Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Göz/görme derecesine göre verilecek rapor oranları hakkında güncel bilgi..?

Merhaba göz ile ilgili problemlerim var. Çocukluktan beri gözlük kullanıyorum. Göz numaralarım iki gözümde 7.0 hipermetrop Sol göz 4.5 Astigmat Sağ göz 4.0 Astigmat aynı zamanda göz tembelliği var iki gözümdede gözlüksüz görme %5 e kadar düşüyormuş. Gözlük ile %25 ile %30 arasında görüyormuş. Gözümde ayrıca şaşılık ve göz titremesi yani nistagmus var. Acaba bu oranlarla %40 rapor alabilirmiyim.

Merhaba. %40 imkansız. Tedavisi olmayan göz kusurlarına ve gözlükle de göremeyenlere bile %10 un üzerinde oran verilmesi çok zor. Eğer gözlükle görebiliyorsanız bu kusur sayılmıyor

Tamamen saçmalık. Yok iki göz 0.2 görüyorsa %35 falan veriliyor yazanlar olmuş, ARKADAŞLAR iki göz 0.2 ise zaten o adam görme engellidir, gözünün önünü göremez dalga mı geçiyorsunuz ne yüzde 35'i. Ben internette yazan şeylere kesinlikle inanmıyorum, hep bilgi kirliliği. Size net bir şey söyliyim; BU KURUL RAPORLARINDA ORAN BELİRLEME OLAYI TA-MA-MEN DOKTORUN VİCDANINA KALMIŞ BİR ŞEY... O gün, o an, o saatte doktorun eşref saatine geldiniz mi NE MUTLU. Yok eğer y..şak bir doktora denk geldiyseniz ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN...

Şimdi benim sağ gözümde göz tembelliği var doğuştan. 1/10 görüyor yani 0.1 görme oranım. Sol gözümde ise doku hasarı var görme alanımın alt kısmı kapalı. Gözlükle mözlükle de alakası yok benim olayımın, gözlükle de aynı gözlüksüz de aynı. Şimdi bana doktor %20 mi oran verecek? Böyle vicdansızlık olur mu?

Merhaba,

2015 yılında üniversiteden istendiği için sağlık kurulundan rapor almıştım.Bir gözüm hiç görmüyor diğer gözümün görme oranının 0,7 olarak ölçüldü ve %39 oran verildi.Geçenlerde tekrar kurula girmek için aynı hastaneye başvurduğumda doktordan değişim olduğuna ilişkin yazı getirirsen kurula girebileceğimi söylediler.

Doktor görme oranımı 0.8 olarak ölçtü ve başka bir inceleme yapmadan kurula girmesine gerek yoktur diye yazı yazdı.Protez taktırmanın hiçbir etkisi yokmuş onuda öğrenmiş oldum.İl sağlık kuruluna gidip rapora itiraz ettim,itiraz etmek oldukça kolay bir işlem ikinci olarak gidebileceğim hastaneyi onlar belirlediler hakem hastaneyi ben seçtim.Tıp fakülteleri ücretli olduğu için eğitim araştırmayı seçtim.İtirazın ertesi günü yazı hastaneye ulaşmış.Hastaneye gittim sekiz bölüme göründüm.Hastane insanın tam bir gününü alıyor.Diğer bölümler pek inceleme yapmadı ancak göz doktoru ayrıntılı bir inceleme yaptı.

Gözümün görme oranını 0,9 ölçtü.Görme alanı testi yaptığında görme alanı daralması tespit etti ve %41 oran verdi.Raporu yirmi gün sonra il sağlık kuruluna verileceğini söylediler.Hakem hastane ne kadar verecek bilmiyorum.Umarım en kötü ikisinin ortasını verir.Bir de garip olan bu doktorlar benim görme oranımı niye farklı ölçüyor bunun ölçümünde bir yeknesaklık yok mu? Yoksa sorun benim gözde mi iyileşiyor mu bu süreçte iyileştiyse sevineyim mi üzüleyim mi bilemiyorum.

Arkadaşlar merhaba.

Askerlik işlemlerimi halletmek için şubeye gittim almadılar aklıma engelli raporu düştü.

