Merhaba değerli platform üyeleri,
Sol gözüm görmüyor,ve şaşılık var.sağ gözüm de ileri derecede miyop.goz bozukluğum 20 yıldan beri mevcut.ve bu nedenle askerliğede alınmamiştım.sağ gözüm gözlüksüz hiç gormuyor neredeyse..aile maddi durumu olmadığı için yaklaşık 8 yıldır esaslı bir doktor kontrolü görmedim.rahmetli babam varken,çeşitli raporlar vardı.ama içeriğinide bilmiyorum.raporlarda yok kayıp durumda.goz bozukluğunun yıllar içinde verdiği psikolojik sorunlarımda var.ama bunu belgeleyecek durumum yok.orneğin.okul yıllarından tutun,duğun olsun toplumsal tüm olayladan istemiyetek uzaklaştım.fotoğraf lara çok uzun zamandır girmiyorum.eskiden olanlarıda istemeden yakmişim.
İş başvurusu yaptığımda,göz sorunu nedeniyle almiyorlar.sorunu söylemeden girdığim işler oldu.ama görme kusuru ortaya çıkınca,çıkışim verildi sürekli..engelli statüsünde başvuru yapınca,rapor talep ediliyor.
Annem benden habersiz kaymakliğa durumu ilettmiş.heyet raporu için sevk verdiler.engellilik raporu için.yaklaşik bir aydır randevu alamıyoruz bir turlu..haftada 3 gün veriliyor randevu.günlük 20 kişiye..1 dakika içinde randevu lar doluyor..almaya çalışıyorum halen..
Öğrenme istediğim kısaca durumum yukarda izah ettiğim gibi..
Engelli raporu alma şansım varmı?
Rica ediyorum bilgisi olan yardımcı olsun..
Teşekkürler ediyorum.
Değerli üyeler,yukarda ki durumumla ilgili,bilgi verebilecek varsa,lütfen yardımcı olsun,yol gösterici bilgi versin.lütfen esirgemeyin ilginizi..forumda üye olduğum günden bu yana başliği baya okudum.ama bana hitap edecek net bir mesajı görmedim.o nedenle yazdım.
Yardımcı olup bilgisini paylaşanlara şimdiden çok teşekkür ediyorum..