

göz konusu sıkıntılı benimde 1 tanesi %80 görmüyor katarak ameliyatı oldum göz lekeleri var doğuştan göz arkası çukuru normalin 3 katı

sonuç %1 ama üşenmemiş tek tek detaylandırmış

kerimali

Oran cetveline göre başka herhangi bir rahatsızlık yoksa %13 alırsın.

@amanaman5538
Oran cetveline göre sadece görme oranlarınıza göre %38 alırsınız. Ancak diğer rahatsızlıklarıda doktor oran olarak ekleyebilir.

@cankartal
False ve VFI değerleri, görme alanında kayıp hesabında etkileyici değerler. Bu değerler resimde gözükmüyor.

Arkadaşlar merhaba,

Sol göz 1989 yılında alındı o dönemden beri protez kullanıyorum. Sağ gözde de hipermetrop rahatsızlığım var ve gözlük kullanıyorum, derecem 3,5. protez kullandığımdan %32'yi kesin alabiliyorum diye biliyorum. Son dönemde sağ gözde de özellikle bilgisayar karşısında zorluklar yaşamaya başladım (yaş 40). sanırım yakın gözlüğü kullanmaya başlayacağım. sorum şu görme alanı testine girsem ve yakın gözlüğüne geçeceğimden bunlardan dolayı %32den fazla çıkma olasılığı var mı yüzdeliğin? çıkarsada ne olur tahminen?

İkinci olarak sağ kulakta işitme kaybım var diye düşünüyorum çünkü solu kapatınca bunu hissedebiliyorum bu nedenle kulaktan teste girsem %5te olsa puan verilir mi?

Sağ dizimde problemim var bazen boşa basıyormuş hissi yaratıyor ve ağrıyor bu nedenle rapora oran eklenir mi?

Son olarak devlet memuru olarak çalışıyorum tıp fakültesine başvururken işyerinden bir yazı almama gerek var mı? yada ne yapmam gerekiyor bilgi verebilir misiniz?

Teşekkür ederim.

ayazefe gözlükle tam görebiliyorsanız miyop hipermetrop için oran vermiyorlar, başka hastalık çıkarsa ondan verebilirler, protez olan gözden oran alırsınız. Kulak ve dizle ilgili bilgim yok. Devlet memuruysanız kendiniz de gidebilirsiniz, kurum sevkiyle de gidebilirsiniz. Biz raporda kendimiz gidip tıp fakültesine başvurduk, raporu alıp kuruma verdik, sorun çıkmadı.

Arkadaslar kesin bir kayip olmadigi surece oran zor veriyorlar bilginiz olsun

Çok teşekkür ederim. baya zorlayacaklar desenize.

peki benim eski raporum 2001 tarihli bunu e-rapor sistemine nasıl kaydettirebilirim bilen var mı? devlet hastanesi e-rapor sistemine kaydetmemiş raporun aslını elden götürsem kayıt ederler mi? yada telefon etsem olur mu?

pusat34

Nakil olduğun için değilde, nakil sonrası görme kaybı oranına göre özür oranı verilir.

Bir göz monoküler diğer gözde gözlükle 3,5 hipermetrop yinede %32 mi veriliyor? kulaktan duyma kaybına yüzde veriliyor mu?

Bugun heyete girdim.
Acik acili glokom optik atrofi,sag v3 mps -7.00 -400 160 ile 3/10 sag goz 3 glokom ameliyatlisi.
Sol v el hareketleri gozlukle gormuyor ve artmiyor. Sao glomotoz optik atrofi.

Gorme alani incelemesine sag parasantral ve periferik skotom toro skotomlu gorme alani 20.
Doktorun dustugu not bu.sol zatwn yokta sag gozum cok bulanik goruyor ama %30 yazdi buna cikacak oran nedir arkadaslar turkuazist sen bilirmisin

Kahramanduran
Eğer sol 0.0 ve sağ 0.3 görme keskinliğine sahipseniz minimum %42 oran vermeleri gerekir. Ancak görmüyor dediğin göz eğer ışık alıyorsa oran bu şekilde çıkmaz. Anladığım kadarıyla doktorda bu şekilde yorum yaparak size %30 oran vermiş.

turkuazist Sol goze 3/10 yazdi ama 1 metreden sonrasin bulanik 3 kere ameliyat oldum sag gozumden.Ve gorme alani cok dar.biz bu sekilde nasil caliscaz bilmiyorum.saglikli olsakta emekli olmasak umrumda deil.ama bu sekilde baya zor.

Üst Alt