Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Göz/görme derecesine göre verilecek rapor oranları hakkında güncel bilgi..?

Sol 1.0 mı 0.1 mi? Araştırdığım kadarıyla 1.0 tam görme demek. Yani iki gözde de sıkıntı var, buraya yazarken yanlışlık mı oldu, bir gözde sıkıntı yok mu?

@Davlumbaz

Gözlükle düzeltilmiş görme asıl olandır. O yüzden gözlük numaralarını burada paylaşmanın bir anlamı yok. Sağ göz Gözlükle tam görüyor yani 1.0. Sol 0.2 yazmış.

Davlumbaz bu arada sizin durumunuz ne oldu raporunuz ne çıktı, göz oranı ne verdiler?

akif1969
Bu oran iş kazası sonucu ssk verdıgı malulıyet oranımı

turkuazist
2 metreden parmakla sayma anlamına geliyormus %10 altında kalma ıhtımalı yok yani iş kazasıyla ozurlu oranları farklı hesaplanıyormus ondan dolayı kafam karıstı

Bako0G.jpg
[/url][/IMG]
turkuazist, bizim raporu göz doktoru iğne yapıldığı gün yazacağını söyledi. Dün gittiğimizde dosyada böyle küçük bir kağıt vardı, rapor yazmak için dosyadan o kağıdı çıkarttı. Ben de fotoğraf çektim. Daha rapor çıkmadı.

ben iş kazası sonucu sol gözden iki defa ameliyat oldum göz mercegi değişti buna bağlı katarak amliyatı ve kornea tamiri yapıldı suan tam gorme aksı uzerınde delıcı yaralanma sonucu lokom var ve ssknın gonderdıgı hastane kurulu aynen sunu yazdı sağ -0.25(170-0.75) 1.0 sol +0.50(165-2.00) 0.2 düzeltilmiş görme alanı 2 mps yazıp ssk gönderdi buna göre benim oranım ne olur %10 nu bulurmu

@Davlumbaz

Bu değerlerle %29 gözden gelir.

@Polar1

Size görme alanı testi yaptılar mı? Eğer yapmadılarsa %10 bile gelmez görünüyor.

Son kararı ssk kurulu vericektir dio aldıgım kurul raporunda buna istınaden girdiğim heyette görme alanı testi yapılmadı kurul sadece durum bildirir raporu duzenledı

Merhaba Arkadaşlar,
gözden heyete girdim doktor' Görme tashihle sağ göz 0.05 solda 0.3 bileteral yüksek astigmat AMBLİYOPİ 'yazdı. acaba oran kaç olur

valeciraptor

Sağ gözün hiçmi görmüyor. 0.05 körlüğe yakın bir değer çünkü. 0.5 olmasın?

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

bu oranların hesaplama yöntemi nedir. hesaplayabilecek bir arkadaş var mı.

Bir gözün tam görmesi diğer gözün yüzde 10 ya da yüzde 5 görmesi durumunda oran kaç verilir acaba? bir gözün tam diğer göz yüzde 10 görürse kaç, yüzde 5 görürse kaç verilir 2019 engel yönetmeliğine göre.Teşekkürler.

kerimali

Bir göz sağlam, diğer göz %10; oran %10
Bir göz saglam, diğer göz %5; oran %13

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Benim bir arkadaşımın tek gözü protez tek göz protez olan birinin rapor oranı en fazla %32 diyolar doğru mu?

goldloveking

Bu ölçüm dışında, gözleriniz gözlükle ne kadar görüyor? Yani gözlük taktığınızda tam görebiliyor musunuz? Şekere bağlı sıkıntınız nedir? Ne tür bir tedavi alıyorsunuz? Lazer, iğne vb. Ona göre yardımcı olmaya çalışalım.

göz damlası yazdı ,,şker için heyet raporum var ,,hap kullanıyorum

goldloveking

Eğer göz ile ilgili sorununuz "Sürekli göz sulanmasına neden olan lakrimal kanal tıkanması ise (tedavi ile düzelmesi
mümkünse, süreli rapor düzenlenir)
1. Tek gözde % 5
2. Çift gözde % 10
Göz salgısı yok demişsiniz, böyle bir hastalığı bilmiyorum. Katarakt ameliyatına bağlı göz kuruluğu varsa oran vermezler.
Bunun haricinde gönderdiğiniz fotoğraf göz ölçüm kağıdı ki bu gözlerin gözlükle düzeltilebilecek seviyesini gösterdiği için bir anlam ifade etmiyor. % kaç gördüğünüz önemli. Göz dibinize bakıldı mı, kanamadan dolayı lazer yapıldı mı, makulada ödem var mı? Bunlar görmeyi azaltan şeyler. Şekerden hasar oluşmamışsa sırf miyop hipermetrop için oran vermezler. Dahiliye şeker için oran verebilir.

H04.1 -lakrimal bezin diğer bozuklukları

H36.0 -DİYABETİK RETİNOPATİ (ORTAK DÖRDÜNCÜ KARAKTER.3 İLE BİRLİKTE) GÖZ HASTALIKLARI

İlk hastalık için oran tek göz %5 iki göz %10
Diyabetik retinopati için görme oranlarına bakmış olmaları lazım, bazen hiç oran çıkmıyor bazen de yüksek çıkıyor. Mesela 0.1,0.2,1.0 gibi birşey yazmalı görme miktarıyla ilgili. O kaç? Oran ona göre veriliyor.

ben 0.5 0.5 makülopati teşhisiyle %62 oran almıştım devlet hastanesinden araştırma hastaneleri bu oranları vermez

Muaneye girdim,,cihazda baktı,,,cihazda yazar mı oran

Gorme alana girsemmi ,,ne yapmakiyim

makina ile göz derecesi ölçülmez oran verilmez hastanın beyanı ile belirlenir

goldloveking
Eşim şeker hastası, günde üç kere 10 ünite kısa etkili, gece yatarken 25 ünite uzun etkili insülin kullanıyor. HemoglobinA1c 6.1 Geçen sene mayıs ayında fournier kangreni olduğunda şeker çok arttı ve HemoglobinA1c 13.47 oldu. Bu da gözlerine hasar verdi. Lazer ve iğne tedavisine rağmen göremiyor, gözlük taksa da çok az farkediyor. İki yıldır diyabetik retinopati hastası olmasına rağmen görme bozulmadığı için hiç sorun olmuyordu. Şimdi sizde de aynı hastalık var, göze Oct çekiliyor, bir de anjiyo yapılıyor. O film ve tahlilden sonra da tedavi planlanıyor. Mesela gözde kanama varsa, eksudalar oluşmuşsa, makulada ödem varsa görme bozuluyor, yoksa bozulmuyor. Bize rapor almamızı doktor tavsiye etti, hiç bilmiyorduk. Görmenizde sıkıntı yoksa ve gözlükle rahat görebiliyorsanız sadece retinopatiden oran vermezler.

ilhanates
Aynen dediğiniz gibi, makinelerle bakılmıyor. Oct ve anjiyo ile bakılıyor. Sonra karşıdaki harfler okutuluyor. Bulgular uyumluysa oran yazılıyor. Yoksa birşey yapmıyorlar.

bulunduğum ildeki hastane sağ göz 0.1 , sol göz 1.0 oranı %10 verdiler.

bu oran devlet hastanesi doktorunun verdiği oranlardır.

İş kazı ile özürlülük oran tespiti arasında fark varmı? Var ise hangisinde oran daha yüksek çıkıyor bilgisi olan varsa sevirim

Üst Alt