Göz numaralarım -15.5 miyopi - 15.5 miyopi 5x160 astigmat 2.75x20 astigmat

0.4 görüyor her iki göz

Kaç puan verilir?

Bende çift görme var.doktor muayene bile etmedi.teşhislere de yazmamış.halbu ki ışıkla cetvelle filan ölçüm yapılır.sanki yalan söylüyorum.gözden yüzde 0 aldım.psikiyatriden yüzde 40 aldım.uzun yıllardır bipolar bozuklukla mücadele ediyordum.

Geçen hafta tek göz hiç görmediğinden %32 verdi bilginize

İlk raporla ikinci raporun birbirini tutmaması üzerine hakem hastaneye sevk edildim. Hakem hastanede gireceğim bölümleri kendim belirleyebildiğim için sadece gözü seçtim. Muayene ve testler sonucu doktor %41(bir göz görmüyor diğerinde görme kaybı,göz alan daralması mevcut) verdi.Saat 13:30 gibi sağlık kuruluna girdim. Raporu on beş gün sonra il sağlık kurulundan alabileceğim söylendi.

Sag gozde sasilik ve goz tembelliği var gecen yil heyete girdim sag göz oranı 32 verildi kulagimda sorun var bu yil başvurdum kulak yuzde 25 yazdi gozde yuzde10 xt ve 15 yazdi niye dustu oran gozden

Sag goze 2mps diyorlar ve gözde sasilik ambliyobi var kac oran alırım sol tam

Merhaba değerli platform üyeleri,

Sol gözüm görmüyor,ve şaşılık var.sağ gözüm de ileri derecede miyop.goz bozukluğum 20 yıldan beri mevcut.ve bu nedenle askerliğede alınmamiştım.sağ gözüm gözlüksüz hiç gormuyor neredeyse..aile maddi durumu olmadığı için yaklaşık 8 yıldır esaslı bir doktor kontrolü görmedim.rahmetli babam varken,çeşitli raporlar vardı.ama içeriğinide bilmiyorum.raporlarda yok kayıp durumda.goz bozukluğunun yıllar içinde verdiği psikolojik sorunlarımda var.ama bunu belgeleyecek durumum yok.orneğin.okul yıllarından tutun,duğun olsun toplumsal tüm olayladan istemiyetek uzaklaştım.fotoğraf lara çok uzun zamandır girmiyorum.eskiden olanlarıda istemeden yakmişim.

İş başvurusu yaptığımda,göz sorunu nedeniyle almiyorlar.sorunu söylemeden girdığim işler oldu.ama görme kusuru ortaya çıkınca,çıkışim verildi sürekli..engelli statüsünde başvuru yapınca,rapor talep ediliyor.

Annem benden habersiz kaymakliğa durumu ilettmiş.heyet raporu için sevk verdiler.engellilik raporu için.yaklaşik bir aydır randevu alamıyoruz bir turlu..haftada 3 gün veriliyor randevu.günlük 20 kişiye..1 dakika içinde randevu lar doluyor..almaya çalışıyorum halen..

Öğrenme istediğim kısaca durumum yukarda izah ettiğim gibi..
Engelli raporu alma şansım varmı?
Rica ediyorum bilgisi olan yardımcı olsun..
Teşekkürler ediyorum.

Değerli üyeler,yukarda ki durumumla ilgili,bilgi verebilecek varsa,lütfen yardımcı olsun,yol gösterici bilgi versin.lütfen esirgemeyin ilginizi..forumda üye olduğum günden bu yana başliği baya okudum.ama bana hitap edecek net bir mesajı görmedim.o nedenle yazdım.
Yardımcı olup bilgisini paylaşanlara şimdiden çok teşekkür ediyorum..

Göz

Her iki göz sağ 2/10 ,sol 2/10. Buna göre %kaç özür oranı alınır?

her iki göz de yüzde 10 görüyor.konrod distrofisi hastalığım var kaç oranında rapor verirler

Göze verilen engel oranı

Arkadaşlar merhaba bugün engelli raporu için hastaneye başvurdum göz doktoruna gittim sağ gözüm görme tembelliği var hiç göremiyorum doktor görme keskinliği sağ 0.1 sol 0.7 yazmış engel orani yazmamış buna yüzde kaç oran verilir.

