Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Göz/görme derecesine göre verilecek rapor oranları hakkında güncel bilgi..?

İş kazası adı üstünde kaza.
Özürlülük hali kaza veya başka nedenlerden dolayı ortaya çıkmış işgücü kaybına neden olan engellilik halidir. Bunun oranlarıda yönetmelikle belirlenir.

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Gözlük numaralarım sağ göz 0.75, sol 0.50. Bundan rapor oranı verirler mi?

H52.7 -REFRAKSİYON BOZUKLUĞU, TANIMLANMAMIŞ teşihisim bu. Gözlük numaralarım sağ 0.75 sol 0.50
Sizce bunlardan kaç oranda rapor alabilirim arkadaşlar.

Selamla yakinim 58 yasinda 2009 da aldigi raporda agir engelli ve yuzde 85 raporu vardir ikigozu de gormuyor sebebi retinitis pigmentosa.suan rapora itiraz Etsem otv indiriminden faydalanmak icin yuzde 90 ve uzerinde rapor verirlermi veya azaltirlarmi azaltma olursa engelli maasinda problem yasanirmi. Konu ile igili bilgi sahibi olan varsa yardim rica ederim

Arkadaslar göz tembelliginde harflerin hangi sirasi var kac sira var kacini okiyamazsak oran 15 i gecer.biri Allah rizasi icin beni aydinlatsin bu konuda
Davlumbaz kardesim sen bu konu hakkinda bizden bilgilisin.goz tembelliginde kac sira harf okutuluyor kacinci sirayi okuyamazsak ne oran veriliyor benim tek goz gormuyor 32 veriliyor zaten.diger gozde de goz tembelligi var ama ne derece bilmiyorum beni sydinltabilir misin

vedatcan72 Eşimde göz sorunu var benim, o da daha yeni sayılır 6 ay civarı oldu. Fakültede muayene ederken karşıda kare şeklinde aydınlık bir kutu var, ondan okutuyor, sırasını bilmiyorum. Raporu da oradan istedik zaten. Özel doktora gittiğimizde karşıdaki levhadan okutuyordu, o sırada gözünün durumu çok berbattı, bir göz levhadaki en büyük harfi bile görmüyordu, yüzde kaç görüyor diye sorduk, bize oran söylemedi, fakülteye yönlendirdi iğne tedavisinden sonra bir miktar düzeldi, başka düzelmeyecekmiş, ordaki profesör emekliliğe başvurun dedi, başvurduk biz de. Kusura bakmayın hiçbir bilgim yok.

merhaba,
benim sağ gözüm %16 görüyor %84 kayıp görmüyor yani. 25 yıldır doktora giderim bunun tedavisi yok dediler. Göz tembelliğinden kaynaklı ama tedavi zamanın geçtiği için tedavisi yok dediler. Bende yeni rapor aldım. Sağ göz 0.1 , sol göz 1.0 ve göze verdikleri oran %10. Ben aslında %30 bekliyordum ama niye %10 oldu anlamış değilim. Ben sağ gözümle harflerin ilk sırasını okuyabildim diğerlerini okuyamadım. vedatcan72

akif 1969 tam gormemesi halinde 32 net veriyorlar.ilk sira derken en buyuk seklinde ki mi harfler kardesim

Davlumbaz

yani bende o şekilde düşündüm ama özür oran cetvelinde bir gözün 1.0, diğerinin 0.1 görmesi %30 yazıyor. demekki bu eski oran.

2019 şubatta yeni yönetmelik çıktı. Özür oranları cetvelinin güncel olanına bakın. Biz bugün aldık raporu sağ göz tashihle 0.3 sol göz tahsisle 0.15 görmeye %30 vermişler.

Davlumbaz yeni cetvele gore bi goz 0 digeri 0.8 e yuzde 40 gordum acaba eskisi mi o

Haklisin akif1969 yanlis verilmis bncede sana benim baktigimda aynisi

Heyete girmeden doktorlar soyluyor mu bunu bu kadar verilecek diye cunku heyete girdiginde degismesi cok zormus bide olmasa 6 ay bekleniyormus en az o da benim isime gelmoyir cunku subata kadar ekppss icin almam lazim

Heyete girmeden doktorlar soyluyor mu bunu bu kadar verilecek diye cunku heyete girdiginde degismesi cok zormus bide olmasa 6 ay bekleniyormus en az o da benim isime gelmoyir cunku subata kadar ekppss icin almam lazim

1.0 -2,50*180 ile 0,3 sol /1,0-1,0*90ile 0,8 biyo sag iris ve koroid kolobumu sol dogal göz doktoru raporum var bu hastalıga heyet oran vermedi
arkadaşlar degerlendirirseniz sevinirim çok teşekkurler şimdiden

Bu konuyla ciddi bilgisi olan arkadaslar varsa bi watsap grubu kuralim herkes bilgisini paylassin

vedatcan72 akif1969 özür oranları cetvelinde şöyle diyor: Tek Gözlülükte İGP = (İyi gören gözün İKP değeri x 0.8) x (İyi Gören Gözün GAP değeri - 15) / 100
İKP işlevsel keskinlik puanı, GAP görme alanı puanı demek. Buna göre hesaplanır.

Davlumbaz dogru cetvel oyle diyor yani bi goz 0 digeri 0.8 ise 40 oluyor

Goz tembelliginde hasta objeleri nasil goruyor bi fikri olan varmi vrya bulanik veya hic mo gormuyor arkadaslar bilgisi olan veya bu hastaliktan muzdarip olan lutfen yazabilir mi

Bir goz hic gormeyip digerindede kayip varsa tek oran mi veriliyor
yoksa bir goze ayri 32 digerine 12 balhazard formulune gore mi hesaplaniyor
Yoksa direk 40 puan mi veriliyor bilgisi olan

son nefes Tek Gözlülükte İGP = (İyi gören gözün İKP değeri x 0.8) x (İyi Gören Gözün GAP değeri - 15) / 100 formülüne göre hesaplanıyormuş.

Selam arkadaşlar tek göz görmeme oranı değişmedi demi göz oranlatı düştü diyorlar yakın zamanda rapor çıkaran var mı

yeni yönetmelikte manifest(görünür) şaşılığa yüzde 5 ilave engel oranı verilir diyor 2019 şubat
Bunla ilgili nasıl oluyor bilgisi olan varmı

akif1929 gorme alani hic yok demi yani harflerfe sende hic gorme yok en son en ust sira demistin ya

vedatcan72
evet en üstekini görebiliyorum, tamamen görmeme durumu yok. Sanki küçük bir delikten dışarıya bakar gibi oluyorum. görme alanı daralıyor

akif1969 bi alttaki harfler dahada kucuk diye gidiyor mu simdi anlamadigim nokta bu benim delikten bakiliyor gibi diyorsun ama en ust sirayi gorebiliyorum dedin ya bi alt daha ufak oldugu ixin mi goremiyorsun

Üst Alt