[FONT=sans-serif]herkese Allah sifa versin.[/FONT]
[FONT=sans-serif]bu dereceye gore engelli oranin kac olur.isitme engelimde var.[/FONT]
[FONT=sans-serif]sag siferik +0.25 silindirik -3.0 aks 150[/FONT]
[FONT=sans-serif]sol siferik +2.5 silindirik -6.0 aks 10
[/FONT]

[FONT=sans-serif]yardimci olabilir misiniz. tesekurler.[/FONT]

Norman

haklısınız %100 görmemesi bir engel ama bende %20 görüş ve kalıcı çift görme sorunu var bu durumda değer artmıyormu? Bir gözde birden fazla kusur varsa bunun artma olasılığı nedir?

Herkese merhaba,

Mayıs 2012 (raporda yazan tarih) iki gözümde glokom hastası olduğu için rapor almak istedim. O sıra ameliyatlarım bitmişti 9 ameliyata girdim. Heyet doktorlarını tek tek gezdikten sonra en son göz doktoruna göründüm. Doktor bana %90 vereyim dedi. Ben ise %65 yeter çalısmak istiyorum dedim. (O aralar bilgim yoktu) Yıl oldu 2018 benim gözler daha da kötü oldu.

Şimdi 3 gün sonra rapor yükseltmek icin tekrar hastaneye gidecegim (randevuyu 2017'de aldım) raporu %90 yapma derdindeyim. Fakat sizin yazdıklqrını okuyunca korku bastı. Benim sag gözüm yok sol ile idare ediyorum. Sol göz %50 civarı, tabi glokom'dan kurtulmuş degilim. Tansiyonla savaşım devam ediyor. Dısarda yürümek bile sıkıntı ben bu durumda %32 mi alırım?

3 gün içinde bilgi veren olursa sevinirim. Şahsen bilgi alacagım tanıdıgım doktor ve göz hastası tanıdıgım bulunmamakta.. Mesaj olur, bu yazıyı alıntılayıp bilgi vermeniz opur şimdiden tesekkür ederim.

Engelli İşsiz Adam

Selam ben de bu konuda bilgi almak istiyorum ama hala cevap alamadım. 31 ocakta heyete çıkacağım ondan sonra son durumu paylaşırım. Siz gittin mi?

Son düzenleme:
Arkadaşlar sol gözum hiç gormuyor goz alindi protez takildi sağ gözumde uzagiz 1.5 göruyor bana %32 rapor verdiler kaç vermeleri lazim 4 sene önce aldim raporu

Arkadaşlar sol gözum hiç gormuyor goz alindi protez takildi sağ gözumde uzagiz 1.5 göruyor bana %32 rapor verdiler kaç vermeleri lazim 4 sene önce aldim raporu

hodor

Arkadaşım ben Persembe sabahı için hastaneye gideceğim. Raporu büyütmek için tekrar heyet doktorlarını gezeceğim. Buradan kimse dönüş yapan, aydınlatan olmadığı için ben farklı yerlere yazı yazdım. Açıkcası çok da aydınlatıcı mesajlar alamadım. Benim işim yolunda giderse mutlaka buraya sonucu yazacağım. Zaten benim şu dakika %65 raporum var. İlk olarak göz doktoruna görünücem eger doktor bana %32 gibi bir sonuç çıkarırsa ben işlemi bir şekilde iptal ettirmeyi ve eski raporumla devam etmeyi planlıyorum.

1.5 aydır kafam fena halde dolu bakalım persembe günü neler yaşayacağım.

İyi akşamlar benim sol gözümde%60 görme kaybı var iyileşme şansı hiç yok doğuştan tek böbrek psikiyatri tedavi görüyorum birde troid bezi işlevini yapmıyor rapor oranı ne olur teşekkürler

Arkadaşlar lütfen birisi yardımcı olsun benim merak ettiğim SAĞ GÖZ 0,7(+1,50-0,75 175’) SOL GÖZ 5MPS(+3,00-4,50 180’) SOL AMBLİYOPİ YAZIYOR TAPORUMDA BUNU BANA TAM OLARAK AÇIKLAYABİLECEK BİRİ VARMI ?

Bende rapordan bahsrdiyorum zaten vergi indiriminden bahsetmiyorum ki raporum geçerli olması gerekir diyorum

doktorlarin kanaatine kalmis....tamamen gorme kaybi olmayana yuzde yuz agir engelli rapor verildigini gordum..oysa kisi gorme yetisini tamememn kaybetmemisti....

Merhaba herkese,

Sayfaları geriye dogru ilerlettiğiniz zaman diger yazılarımı da göreceksiniz. Ben buraya daha önce yazacaktım fakat hala bu rapor dalga dümeniyle uğrasıyorum. Bu isin inisiyatif oldugunu bilmeniz yeterli cetvelmiş, hak hukukmus falan fülün hepsi hikaye =) Ben yeni raporumu aldım fakat neler yaşadım ve yaşamaya devam ediyorum hepsini bir boşlukta buraya aktaracağım. Unutmayın engelli bir insansanız pes etmenizi istiyorlar. Biraz diş gösterin o devlet hastanesi cetvel metvel takıyor mu sadece izleyin

Ne zaman buraya yazarım bilmiyorum cetvele göre hani biz agır özürlü değildik ya yalan buna inanmayın bunun aksini belirtenin yazısını ciddiye bile almayın. İNİSİYATİF..

Bu kadar emin konusma diyenler olacaktır. Tamam yukarda yazdıklarımı unutun size tek kelime söylüyorum İNİSİYATİF

Herkese merhaba. Öncelikle sorularıma detaylı cevap verirseniz çok memnun olurum.Yaşım 21. Doğustan iki gözümde de zayıflık var.Sol gözüm bu nedenle yırtıldı ve şuan görmüyor.Aynı zamanda sol gözümde şaşılık ve tansiyon var.

Sağ gözümde ise büyük bir görme eksikliği yok.Gözlük kullanıyorum. Sağ gözümde de zayıf bölgeler olduğundan diğer gözüm gibi yırtılma olasılığı bulunuyormuş.Doktorlar ağır iş yapamayacağımı söylediler.Şuan spor vs şeyler yapamıyorum. Koşmuyorum bile. Gözlerimi çok fazla sağa sola çevirmemden kaçınmamı söylediler.

Sonuç olarak engelli raporu alma ihtimalim var mı? Doktorların insiyatifine göre sonuç değişir mi? Bir de raporun %40 ın altında kalması ileriki dönemlerde bana olumsuz olarak yansır mı?

Geçmiş olsun. Bir gözün hiç görmemesine %32 vücut fonksiyonu kayıp oranı veriyorlar.Sağ gözün için görme sorunun gözlükle çözülebiliniyorsa bir oran vermezler, gözündeki zayıflık ve yırtılma olasılığı konusunda bir şey diyemem olasılığa oran verirler mi bilmiyorum.

Raporda oran kaç verirler diye düşünmektense rapor için kurula başvurmanı öneririm. Aldığın rapor sıkıntı olmaz. Raporu aldın baktın oran %40' ın altında itiraz edebilirsin ben raporuma yaklaşık iki yıl sonra itiraz etmiştim. Sağlık kurulunda yer alan bir doktora normal bir muayene için gidip kaç oran alabileceğini ve sağ gözündeki sorunun rapora etki edip etmeyeceğini sorabilirsin.İnşallah olmaz ama gözündeki rahatsızlığında bir ilerleme oldu raporu aldığın hastaneye gidip değişim olduğunu belirtirsen seni heyet doktoruna sevk ediyor doktor bir değişim olduğuna karar verirse itiraz yoluna gitmeden tekrar kurula girebiliyorsun.
Acaba %40 alabilir miyim diye düşünüp durmaktansa rapor için başvurmanı öneririm.Teçhizatlı bir hastane olsun gideceğin hastane. Tekrardan geçmiş olsun iyi günler.

Iki goz icinde onda 6 dediler gozici mercek ve istunde gkzlukle bu sonuc cikiyor dejenaratif miyopi 2005 de %40 raporum vardi simdi heyete girsem sizce rapor oranı ne olur

Üst Alt